Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-02-15

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανοίγουν και πάλι τα ΤΕΙ
  • [02] Σχέδιο νόμου για το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο
  • [03] ΕΕ:Μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό σύστημα
  • [04] Εκσυγχρονισμός για ένα κοινωνικό κράτος
  • [05] ''Αδύναμος κρίκος'' η Ελλάδα στον έλεγχο τροφίμων
  • [06] Σκληρή κριτική Σημίτη στη ΝΔ
  • [07] Στη φυλακή ο Μυλωνάς για το φόνο του Σκολαρίκου
  • [08] Συνάντηση Παπανδρέου-Μίλερ
  • [09] Ανέλαβαν οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων
  • [10] Γιαννιτσά: παράνομος τζόγος με κάθε τρόπο
  • [11] Οπλοστάσιο το σπίτι 40χρονου
  • [12] Στην Αθήνα ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου
  • [13] Παπανδρέου με πρόεδρο Εθν. Συμβουλίου Παλαιστινίων
  • [14] Σχηματισμός κυβέρνησης στην Αλβανία
  • [15] Συνεχίζεται η απολογία Μιλόσεβιτς
  • [16] Βραζιλία:Επεισόδια μεταξύ αστυνομίας-πολιτών
  • [17] Στενότερη η συνεργασία Ελλάδας με ΕΤΕπ
  • [18] Μείωση ανεργίας το δεύτερο τρίμηνο του 2001
  • [19] Νέος τρόπος πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών
  • [20] Σύσκεψη για τα έργα του Ολυμπιακού Χωριού
  • [21] Κλήρωση κυπέλλου Ελλάδας
  • [22] Ο πολύς ύπνος μικραίνει τη ζωή
  • [23] Ευρωπαϊκή κάρτα Υγείας: είναι πολύτιμη

    [01] Ανοίγουν και πάλι τα ΤΕΙ

    15/2/2002 6:21:00 μμ

    Κανονικά θα πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα η εξεταστική περίοδος Φεβρουαρίου, στα ΤΕΙ Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Πάτρας και Λάρισας, μετά την απόφαση των καθηγητών να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις. Ωστόσο, δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να επαναλάβουν την αποχή μόλις ολοκληρωθεί η τρέχουσα εξεταστική περίοδος. Μετά την συνάντηση που είχε το μεσημέρι με τους εκπροσώπους των διδασκόντων των ΤΕΙ ο υπουργός Παιδείας τόνισε ότι δόθηκαν πλήρεις διευκρινίσεις και διαβεβαιώσεις για τη διασφάλιση των εργασιακών θέσεων και σχέσεων του κλάδου.

    [02] Σχέδιο νόμου για το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο

    15/2/2002 4:48:00 μμ

    Το βασικό πλαίσιο των ρυθμίσεων που έχουν στόχο να μπει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο περιλαμβάνει το σχέδιο νόμου που ενεκρίθη από το Υπουργικό Συμβούλιο. Η κυβέρνηση προτείνει να οριστεί στο 5% το ποσοστό ιδιοκτησίας σε ΜΜΕ, το οποίο δεν συμβιβάζεται με την ιδιότητα του προμηθευτή του δημοσίου. Με άλλη ρύθμιση, απαγορεύεται η σύναψη δημοσίων συμβάσεων με επιχειρήσεις μέσων ενημέρωσης, καθώς και με πρόσωπα που σχετίζονται μ' αυτές, ενώ η απαγόρευση αφορά και συγγενείς μέχρι και τετάρτου βαθμού.

    Αναγκαίος ο διάλογος με όλους τους φορείς

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας χαρακτήρισε "πολύμορφη" την υποδοχή που είχε στα Μέσα Ενημέρωσης το προσχέδιο νόμου, που ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο. Ο κ. Πρωτόπαπας τόνισε πως όλες οι απόψεις είναι σεβαστές και ότι θα αξιολογηθούν ακόμη και τα στοιχεία της κριτικής που περιέχουν οι αρνητικές απόψεις.

    Μαξιμαλισμό χαρακτήρισε το πλήρες ασυμβίβαστο βασικού μετόχου Μέσου Ενημέρωσης και προμηθευτή του Δημοσίου ο υφυπουργος τυπου Τηλεμαχος Χυτηρης στη ΝΕΤ 105,8. Ο κ. Χυτήρης τόνισε ότι θα υπάρξει διάλογος με όλους τους ενδιαφερόμενους και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι δεν προσέρχεται στο διάλογο.

    "Δεν διαφωνεί κανείς με το ασυμβίβαστο, αρκεί όταν έρθει η στιγμή για τη θεσμική κατοχύρωση του, να μην παρεμβληθούν εξαιρέσεις, παρενθέσεις και όρια, που θα αλλοιώνουν την ουσία, δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8 ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, Μιλτιάδης Εβερτ.

    [03] ΕΕ:Μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό σύστημα

    Πηγή: NET 105,8 fm 15/2/2002 5:27:00 μμ

    "Ο χρόνος είναι πιεστικός. Ολες οι χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης πρέπει έως τον Σεπτέμβριο του 2002 να έχουν καταθέσει στην Κομισιόν τα σχέδια μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού τους συστήματος", τόνισε μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 η Ελληνίδα επίτροπος, Αννα Διαμαντοπούλου.

    Η κυβέρνηση, όπως είπε, θα παρουσιάσει τις προτάσεις της τον Μάρτιο και εξέφρασε την πεποίθηση ότι μέσω του διαλόγου θα βρεθεί λύση.

    Οσον αφορά την ευρωπαϊκή κάρτα υγείας, που εγκρίθηκε με πρωτοβουλία της από την Κομισιόν, η κ. Διαμαντοπούλου είπε ότι δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους πολίτες της ΕΕ να δεχθούν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη οπουδήποτε κι αν βρεθούν.

