Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-02-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σκλήρη απάντηση Πασχαλίδη στις κατηγορίες
  • [02] Παρέμβαση ΕΕ στο μεσανατολικό
  • [03] Στην Γιουγκοσλαβία ο κ. Χριστοδουλάκης
  • [04] Μονόδρομος η νίκη στην Πράγα για τον ΠΑΟ
  • [05] Εκτός ως το τέλος περιόδου ο Μπραχάμης
  • [06] Σε απολογία ο Ουντέζε
  • [07] Ετοιμα τα σχέδια του Μουσείου της Ακρόπολης
  • [08] ''Ωνάσειος Στέγη'' γραμμάτων και καλών τεχνών

    [01] Σκλήρη απάντηση Πασχαλίδη στις κατηγορίες

    Πηγή: NET 105,8 fm 18/2/2002 8:08:00 μμ

    Πλήρη κάλυψη παρείχε η κυβέρνηση στον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης, το όνομα του οποίου ενεπλάκη από τηλεοπτική εκπομπή στην υπόθεση του παράνομου ηλεκτρονικού τζόγου.

    Με σκληρή γλώσσα απάντησε στις κατηγορίες ο ίδιος ο κ. Πασχαλίδης, ενώ δικαστική διαλεύκανση ζητά η Νέα Δημοκρατία.

    ''Ζούμε σε μέρες τηλεοπτικής τρομοκρατίας''

    "Εχω επισκεφθεί τα γραφεία όλων των εκδοτών των εφημερίδων σε όλη την Ελλάδα και σε αυτή την φωτογραφία αποτυπώνεται μία από τις επισκέψεις μου" δήλωσε ο υπουργός Μακεδονίας- Θράκης, Γιώργος Πασχαλίδης, αναφερόμενος σε χθεσινοβραδινή τηλεοπτική εκπομπή, στην οποία παρουσιάστηκε φωτογραφία του υπουργού, στο γραφείο του ιδιοκτήτη ηλεκτρονικών παιχνιδιών, αλλά και τοπικής εφημερίδας Τεκτερίδη.

    "Ζούμε σε μέρες τηλεοπτικής τρομοκρατίας που μερίδα των ΜΜΕ επιμένει να συντηρεί", δήλωσε ο κ. Πασχαλίδης και πρόσθεσε "από πότε οι κοινωνικές συναναστροφές, οι καθημερινές χειραψίες, οι τυχαίες φωτογραφίες έχουν γίνει στοιχεία επιλεκτικής ενοχοποίησης;".

    "Ουδείς υπουργός εμπλέκεται με κυκλώματα παράνομου τζόγου", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    "Ο Γιώργος Πασχαλίδης είναι ένα από τα σημαντικότερα στελέχη της πολιτικής ζωής και επιβραβεύεται γι αυτό από τον ελληνικό λαό", δήλωσε ο Δημήτρης Ρέππας.

    Εν τω μεταξύ πρόσθετα αυστηρά μέτρα για την αντιμετώπιση του παράνομου τζόγου αναμένεται να λάβει η κυβέρνηση, ενώ το θέμα αυτό θα τεθεί και την προσεχή Πέμπτη στην συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής.

    [02] Παρέμβαση ΕΕ στο μεσανατολικό

    18/2/2002 10:04:00 μμ

    Στην απόφαση να παρέμβουν ταχύτατα στην "τραγική και χαώδη κατάσταση" στη Μέση Ανατολή κατέληξαν οι 15 υπουργοί εξωτερικών που συνήλθαν σήμερα στις Βρυξέλλες, εξουσιοδοτώντας τον εκπρόσωπο για την εξωτερική πολιτική, ασφάλεια και άμυνα της ΕΕ, Χαβιέρ Σολάνα να μεταβεί στην περιοχή με σειρά προτάσεων "εκεχειρίας" και πολιτικής λύσης του αδιεξόδου.

