Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-03-10

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κύμα κακοκαιρίας από σήμερα
  • [02] Χαμόγελα για τους μαθητές των ΤΕΕ
  • [03] Ομιλία Καραμανλή σε ομογενείς
  • [04] Αρνητικό στις πολιτικές συνεργασίες το ΚΚΕ
  • [05] Αλβανός πυροβολεί εναντίον θαμώνων πιτσαρίας
  • [06] Συνέντευξη Παπαντωνίου εφ όλης της ύλης
  • [07] Παουελ: Οχι στη χρήση πυρηνικών
  • [08] Nέες αμερικανικές επιθέσεις στο Αφγανιστάν
  • [09] Στα ερείπια των Πύργων ο κ. Βαρθολομαίος
  • [10] Μεγάλη συμφωνία Βιετνάμ-ΗΠΑ
  • [11] Σχέδιο ''εξόντωσης'' της Νοτιοανατολικής Ασίας
  • [12] Hμερίδα: ''Οικονομική ανάπτυξη της Κρήτης''
  • [13] Αποτελέσματα Α΄Εθνικής
  • [14] ΠΑΟ: Χωρίς Μικάελσεν στο Οπόρτο
  • [15] Τα κινητά τηλέφωνα νέος στόχος των Hacker
  • [16] Ελίζαμπεθ Τέιλορ: η ωραιότερη γυναίκα

    [01] Κύμα κακοκαιρίας από σήμερα

    Πηγή: NET 105,8 fm 10/3/2002 3:57:00 μμ

    Επιδείνωση του καιρού στις δυτικές, κεντρικές και βόρειες περιοχές της χώρας προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ με βροχές που σταδιακά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί, στα πελάγη τοπικά πολύ ισχυροί και στο Ιόνιο τοπικά θυελλώδεις, αλλά στα κεντρικά και βόρεια από το απόγευμα θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς πολύ ισχυρούς και το βράδυ θυελλώδεις με τάση περαιτέρω ενίσχυσης αργά τη νύχτα.

    [02] Χαμόγελα για τους μαθητές των ΤΕΕ

    Πηγή: ΑΠΕ 10/3/2002 1:21:00 μμ

    Διπλασιάζεται το ποσοστό εισαγωγής των μαθητών από τα Τεχνικά Επαγγελματικά Λύκεια στα ΤΕΙ, σύμφωνα με τον υφυπουργό Παιδείας Νίκο Γκεσούλη. Σε συνέντευξή του στο "ΕΘΝΟΣ της Κυριακής" ο κ. Γκεσούλης αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο το υπουργείο Παιδείας να εμποδίσει τη διενέργεια των πανελλαδικών εξετάσεων ''προσομοίωσης'', που σε ένα μήνα θα πραγματοποιήσουν τα φροντιστήρια. Επίσης αναφέρει ότι φέτος ο συνολικός αριθμός των εισακτέων θα κυμανθεί περίπου στις 86.000.

    Και νέος διαγωνισμός ΑΣΕΠ για πρόσληψη εκπαιδευτικών

    Ακόμα, και πάντα σύμφωνα με τον κ. Γκεσούλη, προσλαμβάνονται 4.500 εκπαιδευτικοί από τον προηγούμενο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, ενώ τον προσεχή Νοέμβριο θα διεξαχθεί νέος για την πρόσληψη ακόμη 7.000.

    [03] Ομιλία Καραμανλή σε ομογενείς

    Πηγή: NET 105,8 fm 10/3/2002 6:39:00 μμ

    Για έλλειψη πολιτικής που εμποδίζει την ισότιμη ένταξη των παλιννοστούντων στην αγορά εργασίας, κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής. Ο κ. Καραμανλής μιλώντας σήμερα σε ημερίδα της γραμματείας παλιννοστούντων για τους νεοπρόσφυγες από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης τόνισε ότι οι ομογενείς μπορεί να αποτελέσουν γέφυρα προσέγγισης και συνδετικό κρίκο με τα κράτη της πρώην Σοβιετικής Ενωσης.

