Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-03-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επέστρεψε δριμύς ο χειμώνας
  • [02] Κυριακή της Ορθοδοξίας
  • [03] Στη Βέροια η Αλέκα Παπαρήγα
  • [04] Στην Πάτρα η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αφγανιστάν
  • [05] Ευχές στον Θόδωρο Κοτσώνη από τον Πρωθυπουργό
  • [06] Με υγραέριο τα ταξί για πιο καθαρό περιβάλλον
  • [07] Εκαναν φτερά 3.500 ευρώ από το δήμο Θάσου
  • [08] Τραυματίστηκε σε τροχαίο ο γιος του Στ. Μάνου
  • [09] Απόδραση κρατουμένου από νοσοκομείο
  • [10] Επεισόδιο στα σύνορα Ισραήλ-Ιορδανίας
  • [11] Χιλιάδες Σύροι διαδήλωσαν υπέρ των Παλαιστινίων
  • [12] Καμιά απόδειξη για συσχετισμό 11ης Σεπτεμβρίου με ''άνθρακα''
  • [13] Πρόταση για αύξηση του αφορολόγητου ορίου
  • [14] ΠΑΟ και ΟΣΦΠ στη μάχη των τριών βαθμών
  • [15] Πολύτιμη η χθεσινή νίκη της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ
  • [16] Συνελήφθη οπαδός του Ολυμπιακού
  • [17] Μεταμόσχευση: δίνει ελπίδες για ζωή
  • [18] Ραγδαία ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα υγείας
  • [19] ''Αντίποδες'': ''Γλέντι'' με την Πρωτοψάλτη
  • [20] Έκθεση Πολυτελών Αυτοκινήτων στη Θεσ/νίκη
  • [21] Τέλος οι δημόσιες ομιλίες για τη Θάτσερ
  • [22] Μήνυμα βρίκει προορισμό έπειτα από 30 χρόνια

    [01] Επέστρεψε δριμύς ο χειμώνας

    24/3/2002 7:50:00 μμ

    Απότομη επάνοδος του χιονιά πλήττει από το Σάββατο σχεδόν ολόκληρη τη χώρα. Από το πρωί της Κυριακής χιονίζει στην Ήπειρο, και στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Λόγω των χιονοπτώσεων έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων, η οποία σε αρκετές ορεινές περιοχές διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες. Κύριο χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας στην υπόλοιπη χώρα είναι οι έντονες βροχοπτώσεις και οι χαμηλές θερμοκρασίες, ενώ βελτίωση του καιρού αναμένεται από το απόγευμα της Δευτέρας.

    Προβλήματα στις συγκοινωνίες - Καταιγίδες σε ανατ. Πελοπόννησο και Στερεά

    Απαγορευτικό απόπλου ισχύει από τις έξι το πρωί για το λιμάνι της Ραφήνας, από όπου δεν εκτελείται κανένα δρομολόγιο εκτός από τα τοπικά για Μαρμάρι και Κάρυστο.

    Από τον Πειραιά τα πλοία έφευγαν από το πρωί κανονικά για τους προορισμούς τους, ενώ υπήρξε μόνο μία αναβολή δρομολογίου για το φλάιν κατ στις 12 το μεσημέρι για το δρομολόγιο Κύθνο-Σέριφο-Σίφνο-Μήλο. Οι επιβάτες του επιβιβάστηκαν σε οχηματαγωγό πλοίο που ξεκίνησε από το λιμάνι του Πειραιά στις 4 το απόγευμα. Από το απόγευμα όμως δεν εκτελούνται πλέον τα δρομολόγια για Χιο και Μυτιλήνη.

    Επίσης, ακυρώθηκαν τέσσερις πτήσεις της Ολυμπιακής Αεροπλοΐας από και προς Αστυπάλαια, Κάσο, Νάξο και Μήλο.

    Η βελτίωση του καιρού αναμένεται να ξεκινήσει από αύριο, γεγονός που θα διευκολύνει την επιστροφή των λιγοστών εκδρομέων. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική και νότια χώρα, ενώ οριστική θα είναι η υποχώρηση τους από την Τετάρτη.

    Το μεσημέρι εκδόθηκε από την Μετεωρολογική Υπηρεσία έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, σύμφωνα με το οποίο θα εκδηλωθούν πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην ανατολική Πελοπόννησο και την ανατολική Στερεά, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής.

    Επίσης χιόνια θα πέσουν σε όλες τις ορεινές περιοχές καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.

    Χιόνια αναμένεται να πέσουν και στα γύρω ορεινά της Αττικής.

