Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-02-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζεται η αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ
  • [02] Σύσκεψη στη ΝΔ για πόλωση-εκλογικό νόμο
  • [03] Πρωτόπαπας για άδειες ΜΜΕ-Kόκκαλη
  • [04] Συναντήσεις για Κυπριακό και διεθνείς εξελίξεις
  • [05] Ερευνες για τον υποπλοίαρχο του ''Φίλιππος Κ2''
  • [06] Πολιτικά θέματα στη συνάντηση Σημίτη-Παπανδρέου
  • [07] Εγκληματική ενέργεια ο θάνατος του Γρηγοράκου
  • [08] Συνάντηση Λαλιώτη-Μπίστη
  • [09] Κινητοποιήσεις αλληλεγγύης προς την Ιντιφάντα
  • [10] Προσλήψεις στα ΕΛΤΑ
  • [11] Μέτρα για τον εκσυγχρονισμό των φυλακών
  • [12] Σύλληψη για κακοποίηση βρέφους
  • [13] Επίθεση ενόπλων σε τέμενος στο Πακιστάν
  • [14] Έκρηξη στο κέντρο της Ρώμης
  • [15] Κλειδί για το ασφαλιστικό σύστημα οι ιδιωτικές
  • [16] Συνάντηση Σημίτη-Καρατζά για την Εθνική
  • [17] Η Ολυμπιάδα στο επίκεντρο της Διυπουργικής
  • [18] Ηττα Ηρακλή στη Ρωσία με 91-79
  • [19] Συνεργασία Σκανδαλίδη-Αγγελοπούλου
  • [20] Πρόεδρος του ΣΕΟ ο Παν. Φασούλας
  • [21] Φάρμακο από δηλητήριο κοχυλιών
  • [22] Φεστιβάλ ''Μουσική Χωρίς Σύνορα''

    [01] Συνεχίζεται η αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

    Πηγή: NET 105,8 fm 26/2/2002 7:09:00 μμ

    Ευθύνες στη ΝΔ για την όξυνση του πολιτικού κλίματος, επέρριψε το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας, στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών που έγινε στη Θεσσαλονίκη. Η κυβέρνηση αναγκάστηκε να απαντήσει σε υψηλούς τόνους, υπογράμμισε ο υπουργός, καθώς στις ομιλίες του κ. Καραμανλή υπήρξαν ειδικά, σε θέματα διαφάνειας, ύβρεις στις οποίες έπρεπε να αμυνθεί.

    Δηλώσεις Χυτήρη-Απάντηση Ρουσόπουλου

    Δριμύτατη επίθεση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή, τον οποίο χαρακτήρισε ανεπαρκή, εξαπέλυσε σήμερα και ο υφυπουργός Τύπου Τηλέμαχος Χυτήρης.

    Ο κ.Χυτήρης, κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για "στρατηγική της μαυρίλας", διευκρινίζοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα βλέπει όλα μαύρα, υποστηρίζοντας ότι τίποτα δεν έχει γίνει, τίποτα δεν προχωρά και το μόνο που κάνει είναι να επιτίθεται στον πρωθυπουργό.

    Απαντώντας στις δηλώσεις των κυρίων Πρωτόπαπα και Χυτήρη, ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Θοδωρής Ρουσόπουλος αναρωτήθηκε ότι αν όπως ισχυρίζονται, ο κ. Σημίτης "αναγκάστηκε" να πολώσει τον δημόσιο διάλογο και να διχάσει τον ελληνικό λαό, τι είναι τώρα αυτό που τον αναγκάζει να ανακρούσει πρύμνα;

    Επερώτηση Κωνσταντόπουλου-Ανακοίνωση ΚΚΕ

    Για το ίδιο θέμα ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος κατέθεσε στη Βουλή επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για τα θέματα διαπλοκής και ζητά να διευκρινιστεί εάν θα συγκροτηθεί εθνική επιτροπή ανταγωνισμού, εάν θα θεσπιστεί ανώτατο όριο ανάληψης δημοσίων προμηθειών και εάν η κυβέρνηση σκοπεύει να προχωρήσει στη συγκρότηση διακομματικής επιτροπής που θα παρακολουθεί και θα εποπτεύει τη διαχείριση του Γ' Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης.

    Το ΚΚΕ,με ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου του,εκφράζει την εκτίμηση ότι η σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ "γίνεται για το ποιός από τους δύο θα διαχειρίζεται την αντιλαϊκή πολιτική,στην οποία συμπίπτουν", ενώ παράλληλα τονίζει πως το μόνο αποδεκτό εκλογικό σύστημα είναι η απλή αναλογική.

    [02] Σύσκεψη στη ΝΔ για πόλωση-εκλογικό νόμο

    26/2/2002 7:25:00 μμ

    Η πρόσφατη επίθεση του Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη εναντίον της ΝΔ περί εκτροπής, καθώς και οι πρωτοβουλίες για ενδεχόμενη αλλαγή του εκλογικού νόμου κυριάρχησαν στη σύσκεψη του Κώστα Καραμανλή με τα στελέχη που μετέχουν στην ομάδα πολιτικής ανάλυσης. Οπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη σύμφωνα με πληροφορίες, η ΝΔ δεν προτίθεται να ακολουθήσει το ΠΑΣΟΚ στην τακτική της πόλωσης.

    Δηλώσεις στελεχών

    Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του κ. Γιώργου Σουφλιά ο οποίος σημείωσε ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να παρακολουθήσει την πορεία της όξυνσης και του φανατισμού που επιδιώκει το ΠΑΣΟΚ που έχει ως στόχο τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης και που απαξιώνει το δημόσιο βίο.

    Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη σημείωσε ότι ουδέποτε πρωθυπουργός δυναμίτισε το ήπιο πολιτικό κλίμα με τόσο βαριές κουβέντες. Η όξυνση δεν συμφέρει, είπε η κ. Μπακογιάννη, ούτε την οικονομία, ούτε την εξωτερική πολιτική.

    Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε ότι υπάρχει διολίσθηση του ΠΑΣΟΚ και των κυρίων Σημίτη και Λαλιώτη στην έλλειψη σοβαρότητας.

    Δεν θα δεχθεί αλλαγή του εκλογικού νόμου η ΝΔ

    Επί της ουσίας πάντως στη Ρηγίλλης εκτιμάται ότι δεν υπάρχει σχέδιο για αναλογικότερο νόμο και τα όσα δημοσιεύονται αποτελούν αντιγραφή του γερμανικού εκλογικού συστήματος χωρίς καν να έχουν προσαρμοστεί στα ελληνικά δεδομένα.

    Πάντως συμφωνήθηκε ότι η ΝΔ δεν πρέπει να συντηρεί με δηλώσεις της το θέμα και γι΄αυτό όλα τα κορυφαία στελέχη απέφυγαν να μιλήσουν για το ζήτημα γιατί κάτι τέτοιο ουσιαστικά εξυπηρετεί τη στρατηγική του ΠΑΣΟΚ.

    Επίσης στη σύσκεψη εκτιμήθηκε ότι θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να περάσει από την παρούσα Βουλή αλλαγή του εκλογικού νόμου και πως οι πρώτοι που θα αντιδράσουν θα είναι οι ίδιοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Σε κάθε περίπτωση η ΝΔ δεν θα δεχθεί αλλαγή του εκλογικού νόμου όπως ειπώθηκε στη σύσκεψη ούτε πρόκειται να μπει στη συζήτηση για το θέμα αυτό.

    [03] Πρωτόπαπας για άδειες ΜΜΕ-Kόκκαλη

    26/2/2002 7:09:00 μμ

    Την απόφαση του υπουργείου Τύπου και ΜΜΕ να δώσει τέλος στην ασυδοσία που επικρατεί στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο επανέλαβε ο κ. Χρήστος Πρωτόπαπας από τη Θεσσαλονίκη. Στη συμπρωτεύουσα, είπε, θα δοθούν 27 άδειες ενώ στην Αθήνα 35 και τόνισε ότι "όποιος ραδιοφωνικός σταθμός αισθάνεται ότι αδικείται μπορεί να προσφύγει στη Δικαιοσύνη".

    Ταυτόχρονα, ο κ. Πρωτόπαπας δήλωσε ότι καταρτίζεται ο εθνικός χάρτης ραδιοφωνικών συχνοτήτων και αν η αρμόδια επιτροπή εκτιμήσει ότι υπάρχουν διαφορετικές τεχνικές δυνατότητες, τότε θα εξεταστεί η νέα κατάσταση.

    Οσον αφορά την ποινική δίωξη εναντίον του Σωκράτη Kόκκαλη και τη διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης για την επένδυση της "Kαθημερινής AE" στη ναυτιλία ο υπουργός Tύπου απάντησε ότι με τα θέματα αυτά ασχολείται η δικαιοσύνη και δεν θέλει ούτε να σχολιάσει ούτε να παρέμβει στις αποφάσεις εισαγγελικών λειτουργών.

    [04] Συναντήσεις για Κυπριακό και διεθνείς εξελίξεις

    26/2/2002 7:05:00 μμ

    Η πορεία ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση εξετάστηκε σε σημερινή συνάντηση των μελών της Επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας της Κυπριακής Βουλής και του προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη. Τον ειδικό συντονιστή του Στέητ Ντιπάρτμεντ για το κυπριακό, Τόμας Γουέστον θα δεχθεί αύριο, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρεου. Εν τω μεταξύ, στην Αθήνα, συναντήθηκαν σήμερα, οι πολιτικοί διευθυντές των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών των δύο πλευρών.

    Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στις εξελίξεις στα Βαλκάνια, στο Μεσανατολικό, στις εξελίξεις στο Αφγανιστάν, στο θέμα της καταπολέμησης της διεθνούς τρομοκρατίας, αλλά και στην κατάσταση στον Καύκασο με επίκεντρο το Ναγκόρνο Καραμπάχ.

    [05] Ερευνες για τον υποπλοίαρχο του ''Φίλιππος Κ2''

    26/2/2002 6:09:00 μμ

    Λιγοστεύουν οι ελπίδες να βρεθεί ζωντανός ο υποπλοίαρχος του μότοσιπ "Φίλιππος Κ2", που βυθίστηκε χθες, ανοιχτά της Σκύρου. Στο ναυάγιο, έχασε τη ζωή της η σύζυγος του πλοιοκτήτη, ενώ διασώθηκαν τα οκτώ μέλη του πληρώματος.

    Εν τω μεταξύ, στο λιμάνι της Καρύστου ρυμουλκήθηκε το αλιευτικό σκάφος Ελευθερία, με 131 λαθρομετανάστες. Το πλήρωμα του δουλεμπορικού, το οποίο αποτελούσαν τρεις Ελληνες -οι Γιώργος Πατσάκης, Πέτρος Καβούρης και Γιώργος Διονυσόπουλος- συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Χαλκίδας.

