Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-02-21

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] 89η επέτειος απελευθέρωσης των Ιωαννίνων
  • [02] Νεκρός βρέθηκε φαντάρος στις Φέρρες
  • [03] Σύντομες διακοπές για τους Κύπριους στην Ελλάδα
  • [04] Συνάντηση γυναικών ΠΑΣΟΚ στη Σάμο
  • [05] Νεπάλ: Δυνάμεις ασφαλείας κατά μαοϊστών ανταρτών
  • [06] Αντιδράσεις για αποστολές ΗΠΑ στη Γεωργία
  • [07] Συλλήψεις μελών της ΕΤΑ
  • [08] Συλλήψεις μελών της βασκικής ΕΤΑ
  • [09] Κορυφώνεται το προσκύνημα στη Μέκκα
  • [10] Βολιβία:Πλημμύρες με ανθρώπινες απώλειες
  • [11] Κομισιόν: Θετικά σχόλια για την οικονομία μας
  • [12] Μέτρα για την ενεργειακή πολιτική
  • [13] Συνάντηση ΓΣΕΕ-Εργοδοτών για σύμβαση εργασίας
  • [14] Εθνικό σχέδιο δράσης για την απασχόληση
  • [15] Πρόγραμμα κατάρτισης για μικρές επιχειρήσεις
  • [16] ΑΕΚ-Ιντερ σήμερα
  • [17] Εμπρησμός στα γραφεία φιλάθλων ΑΕΚ Κορυδαλλού
  • [18] ΕΕ: Απαγόρευση εξαγωγής χοίρων
  • [19] Ελπίδες για την αντιμετώπιση της δερματίτιδας
  • [20] Συναυλία αφιερωμένη στις γυναίκες πρόσφυγες
  • [21] Κινηματογραφικές ταινίες στο διαδίκτυο
  • [22] Ματιά στην επικαιρότητα με το News blaster
  • [23] Αλλάζει η ηλεκτρονική κατάληξη των ΗΠΑ
  • [24] Αμστερνταμ....online
  • [25] Επανέρχεται ο μύθος του Λατίνου εραστή
  • [26] Δύο αεροπορικές θέσεις για παχουλό επιβάτη

    [01] 89η επέτειος απελευθέρωσης των Ιωαννίνων

    21/2/2002 5:23:00 μμ

    Μετά τη μεγάλη παρέλαση μαθητών, σπουδαστών, προσκόπων, αναπήρων πολέμου και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας στα Γιάννενα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος δήλωσε ότι είναι μια σπουδαία επέτειος, μια πολύ σημαντική ημέρα. Τα Γιάννενα γιόρτασαν με τον τρόπο το δικό τους και φαντάζομαι κι όλη η Ελλάδα μαζί τους. Είναι μια επέτειος που αποτελεί σταθμό στη νεώτερη ιστορία μας.

    Οι γιορταστικές εκδηλώσεις σήμερα

    Οι σημερινές γιορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί με επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αθανασίου.

    Αμέσως μετά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε το στρατηγείο της 8ης μεραρχίας και στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο Μπιζανομάχων.

    Στη νομαρχία, ο νομάρχης Ιωαννίνων κ. Νικόλαος Ζορμπαλάς, πρόσφερε στον κ. Στεφανόπουλο, ένα παλιό χάρτη από τις μάχες στο Μπιζάνι, καθώς και μια σειρά λογοτεχνικών βιβλίων Ηπειρωτών.

    Μετά την παρέλαση στο Δημαρχείο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας εγκαινίασε το Μιχαηλίδειο Καρδιολογικό Κέντρο.

    Το επίσημο πρόγραμμα των εκδηλώσεων ολοκληρώνεται με γεύμα προς τιμήν του προέδρου της Δημοκρατίας από την 8η Μεραρχία, στη Λέσχη Αξιωματικών.

    Δηλώσεις Καραμανλή-Παπαντωνίου

    Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου, που στις δηλώσεις του επισήμανε τα εξής: "Ο φετινός γιορτασμός τη μεγάλη αυτή μέρα της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων, έγινε με ένα τρόπο που εκφράζει την λαϊκή συμμετοχή, με την εντυπωσιακή συμμετοχή του λαού της Ηπείρου, εκφράζει την εθνική μας ισχύ, μέσα από την ισχυρή παρουσία των εθνικών μας δυνάμεων της χώρας. Είναι ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, ότι η Ελλάδα είναι εδώ, ισχυρή όπως πάντοτε, οι Ενοπλες Δυνάμεις είναι εδώ εντεταλμένες να φρουρούν τα σύνορα της χώρας και να υπερασπίζονται την εθνική της αναξαρτησία και την εδαφική της ακεραιότητα".

    Στις εκδηλώσεις για την 89η επέτειο απελευθέρωσης των Ιωαννίνων, παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής ο οποίος μετά την παρέλαση δήλωσε:

    "Σήμερα περισσότερο παρά ποτέ, η Ελλάδα έχει ανάγκη να αποκτήσει ενιαία εξωτερική πολιτική, με ισχυρή και καθαρή φωνή, ώστε να μπορέσει να υπερασπιστεί τα εθνικά της δίκαια και τα συμφέροντά της. Σήμερα 89 χρόνια μετά την απελευθέρωση των Ιωαννίνων, η Πολιτεία οφείλει επειγόντως να αναλάβει δράσεις, ώστε να βγάζει την Ηπειρο απο την παρακμή και τον μαρασμό και να της δώσει προοπτική ανάπτυξης και ευημερίας".

    [02] Νεκρός βρέθηκε φαντάρος στις Φέρρες

    21/2/2002 4:42:00 μμ

    Φαντάρος πέθανε από ναρκωτικά, μέσα στο στρατόπεδο Φερρών, όπου υπηρετούσε από τον περασμένο Δεκέμβριο. Πρόκειται για τον Σωτήρη Ζαμβέτα, 21 ετών, ο οποίος βρέθηκε χθες στις δέκα το βράδυ, νεκρός στις τουαλέτες του στρατοπέδου.

