Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-02-15

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πορεία Κούρδων στην Πλατεία Κάνιγγος
  • [02] Τον Αύγουστο η δίκη του Τζον Γουόκερ Λιντ
  • [03] Σφοδρές επιθέσεις Ισραηλινών
  • [04] Ρωσία: Υπέρ της θανατικής ποινής
  • [05] Ανέβαλε το ταξίδι του στις ΗΠΑ ο Κουράκης
  • [06] Νέο θύμα της ασθένειας Κρόιτσφελντ-Γιάκομπ
  • [07] Συνελήφθησαν οι γιοί του Μπομπ Μάρλεϊ
  • [08] Παντρεύεται για 5η φορά η Τζόαν Κόλινς

    [01] Πορεία Κούρδων στην Πλατεία Κάνιγγος

    Πηγή: NET 105,8 fm 15/2/2002 9:54:00 μμ

    Τουλάχιστον τριακόσιοι Κούρδοι, με αφορμή την επέτειο της σύλληψης του Οτσαλάν, πραγματοποίησαν πορεία από την Πλατεία Κάνιγγος στη Βουλή, όπου παραμένουν στον προ του Αγνωστου Στρατιώτη χώρο. Οι Κούρδοι παραμένουν ήρεμοι, φωνάζοντας συνθήματα κατά των Τούρκων και ζητώντας την απελευθέρωση του Οτσαλάν.

    [02] Τον Αύγουστο η δίκη του Τζον Γουόκερ Λιντ

    16/2/2002 12:02:00 πμ

    Η δίκη του αμερικανού μαχητή των Ταλιμπάν, Τζον Γουόκερ Λιντ, θα ξεκινήσει στις 26 Αυγούστου, αποφάσισε σήμερα ομοσπονδιακός δικαστής, απορρίπτοντας το αίτημα για αναμονή έως την πρώτη επέτειο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου.

    Ο Λιντ δήλωσε αθώος στις κατηγορίες

    Ο δικαστής Τ. Σ. Έλις του αμερικανικού περιφερειακού δικαστηρίου της Αλεξάνδρειας στη Βιρτζίνια, απέρριψε το επιχείρημα των δικηγόρων του κατηγορουμένου ότι θα ήταν άδικο για τον Λιντ να ξεκινήσει η δίκη του σε ημερομηνία τόσο κοντινή στην πρώτη επέτειο των αεροπορικών τρομοκρατικών επιθέσεων, που κόστισαν τη ζωή σε περισσότερους από 3.000 ανθρώπους.

    "Θα ληφθεί ειδική φροντίδα ώστε να διασφαλιστεί ότι οι ένορκοι που θα επιλεγούν δεν θα έχουν διαμορφώσει γνώμη για αυτή την υπόθεση", δήλωσε ο Έλις.

    Ο 21χρονος Λιντ, που αντιμετωπίζει δέκα κατηγορίες μεταξύ των οποίων για συνωμοσία με σκοπό δολοφονίες Αμερικανών στο εξωτερικό, παρέμεινε σιωπηλός κατά την ακροαματική διαδικασία, αλλά χαμογέλασε πλατιά στους γονείς του καθώς εγκατέλειπε την αίθουσα του δικαστηρίου. Ο Λιντ δήλωσε αθώος στις κατηγορίες.

    Ο Λιντ, που προσηλυτίστηκε στον ισλαμισμό ως έφηβος, συνελήφθη στα τέλη Νοεμβρίου από τις αμερικανικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν.

    [03] Σφοδρές επιθέσεις Ισραηλινών

    15/2/2002 11:03:00 μμ

    Ισραηλινά μαχητικά αεριωθούμενα επέδραμαν, τις πρώτες βραδινές ώρες σήμερα, αλλεπάλληλα στη βόρεια Γάζα. Επίσης, στην ίδια περιοχή τραυματίστηκαν πέντε παλαιστίνιοι αστυνομικοί, ανέφεραν παλαιστινιακές πηγές του τομέα της ασφάλειας. Στη βόρεια Γάζα, βομβαρδίστηκαν τοποθεσίες ανάμεσα στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγιε και την κοινότητα Μπέιτ Λαχία, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές. Βομβαρδίστηκε το στρατηγείο της παλαιστινιακής ασφάλειας στην ίδια περιοχή, κατέληξαν οι ίδιες πηγές.

