Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-03-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε χειμωνιάτικο τοπίο ολόκληρη η χώρα
  • [02] Συνέντευξη Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου
  • [03] Kανένα σημάδι ζωής από το δύτη στη Ρόδο
  • [04] Αυξάνονται οι Αθηναίοι που προτιμούν το μετρό
  • [05] Πυρκαγιά στο κέντρο της συμπρωτεύουσας
  • [06] Μία Ισραηλινή νεκρή από πυρά Παλαιστινίων
  • [07] Δύο νεκροί σε ενέδρα στο αν. Αφγανιστάν

    [01] Σε χειμωνιάτικο τοπίο ολόκληρη η χώρα

    24/3/2002 10:43:00 πμ

    Το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει από χθες τη χώρα με έντονες βροχοπτώσεις, χιόνια στα ορεινά και θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη απέτρεψε τους περισσότερους Αθηναίους να δραπετεύσουν για το εορταστικό τριήμερο της 25ης Μαρτίου. Από το απόγευμα οι άνεμοι θα αρχίσουν σταδιακά να εξασθενούν, ενώ βελτίωση του καιρού αναμένεται από αύριο, γεγονός που θα διευκολύνει την επιστροφή των λιγοστών εκδρομέων.

    Προβλήματα στα λιμάνια λόγω απαγορευτικού απόπλου

    Από το πρωί σήμερα, οι καιρικές συνθήκες επιδεινώθηκαν με αποτέλεσμα να απαγορευτεί και πάλι ο απόπλους των πλοίων από τη Ραφήνα για τα νησιά του Αιγαίου.

    Τα δρομολόγια προς Μαρμάρι πάντως γίνονται κανονικά.

    Από το λιμάνι του Πειραιά απαγορεύθηκε ο απόπλους του πλοίου Φλάϊ-κατ που θα πραγματοποιούσε στις 12 το μεσημέρι δρομολόγιο προς Κύθνο, Σέριφο, Σίφνο και Μήλο.

    Μαθητική και στρατιωτική παρέλαση μέσα στο κρύο

    Μέσα στο κρύο και τη βροχή πραγματοποιούνται σήμερα κι αύριο οι παρελάσεις στο κέντρο της Αθήνας, ενώ η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται με δυσκολίες στους δρόμους, λόγω των αναγκαίων κυκλοφοριακών παρεμβάσεων για την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.

    Ειδικότερα, σήμερα από τις 9.30 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, θα διακοπεί σταδιακά η κυκλοφορία των οχημάτων στις Λεωφόρους Αμαλίας, Βασ. Σοφίας, Βασ. Γεωργίου και Πανεπιστημίου. Επίσης, ανάλογες παρεμβάσεις θα γίνουν αύριο, από τις 7 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.

    Για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού θα γίνουν τροποποιήσεις και στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

    Στα λευκά Αρτα-Γιάννενα-προβλήματα στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο

    Λευκός είναι από χθες το βράδυ ολόκληρος ο νομός Ιωαννίνων από χιονοπτώσεις, οι οποίες συνεχίζονται στο μεγαλύτερο μέρος του. Στην πόλη κατά διαστήματα χιονίζει ή ψιλοβρέχει, ενώ τα προβλήματα στην κυκλοφορία εμφανίστηκαν ήδη στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο και στον εθνικό δρόμο Ιωαννίνων-Τρικάλων στην περιοχή της Κατάρας.

    Ειδικότερα, στην Κατάρα η κυκλοφορία γίνεται μόνο με αλυσίδες, το ύψος του χιονιού ξεπερνά τα 35 εκατ. και η θερμοκρασία το πρωί ήταν -4 βαθμοί Κελσίου. Μηχανήματα αποχιονισμού καθαρίζουν συνεχώς το δρόμο, αλλά οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

    Στον δρόμο της Μηλιάς που συνδέει τον εθνικό δρόμο Ιωαννίνων-Τρικάλων με την Εγνατία στα Γρεβενά, η συγκοινωνία γίνεται δύσκολα και μόνο με αλυσίδες.

    Επίσης, αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα που κινούνται στον εθνικό δρόμο Ιωαννίνων-Κοζάνης μετά την Κόνιτσα.

    Στα ορεινά χωριά του νομού Ιωαννίνων των περιοχών Κόνιτσας, Μετσόβου και Ζαγορίου, η συγκοινωνία γίνεται μόνο με αλυσίδες.

    Σε αυτές τις περιοχές έχουν σταλεί μηχανήματα αποχιονισμού της Νομαρχίας για τον καθαρισμό τους, αλλά οι συνεχείς χιονοπτώσεις δημιουργούν προβλήματα.

    Στις ορεινές περιοχές του νομού Αρτας, Θεοδώριανα, Βουργαρέλη, Αυθαμάνιο κλπ επίσης η συγκοινωνία γίνεται μόνο με αλυσίδες.