    [04] Εκσυγχρονισμός για ένα κοινωνικό κράτος

    Πηγή: NET 105,8 fm 15/2/2002 3:35:00 μμ

    Διαρκή μεταρρύθμιση για τον εκσυγχρονισμό του κράτους με στόχο την βελτίωση των παρεχομένων -στον πολίτη- υπηρεσιών, διακήρυξε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στο Συμβούλιο Περιφερειαρχών.

    Ο κ. Σημίτης, αναφερόμενος στα προβλήματα των πολιτών, κατέστησε σαφές ότι η κυβέρνηση θα αναμετρηθεί με συμφέροντα υπηρεσιών που αντιδρούν στις μεταρρυθμίσεις, όπως οι πολεοδομίες, ενώ με αφορμή τις κινητοποιήσεις στον χώρο των ΤΕΙ και της εκπαίδευσης γενικότερα υπογράμμισε ότι δεν νοείται υπεύθυνη Πολιτεία χωρίς αξιολόγηση. Μιλώντας στο συμβούλιο ο υπουργός Οικονομίας, Νίκος Χριστοδουλάκης ανακοίνωσε σειρά μέτρων για την επιτάχυνση της υλοποίησης του Γ' ΚΠΣ.

    [05] ''Αδύναμος κρίκος'' η Ελλάδα στον έλεγχο τροφίμων

    Πηγή: NET 105,8 fm 15/2/2002 3:32:00 μμ

    Προβλήματα στον τομέα ελέγχου των τροφίμων διαπιστώνει για τη χώρα μας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τα οποία είναι πιθανόν να έχουν δυσάρεστες επιπτώσεις στη δημόσια υγεία.

    Ωστόσο, όπως δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Υπηρεσίας Τροφίμων της ΕΕ, Ρόμπερτ Κόλεμαν, η ελληνική κυβέρνηση δείχνει ότι έχει τη διάθεση να τα αντιμετωπίσει. Μάλιστα, η επιτροπή πρόκειται να αποστείλει σύντομα έκθεση με προτάσεις για την επίλυση των προβλημάτων αυτών. Ο κ. Κόλεμαν επεσήμανε πάντως, ότι χρειάζεται σημαντική προσπάθεια για να υπάρξουν αποτελέσματα.

    [06] Σκληρή κριτική Σημίτη στη ΝΔ

    15/2/2002 2:22:00 μμ

    Οξεία αντιπαράθεση μεταξύ του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Προκόπη Παυλόπουλου για τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης σημειώθηκε στη Βουλή. Απαντώντας στο πλαίσιο της "ώρας του πρωθυπουργού" ο κ. Σημίτης αντέκρουσε τις κατηγορίες Παυλόπουλου για "διαλυμένο κράτος" σημειώνοντας τις επιτυχίες της διοίκησης σε περιπτώσεις όπως αυτές της εισόδου στην ΟΝΕ και της ανάληψης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Επικέντρωσε ωστόσο την απάντησή του στις ευθύνες της ΝΔ για το "άναρχο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο", με δεδομένο ότι, χθες, συνεδρίασε το υπουργικό συμβούλιο για τους περιορισμούς στη σύναψη δημοσίων συμβάσεων με πρόσωπα τα οποία δραστηριοποιούνται ή συμμετέχουν σε επιχειρήσεις ΜΜΕ.

    Σημίτης για το πώς δημιουργήθηκε η ''αναρχία'' στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο

    Το άναρχο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο οφείλεται στις δικές σας πρωτοβουλίες και πρακτικές είπε ο κ. Σημίτης απευθυνόμενος στα έδρανα της ΝΔ.

    "Το 1989 παραχωρήσατε άδεια στην πρώτη τηλεόραση, με βάση την ειδική νομοθεσία για τους ερασιτεχνικούς ασυρμάτους. Αυτό ήταν η συμβολή σας στη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, και έκτοτε, έως το 1993, συνεχίσατε αυτή την τακτική, να παραχωρείτε άδειες και να τους αφήνετε όλους ελεύθερα",είπε ο κ. Σημίτης, εξηγώντας πως δημιουργήθηκε η "αναρχία" στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

    Εμείς πρόσθεσε ο κ. Σημίτης, κάναμε ρυθμίσεις και δημιουργήσαμε ένα πλαίσιο, και το 1995, και το 1996, και το 1998. Απαντώντας πιο αναλυτικά στα θέματα που έβαλε ο κ. Παυλόπουλος, ο κ. Σημίτης είπε ότι ο κρατικός μηχανισμός που η ΝΔ αποκαλεί διαλυμένο είναι αυτός που συνέβαλε καθοριστικά στην πραγματοποίηση των κριτηρίων του Μάαστριχ και στην είσοδο στην ΟΝΕ, που εκσυγχρόνισε την οικονομία, που αξιοποίησε το 2ο ΚΠΣ, που έκανε τις διαπραγματεύσεις για το 3ο ΚΠΣ, που κέρδισε την Ολυμπιάδα των Αθηνών, που πραγματοποίησε διοικητική μεταρρύθμιση του Καποδίστρια, που εξασφάλισε πολύ περισσότερους πόρους για το κράτος πρόνοιας, και προώθησε ένα "πρωτοφανές πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων με 34.000 έργα".

    Τόνισε μάλιστα ότι η ΝΔ μιλά για "διαλυμένο μηχανισμό" επειδή η ΝΔ "κρίνει εξ ιδίων". Αναφέρθηκε σε στο διάστημα διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ, η οποία "είχε αναθέσει στον κ. Γρυλλάκη να εκπροσωπεί την Ελλάδα στις διαβαλκανικές σχέσεις ενώ τα στελέχη της (κρατικής μηχανής) ασκούσαν την παρακολούθηση των τηλεφώνων των ανύποπτων πολιτών".

