Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-02-22

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νομοθετικό πλαίσιο για τον ηλεκτρονικό τζόγο
  • [02] Δημόσιος διάλογος για εκπαιδευτικό υλικό
  • [03] Στην Πάτρα απόψε Κ. Λαλιώτης -Ν. Αθανασάκης
  • [04] Επιστρέφουν στα καθήκοντα τους οι γιατροί
  • [05] Επίσκεψη Καραμανλή στην Ηπειρο
  • [06] Διαψεύδει το ΠΑΣΟΚ τα περί Στάζι
  • [07] Ισχυρή έκρηξη οβίδας στην Μανίλα
  • [08] Ομιλία Μπους στο πανεπιστήμιο του Πεκίνου
  • [09] Ατυχη η ΑΕΚ στο Μιλάνο
  • [10] Λεμονής:'' κάθε ματς είναι καθοριστικό''
  • [11] Οι τραυματισμοί πονοκέφαλος για τον Μπάγεβιτς
  • [12] Ετοιμος ο Τσιμπά για τον αγώνα με την Ξάνθη
  • [13] Οι απουσίες πονοκέφαλος για τον Ντουμιτρίου
  • [14] Mε απουσίες η Παναχαϊκή εναντίον του ΠΑΟ
  • [15] Ο έρωτας...χρόνια δεν κοιτά!
  • [16] Καμία ανησυχία για το κλοφέν στη Σούδα
  • [17] Φεστιβάλ φολκορικής μουσικής στην Ηλεία
  • [18] Μίξερ 8000 ετών εντοπίστηκε στην Πέλλα!
  • [19] Το θάρρος έσωσε 4χρονη και τη μητέρα της!

    [01] Νομοθετικό πλαίσιο για τον ηλεκτρονικό τζόγο

    22/2/2002 5:26:00 μμ

    Η διαμόρφωση του πολιτικού πλαισίου της κυβερνητικής παρέμβασης όσον αφορά τον ηλεκτρονικό τζόγο αποφασίστηκε χθες. Ο υπουργός Τύπου Χρήστος Πρωτόπαπας τόνισε σήμερα ότι η κυβέρνηση οδηγήθηκε σε πιο αυστηρές λύσεις για την προστασία των συμφερόντων του κοινωνικού συνόλου. Επίσης, διευκρίνισε ότι όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς μπορούν να δώσουν τις προτάσεις τους μέσα στις επόμενες 15 ημέρες, έως ότου το σχετικό νομοθέτημα κατατεθεί για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή.

    Ο κ. Πρωτόπαπας κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για απουσία πρότασης που δείχνει όπως είπε για μία ακόμα φορά την κενότητά της.

    Ο υφυπουργός Τύπου Τηλέμαχος Χυτήρης σε δηλώσεις του στη ΝΕΤ 105,8 δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν εξαιρέσεις για παιχνίδια που δεν μεταλάσσονται σε τυχερά.

    "Είναι ακραία η απόφαση της απαγόρευσης όλων των παιχνιδιών και δηλώνει την αδυναμία της κυβέρνησης να επιβάλλει τους νόμους", δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8 ο υπεύθυνος Οικονομικών της ΝΔ Γιώργος Αλογοσκούφης.

    Με ανακοίνωσή της η Ανανεωτική Εκσυγχρονιστική Κίνηση της Αριστεράς καλεί την κυβέρνηση να ανακαλέσει την απόφασή της για πλήρη απόσυρση των ηλεκτρονικών παιχνιδιών.

    [02] Δημόσιος διάλογος για εκπαιδευτικό υλικό

    22/2/2002 6:28:00 μμ

    Αρχισε σήμερα στην Αθήνα δημόσιος διάλογος για την ένταξη της έννοιας της δια-θεματικότητας στα βιβλία και τον τρόπο διδασκαλίας, με τη συμμετοχή 700 εκπαιδευτικών. Ο υπουργός Παιδείας Πέτρος Ευθυμίου επισήμανε ότι θα αλλάξει σταδιακά σχεδόν το σύνολο του εκπαιδευτικού υλικού της υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Και πρόσθεσε πως τα νέα

    βιβλία θα είναι πιο ελκυστικά και μικρότερα στο μέγεθος, κυρίως όμως θα αποφευχθούν οι αλληλοκαλύψεις στην ύλη.

    Την πρώτη αυτή εκδήλωση διοργάνωσε το Παιδαγωγικό Ινστιντούτο και θα ακολουθήσουν άλλες 13 παρόμοιες συνδιασκέψεις στην περιφέρεια.

