Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 01-12-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πτώση αμερικανικού βομβαρδιστικού
  • [02] Επίσκεψη Σημίτη στην Ολλανδία
  • [03] Επίσκεψη του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ
  • [04] Επίσκεψη Παπαντωνίου στο Αργυρόκαστρο
  • [05] ΣΑΕ: Επανεκλογή του Αντριου Αθενς
  • [06] Πράσινο φως για ιδιωτικοποίηση της Αγροτικής
  • [07] Στο φουλ οι ''ευρω''- προετοιμασίες
  • [08] Αντιμέτωπη με την Ιντερ η ΑΕΚ
  • [09] Μέτρα κατά της βίας στους αθλητικούς χώρους
  • [10] ''Τηλεοπτικά βραβεία και πρόσωπα του 2001''
  • [11] Απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί
  • [12] Νέο κέντρο εκπαίδευσης σπαστικών ατόμων
  • [13] 14 χώρες ενώνουν τις φωνές τους για το Τρίτο

    [01] Πτώση αμερικανικού βομβαρδιστικού

    12/12/2001 8:36:00 μμ

    Φωτο αρχείου

    Αμερικανικό βομβαρδιστικό αεροσκάφος τύπου Β-1 κατέπεσε νωρίτερα σήμερα στον Ινδικό Ωκεανό, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα. Οπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Αμυνας το αεροπλάνο, στο οποίο επέβαιναν τέσσερεις Αμερικανοί στρατιωτικοί, έπεσε περίπου 30 μίλια βόρεια του Ντιέγκο Γκαρσία, ενώ δεν μπορούν ακόμη να εξακριβωθούν τα αίτια της πτώσης ούτε και η τύχη των Αμερικανών. Το αεροσκάφος αυτό μετείχε στις επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν.

    [02] Επίσκεψη Σημίτη στην Ολλανδία

    12/12/2001 9:24:00 μμ

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης τερμάτισε την ιδιωτικού χαρακτήρα παραμονή του στη Γερμανία και, συνοδευόμενος από τους στενούς συνεργάτες του που ήρθαν στην Φρανκφούρτη από την Αθήνα, μετέβη σήμερα το μεσημέρι στην Χάγη, πραγματοποιώντας επίσκεψη εργασίας ύστερα από πρόσκληση του ολλανδού πρωθυπουργού Βιμ Κοκ. O Πρωθυπουργός έγινε δεκτός σε σύντομη ακρόαση από την βασίλισσα Βεατρίκη και στη συνέχεια είχε κατ' ιδίαν δείπνο με τον Κοκ και με αντικείμενο την επικείμενη σύνοδο κορυφής των ηγετών της ΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί στις 14 και 15 Δεκεμβρίου στο ανάκτορο του Λάακεν, στις Βρυξέλες.

    Ο κ.Σημίτης θα αναχωρήσει αύριο από τη Χάγη για τη βελγική πρωτεύουσα προκειμένου να συμμετάσχει στην συνάντηση των σοσιαλιστών πρωθυπουργών που είθισται να προηγείται των συνόδων κορυφής της ΕΕ.

    Η Σύνοδος αποκτά έντονο ενδιαφέρον για τα εθνικά μας θέματα καθώς θα εξετασθούν η Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Αμυνα και η Λαθρομετανάστευση.

    Συμβιβασμός αναμένεται, προκειμένου οι "15" να καταλήξουν στη συγκρότηση Ευρωδύναμης, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών δηλώνει ότι η Ελλάδα δεν θα δεχτεί εξαίρεση εδαφών της από τις αρμοδιότητες του υπό σύσταση Πανευρωπαϊκού Σώματος.