    Χειμωνιάτικο τοπίο και στη Βόρειο Ελλάδα

    Χειμωνιάτικο είναι το τοπίο σήμερα στη Βόρειο Ελλάδα. Από το πρωί χιονίζει στα ορεινά της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας και βρέχει στα πεδινά.

    Σε πολλά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου των νομών Φλώρινας, Κοζάνης, Γρεβενών και Καστοριάς είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

    Το κρύο είναι τσουχτερό καθώς ο υδράργυρος σε πολλές περιοχές έχει πέσει κάτω από το μηδέν.

    Στη Θεσσαλονίκη βρέχει από το πρωί, ενώ η θερμοκρασία είναι στους 3 βαθμούς Κελσίου.

    [02] Συνέντευξη Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου

    24/3/2002 11:48:00 πμ

    Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος σε συνέντευξή του στον ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, αναφέρει ότι το θέμα των ταυτοτήτων θα τεθεί από το λαό στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές και προσθέτει ότι για το θέμα αυτό πολίτες προσέφυγαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Ο Αρχιεπίσκοπος Ελλάδος επίσης, κατηγορεί τον κ. Δαφέρμο για αντιεκκλησιαστική εμπάθεια.

    Κατά των reality shows

    Ο κ. Χριστόδουλος καταφέρεται κατά των τηλεοπτικών εκπομπών που μειώνουν, όπως σημειώνει, την αξιοπρέπεια παικτών και θεατών και δεν αποκλείει να εκδοθεί σχετική καταδικαστική εγκύκλιος από τη Σύνοδο.

    [03] Kανένα σημάδι ζωής από το δύτη στη Ρόδο

    Πηγή: ΑΠΕ 24/3/2002 11:45:00 πμ

    Aκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό του δύτη Ελευθέριου Μιχαήλ, 21 χρόνων, ο οποίος αγνοείται στη θαλάσσια περιοχή Μακρύ Κάμιρου Σκάλας Ρόδου, όπου πραγματοποιούσε κατάδυση στις εγκαταστάσεις εταιρίας ιχθυοκαλλιέργειας.

    Στις έρευνες μετέχουν ναυαγοσωστικό του Λιμενικού Σώματος, ιδιώτες δύτες και αλιευτικά.

    [04] Αυξάνονται οι Αθηναίοι που προτιμούν το μετρό

    Πηγή: NET 105,8 fm 24/3/2002 11:18:00 πμ

    Ρεκόρ επιβατών σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα στο Μετρό. Διακινήθηκαν 502.000 επιβάτες κατά μέσο όρο την ημέρα, περισσότεροι από κάθε άλλη φορά στη δίχρονη ιστορία του. Αισιόδοξα είναι και τα στοιχεία που καταδεικνύουν ότι ολοένα και περισσότεροι εγκαταλείπουν το ΙΧ τους χάριν του Μετρό. Συγκεκριμένα το 22% των επιβατών που χρησιμοποιούν σήμερα το μετρό στο παρελθόν χρησιμοποιούσαν το αυτοκίνητό τους για τις μετακινήσεις τους.

    [05] Πυρκαγιά στο κέντρο της συμπρωτεύουσας

    24/3/2002 11:52:00 πμ

    Στις φλόγες τυλίχθηκε χθες το απόγευμα από άγνωστη αιτία, ισόγειο κατάστημα επιδιόρθωσης υποδημάτων, στην πλατεία Αθωνος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Λόγω των εύφλεκτων υλικών η πυρκαγιά έλαβε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις αλλά ευτυχώς κατασβέστηκε από ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

    Και στην Αθήνα

    Εξάλλου πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες το βράδυ σε χώρο παλαιού αναψυκτηρίου του δήμου Αθηναίων στην πλατεία Κλαυθμώνος. Ανδρες της Πυροσβεστικής κατάφεραν να σβήσουν γρήγορα τη φωτιά, πριν λάβει επικίνδυνες διαστάσεις.

    [06] Μία Ισραηλινή νεκρή από πυρά Παλαιστινίων

    24/3/2002 11:34:00 πμ

    Μία Ισραηλινή σκοτώθηκε από πυρά Παλαιστινίων σήμερα στα βόρεια της Ραμάλα, στη Δυτική Οχθη, όπως μετέδωσε το δημόσιο ραδιόφωνο του Ισραήλ. Το αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε στα περίχωρα του εβραϊκού οικισμού Ατερέτ, που απέχει περίπου 10 χιλιόμετρα από τη Ραμάλα, ενώ η γυναίκα οδηγούσε το αυτοκίνητο της.

    Δημοσκόπηση: ποιος έχει ευθύνη για τις αιματηρές συγκρούσεις;

    Στο μεταξύ, στους Παλαιστίνιους επιρρίπτουν τις ευθύνες για τις αιματηρές συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή, οι Αμερικανοί, σύμφωνα με δημοσκόπηση, που δημοσιεύεται στο αυριανό τεύχος του περιοδικού ''Νewsweek''. Συγκεκριμένα τα συμπεράσματα από τη δημοσκόπηση είναι:

    - Το 49% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι κύριοι υπεύθυνοι για τις ταραχές είναι οι Παλαιστίνιοι,

    - μόνο το 12% θεωρεί ότι ευθύνονται οι Ισραηλινοί,

    - ενώ ένα ποσοστό 23% κατανέμει εξίσου τις ευθύνες και στις δύο πλευρές.