    [06] Πολιτικά θέματα στη συνάντηση Σημίτη-Παπανδρέου

    Πηγή: NET 105,8 fm 26/2/2002 4:27:00 μμ

    Κυρίως πολιτικού περιεχομένου φαίνεται πώς ήταν η σημερινή συνάντηση της υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Βάσως Παπανδρέου με τον Πρωθυπουργό, παρότι όπως δήλωσε η ίδια βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου τον ενημέρωσε για θέματα του υπουργείου και κυρίως για τις πρωτοβουλίες που θα πάρει σε ό,τι αφορά το περιβάλλον, την πολεοδομία και την χωροταξία. "Συζητήσαμε" είπε η κ. Παπανδρέου "και για τη γενική πολιτική κατάσταση".

    Βάσω Παπανδρέου: η Δημοκρατία είναι ισχυρή στη χώρα μας

    Η Βάσω Παπανδρέου υπογράμμισε ότι "η Δημοκρατία είναι ισχυρή στη χώρα μας, παρότι από διάφορες πλευρές επιχειρείται το τελευταίο διάστημα να δημιουργηθεί ένα νοσηρό κλίμα στη δημόσια ζωή, γεγονός που έχει επιπτώσεις για την οικονομία".

    Η κυβέρνηση πρόσθεσε η υπουργός είναι ισχυρή λόγω της λαϊκής εντολής και θα λάβει όσες πρωτοβουλίες είναι απαραίτητες για να λειτουργήσει η αγορά και η πολιτική ζωή με κανόνες αποτελεσματικούς και διαφανείς. Κάποιοι δεν θέλουν να λειτουργήσουν σύμφωνα με τους κανόνες, όμως είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε και να υλοποιήσουμε πλήρως τις δεσμεύσεις μας αφήνοντας τη συντηρητική παράταξη να ασχολείται με την κινδυνολογία, την σκανδαλολογία και τη μιζέρια, είπε τέλος η Βάσω Παπανδρέου.

    [07] Εγκληματική ενέργεια ο θάνατος του Γρηγοράκου

    Πηγή: ΑΠΕ 26/2/2002 3:49:00 μμ

    Σε εγκληματική ενέργεια και όχι σε παθολογικά αίτια-οξύ πνευμονικό οίδημα-που είχε "δείξει" η νεκροψία-νεκροτομή, οφείλεται ο θάνατος του 28χρονου Θόδωρου Γρηγοράκου, μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού στις 27 Ιανουαρίου 2002. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ιστολογικής και τοξικολογικής εξέτασης που πραγματοποιήθηκε στις ιατροδικαστικές υπηρεσίες του πανεπιστημίου Αθήνας, μετά από παραγγελία του ιατροδικαστή Πειραιά, το οξύ πνευμονικό οίδημα που επέφερε το θάνατο στον υπόδικο για ανθρωποκτονία Θόδωρο Γρηγοράκο προκλήθηκε από δόση υδροκυανίου που άγνωστος μέχρι στιγμής συγκρατούμενός του στις φυλακές Κορυδαλλού είχε ρίξει μέσα στο πιάτο με τη μακαρονάδα που έφαγε ο 28χρονος το απόγευμα της 27ης Ιανουαρίου.

    Επιβεβαίωση από τον προϊστάμενο Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά

    Την εγκληματική ενέργεια επιβεβαίωσε σήμερα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά Ευάγγελος Φλωράτος ο οποίος διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης που θα ξεκινήσουν από αύριο οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να εντοπίσουν το δράστη ή τους δράστες του εγκλήματος. Την έρευνα θα εποπτεύει ο εισαγγελέας Πειραιά Λεωνίδας Νικολόπουλος.

    [08] Συνάντηση Λαλιώτη-Μπίστη

    26/2/2002 1:01:00 μμ

    "Η ηγεσία της ΝΔ πρέπει να αναλογιστεί ότι το θολό τοπίο, η σύνθεση και ο αποπροσανατολισμός που προωθούν ορισμένοι κύκλοι φθείρει και εγκλωβίζει την ίδια", δήλωσε πριν από λίγο ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Λαλιώτης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής της Ανανεωτικής Εκσυγχρονιστικής Κίνησης της Αριστεράς Νίκο Μπίστη.

    Σχετικά με την σκανδαλολογία και τον εκλογικό νόμο

    Ο γ.γ. του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση πρέπει να αναλογιστεί πως η στρατηγική και ο πολιτικός σχεδιασμός που στηρίζεται στο μηδενισμό, την άρνηση και την άκρατη και άκριτη σκανδαλολογία είναι ένας δρόμος ολισθηρός και αδιέξοδος. Σχετικά με το ίδιο θέμα, ο κ. Μπίστης υπογράμμισε ότι "το Σαββατοκύριακο που πέρασε πρέπει να το ξεχάσουμε και δεν το χρειάζεται η χώρα ,καθώς υπήρξαν εκατέρωθεν υπερβολές".

    Όσον αφορά το θέμα του εκλογικού νόμου, ο κ. Λαλιώτης σημείωσε ότι δεν αποτελεί προαπαιτούμενο για τη συγκρότηση της κεντροαριστεράς και σε καμία περίπτωση δεν αναφέρεται στις εκλογές του 2004, ενώ ο κ. Μπίστης δήλωσε ότι η ΑΕΚΑ τάσσεται υπέρ του γερμανικού μοντέλου.

    Τοποθετήσεις στελεχών για τον εκλογικό νόμο

    Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε στη ΝΕΤ 105,8, η βουλευτής της ΝΔ Μαριέτα Γιαννάκου θεωρεί ότι η αλλαγή του εκλογικού νόμου δημιουργεί καχυποψία στα κόμματα και επεσήμανε ότι πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό θέμα που κατεβάζει στο χαμηλότερο επίπεδο την πολιτική αντιπαράθεση.

    "Ο διάλογος με τις ευρύτερες προοδευτικές δυνάμεις θα δώσει ένα προοδευτικό ψηφοδέλτιο πέρα και έξω από κάθε εκλογικό νόμο" δήλωσε στον ίδιο σταθμό η Μιλένα Αποστολάκη, μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ.

    Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας και αυτός στη ΝΕΤ 105,8, τόνισε ότι κριτήρια για την αξιοπιστία των λόγων του ΠΑΣΟΚ είναι οι πράξεις και πρόσθεσε ότι ο Συνασπισμός ζητά έμπρακτες αποδείξεις, απλή αναλογική και ουσία στην ασκούμενη πολιτική.

    [09] Κινητοποιήσεις αλληλεγγύης προς την Ιντιφάντα

    Πηγή: NET 105,8 fm 26/2/2002 5:51:00 μμ

    Συλλατήριο αλληλεγγύης στην παλαιστινιακή Ιντιφάντα και με αίτημα να σταματήσει η ισραηλινή κατοχή στα παλαιστινιακά εδάφη και οι σφαγές των Παλαιστινίων από τους Ισραηλινούς οργανώνουν το απόγευμα της Πέμπτης 28 Φεβρουαρίου, στο Πάρκο Ελευθερίας τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Πειραιά, η ΟΛΜΕ, οι Κινήσεις Ειρήνης και Παλαιστινιακές Οργανώσεις εργαζομένων και φοιτητών στην Αθήνα.

    [10] Προσλήψεις στα ΕΛΤΑ

    Πηγή: NET 105,8 fm 26/2/2002 5:49:00 μμ

    Την πρόσληψη 1600 μονίμων και εποχικών ταχυδρομικών υπαλλήλων ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Μεταφορών Σπύρος Βούγιας, στη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

    [11] Μέτρα για τον εκσυγχρονισμό των φυλακών

    26/2/2002 5:23:00 μμ

    Αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας, στη διοίκηση και στην επιθεώρηση των φυλακών εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Φίλιππος Πετσάλνικος. Το υπουργείο θα προχωρήσει στη δημιουργία ενός ολιγομελούς ευέλικτου οργάνου με επικεφαλής εισαγγελέα για τον έλεγχο της επιθεώρησης όλων των σωφρονιστικών καταστημάτων.

    Αποσυμφόρηση των φυλακών

    Η διαμόρφωση της νέας εσωτερικής λειτουργίας των φυλακών και η επεξεργασία των μέτρων σχετικά με τη βελτίωση της διοικητικής διάρθρωσης τους, ανατέθηκε στο Κεντρικό Επιστημονικό Συμβούλιο των φυλακών. Μέσα στα σχέδια του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι και ο εκσυγχρονισμός της νομοθεσία, που αφορά την αποσυμφόρηση των φυλακών.

    [12] Σύλληψη για κακοποίηση βρέφους

    Πηγή: ΑΠΕ 26/2/2002 4:17:00 μμ

    Συνελήφθη ο Νερκουλάϊ Κουρίκ 28 ετών από τη Ρουμανία που μένει στην οδό Βελβενδούς 42 στην Κυψέλη κατηγορούμενος για βαριά σωματική βλάβη και έκθεση βρέφους. Ο Ρουμάνος χθες το βράδυ βρισκόταν στο σπίτι του με το 40 μόλις ημερών κοριτσάκι του το οποίο και κακοποίησε σωματικά, με αποτέλεσμα να του προκαλέσει βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση, σύμφωνα με σχετική ιατροδικαστική έκθεση.

    Κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του μωρού

    Το βρέφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού" από φιλικά προς το δράστη πρόσωπα και νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα.

    Ο δράστης θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

    [13] Επίθεση ενόπλων σε τέμενος στο Πακιστάν

    26/2/2002 5:48:00 μμ

    Εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον δώδεκα τραυματίστηκαν σήμερα, όταν άγνωστοι άνοιξαν πυρ σε τέμενος Σιιτών στην πόλη Ραουλπίντι κοντά στο Ισλαμαμπάντ, ανακοίνωσε η αστυνομία. "Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τρεις ένοπλοι έφτασαν με αυτοκίνητο στο τέμενος, μπήκαν μέσα και άρχισαν να πυροβολούν τους πιστούς", δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί. Ο Πακιστανός υπουργός Εσωτερικών Τασνίμ Νουράνι δήλωσε από την πλευρά του πως η επίθεση αυτή είναι μια πράξη βίας ανάμεσα σε αντίπαλες θρησκευτικές ομάδες και επισήμανε πως "θα γίνει ότι είναι δυνατόν για την εξάλειψη της τρομοκρατίας".

    [14] Έκρηξη στο κέντρο της Ρώμης

    Πηγή: ΑΠΕ 26/2/2002 1:46:00 μμ

    Μια μικρή έκρηξη, που σημειώθηκε κοντά στο υπουργείο Εσωτερικών, αναστάτωσε σήμερα τα ξημερώματα το κέντρο της Ρώμης, καθώς καταστράφηκαν ορισμένα οχήματα κι έσπασαν τα τζάμια στα παράθυρα γειτονικών κτηρίων. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

    Η έκρηξη σημειώθηκε στις 05.00, ώρα Ελλάδος, και φαίνεται πως ήταν μικρής ισχύος, όπως διαπίστωσαν οι μάρτυρες, που έφθασαν στην περιοχή λίγα δευτερόλεπτα αργότερα. Ένας τοίχος και αρκετοί κάδοι απορριμμάτων καταστράφηκαν ενώ 3 μοτοσυκλέτες κάηκαν. Ανδρες της πυροσβεστικής και της αστυνομίας έσπευσαν αμέσως στην περιοχή, όπως όμως δήλωσαν είναι ακόμη πολύ νωρίς να εξαχθούν συμπεράσματα για τα αίτια της έκρηξης.

