Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 01-12-20

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα στοιχεία από Λαλιώτη για υπόθεση MAYO
  • [02] Συνάντηση Παπαντωνίου με Τούρκο ομόλογό του
  • [03] Έληξε η εκκρεμότητα του Κτηματολογίου
  • [04] Βρέθηκε το ένα ''θύμα'' του Διακονιάρη
  • [05] Ανακοινώσεις υπ. Παιδείας για Πανελλαδικές
  • [06] Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή για το ΧΑΑ
  • [07] Αναστέλλονται οι απεργίες στις τράπεζες
  • [08] Νίκη ΠΑΟ επί ΤΣΣΚΑ Μόσχας

    [01] Νέα στοιχεία από Λαλιώτη για υπόθεση MAYO

    Πηγή: ΑΠΕ 20/12/2001 11:28:00 μμ

    Φωτογραφία αρχείου

    Παραστατικά από πέντε εντολές της λιβεριανής εταιρίας ΜΑΥΟ, μέσω των οποίων μεταφέρθηκε το ποσό του 1.658.000 δολαρίων σε λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας Κολωνακίου με αποδέκτη τη ΝΔ, έδωσε στη δημοσιότητα ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Λαλιώτης, σημειώνοντας ότι διαχειριστής αυτού του λογαριασμού ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και άλλοι συνεργάτες του.

    Απάντηση Μητσοτάκη

    Φωτογραφία αρχείου

    Ο Κώστας Λαλιώτης έδωσε ακόμη στη δημοσιότητα τους αριθμούς πέντε "ειδικών λογαριασμών" ελληνικών τραπεζών, όπου επίσης μεταφέρονταν χρήματα από τη λιβεριανή εταιρία ΜΑΥΟ και οι οποίοι, όπως τόνισε, δεν άνοιξαν το '94.

    Απαντώντας ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, είπε οτι ο λογαριασμός είναι γνωστός από το 1994 που πήγε το θέμα στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής και πρόσθεσε ότι αν ο κ. Λαλιώτης συνεχίσει αυτή την τακτική, θα ασκήσει και νέα αγωγή.

    [02] Συνάντηση Παπαντωνίου με Τούρκο ομόλογό του

    20/12/2001 10:51:00 μμ

    Η επίλυση των προβλημάτων πρέπει να γίνει στη βάση των διεθνών συμφωνιών και του διεθνούς δικαίου». Αυτό ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου σε δηλώσεις που έκανε στην Αττάλεια, στη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του Σαμπαχατίν Τσακμάκογλου.

    Η επίσκεψη Παπαντωνίου, που είναι η πρώτη επίσκεψη Έλληνα υπουργού Αμυνας στην Τουρκία μετά το 1974, έγινε στο πλαίσιο της συνάντησης των υπουργών Αμυνας των χωρών της Νοτιο - ανατολικής Ευρώπης.

    Από την πλευρά του, ο Τούρκος υπουργός εξέφρασε ικανοποίηση για το «γεγονός ότι έχουν αρχίσει να αποδίδουν κάποια μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης».

    Στο μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τόνισε ότι η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας " είναι συνδεδεμένη και με τα δικά μας συμφέροντα" ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα του ευρωστρατού λέγοντας ότι δεν χρειάζεται να υπάρχει κινδυνολογία.

    Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει παίξει σημαντικότατο ρόλο στη σταθεροποίηση στην περιοχή και είναι η χώρα που προωθεί την ειρήνη, τη συνεργασία μέσα στις αρχές των διεθνών νόμων και συνθηκών και μέσα στα πλαίσια του ΟΗΕ.

    [03] Έληξε η εκκρεμότητα του Κτηματολογίου

    Πηγή: ΕΡΑ 20/12/2001 11:22:00 μμ

    Εληξε η εκκρεμότητα με το θέμα του προστίμου στη χώρα μας για το κτηματολόγιο. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε σήμερα να γίνει σε δύο δόσεις η επιστροφή μέρους των πιστώσεων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης που είχαν δοθεί στην Ελλάδα και που ανέρχεται σε 57,918 εκ. ευρώ.