    Επίθεση Παυλόπουλου

    Από την πλευρά του, ο κ. Παυλόπουλος είπε ότι ο κ. Σημίτης θα πρέπει να απευθυνθεί όχι μόνο στη ΝΔ αλλά και σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Θ. Πάγκαλος που καταγγέλλουν και εκείνοι τη διάλυση του κρατικού μηχανισμού.

    Κατηγόρησε, επίσης, τον πρωθυπουργό ότι ή δεν θέλει να καταλάβει την πραγματικότητα, ή δεν τη γνωρίζει ή τη γνωρίζει και είναι ικανοποιημένος. Εάν αυτό συμβαίνει, "τότε είστε γνήσιος εκπρόσωπος της νοοτροπίας των μειωμένων προσδοκιών" είπε ο κ. Παυλόπουλος.

    Σχολιάζοντας, δε, την αναφορά του πρωθυπουργού στον στρατηγό ε.α. Γρυλλάκη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ είπε ότι "αν θέλετε να εξισώσουμε το κατάντημα του παρελθόντος, να σας αναφέρω κι εγώ πρόσωπα σαν τους κ.κ.Τόμπρα και Κεραμά". Ανταπαντώντας, ο κ. Σημίτης είπε ότι μειωμένες προσδοκίες είχε η ΝΔ όταν υποστήριζε ότι η Ελλάδα δεν θα μπει στην ΟΝΕ λόγω πληθωρισμού.

    Η ΝΔ είναι που λέει ότι στα ελληνοτουρκικά τα πράγματα πάνε όλο και χειρότερα και ότι η Τουρκία μας απειλεί και ότι η Ελλάδα είναι σε κίνδυνο. Κι όμως, συνέχισε ο κ. Σημίτης, πετύχαμε το Ελσίνκι, τη συμφωνία που καθορίζει το πρόγραμμα ένταξης της Τουρκίας στο πλαίσιο της ΕΕ, βάσει του οποίου οφείλει να πραγματοποιήσει κινήσεις για την ειρήνη στην περιοχή.

    Εμείς, βλέπουμε τα αρνητικά, αλλά βάζουμε στόχους και προοπτικές, ενώ η ΝΔ επιμένει στον αρνητισμό και στην οξύτητα, κατέληξε ο κ. Σημίτης.

    [07] Στη φυλακή ο Μυλωνάς για το φόνο του Σκολαρίκου

    15/2/2002 5:30:00 μμ

    Προφυλακίστηκε με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο 35χρονος Γιάννης Μυλωνάς, ο οποίος κατηγορείται ότι δολοφόνησε τον Γιάννη Σκολαρίκο στις 5 Φεβρουαρίου στο Παλαιό Φάληρο. Η κατηγορία που τον βαρύνει είναι ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενώ διώκεται και για διακεκριμμένες κλοπές.

    [08] Συνάντηση Παπανδρέου-Μίλερ

    15/2/2002 5:18:00 μμ

    Εφ' όλης της ύλης συζήτηση είχε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου με τον Αμερικανό πρέσβη Τόμας Μίλερ.

    Μετά τη συνάντηση ο κ. Μίλερ δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον στηρίζει το διακοινοτικό διάλογο και τις προσπάθειες του ΟΗΕ για το Κυπριακό. Επίσης, υπογράμμισε την αναγκαιότητα τερματισμού της βίας στη Μέση Ανατολή και επανέναρξης της ειρηνευτικής διαδικασίας.

    [09] Ανέλαβαν οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων

    15/2/2002 2:42:00 μμ

    Αλλαγή φρουράς στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων σήμερα. Στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης παραλαβής των καθηκόντων του αρχηγού ΓΕΕΘΑ από τον απερχόμενο στρατηγό Μανούσο Παραγιουδάκη στο νέο στρατηγό Γεώργιο Αντωνακόπουλο. Στην ομιλία του ο απερχόμενος αρχηγός αναφέρθηκε στο έργο το οποίο έχει επιτελεσθεί στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων ενώ επανέλαβε ότι για την Ελλάδα παραμένει η εξ ανατολών απειλή.

    Στη σχολή Ικάρων πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης παραλαβής των καθηκόντων του αρχηγού ΓΕΑ από τον απερχόμενο αρχηγό αντιπτέραρχο Δημήτριο Λιντζεράκο στο νέο αρχηγό αντιπτέραρχο Παναγιώτης Παπανικολάου.

    Στη σχολή Ευελπίδων πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης παραλαβής των καθηκόντων του αρχηγού ΓΕΣ από τον στρατηγό Γεώργιο Αντωνακόπουλο στο νέο αρχηγό Παναγιώτη Χαρβάλα. Στις τελετές παρέστη σύσσωμη η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

    Στις δηλώσεις του ο κ.Παπαντωνίου εξήρε το έργο των απερχόμενων αρχηγών, εκτιμώντας ότι η νέα ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων θα προχωρήσει σε όλες εκείνες τις ενέργειες που είναι αναγκαίες για να αποκτήσουν οι Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας, την αξιοπιστία, την ισχύ την οποία απαιτούν οι σύγχρονες περιστάσεις.