    Μέτρα και για το Μαυροβούνιο

    "Θεωρούμε αλληλένδετες τις δύο πτυχές του προβλήματος, δηλαδή την εμπέδωση κλίματος ασφάλειας και τη διαμόρφωση πολιτικής λύσης με την ανακήρυξη Παλαιστινιακού κράτους", τόνισε ο υπουργός εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι πρέπει να προωθηθούν ταυτοχρόνως και οι δύο διαδικασίες.

    Ο κ. Παπανδρέου σημειώνοντας ότι για την ΕΕ ο Παλαιστίνιος ηγέτης Γιάσερ Αραφάτ παραμένει ο μόνος αξιόπιστος συνομιλητής, ανέφερε ότι για την εκτόνωση της κρίσης, θα γίνουν παράλληλα, σχετικά διαβήματα στις ΗΠΑ, τη Ρωσία, τον ΟΗΕ και τον Σύνδεσμο Αραβικών κρατών.

    Το Συμβούλιο αναλαμβάνει επίσης πρωτοβουλία αποτροπής μιας νέας κρίσης στα Βαλκάνια, από ενδεχόμενη απόσχιση του Μαυροβουνίου. Σε επαφές με τους ηγέτες του Μαυροβουνίου και της Σερβίας, η ΕΕ προτείνει δέσμη μέτρων θεσμικής αναδιοργάνωσης μεταξύ των οποίων και η αλλαγή ίσως του ονόματος της Γιουγκοσλαβίας.

    Οι 15 υπουργοί αποφάσισαν τέλος τη μετάβαση της πρώτης ευρωπαϊκής δύναμης ασφαλείας στη Βοσνία, απαρτιζόμενης από 500 αστυνομικούς.

    Ελληνοτουρκικά και διεύρηνση

    Αναφορικά με την εμπλοκή στις σχέσεις ΕΕ - ΝΑΤΟ, που έχει προκαλέσει η αξίωση της Τουρκίας να συναποφασίζει για την ευρωπαϊκή άμυνα όταν απαιτούνται υποδομές της Συμμαχίας, από διπλωματικές πηγές έγινε γνωστό, ότι μέσα στις επόμενες ημέρες, η Ελλάδα πρόκειται να καταθέσει τις προτάσεις της στην ισπανική προεδρία, που θα διασφαλίζουν την αυτονομία των κοινοτικών αποφάσεων και την κατοχύρωση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

    Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Τάσος Γιαννίτσης, σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον κ Παπανδρέου, αναφέρθηκε στη χρηματοδότηση της διεύρυνσης, με την οποία ασχολήθηκε το Συμβούλιο, υποστηρίζοντας την ανάγκη να συνεχισθεί η στήριξη των "ασθενέστερων περιοχών" της ΕΕ και μετά την ένταξη των υποψηφίων χωρών, ώστε να υπάρξει ισόρροπη ανάπτυξη και να αποφευχθεί η Ευρώπη των "δύο ταχυτήτων".

    [03] Στην Γιουγκοσλαβία ο κ. Χριστοδουλάκης

    18/2/2002 9:58:00 μμ

    Με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας, Βόϊσλαβ Κοστούνιτσα, και με τον Πρωθυπουργό της Σερβίας Ζόραν Τζίντζιτς συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης και συζήτησαν την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών στον οικονομικό τομέα στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της οικονομίας της χώρας και των ιδιωτικοποιήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

    Εγκαίνια της Εθνικής Τράπεζας στο Βελιγράδι

    Νωρίτερα ο κ. Χριστοδουλάκης μιλώντας στα εγκαίνια του πρώτου καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στο Βελιγράδι εξέφρασε "την αμέριστη συμπαράσταση της Ελλάδος στις προσπάθειες που κάνει η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας να ενταχθεί στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια, ενώ υπογράμμισε τα σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης συνεργασιών που υπάρχουν μεταξύ ελληνικών και γιουγκοσλαβικών επιχειρήσεων.

    Ο κ. Χριστοδουλάκης επισήμανε επίσης ότι η δραστηριοποίηση της Εθνικής Τράπεζας στη Γιουγκοσλαβία θα συμβάλλει σημαντικά στην αναδιάρθρωση και τον εκσυγχρονισμό του τραπεζικού συστήματος σε αυτή τη χώρα και στην ένταξή του στο ευρωπαϊκό τραπεζικό γίγνεσθαι.

