Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-02-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μπους:Ανάγκη για βιώσιμη λύση του Κυπριακού
  • [02] Συνεδρίαση διυπουργικής επιτροπής
  • [03] Συνεχίζεται η αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ
  • [04] Παρέμβαση εισαγγελέα για επενδύσεις Αλαφούζου
  • [05] Ανάδειξη νέων προέδρων δικηγορικών συλλόγων
  • [06] Ανανέωση της θητείας του διοικητή του ΙΚΑ
  • [07] Συνάντηση Καραμανλή-Παπουτσή
  • [08] Πρόθυμος ο Αραφάτ για συνομιλίες με Ισραήλ
  • [09] Συμφωνία Ρωσίας-ΗΠΑ για μείωση πυρηνικών
  • [10] Ανταλλαγή ομήρου με φυλακισμένους αντάρτες
  • [11] ΗΠΑ:Διάλογος με Ιράν και Β.Κορέα
  • [12] Κάλεσμα για γερμανικές επενδύσεις
  • [13] Αντιδράσεις από τους εργαζόμενους στην Ο.Α.
  • [14] Εργασιακές παραβιάσεις έδειξαν έρευνες του ΣΕΠΕ
  • [15] Μπάγιεβιτς:Κατακριτέα τα συμβάντα της Ν.Σμύρνης
  • [16] Ούνιξ Καζάν-Ηρακλής για Κύπελλο Σαπόρτα
  • [17] Θα επαναληφθεί ο αγώνας Πανιωνίου-ΠΑΟΚ;

    [01] Μπους:Ανάγκη για βιώσιμη λύση του Κυπριακού

    26/2/2002 11:00:00 πμ

    Yπερ μίας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό τάχθηκε, σε σύντομη αναφορά του προς το Κογκρέσο, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους. "Οι Ηνωμένες Πολιτείες μετέχουν στις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών για την εξεύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στην Κύπρο" δήλωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι ο ειδικός συντονιστής για το Κυπριακό, Τόμας Γουέστον και ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Κύπρο Ντόναλντ Μπάντλερ συνεχίζουν "να προσφέρουν την διπλωματική υποστήριξη στη διαδικασία" των διαπραγματεύσεων Κληρίδη- Ντεκτάς.

    Συνέντευξη Παπανδρέου για τις διερευνητικές συνομιλίες

    Τη σημασία των επικείμενων διερευνητικών συνομιλιών σε επίπεδο Πολιτικών Διευθυντών των υπουργείων εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, εξαίρει ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, σε συνέντευξή του στη μεγάλη γερμανική πολιτικοοικονομική εφημερίδα "Χάντελσμπλατ", χαρακτηρίζοντας τες ως ιστορική ευκαιρία, με προοπτική την κατάρτιση συνυποσχετικού για τη Χάγη.

    "Η Κύπρος είτε θα μας ένωσει είτε θα μας χωρίσει", τονίζει στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος εμφανίζεται ιδιαίτερα προσεκτικός, αποφεύγοντας να αξιολογήσει τα μέχρι τώρα πενιχρά αποτελέσματα των συνομιλιών.

    Εν τω μεταξύ, στην Αθήνα συναντώνται σήμερα, οι Πολιτικοί Διευθυντές των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, στα πλαίσια των τακτικών εξαμηνιαίων επαφών τους, προκειμένου να καθορίσουν τα διαδικαστικά θέματα που αφορούν τις διερευνητικές επαφές για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

    Αύριο ο υπουργός Εξωτερικών θα δεχτεί στο γραφείο του τον Ειδικό Εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το Κυπριακό Τομ Γουέστον.

    [02] Συνεδρίαση διυπουργικής επιτροπής

    Πηγή: ΑΠΕ 26/2/2002 10:49:00 πμ

    Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη συνεδριάζει από τις 10:30 το πρωί η διυπουργική επιτροπή στη διάρκεια της οποίας, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ληφθούν οι τελευταίες αποφάσεις που θα δώσουν λύση στα θέματα της φιλοξενίας, των μεταφορών και της ασφάλειας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

    Συνάντηση Αγγελοπούλου- Σκανδαλίδη

    Το μεσημέρι ο κ. Σημίτης θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον Διοικητή της Εθνικής Τράπεζας Θεόδωρο Καρατζά και την υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ.Βάσω Παπανδρέου.