    [03] Σύντομες διακοπές για τους Κύπριους στην Ελλάδα

    Πηγή: ΑΠΕ 21/2/2002 2:58:00 μμ

    Τρία εορταστικά τριήμερα αργιών βρίσκονται μέσα στο Μάρτιο και το γεγονός δίδει την ευκαιρία στους Κύπριους να ταξιδεύσουν στην Αθήνα για ψώνια και διασκέδαση. Ηδη, πάντως από 4000 Κύπριοι έχουν ήδη εξασφαλίσει αεροπορική θέση και θα μεταβούν στην Αθήνα, ενώ άλλοι 1000 βρίσκονται στη λίστα αναμονής των Κυπριακών Αερογραμμών. Τα τρία τριήμερα, ουσιαστικά από Παρασκευή μέχρι Δευτέρα, που προσφέρονται για ολιγοήμερες διακοπές στην Αθήνα και αλλού, είναι στις 15-18 και 22-25 Μαρτίου, όπως επίσης και στις 29 Μαρτίου με 1η Απριλίου. Η μεγαλύτερη ζήτηση παρατηρείται στο τελευταίο τριήμερο, όπου και τα 1000 άτομα στη λίστα αναμονής. Και αυτό, διότι η 1η Απριλίου είναι μεν αργία στην Κύπρο, αλλά εργάσιμη ημέρα στην Ελλάδα, γεγονός που θα εκμεταλλευθούν οι Κύπριοι για ψώνια.

    Εκτακτες πτήσεις και μεγαλύτερα αεροσκάφη

    Οπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου των Κυπριακών Αερογραμμών Τάσος Αγγελής, για τα πιο πάνω τριήμερα μόνο με τις κανονικές πτήσεις της εταιρίας που είναι τέσσερις ημερησίως, θα μεταβούν στην Αθήνα με τις 17 έκτακτες πτήσεις που δρομολόγησαν ήδη οι Κυπριακές Αερογραμμές. Πέρα από τη δραστική αύξηση των πτήσεων, ακόμη και στις κανονικές πτήσεις έχουν γίνει διαφοροποιήσεις με αντικατάσταση των μικρότερων αεροσκαφών Α320 με τα μεγαλύτερη Α310, τα οποία διαθέτουν περισσότερες θέσεις.

    Με την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου, οι Κυπριακές Αερογραμμές θα προσθέσουν και 5η ημερήσια πτήση για την Αθήνα. Υπερπλήρη είναι αυτή την περίοδο όλα τα αεροπλάνα των πτήσεων προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ιδιαίτερα οι πτήσεις της Παρασκευής και της Κυριακής.

    [04] Συνάντηση γυναικών ΠΑΣΟΚ στη Σάμο

    21/2/2002 2:52:00 μμ

    Με σκοπό την ενημέρωση των γυναικών σε θέματα που αφορούν ευρωπαϊκά προγράμματα κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής το μέλος της ΚΕ και αναπληρώτρια γραμματέα του Γραφείου Ισότητας κ.Μαρία Παπανδρέου διοργάνωσε στο Καρλόβασι της Σάμου ανοιχτή συνάντηση γυναικών. Στη συνάντηση έγιναν παρεμβάσεις από τις γυναίκες που ενδιαφέρθηκαν για τα προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν στην γυναικεία επιχειρηματικότητα.

    Παράπονα, ιδέες και προτάσεις

    Αρκετές φορές υπήρξαν παράπονα για την έλλειψη ενημέρωσης που έχουν σαν αποτέλεσμα οι γυναίκες να χάνουν ακόμα και προθεσμίες συγκεκριμένων προγραμμάτων που τις αφορούν.

    Οι προτάσεις ήταν συγκεκριμένες και αφορούσαν τα προγράμματα και τις πολιτικές από διάφορα υπουργεία. Ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Σάμου κ.Γιάννης Δρίλιας δήλωσε ότι ήδη υπάρχει αντίστοιχο γραφείο στη Νομαρχιακή Επιτροπή που ασχολείται με την ενημέρωση αλλά και την βοήθεια των γυναικών για να αποκτήσουν προσβάσεις στα διάφορα προγράμματα που τις αφορούν.

    [05] Νεπάλ: Δυνάμεις ασφαλείας κατά μαοϊστών ανταρτών

    21/2/2002 5:55:00 μμ

    Το κοινοβούλιο του Νεπάλ, παρέτεινε σήμερα την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τρεις ακόμη μήνες, μέχρι το τέλος Μαΐου, παρέχοντας στις δυνάμεις ασφαλείας έκτακτες εξουσίες στις επιχειρήσεις τους κατά των μαοϊστών ανταρτών. Με μεγάλη πλειοψηφία πλειοψηφία 194 ψήφοι υπέρ και 7 κατά, το κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της παράτασης, μετά την αιματηρότερη επίθεση. Το Σαββατοκύριακο, των ανταρτών στα έξι χρόνια που διαρκεί η εξέγερσή τους, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 167 άνθρωποι.

    Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης είχε κηρυχθεί τον Νοέμβριο όταν οι αντάρτες που μάχονται να ανατρέψουν την συνταγματική μοναρχία στο βασίλειο των Ιμαλαΐων, διέκοψαν την εκεχειρία με μία σειρά επιθέσεων εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας.

    Κανονικά το καθεστώς της κατάστασης έκτακτης ανάγκης θα έληγε την άλλη εβδομάδα χωρίς να υπάρχει ανάγκη έγκρισης από το κοινοβούλιο.

    Περισσότεροι από 2.600 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους στο διάστημα της εξέγερσης των ανταρτών που έχει πλήξει ιδιαίτερα την οικονομία ενός από τα φτωχότερα κράτη στον κόσμο.

    [06] Αντιδράσεις για αποστολές ΗΠΑ στη Γεωργία

    Πηγή: ΑΠΕ 21/2/2002 3:30:00 μμ

    Την αντίθεσή της εξέφρασε σήμερα η ρωσική στρατιωτική διοίκηση για τη συμμετοχή των ΗΠΑ σε εκκαθαριστικές επιχειρήσεις εναντίον βάσεων τρομοκρατών στη Γεωργία. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, πρόκειται για ένα θέμα διμερών σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Γεωργίας και επομένως οποιαδήποτε έξωθεν εμπλοκή "είναι απολύτως περιττή".

