Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 01-12-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αφγανιστάν: Ναυάγιο διαπραγματεύσεων
  • [02] Σε λευκό κλοιό η Ελλάδα
  • [03] Στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο ο κ. Σημίτης
  • [04] Επίθεση Ισραηλινών στη Ραμάλα
  • [05] Δικαστική δικαίωση παθητικής καπνίστριας
  • [06] Διεθνής συνασπισμός κατά κυβερνοπειρατείας!
  • [07] Στοπ στους μεταλλαγμένους σπόρους

    [01] Αφγανιστάν: Ναυάγιο διαπραγματεύσεων

    Πηγή: ΑΠΕ 13/12/2001 10:11:00 πμ

    Νέα επίθεση εναντίον των μαχητών της Αλ Κάιντ στην περιοχή Μελάουα του ορεινού συμπλέγματος Τόρα Μπόρα ετοιμάζονται να εξαπολύσουν οι δυνάμεις της Ανατολικής Συμμαχίας ,καθώς ναυάγησαν οι διαπραγματεύσεις για την παράδοση των ανδρών του Οσάμα Μπιν Λάντεν. Νωρίτερα η αμερικανική αεροπορία είχε εξαπολύσει σφοδρούς βομβαρδισμούς στην ίδια περιοχή , όπου έχουν καταφύγει οι τελευταίοι μαχητές του Οσάμα μπιν Λάντεν.

    Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν παραμένει στο Αφγανιστάν

    Την ίδια ώρα η αραβική επιθεώρηση "Αλ-Ματζάλα" γράφει σήμερα επικαλούμενη τον δεύτερο στην ιεραρχία της Αλ Κάιντα, Αϊμάν Αλ Ζαουάχρι ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν παραμένει στο Αφγανιστάν.

    Σε τηλεφωνική επικοινωνία με την επιθεώρηση που επιτεύχθηκε μέσω τρίτου ατόμου, ο Ζαουάχρι υποστήριξε ότι η Αλ Κάιντα εξακολουθεί να είναι σε θέση να εξαπολύει επιθέσεις εναντίον των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν.

    "Δεν κρυβόμαστε σε σπηλιές, ούτε αποφεύγουμε την αντιπαράθεση", υποστηρίζει ο Αλ Ζαουάχρι, επιμένοντας ότι όλοι οι ηγέτες της Αλ Κάιντα, περιλαμβανομένου του Οσάμα Μπιν Λάντεν και του Σουλεϊμάν Αμπού Γάιθ εξακολουθούν να πολεμούν.

    Η αμερικανική εφημερίδα "Κρίστιαν Σάιενς Μόνιτορ" υποστηρίζει από την πλευρά της ότι ο Λάντεν έχει εγκαταλείψει το Αφγανιστάν και κατέφυγε στο Πακιστάν πριν από δέκα ημέρες με την βοήθεια μελών της φυλής Γκίλζι.

    Αξιωματούχος των αμερικανικών υπηρεσιών αντικατασκοπίας πάντως δήλωσε ότι ο Μπιν Λάντεν "βρίσκεται στην περιοχή Τόρα Μπόρα του Αφγανιστάν". Ο ίδιος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι "αμφιβάλει πολύ για την ορθότητα των πληροφοριών ότι ο Λάντεν έφυγε από την περιοχή πριν από δέκα ημέρες.

    [02] Σε λευκό κλοιό η Ελλάδα

    Πηγή: ΑΠΕ 13/12/2001 9:13:00 πμ

    Αρχισε από τα δυτικά η νέα επιδρομή του χιονιά και σήμερα το κύμα της κακοκαιρίας θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις, ακόμη και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας και καταιγίδες στις παράκτιες περιοχές. Τα φαινόμενα αυτά θα εξασθενήσουν πρόσκαιρα την Παρασκευή, αλλά το Σαββατοκύριακο αναμένεται νέο, πιο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας με τα χιόνια να φτάνουν έως και την Αθήνα.

    Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με αφορμή έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εκδόθηκε από την ΕΜΥ, κάλεσε τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες σε περιφερειακό και νομαρχιακό επίπεδο να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ενόψει της κακοκαιρίας, ενώ εφιστά την προσοχή και στους πολίτες να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας τους.

    [03] Στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο ο κ. Σημίτης

    Πηγή: ΑΠΕ 13/12/2001 9:34:00 πμ

    Τις Ηνωμένες Πολιτείες θα επισκεφθεί τον Ιανουάριο ο Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, ύστερα από πρόσκληση του αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους. Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί η ακριβής ημερομηνία της επίσκεψης, αν και η αμερικανική πλευρά πρότεινε 9 και 10 Ιανουαρίου.

    Οπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο κ. Σημίτης θα έχει με τον Αμερικανό πρόεδρο συζήτηση εφ΄όλης της ύλης και ιδιαίτερα για θέματα που αφορούν τη διεθνή κοινότητα, αλλά και τις διμερείς σχέσεις.

    Σήμερα ο κ. Σημίτης μεταβαίνει στις Βρυξέλλες, όπου θα πάρει μέρος στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αύριο και μεθαύριο στο Λάακεν.

    [04] Επίθεση Ισραηλινών στη Ραμάλα

    Πηγή: ΑΠΕ 13/12/2001 9:01:00 πμ

    Νέα ένταση στη Μέση Ανατολή μετά τη χθεσινή επίθεση από ένοπλους Παλαιστίνιους στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Οχθης, όπου σκοτώθηκαν 10 Ισραηλινοί και τραυματίστηκαν άλλοι 30. Ισραηλινά ελικόπτερα Απάτσι εξαπέλυσαν σήμερα επίθεση εναντίον στόχων της Παλαιστινιακής Αρχής στη Ραμάλα, ενώ ισραηλινά άρματα εισέβαλαν στην αυτόνομη παλαιστινιακή πόλη.

    Τα ελικόπτερα έριξαν περισσότερους από 10 πυραύλους κοντά στο γενικό επιτελείο του Γιασέρ Αραφάτ, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί αν ο ίδιος ήταν μέσα στο κτίριο. Tην ίδια ώρα, ισραηλινά άρματα μάχης και δυνάμεις του στρατού έχουν αναπτυχθεί σε απόσταση μόλις 200 μέτρων από το γραφείο του παλαιστίνιου προέδρου Γιασέρ Αραφάτ.

    Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Ισραήλ, που συνεδρίασε εκτάκτως ανακοίνωσε ότι το Ισραήλ θα αμύνεται στο εξής "με τα δικά του μέσα χωρίς να υπολογίζει την Παλαιστινιακή Αρχή", ενώ απαγόρευσε στον παλαιστίνιο ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ να εγκαταλείψει τη Ραμάλα και διέκοψε κάθε επαφή μαζί του.

    Η Παλαιστινιακή Αρχή αποφάσισε να κλείσει αμέσως όλα τα γραφεία των οργανώσεων Χαμάς και Τζιχάντ. Οι ΗΠΑ επέρριψαν ευθύνες στον Παλαιστίνιο πρόεδρο ότι με την αδράνειά του επιτρέπει την παράταση της δοκιμασίας των Παλαιστινίων.

    [05] Δικαστική δικαίωση παθητικής καπνίστριας

    Πηγή: ΑΠΕ 13/12/2001 9:49:00 πμ

    Ειδικό χώρο εργασίας ξεχωριστό από τους καπνιστές εξασφάλισε 40χρονη υπάλληλος μη καπνίστρια που εργάζεται στον Οργανισμό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

    Με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών υποστηρίζει ότι υποφέρει από τον καπνό των συναδέλφων της, ενώ επικαλέστηκε ιατρικά πιστοποιητικά και βεβαιώσεις από τα οποία προκύπτει ότι πάσχει από πνευμονοπάθεια και άλλα συμπτώματα λόγω του καπνίσματος στους κλειστούς δημόσιους χώρους.

    Το δικαστήριο διέταξε τον Οργανισμό να βρεθεί ειδικός ανεξάρτητος χώρος για τη μη καπνίστρια, η οποία διεκδικεί και αποζημίωση 50 εκατ. δρχ καθώς η υπηρεσία της δεν προέβη σε καμιά ενέργεια για να την προστατεύσει παρά τα αλλεπάλληλα διαβήματά της.

    [06] Διεθνής συνασπισμός κατά κυβερνοπειρατείας!

    Πηγή: ΝΕΤ 12/12/2001 10:44:00 μμ

    Γενικευμένο πόλεμο κατά της ηλεκτρονικής πειρατείας κήρυξαν οι αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων πέντε χωρών. Στόχος του νεοσύστατου σώματος η εξάρθρωση διεθνών δικτύων, που αντιγράφουν προγράμματα, ηλεκτρονικά παιχνίδια, ακόμα και κινηματογραφικές ταινίες, και τα διαθέτουν στο διαδίκτυο. Κατά την πρώτη συνδυασμένη επιχείρηση, συνελήφθησαν 62 ύποπτοι στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη και την Αυστραλία, οι οποίοι, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, ευθύνονται για το 95% των πλαστών προγραμμάτων που κυκλοφορούν στο ιντερνετ. Πρώτος στόχος ήταν η "εξάρθρωση" ενός δικτύου χάκερς με την επωνυμία DrinkorDie που διέθεταν κάθε είδους προγράμματα λογισμικού δωρεάν μέσω του διαδικτύου.

    ''Συλλάβετε αυτόν τον χάκερ''...