    [04] Μονόδρομος η νίκη στην Πράγα για τον ΠΑΟ

    Δημήτρης Αλεξόπουλος 18/2/2002 10:34:00 μμ

    Το "4" είναι ο μαγικός αριθμός για τον Παναθηναϊκό και αντιπροσωπεύει το σύνολο των βαθμών που πρέπει να συλλέξει στους δύο αγώνες με τη Σπάρτα Πράγας, για το Τσάμπιονς Λιγκ. Αρχής γενομένης από αύριο, λοιπόν, οι "πράσινοι" αγωνίζονται στην έδρα των πρωταθλητών Τσεχίας και σύμφωνα με τον Σέρτζιο Μαρκαριάν μια ενδεχόμενη ήττα είναι... εκτός προγράμματος. "Ξέρουμε τη σημασία του συγκεκριμένου αγώνα και τα παιδιά θα προσπαθήσουν για να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα. Θα παίξουμε επιθετικά για να επιδιώξουμε τη νίκη.Οσον αφορά την ενδεκάδα, θα αποφασίσω αύριο." τόνισε ο ουρουγουανός προπονητής.

    Πρώτη του Μαρκαριάν στο Τσάμπιονς Λιγκ

    Για τον κ. Μαρκαριάν η αυριανή ημέρα είναι "ιστορική" αφού θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του σε αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ. Ωστόσο, δεν στερείται εμπειριών: "Εχω την απαραίτητη πείρα για τέτοιους αγώνες, αφού στο παρελθόν ήμουν σε ομάδες που έπαιζαν στο Κόπα Λιμπερταδόρες και σε αρκετές περιπτώσεις είχαμε καλή πορεία."

    Ο Μαρκαριάν που δεν θα έχει στη διάθεσή του για το αυριανό παιχνίδι τον τιμωρημένο Τάκη Φύσσα και τον τραυματία (πρόβλημα στους κοιλιακούς) Γιάν Μικάελσεν.

    Πολλά τα αγωνιστικά προβλήματα για την Σπάρτα

    Οταν τον Νοέμβρη ο Παναθηναικός κληρώθηκε στον ίδιο όμιλο με την Σπάρτα Πράγας, πολλοί ήταν αυτοί που προδίκασαν το μέλλον των Τσέχων αφού ήταν κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι η ομάδα μετά την εκπληκτική πορεία της στον πρώτο γύρο, σκόπευε να επωφεληθεί οικονομικά, πουλώντας κάποια βασικά της στελέχη.

    Κατά την διάρκεια της χειμερινής διακοπής του Τσάμπιονς Λιγκ, η Σπάρτα Πράγας πούλησε τέσερις παίκτες ενώ παράλληλα δάνεισε άλλους τρείς.

    Οι μεγαλύτερες απώλειες ήταν αυτές του αμυντικού Βλαντιμίρ Λάμπαντ που συνεχίσει την καρριέρα του στο Λονδίνο και την Γουέστ Χαμ, και του αμυντικού χαφ, Μάρτιν Χάσεκ που μεταγράφηκε στην Αούστρια Βιέννης. Οι υπόλοιπες δύο μεταγραφές ήταν αυτές του Ράντεκ Σλόντσικ στην Ουϊπεστ και του Πέτερ Πάπουσεκ στην Μπάνικ Οστραβα.

    Αυτά όμως δεν είναι τα μοναδικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Σπάρτα για τον αγώνα με τους "πράσινους". Εκπρόσωπος του συλλόγου τόνισε σήμερα ότι στον αυριανό αγώνα δεν θα αγωνιστούν οι Ζντένεκ Γκριγκέρα και Πάβελ Μάρες οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμού, ενώ ο Γιάροσλαβ Χρέμπικ θα περιμένει την σημερινή προπόνηση για να διαπιστώσει αν θα έχει στην διάθεση του τον μέσο Λίμπορ Σιονκό που έχει προβλήματα στο γόνατο.

