Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-03-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η κακοκαιρία έπνιξε την Αθήνα
  • [02] Συναντήσεις και επαφές για το ασφαλιστικό
  • [03] Μετ΄εμποδίων η αποκομιδή των σκουπιδιών
  • [04] Σήμερα το ''ποθεν έσχες'' των βουλευτών
  • [05] Νέες διώξεις για το ναυάγιο του ''Σάμινα''
  • [06] Μαίνονται οι συγκρούσεις στη Μ. Ανατολή
  • [07] Εντείνονται οι πιέσεις στο Αφγανιστάν
  • [08] Ιταλία:Ερευνες για πνιγμό λαθρομεταναστών
  • [09] Στην Ευρώπη ο ιρανός πρόεδρος
  • [10] Σύσκεψη για τα πανωτόκια
  • [11] Συνάντηση Χριστοδουλάκη-ΓΣΒΕΕ

    [01] Η κακοκαιρία έπνιξε την Αθήνα

    11/3/2002 11:38:00 πμ

    Tεράστια είναι τα κυκλοφοριακά προβλήματα που έχει προκαλέσει η σφοδρή κακοκαιρία στο κέντρο της Αθήνας και στα βόρεια προάστεια. Εκτός λειτουργίας έχουν τεθεί οι φωτεινοί σηματοδότες σε λεωφόρους και κεντρικούς δρόμους. H πυροσβεστική βρίσκεται σε επιφυλακή, συνιστώντας στους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις περιοχές που αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα.

    Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

    Εντονα και επικίνδυνα, όμως, είναι τα καιρικά φαινόμενα σε ολόκληρη τη χώρα. Οι άνεμοι είναι θυελλώδεις και φτάνουν έως και 11 μποφωρ. Τα πλοία παραμένουν δεμένα σε Πειραιά και Ραφήνα. Κλειστές είναι και οι πορθμειακές γραμμές Αγίας Μαρίνας-Νέων Στύρων, Ζακύνθου-Κυλλήνης, Θάσου-Κεραμωτής και Καβάλας-Πρίνου

    [02] Συναντήσεις και επαφές για το ασφαλιστικό

    11/3/2002 8:49:00 πμ

    Ο υπουργός με το προεδρείο

    της ΓΣΕΕ

    Κρίσιμη η εβδομάδα που ξεκινά, για το ασφαλιστικό. Σήμερα συνεδριάζει η εκτελεστική επιτροπή της ΓΣΕΕ, προκειμένου να εξετάσει τις προτάσεις Ρέππα και να δώσει το στίγμα της στάσης που θα ακολουθήσει. Ο υπουργός Εργασίας συναντάται αύριο με το προεδρείο της ΓΣΕΕ και την Τετάρτη με την ΑΔΕΔΥ. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΝΕΤ 105,8 στην 35ετία, ανεξαρτήτως ηλικίας, η συνταξιοδότηση όσων εισήλθαν στην αγορά εργασίας ως το 1982, ενώ το όριο ηλικίας ορίζεται στα 58 για όσους εισήλθαν μεταξύ 1982 -1992.

    Αντιδράσεις, δηλώσεις

    Για την επαρκή χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος δεσμεύτηκε, μέσω της ΝΕΤ 105,8 ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάκης Θεοφανόπουλος.

    Αισιόδοξος για την πορεία του διαλόγου εμφανίστηκε από τα Χανιά ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος, αλλά χαρακτήρισε κρίσιμα τα επόμενα βήματα.

    Από την πλευρά του, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, σε γραπτή του δήλωση, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση ανοίγει διάλογο με θέσεις κοινωνικά άδικες, ενόψει των δημοτικών εκλογών.

    H γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, από το Βόλο, υπογράμμισε ότι οι κυβερνητικές προτάσεις δεν επιδέχονται διορθώσεις και πως όσοι συμμετέχουν στο διάλογο έχουν εγκληματική ευθύνη.

    Oι συνδικαλιστές του ΚΚΕ έχουν προγραμματίσει για τις 11 το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της ΓΣΕΕ, με αίτημα να αποχωρήσει η συνομοσπονδία από τον κοινωνικό διάλογο, που τον χαρακτηρίζουν "στημένο".