    "Η Ρωσία και η Γεωργία πρέπει να καταστρέψουν μαζί αυτά τα τρομοκρατικά κέντρα στο φαράγγι Πάνκισι", δήλωσε ο αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατηγός Ανατόλι Κβασνίν, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου ειδήσεων Ιντερφάξ.

    Οι δηλώσεις του Κβασνίν αναφέρονται σε δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία Αμερικανοί στρατιωτικοί πραγματοποιούν αναγνωριστικές αποστολές στο φαράγγι αυτό, όπου πιστεύεται ότι κρύβονται μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Κάιντα, ενώ σύμφωνα με ορισμένους Ρώσους πολιτικούς, δεν αποκλείεται να κρύβεται και ο ίδιος ο Οσάμα μπιν Λάντεν στην περιοχή αυτή.

    [07] Συλλήψεις μελών της ΕΤΑ

    21/2/2002 1:42:00 μμ

    Εξι άτομα συνελήφθησαν τα ξημερώματα στη βασκική πόλη Παμπλόνα της περιοχής της Ναβάρας στη βόρεια Ισπανία, κατά τη διάρκεια επιχείρησης που εξαπέλυσε η αστυνομία κατά ένοπλης ομάδας που θεωρείται παρακλάδι της βασκικής οργάνωσης ΕΤΑ. Οι συλληφθέντες, τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες, κρατούνται στην Παμπλόνα.

    Κατά την επιχείρηση της αστυνομίας έγιναν έρευνες σε αρκετά σπίτια και κατασχέθηκαν ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που προοριζόταν για να τοποθετηθεί κάτω από όχημα σε χώρο στάθμευσης στο Σαν Σεμπαστιάν, ένα πυροβόλο όπλο και πιστόλια, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

    [08] Συλλήψεις μελών της βασκικής ΕΤΑ

    Πηγή: ΑΠΕ 21/2/2002 1:22:00 μμ

    Έξι άτομα συνελήφθησαν τα ξημερώματα στη βασκική πόλη Παμπλόνα, στην περιοχή Ναβάρα της βόρειας Ισπανίας, κατά τη διάρκεια επιχείρησης που εξαπέλυσε η αστυνομία κατά ένοπλης ομάδας η οποία φέρεται ότι ανήκει στην ένοπλη βασκική οργάνωση ΕΤΑ, ανακοίνωσε η πολιτοφυλακή.

    Οι συλληφθέντες, τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες, κρατούνται στην Παμπλόνα. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, κατά την διαξαγωγή της επιχείρησης, έγιναν έρευνες σε αρκετά σπίτια και κατασχέθηκαν ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός,που προοριζόταν για να τοποθετηθεί κάτω από όχημα σε χώρο στάθμευσης στο Σαν Σεμπαστιάν, ένα πυροβόλο όπλο και πιστόλια.

    Τα μεσάνυχτα σημειώθηκαν αρκετά επεισόδια στην περιοχή, ενώ μασκοφόροι έκαψαν άδειο λεωφορείο στο Μπιλμπάο.

    [09] Κορυφώνεται το προσκύνημα στη Μέκκα

    21/2/2002 12:32:00 μμ

    Από νωρίς σήμερα το πρωί 2.000.000 περίπου μουσουλμάνοι από όλο τον κόσμο άρχισαν να ανεβαίνουν το όρος Αραφάτ, στα πλαίσια του πενθήμερου προσκυνήματος Χατζ στην ιερή πόλη της Μέκκα και στη Μεδίνα. Η ανάβαση του όρους αποτελεί κορύφωση του ετήσιου προσκυνήματός τους, το οποίο συμβολίζει την τελευταία κρίση και που ξεκίνησε χθες, διασχίζοντας τα λίγα χιλιόμετρα που χωρίζουν το όρος Αραφάτ από την κοιλάδα της Μίνα.

    Αυστηρά μέτρα ασφάλειας από τις σαουδαραβικές αρχές

    Όλοι μαζί οι μουσουλμάνοι θα προσευχηθούν το μεσημέρι οπότε και ο μεγάλος μουφτής της Σαουδικής Αραβίας, σεΐχης Αμπντέλ μπεν Αμπντάλα αλ-Σεϊκ, θα αναφερθεί στην κατάσταση στον ισλαμικό κόσμο. Η συγκέντρωση των επισκεπτών στους ιερούς τόπους έγινε δίχως επεισόδια, ενώ οι σαουδαραβικές αρχές έχουν αναπτύξει χιλιάδες αστυνομικούς κατά μήκος των δρόμων που οδηγούν στο όρος Αραφάτ για την ασφάλεια των προσκυνητών, που έχουν καταφθάσει από τουλάχιστον 120 χώρες, και ελικόπτερα των δυνάμεων ασφαλείας πετούν συνεχώς πάνω από την περιοχή.

    Οι πιστοί θα παραμείνουν έως τη δύση του ηλίου στο όρος όπου ο προφήτης Μωάμεθ έκανε το τελευταίο του κήρυγμα πριν από 14 αιώνες. Η αναμονή των πιστών για ορισμένη ώρα στο όρος Αραφάτ συμβολίζει την αναμονή του ανθρώπου της ημέρας της τελευταίας κρίσης. Στη συνέχεια, οι μουσουλμάνοι θα επιστρέψουν στην κοιλάδα της Μίνα για να σφαγιάσουν ένα ζώο, σε ανάμνηση της θυσίας που δεν ολοκλήρωσε ο Αβραάμ. Τέλος, οι πιστοί θα περάσουν 3 ημέρες στην κοιλάδα λιθοβολώντας στήλες οι οποίες, σύμφωνα με την ισλαμική παράδοση, συμβολίζουν το σατανά.