    Στα λευκά Αρτα-Γιάννενα-προβλήματα στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο

    Λευκός είναι από χθες το βράδυ ολόκληρος ο νομός Ιωαννίνων από χιονοπτώσεις, οι οποίες συνεχίζονται στο μεγαλύτερο μέρος του. Στην πόλη κατά διαστήματα χιονίζει ή ψιλοβρέχει, ενώ τα προβλήματα στην κυκλοφορία εμφανίστηκαν ήδη στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο και στον εθνικό δρόμο Ιωαννίνων-Τρικάλων στην περιοχή της Κατάρας.

    Ειδικότερα, στην Κατάρα η κυκλοφορία γίνεται μόνο με αλυσίδες, το ύψος του χιονιού ξεπερνά τα 35 εκατ. και η θερμοκρασία το πρωί ήταν -4 βαθμοί Κελσίου. Μηχανήματα αποχιονισμού καθαρίζουν συνεχώς το δρόμο, αλλά οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

    Στον δρόμο της Μηλιάς που συνδέει τον εθνικό δρόμο Ιωαννίνων-Τρικάλων με την Εγνατία στα Γρεβενά, η συγκοινωνία γίνεται δύσκολα και μόνο με αλυσίδες.

    Επίσης, αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα που κινούνται στον εθνικό δρόμο Ιωαννίνων-Κοζάνης μετά την Κόνιτσα.

    Στα ορεινά χωριά του νομού Ιωαννίνων των περιοχών Κόνιτσας, Μετσόβου και Ζαγορίου, η συγκοινωνία γίνεται μόνο με αλυσίδες.

    Σε αυτές τις περιοχές έχουν σταλεί μηχανήματα αποχιονισμού της Νομαρχίας για τον καθαρισμό τους, αλλά οι συνεχείς χιονοπτώσεις δημιουργούν προβλήματα.

    Στις ορεινές περιοχές του νομού Αρτας, Θεοδώριανα, Βουργαρέλη, Αυθαμάνιο κλπ επίσης η συγκοινωνία γίνεται μόνο με αλυσίδες.

    Χειμωνιάτικο τοπίο και στη Βόρειο Ελλάδα

    Χειμωνιάτικο είναι το τοπίο σήμερα στη Βόρειο Ελλάδα. Από το πρωί χιονίζει στα ορεινά της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας και βρέχει στα πεδινά.

    Σε πολλά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου των νομών Φλώρινας, Κοζάνης, Γρεβενών και Καστοριάς είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

    Το κρύο είναι τσουχτερό καθώς ο υδράργυρος σε πολλές περιοχές έχει πέσει κάτω από το μηδέν.

    Στη Θεσσαλονίκη βρέχει από το πρωί, ενώ η θερμοκρασία είναι στους 3 βαθμούς Κελσίου.

    Περιπέτειες με αίσιο τέλος

    Εξαιτίας της έντονης χιονόπτωσης μια ομάδα προσκόπων εγκλωβίστηκε το πρωί στην Ορεινή Αιγιάλεια, ενώ ένα τουριστικό λεωφορείο με 28 άτομα ξέφυγε από την πορεία του, στα Τρίκαλα Κορινθίας.

    Και για τα δύο περιστατικά υπήρχε αίσιο τέλος μετά την άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

    [02] Κυριακή της Ορθοδοξίας

    24/3/2002 5:50:00 μμ

    Κυριακή της Ορθοδοξίας σήμερα και σε κλίμα ευλάβειας, εκατομμύρια πιστοί σε όλο τον κόσμο τίμησαν την αναστήλωση των εικόνων. Κατανυκτική ήταν η Θεία Λειτουργία που έγινε στο Φάρο της Ορθοδοξίας, το Φανάρι, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Στην Αθήνα, η Κυριακή της Ορθοδοξίας, τιμήθηκε στη Μητρόπολη με πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

    Γεύμα στο Προεδρικό

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος παρέθεσε το μεσημέρι επίσημο γεύμα προς τιμήν της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

    Ο κ. Κωστής Στεφανόπουλος τόνισε την ανάγκη συνεργασίας εκκλησίας και κράτους, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος σημείωσε ότι η εκκλησία θα συνεχίσει να αγωνίζεται για το συμφέρον της χώρας, σεβόμενη τους διακριτούς ρόλους Εκκλησίας-Πολιτείας

    Εορτασμός με λαμπρότητα και στο Φανάρι

    Mε λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος στην Κωνσταντινούπολη, η Κυριακή της Ορθοδοξίας.

    Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος προέστη σε πανηγυρική θεία λειτουργία, στο τέλος της οποίας λιτάνευσε τις εικόνες στον περίβολο του ναού του Αγίου Γεωργίου, σε ανάμνηση της μακρινής επετείου της λήξης της εικονομαχίας, της σύγκρουσης, που σφράγισε το χαρακτήρα της ανατολικής, Ορθοδόξου Εκκλησίας.

    Επικεφαλής του πολυπληθούς εκκλησιάσματος ήταν φέτος ο υφυπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Σπύρος Βούγιας, η Γενική Γραμματέας Τύπου κ.Δήμητρα Σπηλιωπούλου, ο πρεσβευτής της Ελλάδας στην Αγκυρα κ. Ιωνάννης Κοραντής και ο γενικός πρόξενος κ. Πάνος Καλογερόπουλος, οι οποίοι, μετά τη θεία λειτουργία παρακάθισαν στην Πατριαρχική Τράπεζα.

    Η Κυριακή της Ορθοδοξίας, στο Φανάρι, λαμπρύνθηκε φέτος και με την παρουσία χιλιάδων προσκυνητών ιδιαίτερα από τη βόρεια Ελλάδα, που συνέρευσαν στην Κωνσταντινούπολη εκμεταλλευόμενοι το εορταστικό τριήμερο.

    Για να υπογραμμίσει το σημερινό εορτασμό, ο Οικουμενικός Πατριάρχης και η Σύνοδος οργανώνουν μουσική συναυλία, στη διάρκεια της οποίας θα ακουστούν έργα του κλασσικού ρεπερτορίου, αλλά και νέες συνθέσεις του μουσουργού Κωνσταντίνου Λυγνού, με σολίστ τον Βασίλη Γαρουφαλίδη και τον Βασίλη Τσαπόγλου.

    [03] Στη Βέροια η Αλέκα Παπαρήγα

    Πηγή: ΑΠΕ 24/3/2002 4:04:00 μμ

    Σε ανοιχτή συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό κινηματογράφο της Βέροιας, μίλησε σήμερα η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ολοκληρώνοντας τη διήμερη επίσκεψή της στη βόρεια Ελλάδα. Η κ. Παπαρήγα, στην ομιλία της, επισήμανε τη σημασία του εορτασμού της αυριανής εθνικής επετείου, τονίζοντας ότι είναι ανάγκη η νεολαία να μάθει σωστά την ελληνική ιστορία. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα προβλήματα του εκπαιδευτικού συστήματος και στο έλλειμμα παιδείας που παρατηρείται, όπως είπε, τα τελευταία χρόνια. Τόνισε τη σημασία της διασύνδεσης της εκπαίδευσης με το εργασιακό μέλλον των νέων, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις αλλαγές των εργασιακών σχέσεων, αλλά και στο ασφαλιστικό.

    Κάλεσμα προς τους πολίτες για επαγρύπνηση

    Η κ. Παπαρήγα έκανε αναφορά και στις αλλαγές που προωθούνται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ μιλώντας για τις επικείμενες νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές είπε ότι το ΚΚΕ μέσα απo αυτές θα καταδείξει τη συνολική αντιπαράθεσή του σε πολιτικό επίπεδο τόσο με το ΠΑΣΟΚ όσο και με τη ΝΔ.

    Χθες, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ επισκέφτηκε τη Στρατονίκη Χαλκιδικής και την Κατερίνη. Η κα. Παπαρήγα στη Στρατoνίκη μίλησε, σε ανοιχτή συγκέντρωση, στους κατοίκους της περιοχής για τα θέματα που αφορούν στην επένδυση της εταιρίας "TVX Hellas-Ελληνικός Χρυσός".

    Στη συνέχεια επισκέφτηκε την Κατερίνη, όπου το απόγευμα μίλησε, στο συνεδριακό κέντρο του δήμου.

    Η κ. Παπαρήγα στη διάρκεια της ομιλίας της ανέπτυξε τις θέσεις του ΚΚΕ για το ασφαλιστικό, ενώ αναφέρθηκε και στις πολιτικές που προωθούνται σ όλους τους τομείς σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ κάλεσε, για μία ακόμη φορά, τους πολίτες να βρίσκονται σε επαγρύπνηση για αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

    [04] Στην Πάτρα η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αφγανιστάν

    24/3/2002 2:50:00 μμ

    Την συμπαράσταση της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού για να ξεπεραστούν τα προβλήματα 23 χρόνων που αντιμετωπίζει το Αφγανιστάν ζήτησε σήμερα από την Πάτρα η Δόκτωρ Σίμα Σαμάρ, Αντιπρόεδρος της μεταβατικής κυβέρνησης του Αφγανιστάν και υπουργός Γυναικείων Θεμάτων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η οποία επισκέφθηκε την Αχαϊκή πρωτεύουσα συνοδευόμενη από την κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου και την Ευρωβουλευτή κυρία Αννα Καραμάνου.