    [03] Επίσκεψη του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ

    12/12/2001 9:48:00 μμ

    Στις Ηνωμένες Πολιτείες μεταβαίνει τον Ιανουάριο ο πρωθυπουργός, κατόπιν πρόσκλησης του προέδρου Μπους με τον οποίο θα έχει συνομιλίες εφ'όλης της ύλης. Αυτό δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας χωρίς ωστόσο να αναφέρει τη συγκεκριμένη ημερομηνία. Τόσο η ημερομηνία οσο και η ατζέντα των συναντήσεων θα καθοριστούν παράλληλα δια της διπλωματικής οδού, δήλωσε ο εκπρόσωπος. Σε ερώτηση αν η επίσκεψη θα γίνει στις 9 και 10 Ιανουαρίου, ο κ. Πρωτόπαπας ανέφερε οτι οι ημερομηνίες αυτές αποτελούν πρόταση της αμερικανικής πλευράς.

    [04] Επίσκεψη Παπαντωνίου στο Αργυρόκαστρο

    12/12/2001 8:57:00 μμ

    Με την επίσκεψη του στο Αργυρόκαστρο ο υπουργός Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου ολοκλήρωσε τη διήμερη επίσκεψη στην Αλβανία, την πρώτη του στη γείτονα χώρα. Στο Αργυρόκαστρο, συνοδευόμενος πάντα, από τον Αλβανό ομόλογό του Παντελή Μάϊκο, επισκέφθηκε το στρατιωτικό νοσοκομείο το οποίο αποτελεί δωρεά του υπουργείου Αμυνας της Ελλάδας για τον αλβανικό στρατό και τους Αλβανούς πολίτες στο νότο της Αλβανίας.

    Η επένδυση για την οικοδόμηση και τον εξοπλισμό του ξεπερνάει το ένα δισεκατομμύριο δραχμές και αναμένεται να είναι το πιο σύγχρονο νοσοκομείο στο νότο της Αλβανίας. Το νοσοκομείο, οι εργασίες του οποίου άρχισαν το 1998, σύμφωνα με τον κ. Παπαντωνίου θα δοθεί σε λειτουργία σύντομα. Θα συνδέεται με σύστημα on line με το 401 στρατιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας και θα είναι επανδρωμένο με προσωπικό από την Ελλάδα και την Αλβανία. Θα εξυπηρετεί επίσης και Αλβανούς πολίτες ενώ στο συμφωνητικό προβλέπεται ειδική εξυπηρέτηση για τους Ελληνες της Αλβανίας.

    Μιλώντας για τη συνεργασία μεταξύ των υπουργείων Αμυνας των δύο χωρών, ο κ. Παπαντωνίου επισήμανε ότι πρόκειται για "μια συνεργασία σε πολλά επίπεδα που θα συμβάλει στη σταθερότητα και ανάπτυξης της Αλβανίας". Αναφερόμενος στη συγκεκριμένη βοήθεια προς την αλβανική πλευρά, ο κ. Παπαντωνίου μίλησε για την ανακατασκευή της βάσης του Δυρραχίου και την ολοκλήρωση των εργασιών στο στρατιωτικό νοσοκομείο του Αργυροκάστρου.

    Ο Αλβανός υπουργός Αμυνας κ. Παντελή Μάϊκο ευχαρίστησε την ελληνική πλευρά για τη βοήθεια και είπε ότι "δίνουμε ένα παράδειγμα συνεργασίας στον αμυντικό τομέα στην περιοχή των Βαλκανίων".

    [05] ΣΑΕ: Επανεκλογή του Αντριου Αθενς

    12/12/2001 10:32:00 μμ

    Με την επανεκλογή του Αντριου Αθενς, για τρίτη φορά στη θέση του προέδρου του ΣΑΕ, ολοκληρώθηκαν το βράδυ στη Θεσσαλονίκη οι εργασίες της 4ης Παγκόσμιας Συνέλευσης του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού. Αναπληρωτής πρόεδρος εξελέγη ο Στέφανος Ταμβάκης από το ΣΑΕ Αυστραλίας, υποσκελίζοντας τον έως τώρα αντιπρόεδρο Κωνσταντίνο Παπά που ήταν επίσης υποψήφιος. Αύριο το προεδρείο του ΣΑΕ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου όπου θα προβεί σε ανακοινώσεις και εκτιμήσεις σχετικά με τα αποτελέσματα της συνέλευσης.