    Στις 3 το μεσημέρι η πρόεδρος της Αθήνα 2004 θα έχει συνάντηση με τον Κώστα Σκανδαλίδη. "Αυτό που υποσχεθήκαμε, θα το παραδώσουμε", δήλωσε η πρόεδρος συνέντευξη της στο NBC, με θέμα τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων. H κ. Αγγελοπούλου είπε ότι αν επισκεφθεί κάποιος την Αθήνα σήμερα θα διαπιστώσει ότι η ελληνική πρωτεύουσα έχει μετατραπεί σε ένα τεράστιο εργοτάξιο, με νέα επέκταση του μετρό, νέο προαστιακό σιδηρόδρομο, τραμ, νέο διεθνές αεροδρόμιο και περιφερειακό αυτοκινητόδρομο, βελτιωμένο ολυμπιακό αθλητικό κέντρο, που θα αφήσει σημαντική ολυμπιακή κληρονομιά.

    Πρόσθεσε δε, ότι για την ασφάλεια η Ελλάδα θα ξοδέψει 600 εκατ. δολάρια, ενώ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας έχει υπογράψει συμφωνίες με πολλές χώρες.

    [03] Συνεχίζεται η αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

    Πηγή: NET 105,8 fm 26/2/2002 8:13:00 πμ

    Σφοδρή κριτική άσκησε και χθες ο Πρωθυπουργός στη ΝΔ, υπογραμμίζοντας ότι παρά την προσπάθειά της να εμφανισθεί ως σύγχρονη και φιλολαϊκή παράταξη, παραμένει ο εκφραστής του πλέον συντηρητικού κατεστημένου, που θέλει να μετατρέψει την κοινωνία των πολιτών σε κοινωνία της αγοράς. Ο κ. Σημίτης προειδοποίησε ότι αυτοί που καλλιεργούν το νοσηρό κλίμα απαξίωσης του πολιτικού συστήματος θα εισπράξουν τις συνέπειες.

    Αντιδράσεις Καραμανλή

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε αναφέρει πως αναμένεται νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης από ορισμένα μέσα ενημέρωσης, από οργανωμένα συμφέροντα με στόχο το Τρίτο Κοινοτικό πλαίσιο στήριξης, αλλά και από τη ΝΔ η οποία ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να κατονομάσει αυτούς που απεργάζονται σχέδια πολιτικής εκτροπής.

    Νωρίτερα, από την πλευρά του, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε ότι "όποιος προωθεί την πόλωση και τον διχασμό ζημιώνει συνειδητά τον τόπο και εξανεμίζει τα τελευταία υπολείμματα της σοβαρότητάς του".

    Για τον Ν. Κωνσταντόπουλο, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δημιουργούν τεχνητή πόλωση, στον αγώνα τους για την εξουσία.

    Τοποθετήσεις στελεχών

    Εξάλλου, με επίκαιρες ερωτήσεις προς τον Πρωθυπουργό παρεμβαίνουν στο κλίμα που έχει δημιουργηθεί ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Μιλτιάδης Έβερτ και ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Δημήτρης Σιούφας. Να κατονομάσει όσους επεξεργάζονται την ανατροπή του δημοκρατικού μας πολιτεύματος ζητεί ο κ. Έβερτ, να γνωστοποιήσει ποια γεγονότα του θυμίζουν εποχές που κατέληξαν σε δικτατορία ,ο κ. Σιούφας.

    Με γραπτή δήλωσή του εξάλλου ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης υπογραμμίζει τον ρόλο και τις ευθύνες των επιχειρηματιών που ελέγχουν τα μέσα ενημέρωσης, ενώ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Καψής με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής ζητεί να συσταθεί άτυπη επιτροπή κοινοβουλευτικής δεοντολογίας για να αναλάβει το έργο της προστασίας της τιμής των πολιτικών.