    [10] Γιαννιτσά: παράνομος τζόγος με κάθε τρόπο

    Πηγή: ΑΠΕ 15/2/2002 2:04:00 μμ

    Κύκλωμα παράνομου ηλεκτρονικού τζόγου στην πόλη των Γιαννιτσών Πέλλας, εξάρθρωσε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) Κεντρικής Μακεδονίας. Συγκεκριμένα, άνδρες του ΣΔΟΕ στη διάρκεια εφόδου που πραγματοποίησαν στην καφετέρια του Γιώργου Τεκτερίδη, σε συνεργασία με αστυνομικούς, κατέσχεσαν δύο ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Όπως ανακοινώθηκε από το ΣΔΟΕ από τα πρώτα ηλεκτρονικά αρχεία που άνοιξαν οι προγραμματιστές βρέθηκαν παίκτες παράνομων στοιχημάτων από την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Βρετανία, τον Καναδά, τις ΗΠΑ, καθώς επίσης και ένα κουπόνι παιχνιδιών με τους αγώνες και τα ποσοστά κέρδους. Επίσης, σε ειδικό χρηματοκιβώτιο, που υπήρχε στο κατάστημα σε ειδική κρύπτη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.000.000 ευρώ, οκτώ επιταγές τραπεζών αξίας 700.000 ευρώ και 164.000 δολαρίων ΗΠΑ, 16.000 μετοχές της εταιρίας "SPARKNET", δύο χρυσές πιστωτικές κάρτες, 12 βιβλιάρια καταθέσεων, συνολικού ποσού 600.000 μάρκων και 86.000 δολαρίων ΗΠΑ, ένα πιστόλι 22 χιλιοστών και 27 σφαίρες και ένα όπλο εκτόξευσης αναισθητικού αερίου.

    Και παράνομα στοιχήματα

    Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διωκτικών Αρχών τα παραπάνω χρηματικά ποσά προέρχονται από συναλλαγές και από εισπράξεις του παράνομου στοιχήματος. Όπως αποκαλύφθηκε από τις έρευνες ο ιδιοκτήτης της καφετέριας κατηγορείται ότι διένειμε μέσω του διαδικτύου-πιθανόν με τη συνεργασία γραφείων του εξωτερικού-τα κουπόνια με τα παιχνίδια και με τα ποσοστά κερδών και οι παίκτες στοιχημάτιζαν μέσω Ίντερνετ. Σε περίπτωση που κέρδιζαν τα χρήματα, των παικτών, κατετίθεντο σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

    Σύμφωνα με πληροφορίες η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν ένα από τα δελτία του παράνομου παιχνιδιού-κάτι αντίστοιχο με το "Πάμε Στοίχημα" που διοργανώνεται από τον ΟΠΑΠ, αλλά με ποσοστά κέρδους αρκετά μεγαλύτερα-έφθασε στα χέρια του ΣΔΟΕ. Από το ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας σχηματίζεται Δικογραφία, για παράνομη διενέργεια τυχερών παιχνιδιών, παράνομη οπλοκατοχή και άλλα αδικήματα σε βάρος του Τεκτερίδη.

    Στο μεταξύ με εντολή του εισαγγελέα Γιαννιτσών κατασχέθηκαν τα χρήματα και οι επιταγές. Από το ΣΔΟΕ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση των παράνομων στοιχημάτων.

    [11] Οπλοστάσιο το σπίτι 40χρονου

    Πηγή: ΑΠΕ 15/2/2002 1:57:00 μμ

    Μπροστά σ ένα μικρό οπλοστάσιο βρέθηκαν οι άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης όταν διενήργησαν έρευνα στο σπίτι του 40χρονου Μάρκου Κυδώνη, ο οποίος συνελήφθη τα ξημερώματα της Πέμπτης για παράνομη οπλοκατοχή, στην οδό Κουντουριώτου. Συγκεκριμένα, ο 40χρονος συνελήφθη καθώς σε σωματική έρευνα που του έγινε είχε στην κατοχή του ένα πιστόλι διαμετρήματος 9 χιλιοστών, με δεκατρία φυσίγγια, ενώ στο αυτοκίνητό του, βρέθηκαν δύο πιστόλια κρότου, έξι γεμιστήρες, 27 φυσίγγια κρότου, δύο ζεύγη χειροπέδες, ένας φορητός ασύρματος, μια συσκευή ηλεκτροσόκ και μια αστυνομική ράβδος (γκλομπ).

    Σαν γκανγκστερική ταινία

    Στη συνέχεια οι άνδρες της Αστυνομίας, παρουσία πταισματοδίκη, προχώρησαν σε έρευνα στο διαμέρισμα του 40χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο περίστροφα αερίου, ένα πιστόλι αερίου, ένα μονόκαννο κομμένο, μία καραμπίνα, δύο διαλυμένα πιστόλια αερίου, ένα αναισθητικό σπρέι, ένας συρμάτινος αυτοσχέδιος βρόγχος, ένα τσεκούρι, τρία μαχαίρια, ένα μεταλλικό πτυσσόμενο κλομπ, μία μαύρη κουκούλα, μία θήκη με σήμα της ελληνικής αστυνομίας, ένας σιγαστήρας, μία γεμιστήρα με 11 φυσίγγια, 16 φυσίγγια των εννέα χιλιοστών, 15 φυσίγγια κυνηγητικού όπλου, μία χειροβομβίδα εκπαιδευτική, ένα αεροβόλο όπλο και μια διόπτρα.

    Από το Αστυνομικό Τμήμα Πλατείας Δημοκρατίας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα, ενώ εξετάζεται εάν τα όπλα χρησιμοποιήθηκαν σε αξιόποινες πράξεις.

