Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 01-12-15

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στα. . . βραχέα εντοπίστηκε ο Λάντεν
  • [02] Δεξίωση Στεφανόπουλου για τους δημοσιογράφους
  • [03] Προβλήματα στην αποκομιδή των σκουπιδιών
  • [04] Βόμβα στο αστυνομικό τμήμα της Παραμυθιάς
  • [05] Συνεργασίες για την ενίσχυση των καπνοπαραγωγών
  • [06] Αντιπαραθέσεις με αφορμή τις δηλώσεις Γρυλλάκη
  • [07] Εκρηξη στην Κίνα: ένας νεκρός, 30 τραυματίες

    [01] Στα. . . βραχέα εντοπίστηκε ο Λάντεν

    Πηγή: ΑΠΕ 15/12/2001 10:19:00 μμ

    Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν εντοπίσθηκε τις τελευταίες ημέρες να δίνει εντολές μέσω ραδιοσταθμού στα βραχέα κύματα από την περιοχή της Τόρα Μπορα στο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε σήμερα αμερικανός αξιωματούχος. Ο αξιωματούχος, που μίλησε υπό τον όρο να μην αποκαλυφθεί το όνομα του, δήλωσε ότι οι αμερικανικές αρχές επιβεβαίωσαν "με απόλυτη βεβαιότητα" ότι η φωνή που ακούσθηκε από το ραδιοσταθμό ανήκει στον ηγέτη της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν, ο οποίος θεωρείται από την Ουάσινγκτον ως υπεύθυνος για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Ο αμερικανός αξιωματούχος δεν διευκρίνισε τί είδους ραδιοφωνική εκπομπή εντόπισαν οι αμερικανικές δυνάμεις ή πώς διαπίστωσαν ότι η φωνή που ακουγόταν ανήκε στον Μπιν Λάντεν, είπαν όμως ότι πρόκειται για εκπομπή στα βραχέα κύματα και ήταν από την περιοχή της Τόρα Μπόρα.

    Στο κυνήγι του Λάντεν

    Οι ειδικές αμερικανικές δυνάμεις άρχισαν σήμερα τις επιχειρήσεις διείσδυσης στις σπηλιές και στις σήραγγες της περιοχής της Τόρα Μπόρα, στο ανατολικό Αφγανιστάν όπου κρύβονται πολλοί μαχητές του δικτύου Αλ Κάιντα του Οσάμα Μπιν Λάντεν, δήλωσε απόψε από την Τιφλίδα ο αμερικανός υπουργός άμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ. Ο αμερικανός υπουργός πραγματοποιεί μια περιοδεία αστραπή στην περιοχή του Καυκάσου στις χώρες τις οποίες προσφέρει αμερικανική στρατιωτική βοήθεια με αντάλλαγμα την παροχή βοηθείας εκ μέρους τους στον πόλεμο που διεξάγουν οι ΗΠΑ κατά της τρομοκρατίας. Μέσα σε μια ημέρα ο Ράμσφελντ επισκέφθηκε το Αζερμπαϊτζαν, την Αρμενία και τη Γεωργία.

    [02] Δεξίωση Στεφανόπουλου για τους δημοσιογράφους

    Πηγή: ΑΠΕ 15/12/2001 9:05:00 μμ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος έδωσε σήμερα το βράδυ την ετήσια δεξίωση προς τιμήν των εκπροσώπων των ΜΜΕ. Δεξίωση στην οποία παρέστησαν πάρα πολλοί δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας της χώρας.

    Ο Κ. Στεφανόπουλος σε σύντομη δήλωσή του προς τους δημοσιογράφους τόνισε ότι στις μέρες μας χρειάζεται ο Τύπος να έχει καλύτερο ύφος και ήθος. Διευκρίνισε πάντως ότι δεν εναπόκειται στο κράτος - το οποίο άλλωστε σέβεται την ελευθερία του Τύπου - να βάλει όρια στη λειτουργία των ΜΜΕ αλλά αυτό εξαρτάται από τους ίδιους τους ανθρώπους του Τύπου.

    Στη δεξίωση παρέστησαν ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, πολλά μέλη της κυβέρνησης, ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Μιλτιάδης Εβερτ, βουλευτές από όλα τα κόμματα, ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος και ο πρόεδρος της ΠΟΛΑΝ Αντώνης Σαμαράς και άλλοι.

    Σαμαράς για δηλώσεις Γρυλλάκη

    Ο Α. Σαμαράς ερωτηθείς για τις αποκαλύψεις του στρατηγού Γρυλλάκη δήλωσε ότι "αυτή την ώρα δεν θέλω να πω τίποτα , απλώς ακούω". Από την δεξίωση προς τιμήν των δημοσιογράφων απουσίαζαν ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης ο οποίος εκπροσωπεί τη χώρα σε Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στο Βέλγιο, ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Μητσοτάκης.