    Στο μεταξύ, στοιχεία για τον πόλεμο λάσπης εναντίον του, όπως τον χαρακτήρισε, δήλωσε ότι θα καταθέσει Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Γιώργος Πασχαλίδης ο οποίος, για τον ίδιο λόγο, ζήτησε και τη σύγκληση της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΠΑΣΟΚ.

    [04] Παρέμβαση εισαγγελέα για επενδύσεις Αλαφούζου

    Πηγή: NET 105,8 fm 26/2/2002 8:49:00 πμ

    Προκαταρκτική εξέταση για τις επενδύσεις του επιχειρηματία Αριστείδη Αλαφούζου διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, με αφορμή δημοσιεύματα. Σύμφωνα με αυτά, ο κ. Αλαφούζος αντλούσε κεφάλαια από την εισηγμένη στο Χρηματιστήριο εκδοτική του επιχείρηση "Καθημερινή" και τα επένδυε σε ναυτιλιακές επιχειρήσεις, κατά παράβαση της χρηματιστηριακής νομοθεσίας.

    "Η επένδυση έγινε έπειτα από απόφαση της γενικής συνέλευσης της εταιρείας και με γνώμονα το συμφέρον του επενδύτη, χωρίς κρατικά δεκανίκια και διαπλοκές", τονίζει σε ανακοίνωση της η "Καθημερινή". Και προσθέτει ότι η επένδυσή της είναι μια από τις ασφαλέστερες και αποδοτικότερες μέσα στο σημερινό αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον.

    [05] Ανάδειξη νέων προέδρων δικηγορικών συλλόγων

    Πηγή: NET 105,8 fm 26/2/2002 8:22:00 πμ

    Στον δεύτερο γύρο της προσεχούς Κυριακής θα αναδειχθούν οι νέοι πρόεδροι των δικηγορικών συλλόγων στους τρεις μεγάλους δήμους της χώρας, καθώς κανένας από τους υποψηφίους δεν συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία στον πρώτο γύρο των εκλογών.

    Στην Αθήνα, θα αναμετρηθούν οι Αντώνης Ρουπακιώτης και Δημήτρης Παξινός, που μέχρι στιγμής σχεδόν ισοψηφούν, στον Πειραιά οι Κώστας Πεταλάς και Βασίλης Βενέτης και στη Θεσσαλονίκη οι Ιωάννης Παπαδόπουλος και Ιωάννης Γαρούφας.

    [06] Ανανέωση της θητείας του διοικητή του ΙΚΑ

    26/2/2002 11:18:00 πμ

    Μιλτιάδης Νεκτάριος

    Εγκρίθηκε, κατά πλειοψηφία, από την Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής, η ανανέωση της θητείας του διοικητή του ΙΚΑ Μιλτιάδη Νεκτάριου. Ο κ. Νεκτάριος προέβλεψε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν εξαλειφθεί οι ουρές στα υποκαταστήματα του Ιδρύματος, ενώ για το χρόνο έκδοσης των συντάξεων, ανέφερε ότι με την επέκταση της μηχανοργάνωσης μέχρι το καλοκαίρι θα εκδίδονται μέσα σ' ένα μήνα. Ο κ. Νεκτάριος ανέφερε ότι οι οφειλέτες του ΙΚΑ ανέρχονται περίπου σε 120.000 και το σύνολο των οφειλών είναι περίπου 500 δισ. δρχ.

    [07] Συνάντηση Καραμανλή-Παπουτσή

    26/2/2002 9:25:00 πμ

    Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή θα έχει σήμερα το απόγευμα ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ για τη δημαρχία της Αθήνας Χρήστος Παπουτσής. Ο υποψήφιος δήμαρχος συναντήθηκε χθες με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Χριστόδουλο, όπου συζήτησαν τη συνεργασία μεταξύ Δήμου και Εκκλησίας σε κοινωνικά θέματα, όπως τα ναρκωτικά. Επίσης τέθηκε επί τάπητος και το θέμα της ανέγερσης νέου Μητροπολιτικού Ναού στην Αθήνα.