    [04] Αρνητικό στις πολιτικές συνεργασίες το ΚΚΕ

    Πηγή: NET 105,8 fm 10/3/2002 4:02:00 μμ

    "Οχι σε συνεργασία με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σε πολιτικό επίπεδο", είπε η γ.γ.του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας σήμερα στο ΤΕΕ Μαγνησίας, σε εκδήλωση της νομαρχιακής επιτροπής του ΚΚΕ, στο Βόλο. Σχετικά με το ασφαλιστικό είπε ότι τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση ,δεν επιδέχονται διορθώσεις, για αυτό και το ΚΚΕ είναι αντίθετο στον διάλογο. Πρόσθεσε μάλιστα ότι όσοι συμμετέχουν στον διάλογο έχουν εγκληματική ευθύνη. Η κ. Παπαρήγα επέκρινε την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο θέμα του ελληνοτουρκικού διαλόγου και υπογράμμισε ότι αν το θέμα φτάσει στο δικαστήριο της Χάγης τα πράγματα δεν θα είναι καλά για τα Ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα ,καθώς θα συζητηθούν όχι μόνο η υφαλοκρηπίδα, αλλά και τα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα.

    [05] Αλβανός πυροβολεί εναντίον θαμώνων πιτσαρίας

    Πηγή: ΑΠΕ 10/3/2002 1:38:00 μμ

    Τον πανικό σκόρπισε χθες το βράδυ στην Πεδινή Ιωαννίνων ο 30χρονος Αλβανός Αντριάτ Σέλα, όταν μετά από καυγά που είχε με θαμώνες γιατί ενοχλούσε μια φίλη τους, πήγε στο σπίτι του, πήρε ένα Καλάσνικοφ, δυο γεμιστήρες και ένα μαχαίρι και επέστρεψε για να λύσει με αυτά τις διαφορές του. Ο Σέλα μπαίνοντας στην πιτσαρία, άρχισε να πυροβολεί με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πόδι του ο Νίκος Κότσαλος, 42 χρόνων, από το Αγρίνιο, ενώ οι θαμώνες αλλόφρονες εγκατέλειπαν το κατάστημα, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν άλλοι τραυματισμοί. Ο Κότσαλος που είναι οδηγός φορτηγού, είχε σταματήσει στην πιτσαρία για να φάει πριν συνεχίσει το ταξίδι του. Κάποιοι θαμώνες κατάφεραν να αφοπλίσουν τον Αλβανό, τον οποίο στη συνέχεια ξυλοκόπησαν.

    Σήμανε συναγερμός

    Στην αστυνομία των Ιωαννίνων σήμανε συναγερμός και στο σημείο της συμπλοκής έφτασαν δεκάδες αστυνομικοί και μοτοσικλετιστές της ομάδας ΖΗΤΑ. Ο δράστης μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος.

    Στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύεται και ο Κότσαλος με διαμπερές τραύμα στο δεξί του πόδι.Η υγεία και των δυο δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο σύμφωνα με τις δηλώσεις των γιατρών.

    [06] Συνέντευξη Παπαντωνίου εφ όλης της ύλης

    Πηγή: ΑΠΕ 10/3/2002 1:05:00 μμ

    Τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα, διεθνείς παράγοντες που έχουν σχέδια για τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας και η ΝΔ είναι αυτοί που λειτουργούν αποσταθεροποιητικά για το πολιτικό σύστημα. Αυτό υποστηρίζει σε συνέντευξή του στην "Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου. Ακόμη ο κ. Παπαντωνίου επισημαίνει ότι η Ελλάδα δεν είναι Τουρκία, όπου η κυβέρνηση μαθαίνει από τις εφημερίδες ποιοι είναι οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι εκλογές κερδίζονται αν απεγκλωβιστούμε από τη μιζέρια των ημερών, αν εμείς ανοίγουμε τα μέτωπα και εμείς τα κλείνουμε με εποικοδομητικό τρόπο. Το σενάριο της λεγόμενης ''νεοδημοκρατικής παρένθεσης'' (2004-2005) είναι μια μεγάλη φούσκα.