    [06] Πράσινο φως για ιδιωτικοποίηση της Αγροτικής

    Πηγή: ΝΕΤ 12/12/2001 9:34:00 μμ

    Η μείωση των φορολογικών συντελεστών των επιχειρήσεων, τα κίνητρα για τις συγχωνεύσεις και η αύξηση του αφορολόγητου στα 2.870.000 είναι οι βασικοί άξονες του φορολογικού νομοσχεδίου που θα ισχύσει για τα εισοδήματα του 2002. Ο υπουργός Οικονομίας άναψε σήμερα το πράσινο φως για την ιδιωτικοποίηση της Αγροτικής Τράπεζας. Το δημόσιο, από το 85% που έχει σήμερα θα διατηρήσει το 35%, την αποκαλούμενη "Χρυσή μετοχή", και από τις αρχές του έτους θα αναζητηθεί στρατηγικός εταίρος.

    Η αποκρατικοποίηση της Αγροτικής Τράπεζας (ΑΤΕ) και η αναζήτηση στρατηγικής συμμαχίας από την τράπεζα προσδιορίζεται βάσει τεσσάρων στόχων, όπως δήλωσε ο κ. Νίκος Χριστοδουλάκης.

    Οι στόχοι αυτοί είναι:

    - Διάθεση πακέτου μετοχών πέντε θυγατρικών σε στρατηγικό επενδυτή: ΚΑΕ, Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, ΑΓΝΟ, ΡΟΔΟΠΗ και ΕΛΒΙΖ

    - Μετοχοποίηση τριών θυγατρικών: Εντός του Α' εξαμήνου του 2002 προγραμματίζεται η εισαγωγή των εταιριών ΔΩΔΩΝΗ, ΣΕΚΑΠ και ΑΤΕ LEASING στο ΧΑΑ.

    - Χαρτοφυλάκιο μη εκτοκιζομένων δανείων (Non Performing Loans): Στο χαρτοφυλάκιο των Μη Εκτοκιζομένων Δανείων της Τράπεζας έχει αρχίσει να εφαρμόζεται ένα σύγχρονο σύστημα Διαχείρισης Πιστωτικού Κινδύνου (Risk Management) με στόχο την μείωση του σημερινού επιπέδου.

    - Διεύρυνση ιδιωτικοποίησης και στρατηγική συμμαχία: Το Ελληνικό Δημόσιο θα προχωρήσει στη μείωση της συμμετοχής του στη μετοχική σύνθεση της Αγροτικής Τράπεζας από 85% που είναι σήμερα. Το ποσοστό του Δημοσίου στην ΑΤΕ θα παραμείνει τουλάχιστον 35% έτσι ώστε το Δημόσιο να καθορίζει τις στρατηγικές επιλογές της Τράπεζας ιδιαίτερα στην κατεύθυνση υποστήριξης της ανάπτυξης της υπαίθρου.

    Για την επίτευξη του πιο πάνω στόχου εντός του 2002 θα γίνουν τα εξής:

    α) Εκδοση Ομολογιακού Δανείου υψους 100 δισ. δρχ. μετατρέψιμου σε μετοχές της ΑΤΕ τις οποίες κατέχει το Ελληνικό Δημόσιο.

    β) Διάθεση πακέτου μετοχών ίσου με το 8% των μετοχών της ΑΤΕ σε θεσμικούς επενδυτές, αγροτικούς συνεταιρισμούς και ενώσεις με τη μέθοδο του Block Trading.

    γ) Διάθεση ενός επί πλέον ποσοστού 10% των μετοχών της ΑΤΕ στο επενδυτικό κοινό με δημόσια εγγραφή το Β' εξάμηνο του 2002.

    δ) Αναζήτηση στρατηγικής συμμαχίας με ισχυρό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της εγχώριας ή της ευρωπαϊκής τραπεζικής αγοράς.