    [03] Στην Πάτρα απόψε Κ. Λαλιώτης -Ν. Αθανασάκης

    22/2/2002 3:45:00 μμ

    Ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Λαλιώτης, συνοδευόμενος από το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Νίκο Αθανασάκη, μεταβαίνουν απόψε, στην Πάτρα για να προεδρεύσουν διαδοχικών συσκέψεων με τη Νομαρχιακή Επιτροπή, τους βουλευτές και τους υποψηφίους στο Δήμο της Πάτρας και τη Νομαρχία.

    Στις 6 το απόγευμα στο ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ, θα γίνει μια πρώτη συνεδρίαση των στελεχών της ηγεσίας με τη Νομαρχιακή Επιτροπή και τους βουλευτές, ενώ στις 9 το βράδυ θα διευρυνθεί η σύσκεψη, με την παρουσία και των 15 υποψηφίων για το Δήμο και τη Νομαρχία.

    Στις αποψινές συνεδριάσεις αναμένεται να τεθούν όλα τα ζητήματα και να ληφθούν οριστικές αποφάσεις για τη διαδικασία ανάδειξης των υποψηφιών.

    [04] Επιστρέφουν στα καθήκοντα τους οι γιατροί

    22/2/2002 3:43:00 μμ

    Την αναστολή των κινητοποιήσεών τους αποφασισαν σήμερα το μεσημέρι οι γιατροί του ΙΚΑ. Η ολομέλεια της ομοσπονδίας του κλάδου (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) απηύθυνε πρόταση στην ΑΔΕΔΥ για διακοπή των κινητοποιήσεων, μετά την κήρυξη της απεργίας τους ως καταχρηστικής και την πρόταση του υπουργείου Εργασίας για έναρξη διαλόγου ο οποίος θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Μαρτίου.

    Οι γιατροί του ΙΚΑ δήλωσαν ότι προσέρχονται στο διάλογο με την ελπίδα ότι οι αρμόδιοι φορείς θα έχουν σαφείς προτάσεις και προθέσεις.

    Στη δέσμευση ότι δεν πρόκειται να απολυθεί κανένας γιατρός του ΙΚΑ και ότι στο εξής όσοι θα προσλαμβάνονται θα είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, προχώρησε ο υπουργός Εργασίας Δημήτρης Ρέππας μετά τη συνάντηση που είχε χθες το μεσημέρι με τα προεδρεία της ΑΔΕΔΥ και της ομοσπονδίας των γιατρών του ΙΚΑ.

    Οι γιατροί του ΙΚΑ στο μέλλον δεν θα έχουν υποδεέστερες εργασιακές σχέσεις από τις σημερινές διαβεβαίωσε μέσω της ΝΕΤ 105,8, ο υφυπουργός εργασίας Ροβέρτος Σπυροπουλος.

    Επίσης, τόνισε ακόμη ότι το υπουργείο είναι ανοιχτό σε διάλογο χωρίς προαπαιτούμενα, που θα οδηγήσει στη σύγκλιση απόψεων.

    [05] Επίσκεψη Καραμανλή στην Ηπειρο

    22/2/2002 1:57:00 μμ

    Ανοιγμα στους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων και συνεργασία με όλους τους πολίτες στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προτείνει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής από την Παραμυθιά και τις Φιλιάτες που επισκέφθηκε το πρωί στο πλαίσιο περιοδείας του στην Ήπειρο. Επίσης, ο κ. Καραμανλής δεσμεύθηκε ότι πρώτη προτεραιότητα για το κόμμα του όταν γίνει κυβέρνηση θα είναι η ανάπτυξη της περιφέρειας.

    [06] Διαψεύδει το ΠΑΣΟΚ τα περί Στάζι

    Πηγή: ΝΕΤ 22/2/2002 3:56:00 μμ

    Την άμεση και έντονη αντίδραση του κυβερνώντος κόμματος προκάλεσαν τα πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα των εφημερίδων "Καθημερινή" και "Χώρα", τα οποία επικαλούμενα μαρτυρίες Γερμανών επιχειρούν την εμπλοκή του ΠΑΣΟΚ με τη μυστική υπηρεσία Στάζι.

    Το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει γελοιότητες και αθλιότητες τα δημοσιεύματα. "Είναι σαφές ότι κάποια κέντρα επιχειρούν να συκοφαντήσουν το ΠΑΣΟΚ και να υπονομεύσουν την ομαλή πολιτική ζωή τού τόπου με υποθέσεις που δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα", αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του.

