Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-03-21

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΕΞ: Συνάντηση Ελλάδας-Ισπανίας
  • [02] Απεβίωσε ο πατέρας του Δημάρχου Αθηνών
  • [03] Βομβιστική επίθεση στο Περού
  • [04] Αινιγματικός ο Συμεών για το Κοζλοντούι
  • [05] ΧΑΑ: Κλειστό λόγω του Καθολικού Πάσχα
  • [06] Euroleague: Θριαμβευτική νίκη Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού
  • [07] Μπάσκετ: Νίκη του Παναθηναϊκού επί της ΑΕΚ
  • [08] ''Αθήνα 2004'': Ενημέρωση Εθνικών Χορηγών
  • [09] Νέο φάρμακο κατά του καρκίνου του μαστού
  • [10] Xειρουργική επιτυχία στο Παν.Νοσοκομείο Γενεύης

    [01] ΥΠΕΞ: Συνάντηση Ελλάδας-Ισπανίας

    21/3/2002 10:56:00 μμ

    Ο εκπρόσωπος του Yπουργείου Εξωτερικών Πάνος Μπεγλίτης ανακοίνωσε ότι αύριο θα συναντηθεί στη Μαδρίτη, ο πολιτικός διευθυντής του Yπουργείου Εξωτερικών πρέσβης Αναστάσιος Σκοπελίτης, με τον Ισπανό ομόλογό του για να κάνουν μία πρώτη συζήτηση πάνω στο πλαίσιο των διαπραγματευτικών αρχών που παρουσίασε ο Πρωθυπουργός στη Βαρκελώνη, γύρω από το θέμα του λεγόμενου ευρωστρατού.

    Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Yπουργείου Εξωτερικών, μετά από τη συνάντηση αυτή, θα προσδιοριστεί δια της διπλωματικής οδού η συνάντηση του Yπουργού Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου με τον Ισπανό ομόλογό του κ. Πικέ και τον ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας Χαβιέ Σολάνα.

    Επίσης, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι η κυβέρνηση και ο Υπουργός Εξωτερικών, έχουν επισημάνει πολλές φορές ότι ο δρόμος της βελτίωσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων δεν θα είναι ένας εύκολος δρόμος, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι ''θα συνεχίσουμε την προσπάθεια, στο βαθμό που έχουμε πετύχει να διαμορφώσουμε στο πλαίσιο της ΕΕ όλους τους μηχανισμούς ελέγχου και αξιολόγησης της Τουρκίας''.

    Τέλος, ο κ. Μπεγλίτης ανακοίνωσε ότι στις 29 Μαρτίου, θα επισκεφθεί την Αθήνα ο ειδικός εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο, ο οποίος και θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εξωτερικών.

    [02] Απεβίωσε ο πατέρας του Δημάρχου Αθηνών

    21/3/2002 9:34:00 μμ

    Πέθανε χθες το απόγευμα σε ηλικία 79 ετών ο πατέρας του δημάρχου Αθηνών, Λάμπρος Αβραμόπουλος μετά από ασθένεια σε ιδιωτική κλινική. Ο δήμαρχος Δημήτρης Αβραμόπουλος ενημερώθηκε για το θάνατο του πατέρα του, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου το οποίο διέκοψε τη συνεδρίαση και εξέφρασε τα συλλυπητήρια στο δήμαρχο.

    [03] Βομβιστική επίθεση στο Περού

    21/3/2002 8:18:00 μμ

    Το Φωτεινό Μονοπάτι υποπτεύεται η CIA, ότι κρύβεται πίσω από τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε έξω από την αμερικανική πρεσβεία στο Περού και στοίχισε τη ζωή σε εννέα ανθρώπους. Η επίθεση συνέβη 72 ώρες πριν από την επίσκεψη του Τζορτζ Μπους στη Λίμα, που αποτελεί και την πρώτη επίσκεψη αμερικανού προέδρου σ΄ αυτή τη χώρα της Λατινικής Αμερικής. Ωστόσο καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει επίσημα μέχρι αυτή την ώρα την ευθύνη για την επίθεση.

    Στο μεταξύ κατά την ομιλία του σήμερα στη Διάσκεψη κορυφής του ΟΗΕ στο Μοντερέι του Μεξικού, ο περουβιανός πρόεδρος Αλεχάντρο Τολέντο καταδίκασε έντονα τη "δειλή τρομοκρατική επίθεση" στη Λίμα και χαρακτήρισε "σκοτεινή" την πηγή της ενέργειας αυτής.