    [07] Στο φουλ οι ''ευρω''- προετοιμασίες

    12/12/2001 7:58:00 μμ

    Μεγάλη εθνική ευκαιρία για την Ελλάδα αποτελεί το ευρώ και δεν πρέπει να υπονομευθεί, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νίκος Χριστοδουλάκης αναφερόμενος στα θέματα προετοιμασίας του Δημοσίου, των επιχειρήσεων και των πολιτών εν όψει της κυκλοφορίας του ενιαίου νομίσματος. Ο υπουργός απηύθυνε έκκληση σε όσους διατηρούν χρήματα σε δραχμές και ξένα νομίσματα να τα καταθέσουν στις τράπεζες, οι οποίες θα τα μετατρέψουν σε ευρώ αυτόματα στις 31 Δεκεμβρίου 2001.

    Πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες

    Επίσης είπε ότι η Τράπεζα της Ελλάδος, η Ενωση Ελληνικών Τραπεζών και τα Επιμελητήρια θα πρέπει να πείσουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να επιταχύνουν τον εφοδιασμό τους με ευρώ.

    Οι περισσότερες μεγάλες επιχειρήσεις, πρόσθεσε ο κ. Χριστοδουλάκης, έχουν προχωρήσει στην προετοιμασία τους εν όψει της κυκλοφορίας του ευρώ, αλλά οι μικρές επιχειρήσεις αποτελούν καταλυτικό παράγοντα "διανομής" του νέου νομίσματος. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να σπεύσουν στις τράπεζες με τις οποίες συναλλάσσονται για να προμηθευτούν ευρώ.

    Σε ερώτηση σχετικά με την κατάθεση των δραχμών στις τράπεζες, αν υπάρχει κίνδυνος να κατατεθούν και χρήματα που προέρχονται από παράνομες δραστηριότητες (μαύρο χρήμα), είπε ότι η Ενωση Ελληνικών Τραπεζών και η Τράπεζα της Ελλάδος λαμβάνουν τα μέτρα τους.

    Επίσης σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο αυξήσεων των τιμολογίων των ΔΕΚΟ εν όψει της κυκλοφορίας του ευρώ, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών είπε ότι καμιά ΔΕΚΟ δεν θα χρησιμοποιήσει ως άλλοθι την κυκλοφορία του ευρώ για να αυξήσει τα τιμολόγια.

    Το ευρώ, τόνισε, αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία, είναι εθνική ευκαιρία και δεν πρέπει να υπονομευτεί. Ειδικά για τις πληροφορίες περί αυξήσεως των τιμολογίων της ΔΕΗ είπε ότι δεν έχει τεθεί τέτοιο θέμα και οι προγενέστερες αποφάσεις για το ύψος των τιμολογίων θα ισχύσουν έως τις 31 Ιουνίου 2002. Εξάλλου για την ΕΥΔΑΠ είπε ότι όσες αυξήσεις τιμολογίων είχαν προγραμματιστεί, δεν είχαν σχέση με ευρώ.

    Παράλληλα, αναφερόμενος στις επιχειρήσεις εκείνες που, σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζονται να κερδοσκοπήσουν εν όψει της κυκλοφορίας του ευρώ, είπε ότι αυτές θα αποτύχουν διότι εμείς θα φροντίσουμε με ειδικούς ελέγχους να αποτρέψουμε τέτοια φαινόμενα. Εμείς, κατέληξε, θέλουμε μειώσεις τιμών ώστε να τονωθεί και το αγοραστικό ενδιαφέρον.

    [08] Αντιμέτωπη με την Ιντερ η ΑΕΚ

    Πηγή: ΑΠΕ 12/12/2001 8:04:00 μμ

    Η κλήρωση του Δ' γύρου του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, έφερε την ΑΕΚ αντιμέτωπη με ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοαφαίρου, την Ιντερ. Με ένα τόσο "βαρύ" όνομα, οι αναμετρήσεις των "κιτρινόμαυρων" θα έχουν τεράστιο ενδιαφέρον, αλλά, εάν οι άνθρωποι της ΑΕΚ έλπιζαν σε καλύτερη αντιμετώπιση από την κληρωτίδα, προκειμένου να διαθέτουν ελπίδες πρόκρισης στα προημιτελικά του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, επλανήθησαν πλάνην οικτράν. Η Ιντερ, πλέον, είναι εδώ και θα προσπαθήσει με όλες της τις δυνάμεις να μην πέσει θύμα έκπληξης (όπως πέρυσι η Λεβερκούζεν) από την "Ενωση", προκειμένου να φτάσει όσο το δυνατόν πιο μακριά στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαίκή διασυλλογική διοργάνωση.