    [15] Κλειδί για το ασφαλιστικό σύστημα οι ιδιωτικές

    26/2/2002 6:32:00 μμ

    Οι ασφαλιστικές εταιρίες μπορούν και πρέπει να διαδραματίσουν συμπληρωματικό ρόλο στη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος. Αυτό επεσήμαναν οι υπουργοί Οικονομίας και Ανάπτυξης, κύριοι Χριστοδουλάκης και Τσοχατζόπουλος, σε ομιλίες τους στη γενική συνέλευση της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιριών. Ο κορμός του ασφαλιστικού συστήματος είναι κοινωνικού χαρακτήρα και θα πρέπει να υποστηρίζεται από τις εισφορές των εργαζομένων, των εργοδοτών και την κρατική συνεισφορά, δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Νίκος Χριστοδουλάκης.

    Ομιλίες Χριστοδουλάκη, Τσοχατζόπουλου

    Στην ομιλία του ο υπουργός Οικονομίας προανήγγειλε τη λειτουργία τον Μάρτιο του θεσμού του ασφαλιστικού μεσολαβητή παράλληλα με το χρηματοπιστωτικό μεσολαβητή.

    Ο κ. Χριστοδουλάκης υπενθύμισε ότι η ελληνική οικονομία, παρά τις διεθνείς αντιξοότητες, αναπτύσσεται πολύ ταχύτερα από τις άλλες ευρωπαϊκές οικονομίες και ότι με την εισαγωγή του ευρώ οι ασφαλιστικές υπηρεσίες είναι πολύ πιο εύκολα συγκρίσιμες με αυτές, οι οποίες παρέχονται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Γεγονός που σημαίνει ότι το εισόδημα, το οποίο δαπανάται για να αγοράσει κανείς ασφαλιστικές υπηρεσίες και να πλησιάζει σταδιακά τον αντίστοιχο μέσο όρο της ΕΕ θα αυξηθεί σταδιακά.

    Ο υπουργός Ανάπτυξης από την πλευρά του, τόνισε ότι χρειάζεται συνεργασία μεταξύ της ιδιωτικής ασφάλισης και της κοινωνικής ασφάλισης, υπογραμμίζοντας ότι η πρώτη πρέπει να αναδειχθεί εταίρος της κοινωνικής ασφάλισης. Πρέπει να λάβουμε υπόψη μας, είπε ο κ. Τσοχατζόπουλος, ότι πλέον αλλάζουν οι συνθήκες κοινωνικής ασφάλισης, πως η κοινωνική ασφάλιση είναι το απαραίτητο αναγκαίο αγαθό και προνόμιο, που πρέπει να εξασφαλίσουμε για τον Ελληνα πολίτη, για να μπορέσει να σταθεί σε αυτή την ανταγωνιστική κοινωνία. Είναι προϋπόθεση το αίσθημα της ασφάλισης, το αίσθημα της σιγουριάς που πρέπει να έχει ο Ελληνας πολίτης. Γι' αυτό εξάλλου προσφεύγει είτε στη δημόσια κοινωνική ασφάλιση, είτε στην ιδιωτική ασφάλιση, επεσήμανε ο υπουργός.

    Ομιλία Κοντομηνά

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδας Δημήτρης Κοντομηνάς υπογράμμισε ότι οι ασφαλιστικές εταιρίες βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή. Ο κ. Κοντομηνάς ανέφερε πως η κακή χρηματιστηριακή συγκυρία μεγέθυνε τα υφιστάμενα προβλήματα συρρικνώνοντας σημαντικά τα περιθώρια κέρδους των ασφαλιστικών.

    Οσον αφορά την κατάσταση στην ασφαλιστική αγορά του αυτοκινήτου, ο κ. Κοντομηνάς εισηγήθηκε την αύξηση των ασφαλίστρων από τις 56.000 δρχ. που είναι κατά μέσο όρο σήμερα, στις 76.000 δρχ., προκειμένου να επιβιώσουν οι εταιρίες, όπως είπε.

    Επίσης, εξέφρασε την απορία του για το γεγονός ότι ορισμένες εταιρίες προσφέρουν ασφάλιστρα της τάξης των 36.000 δρχ. ζητώντας ταυτόχρονα την ύπαρξη εποπτικών μηχανισμών που θα προστατεύουν απο τέτοιου είδους φαινόμενα και δεν θα θέτουν σε κίνδυνο τόσο τους ασφαλισμένους, όσο και τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών εταιριών.

    Ο κ. Κοντομηνάς έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και ζήτησε τη λήψη άμεσων μέτρων για το επικουρικό κεφάλαιο των ασφαλιστικών, το άνοιγμα του οποίου ανέρχεται σε 40 δισ. δρχ. και προέβλεψε ότι πιθανώς να φτάσει και τα 150 δισ. δρχ., αν δεν υπάρξει συντονισμένη δράση.

    Ωστόσο τάχθηκε κατά του κλεισίματος ασφαλιστικών εταιριών και εμφανίστηκε υπέρμαχος ενός προγράμματος επιχειρηματικής αναζωογόνησης τους.

    Προκειμένου να υπάρξει αύξηση έως και 40% της παραγωγής των ασφαλίστρων αλλά και να δημιουργηθούν οι βάσεις για τον συμπληρωματικό ρόλο της ιδιωτικής ασφάλισης προς την κοινωνική, ο κ. Κοντομηνάς ζήτησε:

    - Η έκπτωση από το εισόδημα των ασφαλίστρων για ασφαλίσεις Ζωής, κυρίως αποταμιευτικού ή και συνταξιοδοτικού χαρακτήρα, καθώς και υγείας, να ανέλθει στο 10% του εισοδήματος του φορολογούμενου.