    [04] Ρωσία: Υπέρ της θανατικής ποινής

    15/2/2002 8:45:00 μμ

    Οι Ρώσοι βουλευτές τάχθηκαν, σήμερα, υπέρ της επαναφοράς της θανατικής ποινής, περίπου έξι χρόνια μετά την εθιμική κατάργησή της. Επίσης, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα πρέπει να διασφαλίσει ότι η Ρωσία δεν θα υποστηρίζει την Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης, με την οποία καταργείται στα ευρωπαϊκά σωφρονιστικά συστήματα η θανατική ποινή. Συγκεκριμένα, 266 βουλευτές ψήφισαν υπέρ σε σύνολο 450, εναντίον της παραπάνω θέσης ψήφισαν 85 βουλευτές. Η ψηφοφορία έγινε στη Δούμα.

    Οι βουλευτές αυτοί καταψήφισαν την εισαχθείσα σε ψηφοφορία διάταξη, ότι "τα συμφέροντα της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής μπορεί να συμβαδίζουν με την ανατροπή της λαϊκή βούλησης, δηλαδή της άρνησης κατάργησης της θανατικής ποινής".

    Στη Ρωσία αφότου έγινε δεκτή στο Συμβούλιο της Ευρώπης, στη διάρκεια του 1996, έπαψαν να εκτελούνται οι θανατικές ποινές, που απαγγέλθηκαν στο μεταξύ από ρωσικά δικαστήρια.

    Μάλιστα στη διάρκεια του 1999 το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ρωσίας κήρυξε την θανατική ποινή εκτός νόμου, με την ουσιώδη διαφορά όμως ότι οι σχετικές διατάξεις του ρωσικού ποινικού κώδικα ουδέποτε καταργήθηκαν.

    Επίσης, ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν με επανειλημμένες δηλώσεις του έχει ταχθεί εναντίον της επαναφοράς της εσχάτης των ποινών στη χώρα του.

    [05] Ανέβαλε το ταξίδι του στις ΗΠΑ ο Κουράκης

    Πηγή: ΑΠΕ 15/2/2002 9:06:00 μμ

    Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Κουράκης ανέβαλε το ταξίδι του στις ΗΠΑ, λόγω φόρτου εργασίας. Ο κ. Κουράκης επρόκειτο να αναχωρήσει αύριο για το Σολτ Λέικ Σίτι, όπου διεξάγονται οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες, ενώ θα πραγματοποιούσε επίσκεψη και στη Νέα Υόρκη, όμως, λόγω αυξημένων υποχρεώσεων, αποφάσισε να παραμείνει στην Αθήνα. Ηταν επιτακτική ανάγκη η παραμονή του, αφού, μεταξύ άλλων, πρέπει να ολοκληρωθούν κάποια προγράμματα βελτίωσης ποδοσφαιρικών γήπεδων Α' Εθνικής.

    [06] Νέο θύμα της ασθένειας Κρόιτσφελντ-Γιάκομπ

    15/2/2002 8:02:00 μμ

    Ένας 30χρονος Γάλλος που έπασχε από τη νέα μορφή της ασθένειας Κρόιτσφελντ-Γιάκομπ πέθανε αργά χθες το βράδυ, ανακοινώθηκε από το ερευνητικό ινστιτούτο ΙNSERM. Το ινστιτούτο δεν αποκάλυψε το όνομα του, όμως διευκρίνισε πως τα συμπτώματα που είχε ήταν αυτά της νέας μορφής της ασθένειας αυτής, που εμφανίζεται σε νεαρά άτομα. Ήδη γίνονται εξετάσεις για να επιβεβαιωθεί η διάγνωση.

    Η ασθένεια αυτή, όπως πιστεύουν οι ειδικοί, προκαλείται από την κατανάλωση μολυσμένου κρέατος ζώων που πάσχουν από την ασθένεια των τρελών αγελάδων. Από τα μέσα της δεκαετίας του '80 όταν εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα της ασθένειας Κρόιτσφελντ-Γιάκομπ στη Βρετανία, περισσότεροι από εκατό άνθρωποι έχουν πεθάνει, οι περισσότεροι στη χώρα αυτή.

    [07] Συνελήφθησαν οι γιοί του Μπομπ Μάρλεϊ

    15/2/2002 7:19:00 μμ

    Δύο γιοι του θρυλικού τραγουδιστή της ρέγκε Μπομπ Μάρλεϊ συνελήφθησαν στις Ηνωμένες Πολιτείες για κατοχή μαριχουάνας. Η τροχαία της Φλόριντα βρήκε ποσότητα μικρότερη των 20 γραμμαρίων μαριχουάνας, όταν σταμάτησε τους Τζούλιαν Ρικάρντο Μάρλεϊ, 26 ετών και Στίβεν Νέστα Μάρλεϊ, 29 ετών, που επέβαιναν σε αυτοκίνητο τύπου Mercedes Benz για υπερβολική ταχύτητα.