    Επίσης ο προπονητής της ομάδας Γιάροσλαβ Χρέμπρικ δεν υπολογίζει τους επιθετικούς Ραντίμ Χολούμπ και Πέτερ Μπάμπνιτς, όπως και τον αμυντικό Βλάστιμιλ Σβόμποντα. Αν σε όλους τους παραπάνω προσθέσουμε και τον Πατρίς Αμπάντα που είναι άρρωστος, καταλαβαίνουμε ότι η Σπάρτα αντιμετωπίζει προβλήματα στην κατάρτιση της δεκαοχτάδας.

    Χρέμπρικ:'' Νίκη για να άνεβει η ψυχολογία μας''

    Παρόλα αυτά μονόδρομος αποτελεί η νίκη και για την Σπάρτα Πράγας, σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο προπονητής της.

    "Η διακοπή του πρωταθλήματος σίγουρα δεν μας έκανε καλό και τα αποτελέσματα (ήττα από τη Σλόβαν Λίμπερετς) δεν ήταν τα αναμενόμενα. Θα βελτιώσουμε την απόδοσή μας στο ματς με τον Παναθηναϊκό. Θέλουμε να επιστρέψουμε στις νίκες για να ανεβάσουμε την ψυχολογία μας που δεν είναι καλή μετά την ήττα από τη Λίμπερετς. Θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας" είπε ο Τσέχος προπονητής.

    Τον αγώνα της Πράγας ορίστηκε να διευθύνει ο Σκωτσέζος Στιούαρτ Ντούγκαλ.

    [05] Εκτός ως το τέλος περιόδου ο Μπραχάμης

    18/2/2002 8:55:00 μμ

    Νοκ άουτ για το υπόλοιπο της αγωνιστικής περιόδου τέθηκε ο αμυντικός του Ηρακλή, Παναγιώτης Μπαχράμης, μετά τον τραυματισμό του στο παιχνίδι του Σαββάτου με τον Ιωνικό. Οι αρχικές εκτιμήσεις στον Ηρακλή για την κατάσταση του τραυματισμού του ποδοσφαιριστή επιβεβαιώθηκαν και η μαγνητική τομογραφία, στην οποία υποβλήθηκε σήμερα ο ποδοσφαιριστής, έδειξαν ότι έχει υποστεί ρήξη πρόσθιου χιαστού στο δεξί γόνατο, γεγονός που σημαίνει ότι ο Μπαχράμης χάνει την υπόλοιπη χρονιά.

    Πολυτιμότερος παίκτης ο Φονφόκα

    Ο πρώην παίκτης της Καλαμάτας θα επιστρέψει στα γήπεδα σε τρεις μήνες, οπότε θα είναι έτοιμος για την έναρξη της προετοιμασίας του Ηρακλή για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

    Στο μεταξύ, ο Εντερσον Φοφόνκα κέρδισε από τους φιλάθλους του "Γηραιού" τον τίτλο του "πολυτιμότερου παίκτη του Ηρακλή" για τον αγώνα με τον Ιωνικό. Οπως είναι γνωστό, ύστερα από κάθε παιχνίδι του Ηρακλή, γίνεται μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ομάδας δημοψήφισμα, στο οποίο οι φίλαθλοι του "Γηραιού" ψηφίζουν για τον MVP του προηγούμενου αγώνα.

    Ο Εντερσον, με τα δύο γκολ που πέτυχε εναντίον του Ιωνικού, έφθασε τα εννιά μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα και, όπως ήταν αναμενόμενο, αυτό του έδινε έναν πολύ καλό λόγο για να είναι πρώτος στις προτιμήσεις του κόσμου.

    [06] Σε απολογία ο Ουντέζε

    18/2/2002 8:54:00 μμ

    Ηρθε χθες και σήμερα προπονήθηκε κανονικά με την ομάδα του ο Ιφεάνι Ουντέζε. Αύριο όμως ο Νιγηριανός πρόκειται να απολογηθεί στην διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την παρατεταμμένη καθυστέρηση επιστροφής του στην Ελλάδα, μετά το τέλος των υποχρεώσεών του με την εθνική της χώρας του, στην οποία μετείχε. Οπως είναι πιθανό, ο παίκτης θα τιμωρηθεί με χρηματικό πρόστιμο.