    - Η έκπτωση για ομαδικές ασφαλίσεις του προσωπικού των επιχειρήσεων να ανέλθει στο 10% των ετήσιων αποδοχών του εργαζόμενου.

    - Να καταργηθεί ο ΦΚΕ και το χαρτόσημο ασφαλίστρων στις ασφαλίσεις Ζωής αποταμιευτικού, συνταξιοδοτικού χαρακτήρα και υγείας.

    [16] Συνάντηση Σημίτη-Καρατζά για την Εθνική

    Πηγή: ΑΠΕ 26/2/2002 5:51:00 μμ

    Συνάντηση είχε το μεσημέρι ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Σημίτης με τον διοικητή της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος κ. Θεόδωρο Καρατζά. Ο κ. Καρατζάς ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τα οικονομικά αποτελέσματα της χρήσης του 2001 της Εθνικής Τράπεζας που αναμενόταν να ανακοινωθούν το απόγευμα.

    Η οικονομία έχει ισχυρές βάσεις

    Ερωτηθείς ο κ. Καρατζάς για το εάν τίθεται θέμα παραίτησής του, καθώς σε ένα μήνα λήγει η θητεία του στη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, απάντησε κατηγορηματικά ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα.

    Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για το κατά πόσο επηρεάζει την οικονομία το κλίμα που επικρατεί στην πολιτική ζωή του τόπου, ο κ. Καρατζάς τόνισε ότι το κλίμα το οποίο επικρατεί σήμερα είναι προσωρινό. "Η οικονομία έχει ισχυρές βάσεις" ανέφερε ο κ. Καρατζάς.

    [17] Η Ολυμπιάδα στο επίκεντρο της Διυπουργικής

    Πηγή: NET 105,8 fm 26/2/2002 5:43:00 μμ

    "Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι μια ιστορική ευκαιρία για την Ελλάδα και θα την αξιοποιήσουμε όλοι μαζί", δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης κατά τη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής σήμερα. Ο κ. Σημίτης εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Αθήνα θα είναι έτοιμη για τους Ολυμπιακούς του 2004 στον προβλεπόμενο χρόνο. "Η δουλειά και η αισιοδοξία ας είναι η απάντηση σε όλα τα αρνητικά φαινόμενα που εμφανίζονται τον τελευταίο καιρό", τόνισε ο κ. Σημίτης.

    Ολυμπιακά έργα: έτοιμα εγκαίρως

    Επίσης, ο κ.Σημίτης αναφέρθηκε και στις επισκέψεις του σε διάφορα έργα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπως το Ολυμπιακό Χωριό, την Αττική Οδό και τον κόμβο της Κηφισίας, λέγοντας χαρακτηριστικά "ότι η Αθήνα αλλά και όλη η Ελλάδα αλλάζει, το 2004 θα ζούμε σε ένα νέο περιβάλλον, που θα έχουμε δημιουργήσει όλοι μαζί".

    Στις 2 Απριλίου, μία ημέρα πριν από την άφιξη στην Αθήνα του κλιμακίου της ΔΟΕ για τον τακτικό έλεγχο, ο υπουργός Ολυμπιακών Αγώνων του Σίδνεϊ κ. Νάιτ θα ενημερώσει τη Διυπουργική Επιτροπή και θα μεταφέρει την τεχνογνωσία των Αυστραλών.

    Λύσεις για το ζήτημα της φιλοξενίας της ολυμπιακής οικογένειας

    Προς τη λύση του οδεύει το ζήτημα για τη φιλοξενία της ολυμπιακής οικογένειας και μάλιστα δίχως ιδιαίτερες τριβές, καθώς η κα Αγγελοπούλου ικανοποιήθηκε από τη δέσμευση του υπουργού Ανάπτυξης ότι θα καλυφθεί το έλλειμμα των 2.700 κλινών.

    Οπως είπε ο κ.Τσοχατζόπουλος, οι 2.700 κλίνες θα καλυφθούν χωρίς να γίνει κάτι έξω από τον προγραμματισμό και δίχως την ανέγερση νέων ξενοδοχείων, ικανοποιώντας παράλληλα και τον κλάδο των ξενοδόχων. Ετσι, το έλλειμμα αυτό θα καλυφθεί με την αύξηση από 80 σε 90% της κάλυψης των ξενοδοχείων, με τις 1.600 έως 2.000 κλίνες που θα υπάρξουν από την επέκταση των υπαρχόντων ξενοδοχείων, τα κρουαζιερόπλοια, ενώ στη συμφωνία θα "μπουν" και άλλα ξενοδοχεία καλύπτοντας ακόμη 900 κλίνες.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η κα Αγγελοπούλου η οποία κάτω από την πίεση της ΔΟΕ ζητούσε την ανέγερση νέων ξενοδοχείων, συμφώνησε με τον κ.Τσοχατζόπουλο, ενώ οι δύο τους θα έχουν τις επόμενες ημέρες συνεργασία για το μείζον θέμα της φιλοξενίας των θεατών.

    Βραχυχρόνιες μισθώσεις σε ιδιωτικές κατοικίες για το 2004

    Εν τω μεταξύ, τη σύναψη βραχυχρόνιων μισθώσεων προσωρινής διαμονής σε ιδιωτικές κατοικίες για το 2004, με την προσφορά κινήτρων, προτείνει με επιστολή της στον Πρωθυπουργό και την πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Αθήνα 2004 Γιάννα Αγγελοπούλου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων.

    Μεταξύ άλλων, προτείνεται να δοθεί η δυνατότητα ανταλλαγής χρήσης των κατοικιών μεταξύ των κατοίκων του Λεκανοπεδίου και θεατών των αγώνων από άλλες χώρες.