    Το ΠΑΣΟΚ είχε και έχει φανερούς οικονομικούς πόρους και πλήρη διαφάνεια στα οικονομικά του, καμία ύποπτη σκοπιμότητα δεν μπορεί να ανατρέψει αυτή την αλήθεια, όσο και εάν το θέλουν διάφορα σκοτεινά κέντρα με τους υποβολείς και τα φερέφωνά τους, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

    [07] Ισχυρή έκρηξη οβίδας στην Μανίλα

    22/2/2002 2:07:00 μμ

    Τρία παιδιά σκοτώθηκαν και αρκετά άτομα τραυματίστηκαν μετά από έκρηξη οβίδας σε φτωχογειτονιά της Μανίλα, της πρωτεύουσας των Φιλιππίνων, ανακοινώθηκε από την αστυνομία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, την οβίδα βρήκαν τα παιδιά που έπαιζαν στο προάστιο Καλουκάν.

    "Η οβίδα εξερράγη στα χέρια τους και τα δύο από τα παιδιά σκοτώθηκαν επιτόπου, ενώ το τρίτο υπέκυψε λίγη αργότερα στο νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρθηκε", ανέφερε ο Λίνο Γκαρσία, διοικητής της αστυνομίας, χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό των τραυματιών.

    Επίσης, πρόσθεσε ότι γίνονται ανακρίσεις για τον εντοπισμό ενός ατόμου που μπορεί να ρίξει φως σχετικά με την προέλευση της οβίδας.

    [08] Ομιλία Μπους στο πανεπιστήμιο του Πεκίνου

    Πηγή: ΝΕΤ 22/2/2002 6:02:00 μμ

    Ολοκληρώνεται σήμερα η ιστορική επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Τζωρτζ Μπους στην Κίνα. Παρά το θερμό κλίμα των συναντήσεων του κ. Μπους με την ηγεσία του Πεκίνου κανένα από τα ουσιαστικά ζητήματα που απασχολούν τις δύο χώρες, δεν λύθηκε.

    Την τελευταία ημέρα της επίσκεψης του διάλεξε ο Αμερικανός πρόεδρος για να απευθυνθεί στην κινεζική νεολαία. Στη διάλεξή του στο πανεπιστήμιο του Πεκίνου μίλησε για την ανωτερότητα των δυτικών αξιών και κάλεσε την Κίνα να σταματήσει τις διώξεις πολιτών, λόγω των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων.

    Απέρριψε η Β. Κορέα την πρόταση Μπους για συνομιλίες

    Εν τω μεταξύ, η Βόρεια Κορέα απέρριψε σήμερα νέα πρόταση, που διατύπωσε αυτήν την εβδομάδα στη Σεούλ ο Τζωρτζ Μπους για συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

    Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας χαρακτήρισε την πρόταση ανούσια και τον Αμερικανό πρόεδρο "πολιτικά καθυστερημένο παιδί".

    [09] Ατυχη η ΑΕΚ στο Μιλάνο

    22/2/2002 12:50:00 μμ

    Λίγο η απειρία, λίγο τα σφυρίγματα του Γκράχαμ Πολ και... ως επί το πλείστον η ατυχία στέρησαν από την ΑΕΚ τη δυνατότητα να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα στο Σαν Σίρο. Ωστόσο, η ήττα του "Δικεφάλου" με 3-1 από την Ιντερ στον πρώτο αγώνα του Δ' γύρου του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, κάθε άλλο παρά "απαγορευτική" είναι, όσον αφορά στην προσπάθεια της ελληνικής ομάδας για πρόκριση στους προημιτελικούς.

    Μία ΑΕΚ ''να την πιείς στο ποτήρι''

    Η ΑΕΚ του πρώτου ημιχρόνου, ή για να ακριβολογούμε των πρώτων 37 λεπτών, ήταν η ομάδα που ονειρεύονται οι οπαδοί της. Η ελληνική ομάδα ήταν αυτή που "έφτιαχνε παιχνίδι" στο Σαν Σίρο και η υπεροχή της στο ξεκίνημα του αγώνα επιβραβεύθηκε με το υπέροχο γκολ του Θοδωρή Ζαγοράκη, ο οποίος με σουτ έξω από την περιοχή "κρέμασε" τον Τόλντο και έγραψε το 1-0 στο 7΄.

    Ομως, η ατυχία έπληξε την ΑΕΚ, που δέχθηκε γκολ μόλις στην πρώτη "επίσκεψη" της Ιντερ στα καρέ της. Ο Χαβιέρ Ζανέτι πέρασε... περπατώντας τους Φερούζεμ, Ζήκο και στο σουτ που επιχείρησε η μπάλα βρήκε στον Γκαμάρα, ξεγέλασε τον Χιώτη και κατέληξε στα δύχτια της ομάδας της ΑΕΚ.