    Η περουβιανή αστυνομία σχεδιάζει να αναπτύξει 7.000 άνδρες στην πρωτεύουσα ενόψει της επίσκεψης του Μπους.

    [04] Αινιγματικός ο Συμεών για το Κοζλοντούι

    21/3/2002 7:52:00 μμ

    Απρόθυμος να ορίσει την ημερομηνία, που θα κλείσει οριστικά το πυρηνικό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Κοζλοντούι εμφανίζεται ο βούλγαρος πρωθυπουργός Συμεών Σαξκομπουργκότσκι. ''Απομένει πολύς χρόνος μέχρι το τέλος του 2006'', ανέφερε χαρακτηριστικά από την Βιέννη, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη. Τόνισε ωστόσο, ότι η Βουλγαρία προτίθεται να τηρήσει τις διεθνείς δεσμεύσεις της ''επειδή αποτελεί θέμα απόλυτης προτεραιότητας η ένταξή της στην ΕΕ''.

    Η Βουλγαρία σε διακοίνωσή της προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το 1999 είχε προσφερθεί να σταματήσει τη λειτουργία δύο αντιδραστήρων παλαιάς τεχνολογίας μέχρι το τέλος του 2002 και των υπολοίπων δύο μέχρι το τέλος του 2006.

    Παρόμοιες διευθετήσεις έχουν γίνει και για το κλείσιμο των πυρηνικών εργοστασίων Γιάσλοβσκε Μποχούνιτσε στην Σλοβακία και Ιγκναλίνα στην Λιθουανία και σε αντάλλαγμα η ΕΕ έχει προσφερθεί να χορηγήσει οικονομική βοήθεια.

    Ο καγκελάριος της Αυστρίας Βόλφγκαν Σιούσελ υποστήριξε ότι η συμφωνία για τον χρόνο είναι δεσμευτική. "Η Αυστρία υποστηρίζει αυτή την συμβιβαστική λύση παρά το γεγονός ότι θα επιθυμούσε να κλείσει νωρίτερα το Κοζλοντούι», είπε και συμφώνησε ότι για να κλείσει το εργοστάσιο η Βουλγαρία εχει ανάγκη από την οικονομική βοήθεια της Ευρώπης.

    [05] ΧΑΑ: Κλειστό λόγω του Καθολικού Πάσχα

    Πηγή: NET 105,8 fm 21/3/2002 9:52:00 μμ

    Κλειστό θα παραμείνει το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών και το Χρηματιστήριο Παραγώγων, την Παρασκευή 29 Μαρτίου και τη Δευτέρα 1 Απριλίου, λόγω του Καθολικού Πάσχα, καθώς τις μέρες αυτές τα διατραπεζικά συστήματα εκκαθάρισης των συναλλαγών στην Ευρώπη, δεν θα λειτουργούν. Με πτώση 0,38% έκλεισε, εν τω μεταξύ, σήμερα η Σοφοκλέους. Ο γενικός δείκτης τιμών διαμορφώθηκε στις 2.333,80 μονάδες.

    [06] Euroleague: Θριαμβευτική νίκη Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού

    21/3/2002 11:15:00 μμ

    Εκπληκτική νίκη στη 2η φάση της Euroleague, πέτυχε ο Παναθηναϊκός, που επικράτησε απόψε στο ΟΑΚΑ, της γηπεδούχου ΑΕΚ με 73-66. Οι "πράσινοι" διατήρησαν ακέραιες τις ελπίδες τους για πρόκριση στο final four της Euroleague στην Μπολόνια, ενώ για το "Δικέφαλο" τα πράγματα πλέον είναι ιδιαίτερα δύσκολα. Σημαντικό προβάδισμα έναντι της Ολίμπια Λουμπλιάνα απέκτησε ο Ολυμπιακός μετά και την τρίτη διαδοχική νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια, στο πλαίσιο της φάσης των "16" της Euroleague. Ο Σούμποτιτς οδήγησε τους παίκτες του σε μια άνετη επικράτηση με 75-66, μέσα στη "Χάλα Τίβολι", φτάνοντας στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του ομίλου. Οι αναμετρήσεις της επόμενης αγωνιστικής είναι ΑΕΚ-Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ και Ολίμπια-Παναθηναϊκός, που θα κρίνουν το μαγικό εισιτήριο.