    [08] Πρόθυμος ο Αραφάτ για συνομιλίες με Ισραήλ

    Πηγή: NET 105,8 fm 26/2/2002 11:21:00 πμ

    Ο ηγέτης των Παλαιστινίων Γιάσερ Αραφάτ τάχθηκε χθες βράδυ υπέρ της επανάληψης των συνομιλιών για θέματα ασφαλείας με το Ισραήλ, μιλώντας στη Ραμάλα σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Χαβιέρ Σολάνα. Η Παλαιστινιακή Αρχή έχει διακόψει από την Κυριακή τις επαφές για θέματα ασφαλείας με το Ισραήλ μετά την απόφαση της ισραηλινής κυβέρνησης να παρατείνει τον αποκλεισμό του Αραφάτ στη Ραμάλα.

    Κατηγορίες Σαρόν κατά Αραφάτ

    Στο μεταξύ, στον Αραφάτ επιρρίπτει ο Iσραηλινός πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν την ευθύνη και για τις δύο χθεσινές παλαιστινιακές επιθέσεις, που προκάλεσαν τον θάνατο 2 ατόμων και τον τραυματισμό άλλων οκτώ, ενώ νωρίτερα ο Σαρόν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ.

    Επίσης, σύμφωνα με παλαιστινιακές ιατρικές πηγές, τέσσερεις Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν χθες βράδυ, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά, από τα πυρά ισραηλινών αρμάτων μάχης στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

    Ανυποχώρητος ο ισραηλινός υπουργός Δικαιοσύνης

    Σκληρή στάση κρατά ωστόσο ο Ισραηλινός υπουργός Δικαιοσύνης Μέιρ Σιτρίτ, μετριοπαθές στέλεχος του Λικούντ, ο οποίος προειδοποίησε σήμερα ότι ο ισραηλινός στρατός θα πρέπει ίσως ν'ανακαταλάβει τις αυτόνομες παλαιστινιακές πόλεις προκειμένου να πατάξει την τρομοκρατία.

    Μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο του Ισραήλ, τόνισε ότι ο ηγέτης των Παλαιστινίων πρέπει να καταλάβει πως "ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας δεν γίνεται με την σύλληψη μερικών ατόμων. Είναι απαράδεκτο και αδιάντροπο να ανοίγουν πυρ κατά πολιτών. Ο Αραφάτ ξεπέρασε όλα τα όρια ανοχής" και πρόσθεσε ότι "όχι μόνο δεν πολεμά την τρομοκρατία αλλά ο ίδιος προσωπικά έδωσε εντολή για τις επιθέσεις από την Τανζίμ, ένοπλη πτέρυγα της Φατάχ".

    Νέα εισβολή αρμάτων μάχης στη Γάζα

    Σύμφωνα με επίσημη παλαιστινιακή πηγή, τουλάχιστον 20 Ισραηλινοί στρατιώτες υποστηριζόμενοι από 3 άρματα μάχης εισέβαλαν νωρίς σήμερα το πρωί στην αυτόνομη παλαιστινιακή ζώνη στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας όπου συνέλαβαν δύο Παλαιστίνιους, ανακοίνωσε επίσημη παλαιστινιακή πηγή.

    Τα άρματα ξεκίνησαν από τον εβραϊκό οικισμό Κφαρ Νταρόμ και προχώρησαν σε βάθος ενός χιλιομέτρου στην αυτόνομη περιοχή Ουάντι αλ-Σάλκα.

    [09] Συμφωνία Ρωσίας-ΗΠΑ για μείωση πυρηνικών

    26/2/2002 9:38:00 πμ

    Η Ρωσία και οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να υπογράψουν συμφωνία για τη μαζική μείωση των στρατηγικών πυρηνικών όπλων τους, ξεπερνώντας τα σημεία όπου είχαν διαφωνήσει, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του προέδρου Μπους στη Μόσχα την ερχόμενη άνοιξη. Αυτό αποκάλυψε ο Ρώσος υπουργός Αμυνας, Σεργκέι Ιβανόφ.