    Στο 37΄ οι "νερατζούρι" πέτυχαν και δεύτερο γκολ, όταν η άμυνα της ΑΕΚ πιάστηκε στον ύπνο. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Ρεκόμπα και κόντρες σε πολλά πόδια, ο Καλόν βρέθηκε αμαρκάριστος στο ύψος του πέναλτι και έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους.

    Στο μεταξύ, ο Αγγλος διαιτητής Γκράχαμ Πολ είχε φροντίσει να αποσαφηνίσει το διαχωρισμό "μικρού-μεγάλου". Αρνήθηκε στην ΑΕΚ δύο φάουλ σε "θέση Τσάρτα" (μάλιστα στη δεύτερη περίπτωση έδειξε κίτρινη στον Ζαγοράκη για θέατρο!) ενώ υπήρχε και μια ανατροπή μέσα στην περιοχή του Μαλαδένη από τον Σίμιτς, που... σηκώνει συζήτηση.

    Σα να μην έφταναν όλα αυτά, η ΑΕΚ, έχασε και τον Μιχάλη Κασάπη που τραυματίστηκε στο 20λεπτο.

    Αρνητικός πρωταγωνιστής ο διαιτητής

    Η Ενωση στο Β΄ημίχρονο προσπάθησε να νικήσει (πρώτα απ΄όλα) την ατυχία της, όμως κάτι τέτοιο δεν γινόταν. Στο 56΄ ο Φερούζεμ "δώρισε" το τρίτο γκολ στην Ιντερ, όταν δεν κατάφερε να βγει μπροστά από τον Νικόλα Βέντολα και ο νεαρός επιθετικός (που είχε αντικαταστήσει τον Βιέρι στο ημίχρονο) πλάσαρε τον Χιώτη και διαμόρφωσε το 3-1.

    Ο Τσάρτας εκτέλεσε φάουλ, ο Γκαμάρα με κεφαλιά "κάρφωσε" τη μπάλα στα δίχτυα του Τόλντο, όμως ο επόπτης υπέδειξε σε αντικανονική θέση τον Ιβιτς και το γκολ ακυρώθηκε. Κλασική περίπτωση "παθητικού" οφ σάιντ, ένα λάθος που ίσως στοιχίσει ακριβά στην ΑΕΚ.

    Στο 71΄ πάλι από φάουλ του Τσάρτα, η κεφαλιά του Ζαγοράκη πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ στο μεταξύ ο Φερνάντο Σάντος είχε "ανακατέψει την τράπουλα". Κατάλαβε ότι δεν είχε τίποτε να φοβηθεί από τη σημερινή Ιντερ και έκανε την ΑΕΚ πιο επιθετική, περνώντας τον Κωνσταντινίδη στη θέση του Φερούζεμ.

    Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά στο 76ο λεπτό, ο Ιλια Ιβιτς εγκατέλειψε τον αγωνιστικό χώρο λόγω τραυματισμού. Παρά τις προσπάθειες του ιατρικού επιτελείου, δεν μπόρεσε να συνεχίσει κι έτσι έμειναν 10 "κιτρινόμαυροι" στον αγωνιστικό χώρο, αφού είχαν πραγηματοποιηθεί και οι τρεις αλλαγές.

    Ο Γκράχαμ Πολ έδειξε κίτρινες κάρτες στους Ζαγοράκη, Κόρντομπα και Κριστιάνο Τζανέτι.

    Οι συνθέσεις των ομάδων:

    ΙΝΤΕΡ: Τόλντο, Σίμιτς, Ματεράτσι, Κόρντομπα, Ζανέτι, Κονσεϊσάο, Τζανέτι, Ζέεντορφ (69΄ Φαρινός), Ρεκόμπα, Καλόν, Βιέρι (46΄ Βέντολα)

    ΑΕΚ: Χιώτης, Γκαμάρα, Καψής, Γεωργέας, Κασάπης (22΄ λ.τ. Πέτκοφ), Φερούζεμ (63΄ Κωνσταντινίδης), Ζήκος, Λάκης, Ζαγοράκης, Τσάρτας, Μαλαδένης (52΄ Ιβιτς).

    Ατυχές γεγονός ο τραυματισμός Ιταλού φιλάθλου στο Μεάτσα

    Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο 22χρονος φίλαθλος της Ιντερ, Λούκα Βολπίνι, ο οποίος κατά τη διάρκεια του χθεσινού αγώνα με την ΑΕΚ τραυματίστηκε σοβαρά, όταν έπεσε από το πάνω διάζωμα του "Τζουζέπε Μεάτσα". Αυτό έγινε κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών των Ιταλών μετά το γκολ του Βέντολα στο 56ο λεπτό.

