Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 01-12-14

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε πυρά απόψε το ανατολικό Αφγανιστάν
  • [02] Tριπλό νομοσχέδιο φέρνει αλλαγές στην Παιδεία
  • [03] Ποικίλες οι αντιδράσεις στις αποκαλύψεις Γρυλλάκη
  • [04] Έκρυθμη η κατάσταση στη Μ. Ανατολή

    [01] Σε πυρά απόψε το ανατολικό Αφγανιστάν

    Πηγή: ΑΠΕ 14/12/2001 8:22:00 μμ

    Αμερικανικοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί πραγματοποιήθηκαν απόψε στην ορεινή περιοχή της Τόρα Μπόρα, στο ανατολικό Αφγανιστάν, όπου βρίσκονται περικυκλωμένοι οι ξένοι μαχητές του Οσάμα Μπιν Λάντεν, σύμφωνα με δημοσιογράφο του γαλλικού πρακτορείου. Μαχητικά αεροσκάφη πετούσαν πάνω από τα Λευκά Ορη, όπου βρίσκεται η Τόρα Μπόρα και έριχναν βόμβες.

    Επίσης ένα αεροσκάφος AC-130 Spectre άρχισε γύρω στις 20.00 τοπική ώρα (17.30 ώρα Ελλάδος) να πετάει αργά πάνω από την Τόρα Μπόρα και να ανοίγει πυρ. Οι αμερικανικές δυνάμεις πλήττουν νυχθημερόν την Τόρα Μπόρα για να καταστρέψουν τις θέσεις των μαχητών της "αλ-Κάιντα", της οργάνωσης του Οσάμα Μπιν Λάντεν.

    [02] Tριπλό νομοσχέδιο φέρνει αλλαγές στην Παιδεία

    Πηγή: ΕΡΑ 14/12/2001 8:13:00 μμ

    Το αποκαλούμενο "τριπλό" νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας κατατέθηκε χθες στη Βουλή. Βάσει του νομοσχεδίου, αλλάζει ο τρόπος αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, καθώς καταργείται το σώμα μονίμων αξιολογητών και οι αρμοδιότητές τους εκχωρούνται στους προϊσταμένους των διευθύνσεων.

    Παράλληλα, την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου αναλαμβάνει το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και το Κέντρο Εκπαιδευτικής Έρευνας, ενώ προβλέπεται και η ίδρυση Οργανισμού Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών που θα λειτουργεί ως αυτοτελές επιστημονικό και διοικητικό κέντρο.

    Η αξιολόγηση του έργου των εκπαιδευτικών συνδέεται με την υπηρεσιακή εξέλιξη τους, θα είναι περιοδική και θα αφορά όλους τους δασκάλους και τους καθηγητές.

    Το θέμα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών έχει προκαλέσει την αντίδραση δασκάλων και καθηγητών, οι οποίοι τη Δευτέρα θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας, ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου αλλά και την αύξηση των δαπανών για την Παιδεία.

    [03] Ποικίλες οι αντιδράσεις στις αποκαλύψεις Γρυλλάκη

    Πηγή: ΕΡΑ 14/12/2001 8:05:00 μμ

    Συνεχίστηκαν και σήμερα οι αντιδράσεις στις αποκαλύψεις Γρυλλάκη.

    Ο Τηλέμαχος Χυτήρης κάλεσε σήμερα τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας να πάρει θέση για τις αποκαλύψεις Γρυλλάκη, σημειώνοντας ότι διαφορετικά ταυτίζεται με τις θέσεις αυτές. Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε εμμέσως στην υπόθεση και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ακολουθεί πολιτική πόλωσης και ότι επιδίδεται στην κατασκευή σεναρίων και σκιών με στόχο τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.

    Απαντώντας ο υφυπουργός Τύπου Τηλέμαχος Χυτήρης δήλωσε ότι ο κ. Καραμανλής δεν είπε τίποτα επί της ουσίας της πολιτικής και για το συγκεκριμένο πρόβλημα που ανέκυψε. Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος της ΝΔ Θόδωρος Ρουσσόπουλος τόνισε ότι η κυβέρνηση αντί να ασχολείται με τα προβλήματα του σήμερα προσπαθεί να σκάψει χαρακώματα του παρελθόντος.