    [05] Ευχές στον Θόδωρο Κοτσώνη από τον Πρωθυπουργό

    24/3/2002 2:35:00 μμ

    Των Αγίων Θεοδώρων χθες και λίγο μετά τις 10.30 το βράδυ ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Δάφνη, έφτασε στο σπίτι του πρώην υπουργού Θόδωρου Κοτσώνη, για να του ευχηθεί τα χρόνια πολλά. Ο Πρωθυπουργός είχε μια φιλική κουβέντα με τους παρευρισκόμενους και όλοι μαζί γεύτηκαν τους νόστιμους μεζέδες και το καλό κρασί.

    [06] Με υγραέριο τα ταξί για πιο καθαρό περιβάλλον

    24/3/2002 12:23:00 μμ

    Τη χρήση υγραερίου στα ταξί αλλά και σε άλλα πετρελαιοκίνητα οχήματα, που διανύουν πολλά χιλιόμετρα μέσα στην πόλη και μολύνουν το περιβάλλον, μελετούν τα συναρμόδια υπουργεία. Σε περίπτωση εφαρμογής του μέτρου θα δοθούν κίνητρα, κυρίως φορολογικού περιεχομένου, καθώς και εύλογο χρονικό διάστημα για την αντικατάσταση των οχημάτων.

    [07] Εκαναν φτερά 3.500 ευρώ από το δήμο Θάσου

    24/3/2002 4:19:00 μμ

    Αγνωστος αριθμός δραστών μπήκαν στην οικονομική υπηρεσία του δήμου Θάσου και αφαίρεσαν χαρτοφύλακα με 3.500 ευρώ που ανήκε στον Αρχοντή Τριανταφυλλίδη 43 χρόνων, υπάλληλο της υπηρεσίας αυτής.

    Οι διαρρήκτες παραβίασαν μπαλκονόπορτα του κτιρίου που στεγάζεται η υπηρεσία και προχώρησαν στο εσωτερικό της, αρπάζοντας το χαρτοφύλακα με τα χρήματα.

    [08] Τραυματίστηκε σε τροχαίο ο γιος του Στ. Μάνου

    24/3/2002 2:05:00 μμ

    Ο γιος του προέδρου των "Φιλελευθέρων" και πρώην υπουργού Στέφανου Μάνου τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα, που έγινε στις 2.30 τα ξημερώματα, στη διασταύρωση των οδών Ποσειδώνος και Αφροδίτης στο Παλαιό Φάληρο. Ο Κωνσταντίνος Μάνος, 24 ετών, οδηγούσε το ΥΧΥ 7373 ΙΧ αυτοκίνητο, το οποίο ξέφυγε από την πορεία του και προσέκρουσε σε κολώνα φωτισμού. Ο 24χρονος μεταφέρθηκε στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά, όπου νοσηλεύεται.

    [09] Απόδραση κρατουμένου από νοσοκομείο

    24/3/2002 2:08:00 μμ

    Ενας Ινδός που κρατείτο για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών απέδρασε χθες το βράδυ από το νοσοκομείο "Ανδρέας Συγγρός", όπου νοσηλευόταν από τις 12 Μαρτίου, γιατί πάσχει από ψωρίαση. Πρόκειται για τον Σατζιβάν Μπίντζι, 25 ετών, ο οποίος ξέφυγε για λίγο από την προσοχή του αστυνομικού φρουρού του, βγήκε από το νοσοκομείο και εξαφανίστηκε.

    [10] Επεισόδιο στα σύνορα Ισραήλ-Ιορδανίας

    24/3/2002 6:22:00 μμ

    Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν τρεις ''τρομοκράτες'' στα σύνορα Ισραήλ-Ιορδανίας, δήλωσε σήμερα ισραηλινή πηγή ασφαλείας, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει την εθνικότητα των νεκρών. Το επεισόδιο σημειώθηκε κοντά στο κιμπούτς Τελ Κατσίρ, στο βόρειο Ισραήλ, σε μικρή απόσταση από τα σύνορα με τη Συρία. Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ισραηλινός ραδιοσταθμός οι τρεις ή τέσσερις ένοπλοι διείσδυσαν στο βόρειο Ισραήλ στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, πιθανώς από την Ιορδανία όπου έγιναν αντιληπτοί χάρη στα ηλεκτρονικά συστήματα με τα οποία είναι εξοπλισμένο το συρματόπλεγμα στα σύνορα Ισραήλ, Συρίας και Ιορδανίας.