    Φέτος, οι "νερατζούρι" παρουσιάζουν ένα διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, γεγονός που τους έχει επιτρέψει να απολαμβάνουν τη... μοναξιά της κορυφής του ιταλικού πρωταθλήματος.

    Βασικό συστατικό της πολύ καλής φετινής πορείας της ομάδας του Γρηγόρη Γεωργάτου είναι η έλευση στο Μιλάνο του Αργεντινού τεχνικού Εκτορ Κούπερ, ο οποίος, μετά τις επιτυχημένες θητείες του σε Μαγιόρκα και Βαλένθια (όπου έφτασε δύο φορές στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, χωρίς ωστόσο να κατακτήσει το τρόπαιο), "θαμπώθηκε" από τα χρήματα που δαπάνησε γι' αυτόν ο πρόεδρος της Ιντερ, Μάσιμο Μοράτι.

    Από εκεί και πέρα, η ομάδα του Μιλάνου διαθέτει ένα γαλαξία "αστέρων", οι οποίοι προκαλούν... δέος, ακόμη και στο άκουσμα των ονομάτων τους. Παίκτες όπως οι Φραντσέσκο Τόλντο, Λουίτζι Ντι Μπιάτζιο, Νικόλα Βέντολα και Κριστιάν Βιέρι είναι μεγάλα ονόματα στην Ιταλία, αλλά η πρωτοπόρος του Καμπιονάτο διαθέτει και πολλούς... αλλοδαπούς εγνωσμένης αξίας, που θα μπορούσαν να αγωνίζονται με πολύ μεγάλη επιτυχία σε οποιαδήποτε ομάδα.

    Στην κατηγορία αυτή συμπεριλαμβάνονται παίκτες όπως οι Σέρτζιο Κονσεϊσάο, Κλάρενς Ζέεντορφ, Χαβιέ Ζανέτι, Μοχάμεντ Καλόν, Αλβάρο Ρεκόμπα, καθώς και το "Φαινόμενο" του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, ο Ροντάλντο. Ο "Ρο" μπορεί να είχε δύο χρόνια περίπου να... κλωτσήσει μπάλα σε επίσημο αγώνα της Ιντερ, αλλά σιγά σιγά αρχίζει να μπαίνει σε δυνατούς αγωνιστικούς ρυθμούς (μάλιστα, πέτυχε γκολ στο κυριακάτικο ματς πρωταθλήματος της Ιντερ με την Μπρέσια), γεγονός που κάνει τους ανθρώπους, αλλά και τους φιλάθλους των "νερατζούρι" να αισιοδοξούν πως ο Βραζιλιάνος θα μπορέσει να βοηθήσει σημαντικά την ομάδα τους, αναδεικνύοντας, παράλληλα, τις πτυχές του ταλέντου του που του χάρισαν και τον χαρακτηρισμό "Φαινόμενο".

    [09] Μέτρα κατά της βίας στους αθλητικούς χώρους

    12/12/2001 10:08:00 μμ

    Ειδικά αυστηρά μέτρα παίρνει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης για την αντιμετώπιση της βίας στους αθλητικούς χώρους ή κατά τη διάρκεια αθλητικών γεγονότων σε άλλους χώρους. Τα μέτρα αυτά, που ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Μαλέσιος, αφορούν κυρίως τη συνεργασία αθλητικών εταιριών ποδοσφαίρου ή μπάσκετ και άλλων αθλητικών σωματείων με τις αστυνομικές αρχές πριν από κάθε οργανωμένη μετακίνηση οπαδών, καθώς και την έγκαιρη ειδοποίηση της αστυνομίας για όλα όσα αφορούν τις μετακινήσεις αυτές.