    Ο Μπους έχει προτείνει να μειωθεί το αμερικανικό στρατηγικό οπλοστάσιο από τις 6.000 σε 1700 πυρηνικές κεφαλές, ενώ η Ρωσία έχει αντιπροτείνει τον αριθμό των 1500 πυρηνικών κεφαλών.

    [10] Ανταλλαγή ομήρου με φυλακισμένους αντάρτες

    26/2/2002 9:49:00 πμ

    Στην Κολομβία, οι αντάρτες της οργάνωσης FARC που έχουν απαγάγει την υποψήφια των Πρασίνων για την προεδρία Ινγκριντ Μπετανκούρτ, επιθυμούν να την ανταλλάξουν με φυλακισμένους συντρόφους τους, αποκάλυψε χθες επίσημη πηγή στη Μπογκοτά. Το σχετικό ανακοινωθέν υπογράφεται από τον Χοακίν Γκόμες, εκ των ηγετών των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων, που ήταν ο υπεύθυνος για την επικοινωνία με την κυβέρνηση έως την πρόσφατη ρήξη στις μεταξύ τους διαπραγματεύσεις.

    [11] ΗΠΑ:Διάλογος με Ιράν και Β.Κορέα

    26/2/2002 9:32:00 πμ

    Η Ουάσιγκτον επιθυμεί να συνεχίσει τον διάλογο με το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα διαβεβαίωσε τον Ισπανό ομόλογό του και προεδρεύοντα του Συμβουλίου Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Χοσέ Πικέ, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ. Διευκρίνισε ωστόσο ότι απέναντι στο Ιράκ η χώρα του διατηρεί όλες τις επιλογές που θα θεωρηθούν αναγκαίες.

    [12] Κάλεσμα για γερμανικές επενδύσεις

    Πηγή: ΑΠΕ 26/2/2002 9:12:00 πμ

    Πρόσκληση στους Γερμανούς επιχειρηματίες να εκμεταλλευτούν τις σημαντικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην Ελλάδα και να προχωρήσουν σε επενδύσεις, απηύθυνε ο υπουργός Οικονομίας μιλώντας χθες στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Φρανκφούρτης.

    Μεταξύ άλλων, ο κ. Χριστοδουλάκης αναφέρθηκε στα μέτρα για τη μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις και στις μεταρρυθμίσεις του ασφαλιστικού που θα αρχίσουν σύντομα. Παράλληλα, εστίασε τις επιχειρηματικές ευκαιρίες στους εξής τομείς: τηλεπικοινωνίες, αγορά ενέργειας, τουριστικός τομέας, νέες τεχνολογίες, αποκρατικοποιήσεις (ΕΛΤΑ, ΟΛΠ, ΟΠΑΠ κ.λπ.), ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και Ολυμπιακοί Αγώνες.

    [13] Αντιδράσεις από τους εργαζόμενους στην Ο.Α.

    26/2/2002 10:21:00 πμ

    Για το νέο σχέδιο εξυγίανσης της Ο.Α. που ανακοίνωσαν την προηγούμενη εβδομάδα οι υπουργοί Εθνικής Οικονομίας και Μεταφορών-Επικοινωνιών, συζητούν σήμερα οι εργαζόμενοι στην "Ολυμπιακή" και αναμένεται να πάρουν αποφάσεις για διαφόρων ειδών κινητοποιήσεις, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τους ιπτάμενους συνοδούς-φροντιστές.

    Σήμερα το πρωί πραγματοποιείται έκτακτο συμβούλιο της ΟΣΠΑ και το βράδυ η Ένωση Ιπταμένων Συνοδών-Φροντιστών πραγματοποιεί την ετήσια γενική της συνέλευση.

    [14] Εργασιακές παραβιάσεις έδειξαν έρευνες του ΣΕΠΕ

    26/2/2002 9:17:00 πμ

    Οι υψηλοί δείκτες ανεργίας ευνοούν την εκδήλωση φαινομένων "μαύρης εργασίας", εισφοροδιαφυγής και παραβιάσεων της υφιστάμενης νομοθεσίας, όπως προκύπτει από τα πορίσματα των ελέγχων που διενεργήθηκαν από κλιμάκια του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου του ΙΚΑ σε 943 επιχειρήσεις στην Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη.