    [12] Στην Αθήνα ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου

    Πηγή: ΑΠΕ 15/2/2002 1:44:00 μμ

    Διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει την προσεχή εβδομάδα ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν Κλωντ Ζουνκέρ προσκεκλημένος του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, με τον οποίο θα έχει συνομιλίες για τις διμερείς σχέσεις και τις ευρωπαϊκές εξελίξεις. Κατά την παραμονή του στην Αθήνα ο κ.Ζουνκέρ θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο, θα ομιλήσει στην Παλαιά Βουλή με θέμα "Η Ευρώπη-φυσικός μας χώρος", θα συναντηθεί με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων καθώς και με τον Πρόεδρο της Βουλής Απ. Κακλαμάνη και τον Υπουργό Οικονομίας Νίκο Χριστοδουλάκη.

    [13] Παπανδρέου με πρόεδρο Εθν. Συμβουλίου Παλαιστινίων

    Πηγή: ΑΠΕ 15/2/2002 1:39:00 μμ

    Την ανάγκη να υπάρξει συγκεκριμένη πρωτοβουλία από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών για το Μεσανατολικό επισήμαναν, σήμερα, σε συνάντησή τους, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου και ο Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου της Παλαιστινιακής Αρχής Σαλίμ Ζανούν. Οι κ. κ. Παπανδρέου και Ζανούν συζήτησαν σε βάθος για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή την κρίσιμη αυτή περίοδο και όπως είπε ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει την ευκαιρία να μεταφέρει τον προβληματισμό που υπάρχει στους Ευρωπαίους εταίρους του την ερχόμενη Δευτέρα στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες.

    Με την ελπίδα επανέναρξης της ειρηνευτικής διαδικασίας

    Από την πλευρά του ο κ. Ζανούν χαρακτήρισε σημαντική την συνεισφορά της Ελλάδας στις θετικές αποφάσεις που έχει πάρει μέχρι σήμερα η Ε.Ε για το Μεσανατολικό και εξέφρασε την προσδοκία ότι θα αναληφθεί από την Αθήνα κάποιος ιδιαίτερος ρόλος για την επανέναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ.Ζανούν ανέφερε ότι στη διάρκεια των τελευταίων τριών μηνών έχουν ακουστεί κάποιες φωνές σύνεσης από Ισραηλινούς αξιωματούχους, οι οποίοι βλέπουν ότι η πολιτική του Αριέλ Σαρόν είναι αδιέξοδη. Εξέφρασε δε την ελπίδα ότι θα ασκηθούν πιέσεις προκειμένου να υιοθετηθεί η πρωτοβουλία που παρουσιάστηκε στο πρόσφατο άτυπο συμβούλιο των "15" υπουργών Εξωτερικών στο Κάθερες της Ισπανίας, μολονότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν αντιδράσει θετικά.

    Από την πλευρά του ο Ελληνες υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε πολύ θετικό το γεγονός ότι υπάρχουν προτάσεις για να σπάσει το αδιέξοδο και επισήμανε ότι για να υπάρξει μια μεγάλη προσπάθεια και άλλες προτάσεις είναι απαραίτητη και η συνεργασία των Ηνωμένων Πολιτειών.

    Τέλος ο κ. Ζανούν μετέφερε στον Γιώργο Παπανδρέου τους προσωπικούς χαιρετισμούς του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Γιασέρ Αραφάτ, καθώς και τις ευχές του στην Ελληνική κυβέρνηση και τον Ελληνικό λαό.

    [14] Σχηματισμός κυβέρνησης στην Αλβανία

    Πηγή: ΑΠΕ 15/2/2002 5:32:00 μμ

    Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της Αλβανίας Παντελί Μάικο ανακοίνωσε σήμερα τον σχηματισμό της κυβέρνησής του, όπου κυριαρχούν οι οπαδοί του προέδρου του Σοσιαλιστικού Κόμματος Φάτος Νάνο.

    "Επειτα από μακρές διαπραγματεύσεις με τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού και τις διαφορετικές τάσεις στους κόλπους του Σοσιαλιστικού Κόμματος κατέληξα στο σχηματισμό κυβέρνησης επαγγελματιών που είναι ικανοί να εγγυηθούν τη σταθερότητα στη χώρα και να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Μάικο.

    Δυσαρέσκεια από υποστηρικτές του Μέτα

    Από την πλευρά τους οι υποστηρικτές του πρώην πρωθυπουργού Ιλιρ Μέτα, που μειοψηφούν στη νέα κυβέρνηση, εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους και απείλησαν να μην παράσχουν ψήφο εμπιστοσύνης στον Μάικο.

    Ο Ιλιρ Μέτα παραιτήθηκε στις 29 Ιανουαρίου μετά από πιέσεις του Φάτος Νάνο, έπειτα από παραμονή έξι μόλις μηνών στην πρωθυπουργία. Σύμφωνα με το σύνταγμα, ο Παντελί Μάικο θα παρουσιάσει τη σύνθεση της κυβέρνησής του στον πρόεδρο της Αλβανικής δημοκρατίας Ρετζέπ Μεϊντάνι και στη συνέχεια θα τη θέσει προς έγκριση στη Βουλή.

    [15] Συνεχίζεται η απολογία Μιλόσεβιτς

    15/2/2002 2:24:00 μμ

    Με την τοποθέτησή του έναντι της εισαγωγικής δήλωσης της κατηγορούσας αρχής συνέχισε την απολογία του για δεύτερη ημέρα ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, κατηγορώντας το ΝΑΤΟ και τους εγχώριους αντιπάλους του ότι προκάλεσαν την έξοδο των αλβανικού πληθυσμού από το Κόσοβο το 1999. Ο κ. Μιλόσεβιτς γνωστοποίησε επίσης την πρόθεσή του να καλέσει ως μάρτυρες στη δίκη του τον πρώην αμερικανό πρόεδρο Μπιλ Κλίντον καθώς και άλλους δυτικούς αξιωματούχους, εν ενεργεία ή μη, όπως τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Αναν, τον πρώην καγκελάριο της Γερμανίας Χέλμουτ Κολ, και την πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μαντλίν Ολμπράιτ.