    Τα αποτελέσματα:

    Ε' Όμιλος

    Σκίπερ Μπολόνια-Σκαβολίνι Πέζαρο 73-86 Μπαρτσελόνα-Μπενετόν Τρεβίζο 76-75

    Βαθμολογία:

    Μπαρτσελόνα 5 Μπενετόν Τρεβίζο 5 Σκαβολίνι Πέζαρο 4 Σκίπερ Μπολόνια 4

    ΣΤ' Όμιλος

    Ρεάλ Μαδρίτης-Κίντερ Μπολόνια 58-86 Ουράλ Γκρέιτ-Εφές Πίλσεν 85-89

    Βαθμολογία:

    Κίντερ Μπολόνια 6 Ουράλ Γκρέιτ Περμ 4 Ρεάλ Μαδρίτης 4 Εφές Πίλσεν 4

    Ζ' Όμιλος

    ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 66-73 Ολίμπια Λουμπλιάνας-Ολυμπιακός 66-75

    Βαθμολογία:

    Ολυμπιακός 6 Παναθηναϊκός 5 ΑΕΚ 4 Ολίμπια Λ. 3

    Η' Όμιλος

    Ταουγκρές-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 73-87 Ούλκερ-Μακάμπι Τελ Αβίβ 78-91

    Βαθμολογία:

    Ταουγκρές 5 ΤΣΣΚΑ Μόσχας 5 Μακάμπι Τελ Αβίβ 5 Ούλκερ 3

    [07] Μπάσκετ: Νίκη του Παναθηναϊκού επί της ΑΕΚ

    21/3/2002 11:01:00 μμ

    Τη δεύτερη νίκη του στη δεύτερη φάση της Ευρωλίγκα πέτυχε ο Παναθηναϊκός, που επικράτησε απόψε στο ΟΑΚΑ της τυπικά γηπεδούχου ΑΕΚ με 73-66. Οι "πράσινοι" διατήρησαν ακέραιες τις ελπίδες τους για πρόκριση στο φάιναλ-φορ της Μπολόνια, ενώ για το "Δικέφαλο" τα πράγματα πλέον είναι ιδιαίτερα δύσκολα. Τα δεκάλεπτα: 16-18, 35-28, 50-47, 66-73

    [08] ''Αθήνα 2004'': Ενημέρωση Εθνικών Χορηγών

    21/3/2002 8:17:00 μμ

    Η τρίτη συνάντηση ενημέρωσης των Μεγάλων Εθνικών Χορηγών των Ολυμπιακών Αγώνων, για την πορεία προς το 2004, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην έδρα της Οργανωτικής Επιτροπής. Στόχος της συνάντησης ήταν η μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα του χορηγικού προγράμματος, καθώς και η αξιοποίηση των ωφελημάτων και των επιχειρηματικών ευκαιριών για τις εταιρίες που μετέχουν.

    Μέχρι στιγμής, το χορηγικό πρόγραμμα του ''Αθήνα 2004'' έχει φθάσει τα 213,35 εκ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 107% του προϋπολογισθέντος στόχου, με μόνο τις επτά από τις 40 συνολικά κατηγορίες χορηγών που έχουν προγραμματισθεί.

    Στους εκπροσώπους των εταιριών που παρευρέθησαν, παρουσιάστηκε η πρόοδος στα προγράμματα της Οργανωτικής Επιτροπής, ενώ συζητήθηκαν επί μέρους θέματα μεταξύ των οποίων η φιλοξενία και οι μεταφορές, καθώς και τα συμπεράσματα από τις εμπειρίες των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σολτ Λέικ.

    Επίσης, παρουσιάστηκαν προτάσεις για τη προώθηση της εταιρικής ταυτότητας των χορηγών, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, από υπευθύνους του τηλεοπτικού δικτύου EUROSPORT.

    [09] Νέο φάρμακο κατά του καρκίνου του μαστού

    21/3/2002 7:00:00 μμ

    Ένα καινούργιο φάρμακο κατά του καρκίνου του μαστού, αποδεικνύεται καλύτερο από τις ήδη υπάρχουσες θεραπείες στην πρόληψη της εμφάνισης νέου όγκου και στον άλλο μαστό, ανακοίνωσαν σήμερα ογκολόγοι. Το φάρμακο αυτό ονομάζεται αναστροζόλ, παράγεται από την φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca PLC και κυκλοφορεί στην αγορά με την ονομασία Arimidex.

    Σε έρευνα που παρουσιάστηκε στο 3ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο κατά του Καρκίνου του Μαστού, στη Βαρκελώνη επισημαίνεται πως το φάρμακο αυτό ξεπέρασε και το ταμοξιφέν, το οποίο θεωρείται η καλύτερη υφιστάμενη θεραπεία για τον καρκίνο του μαστού.