    [07] Παουελ: Οχι στη χρήση πυρηνικών

    Πηγή: ΑΠΕ 10/3/2002 7:35:00 μμ

    Καθησυχαστικός παρουσιάστηκε σήμερα με δηλώσεις που έκανε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ, απαντώντας σε σειρά δημοσιευμάτων ιδίως όμως των ''Τάιμς του Λος Αντελες'' για τα ενδεχόμενα οι ΗΠΑ να προασπίσουν την ασφάλεια τους μέσω πυρηνικών επιθέσεων με ''στόχους'' κράτη όπως παραδείγματος χάρη η Ρωσία, η Κίνα, το Ιράν, το Ιράκ, η Βόρεια Κορέα, η Συρία ή η Λιβύη. ''Εμείς διαθέτουμε ευρεία ποικιλία επιλογών προκειμένου να υπερασπιστούμε τις ΗΠΑ. Επομένως δεν πρέπει κανένας να παρασύρεται να σκέπτεται ότι οι ΗΠΑ σε κάποια επείγουσα κατάσταση προετοιμάζονται ήδη να κάνουν χρήση πυρηνικών όπλων", τόνισε στην Ουάσινγκτον σήμερα ο επικεφαλής της διπλωματίας των Ηνωμένων Πολιτειών.

    [08] Nέες αμερικανικές επιθέσεις στο Αφγανιστάν

    10/3/2002 1:48:00 μμ

    Στόχους της Αλ Κάιντα, βομβάρδισαν σήμερα οι ΗΠΑ στο Αφγανιστάν. Ταυτόχρονα, Αφγανοί επιτελείς, συγκεντρώθηκαν στην πρώτη γραμμή μάχης, στο Γκαρντέζ, για την τελική επίθεση εναντίον των μαχητών, που είναι κρυμμένοι σε σπηλιές, 150 χιλιόμετρα νότια της Καμπούλ, παρά το πολικό ψύχος που επικρατεί στην περιοχή. Πάντως, ικανοποιημένος για την επιχείρηση Ανακόντα εμφανίστηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζωρτζ Μπους. Δεν μπόρεσε, όμως, να πνίξει τα δάκρυά του για τον χαμό Αμερικανών στρατιωτών στο Αφγανιστάν. Eν τω μεταξύ, σύμφωνα με μαρτυρία που έδωσε στη δημοσιότητα χθες το περιοδικό Newsweek, τα μέλη του δικτύου Αλ-Κάιντα που έχουν καταφύγει στα όρη Αρμα, στο ανατολικό Αφγανιστάν, διαθέτουν ηλεκτρικό και τηλεόραση και είναι έτοιμα να πολεμήσουν ως το τέλος.

    Οι σπηλιές στα όρη Αρμα διαθέτουν ηλεκτρικό και τηλεόραση

    Το περιοδικό, το οποίο πήρε συνέντευξη από έναν Αφγανό που πέρασε μια εβδομάδα στις σπηλιές αυτές, τον Αμπντούλ Ραχμάν Μπεχεστί, αναφέρει στην ιστοσελίδα του στο Ίντερνετ ότι το συγκρότημα αυτών των σπηλαίων με τις πολλές εισόδους διαθέτει ηλεκτρικό που προέρχεται από ηλιακούς συλλέκτες. Ορισμένοι τοίχοι είναι καλυμμένοι με χαλιά και μαξιλάρια από αφρολέξ για να πνίγεται ο κρότος των βομβών. Οι μαχητές έχουν τσάι, ζάχαρη, αλεύρι, φρούτα και καραμέλες και μπορούν να βλέπουν τηλεόραση και να ακούνε ραδιόφωνο.

    Ο Αφγανός διευκρίνισε ότι οι περισσότεροι μαχητές που ζουν στις σήραγγες αυτές κοντά στο χωριό Σαχ-ι-Κοτ είναι Αφγανοί, με τους οποίους έχουν αναμιχθεί Τσετσένοι και Αραβες. Ανάμεσα στους τελευταίους, σύμφωνα με τον ίδιο, βρίσκεται ένας ''ψηλός Aραβας'' που δεν είναι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν, αλλά αντιμετωπίζεται με σεβασμό. ''Του φιλούν το χέρι'', είπε. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο αρχηγός των μαχητών της Αλ-Κάιντα στην περιοχή του Σαχ-ι-Κοτ είναι ο Σαϊφούρ Ραχμάν, γιος του πρώην υπουργού Γεωργίας των Ταλιμπάν.