    Επεσε από το πάνω διάζωμα στο κάτω, πάνω σε άλλο φίλαθλο, χτύπησε στο κεφάλι και έχασε τις αισθήσεις του. Αμέσως, του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τους γιατρούς που υπήρχαν στο γήπεδο και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην πολυκλινική του Μιλάνου.

    "Ο φίλαθλος μας δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ιντερ.

    [10] Λεμονής:'' κάθε ματς είναι καθοριστικό''

    22/2/2002 12:38:00 μμ

    Με την ίδια συνταγή, όπως στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, αναμένεται να παραταχθεί ο Ολυμπιακός στον κυριακάτικο αγώνα στη Νεάπολη, κόντρα στον Ιωνικό, ελπίζοντας στην κατάκτηση των τριών βαθμών. Ο Τάκης Λεμονής μιλώντας στους παίκτες του επανέλαβε ότι κάθε ματς είναι καθοριστικό. Ο 42χρονος τεχνικός ζήτησε σοβαρότητα από τους ποδοσφαιριστές του, ενώ τους τόνισε ότι δεν πρέπει να χαλαρώνουν ούτε στιγμή και να τα δίνουν όλα και στα 90 λεπτά του κάθε αγώνα.

    Επιστρέφει ο Χρήστο Πατσατζόγλου

    Στο μεταξύ, τα ευχάριστα νέα για τον "ερυθρόλευκο" προπονητή στη χθεσινή προπόνηση ήρθαν από τον Χρήστο Πατσατζόγλου, που ακολούθησε κανονικά το πρόγραμμα προπονήσεων με την υπόλοιπη ομάδα. Ο Τάκης Λεμονής μάλιστα τον χρησιμοποίησε και στο δίτερμα με τους βασικούς.

    Νοκ άουτ πάντως, από τον αγώνα με τον Ιωνικό τέθηκε ο Ανδρέας Νινιάδης, που ούτε σήμερα κατάφερε να προπονηθεί με την υπόλοιπη ομάδα. Ο επιτελικός μέσος θα αποκλειστεί από την αποστολή, με σκοπό να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις που αισθάνεται στους προσαγωγούς και στον Ολυμπιακό περιμένουν να είναι ετοιμοπόλεμος την επόμενη εβδομάδα.

    Κατά τα άλλα, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: Ελευθερόπουλος, Βενετίδης, Κωστούλας, Πατσατζόγλου, Ζε Ελίας, Καρεμπέ, Τζόρτζεβιτς, Γιαννακόπουλος, Αλεξανδρής και Ζιοβάνι θα ξεκινήσουν στη Νέαπολη.

    Στο μεταξύ, μεγάλη κινητοποίηση υπάρχει στις τάξεις των φιλάθλων για το ματς με τον Ιωνικό.Τα 2.760 εισιτήρια που έχουν πάρει οι "ερυθρόλευκοι" αναμένεται να εξαντληθούν.

    [11] Οι τραυματισμοί πονοκέφαλος για τον Μπάγεβιτς

    22/2/2002 12:29:00 μμ

    Στην τελική της φάση βρίσκεται η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για τον εκτός έδρας αγώνα της Κυριακής με τον Πανιώνιο και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς αναζητεί λύσεις για να καλύψει τα προβλήματα της ομάδας του. Μπορεί να επιστρέφουν οι Ουντέζε και Μπορμπόκης, όμως στην χθεσινή προπόνηση διαπιστώθηκε πως ο Διονύσης Χασιώτης, που έπαθε διάστρεμμα στην προθέρμανση του Κυριακάτικου αγώνα στο ΟΑΚΑ, δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του και θα μείνει και πάλι εκτός ομάδας.

    Το ίδιο φυσικά συμβαίνει και με τον Σλάντζιαν Σπάσιτς, που υπέστη θλάση στους προσαγωγούς και θα χρειαστεί τουλάχιστον μια εβδομάδα μέχρι να ξαναρχίσει προπονήσεις. Κανονικά άρχισε προπονήσεις ο Μάριον Ζέμαν, που θα είναι στην διάθεση του Μπάγεβιτς, αλλά αυτός δεν είναι μεταξύ των βασικών επιλογών ακόμα και θα μείνει στον πάγκο.