    Οπως γράφει η ισραηλινή εφημερίδα Χααρέτζ, ο ιορδανικός στρατός ενημέρωσε τον ισραηλινό ότι στη διάρκεια της νύχτας οι Ιορδανοί μεθοριακοί φρουροί σκότωσαν δύο άτομα ενώ αυτά προσπαθούσαν να περάσουν κρυφά στο Ισραήλ.

    Σύμφωνα με το ιορδανικό πρακτορείο ειδήσεων Πέτρα, χθες το βράδυ μία περίπολος του ιορδανικού στρατού στη μεθόριο δέχθηκε τα πυρά αγνώστων, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν θύματα.

    Ιορδανός στρατιωτικός εκπρόσωπος τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο πάντως δεν σχολίασε την πληροφορία ότι οι Ιορδανοί στρατιώτες σκότωσαν δύο άνδρες ενώ προσπαθούσαν να περάσουν παράνομα στο Ισραήλ.

    [11] Χιλιάδες Σύροι διαδήλωσαν υπέρ των Παλαιστινίων

    Πηγή: ΑΠΕ 24/3/2002 12:46:00 μμ

    Περισσότεροι από εκατό χιλιάδες Σύροι διαδήλωσαν σήμερα στο κέντρο της Δαμασκού υπέρ της παλαιστινιακής εξέγερσης και διαμαρτυρόμενοι για τις πιθανές αμερικανικές επιθέσεις κατά του Ιράκ. Η συγκέντρωση αυτή πραγματοποιείται δύο ημέρες πριν την έναρξη της Αραβικής Συνόδου στη Βηρυτό, επίκεντρο της οποίας θα είναι η σαουδαραβική πρόταση για επίλυση του Μεσανατολικού. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι και υπάλληλοι, φοιτητές και απλοί πολίτες συγκεντρώθηκαν στην μεγαλύτερη πλατεία της συριακής πρωτεύουσας κρατώντας σημαίες της Συρίας, αλλά και παλαιστινιακές και φωνάζοντας συνθήματα όπως "δικάστε τον εγκληματία πολέμου Σαρόν". "Καθώς η συνωμοσία για την εξάλειψη του Παλαιστινιακού γίνεται όλο και πιο φανερή και οι συνεχίζονται οι προετοιμασίες για επίθεση εναντίον του Ιράκ, οι Αραβες πρέπει να προστατεύσουν την Ιντιφάντα και να υποστηρίξουν το Ιράκ, κρατώντας τις επιθέσεις των Αμερικανών και Βρετανών μακριά από κάθε αραβική χώρα", τονίζεται σε ανακοίνωση των οργανωτών της συγκέντρωσης.

    [12] Καμιά απόδειξη για συσχετισμό 11ης Σεπτεμβρίου με ''άνθρακα''

    Πηγή: ΑΠΕ 24/3/2002 12:10:00 μμ

    Οι αμερικανικές κυβερνητικές υπηρεσίες δεν έχουν ως τώρα αποδείξεις που να συνδέουν τους αεροπειρατές της 11ης Σεπτεμβρίου με τα περιστατικά του άνθρακα, ανακοίνωσε σήμερα το FBI. ''Παρά τα πολυάριθμα τεστ, δεν εντοπίσαμε παρουσία άνθρακα, γύρω από τους χώρους που σχετίστηκαν με τους αεροπειρατές'', δήλωσε ο εκπρόσωπος του FBI Τζον Κόλινγουντ, προσθέτοντας ότι ούτε έχει κάποια νέα σχετική πληροφορία. Η ανακοίνωση του FBI αποτελεί απάντηση σε δημοσίευμα των New York Times, σύμφωνα με το οποίο, ενας γιατρός από τη Φλόριδα, ο Χρήστος Τσόνας, που εξέτασε το τραύμα ενός άνδρα, τον περασμένο Ιούνιο, μετέπειτα φερόμενου ως αεροπειρατή, αποφάνθηκε ότι είχε τα χαρακτηριστικά προσβολής από άνθρακα. Ο Κόλινγουντ είπε όμως, ότι οι κυβερνητικές υπηρεσίες είχαν εξετάσει προσεκτικά αυτό το περιστατικό πριν από μερικούς μήνες.