    [04] Βρέθηκε το ένα ''θύμα'' του Διακονιάρη

    Πηγή: ΕΡΑ 20/12/2001 11:18:00 μμ

    Στη θαλάσσια περιοχή Λακόπετρας βρέθηκε σήμερα το πτώμα του 53χρονου Αλέξη Αντωνόπουλου, ο οποίος είχε παρασυρθεί πριν από τέσσερις ημέρες από τα νερά του χείμαρρου Διακονιάρη στην Πάτρα. Οι έρευνες συνεχίζονται στη θαλάσσια περιοχή για τον εντοπισμό του εννιάχρονου γιου.

    [05] Ανακοινώσεις υπ. Παιδείας για Πανελλαδικές

    Πηγή: ΕΡΑ 20/12/2001 11:10:00 μμ

    Από τα τέλη Μαϊου μέχρι τα μέσα Ιουνίου θα διεξαχθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι οποίες φέτος θα προηγηθούν των ενδοσχολικών. Επίσης, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Παιδείας Νίκος Γκεσούλης, σε περίπτωση αναβαθμολόγησης των γραπτών δεν θα ισχύσει ο βαθμός του τρίτου βαθμολογητή αν είναι μικρότερος από τις βαθμολογίες των δύο πρώτων, αλλά θα μετρήσει ο μικρότερος βαθμός των δύο πρώτων αξιολογητών, ενώ μειώνονται σε δύο -από τρεις -οι μονάδες προσαρμογής του προφορικού βαθμού στο γραπτό

    [06] Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή για το ΧΑΑ

    Πηγή: ΕΡΑ 20/12/2001 11:24:00 μμ

    Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό. Ο υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης χαρακτήρισε συκοφαντίες τους ισχυρισμούς της Νέας Δημοκρατίας περί κερδοσκοπικών παιχνιδιών του ιδίου στο χρηματιστήριο, τονίζοντας ότι η διαχείριση του χαρτοφυλακίου του έκλεισε στο τέλος του 1999.

    Να υπάρξει ρύθμιση που θα απαγορεύει σε όλα τα μέλη της κυβέρνησης αλλά και στους βουλευτές να παίζουν στο χρηματιστήριο πρότεινε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Προκόπης Παυλόπουλος.

    Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα τόνισε ότι αυτός ο προϋπολογισμός είναι μείον για το λαό και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση υπό την πίεση της λαϊκής δυσαρέσκειας, " μπαλώνει τρύπες με τρύπια μπαλώματα "

    Στο μεταξύ,στον πρόεδρο της Βουλής διαβιβάστηκε απόψε από την εισαγγελία Αθηνών το πόρισμα για τις ελληνοποιήσεις αλλοδαπών.

    [07] Αναστέλλονται οι απεργίες στις τράπεζες

    Πηγή: ΕΡΑ 20/12/2001 11:37:00 μμ

    Αναστέλλεται η απεργιακή κινητοποίηση που είχε εξαγγείλει η ΟΤΟΕ για την περίοδο των εορτών. Ηδη, μετά από παρέμβαση του υπουργού Εργασίας Δημήτρη Ρέππα, τράπεζες και ΟΤΟΕ συμφώνησαν στη χορήγηση πριμ 150.000 δρχ. σε κάθε τραπεζοϋπάλληλο, ενώ θα πληρωθούν κανονικά και οι υπερωρίες. Επίσης, συμφωνήθηκε το πρώτο δίμηνο του 2002 οι τράπεζες να παραμένουν ανοιχτές μέχρι τις τρεις το απόγευμα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες συναλλαγές λόγω της κυκλοφορίας του Ευρώ.

    [08] Νίκη ΠΑΟ επί ΤΣΣΚΑ Μόσχας

    Πηγή: ΑΠΕ 20/12/2001 10:52:00 μμ

    Με 83-80 ο Παναθηνακός νίκησε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων σε παιχνίδι για τον τρίτο όμιλο της Ευρωλίγκα. Ηταν η όγδοη νίκη σε εννέα αγώνες για τους "πράσινους", που διατηρούν το προβάδισμα στον όμιλο ένα βαθμό μπροστά από τη Ρεάλ.

    Πρώτος σκόρερ της ομάδας του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήταν ο Νταμίρ Μουλαομέροβιτς με 31 πόντους.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 20 December 2001 - 21:55:50 UTC