    Μιλόσεβιτς:'' Σκόπιμο το χτύπημα στην πρεσβείαςτης Κίνας''

    Ο κ. Μιλόσεβιτς παρουσίασε στο δικαστήριο φωτογραφίες από απανθρακωμένα πτώματα που ανήκαν, σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, σε Αλβανούς που σκοτώθηκαν από τις βόμβες του ΝΑΤΟ σε δρόμο του Κοσόβου και από τις καταστροφές που προκάλεσαν οι νατοϊκοί βομβαρδισμοί στο Κόσοβο και τη Σερβία, ενώ κατηγόρησε το ΝΑΤΟ για σκόπιμη επίθεση εναντίον της πρεσβείας της Κίνας στο Βελιγράδι στις 7 Μαίου 1999.

    "Ο αμερικανός πρόεδρος Μπιν Κλίντον ήθελε να μείνει στην ιστορία ως ο πρώτος άνθρωπος που βομβάρδισε κινεζικό έδαφος, είπε ο Μιλόσεβιτς. Δεν ήταν ατύχημα.", τόνισε ο κ. Μιλόσεβιτς.

    [16] Βραζιλία:Επεισόδια μεταξύ αστυνομίας-πολιτών

    Πηγή: ΝΕΤ 15/2/2002 6:16:00 μμ

    Αγριες συμπλοκές σημειώθηκαν στη Βραζιλία όταν δυνάμεις της αστυνομίας προσπάθηκαν να εκδιώξουν 500 οικογένειες, οι οποίες έχουν εγκατασταθεί παράνομα στην περιοχή Ανανίντοα. Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν περισσότεροι από 80 άνθρωποι, ανάμεσά τους και 54 αστυνομικοί.

    Οι δυνάμεις της αστυνομίας χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες, όταν οι άστεγοι εργάτες αρνήθηκαν να φύγουν από τα σπίτια τους και άρχισαν να τους χτυπούν με πέτρες και ξύλα.

    [17] Στενότερη η συνεργασία Ελλάδας με ΕΤΕπ

    15/2/2002 5:42:00 μμ

    Την ετοιμότητα του υπουργείου Ανάπτυξης να υποδεχθεί και να αξιοποιήσει στο έπακρο την ενεργότερη παρουσία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στην Ελλάδα μετέφερε ο υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος στον πρόεδρο της ΕΤΕπ Philippe Maystadt, που επισκέπτεται τη χώρα μας.

    H ΕΤΕπ, όπως επισήμανε ο κ. Maystadt σε δηλώσεις του, διαπίστωσε μεγάλες δυνατότητες για συνεργασίες στους τομείς της ενέργειας, του τουρισμού, των νέων τεχνολογιών και της στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

    Εντονο το ενδιαφέρον της Τράπεζας για επενδύσεις

    Στο πλαίσιο αυτό, συζητήθηκαν διαδικασίες μέσω των οποίων μπορούν να συγκλίνουν οι πρακτικές της Τράπεζας με συναφείς πρωτοβουλίες που προωθεί το ελληνικό υπουργείο.

    Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, οι δύο πλευρές διαπίστωσαν γόνιμο έδαφος για συνεργασία σε ότι αφορά στο προωθούμενο στη χώρα μας Ταμείο Εγγυοδοσίας, για τη δημιουργία του οποίου η Τράπεζα παρέχει συμβουλές από τον Ιούνιο του 2001.

    Επίσης, εξετάστηκε η δυνατότητα να παρέχει η ΕΤΕπ αντεγγυήσεις στο Ταμείο Εγγυοδοσίας για το 50% των εγγυήσεων που θα προσφέρει. Μεγάλη βαρύτητα σε ότι αφορά στην προωθούμενη συνεργασία αναμένεται να δοθεί και στον τομέα της ενίσχυσης της τεχνολογίας, με επίκεντρο τις δύο Τεχνοπόλεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

    Η πρόταση που διαμορφώνεται από τις δύο πλευρές είναι να υπάρξει ολοκληρωμένη πολεοδομική και χωροταξική οργάνωση των δύο περιοχών, έτσι ώστε να υπάρξει σύγχρονος, πρωτοποριακός σχεδιασμός, ισχυρός φορέας διαχείρισης, κοινόχρηστοι χώροι και κατασκευές υψηλής τεχνολογίας.

    Στις αναφορές του υπουργού Ανάπτυξης για τις πρωτοβουλίες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη στον τομέα του Τουρισμού (ιδιωτικοποίηση του Καζίνου Πάρνηθας, ιδιωτικοποίηση μαρινών, δημιουργία γκολφ Αφάντου Ρόδου, θεματικού πάρκου στην Ανάβυσσο κλπ), ο πρόεδρος της ΕΤΕπ εκδήλωσε το έντονο ενδιαφέρον της Τράπεζας για συμμετοχή.

    Η πλειονότητα των δανειοδοτήσεων της ΕΤΕπ προς την χώρα μας αφορά το δημόσιο τομέα, κάτι που στο μέλλον θα διαφοροποιηθεί, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της τράπεζας. Το 60% των δανείων προορίζεται για έργα που αφορούν υποδομές στις μεταφορές. Το χαρτοφυλάκιο δανείων της ΕΤΕπ προς την Ελλάδα το 2001 ανήλθε σε 7,5 δισ.ευρώ.