    Στο μεταξύ, βελτιώνεται καθημερινά η κατάσταση της υγείας του Λουκά Καραδήμου, μετά την εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε στις αρχές του μήνα, ενώ άγνωστο παραμένει το χρονοδιάγραμμα επιστροφής του Γιώτη Εγκωμίτη.

    Ο Λουτσιάνο γυρίζει στο τέλος του μήνα από την Βραζιλία, και σύμφωνα με τις δικές του εκτιμήσεις η κατάσταση του μετά την εγχείρηση κήλης είναι πολύ καλύτερη τώρα.

    Τέλος, για τον εκλιπόντα πρώην προπονητή του ΠΑΟΚ, Μπράνκο Στάνκοβιτς, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ όπως και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έστειλαν συλλυπητήρια τηλεγραφήματα και στεφάνια για την κηδεία του στους οικείους του και την διοίκηση του Ερυθρού Αστέρα.

    [12] Ετοιμος ο Τσιμπά για τον αγώνα με την Ξάνθη

    22/2/2002 12:23:00 μμ

    Ο Σαϊντ Τσίμπα προπονήθηκε κανονικά και αποδείχτηκε πως είναι έτοιμος για να αγωνιστεί την Κυριακή κατά της Ξάνθης. Ο Αφρικανός άσος του Αρη έβγαλε όλο το πρόγραμμα της προπόνησης και αυτή ήταν και η ευχάριστη είδηση της σημερινής μέρας για την ομάδα του Μπερντ Κράους, που θέλει να πάρει βαθμούς στην ακριτική πόλη. Στο Κυριακάτικο παιχνίδι δεν θα παίξουν ο τιμωρημένος Παπαδόπουλος και ο τραυματίας Νάβας.

    [13] Οι απουσίες πονοκέφαλος για τον Ντουμιτρίου

    22/2/2002 12:17:00 μμ

    Πολλά τα προβλήματα που απασχολούν τον προπονητή του Πανιωνίου, Ντουμίτρου Ντουμιτρίου, ενόψει του αποφασιστικού αγώνα της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ, στη Νέα Σμύρνη. Συγκεκριμένα, οι Ερολ, Μουζαουϊ, Γιαννόπουλος και Μάντζιος δεν μπόρεσαν να προπονηθούν ούτε σήμερα, αφού παραμένουν ασθενείς και όπως όλα δείχνουν θα ξεκαθαρίσει την τελευταία στιγμή εάν θα είναι σε θέση ή όχι να αγωνιστούν την Κυριακή. Παράλληλα, ο Ρουμάνος πρoπονητής ψάχνει για εναλλακτικές λύσεις στην ενδεκάδα. Οσον αφορά στο πέμπτο πρόβλημα, ακούει στο όνομα Φερεκίδης, ο οποίος είναι τιμωρημένος.

    [14] Mε απουσίες η Παναχαϊκή εναντίον του ΠΑΟ

    22/2/2002 12:15:00 μμ

    Αρκετές και σημαντικές απουσίες αντιμετωπίζει ο Νίκος Αναστόπουλος, για το Σαββατιάτικο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Ο "μουστάκιας" δεν θα έχει στην διάθεση του τον Φώτη Παπαδόπουλο, που υποφέρει από θλάση και θα μείνει εκτός αποστολής, καθώς και τους τιμωρημένους Γκίτση και Ιωάννου. Αντίθετα, επιστρέφει ο Κεφαλάς, ενώ αμφίβολη θεωρείται η συμμετοχή του Πάουλο Κομπαγιάσι.Στο μεταξύ, έντονη είναι η κινητικότητα της φίλαθλης Πάτρας για το κρίσιμο παιχνίδι με τους "πράσινους" και εκτός από τους περίπου 2.500-3.000 φιλάθλους του Παναθηναϊκού, στο γήπεδο αναμένονται και 7.000 φίλοι της Παναχαϊκής.

    [15] Ο έρωτας...χρόνια δεν κοιτά!

    Μπέττυ Σαβούρδου 22/2/2002 12:30:00 μμ

    Αν πιστεύατε ότι τα γκρίζα μαλλιά και οι ρυτίδες καταστρέφουν ολοκληρωτικά τη φλόγα του πάθους, ξανασκεφτείτε το. Η ηλικία δεν αποτελεί εμπόδιο για μια δραστήρια σεξουαλική ζωή και όσοι έχουν ξεπεράσει προ πολλού τα 40 μπορούν να συνεχίσουν να απολαμβάνουν εξίσου την ερωτική ζωή με τους νεότερούς τους. Αυτό έγινε γνωστό, έπειτα από έρευνα που δημοσιεύτηκε χθες της φαρμακοβιομηχανίας Pfizer, η οποία παρασκευάζει και το διαβόητο Viagra.