    Αραφάτ-Σαρόν επιθυμούν να μετάσχουν στη Διάσκεψη Κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου

    Την πρόθεση του Γιάσερ Αραφάτ να μετάσχει στη Διάσκεψη Κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου στη Βηρυτό, στις 27 και 28 Μαρτίου, γνωστοποίησαν πηγές της Παλαιστινιακής Αρχής.

    Παράλληλα, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν εξέφρασε την επιθυμία να παραστεί και αυτός στη διάσκεψη για να παρουσιάσει τη θέση του Ισραήλ στην ειρηνευτική πρωτοβουλία της Σαουδικής Αραβίας.

    Συμφωνία για αποστολή από Ιράν όπλων-χρημάτων σε παλαιστινιακές οργανώσεις

    Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος, Γιάσερ Αραφάτ, έχει συνάψει συμφωνία με το Ιράν για την αποστολή βαρέων όπλων και χρημάτων σε παλαιστινιακές οργανώσεις, υποστηρίζει η εφημερίδα "Νew York Times", επικαλούμενη αξιωματούχους των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

    Η συμφωνία αυτή κλείστηκε σε μια μυστική συνάντηση που είχαν τον περασμένο Μάιο, στη Μόσχα δύο στενοί σύμβουλοι του Αραφάτ με αξιωματούχους της κυβέρνησης του Ιράν.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, τόσο οι Ισραηλινοί όσο και οι Αμερικανοί εμφανίζονται ανήσυχοι από τη συμμαχία αυτή.

    [07] Δύο νεκροί σε ενέδρα στο αν. Αφγανιστάν

    24/3/2002 11:36:00 πμ

    Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίστηκαν σε ενέδρα που έστησαν άγνωστοι κοντά στην πόλη Χοστ (ανατολικό Αφγανιστάν) σε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο υπεύθυνος ασφαλείας της πόλης, Σουρ Γκουλ, σύμφωνα με το αφγανικό Ισλαμικό Πρακτορείο από το Πακιστάν. Σύμφωνα με το ίδιο πρακτορείο, ο Γκουλ, στενός συνεργάτης του κυβερνήτη της επαρχίας Χοστ, δεν τραυματίστηκε. Οπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες, η επίθεση έγινε δύο χιλιόμετρα από την πόλη, κοντά στο αεροδρόμιο όπου βρίσκεται βάση των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων.

    Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου στην Καμπούλ

    Στο μεταξύ, αεροπλάνο τύπου MiG 21 προερχόμενο από Δημοκρατία της κεντρικής Ασίας, πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Διεθνούς Δύναμης Αρωγής και Ασφάλειας στο Αφγανιστάν (Isaf).

    "Το αεροσκάφος, που είναι σε κακή κατάσταση, έφτασε απροειδοποίητα και ο πιλότος του έγινε δεκτός από μέλη της προσωρινής αφγανικής κυβέρνησης", δήλωσε ο εκπρόσωπος, ο οποίος πρόσθεσε πως το αεροπλάνο μάλλον προέρχονταν από το Τατζικιστάν.

    Σύντομη επίσκεψη του γάλλου ΥΠΕΞ στην Καμπούλ

    Ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ιμπέρ Βεντρίν έφτασε σήμερα στην Καμπούλ για επίσκεψη λίγων ωρών, με στόχο να υπογραμμίσει την υποστήριξη της Γαλλίας στην προσωρινή κυβέρνηση του Αφγανιστάν. Τον γάλλο υπουργό που προερχόταν από το Τατζικιστάν υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο της Καμπούλ ο Αφγανός ομόλογός του Αμπντουλάχ Αμπντουλάχ. Ο Βεντρίν θα επισκεφτεί τα δύο γαλλικά λύκεια της αφγανικής πρωτεύουσας που επαναλειτούργησαν χθες Σάββατο. Η επίσκεψη αυτή "δείχνει την υποστήριξή μας στην προσωρινή κυβέρνηση του Αφγανιστάν και τη δέσμευσή μας για την ειρήνη και την ανοικοδόμηση της χώρας", τόνισε ο γάλλος υπουργός, ο οποίος θα συναντηθεί επίσης με τον πρωθυπουργό Χαμίντ Καρζάι, τον υπουργό Εσωτερικών Γιούνις Κανούνι και τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν Λαχντάρ Μπραχίμι. Περισσότεροι από 500 γάλλοι στρατιώτες συμμετέχουν στην Διεθνή Δύναμη Αρωγής και Ασφάλειας στο Αφγανιστάν (Isaf).


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 24 March 2002 - 9:53:55 UTC