    [13] Πρόταση για αύξηση του αφορολόγητου ορίου

    Πηγή: NET 105,8 fm 24/3/2002 12:46:00 μμ

    Σε ένα αναπτυξιακό φορολογικό σύστημα απλούστερο και δικαιότερο αποβλέπουν τα μέτρα που εισηγείται στην κυβέρνηση η επιτροπή του καθηγητή Γεωργακόπουλου για την μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος και παρουσιάζει η εφημερίδα "Ημερησία". Το πόρισμα της επιτροπής που δεν είναι δεσμευτικό για την κυβέρνηση προβλέπει μεταξύ άλλων, αύξηση του αφορολογήτου ορίου στα 4.000.000 δραχμές, επιβολή ενιαίου φόρου κατοχής στα ακίνητα, κατάργηση φοροαπαλλαγών και φόρων υπέρ τρίτων, κατάργηση του τέλους ταξινόμησης των αυτοκινήτων και αύξηση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης στις βενζίνες. Οι άξονες της φορολογικής μεταρρύθμισης θα παρουσιαστούν από τον υπουργό Οικονομίας, μέσα στο πρώτο 10ήμερο του Απριλίου.

    Προτάσεις με 20 αλλαγές στο φορολογικό σύστημα

    Eν τω μεταξύ, προτάσεις με 20 αλλαγές στο φορολογικό σύστημα, θα καταθέσει τις επόμενες μέρες, στον υπουργό Οικονομίας Νίκο Χριστοδουλάκη, η αρμόδια επιτροπή. Οι προτάσεις αυτές αποσκοπούν στη δημιουργία ενός φορολογικού συστήματος κοινωνικά δικαιότερου, χωρίς γραφειοκρατία και με έντονη αναπτυξιακή διάσταση.

    [14] ΠΑΟ και ΟΣΦΠ στη μάχη των τριών βαθμών

    Τζένη Χαραλαμπίδου 24/3/2002 12:32:00 μμ

    Ντέρμπι αιωνίων αντιπάλων, ντέρμπι τίτλου, ντέρμπι πρωταθλήματος στην Λεωφόρο απόψε όπου ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό. Είναι ένα ματς που βαθμολογικά ενδιαφέρει άμεσα και την ΑΕΚ καθώς το ντέρμπι μπορεί να κρίνει πολλά στο πρωτάθλημα ή να παρατείνει την αγωνία για τον τίτλο. Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας αναμένεται να ληφθούν από την αστυνομία για την ομαλή διεξαγωγή του ντέρμπι, ύστερα μάλιστα και από τα προχθεσινά επεισόδια στον Αγ. Δημήτριο, όπου οπαδοί των δύο ομάδων συνεπλάκησαν με αποτέλεσμα τεράστιες υλικές ζημιές σε ΙΧ και καταστήματα.

    Τα ''δίνουν όλα για όλα''

    Οι "πράσινοι" πάντως δηλώνουν αποφασισμένοι να πάρουν τη ρεβάνς του 1-4, καθώς τους παρασύρει κεκτημένη ταχύτητα προκρίσεων από την Ευρώπη.

    Η μάχη όμως θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη αφού οι παίχτες του Ολυμπιακού είναι ξεκούραστοι και σε καλή φόρμα.

    [15] Πολύτιμη η χθεσινή νίκη της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ

    Πηγή: ΑΠΕ 24/3/2002 12:26:00 μμ

    Με δύο αγώνες άνοιξε χθες η 21η ημέρα του πρωταθλήματος της Α Εθνικής κατηγορίας. Η ΑΕΚ νίκησε στη Νέα Φιλαδέλφεια την Παναχαϊκή με 4-1. Τα τέρματα των ''κιτρινόμαυρων'' σημείωσαν δύο ο Τσάρτας και από ένα η Ζήκος και Μαλαδένης, ενώ το γκολ της Παναχαϊκής πέτυχε ο Βούκσεβίτς. Εξάλλου ο ΠΑΟΚ επικράτησε στην Καισαριανή του Εθνικού Αστέρα με 3-1. Δύο γκολ για τον ''δικέφαλο του Βορρά'' σημείωσε ο Γιώργος Γεωργιάδης και το άλλο ο Μπορμπόκης, ενώ για τους γηπεδούχους σκόραρε ο Μπερνεάνου.

    [16] Συνελήφθη οπαδός του Ολυμπιακού

    Πηγή: ΑΠΕ 24/3/2002 1:59:00 μμ

    Ενας από τους οπαδούς του Ολυμπιακού, που δημιούργησαν τα σοβαρά επεισόδια το βράδυ της Παρασκευής στον Αγ. Δημήτριο, συνελήφθη χθες το απόγευμα και σήμερα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα. Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Ντεπονέρα του Δημητρίου, 23 χρόνων, ο οποίος κατηγορείται για διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, σύσταση και συμμορία και εξύβριση.