    [18] Μείωση ανεργίας το δεύτερο τρίμηνο του 2001

    Πηγή: ΑΠΕ 15/2/2002 2:14:00 μμ

    Στο 10,2% περιορίστηκε το ποσοστό ανεργίας (αριθμός ανέργων στο σύνολο του εργατικού δυναμικού) κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2001 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2000. Σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος το σύνολο των ανέργων ήταν 444.700 παρουσιάζοντας μείωση κατά 9,4% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2000. Κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2001 σύμφωνα πάντα με την Εθνική Στατιστική, στην αγορά εργασίας εισήλθαν άλλα 49.592 άτομα που κατά το προηγούμενο έτος (2000) είχαν δηλώσει οικιακά. Από τα άτομα αυτά τα 17.063 βρήκαν απασχόληση, ενώ τα 32.529 καταγράφηκαν ως άνεργα. Επίσης, 42.260 άτομα κατεγράφησαν ως άνεργα τα οποία το προηγούμενο έτος ήταν σπουδαστές ή μαθητές.

    Ποσοστά κατά περιφέρεια

    Σε ό,τι αφορά στην ανεργία κατά περιφέρεια τη μεγαλύτερη μείωση την εντόπισε η Στατιστική Υπηρεσία στις περιφέρειες Αττικής, Πελοποννήσου και Βορείου Αιγαίου. Ειδικότερα, το δεύτερο τρίμηνο του 2001 η ανεργία στην Αττική "περιορίστηκε" στο 10,4% έναντι του 12,2% που ήταν το αντίστοιχο διάστημα του 2000. Επίσης, στην περιφέρεια Πελοποννήσου, η ανεργία "περιορίστηκε" στο 8,1% έναντι του 9,3% και στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το ποσοστό ανεργίας καταγράφηκε στο 6% το β τρίμηνο του 2001, έναντι του 7,4% του αντίστοιχου τριμήνου του 2000.

    Τέλος σημειώνεται ότι το δεύτερο τρίμηνο του 2001 καταγράφηκε αύξηση της μισθωτής απασχόλησης κατά 2,3%, ενώ η απασχόληση στο σύνολό της παρουσιάζει μείωση 0,7% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2000. Αυτό οφείλεται κυρίως στη μεγάλη μείωση που παρατηρείται στην καταγραφή των συμβοηθούντων μελών-γυναικών άνω των 45 ετών στον αγροτικό τομέα.

    Αντιδράσεις για το τεκμαρτό προσδιορισμού του ΦΠΑ

    Εν τω μεταξύ, αντιδράσεις προκαλεί η διαδικασία του τεκμαρτού προσδιορισμού του ΦΠΑ των επιτηδευματιών.

    Η ΓΕΣΕΒΕ, οι έμποροι και τα Επιμελητήρια πρόκειται να συναντηθούν με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Χριστοδουλάκη, προκειμένου να ζητήσουν την κατάργηση της σχετικής διάταξης.

    [19] Νέος τρόπος πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών

    Πηγή: NET 105,8 fm 15/2/2002 1:32:00 μμ

    Σε 13 Τράπεζες, και σε ορισμένες περιπτώσεις τηλεφωνικά, θα μπορούν να προσφεύγουν από την προσεχή Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου οι εργοδότες, προκειμένου να πληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές. Στις Τράπεζες θα πληρώνονται μόνο οι εμπρόθεσμες εισφορές και οι εργοδότες πρέπει να έχουν εφοδιαστεί με το νέο δεκαψήφιο αριθμό μητρώου. Ο νέος τρόπος πληρωμής κατέστη δυνατός μετά την εισαγωγή του νέου πληροφοριακού συστήματος στο ΙΚΑ και την κατάργηση της παραδοσιακής μορφής των ενσήμων.

    [20] Σύσκεψη για τα έργα του Ολυμπιακού Χωριού

    Πηγή: ΑΠΕ 15/2/2002 4:34:00 μμ

    Η χωροταξική ένταξη του Ολυμπιακού Χωριού και τα έργα θωράκισης και εξωτερικής εξυπηρέτησης ήταν το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης υπό την προεδρία του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Λευτέρη Τζιόλα και τη συμμετοχή παραγόντων για την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

    Μετά το τέλος της σύσκεψης εκφράστηκε η βεβαιότητα ότι το Ολυμπιακό Χωριό δεν είναι μόνο ένας πρότυπος οικισμός, αλλά έχει προβλεφθεί με την κατασκευή έργων υποδομής και εξυπηρέτησης να αποτελέσει το μεγαλύτερο στα μεταπολεμικά χρόνια οικιστικό -περιβαλλοντικό πρόγραμμα.

    Ολοκληρωμένη πολεοδομική και χωροταξική παρέμβαση

    Το Χωριό εντάσσεται σε ένα πλαίσιο ευρύτερου σχεδιασμού, μέσα στο οποίο αναπτύσσεται συνολικά η περιοχή που βρίσκεται στους πρόποδες της Πάρνηθας. Στόχος είναι να δημιουργηθεί μία ολοκληρωμένη πολεοδομική και χωροταξική παρέμβαση, με συγκεκριμένες χρήσεις, με μια ήπια και φιλική προς το περιβάλλον ανάπτυξη και με πολιτιστικές, εμπορικές, αθλητικές και άλλες δραστηριότητες αναψυχής.

    Στο πλαίσιο αυτό εκτελούνται έργα μεταξύ των άλλων για την αντιπλημμυρική προστασία του Ολυμπιακού Χωριού με ανοιχτό και στην συνέχεια κλειστό υπόγειο αγωγό, ο οποίος θα διατρέχει παράλληλα την υπό κατασκευή οδό Κύμης.