    [10] Βολιβία:Πλημμύρες με ανθρώπινες απώλειες

    21/2/2002 12:01:00 μμ

    Οι χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 50 χρόνων πλήττουν την πρωτεύουσα της Βολιβίας. Ήδη 69 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων και πολλοί μικροπωλητές, από την χθεσινή σφοδρή καταιγίδα που κράτησε μία ώρα. Τα σωστικά συνεργεία καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σώσουν τους κατοίκους από τα ορμητικά νερά ενώ ο πρόεδρος της χώρας Χόρχε Κιρόγα κήρυξε την Λα Παζ σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

    [11] Κομισιόν: Θετικά σχόλια για την οικονομία μας

    21/2/2002 7:11:00 μμ

    Θετικές εκτιμήσεις για τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης που χαρακτήρισαν την ελληνική οικονομία το 2001, παρά τη γενική οικονομική επιβράδυνση που επικράτησε, αλλά και συστάσεις για την ταχεία μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού συστήματος, την επιτάχυνση στη μείωση του δημοσίου χρέους καθώς και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων περιλαμβάνονται στην ετήσια έκθεση για την εφαρμογή των γενικών προσανατολισμών οικονομικής πολιτικής για το 2001, που ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σήμερα στις Βρυξέλλες. Ειδικότερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρει ότι στην Ελλάδα, παρά τη γενικότερη οικονομική επιβράδυνση που επικράτησε στην Ευρώπη, οι ρυθμοί οικονομικής ανάπτυξης κυμάνθηκαν σε υψηλά επίπεδα κατά το 2001 και ήταν της τάξης του 4%. Οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης αναμένεται να συνεχιστούν και το 2002 και να κυμανθούν σε επίπεδα πάνω από το 3%.

    Καλή η μέχρι τώρα πορεία, ζητούμενο η ταχύτερη προσέγγιση των στόχων

    Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η κύρια πηγή ανάπτυξης είναι η αύξηση της εσωτερικής ζήτησης από τις επενδύσεις που γίνονται για την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων και από τη σημαντική οικονομική ενίσχυση από τα Διαρθρωτικά Ταμεία.

    "Οι επενδύσεις που έγιναν για την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 είναι από τους βασικούς παράγοντες στην αντίσταση που επέδειξε η ελληνική οικονομία στην οικονομική ύφεση", αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που σημειώνει ακόμη ότι "η αύξηση της απασχόλησης και η μείωση της ανεργίας αποδεικνύουν ότι η κατάσταση στην αγορά εργασίας έχει βελτιωθεί, αν και το ποσοστό ανεργίας υπερβαίνει το 10%".

    Σε γενικές γραμμές, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμά ότι η Ελλάδα παρουσίασε βελτίωση στην εφαρμογή των γενικών προσανατολισμών οικονομικής πολιτικής το 2001.

    Η δημοσιονομική πολιτική κρίνεται επιτυχής καθώς για πρώτη φορά από το 1970 τα ελλείμματα μηδενίστηκαν, ενώ το δημόσιο χρέος συνέχισε για πέμπτη συνεχή χρονιά να μειώνεται και για πρώτη φορά να είναι κάτω από το 100% του ΑΕΠ (99,8%), με ρυθμούς όμως μικρότερους από αυτούς που είχε αρχικά εκτιμηθεί και παραμένει αισθητά υψηλότερος από το όριο του 60% που θέτουν τα οικονομικά κριτήρια της Κοπεγχάγης. Επίσης, οι πληθωριστικές πιέσεις που εκδηλώθηκαν μέχρι το καλοκαίρι του 2001 από τις αυξήσεις των τιμών του πετρελαίου είχαν ως αποτέλεσμα ο πληθωρισμός να "κλείσει" στο 3,6%.

    Παράλληλα, επισημαίνεται ότι συνεχίστηκαν οι ιδιωτικοποιήσεις των δημοσίων επιχειρήσεων με ρυθμούς όμως που θα πρέπει να επιταχυνθούν. Υπογραμμίζεται επίσης ότι σε ό,τι αφορά τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος που είχε ανακοινωθεί στο πρόγραμμα σταθερότητας της ελληνικής οικονομίας, δεν σημειώθηκε καμία πρόοδος κατά το 2001 και ζητείται η άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος.

    Οσον αφορά την αγορά εργασίας, στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επισημαίνεται η πρόοδος που σημειώθηκε στην Ελλάδα κατά το 2001 με τη λήψη σειράς μέτρων διαρθρωτικού χαρακτήρα όπως οι αλλαγές στο σύστημα των κρατήσεων και των παροχών και ζητείται η επίσπευση στην εφαρμογή τους.

    Τονίζεται ακόμη η πρόοδος στην μεταρρύθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος και επισημαίνεται, παράλληλα, ότι τα μέτρα που λήφθηκαν είναι ανεπαρκή για την αντιμετώπιση των βασικών διαρθρωτικών προβλημάτων στην αγοράς εργασίας.

    Εξάλλου, εκφράζεται ικανοποίηση για τη βελτίωση που παρατηρήθηκε στην ενσωμάτωση της κοινοτικής νομοθεσίας για την ενιαία αγορά στο εθνικό δίκαιο. Ζητείται ακόμη η λήψη μέτρων για τη μείωση του κόστους σχετικά με την ίδρυση νέων επιχειρήσεων και την αντιμετώπιση των γραφειοκρατικών εμποδίων.

    Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το φορολογικό καθεστώς που διέπει τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα είναι μη ευνοϊκό για την ανάπτυξή τους, ενώ οι επιδόσεις στον τομέα της έρευνας, της τεχνολογίας και της καινοτομίας είναι χαμηλές.

    Στην έκθεση σημειώνεται επίσης η πρόοδος που σημειώθηκε στην αγορά κεφαλαίων. Γίνεται αναφορά στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στην ελληνική Βουλή με το οποίο η ελληνική κυβέρνηση προωθεί την πλήρη "χρηματοπιστωτική διαφάνεια" στα επενδυτικά κεφάλαια, το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τα κεφάλαια υψηλού κινδύνου και τις ευνοϊκές συνθήκες που δημιουργούνται για τις επενδύσεις σε έρευνα και τεχνολογία.

    Οι τρεις προκλήσεις

    Τέλος, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμά ότι τρεις είναι οι βασικές προκλήσεις που θα πρέπει να αντιμετωπίσει η ελληνική οικονομία κατά τα επόμενα χρόνια:

    -Η ανάγκη συνέχισης των θετικών αποτελεσμάτων στα δημόσια οικονομικά με έμφαση στην επιτάχυνση της μείωσης του δημόσιου χρέους και την άμεση αντιμετώπιση του ασφαλιστικού συστήματος λαμβάνοντας υπόψη το πρόβλημα της γήρανσης του πληθυσμού.