    Σεξουαλική ζωή και υγεία

    Στην κορυφή βρίσκονται οι ηλικιωμένοι Ισπανοί και Βέλγοι, οι οποίοι δηλώνουν ότι ερωτοτροπούν τουλάχιστον μία φορά την ημέρα. Ακολουθούν οι Κορεάτες, εκ των οποίων το 90% δηλώνει ότι το σεξ αποτελεί ένα σημαντικό στοιχείο της καθημερινότητάς τους. Στις τελευταίες θέσεις βλέπουμε το Χονγκ Κονγκ, όπου ένα 38% των ηλικιωμένων θεωρεί την ερωτική συνεύρεση λιγότερο σημαντική στη ζωή του, και την Ιαπωνία, με το αντίστοιχο ποσοστό να αγγίζει μόλις το 21%.

    Σε παγκόσμια κλίμακα, πάνω από το 80% των ανδρών και το 60% των γυναικών ηλικίας 40-80 χρονών απάντησε στη συγκεκριμένη μελέτη σεξουαλικής συμπεριφοράς ότι το σεξ είναι σημαντικό κομμάτι της ζωής τους. "Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρο τέλος στην ανάγκη για προσωπικές στιγμές στις μεγαλύτερες ηλικίες, και ότι άνδρες και γυναίκες σε όλο τον κόσμο παραμένουν σεξουαλικά ενεργοί και στα 70 τους", δήλωσε Δρ. Έντουαρντ Λάουμαν, καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο, ο οποίος συμμετείχε στην έρευνα.

    Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 26.000 ανθρώπων από 28 χώρες φανερώνει και μία ακόμη πτυχή της δραστήριας σεξουαλικής ζωής. Το 70% περίπου όσων δήλωσαν ότι απολαμβάνουν τις ερωτικές περιπτύξεις με τους συντρόφους τους ήταν σε άριστη υγεία. "Δεν υπάρχει πλέον αμφιβολία ότι η υγιής σεξουαλική ζωή συμβάλλει θετικά στο σύνολο της καλής κατάστασης του οργανισμού, κάτι που την καθιστά εξίσυ σημαντική με τη δίαιτα και την άσκηση", πρόσθεσε η Αυστραλή σεξολόγος Ρόουζι Κινγκ, η οποία επίσης συμμετείχε στη διεξαγωγή της έρευνας.

    Πηγή: Reuters.

    [16] Καμία ανησυχία για το κλοφέν στη Σούδα

    Πηγή: ΝΕΤ 22/2/2002 4:34:00 μμ

    Στοιχεία για διαρροή Κλοφέν, που σημειώθηκε στις 24 Ιανουαρίου στη Σούδα, έγιναν γνωστά σήμερα. Οι αρμόδιοι του υπουργείου Εθνικής Αμυνας διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Το περιστατικό συνέβη στο πεδίο βολής της Κρήτης, όπου πολιτικοί υπάλληλοι μετέφεραν δυο μετασχηματιστές υψηλής τάσης, ο ένας τους οποίους έπεσε στο έδαφος, με αποτέλεσμα να διαρρεύσει πολύ μικρή ποσότητα της τοξικής ουσίας. Οι δυο υπάλληλοι μεταφέρθηκαν προληπτικά στο ναυτικό νοσοκομείο Κρήτης, όπου διαπιστώθηκε ότι είναι καλά στην υγεία τους. Επιπλέον, το σημείο διαρροής απομονώθηκε με τεφλόν και η μολυσμένη επιφάνεια καλύφθηκε με τσιμέντο.

    [17] Φεστιβάλ φολκορικής μουσικής στην Ηλεία

    22/2/2002 4:03:00 μμ

    Η ΕΡΤ/ΕΤ3 σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλείας και την ΤΕΔΚ ανέλαβε φέτος την οργάνωση του μεγαλύτερου φεστιβάλ φολκλορικής μουσικής της Ευρώπης στην Ελλάδα.

    Αύριο στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Νομαρχίας Ηλείας θα γίνει συνέντευξη Τύπου -παρουσίαση από τον Νομάρχη Ηλείας Τάκη Δημητρουλόπουλο, τον πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ Παναγιώτη Παναγιώτου, τον πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤ3 Δημήτρη Κατσαντώνη και τον πρόεδρο της Circom Regional και Υπεύθυνο Διεθνών Σχέσεων της ΕΤ3 Λευτέρη Κογκαλίδη.