    Εσωτερικά στον οικισμό και σε αντιστοιχία με τα αντιπλημμυρικά έργα, θα αναπτυχθεί κατάλληλη υποδομή με λιμνοδεξαμενές, 18000 μ3, συγκράτησης ποσότητας ομβρίων υδάτων που θα επικοινωνούν με τον παραπάνω αγωγό. Το νερό που θα συλλέγεται θα χρησιμοποιηθεί για άρδευση στον εκτενή περιβάλλοντα χώρο του Ολυμπιακού Χωριού, όπου μεταξύ των έργων αισθητικής αναβάθμισης και ποιότητας ζωής συμπεριλαμβάνεται και η ανάδειξη του Αδριάνειου Υδραγωγείου, ως σημαντικού αρχαιολογικού ευρήματος.

    Η επέκταση της οδού Κύμης, η οποία αναπτύσσεται παράλληλα με το Χωριό συνδέοντάς το με την Εθνική Οδό και στη συνέχεια με τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, και η οποία φθάνει μέχρι τους Θρακομακεδόνες έχει ήδη δημοπρατηθεί και θα παραδοθεί μέχρι τον Μάρτιο του 2004.

    Για την κατασκευή των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης η ΕΥΔΑΠ εκτελεί ήδη: τις εργολαβίες 401 και 402 για την αποχέτευση του Ο.Χ που αποπερατώνονται τον Ιούνιο του 2003, και το δίκτυο ύδρευσης μαζί με την Δεξαμενή αποθήκευσης νερού για την εξυπηρέτηση του Ο.Χ, που θα παραδοθούν στο τέλος του 2002.

    Για την αρμονική σύνδεση του Ο.Χ. με το φυσικό και δομημένο περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής, προωθείται η εκπόνηση ειδικής χωροταξικής μελέτης που αφορά τις υποδομές, την πολεοδομική ανάπτυξη, την χωροθέτηση των εγκαταστάσεων, τη διοίκηση και διαχείριση του οικισμού κατά την μεταολυμπιακή κυρίως χρήση, για την οποία θα εργάζεται ο Οργανισμός Ρυθμιστικού Αθήνας, σε συνεργασία με τον καθηγητή του ΕΜΠ κ. Βασενχόβεν.

    [21] Κλήρωση κυπέλλου Ελλάδας

    15/2/2002 12:14:00 μμ

    H Ξάνθη με την ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός με τον Ηρακλή, θα αναμετρηθούν στην ημιτελική φάση του κυπέλλου Ελλάδας έτσι όπως προέκυψε από την κλήρωση που έγινε πριν από λίγο στα γραφεία της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Οι πρώτοι αγώνες θα γίνουν στις 13 Μαρτίου, ενώ οι ρεβάνς στις 3 Απριλίου. Ο τελικός της διοργάνωσης θα διεξαχθεί στις 27 Απριλίου.

    [22] Ο πολύς ύπνος μικραίνει τη ζωή

    15/2/2002 5:37:00 μμ

    Περισσότερες από οκτώ ώρες ύπνου το βράδυ μικραίνουν τη ζωή, υποστηρίζουν αμερικανοί επιστήμονες σε μελέτη τους αναφορικά με τις νυχτερινές συνήθειες τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου Αμερικανών.

    Ερευνητές του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Σαν Ντιέγκο βρήκαν σε μελέτη τους που έγινε σε ενήλικες από 30-102 ετών, ότι όσοι κοιμόντουσαν οκτώ ώρες το βράδυ διέτρεχαν 12% μεγαλύτερο κίνδυνο να αποβιώσουν μέσα στα έξι χρόνια που διήρκησε η μελέτη, σε σχέση με αυτούς που κοιμούνταν επτά ώρες το βράδυ. Το ποσοστό επικινδυνότητας αυξανόταν στο 15% για όσους κοιμούνταν πάνω από οκτώ ώρες ή λιγότερο από τεσσερισήμισι ώρες το βράδυ.

    "Οσοι κοιμούνται πέντε, έξι και επτά ώρες το βράδυ δεν έχουν λόγο να ανησυχούν για τίποτε. Δεν υπάρχει κάτι που να αποδεικνύει ότι ο οργανισμός του ανθρώπου χρειάζεται οκτώ ώρες ύπνου. Η μόνη βάση για τη θεωρία αυτή ήταν ό,τι ακούγαμε από τις γιαγιάδες μας", κατέληξε ο Ντάνιελ Κρίπκε, καθηγητής Ψυχιατρικής και επικεφαλής της μελέτης.

    [23] Ευρωπαϊκή κάρτα Υγείας: είναι πολύτιμη

    Πηγή: NET 105,8 fm 15/2/2002 1:14:00 μμ

    Ως ένα σημαντικό μέτρο κατά της γραφειοκρατίας χαρακτήρισε η ελληνίδα επίτροπος, Αννα Διαμαντοπούλου την ευρωπαϊκή κάρτα υγείας η οποία εγκρίθηκε από την Eυρωπαϊκή Επιτροπή με πρωτοβουλία της ίδιας. Όπως είπε η κα Διαμαντοπούλου, πρόκειται για ένα προσωπικό αντικείμενο του καθενός με το οποίο οπουδήποτε κι αν βρεθεί θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες υγείας όλων των χωρών-μελών της ΕΕ. Διευκρίνισε ότι η κάρτα δεν θα περιλαμβάνει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του κατόχου της αλλά μόνο στοιχεία για σοβαρά προβλήματα υγείας.

    Σχετικά με το ασφαλιστικό

    Όσον αφορά στο ασφαλιστικό, η κα Διαμαντοπούλου τόνισε ότι ο χρόνος είναι πιεστικός και ότι έως τον Σεπτέμβριο του 2002 όλες οι χώρες θα πρέπει να έχουν καταθέσει τα σχέδια μεταρρύθμισής τους.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 15 February 2002 - 17:54:00 UTC