    Από τις δοκιμές με αναστροζόλ που έγιναν επί δυόμισι χρόνια σε 9.000 γυναίκες που έπασχαν από καρκίνο του μαστού, σε αρχικό στάδιο, προέκυψε πως ο κίνδυνος εμφάνισης όγκου και στον άλλο μαστό ήταν κατά 58% μικρότερος σε σχέση με ταμοξιφέν.

    ''Πρόκειται για μια σημαντική ανακάλυψη. Η μείωση της εμφάνισης άλλων όγκων ήταν μεγαλύτερη απ' ότι φανταζόμαστε'', δήλωσε ο δρ Τζέφρι Τομπάιας από τους πρωτοπόρους της έρευνας αυτής.

    Το αναστροζόλ δρα περιορίζοντας την παραγωγή οιστρογόνων, τα οποία συνδέονται με την εμφάνιση καρκίνου.

    Όπως αποδείχθηκε από τις έρευνες είναι πολύ αποτελεσματικό στις γυναίκες που έχουν περάσει τη φάση της εμμηνόπαυσης, αλλά όχι στις νεότερες γυναίκες, οι οποίες είναι πιθανόν να εμφανίσουν οστεοπόρωση.

    Ο δρ. Τομπάιας υπογράμμισε πως οι γυναίκες στις οποίες χορηγήθηκε το συγκεκριμένο φάρμακο είχαν πολύ λιγότερες παρενέργειες θρομβώσεις, εξάψεις και εμφάνιση καρκίνου στη μήτρα από τις γυναίκες που έπαιρναν ταμοξιφέν.

    [10] Xειρουργική επιτυχία στο Παν.Νοσοκομείο Γενεύης

    21/3/2002 10:52:00 μμ

    Μια ομάδα χειρούργων του Κρατικού Νοσοκομείου του Καντονιού της Γενεύης υπό τον καθηγητή Ντένις Μονταντόν, γνωστού φιλέλληνα, πραγματοποίησε παγκόσμια χειρουργική επιτυχία μετατρέποντας το τελείως παραμορφωμένο πρόσωπο μιας μικρής Νιγηριανής 5 ετών.

    Η Κουίν, έτσι ονομάζεται, έφτασε στη Γενεύη τον περασμένο Οκτώβριο με μια παραμόρφωση εκ γενετής, κρανίου και προσώπου, από τις πιο βαριές μορφές που έχουν παρουσιαστεί μέχρι σήμερα. Τα μάτια της βρίσκονταν σε απόσταση 11 εκατοστών μεταξύ τους, ενώ η κανονική απόσταση είναι 2,2 εκ. με 2,4 εκ.

    "Το κρανίο και το πρόσωπο της έμοιαζαν μ' εκείνο ενός εμβρύου 6 εβδομάδων", ανέφερε ο καθηγητής Μονταντόν.

    Επίσης, η Κουίν δεν είχε καθόλου μέτωπο στο κρανίο της. Ένα μέρος του μυαλού έβγαινε από τη κρανιακή κοιλότητα και δεν συγκρατιόταν παρά μόνο από το δέρμα. Το κοριτσάκι ήταν χωρίς μύτη και με δυσπλασία του ουρανίσκου και του άνω σαγονιού. Η ομάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Γενεύης προέβη σε μια εγχείρηση η οποία χαρακτηρίζεται λίαν επικίνδυνη.

    Οι γιατροί μετέφεραν τα μάτια της και το τόξο των φρυδιών της σε μια απόσταση που δεν είχε επιχειρηθεί ποτέ μέχρι τώρα, με κίνδυνο να παραμείνει τυφλή η μικρούλα.

    Επιπλέον χρειάστηκε να της κατασκευάσουν ένα κοκάλινο μέτωπο, μια μύτη που δεν υπήρχε και να της διορθώσουν τη δυσμορφία του άνω σαγονιού και του ουρανίσκου.

    Η Κουν υποβλήθηκε σε 4 επεμβάσεις εκ των οποίων η μια διήρκησε 15 ώρες για να αποκτήσει το πρόσωπο που έχει σήμερα. Η μικρή Νιγηριανή είναι τώρα ευτυχισμένη όταν βλέπει το καινούργιο της πρόσωπο στο καθρέφτη που απέκτησε στη Γενεύη.

    Στη Νιγηρία, οι γονείς της, την είχαν εγκαταλείψει και ζούσε αποκλεισμένη στο νοσοκομείο που την είχε περισυλλέξει. Αυτό το κοριτσάκι ήταν αδύνατον να εγχειρισθεί στη Νιγηρία και ήρθε στη Γενεύη με την βοήθεια των φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων Σαντινέλ και της αλληλοβοήθειας ακρωτηριασμένων προσώπων.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 21 March 2002 - 21:54:17 UTC