    Δηλώσεις υπουργού Πολιτισμού

    Σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνεδρίαση της Διυπουργικής, ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι είναι καιρός να περάσουμε στην πραγματική πολιτική και να αντισταθούμε στην πολιτική της παραφιλολογίας. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι "έχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε τις Αρχές και τη λειτουργία του πολιτεύματος, τη λειτουργία της πολιτικής εξουσίας".

    Όσον αφορά στα δημοσιεύματα των ξένων εφημερίδων για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, ο υπουργός δήλωσε ότι αυτό το σύστημα των πληρωμένων καταχωρήσεων σε αμερικανικά έντυπα τουλάχιστον ξενίζει. Και πρόσθεσε: "η Ελλάδα βρίσκεται σε επικοινωνία και συνεργασία με όλες τις χώρες που μπορούν να συμβάλουν και με τους οργανισμούς που μπορούν να συνεισφέρουν στο σχέδιο ασφάλειας. Και αυτό φάνηκε από τη συνεργασία που είχαμε με τους υπεύθυνους ασφαλείας του Σόλτ Λέίκ Σίτυ".

    Επί τάπητος και οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί του Σολτ Λέικ

    Η κα Αγγελοπούλου και ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσαν μετά το τέλος της Διυπουργικής την επιτροπή για την "πετυχημένη" διοργάνωση των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σολτ Λέικ Σίτι.

    Ο υφυπουργός Δημόσιας Τάξης Βαγγέλης Μαλέσιος στάθηκε ιδιαίτερα στα "υπερβολικά" μέτρα ασφαλείας στο Σολτ Λέικ Σίτι, τα οποία και ανέλυσε.

    Πάντως, ο υφυπουργός Τύπου Τηλέμαχος Χυτήρης, αναφέρθηκε και στα προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια των Αγώνων, τα οποία όμως, όπως τόνισε, αντιμετωπίστηκαν από τα αμερικανικά ΜΜΕ με ιδιαίτερη σοβαρότητα και δίχως υπερβολές.

    Αρθρο στην Washington Times: ''η Ελλάδα υποθάλπει την τρομοκρατία''

    Μια ανώνυμη πληρωμένη καταχώρηση που κατηγορεί την Ελλάδα ότι υποθάλπει την τρομοκρατία δημοσιεύθηκε χθες στην εφημερίδα "Washington Times", που εκδίδεται στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ. Το δημοσίευμα, που υπογράφεται από άγνωστη ομάδα υπό την επωνυμία "Ελληνοαμερικανοί εναντίον της Τρομοκρατίας" υποστηρίζει ότι η Αθήνα, οικοδεσπότης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 είναι και έδρα της τρομοκρατικής οργάνωσης "17Ν", "υπεύθυνη για εκατοντάδες φόνους και άλλες επιθέσεις εναντίον Αμερικανών, Βρετανών και άλλων δυτικών διπλωματών, επιχειρηματιών και στρατιωτικών".

    Όπως αναφέρει ο ανταποκριτής της Ελληνικής Ραδιοφωνίας στη Νέα Υόρκη Δημήτρης Φίλιος, η συγκεκριμένη δημοσίευση, 24 ώρες μετά τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Σολτ Λέικ Σίτι, επιχειρεί να αμαυρώσει την εικόνα της Ελλάδας ενόψει των Ολυμπιακών του 2004.

    Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη προβοκατόρικη καταχώρηση είχε δημοσιευθεί στις 10 Ιανουαρίου, όταν ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης συναντιόταν στο Λευκό Οίκο με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζωρτζ Μπους.

    [18] Ηττα Ηρακλή στη Ρωσία με 91-79

    Πηγή: ΑΠΕ 26/2/2002 7:46:00 μμ

    Την ήττα με 91-79 γνώρισε ο Ηρακλής στη Ρωσία από την Ούνιξ Καζάν, στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τη φάση των 16 του κυπέλλου Σαπόρτα. Η διαφορά των 12 πόντων σίγουρα δεν θεωρείται "απαγορευτική" για τον "Γηραιό", που σήμερα αγωνίστηκε χωρίς τον Ρόντρικ Μπλάκνι, και θα προσπαθήσει να πάρει την πρόκριση, στη ρεβάνς της 5ης Μαρτίου, στο "Ιβανώφειο".

    [19] Συνεργασία Σκανδαλίδη-Αγγελοπούλου

    Πηγή: NET 105,8 fm 26/2/2002 6:43:00 μμ

    Στη διάθεση του 2004 τίθεται ο κρατικός μηχανισμός για την προετοιμασία και διοργάνωση των Ολυμπιακών αγώνων δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης, μετά τη συνάντηση που είχε το απόγευμα με την πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Γιάννα Αγγελοπούλου. Η κυρία Αγγελοπούλου από την πλευρά της ερωτηθείσα εάν η πολιτική αντιπαράθεση των τελευταίων ημερών επηρεάζει την υπόθεση των Ολυμπιακών Αγώνων τόνισε ότι όσο τα πράγματα βαδίζουν σε ένα στέρεο έδαφος τόσο καλύτερη θα είναι η προετοιμασία.

    [20] Πρόεδρος του ΣΕΟ ο Παν. Φασούλας

    26/2/2002 7:18:00 μμ

    Ο Παναγιώτης Φασούλας είναι ο νέος πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών. Μετά τις αρχαιρεσίες που έγιναν χθες, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και μέλος της εθνικής μπάσκετ που κατέλαβε την 5η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα, εξελέγη πρόεδρος και διαδέχεται τον Σταύρο Τζιωρτζή.