    Ο Μπεχεστί, ο οποίος είχε συλληφθεί όμηρος, όπως λέει, για να εγκαταστήσει μια παραβολική κεραία τηλεόρασης, απελευθερώθηκε από τους απαγωγείς του και έφτασε το Σάββατο στην πόλη Γκαρντέζ μεταφέροντας ένα μήνυμα που απευθύνεται στους Αμερικανούς: τα μέλη της Αλ-Κάιντα δεν θα παραδοθούν, ''θέλουν να κερδίσουν τον πόλεμο ή να φύγουν ως μάρτυρες''.

    Το Newsweek, το οποίο υπογραμμίζει ότι δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθεί η αφήγηση του Μπεχεστί, επισημαίνει πως έμοιαζε να φοβάται πολύ στη διάρκεια της συνέντευξης. Αυτός ο τεχνικός της τηλεόρασης δήλωσε πως απήχθη στην πόλη Κόλαλγκο, νότια του Γκαρντέζ. Μπόρεσε να δει πολλές σπηλιές. Σε μία, μαχητές με ασιατικά χαρακτηριστικά, ίσως Τσετσένοι όπως είπε, έκαναν φάλαγγα σε έναν ξένο αιχμάλωτο με ξανθά μαλλιά και ''στρατιωτικό κούρεμα''. Σε μια άλλη σπηλιά βρίσκονταν επτά Αφγανοί αιχμάλωτοι δεμένοι με σχοινί.

    [09] Στα ερείπια των Πύργων ο κ. Βαρθολομαίος

    Πηγή: ΑΠΕ 10/3/2002 1:34:00 μμ

    Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου τέλεσε χθες ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, επισκεπτόμενος την περιοχή των ερειπίων των Δίδυμων Πύργων και της γειτονικής εκκλησίας του Αγίου Νικολάου, ενώ συμπληρώνονται σήμερα ακριβώς έξι μήνες από τις τρομοκρατικές επιθέσεις, που βύθισαν στο πένθος τους Αμερικανούς, ανάμεσά τους και πολλές οικογένειες Ομογενών. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Παναγιότατος υπογράμμισε ότι η επίσκεψή του είχε τον χαρακτήρα προσευχής για την ανάπαυση των ψυχών των θυμάτων και παράκλησης προς τον Θεό να μην επαναληφθούν τέτοια τραγικά γεγονότα και αποτρόπαιες ενέργειες.

    Για την ειρήνη, την ευημερία και την ασφάλεια

    ''Κατανοούμε μέσα από αυτά τα τραγικά γεγονότα, είπε, πόσο ανάγκη έχουμε για αμοιβαία κατανόηση και αμοιβαίο σεβασμό της ποικιλομορφίας, της ιδιαίτερης ταυτότητας, των θρησκευτικών πεποιθήσεων και της εθνικής καταγωγής του καθενός μας, ώστε να εργαζόμαστε, να ζούμε και να συνυπάρχουμε ειρηνικά σε αυτό τον πλανήτη, που ονομάζεται Γη. Σε αυτό τον πλανήτη, που δημιουργήθηκε από τον Θεό, υπάρχει χώρος για όλους'', υπογράμμισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Καταλήγοντας τόνισε ότι η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία και το Πατριαρχείο εργάζονται άοκνα για διάλογο μεταξύ των Εκκλησιών, αμοιβαία κατανόηση και διάδοση του μηνύματος για ειρηνική συνύπαρξη σε όλο τον κόσμο και συνεργασία μεταξύ λαών και κρατών, ώστε όλοι οι άνθρωποι να ζουν με ειρήνη, ευημερία και ασφάλεια.

    Αναφορές των αμερικανικών ΜΜΕ

    Την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Ground Zero και το τρισάγιο για τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου μετά την λειτουργία στο ναό της Αγίας Βαρβάρας, καθώς και τις δηλώσεις του Παναγιότατου κατέγραψαν όλα σχεδόν τα τηλεοπτικά κανάλια της Νέας Υόρκης, όπως το New York One, το WWOR, το ABC και το CBS.