    Δηλαδή δρομολόγιο, αριθμός αυτοκινήτων, αριθμός και ονόματα επιβαινόντων προσώπων και ορισμός ενός ατόμου ως υπεύθυνου για την ομάδα προσώπων που συνοδεύει ώστε να συνεργάζεται με την αστυνομία. Η αστυνομία θα εκπονεί για κάθε μετακίνηση ειδικό σχέδιο ασφαλείας και ειδικό σχέδιο για την προσέλευση και αποχώρηση οργανωμένων οπαδών σε κερκίδες.

    Ο κ.Μαλέσιος χαρακτήρισε τα μέτρα προληπτικά, που έχουν στόχο να εξασφαλίσουν την πρόσβαση όλων των φιλάθλων με ασφάλεια στα γήπεδα και τον περιορισμό της αναστάτωσης των πολιτών και της οικονομικής ζωής.

    Τα μέτρα αυτά τέθηκαν ήδη υπόψη του υφυπουργού Αθλητισμού κ.Κουράκη, της Διαρκούς Επιτροπής για την αντιμετώπιση της βίας, των θεσμοθετημένων οργάνων της πολιτείας, αλλά και όλων των ομάδων και σωματείων χωριστά.

    [10] ''Τηλεοπτικά βραβεία και πρόσωπα του 2001''

    Πηγή: ΝΕΤ 12/12/2001 10:23:00 μμ

    Τρείς εκπομπές και μία παρουσιάτρια ειδήσεων της Δημόσιας Τηλεόρασης συγκαταλέγονται στους αγαπημένους του τηλεοπτικού κοινού και διαγωνίζονται στη μεγάλη γιορτή της Τηλεόρασης "τα τηλεοπτικά βραβεία και πρόσωπα του 2001" που διοργανώνει το περιοδικό "TV ΕΘΝΟΣ".

    Ανάμεσα στις τέσσερις προτιμήσεις του κοινού για την Αγαπημένη Παρουσιάστρια ειδήσεων είναι η Σοφία Τσιλιγιάννη.

    Αγαπημένη Ελληνική εκπομπή μεταξύ άλλων το κοινό επέλεξε το Πολιτιστικό Μαγκαζίνο της ΝΕΤ "ΣΥΝ ΚΑΙ ΠΛΗΝ" με τον Ανδρεα Ροδίτη, τη Λένα Αρώνη και τη Μάριον Μιχελιδάκη ενώ για το αγαπημένο τηλεπαιχνίδι έδειξε την προτίμησή του στο "ΛΕΞΙΠΛΕΞ" του Γιάννη Κακουλίδη, που προβάλλεται απο την ΕΤ-1 και το "Πιστευτά και Απίστευτα" που παρουσιάζει ο Γιώργος Πολυχρονίου, έπίσης απο την ΕΤ-1.

    Στα πρόσωπα 2001 υπάρχουν δύο καινοτομίες: η πρώτη αφορά το βραβείο καλύτερης ενημερωτικής εκπομπής που απο φέτος θα ονομάζεται βραβείο Φρέντυ Γερμανού.

    Η μεγάλη γιορτή της τηλεόρασης θα γίνει την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου στο "Διογένης Στούντιο" με παρουσιάστρια τη Ρούλα Κορομηλά και θα μεταδοθεί ζωντανά απο το πρώτο κανάλι της Ελληνικής Τηλεόρασης και τον ΑΛΦΑ.

    [11] Απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί

    12/12/2001 10:13:00 μμ

    Φωτο αρχείου

    Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο τα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας, εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που έχουν εξαγγείλει οι νοσοκομειακοί γιατροί με αίτημα την αύξηση των κονδυλίων για την υγεία. Στη διάρκεια της απεργίας θα εξυπηρετούνται μόνο έκτακτα και επείγοντα περιστατικά. Επίσης, με το ίδιο αίτημα, έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία για την ερχόμενη Δευτέρα και οι νοσηλευτικοί υπάλληλοι.