    Ο πατέρας τους Μπομπ Μάρλεϊ που πέθανε από καρκίνο το 1981 ήταν υπέρ του καπνίσματος μαριχουάνας, καθώς αυτό αποτελούσε μέρος των θρησκευτικών του πιστεύω.

    Το κάπνισμα της μαριχουάνας θεωρείται θείο μυστήριο στη Τζαμάικα, πατρίδα των Ρασταφάριαν και ντόπιοι νομοθέτες εξετάζουν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν στην αποποινικοποίηση του ναρκωτικού αυτού όταν η χρήση του περιορίζεται σε μικροποσότητες.

    "Προχώρησα προς την πόρτα του οδηγού και μύριζε πολύ έντονα μαριχουάνα", είπε ο αξιωματικός της τροχαίας της Φλόριντα.

    "Εκανα έρευνα στο όχημα και βρήκαμε οκτώ μεγάλα τσιγάρα μαριχουάνας. Το ένα ήταν στο σακκάκι του Τζούλιαν Μάρλεϊ και τα άλλα βρέθηκαν κάτω από την θέση του συνοδηγού, όπου καθόταν ο Στίβεν Μάρλεϊ", πρόσθεσε ο αξιωματικός.

    Ο Στίβεν παραδέχτηκε ότι καπνίζει μαριχουάνα. Και τα δύο αδέλφια που κατηγορήθηκαν για κατοχή μαριχουάνας οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα του Κουίνσι και αφού πλήρωσαν πρόστιμο 500 δολάρια ο καθένας τους, αφέθηκαν ελεύθεροι.

    Και τα δύο αδέλφια είναι μουσικοί της ρέγκε και επέστρεφαν στο σπίτι τους από μια συναυλία στη Νέα Ορλεάνη.

    [08] Παντρεύεται για 5η φορά η Τζόαν Κόλινς

    15/2/2002 6:14:00 μμ

    Η διάσημη βρετανή ηθοποιός Τζόαν Κόλινς παντρεύεται την Κυριακή, στο Λονδίνο, τον 36χρονο εκλεκτό της καρδιάς της, Πέρσι Τζίμπσον, περουβιανής καταγωγής, θιασάρχη. Η "ραδιούργα Αλέξις" όπως μας είναι γνωστή η ηθοποιός από το ρόλο της στην αμερικανική τηλεοπτική σειρά "Δυναστεία", αποφασίζει στα 68 της χρόνια, αν και οι κακές γλώσσες λένε πως είναι κατά τέσσερα χρόνια μεγαλύτερη, να κάνει τον πέμπτο της γάμο. Δεν γνωρίζουμε αν η τελετή θα θυμίσει ... "Δυναστεία", αλλά η μελλόνυμφη ανέθεσε στο σχεδιαστή Νόλαν Μίλερ, που ετοίμαζε τα κοστούμια της "πολυμήχανης Αλέξις Κόλμπι", να της ράψει το νυφικό.

    Ο αγαπημένος μουσικός της βασίλισσας Ελισάβετ Τζιμ Μάδερουελ θα παίξει τη μουσική στην τελετή, ενώ περίπου 180 φίλοι και συγγενείς του ζευγαριού θα παρευρεθούν στην πολύ ευχάριστη αυτή στιγμή.

    "Ναι ο γάμος θα γίνει στις 17 Φεβρουαρίου, αλλά οι λεπτομέρειες είναι προσωπικό θέμα", είπε η εκπρόσωπος της ηθοποιού στο Ρόιτερ, ενώ λίγο νωρίτερα η Κόλινς είχε πει:

    "Δεν θέλω παπαράτσι" στο γάμο.

    Οι έντονες φήμες περί γάμου της σταρ του Χόλιγουντ κυκλοφόρησαν στα τέλη της περασμένης χρονιάς όταν η Κόλινς επιδείκνυε με καμάρι το διαμαντένιο διαχτυλίδι, δώρο του καλού της, σε μεγάλη γιορτή για την Πρωτοχρονιά σε πολυτελές εστιατόριο της Νέας Υόρκης.

    Ο Τζίμπσον το είχε αγοράσει μια εβδομάδα νωρίτερα από κοσμηματοπωλείο του Μανχάταν.

    Πάντως η Κόλινς, μιλώντας για το μέλλοντα σύζυγό της, που έχει ήδη ένα γάμο στο ενεργητικό του, λέει πως είναι το "πιο θαυμάσιο πλάσμα στον κόσμο".

    Η ώρα η καλή!!!


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 15 February 2002 - 21:54:06 UTC