    Νωρίτερα, στην εκπομπή ''Today'' το CBS ανακοίνωσε την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην περιοχή του Ground Zero, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι η περιοδεία του Οικουμενικού Πατριάρχη στις ΗΠΑ είναι ιδιαίτερης σημασίας για την Ελληνορθόδοξη κοινότητα της χώρας, καθώς ο Πατριάρχης είναι ισότιμος του Πάπα. Αναφέρθηκε ακόμη η παρουσία του κ. Βαρθολομαίου σε δείπνο, κατά τη διάρκεια του οποίου θα απονεμηθεί στον Αμερικανό πρόεδρο Τζωρτζ Μπους, βραβείο για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

    [10] Μεγάλη συμφωνία Βιετνάμ-ΗΠΑ

    Πηγή: ΑΠΕ 10/3/2002 1:32:00 μμ

    Το Βιετνάμ και οι Ηνωμένες Πολιτείες συμφώνησαν για πρώτη φορά, μετά το τέλος του πολέμου εδώ και 27 χρόνια, σε ένα κοινό πρόγραμμα ερευνών σχετικά με τον Πορτοκαλή Παράγοντα, μιας χημικής ουσίας που περιέχει διοξίνη και χρησιμοποιήθηκε από τα αμερικανικά στρατεύματα στη διάρκεια του πολέμου. Η συμφωνία για μελλοντικές έρευνες και μελέτες πάνω στις επιπτώσεις από την έκθεση στον παράγοντα αυτό και στη διοξίνη υπογράφηκε σήμερα στο Ανόι από την Δρ Αν Σάσαμαν του Αμερικανικού Εθνικού Ινστιτούτου Μελετών για το Περιβάλλον και από τον Δρ Νγκουγέν Νγκοκ Σινχ γενικό διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος του Βιετνάμ.

    Ενα σημαντικό βήμα

    Στη συμφωνία αυτή καθορίζονται τα πλαίσια συνεργασίας μεταξύ των επιστημόνων των δύο χωρών και σύμφωνα με την Αμερικανίδα ειδικό πρόκειται για "ένα σημαντικό βήμα". Η ίδια όμως επισήμανε πως "οι πραγματικές δυσκολίες βρίσκονται μπροστά μας, γιατί χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να αρχίσουν οι έρευνες που θα μας οδηγήσουν στα αίτια των ασθενειών που συνδέονται με τα συγκεκριμένα χημικά".

    Σε όλη τη διάρκεια του πολέμου οι αμερικανικές δυνάμεις έριξαν πάνω από τα δάση του Βιετνάμ περισσότερα από 57 εκατομμύρια λίτρα του χημικού αυτού-τα οποία περιείχαν 180 κιλά διοξίνης-για να εμποδίσουν τους Βιετκόνγκ να κρύβονται ανάμεσα στα δέντρα, αλλά και να τρέφονται.

    [11] Σχέδιο ''εξόντωσης'' της Νοτιοανατολικής Ασίας

    Πηγή: NET 105,8 fm 10/3/2002 10:34:00 πμ

    Ο παγκοσμίου φήμης κορυφαίος Αυστραλός μικροβιολόγος Μακφαρλέϊν Μπουρνέτ, ο οποίος είχε τιμηθεί και το Νόμπελ Ιατρικής το 1960, σχεδίαζε να ''δηλητηριάσει'' τη Νοτιοανατολική Ασία! Αυτό αναφέρει σήμερα σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της η εφημερίδα The Sunday Age επικαλούμενη απόρρητα, έως τώρα, έγγραφα του αυστραλιανού υπουργείου Αμύνης.

    Με συνεργό την αυστραλιανή κυβέρνηση

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, με μυστική του έκθεση το 1947, ο Μπουρνέτ εισηγήθηκε στην αυστραλιανή κυβέρνηση την παραγωγή χημικών όπλων. Στην έκθεσή του ανέφερε, επίσης, ότι η Αυστραλία έπρεπε να επιδιώξει να ραντίσει καλλιεργήσιμες περιοχές της Ινδονησίας και άλλων χωρών της περιοχής που έχουν μεγάλους πληθυσμούς ''για να τις αφήσει χωρίς τρόφιμα''.