    [03] Προβλήματα στην αποκομιδή των σκουπιδιών

    Πηγή: ΕΡΑ 15/12/2001 8:47:00 μμ

    Ερχονται δύσκολες μέρες για την Αθήνα καθώς αναμένεται να σημειωθούν σοβαρά προβλήματα στην καθαριότητα. Κι αυτό γιατί οι συμβασιούχοι στην καθαριότητα των δήμων έχουν εξαγγείλει για αύριο νέα 48ωρη, επαναλαμβανόμενη απεργία. Καλό θα ήταν λοιπόν οι πολίτες-για ευνόητους λόγους-να μην γεμίζουν τους κάδους απορριμμάτων που βρίσκονται στους δρόμους των δήμων, αλλά να κρατούν τα σκουπίδια στο σπίτι, μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

    [04] Βόμβα στο αστυνομικό τμήμα της Παραμυθιάς

    Πηγή: ΑΠΕ 15/12/2001 8:18:00 μμ

    Εκρηκτικό μηχανισμό από δυναμίτη και πυροκροτητή από βραδύκαυστο φυτίλι τοποθέτησαν έξω από το αστυνομικό τμήμα της Παραμυθιάς κυκλώματα που σχετίζονται με τον κόσμο της νύχτας. Την εκτίμηση ότι για τον εκρηκτικό μηχανισμό ευθύνονται κυκλώματα της νύχτας διατύπωσε αξιωματούχος της Αστυνομίας Θεσπρωτίας ο οποίος είπε ότι γίνονται έρευνες προς κάθε κατεύθυνση αλλά ιδιαίτερα εξετάζονται συμφέροντα από το χώρο της νύχτας στην περιοχή για τα οποία η αστυνομία έχει λάβει τον τελευταίο καιρό σκληρότερα μέτρα.

    Ο εκρηκτικός μηχανισμός που εξερράγη στις 3.30 τα ξημερώματα προξένησε ζημιές στην είσοδο του αστυνομικού τμήματος της Παραμυθιάς σε τζάμια του κτιρίου, σε τζάμια τριών αυτοκινήτων και σε τζάμια διπλανού κτιρίου. Ο δήμαρχος Παραμυθιάς κ. Κάτσιος δήλωσε ότι πιστεύει πως η Αστυνομία θα διαλευκάνει την υπόθεση η οποία είναι πρωτοφανής για μια ήσυχη πόλη όπως είναι η Παραμυθιά.

    [05] Συνεργασίες για την ενίσχυση των καπνοπαραγωγών

    Πηγή: ΕΡΑ 15/12/2001 8:53:00 μμ

    Κοινό μέτωπο Ελλάδας-Ισπανίας-Ιταλίας και Πορτογαλίας συγκροτείται προκειμένου να συνεχιστούν οι κοινοτικές επιδοτήσεις για τον καπνό. Αυτό δήλωσε ο Υπουργός Γεωργίας Γιώργος Δρυς μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Ισπανό ομόλογο του Μιγκέλ Κανέτε.

    Ο Ισπανός υπουργός τόνισε ότι στη διάρκεια της ισπανικής προεδρίας θα αναληφθεί πρωτοβουλία για την ενίσχυση του εισοδήματος των καπνοπαραγωγών.

    [06] Αντιπαραθέσεις με αφορμή τις δηλώσεις Γρυλλάκη

    Πηγή: ΕΡΑ 15/12/2001 8:45:00 μμ

    Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση με αφορμή τις δηλώσεις Γρυλλάκη. Ο Κώστας Καραμανλής αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα και ο υφυπουργός Τύπου Τηλέμαχος Χυτήρης τον κάλεσε να τοποθετηθεί επί των φερόμενων αποκαλύψεων Γρυλλάκη. ''Η Κυβέρνηση καταφεύγει στο χθες για να καλύψει τα προβλήματα του σήμερα'', σημείωσε ο κ. Καραμανλής.

    Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. όταν καλείται να τοποθετηθεί για κρίσιμα πολιτικά, κοινωνικά και θεσμικά θέματα χρησιμοποιεί "επιλεκτικά και προκλητικά δύο«προσωπεία", σχολίασε Κώστας Λαλιώτης. Επιλέγει την "ένοχη σιωπή" και επιχειρεί να φορτώσει όλες τις ευθύνες στον Κώστα Μητσοτάκη, κατέληξε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ. Από την πλευρά του ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αποδίδει στο γραμματέα του ΠΑΣΟΚ το όλο θέμα.

    ''Η εισβολή της παρελθοντολογίας και πρακτορολογίας στην πολιτική ζωή μόνο θλίψη και αηδία προκαλεί'', δηλώνει ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος.

    [07] Εκρηξη στην Κίνα: ένας νεκρός, 30 τραυματίες

    Πηγή: ΑΠΕ 15/12/2001 8:22:00 μμ

    Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σε εστιατόριο γρήγορου φαγητού Μακ Ντόναλντς στην πόλη Σιάν της δυτικής Κίνας με συνέπεια να σκοτωθεί ένα άτομο και να τραυματισθούν τουλάχιστον 30, ανακοίνωσαν στελέχη του τοπικού νοσοκομείου και αυτόπτες μάρτυρες. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα ανακοίνωση της αστυνομίας μετέδωσαν ότι η έκρηξη ήταν σκόπιμη και πρόκειται για "διεθνή δολιοφθορά" χωρίς όμως να διευκρινίζεται ποιό μπορεί να ήταν το κίνητρο της επίθεσης, στην οποία σκοτώθηκε ένας άνθρωπος και δύο από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

    Αξιωματούχοι της αστυνομίας δήλωσαν ότι έχουν βάσιμες υποψίες πως η έκρηξη προκλήθηκε σκόπιμα από το άτομο που έχασε τη ζωή του, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες ήταν από την πόλη Τσονγκσινγκ, που απέχει 600 χιλιόμετρα απο το Σιάν.

    Στο Σιάν ζουν Ουϊγούροι μουσουλμάνοι. Οι Ουϊγούροι έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για αυτονομιστικές κινήσεις καθώς και για σειρά βομβιστικών επιθέσεων σε πολλά σημεία της δυτικής Κίνας. Ωστόσο δεν έχει διευκρινισθεί εάν στη σημερινή επίθεση η συγκεκριμένη μειονότητα είχε οποιαδήποτε ανάμιξη.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 15 December 2001 - 21:56:28 UTC