    Τον Ιούνιο δεκάδες συγκροτήματα, τραγουδιστές και μουσικοί θα συγκεντρωθούν στο νομό Ηλείας όπου θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις με επίκεντρο την Ολυμπία, το Λίκνο των Ολυμπιακών Αγώνων.

    [18] Μίξερ 8000 ετών εντοπίστηκε στην Πέλλα!

    22/2/2002 4:01:00 μμ

    Φωτο αρχείου

    Σύγχρονο εργαλείο το μίξερ; Κάθε άλλο. Οι αρχαιολόγοι εντόπισαν "αναδευτήρα" (αυτός είναι ο αμιγώς ελληνικός όρος για το οικιακό εργαλείο) ηλικίας οκτώ και πλέον χιλιάδων χρόνων. Το πήλινο βαθύ αγγείο που βρέθηκε σε ανασκαφή της ΙΖ' Εφορείας στα Γιαννιτσά της Πέλλας, έφερε στον πυθμένα του κοίλωμα το οποίο σχηματίστηκε από την έντονη συστροφή ξύλινου στελέχους που "πατούσε" στη βάση του αγγείου.

    Πλήθος ευρημάτων αποκαλύπτουν την καθημερινότητα των κατοίκων

    "Κατά συνέπεια τεκμηριώνεται η επινόηση του μίξερ και η χρήση του αναδευτήρα πριν από 8 και πλέον χιλιάδες χρόνια" τόνισε από τη Θεσσαλονίκη ο αρχαιολόγος κ. Πανίκος Χρυσοστόμου που προΐστατο στην ανασκαφή του παλαιολιθικού οικισμού.

    Οι πρόσφατες ανασκαφικές τομές στην περιοχή έδωσαν εκτός από κινητά ευρήματα και δεκάδες πήλινα ανθρωπόμορφα και ζωόμορφα ειδώλια της αρχαιότερης νεολιθικής περιόδου.

    Οι κατοικίες που εντοπίστηκαν στη διάρκεια της ανασκαφής περιγράφονται ως συγκροτήματα τριών χώρων με κεντρικό πυρήνα ένα ευρύχωρο κτίσμα διαστάσεων 8 Χ 8 μέτρων που χρονολογούνται ανάμεσα στο 6.300 και στο 6.000 π.χ Στο πήλινο δάπεδο αποκαλύφθηκαν θήκες, λάκκοι, θερμικές κατασκευές και μια κυκλική εστία (σόμπα).

    Σε γειτονικό χώρο με τις κατοικίες εντοπίστηκαν επίσης στη διάρκεια της ανασκαφής δύο ταφές νεογνών. Σύμφωνα με τις ραδιοχρονολογήσεις (ανάλυση δειγμάτων άνθρακα) η εποχή των ευρημάτων εντοπίζεται ανάμεσα στο 6.250 και το 6.700 π.Χ

    Επίσης οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μακεδονικό τάφο, τον μεγαλύτερο που βρέθηκε ποτέ. Ο τάφος που έχει σχήμα κιβωτού είναι συλημένος και περιλαμβάνει εικονογράφηση εκπληκτικής καλλιτεχνικής δεινότητας με θέμα μια συγκέντρωση αστρονόμων και αποδεικνύει ότι πριν τους Μακεδόνες έζησαν στην περιοχή Αθηναίοι.

    [19] Το θάρρος έσωσε 4χρονη και τη μητέρα της!

    Πηγή: ΑΠΕ 22/2/2002 4:12:00 μμ

    Ένα τετράχρονο κοριτσάκι κατάφερε όχι μόνο να σωθεί αλλά και να σώσει τη μητέρα του, όταν το αυτοκίνητό τους έπεσε σε χαράδρα βάθους 30 μέτρων κοντά στο χωριό Μον Σεν Μαρτέν της νότιο-ανατολικής Γαλλίας. Αν και τρομοκρατημένο, το κοριτσάκι κατόρθωσε να σκαρφαλώσει τη χαράδρα με σκοπό να βρει τον μπαμπά της για να τον ειδοποιήσει. Περιμένοντας αβοήθητη στην άκρη του χωματόδρομου, κοντά στον τόπο του τροχαίου, συνάντησε -έξι ώρες μετά- μια αστυνομική περίπολο.

    "Η μαμά μου είναι σφηνωμένη στη γη", είπε απεγνωσμένη η μικρή Μαρί στους αστυνομικούς. Τελικά η μητέρα του παιδιού που είχε παγιδευτεί στο αυτοκίνητο, μεταφέρθηκε τραυματισμένη στον ώμο και στο χέρι και με υποθερμία, στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 22 February 2002 - 17:55:01 UTC