    Με τη μέθοδο αυτή, όπως αναφέρει η έκθεση, ο Μπουρνέτ ήλπιζε ότι η Αυστραλία θα αντιμετώπιζε αποτελεσματικά το φόβο εισβολής στο έδαφός της από Ινδονήσιους και άλλους Ασιάτες.

    Έως τώρα το υπουργείο Αμύνης απαγόρευε την δημοσιοποίηση της έκθεσης για μην διακινδυνεύσει τις σχέσεις της με τις γειτονικές χώρες.

    [12] Hμερίδα: ''Οικονομική ανάπτυξη της Κρήτης''

    10/3/2002 12:24:00 μμ

    Ημερίδα με θέμα "Οικονομική ανάπτυξη της περιφέρειας Κρήτης" διοργανώνεται από το Εργατικό Κέντρο Χανίων, το Σωματείο Εργαζομένων στην ΑΝΕΚ και το Σύλλογο Ξενοδοχοϋπαλλήλων του νομού Χανίων, στο Μεσογειακό Ινστιτούτο Χανίων. Στην ημερίδα παρίστανται ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης, ο υφυπουργός Εργασίας Ροβέρτος Σπυρόπουλος και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος.

    [13] Αποτελέσματα Α΄Εθνικής

    Πηγή: ΑΠΕ 10/3/2002 7:53:00 μμ

    Σε αγώνες για την 19η ημέρα της Α΄ Εθνικής σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

    Αρης-Παναθηναϊκός 0-0, Πανιώνιος-Ιωνικός 2-2, Παναχαϊκή-Ακράτητος 1-1, Αιγάλεω-ΠΑΟΚ 2-1, ΑΕΚ-ΟΦΗ 3-0, Ξάνθη-Ολυμπιακός 1-2, Εθνικός Αστέρας-Ηρακλής 1-2.

    Βαθμολογία (σε 19 αγώνες): Ολυμπιακός 41 ΑΕΚ 40 Παναθηναϊκός 38 ΠΑΟΚ 35 Ξάνθη 33 Ηρακλής 28 ΟΦΗ 26 Πανιώνιος 25 Αρης 25 Αιγάλεω 18 Ιωνικός 15 Εθν.Αστέρας 14 Ακράτητος 13 Παναχαϊκή 11.

    [14] ΠΑΟ: Χωρίς Μικάελσεν στο Οπόρτο

    Πηγή: ΑΠΕ 10/3/2002 7:47:00 μμ

    Με μοναδική απουσία αυτή του τιμωρημένου Μικάελσεν, θα αναχωρήσει αύριο για το Οπόρτο, η αποστολή του Παναθηναϊκού, ενόψει του αγώνα της Τρίτης με την Πόρτο για τη β' φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Στην αποστολή θα βρίσκεται και ο Γιάννης Γκούμας, παρά το γεγονός ότι ο αρχηγός των "πρασίνων" ταλαιπωρείται από τράβηγμα στον οπίσθιο μηριαίο, ενθύμιο από το χθεσινό αγώνα με τον Αρη. Πάντως η συμμετοχή του στο ματς του "Ντας Αντας" θα αποφασιστεί την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή, αφού ο Σέρτζιο Μαρκαριάν σίγουρα δεν θα ήθελε να ρισκάρει κάποια πιθανή υποτροπή τη στιγμή που οι «πράσινοι βρίσκονται μέσα στους στόχους που έχουν θέσει, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

    [15] Τα κινητά τηλέφωνα νέος στόχος των Hacker

    Δημήτρης Αλεξόπουλος 10/3/2002 7:42:00 μμ

    Σάββατο βράδυ. Ημέρα ξεκούρασης και ευκαιρία να βρεθείτε με τους φίλους σας. Σχηματίζεται το νούμερο του "κολλητού" σας στο κινητό σας και περιμένετε να απαντήσει, αλλά ξαφνικά ακούτε από την άλλη άκρη της γραμμής "White House yes please". Κλείνεται και ξαναπαίρνεται αλλά και πάλι ενώ περιμένετε να ακούσετε τον φίλο σας ακούτε την βαριά φωνή ενός αστυνομικού να σας ρωτάει που έγινε το έγκλημα. Αυτά και άλλα πολλά, μπορούν να συμβούν, όταν έχετε πέσει θύμα ενός προγράμματος τηλεφωνικών ιών που καθοδηγούν το τηλέφωνό σας.