    -Η ανάγκη αύξησης της χαμηλής παραγωγικότητας που συνδέεται με τη λειτουργία των αγορών εργασίας και προϊόντων, τις περιορισμένες επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό, το μη ευνοϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον με το δυσμενές φορολογικό καθεστώς των εταιρειών και τις καθυστερήσεις που διαπιστώνονται στην ανάπτυξη της οικονομίας με βάση της γνώση.

    -Η ανάγκη αντιμετώπισης του υψηλού ποσοστού διαρθρωτικής ανεργίας και η ανάγκη αύξησης των ποσοστών στην απασχόληση, κυρίως αυτή των γυναικών.

    Πηγή: ΑΠΕ

    [12] Μέτρα για την ενεργειακή πολιτική

    Πηγή: NET 105,8 fm 21/2/2002 4:43:00 μμ

    Φωτογραφία αρχείου

    Πακέτο μέτρων με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, την περαιτέρω απελευθέρωση της αγορά ενέργειας, αλλά και την προστασία των καταναλωτών και του περιβάλλοντος παρουσίασε σήμερα, ο Υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος. Ο κ. Τσοχατζόπουλος ανακοίνωσε ότι επιταχύνονται οι διαδικασίες της απελευθέρωσης της αγοράς φυσικού αερίου και παράλληλα επιδιώκεται η επάρκεια του καυσίμου με συμβάσεις με τη Ρωσία, την Τουρκία και το Ιράν.

    Επίσης, ο κ. Τσοχατζόπουλος ανακοίνωσε τη δημιουργία Χρηματιστηρίου Ηλεκτρικής Ενέργειας και κάλεσε σε διάλογο τις ιδιωτικές επιχειρήσεις που έχουν λάβει άδεια παραγωγής ηλεκτρισμού προκειμένου να διαμορφωθεί το πλαίσιο λειτουργίας του Χρηματιστηρίου.

    Τέλος, ο Υπουργός έδωσε στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο για την περαιτέρω απελευθέρωση της αγοράς υγρών καυσίμων μέσω του οποίου επιδιώκεται η πάταξη της νοθείας και της λαθρεμπορίας καυσίμων με τη δημιουργία ειδικού σώματος ελέγχου.

    [13] Συνάντηση ΓΣΕΕ-Εργοδοτών για σύμβαση εργασίας

    Πηγή: NET 105,8 fm 21/2/2002 12:02:00 μμ

    Σε εξέλιξη βρίσκεται η δεύτερη συνάντηση της διαπραγματευτικής ομάδας της ΓΣΕΕ με τις εργοδοτικές ενώσεις για τις αυξήσεις στον ιδιωτικό τομέα. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΝΕΤ 105,8 στο οικονομικό μέρος υπάρχει σημαντική απόκλιση ως προς τα ποσοστά και θεωρείται δεδομένη η συνέχιση των διαπραγματεύσεων .

    [14] Εθνικό σχέδιο δράσης για την απασχόληση

    21/2/2002 7:01:00 μμ

    Η σύνταξη του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Απασχόληση του τρέχοντος έτους, απασχόλησε σήμερα ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας με τη συμμετοχή της ηγεσίας του υπουργείου και υπηρεσιακών παραγόντων. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να ολοκληρωθεί άμεσα ο απολογισμός της υλοποίησης του Εθνικού Σχεδίου Δράσης 2001 και να επιταχυνθεί η διαδικασία εκπόνησης του νέου Εθνικού Σχεδίου, το πλαίσιο του οποίου θα κοινοποιηθεί στα μέσα Μαρτίου στους παραγωγικούς φορείς προκειμένου να αποστείλουν τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις τους. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Εργασίας Δημήτρης Ρέππας, ο υφυπουργός Εργασίας Λευτέρης Τζιόλας και στελέχη του υπουργείου.

    [15] Πρόγραμμα κατάρτισης για μικρές επιχειρήσεις

    21/2/2002 7:03:00 μμ

    Την προκήρυξη προγράμματος κατάρτισης μέσω του ΛΑΕΚ, (ειδικός λογαριασμός εργοδοτών - εργαζομένων για την κατάρτιση και την απασχόληση), σε επιχειρήσεις που απασχολούν από 1 έως 20 άτομα ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ. Η προθεσμία υποβολής των προτάσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού ορίζεται από 25 Φεβρουαρίου έως 18 Μαρτίου, ενώ οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθυνθούν στην τηλεφωνική γραμμή 010.99 89 822-24 ή στο website του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.

    [16] ΑΕΚ-Ιντερ σήμερα

    21/2/2002 1:20:00 μμ

    Χωρίς φόβο, αλλά με πάθος ,η ΑΕΚ αντιμετωπίζει απόψε στις 10 το βράδυ την θρυλική Ιντερ στο Μιλάνο. Από την αναμέτρηση στο Τσουζέπε Μεάτσα θα απουσιάσει ο τραυματίας Ντέμης Νικολαϊδης . Αντίθετα ο Φερνάντο Σάντος θα έχει κανονικά στη διαθεσή του τους Κάρλος Γκαμάρα και Θοδωρή Ζαγοράκη.

    [17] Εμπρησμός στα γραφεία φιλάθλων ΑΕΚ Κορυδαλλού

    Πηγή: ΑΠΕ 21/2/2002 12:51:00 μμ

    Σε εμπρησμό με χρήση εύφλεκτου υγρού, οφείλεται η φωτιά που εκδηλώθηκε, στις 02.50, στα γραφεία φιλάθλων της ΑΕΚ, που βρίσκονται στο υπόγειο τριώροφης πολυκατοικίας, στην οδό Σερρών 4, στον Κορυδαλλό. Η πυρκαγιά ετέθη γρήγορα υπό έλεγχο, χωρίς να πάρει επικίνδυνες διαστάσεις. Για την κατάσβεση στον τόπο του συμβάντος έσπευσαν δύο πυροσβεστικά οχήματα με πέντε πυροσβέστες, ενώ για τα πλήρη αίτια διενεργείται προανάκριση από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.