    Ο τότε υπουργός εξωτερικών Μιχάλης Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 επιβεβαίωσε τις επισκέψεις του στρατηγού Γρυλλάκη στη ΦΥΡΟΜ, ενώ συνέδεσε, τον κ. Γρυλλάκη με την υπόθεση της προσφοράς ενός εκατομμυρίου δολαρίων στον Κίρο Γκλιγκόρωφ, προκειμένου να δεχθεί συμβιβαστική λύση στο θέμα της ονομασίας, όπως είχε καταγγείλει ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος της ΦΥΡΟΜ. Πρόσθεσε, επίσης, ότι την κυβέρνηση Μητσοτάκη έριξαν οι βουλευτές Εβερτ, Δήμας και ο Αθ. Κανελλόπουλος.

    Δηλώσεις Λαλιώτη

    Σε δήλωσή του ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ διέψευσε με κατηγορηματικό τρόπο την ανώνυμη-όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του-πληροφορία περί συναντήσεών του μετά το 1993 με τον Νίκο Γρυλλάκη. Δεν τον ξέρω τον άνθρωπο, δήλωσε ο κ.Λαλιώτης. Δεν είχα, δεν έχω ουδεμία σχέση και ουδεμία συνάντηση με τον κ.Γρυλλάκη, πρόσθεσε ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ.

    [04] Έκρυθμη η κατάσταση στη Μ. Ανατολή

    14/12/2001 8:01:00 μμ

    Ισραηλινά αεροσκάφη F-16 πραγματοποίησαν απόψε επιδρομές σε παλαιστινιακούς στόχους στην πόλη της Γάζας και έριξαν τουλάχιστον μια βόμβα. Ακόμα δεν υπάρχουν πληροφορίες για απώλειες. Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι της ασφάλειας δήλωσαν ότι στόχος της επιδρομής ήταν κτιριακό συγκρότημα που στεγάζει διάφορες υπηρεσίες της παλαιστινιακής ασφάλειας. Παράλληλα σήμερα στη Χεβρώνα, στη Δυτική Οχθη, σκοτώθηκε και δεύτερος Παλαιστίνιος από τα πυρά του ισραηλινού στρατού σε συγκρούσεις στην περιοχή.

    Νωρίτερα, ισραηλινά τεθωρακισμένα εισέβαλαν σε στρατόπεδο προσφύγων στη Γάζα. Τέσσερις Παλαιστίνιοι αστυνομικοί σκοτώθηκαν και επτά πολίτες τραυματίστηκαν στη διάρκεια της ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης στο χωριό Σαλφίτ της Δυτικής Οχθης.

    Απο την έναρξη της παλαιστινιακής Ιντιφάντας, ο αριθμός των νεκρών εχει φτάσει τους 1.092, απο τους οποίους οι 836 ειναι Παλαιστίνιοι και οι 233 Ισραηλινοί.

    Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Σιμόν Πέρες, εκφράζοντας τη διαφωνία του με την απόφαση του πρωθυπουργού Αριέλ Σαρόν να διακόψει καθε επαφή με την παλαιστινιακή αρχή, δήλωσε σήμερα οτι ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Γιασέρ Αραφάτ "δεν εχει ακόμα τελειώσει".

    Αντίθετα, ειναι πιθανό η στρατιωτική δράση εναντίον του να ενισχύσει τη θέση του στον παλαιστινιακό λαό, τις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Ευρώπης.

    Η Γαλλία εκτίμησε σήμερα νόμιμο το να εξετάσει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ το ζήτημα της άμεσης σύγκλησής του με θέμα την παρούσα κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

    "Ενώ η επιδείνωση της κατάστασης στην περιοχή τις τελευαταίες ημέρες έχει λάβει μια δραματική τροπή, είναι νομιμο το Συμβούλιο ασφαλείας να εξετάσει αμέσως το θέμα" σε έκτακτη σύνοδό του όπως έχουν ζητήσει και οι Παλαιστίνιοι, δήλωσε ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών, Φρανσουά Ριβασό.

    Νωρίτερα, κατά τη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες, η ΕΕ εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της για την απόφαση του Ισραήλ να διακόψει κάθε σχέση με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Γιάσερ Αραφάτ.

    Όπως υπογράμμισε, ο Βέλγος υπουργός Εξωτερικών Λουί Μισέλ, ο δημοκρατικά εκλεγμένος Πρόεδρος Αραφάτ και η Παλαιστινιακή Αρχή είναι οι μόνοι συνομιλητές του Ισραήλ σε αυτή τη διαμάχη.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 14 December 2001 - 21:57:11 UTC