    Αύριο θα επισκεφθεί τον τραυματισμένο φίλαθλο του ΠΑΟΚ, Φάνη Σεμερτζίδη, στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός", ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Πέτρος Καλαφάτης. Ο 23χρονος φίλαθλος τραυματίστηκε από επίθεση αγνώστων με μαχαίρι στον μηρό του δεξιού του ποδιού και χθες υποβλήθηκε σε εγχείρηση. Ο άτυχος νέος είναι πιθανό να κάνει και νέα χειρουργική επέμβαση, δεδομένου πως έχει υποστεί βλάβη στο νεύρο του ποδιού του.

    Στο μεταξύ, σε διεθνές ποδοσφαιρικό τουρνουά κλήθηκε ο ΠΑΟΚ, για το διάστημα 17-24 Μαϊου στην Σεβίλη της Ισπανίας, από την τοπική ομάδα και αναμένεται να απαντήσει σχετικά. Οπως είναι γνωστό, το διάστημα αυτό θα είναι ελεύθερο αγωνιστικών υποχρεώσεων, καθώς θα έχουν περατωθεί όλα σχεδόν τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

    Τέλος, χωρίς τον Παντελή Κωνσταντινίδη θα παραταχθεί την Κυριακή στη Νέα Σμύρνη ο ΠΑΟΚ, ενώ επανέρχεται ο Βασίλης Μπορμπόκης.

    [07] Ετοιμα τα σχέδια του Μουσείου της Ακρόπολης

    18/2/2002 11:14:00 μμ

    Η παρουσίαση της αρχιτεκτονικής μελέτης του Γαλλο-ελβετού αρχιτέκτονα Μπερνάρ Τσουμί (Bernard Tschumi) που σε συνεργασία με το ελληνικό γραφείο του κ. Φωτιάδη έχουν αναλάβει για την κατασκευή του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης πραγματοποιήθηκε απόψε στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού. Ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος παρουσιάζοντας τον κ. Τσουμί στο κοινό χαρακτήρισε το νέο Μουσείο της Ακρόπολης ως ένα έργο που διακρίνεται για δύο κυρίως λόγους, την ταπεινότητα του που υποκλίνεται προ του μνημείου του Παρθενώνα και την διαφάνεια και την προσπελασίμοτητα του πανταχόθεν.

    Σχέδιο με βάση τα χαρακτηριστικά της αρχαιότητας

    "Το Μουσείο διατηρεί τα χαρακτηριστικά του μνημείου όπως ήταν στην αρχαιότητα", είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Πολιτισμού και επανέλαβε ότι το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

    Τον κ. Τσουμί καλωσόρισε ο πρόεδρος του Οργανισμού για την Ανέγερση Νέου Μουσείου Ακροπόλεως καθηγητής Δημήτρης Παντερμαλής.

    Ο κ. Παντερμαλής επεσήμανε ότι σήμερα δεν έχει πλέον καμία ανησυχία για την υλοποίηση και την μεγάλη επιτυχία που θα έχει το Μουσείο Ακροπόλεως.

    Ο διεθνώς γνωστός, για τις αισθητικές παρεμβάσεις του σε πόλεις και δημόσια κτίρια σε όλον τον κόσμο, αρχιτέκτονας επιχείρησε να παρουσιάσει στο κοινό με την προβολή διαφανειών τα πρώτα αρχιτεκτονικά σχέδια από την μελέτη για την κατασκευή του Μουσείου της Ακρόπολης .

    Ενα Μουσείο "φυσικού φωτός που εστιάζεται στα γλυπτά που εκτίθενται στο εσωτερικό του" και το οποίο "θα τοποθετηθεί σαν μια στέγη πάνω από τις ανασκαφές" οπως είπε ο Μπερνάρ Τσουμί.