    [18] ΕΕ: Απαγόρευση εξαγωγής χοίρων

    Πηγή: NET 105,8 fm 21/2/2002 5:12:00 μμ

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση απαγόρευσε μέχρι τις 15 Μαρτίου την εξαγωγή από το Λουξεμβούργο χοίρων, καθώς και σπέρματος και εμβρύων του ζώου, μετά τα 2 κρούσματα μολυσματικής νόσου.

    [19] Ελπίδες για την αντιμετώπιση της δερματίτιδας

    21/2/2002 2:48:00 μμ

    Μια νέα κρέμα για την αντιμετώπιση της δερματίτιδας ή άλλιώς έκζεμα προστίθεται στο φαρμακευτικό "οπλοστάσιο", η οποία ήδη εγκρίθηκε στις ΗΠΑ για την θεραπεία του εκζέματος. Πρόκειται για την κρέμα Elidel (primecrolimus), την πρώτη κρέμα που δεν είναι στεροειδές και συνιστάται για τη θεραπεία του ήπιου έως μέτριου εκζέματος σε ασθενείς ακόμη και δύο ετών. Η Elidel είναι μια από τις πρώτες καινούργιες θεραπείες για το έκζεμα από την εποχή που κυκλοφόρησαν τα τοπικά κορτικοστεροειδή, πριν από σχεδόν 50 χρόνια.

    Τι είναι το έκζεμα;

    Η δερματίτιδα ή αλλιώς έκζεμα, είναι μια συνηθισμένη διαταραχή του δέρματος που μπορεί να εκδηλώνεται με κνησμό (φαγούρα) και συχνά ερυθρότητα.

    Πολλοί ασθενείς, ιδίως παιδιά, αναφέρουν ότι το έκζεμα τους κάνει να αισθάνονται "διαφορετικοί" και μπορεί να επηρεάζει πολλές πλευρές της καθημερινής τους ζωής.

    Η πάθηση αυτή είναι τις περισσότερες φορές αθώα, δεν παύει να είναι ενοχλητική ακόμη και αντιαισθητική, ιδιαίτερα στα άτομα που έχουν κάποια προδιάθεση στην εμφάνισή της.

    Σύμφωνα με τους επιστήμονες, πέρα από τη φυσική ενόχληση, το έκζεμα μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ψυχολογική και συναισθηματική καταπόνηση.

    Το Elidel έχει ένα προφίλ ασφαλείας ...

    Το έκζεμα προσβάλει κατά κύριο λόγο τα παιδιά και ενδέχεται να διαρκέσει μέχρι το τέλος της εφηβείας ή ακόμη και εφ' όρου ζωής. Και μάλιστα, το 90% των πασχόντων παρουσιάζουν συμπτώματα πριν φθάσουν στην ηλικία των 5 ετών.

    Oι συμβατικές θεραπείες μπορεί να είναι αναποτελεσματικές ή και ακατάλληλες για πολλούς ασθενείς που παρουσιάζουν έκζεμα, αναφέρουν οι ειδικοί.

    O Paulo Costa, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Novartis Pharmaceuticals Corporation δήλωσε ότι " το Elidel είναι σημαντική, καινούργια θεραπεία για το έκζεμα. Είναι η δέκατη έγκριση του FDA κατά το 2001, κάτι που αποτελεί εξαιρετικό επίτευγμα για τη Novartis. Επιπροσθέτως, το Elidel έχει ένα προφίλ ασφαλείας και αποτελεσματικότητας για τη θεραπεία του ήπιου έως μέτριου εκζέματος που το καθιστά κατάλληλο για τους περισσότερους ασθενείς. Παράλληλα, έχουν αναλάβει τη δέσμευση να μελετήσουμε περαιτέρω το Elidel σε βρέφη, όπου υπάρχει σημαντική ανάγκη για νέες θεραπευτικές επιλογές".

    Η έγκριση στις ΗΠΑ βασίστηκε σε αποτελέσματα κλινικών μελετών σε περισσότερους από 1700 ασθενείς, για τους οποίους αποδείχθηκε ότι το Elidel καταπραΰνει τον κνησμό και την ερυθρότητα που συνδέονται με το έκζεμα εντός οκτώ ημερών από την έναρξη της θεραπείας.

    Η πλέον κοινή παρενέργεια στο δέρμα ήταν ένα ήπιο έως μέτριο παροδικό αίσθημα θερμότητας.

    Αλλες κοινές παρενέργειες ήταν πονοκέφαλος και συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά του κρυολογήματος.

    Αυτές οι παρενέργειες ήταν παροδικές και εμφανίζονταν σε ίδια ποσοστά με εκείνα των ασθενών που ελάμβαναν την κρέμα με το εικονικό φάρμακο. Το Elidel δεν προκάλεσε ευαισθητοποίηση εξ' επαφής, φωτοτοξικότητα ή φωτοαλλεργία, ούτε παρουσίασε οποιοδήποτε σωρευτικό ερεθισμό. Επιπρόσθετα, το Elidel δεν προκάλεσε ατροφία του δέρματος, όπως εκείνη που προκαλείται από τη χρήση τοπικών κορτικοστεροειδών.

    [20] Συναυλία αφιερωμένη στις γυναίκες πρόσφυγες

    Πηγή: ΑΠΕ 21/2/2002 2:45:00 μμ

    Αφιερωμένη στη γυναίκα-πρόσφυγα είναι η συναυλία που διοργανώνεται στις 10 Μαρτίου, στο Μέγαρο Μουσικής υπό την αιγίδα του υπουργίου Πολιτισμού με έργα του συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου. "Η Ελλάδα πρέπει να δηλώνει την έμπρακτη και ειλικρινή ευαισθησία της σε θέματα προσφύγων-τόνισε σε σχετική συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος-καθώς είναι η κατεξοχήν χώρα της Βαλκανικής Χερσονήσου που εξελίσσεται το προσφυγικό δράμα, αλλά και διότι το έχει υποστεί".