    Συνεχίζονται οι έρευνες για τη σύλληψη των υπόλοιπων δραστών

    Συγκεκριμένα ο Ντεμπονέρας, μαζί με άλλα 30 περίπου άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, πήγαν στη συμβολή των οδών Ακρίτα και Κλεάρχου στον Αγ. Δημήτριο, όπου βρίσκονται τα γραφεία Συνδέσμου Φιλάθλων του Παναθηναϊκού και αφού είχαν φραστικό επεισόδιο με τους φιλάθλους της αντίπαλης ομάδας, αποχώρησαν πετώντας πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των γραφείων, με αποτέλεσμα να προξενήσουν υλικές ζημιές. Επίσης φεύγοντας με διάφορα αντικείμενα προξένησαν φθορές σε βιτρίνες καταστημάτων, σε εισόδους δύο σπιτιών, και έσπασαν τα παρμπρίζ 16 σταθμευμένων αυτοκινήτων. Οι έρευνες για την ανακάλυψη των υπολοίπων δραστών συνεχίζεται.

    [17] Μεταμόσχευση: δίνει ελπίδες για ζωή

    24/3/2002 2:52:00 μμ

    Γέφυρα ζωής στήθηκε μεταξύ Λάρισας, Θεσσαλονίκης και Αθήνας. Οι συγγενείς 58χρονου, του οποίου οι γιατροί διαπίστωσαν τον εγκεφαλικό θάνατο, δώρισαν τα όργανά του στο Ιπποκράτειο, το ΑΧΕΠΑ και το Λαϊκό νοσοκομείο Αθηνών. Η μεταμόσχευση των οργάνων έγινε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα με επιτυχία.

    [18] Ραγδαία ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα υγείας

    24/3/2002 5:52:00 μμ

    Το 2002 θα είναι καθοριστικό για την ανάπτυξη της ιδιωτικής υγείας αφού οι ρυθμοί ανάπτυξης θα συνεχίσουν να είναι υψηλοί, αναφέρει μελέτη της εταιρίας ICAP. Σύμφωνα με την έρευνα, οι συνεχείς εξελίξεις στην ιατρική επιστήμη και τεχνολογία, η δημογραφική γήρανση του πληθυσμού και το φαινόμενο της υπογεννητικότητας, αποτελούν παράγοντες ώθησης του τομέα της ιδιωτικής υγείας.

    Οπως δείχνουν τα στοιχεία αναμένεται για το 2002 αύξηση της τάξης του 8,2% (σε σχέση με το 2001), δηλαδή ο τζίρος θα φτάσει τα 840 εκατομμύρια ευρώ.

    Θα πρέπει να σημειωθεί οτι, τα τελευταία χρόνια, στο χώρο της ιδιωτικής υγείας, παρατηρείται τάση εξαγορών και δημιουργίας μεγάλων ιατρικών μονάδων, με παράλληλη δραστηριοποίηση των νέων επιχειρήσεων και στο εξωτερικό (κυρίως σε Βαλκανικές χώρες και σε χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης).

    [19] ''Αντίποδες'': ''Γλέντι'' με την Πρωτοψάλτη

    24/3/2002 5:47:00 μμ

    Από δεκάδες χιλιάδες ομογενείς αποθεώθηκε το Σάββατο το βράδυ η Αλκηστις Πρωτοψάλτη, ο Κώστας Γανωτής, η ομάδα κρουστών ''Ηχόδραση'' και οι συνεργάτες τους που έδωσαν δύο συναρπαστικές υπαίθριες συναυλίες στο ''Γλέντι'' του φεστιβάλ ''Αντίποδες'', στον κεντρικό δρόμο της Μελβούρνης, Λόνσντεϊλ Στριτ. Για περισσότερο από τρεις ώρες η Αλκηστις Πρωτοψάλτη καθήλωσε τους ομογενείς της Αυστραλίας με τις ερμηνείες της παρά το γεγονός ότι στέκονταν όρθιοι και ...στριμωγμένοι αφού το σταυροδρόμι του χώρου όπου τραγουδούσε γέμισε ασφυκτικά και δεν έπεφτε καρφίτσα.

    Η ίδια καλλιτέχνης, η οποία την Παρασκευή το βράδυ είχε εμφανιστεί σε θέατρο του Σίδνεϊ, δήλωσε ενθουσιασμένη από την ανταπόκριση του κοινού παρά το γεγονός ότι οι συναυλίες της δινόταν σε υπαίθριο χώρο και, όπως είπε, αφαιρούσε κάπως την αμεσότητα με το κοινό και δεν έδινε τη δυνατότητα για ''θεατρικές κινήσεις''.