    Από τους ελέγχους προκύπτει ότι 113 από τις 943 επιχειρήσεις στις δύο πόλεις που αντιμετωπίζουν οξυμένο πρόβλημα ανεργίας, δεν έχουν καταχωρηθεί στα αρχεία του ΙΚΑ και απασχολούν 181 εργαζόμενους χωρίς να τους ασφαλίζουν. Οι υπόλοιπες 830 απογεγραμμένες επιχειρήσεις εξάλλου, διαπιστώθηκε ότι απασχολούν με μαύρη εργασία 458 εργαζόμενους από τους οποίους οι 357 είναι Έλληνες και οι 101 αλλοδαποί. Οι επιθεωρητές του ΣΕΠΕ και οι ελεγκτές του ΙΚΑ, υπέβαλαν 63 μηνύσεις κατά των παραβατών εργοδοτών και επέβαλλαν 198 πρόστιμα συνολικού ύψους 782.674 ευρώ (266 εκ. δρχ.).

    [15] Μπάγιεβιτς:Κατακριτέα τα συμβάντα της Ν.Σμύρνης

    Πηγή: ΑΠΕ 26/2/2002 10:46:00 πμ

    Κατά τη χθεσινή γιορτή των βετεράνων του ΠΑΟΚ στη Μονή Λαζαριστών, το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στον Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος όταν ρωτήθηκε για τα συμβάντα του αγώνα της Κυριακής στη Ν.Σμύρνη απάντησε ότι αναμένει την καταγραφή του παρατηρητή του αγώνα και πως "σε κάθε περίπτωση εμάς μας ενδιαφέρει το ποδόσφαιρο και με τέτοια περιστατικά το ποδόσφαιρο δεν πηγαίνει μπροστά".

    Στη γιορτή των βετεράνων του ΠΑΟΚ εκτός από τη βράβευσή του Σερβοέλληνα τεχνικού, τιμήθηκε ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Ακης Τσοχατζόπουλος, καθώς οι Γιώργος Νταλάρας, Παναγιώτης Σπύρου, Τάκης Λουκανίδης, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Αγάπιος Σαχίνης, ο παλαίμαχος δημοσιογράφος Βαγγέλης Φουντουκίδης, οι βετεράνοι της ομάδας Βασίλης Αγγελίδης και Απόστολος Βασιλειάδης, οι 6 Έλληνες Ολυμπιονίκες των Παραολυμπιακών του Σίδνεϊ, η ομάδα μπάσκετ με καρότσι του ΠΑΟΚ, καθώς και ο Τάσος Θέος, ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής που έχει συμμετάσχει σε έξι συνεχόμενους τελικούς του Κυπέλλου ερασιτεχνών της ΕΠΣ Μακεδονίας με έξι διαφορετικές ομάδες.

    [16] Ούνιξ Καζάν-Ηρακλής για Κύπελλο Σαπόρτα

    26/2/2002 10:38:00 πμ

    Την υπόθεση της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Σαπόρτα θέλει να "τελειώσει" απέναντι στην Ούνιξ Καζάν ο Ηρακλής. Οι Θεσσαλονικείς βρίσκονται ήδη στο Καζάν της Ρωσίας. Τον σημερινό αγώνα, ο οποίος θα ξεκινήσει στις 19:30 (ώρα Ελλάδος) θα διαιτητεύσουν οι κ.κ. Σουτούλοβιτς (Γιουγκοσλαβία) και Βαραντί (Ουγγαρία).

    [17] Θα επαναληφθεί ο αγώνας Πανιωνίου-ΠΑΟΚ;

    Πηγή: ΑΠΕ 26/2/2002 10:33:00 πμ

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΠΑΕ Πανιώνιος πρόκειται να ζητήσει από τον αθλητικό δικαστή επανάληψη του αγώνα με τον ΠΑΟΚ που έγινε την Κυριακή στη Νέα Σμύρνη.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 26 February 2002 - 10:17:48 UTC