    [03] Μετ΄εμποδίων η αποκομιδή των σκουπιδιών

    11/3/2002 11:40:00 πμ

    Η σφοδρή κακοκαιρία δυσχεραίνει τό έργο των συνεργείων καθαριότητας για την αποκομιδή των σκουπιδιών από τους δρόμους της πρωτεύουσας. Οι πλημμυρισμένοι δρόμοι μετατρέπονται σε παγίδες με την αρωγή των εκατοντάδων τόνων σκουπιδιών, που έχουν μετατρέψει τους δρόμους και τα πεζοδρόμια σε παγίδες για οδηγούς και πεζούς.Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους ενώ ο προϊστάμενος της υπηρεσίας δήλωσε ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον τέσσερις μέρες για τον πλήρη καθαρισμό των αθηναικών δρόμων. Εξάλλου ο υπουργός Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης κάλεσε το Δήμαρχο Αθηναίων Δημήτρη Αβραμόπουλο να αναλάβει τις ευθύνες του με αφορμή το θέμα που ανέκυψε με τους υπαλλήλους στην καθαριότητας.

    Οι συμβασιούχοι υπάλληλοι του τομέα καθαριότητας ανέστειλαν μέχρι τις 5 Μαΐου τις κινητοποιήσεις τους και στο διάστημα αυτό θα επιχειρήσουν συναντήσεις με το Δήμαρχο Αθηναίων και τον Υπουργό Εσωτερικών, ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημά τους.

    [04] Σήμερα το ''ποθεν έσχες'' των βουλευτών

    Πηγή: NET 105,8 fm 11/3/2002 10:46:00 πμ

    Τις δηλώσεις "πόθεν Εσχες" των βουλευτών για το 2000, δινει σήμερα στη δημοσιότητα το προεδρείο της Βουλής. Η δημοσιοποίηση των δηλώσεων αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, εξ αιτίας του θορύβου που προκλήθηκε για τα περιουσιακά στοιχεία ορισμένων βουλευτών.

    [05] Νέες διώξεις για το ναυάγιο του ''Σάμινα''

    11/3/2002 11:13:00 πμ

    Νέες διώξεις σε βαθμό κακουργήματος, για το ναυάγιο του "Εξπρές Σάμινα", άσκησε η Εισαγγελία Σύρου εναντίον του προέδρου της πλοιοκτήτριας εταιρίας "Μinoan Flying Dolphins" Κώστα Κληρονόμου και του εκπροσώπου της Νικoλάου Βικάτου.

    [06] Μαίνονται οι συγκρούσεις στη Μ. Ανατολή

    11/3/2002 9:35:00 πμ

    Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι συγκρούσεις στα παλαιστινιακά εδάφη. Τα ξημερώματα στην παλαιστινιακή πόλη Καλκίλια, στη Δυτική Οχθη, τρεις Παλαιστίνιοι τραυματίσθηκαν κατά τη διάρκεια της εισβολής ισραηλινών δυνάμεων, με τη συνοδεία αρμάτων μάχης. Την ίδια ώρα, δύο μαχητικά ελικόπτερα έριχναν πυραύλους εναντίον κτιρίου που στεγάζει μονάδα της Δύναμης 17, προσωπικής φρουράς του προέδρου Γιάσερ Αραφάτ. Το Ισραήλ εξαπέλυσε παρόμοια επιχείρηση και στην πόλη Τουλκάρεμ για να συλλάβει παλαιστινιακά ακραία στοιχεία.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού, ολοκληρώθηκε η επιχείρηση για την ολοκληρωτική κατάληψη του καταυλισμού προσφύγων του Ντέις, κοντά στη Βηθλεέμ, στη Δυτική Οχθη.

    Εκπρόσωπος του στρατού δήλωσε ότι οι στρατιώτες ανακάλυψαν εκρηκτικά σε κτίριο του καταυλισμού.

    Στο Μπέιτ Τζάλα, στον ίδιον τομέα, ο ισραηλινός στρατός κατεδάφισε μία κατοικία, όπου είχαν ανακαλυφθεί σημαντικές ποσότητες από όπλα κι εκρηκτικά. Η ίδια πηγή επιβεβαίωσε επίσης ότι ο ισραηλινός στρατός κατέλαβε κατά τη διάρκεια της νύχτας και την πόλη Καλκίλια.

    Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης υπήρξαν ανταλλαγές πυροβολισμών, χωρίς όμως να υπάρξουν θύματα από την ισραηλινή πλευρά, δήλωσε. Οπως ανακοίνωσαν παλαιστινιακές νοσοκομειακές πηγές δύο 22χρονοι Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της εισβολής του ισραηλινού στρατού στην πόλη Καλκίλια.

    [07] Εντείνονται οι πιέσεις στο Αφγανιστάν

    Πηγή: NET 105,8 fm 11/3/2002 10:20:00 πμ

    Αφγανοί στρατιώτες με καλυμμένα πρόσωπα, συνοδευόμενοι από Αμερικανούς, έκαναν έρευνες σε σπίτια και καταστήματα, το πρωί, στην πόλη Χοστ του ανατολικού Αφγανιστάν, στο πλαίσιο εκστρατείας για τον αφοπλισμό των πολιτών. Οι μασκοφόροι Αφγανοί υποχρέωσαν τα καταστήματα να κλείσουν και έκαναν έρευνες σε όσα οχήματα κυκλοφορούσαν στους δρόμους, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων ''Αφγανικός Ισλαμικός Τύπος'' (ΑΙΡ), επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες. Η πόλη Χοστ βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν και τα βουνά Αμρα, κοντά στην Γκαρντέζ, όπου αμερικανικές και συμμαχικές δυνάμεις μάχονται εναντίον ομάδων της Αλ Κάιντα και Ταλιμπάν που έχουν ανασυνταχθεί

    [08] Ιταλία:Ερευνες για πνιγμό λαθρομεταναστών

    11/3/2002 10:19:00 πμ

    Η Ιταλία διεξάγει έρευνα για τον πνιγμό δεκάδων λαθρομεταναστών στη διάρκεια θαλασσοταραχής, ενώ οι λιμενικές αρχές αρνούνται τις κατηγορίες ότι έπρεπε να είχαν κάνει περισσότερα για να βοηθήσουν. Το πλοιάριο που μετέφερε περίπου τους 50 μετανάστες κόπηκε στη μέση το βράδυ της Πέμπτης, στη διάρκεια θαλασσοταραχής και ενώ βρισκόταν στα διεθνή ύδατα, περίπου 60 μίλια νότια της νήσου Λαμπεντούσα.

    [09] Στην Ευρώπη ο ιρανός πρόεδρος

    Πηγή: ΑΠΕ 11/3/2002 11:01:00 πμ

    Επίσημη επίσκεψη σε χώρες της Ε.Ε, με δεύτερο σταθμό την Ελλάδα, ξεκίνησε σήμερα ο ιρανός πρόεδρος Μοχάμαντ Χαταμί. Ο ιρανός πρόεδρος που συνοδεύεται από σημαντική πολιτική και οικονομική αντιπροσωπεία θα παραμείνει δύο ημέρες στη Βιέννη και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Αθήνα, όπου επίσης θα παραμείνει δύο ημέρες. Στόχος του Χαταμί είναι να ενισχύσει τους δεσμούς της χώρας του με την Ευρωπαϊκή Ενωση και να ζητήσει από την Ευρώπη να εμπλακεί περισσότερο στη διαδικασία ειρήνευσης στη Μέση Ανατολή, ανέφεραν ιρανικές διπλωματικές πηγές.

    [10] Σύσκεψη για τα πανωτόκια

    11/3/2002 10:17:00 πμ

    Σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών με τη συμμετοχή της Eνωσης Eλληνικών Tραπεζών για την εφαρμογή του νόμου για τα πανωτόκια. Tο υπουργείο θα ασκήσει νέες πιέσεις στις εμπορικές τράπεζες, προκειμένου να εφαρμόσουν πλήρως το νόμο.

    [11] Συνάντηση Χριστοδουλάκη-ΓΣΒΕΕ

    11/3/2002 9:48:00 πμ

    Nέα συνάντηση θα έχει σήμερα ο υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης με τη ΓΣΒΕΕ αναμένεται να οριστικοποιηθεί η συμφωνία για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, σε ότι αφορά το ΦΠΑ της τριετίας 1999-2001 και το κλείσιμο των ανεξέλεγκτων φορολογικών υποθέσεων της περιόδου 1993-98.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 11 March 2002 - 10:03:30 UTC