    Ο νέος διεθνής πόλεμος των Ηνωμένων Πολιτειών δεν έχει στόχο τρομοκράτες. Στο στόχαστρο των αρχών μπαίνουν τώρα οι κυβερνοπειρατές, αλλιώς "χάκερς", που επιδίδονται σε "κλοπή" και πλαστογραφία προγραμμάτων.

    Μπορεί το γεγονός να μην συγκινεί πολλούς, συγκινεί όμως ιδιαίτερα τις εταιρίες ηλεκτρονικής βιομηχανίας και τις εταιρίες του θεάματος καθώς η ζημιά αγγίζει το αστρονομικό ποσό των 12 δισεκατομμυρίων δολλαρίων.

    Νωρίτερα σήμερα, το ειδικό σώμα εξαπέλυσε την "επιχείρηση πειρατεία", μία άνευ προηγουμένου έρευνα σε ένα διεθνές δίκτυο παρανόμων στον κυβερνοχώρο, οι οποίοι ευθύνονται για την πειρατεία προγραμμάτων αξίας δισεκατομμυρίων δολλαρίων στο διαδίκτυο.

    Στις ΗΠΑ, έγιναν επιδρομές της αστυνομίας σε διάφορα σπίτια σε 27 πόλεις, ενώ 17 έρευνες έγιναν σε άλλες χώρες.

    Οι αρχι-παράνομοι της ψηφιακής εποχής, συνήθως δεν βγάζουν χρήματα από αυτή τη δραστηριότητα. Προς μεγάλη ευχαρίστηση των απανταχού κομπιουτεράδων τα "σπασμένα" προγράμματα, τα παιχνίδια και οι ταινίες, κυκλοφορούσαν ελεύθερα στο διαδίκτυο και πολλοί ήταν αυτοί που απέκτησαν δωρεάν πανάκριβο υλικό.

    Στοχεύουν στη δόξα, γι' αυτό διαθέτουν και ιστοσελίδα, την Drinkordie.com. Ηταν οι πρώτοι που αντέγραψαν τα Windows '95, το 1995 και τα κυκλοφόρησαν στο ιντερνετ τρεις μέρες νωρίτερα από την επίσημη κυκλοφορία τους. Το δίκτυο DrinkorDie ιδρύθηκε στη Μόσχα το 1993. Μέλη του στις ΗΠΑ λέγεται πως είναι στελέχη επιχειρήσεων, ειδικοί σε θέματα ηλεκτρονικών υπολογιστών και φοιτητές πανεπιστημίων, όπως του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Λος Άτζελες κ.ά.

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς, η Αυστραλία, η Βρετανία, η Νορβηγία και η Φινλανδία είναι οι χώρες που συμμετείχαν στην πρώτη φάση της επιχείρησης. Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες που επιφέρουν ποινές φυλάκισης έως και πέντε χρόνια, αυτό όμως που ενδιαφέρει περισσότερους είναι ότι δεν προβλέπονται κατηγορίες για τους χρήστες πλαστών προγραμμάτων.

    Στο ...πνεύμα της εποχής όμως μπαίνει και η ανώτερη εκπαίδευση. Η αρχή έγινε από τη Γαλλία όπου ξεκίνησε τη λειτουργία της η πρώτη σχολή για... χάκερ!

    Οι φοιτητές της πρώτης ακαδημίας χάκινγκ αντί μόνο 23.000 δραχμών γίνονται ...ξεφτέρια στην ανακάλυψη κενών ασφαλείας στο διαδίκτυο.

    Για το φόβο των Ιουδαίων πάντως, η σχολή δεν δέχεται πληρωμές μέσω πιστωτικών καρτών...

    [07] Στοπ στους μεταλλαγμένους σπόρους

    12/12/2001 9:39:00 μμ

    Οι προϋποθέσεις και οι όροι για τους ελέγχους των σπόρων ώστε να μην περιέχουν μεταλλαγμένους οργανισμούς καθορίστηκαν από την επιστημονική ομάδα για θέματα βιοτεχνολογίας.

    Ο υφυπουργός Γεωργίας Ευάγγελος Αργύρης που συγκάλεσε την ανωτέρω ομάδα τόνισε την αναγκαιότητα για την έγκαιρη και έγκυρη πραγματοποίηση των ελέγχων, ώστε οι σπόροι να είναι σύμφωνοι με τις προδιαγραφές που ισχύουν.

    Στην επιστημονική ομάδα μετέχουν ο καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών Νικ. Πανόπουλος, η επίκουρος καθηγήτρια Αμ. Καραγκούνη, ο ομότιμος καθηγητής Μιχ. Καρανδεινός, ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Γεωργίας Κ. Οικονομόπουλος και ο γενικός διευθυντής του Εθνικό Ιδρυμα Αγροτικής Ερευνας (ΕΘΙΑΓΕ) Σπ. Βυζαντινόπουλος.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 13 December 2001 - 10:00:01 UTC