    Η συναυλία αφιερώνεται στη γυναίκα πρόσφυγα, καθώς το 2002 είναι έτος αφιερωμένο στη γυναίκα πρόσφυγα, την γυναίκα-που σύμφωνα με όλες τις έρευνες-είναι το μεγάλο θύμα της βίας. Οι περισσότερες διώξεις σχετίζονται, όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος, με το γυναικείο φύλο (παραβίαση κοινωνικών κανόνων, σεξουαλική βία, ακρωτηριασμός γυναικείων οργάνων). "Ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια, είναι νοοτροπία και καθημερινός βίος", είπε ο υπουργός Πολιτισμού.

    Καλλιτεχνικές συμμετοχές-έσοδα και στόχοι

    Ο συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος, πάντα ευαισθητοποιημένος σε κοινωνικά θέματα, όπως το μείζον θέμα της μετανάστευσης, θα διευθύνει την Συμφωνική Χορωδία της ΕΡΤ σε έργα του από την "ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΟΡΦΕΑ", τους "ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ" κα, με τραγουδιστές τους Κώστα Μακεδόνα, Βασιλική Λαβίνα, τη Σοφία Μιχαηλίδου, τον τενόρο Ζάχο Τερζάκη και τη σοπράνο Ειρήνη Καράγιαννη. Αφηγητής θα είναι ο ηθοποιός Κώστας Καζάκος.

    Τα έσοδα από την συναυλία, όπως επισήμανε η αντιπρόσωπος της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στην Ελλάδα κ. Φλορίνα Ρόχας Ροντρίγκεζ, θα διατεθούν για την ίδρυση ενός Σωματείου Γυναικών Προσφύγων, στην Ελλάδα.

    Ενας από τους στόχους του Σωματείου θα είναι η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στις γυναίκες πρόσφυγες.

    Να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα ζουν σήμερα 3000 γυναίκες πρόσφυγες, ενώ το 80% του προσφυγικού πληθυσμού σε ολόκληρο τον κόσμο είναι γυναίκες.

    Οι τιμές των εισιτηρίων για την συναυλία είναι 95, 96, 45, 25 ευρώ και 14 ευρώ τα φοιτητικά εισιτήρια.

    [21] Κινηματογραφικές ταινίες στο διαδίκτυο

    Μπέττυ Σαβούρδου 21/2/2002 4:46:00 μμ

    Ένα από τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά στούντιο του Χόλιγουντ, η MGM, πρόκειται να θέσει σε εφαρμογή ένα νέο σύστημα, με το οποίο η ίδια η εταιρεία παραγωγής θα προσφέρει τις ταινίες της στο κοινό, μέσω Ίντερνετ. Σκοπός της νέας συνεργασίας της MGM με τη CinemaNow είναι να χτυπήσει τους "πειρατές" του χώρου, ενώ παράλληλα θα συνεχιστεί και η περσινή Movielink web venture, συνεργασία της MGM και 4 ακόμα μεγάλων στούντιο του Χολιγουντ.

    Ωστόσο, αναλυτές του χώρου προειδοποιούν ότι η αγορά αυτή είναι ακόμα μικρού μεγέθους, αφού για τα επόμενα 3 χρόνια μόνο το 2% των εσόδων από τις ταινίες θα προέρχονται από τη συγκεκριμένη υπηρεσία.

    Προς το παρόν, μόνο 2 ταινίες θα είναι διαθέσιμες στο κοινό με αυτόν τον τρόπο: η περσινή κωμωδία "What's the Worst That Could Happen" (με τους Ντάνι ντε Βίτο και Μάρτιν Λόρενς) και "Ο άνθρωπος με το σιδηρούν προσωπείο" (1998). Ο χρήστης του διαδικτύου θα χρεώνεται ανάλογα με τον τόπο κατοικίας του και με τον Internet provider που χρησιμοποιεί. Ο χρήστης θα μπορεί να τις "κατεβάζει" στον σκληρό δίσκο και να τις αντιγράφει.

    Για τους ειδικούς, η MGM ρισκάρει να πέσει θύμα πειρατείας προκειμένου να πρωτοπορήσει σε αυτόν τον κλάδο. Το μεγαλύτερο ποσοστό της CinemaNow κατέχει η καναδική Lions Gate Entertainment Corp, ενώ άλλοι μέτοχοι είναι η Microsoft και η Blockbuster.

    Πηγή: BBC.

    [22] Ματιά στην επικαιρότητα με το News blaster

    21/2/2002 1:23:00 μμ

    Ενα πειραματικό λογισμικό, με το όνομα News blaster, το οποίο μπορεί να "αναγνώσει" έναν αριθμό άρθρων πάνω σε ένα θέμα και μετά να "γράψει" ένα πρόλογο και μια "περίληψη" των πιο σημαντικών πληροφοριών κατάφερε να αναπτύξει το πανεπιστήμιο Κολούμπια. Το News blaster χρησιμοποιεί ένα γλωσσικό πρόγραμμα επεξεργασίας και ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης, για να ερμηνεύσει και να κατατάξει τη σημαντικότητα των στοιχείων που εμπεριέχονται στο ειδησεογραφικό υλικό.

    Το πρωτότυπο πρόγραμμα συνοψίζει ειδήσεις από 13 πηγές (Yahoo, ABCNews, CNN, Reuters, LA Times, CBS News, Canadian Broadcasting Corporation, Virtual New York, Washington Post, Wired, και USA Today).

    Παρότι το News blaster έχει σχεδιαστεί ως βοήθημα στους καταναλωτές και στους δημοσιογράφους που έχουν να αντιμετωπίσουν μια αυξανόμενη πλημμυρίδα πηγών πληροφοριών, ο Νταν Ντάμπνο, παραγωγός ειδήσεων στο CBS, ανησυχεί ότι αυτή η τεχνολογία θα μπορούσε να εξασθενίσει τη διεισδυτική ματιά του δημοσιογράφου.

    [23] Αλλάζει η ηλεκτρονική κατάληξη των ΗΠΑ

    21/2/2002 12:59:00 μμ

    Οι ελληνικές ηλεκτρονικές διευθύνσεις καταλήγουν σε .gr, οι γαλλικές σε .fr, οι βρετανικές σε .uk, οι ιταλικές σε .it. Εύλογη λοιπόν η απορία πολλών γιατί οι αμερικανικές διευθύνσεις δεν καταλήγουν σε .us αλλά σε .com (εμπορική) και σε .edu (εκπαιδευτική). Αυτό οφειλόταν στο ότι η κατάληξη δεν ήταν διαθέσιμη στο αμερικανικό κοινό. Ομως αυτό θα αλλάξει από τις 24 Απριλίου. Από την ημερομηνία αυτή και έπειτα, η κατάληξη .us θα είναι διαθέσιμη σε πρόσωπα, εταιρείες και οργανισμούς που εδρεύουν στις ΗΠΑ.