    Τεχνικά εφαρμόσιμοι οι ιοί

    "Πρέπει να σκεφτούμε τα κινητά τηλέφωνα σαν ένα άλλο σύνολο υπολογιστών στο διαδίκτυο," τονίζει ο Stephen Trilling, υπεύθυνος της έρευνας της εταιρείας ασφαλείας υπολογιστών Symantec Corp. "Εάν συνδέονται με το διαδίκτυο μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να διαβιβάσουν τις απειλές και τους στόχους επίθεσης των ιών, όπως οποιοσδήποτε υπολογιστής. Είναι τεχνικά δυνατό", επισημαίνει ο Trilling.

    Στην Ιαπωνία, εστάλησαν σε κινητά τηλέφωνα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που περιείχαν μια σύνδεση διαδικτύου που όταν έκανες κλικ επάνω της τα τηλέφωνα άρχιζαν να σχηματίζουν επανειλημμένα τον εθνικό αριθμό έκτακτης ανάγκης.

    Στην Ευρώπη, τα SMS, έχουν χρησιμοποιηθεί για να στείλουν τυχαία κομμάτια δυαδικού κώδικα που συντρίβουν τα τηλέφωνα, αναγκάζοντας το χρήστη να τα αποσυνδέσει.

    Στις ΗΠΑ, η τηλεφωνική τεχνολογία κρατά ακόμα τους χρήστες κινητών τηλεφώνων μακριά από τέτοια τεχνάσματα.

    ''Personal firewalls'' για την αποφυγή προβλημάτων

    Μέχρι πρότινος, τα operating systems των κινητών τηλεφώνων ήταν "κλειστά", ανίκανα να κατεβάσουν λογισμικό από το διαδίκτυο. Αλλά τα νέα smartphones είναι ανοικτά σε τέτοιου είδους ενέργειες.

    Σύντομα οι κάτοχοι κινητών τηλεφώνων που συνδέονται με το διαδίκτυο, θα υποχρεωθούν να εγκαταστήσουν λογισμικό ασφάλειας όπως τα "personal firewalls" διότι θα ήταν πράγματι μία απειλή να υπάρχουν άνθρωποι που κλέβουν την ταυτότητά σας ή τις προσωπικές πληροφορίες σας, και να χρησιμοποιούν τις πληροφορίες αυτές για κακόβουλους λόγους.

    ΠΗΓΕΣ: CNN, ASSOCIATED PRESS

    [16] Ελίζαμπεθ Τέιλορ: η ωραιότερη γυναίκα

    Πηγή: ΑΠΕ 10/3/2002 12:12:00 μμ

    Η Αμερικανίδα ηθοποιός Ελίζαμπεθ Τέιλορ, 70 ετών σήμερα, ανακηρύχθηκε ''η ωραιότερη γυναίκα του κόσμου'' μεταξύ 300 υποψηφίων σε διαγωνισμό που έκανε η βρετανική εφημερίδα ''Σάντεϊ Εξπρές''. Η Τέιλορ ήρθε πρώτη ξεπερνώντας άλλες σταρ του κινηματογράφου, πολλές από τις οποίες δεν ζουν πια όπως η Οντρεϊ Χέπμπορν (πέθανε το 1993), η Γκρέις Κέλι (σκοτώθηκε σε δυστύχημα το 1982) και η Αβα Γκάρντνερ (πέθανε το 1990). Μεταξύ των άλλων υποψηφίων στον κατάλογο περιλαμβάνονται και άλλες ηθοποιοί όπως η Σοφία Λόρεν, η Μέριλιν Μονρόε, η Μπριζίτ Μπαρντό, η Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς, η Λορίν Μπακόλ και η Βίβιαν Λι.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 10 March 2002 - 18:00:56 UTC