    Η Πρωτοψάλτη θα δώσει άλλη μια συναυλία απόψε (Κυριακή) στον ίδιο χώρο.

    [20] Έκθεση Πολυτελών Αυτοκινήτων στη Θεσ/νίκη

    24/3/2002 4:51:00 μμ

    Το Audi A4 Cabriolet

    Αυτοκίνητα από δεκατρείς εταιρίες θα παρουσιαστούν στη φετινή 2η Έκθεση Πολυτελών Αυτοκινήτων "Executive Cars" που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από τις 17 μέχρι τις 21 Απριλίου στις εγκαταστάσεις της Helexpo - ΔΕΘ. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν αυτοκίνητα, οι τιμές των οποίων κυμαίνονται μεταξύ των 16 εκατ. δρχ. και των 140 εκατ. δρχ., ενώ όπως είπαν οι διοργανωτές της έκθεσης, προϋπόθεση για να συμμετάσχει μία εταιρία στην έκθεση είναι η τιμή των αυτοκινήτων που θα παρουσιάσει να είναι πάνω από 12 εκατ. δρχ.

    Στη φετινή διοργάνωση αυτοκίνητα θα εκθέσουν οι εταιρίες Alfa Romeo, Audi, Honda, Jaguar, Lancia, Lexus, Mercedes-Benz, Peugeot, Maserati, Lamborghini, Lotus, Volvo και η Mitsubishi, ενώ με περίπτερο θα συμμετάσχουν και οι εταιρίες DiRent, JVC και Mactel.

    Στην 2η έκθεση "Executive Cars", θα κάνουν την πρώτη τους πανελλήνια εμφάνιση το Α4 Cabrio της Audi, τα Jaguar Χ-Type και S-Type, η Ε- Class της Mercedes-Benz και η Maserati Coupe.

    [21] Τέλος οι δημόσιες ομιλίες για τη Θάτσερ

    24/3/2002 4:00:00 μμ

    Η ''Σιδηρά Κυρία'' της Βρετανίας, η πρώην πρωθυπουργός Μάργκαρετ Θάτσερ, δεν θα εκφωνήσει ποτέ πια λόγο δημοσίως για λόγους υγείας. Αυτό ανακοινώθηκε επισήμως από τους εκπροσώπους της με το αιτιολογικό ότι ''στη διάρκεια των τελευταίων μηνών, η κ. Θάτσερ έχει υποστεί πολλά ελαφρά εγκεφαλικά'', γεγονός που την οδήγησε στην απόφαση "να ματαιώσει όλες τις δημόσιες ομιλίες της'' και να είναι ιδιαιτέρως προσεκτική στο εξής.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του γαλλικού πρακτορείου, εκπρόσωπος της επιβεβαίωσε ότι η επί σειρά ετών πρωθυπουργός της Βρετανίας -από το 1979 ως το 1990- δεν θα εκφωνήσει ποτέ πια λόγο εξαιτίας της εύθραυστης κατάστασης της υγείας της.

    Η 76χρονη Θάτσερ είχε ήδη ακυρώσει όλες τις υποχρεώσεις της από την περασμένη Τρίτη ακολουθώντας την συμβουλή του θεράποντος ιατρού της αφού πέρασε μια δοκιμασία.

    ''Επειτα από πολλές εξετάσεις, οι γιατροί της είπαν ότι δεν ήταν σε θέση να προβλέψουν ή να προλάβουν'' οποιαδήποτε νέο εγκεφαλικό επεισόδιο. ''Με μεγάλη λύπη αποφάσισε να ακούσει την συμβουλή τους και να ακυρώσει όλες τις δημόσιες ομιλίες της'', καταλήγει η ανακοίνωση.

    [22] Μήνυμα βρίκει προορισμό έπειτα από 30 χρόνια

    24/3/2002 6:32:00 μμ

    Χρειάσθηκαν ούτε λίγο ούτε πολύ τριάντα ολόκληρα χρόνια για να φθάσει μια φιάλη με ένα μήνυμα που είχε ρίξει στον ποταμό Ελβα ένα κορίτσι από την πρώην Ανατολική Γερμανία αναζητώντας αλληλογραφία από τον όποιο παραλήπτη. Το σημείωμα με ημερομηνία 2 Αυγούστου 1972 είχε στείλει μια 14χρονη και ζητούσε από όποιον το έβρισκε να της στείλει ένα γράμμα. Σήμερα η αποστολέας του μηνύματος είναι 44 χρόνων και ζει στο Στένταλ της Γερμανίας.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 24 March 2002 - 18:29:28 UTC