    Βασικό αίτημα η αύξηση των κονδυλίων στην Υγεία

    Σε συνέντευξη Τυπου των εκπροσώπων της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας τονίστηκε πως τα κονδύλια που προβλέπεται να διατεθούν για την υγεία είναι πολύ χαμηλά, σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες των δημοσίων νοσοκομείων. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των νοσοκομειακών γιατρών, λογω των χαμηλών κονδυλίων θα υπάρξει πρόβλημα με τις εφημερίες του προσωπικού απο τον Αύγουστο και μετά. Επίσης, με βάση τις συγκεκριμένες δαπάνες που έχουν προβλεφθεί στον κρατικό προϋπολογισμό θα είναι πολύ δύσκολο να λειτουργήσουν τα νέα τμήματα Επειγόντων Περιστατικών στα δημόσια νοσοκομεία, ενώ δυσκολίες στην έναρξη λειτουργίας λόγω οικονομικού προβλήματος θα συναντήσουν τα νέα νοσοκομεία Χαϊδαρίου, Αλεξανδρούπολης και Ρόδου.

    [12] Νέο κέντρο εκπαίδευσης σπαστικών ατόμων

    Πηγή: ΝΕΤ 12/12/2001 9:53:00 μμ

    Πρότυπο κέντρο εκπαίδευσης και αποκατάστασης σπαστικών ατόμων, στην Αργυρούπολη, εγκαινίασε το μεσημέρι ο Πρέεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος. Το κέντρο, με την επωνυμία "ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ", θα εξυπηρετεί έως 200 ατομα, όλων των ηλικιών, ειναι υπό την αιγίδα της Εταιρίας Σπαστικών και κατασκευάστηκε με δωρεές μεγάλων ιδρυμάτων, οργανισμών και ιδιωτών, των οποίων την προσφορά εξήρε ο κ. Στεφανόπουλος. Στον Πρόεδρο και σε όσους βοήθησαν στη δημιουργία του κεντρου απενεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις. Ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τα παιδιά, το προσωπικό και εθελοντές της εταιρίας.

    [13] 14 χώρες ενώνουν τις φωνές τους για το Τρίτο

    12/12/2001 8:55:00 μμ

    Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου από της 11 το πρωί έως τις 11 το βράδυ οι φωνές των ανθρώπων ψάλλουν ζωντανά για τα Χριστούγεννα από 14 χώρες, για το Τρίτο πρόγραμμα.

    Χριστουγεννιάτικες ψαλμωδίες από τις διάφορες γωνιές του πλανήτη

    Η προσφορά του Τρίτου Προγράμματος από το 1994 δεν έχει απλά και μόνο θρησκευτικό περιεχόμενο, αλλά αποτελεί θαυμαστή προβολή της αλληλουχίας εκείνων των ανθρωπίνων υπάρξεων που δια των αιώνων και με όποια αφορμή εκφράζουν μέσω της μεγάλης μουσικής τέχνης την ανάγκη, τον πόθο, την ελπίδα για έναν κόσμο συνεργασίας και φιλότητας και τη διεκδίκηση μιας παγκόσμιας ενεργητικής ειρήνης για χαρά του ανθρώπου και του πανανθρώπινου πολιτισμού.

    Δώδεκα ώρες διαδοχικών συνδέσεων με Ιταλία, Λετονία, Ισπανία, Κροατία, Φινλανδία, Καναδά, Πολωνία, Τσεχία, Γερμανία, Σουηδία, Αγγλία, Σλοβενία, Πορτογαλία και Αμερική δεν θα προσφέρουν απλά και μόνο ένα ευφρόσυνο ραδιοφωνικό ακρόαμα λόγιας και παραδοσιακής μουσικής, εμπνευσμένης από τη Γέννηση του Χριστού, αλλά θα προβάλλουν δυναμικά την εικόνα ενός κόσμου Αρετής, κατά την έννοια του Μέτρου που προκύπτει από την πεποίθηση ότι ο κόσμος δεν νοείται χωρίς την αμοιβαία συμφωνία των ανθρώπων. Που θα πει, χωρίς τα μοναδικά εκ της ανθρώπινης δραστηριότητας στολίδια του πλανήτη, όπως προσφέρονται στην ευαισθησία του καθενός, δημιουργημένα από την διαιώνια πολιτισμική διαφορετικότητα


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 12 December 2001 - 21:56:16 UTC