    Μουσείο σε τρία επίπεδα

    Το Μουσείο θα χαρακτηρίζεται απο τρία επίπεδα:

    -την βάση του κτιρίου που "βλέπει" στην αρχαιολογική ανασκαφή καθώς και χώρους περιοδικών εκθέσεων εμπορικής δραστηριότητας και υπηρεσιών υποστήριξης

    -τον όροφο που θα φιλοξενεί την κυρίως συλλογή (μέσο επίπεδο) και θα στεγάζει το αναψυκτήριο και το εστιατόριο, με θέα στον ιερό Βράχο της Ακρόπολης, καθώς και ένα αμφιθέατρο πολυμέσων

    και τέλος, το υψηλότερο επίπεδο στο οποίο θα βρίσκονται τα Γλυπτά του Παρθενώνα και η Ζωφόρος, μια αίθουσα με γυάλινο περίβλημα και ιδανικό φως για τα γλυπτά.

    Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 40 εκ. δολάρια.

    [08] ''Ωνάσειος Στέγη'' γραμμάτων και καλών τεχνών

    18/2/2002 6:37:00 μμ

    Την δημιουργία της Ωνασείου Στέγης Γραμμάτων και Καλών Τεχνών ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση κ. Στέλιος Παπαδημητρίου, έναν χώρο που θα διατίθεται για πολιτιστικές εκδηλώσεις και θα είναι έτοιμος μέχρι το 2005. Το νέο Πολιτιστικό Κέντρο ονομάστηκε "Στέγη", "για λόγους φιλοσοφίας και σεμνότητας'' εξήγησε ο κ. Παπαδημητρίου, ο οποίος και τόνισε ότι με το όνομα υποδηλώνεται ο πολιτισμός αλλά και η προσπάθεια που γίνεται από το Ωνάσειο Ιδρυμα να αγκαλιάσει όλες τις σοβαρές πολιτιστικές προσπάθειες που γίνονται στον ελληνικό χώρο. Η Στέγη θα βρίσκεται επι της λεωφόρου Συγγρού 109, στην Αθήνα, σε ιδιόκτητο οικόπεδο 3000τμ και ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 50 εκατομμύρια ευρώ.

    Η ανάθεση έχει γίνει στο αρχιτεκτονικό γραφείο "Architecture studio" που εδρεύει στο Παρίσι και σύμφωνα με τα σχέδια θα περιλαμβάνει:

    Μια μεγάλη αμφιθεατρική αίθουσα 1000 θέσεων, περίπου με σκηνή για συμφωνική ορχήστρα, θεατρικές παραστάσεις και όπερα, χορό και διαλέξεις. 2-3 αίθουσες 100-300 θέσεων η κάθε μία για μικρότερες μουσικές, θεατρικές ή χορευτικές παραστάσεις, διαλέξεις, ειδικές κινηματογραφικές προβολές Οροφο για εκθέσεις Βιβλιοθήκη σπανίων βιβλίων Στούντιο επαγγελματικής ηχογράφησης Εστιατόριο με υπαίθριο χώρο βοηθητικούς χώρους και τέλος υπόγειους χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων για τους χρήστες.

    Για τα Διεθνή Βραβεία Ωνάση, ο πρόεδρος του Ιδρύματος ανακοίνωσε ότι στα διαγωνιστικά βραβεία θα προστεθούν από φέτος κι εκείνα της Γλυπτικής και του Φιλοσοφικού Δοκιμίου, ενώ δεν έκρυψε τον προβληματισμό του Ιδρύματος για την απονομή Πολιτικού βραβείου ως είθισται τα τελευταία χρόνια.

    Ο κ. Παπαδημητρίου εξήγησε ότι η απόφαση του Ιδρύματος είναι τα βραβεία να δίνονται με φειδώ και περίσκεψη ώστε να έχουν και μια ιδιαίτερη αξία. ''Το Ιδρυμα'' -επεσήμανε- "οφείλει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό στις επιλογές του".

    Τις προσεχείς ημέρες θα ανακοινωθεί διεθνώς η προκήρυξη για την βράβευση του Ιδρύματος στους τομείς του θεατρικού έργου και του βιβλίου.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 18 February 2002 - 21:55:52 UTC