    [24] Αμστερνταμ....online

    Πηγή: ΑΠΕ 21/2/2002 12:53:00 μμ

    Την δυνατότητα της κατασκευής ενός δικτύου οπτικών ινών που θα μπορεί να συνδέσει 400.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις ερευνούν αυτή την εποχή οι αρχές της πόλης του Αμστερνταμ. Το δίκτυο θα επιτρέπει συνδέσεις στα 100 Mbps, ή 200 φορές ταχύτερες από αυτές που παρέχουν οι συνδέσεις ADSL. Το συνολικό πρόγραμμα αναμένεται να διαρκέσει πάνω από δέκα έτη και θα κοστίσει 800 εκ. ευρώ. Μέρος των χρημάτων θα επιστρέψει από την χρέωση των πελατών με 50 ευρώ μηνιαίως.

    [25] Επανέρχεται ο μύθος του Λατίνου εραστή

    21/2/2002 2:15:00 μμ

    Οι Λατίνοι εραστές έχουν πολύ πιο έντονη σεξουαλικότητα από οποιονδήποτε άλλον άνω των 40 χρόνων, σύμφωνα με τα στοιχεία νέας μελέτης. Τα 3/4 των Βραζιλιάνων και των Ιταλών άνω των 40 κάνουν σεξ τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, δηλαδή πολύ συχνότερα από ζευγάρια σε άλλες χώρες οι οποίες μετείχαν στην έρευνα, γράφει σήμερα η εφημερίδα ΣΑΝ. Η ερευνητική ομάδα απευθύνθηκε σε 26.000 ανθρώπους σε 29 χώρες και ανακάλυψε ότι το 57% των ερωτηθέντων κάνουν σεξ από μια έως έξι φορές την εβδομάδα. Ενα ποσοστό 2% κατορθώνει να κάνει σεξ και δυο φορές την ημέρα και το ποσοστό αυξάνεται σε 8% στην Ισπανία.

    Οι αριθμοί λένε την αλήθεια για τις ερωτικές συνευρέσεις

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα τα αποτελέσματα της έρευνας ανακοινώθηκαν σε Σύνοδο για τη σεξουαλική υγεία που πραγματοποιήθηκε στο Βασιλικό Κολέγιο Ιατρικής του Λονδίνου.

    Οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί καταλαμβάνουν με τις επιδόσεις τους την 8η και 9η θέση αντίστοιχα.

    Προηγούνται οι Γάλλοι, οι Γερμανοί, οι Καναδοί και οι Τούρκοι.

    Οι Ιάπωνες θεωρούνται ως οι πλέον εγκρατείς, καθώς μόλις το 21% ηλικίας άνω των 40 κάνει έρωτα μια φορά την εβδομάδα.

    Από την ίδια έρευνα προκύπτει ότι η πλειοψηφία των Κινέζων, το 93%, είχαν ερωτικές επαφές τη χρονιά που μας πέρασε αλλά δεν καταγράφεται το πόσο συχνά.

    Τα ποσοστά των ανδρών ανά χώρα που έχουν ερωτικές συνευρέσεις τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα έχουν ως εξής:

    - Βραζιλία 75%

    - Ιταλία 74%

    - Γαλλία 70%

    - Γερμανία 69%

    - Καναδάς 68%

    -Τουρκία 67%

    -Αυστραλία 60%

    - Ηνωμένες Πολιτείες 59%

    - Βρετανία 59%

    - Ισπανία 51%

    - Μεξικό 43%

    - Κίνα 32%

    - Ιαπωνία 21%

    Σεξουαλικά ενεργοί τουλάχιστον μέχρι τα 70 χρόνια μας

    Ο καθηγητής Εντουαρντ Λόμαν, του πανεπιστημίου του Σικάγου δήλωσε "είναι εξαιρετικά αναζωογονητικό ότι δεν υπάρχει τέλος στην ανάγκη για ερωτική συνεύρεση των ανθρώπων που έχουν περάσει κάποια ηλικία. Οπως αποδεικνύεται από την έρευνα τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες παραμένουν σεξουαλικά ενεργοί τουλάχιστον μέχρι τα 70 τους".

    [26] Δύο αεροπορικές θέσεις για παχουλό επιβάτη

    Πηγή: ΑΠΕ 21/2/2002 2:00:00 μμ

    Ενας ευτραφής κύριος έκανε κράτηση για δύο θέσεις για να ταξιδέψει με αεροπλάνο, αλλά η αρμόδια υπάλληλος κράτησε δύο θέσεις εκατέρωθεν του διαδρόμου. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας ΣΑΝ ο Λες Πράις, Ουαλός οδηγός φορτηγού με σωματικό βάρος 160 κιλών ήθελε να ταξιδέψει αεροπορικώς από το Κορκ της Ιρλανδίας στο Λονδίνο. Οταν επιβιβάσθηκε στο αεροπλάνο διαπίστωσε ότι οι θέσεις που είχε κρατήσει δεν ήταν η μια δίπλα στην άλλη άλλα εκατέρωθεν του διαδρόμου. "Ηταν τρελό", δήλωσε ο 32χρονος Πράις και πρόσθεσε χαμογελώντας "το ξέρω ότι είμαι χοντρός, αλλά όχι τόσο χοντρός". Ο Πράις από την πόλη Λανχίλεθ της Ουαλίας, μετέβη αεροπορικώς στην Ιρλανδία μαζί 12 φίλους του, για να παρακολουθήσουν τον αγώνα της αγαπημένης τους ομάδα ράγκμπι. Οταν πήγαιναν στο Κορκ λόγω συνωστισμού δεν υπήρχε διαθέσιμη θέση και έτσι ο Πράις αναγκάσθηκε να στριμωχθεί σε μια και μόνη θέση.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 21 February 2002 - 17:54:18 UTC