    Μέλη του διοικητικού

    "Η πιο τιμητική διάκριση στην καριέρα ενός αθλητή, είναι η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το γεγονός και μόνο ότι εκλέχθηκα πρόεδρος με την απόλυτη ομοφωνία των ανθρώπων που κέρδισαν χρυσά, ασημένια και χάλκινα μετάλλια, δεν μπορεί παρά να με κάνει ιδιαίτερα υπερήφανο. Με φορτώνει, όμως, και με ευθύνες για το μέλλον του συλλόγου, το οποίο πρέπει να είναι αντάξιο των μελών που το απαρτίζουν", τόνισε ο Παναγιώτης Φασούλας.

    Στο σύντομο λόγο του, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, εξήρε το έργο της προηγούμενης διοίκησης και του Σταύρου Τζιωρτσή για τον τρόπο που χειρίσθηκε τα θέματα του συλλόγου.

    Τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Σ.Ε.Ο είναι: Αντιπρόεδρος: Κάχι Καχιασβίλι

    Γεν.Γραμματέας: Πέτρος Γαλακτόπουλος

    Ειδ.Γραμματέας: Θύμιος Μπακατσιάς

    Ταμίας: Τάσος Παπαναστασίου

    Μέλη: Δημήτρης Θανόπουλος, Νίκη Μπακογιάννη, Στέλιος Μυγιάκης και Παναγιώτης Ποικιλίδης

    [21] Φάρμακο από δηλητήριο κοχυλιών

    26/2/2002 4:31:00 μμ

    Ενα νέο αναλγητικό ετοιμάζεται από τη φαρμακοβιομηχανία Medica Holdings Ltd, το οποίο είναι χίλιες φορές πιο αποτελεσματικό από τη μορφίνη. Το αναλγητικό αυτό βρέθηκε μέσα στο δηλητήριο κοχυλιών από το μεγάλο κοραλλιογενές Φράγμα της Αυστραλίας και σύμφωνα με τη φαρμακοβιομηχανία είναι πιθανόν να κυκλοφορήσει στην αγορά σε πέντε χρόνια. Στην ανακοίνωση της Medica Holdings υπογραμμίζεται πως οι προ-κλινικές δοκιμές του αναλγητικού αυτού που προορίζεται για όσους πάσχουν από καρκίνο, αρθρίτιδα και AIDS θα αρχίσουν την επόμενη εβδομάδα, ενώ τα πειράματα σε ανθρώπους μετά από 18 μήνες.

    Σύμφωνα με την Medica, τα ερευνητικά εργαστήρια Xenome, των οποίων έχει το 40%, εντόπισαν ένα μόριο στο δηλητήριο αυτού του κοχυλιού σε σχήμα κώνου, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον των πόνων που προέρχονται από το νευρικό σύστημα. Το κοχύλι χρησιμοποιεί το δηλητήριο αυτό για ακινητοποιήσει την τροφή του.

    [22] Φεστιβάλ ''Μουσική Χωρίς Σύνορα''

    26/2/2002 5:36:00 μμ

    Η κοινότητα του Γυμνασίου του Κολεγίου Ψυχικού και η Εθελοντική Εργασία Αθήνας, συνδιοργανώνουν μουσικό διήμερο με τίτλο "Μουσική Χωρίς Σύνορα". Οι συναυλίες θα διεξαχθούν στο Θέατρο του Κολεγίου Αθηνών στο Ψυχικό, την Παρασκευή 1 Μαρτίου και το Σάββατο 2 Μαρτίου, στις 8.30 το βράδυ. Χορηγός επικοινωνίας των μουσικών εκδηλώσεων είναι η ΕΡΤ ΑΕ. Το κόστος του εισιτήριου είναι 18 Ευρώ.

    Τα έσοδα από τη συναυλία θα διατεθούν για την υποστήριξη του Προγράμματος Υποστήριξης Προσφύγων της Εθελοντικής Εργασίας Αθήνας.

    Πιο συγκεκριμένα θα διατεθούν για τη λειτουργία του Ξενώνα ΗΩΣ (στα Κάτω Πατήσια, χωρητικότητας 30 ατόμων) και του κοινωνικού διαμερίσματος στη Νέα Σμύρνη (χωρητικότητας 6 ατόμων), τα οποία καλύπτουν τις ανάγκες στέγασης και κοινωνικής υποστήριξης αστέγων που ζητούν άσυλο.

    Προπώληση εισιτηρίων

    Θέατρο Κολεγίου Αθηνών (010-6798169 καθημερινά 10.00-14.00) Εθελοντική Εργασίας Αθήνας (010-3302182, 010-3802773, καθημερινά 11.00-15.00) Δισκοπωλεία Metropolis ( 010-3808549, 010-6828030, 010-3830404, ώρες καταστημάτων)

    Πρόγραμμα - συμμετοχές

    Έχουν προσφερθεί αφιλοκερδώς και θα εμφανισθούν στο διήμερο οι παρακάτω καλλιτέχνες και σχήματα:

    Παρασκευή 1 Μαρτίου

    Κρόταλα Σταύρος Λάντσιας και οι Ι.Q. Quartet Λουδοβίκος των Ανωγείων Βασίλης Ρακόπουλος Ross Daly Human Touch

    Σάββατο 2 Μαρτίου

    Σαβίνα Γιαννάτου Φλατ ο Θρατ Λάμια Μπεντίουι Έλλη Πασπαλά Ευανθία Ρεμπούτσικα Παναγιώτης Καλαντζόπουλος Γιώτα Νέγκα Φώντας Τζανίνης και η μπάντα Αγίας Παρασκευής Occasional Dream Mode Plagal Haig Yazdjian


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 26 February 2002 - 17:54:30 UTC