Browse through our Interesting Nodes on Policy & Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-04-08

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Αγγελος Στάγκος πρόεδρος της ΕΡΤ
  • [02] Συνάντηση Θεσσαλών αγροτών - υπ. Γεωργίας
  • [03] Εθνικό σχέδιο δράσης για την απασχόληση
  • [04] Συνάντηση Κακλαμάνη με Αραβες πρεσβευτές
  • [05] Στο Πεκίνο ο Γ. Παπανδρέου
  • [06] Συνάντηση Καραμανλή-Στόιμπερ
  • [07] Συσκεψη στη ΝΔ για το ''πολιτικό χρήμα''
  • [08] Aναβολή της δίκης του Π. Καζάκου
  • [09] Επίσκεψη Κων/λου σε νοσοκομείο Δυτ. Αττικής
  • [10] Εχασε τη μάχη για τη ζωή ο Νικόλας Δημαράς
  • [11] Αμετακίνητος ο Σαρόν παρά τις διεθνείς πιέσεις
  • [12] Σεισμός 4,4 R στο Ιράν
  • [13] Ταραχές και στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου
  • [14] Φιλιππίνες: Απελευθέρωση ιερέα-ομήρου
  • [15] Σύσκεψη για ΧΑΑ στο Υπουργείο Οικονομίας
  • [16] Οι σοκολάτες προκαλούν εφιάλτες!
  • [17] Αποσύρει την αγωγή η Τζένιφερ Λόπεζ
  • [18] Ο κατάλογος των πλουσιότερων Βρετανών
  • [19] Μακάβρια ευρήματα... σε ντουλάπα
  • [20] ''Ποπ Είδωλο'' o Γκάρετ Γκέιτς
  • [21] Ήρωας της χρονιάς... ένας σκύλος!

    [01] Ο Αγγελος Στάγκος πρόεδρος της ΕΡΤ

    8/4/2002 4:15:00 μμ

    Ανέλαβε επισήμως καθήκοντα ο νέος Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Α.Ε Αγγελος Στάγκος. Σε ειδική τελετή στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, ο υπουργός Τύπου Χρήστος Πρωτόπαπας και ο υφυπουργός Τηλέμαχος Χυτήρης παρουσίασαν τον κ. Στάγκο, μιλώντας με θερμά λόγια για το έργο και την προσωπικότητά του. Ξεχωριστή ημέρα σήμερα και για τον απερχόμενο πρόεδρο της ΕΡΤ Παναγιώτη Παναγιώτου, ο οποίος διοίκησε την εταιρία με αποτελεσματικότητα και συνέπεια τα τελευταία επτά χρόνια.

    Συγκίνηση για τον απερχόμενο πρόεδρο

    Χαρούμενη μέρα για την ΕΡΤ ΑΕ χαρακτήρισε τη σημερινή ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΡΤ, Παναγιώτης Παναγιώτου, τονίζοντας ότι κατά την επταετή θητεία του βελτιώθηκε η εικόνα της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, δόθηκε στην εταιρεία ο νέος και επιτυχημένος τίτλος της ΝΕΤ, επετεύχθη μεγάλη τομή στο χώρο του ραδιοφώνου καθώς και η οικονομική εξυγίανση της ΕΡΤ.

    « Παραδίδουμε την εταιρεία ελεύθερη από τα βάρη του παρελθόντος » ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Ο κ. Παναγιώτου υπογράμμισε ότι όλα τα παραπάνω επετεύχθησαν χάρη στην αποφασιστικότητα της κυβέρνησης, την ωριμότητα των στελεχών της εταιρείας και τη συνεργασία με την ΠΟΣΠΕΡΤ, την ΕΣΗΕΑ και τα πρωτοβάθμια συλλογικά όργανα.

    Ευχαρίστησε την κυβέρνηση, τους πρώην υπουργούς Τύπου Ευάγγελο Βενιζέλο, Δημήτρης Ρέππα αλλά και τον νυν Χρήστο Πρωτόπαπα, τους συνεργάτες του και τους εργαζομένους.

    Χ. Πρωτόπαπας: Δύσκολος και ανηφορικός ο δρόμος για την ΕΡΤ

    Από την πλευρά του, ο Χρήστος Πρωτόπαπας, συνεχάρη τον απερχόμενο πρόεδρο Π. Παναγιώτου "για την προσφορά και το πνεύμα ανεξαρτησίας του στη δημόσια Ραδιοτηλεόραση" και χαρακτήρισε τον κ. Στάγκο "μαχητή της δημοσιογραφίας" υπογραμμίζοντας την εμπειρία και τις ικανότητες του

    "Συνδυάζει την αίσθηση της επικοινωνίας με την αίσθηση διοίκησης ενός οργανισμού", είπε χαρακτηριστικά και τον κάλεσε να συνεχίσει σε συνεργασία με τους εργαζομένους τη δύσκολη και ανηφορική πορεία της ΕΡΤ.

    Δηλώσεις Α. Στάγκου

    Έχω πλήρη επίγνωση της ευθύνης της θέσης μου", ανέφερε ο νέος πρόεδρος της ΕΡΤ, χαρακτηρίζοντας κρίσιμη την περίοδο έως το 2004.

    Τόνισε επίσης ότι δεν έρχεται να ανατρέψει, αλλά να συνεχίσει το έργο των προκατόχων του προσβλέποντας στη συνεργασία όλων των στελεχών και εργαζομένων της εταιρείας.

    Ο Αγγελος Στάγκος είναι πτυχιούχος της ΑΣΟΕΕ και διαθέτει master στη δημοσιογραφία και στις δημόσιες σχέσεις από το πανεπιστήμιο Syracuse των ΗΠΑ.

    Έχει υπηρετήσει ως αρχισυντάκτης στον Οικονομικό Ταχυδρόμο, αρχισυντάκτης πολιτικού και ειδήσεων της εφημερίδας " Το Βήμα ", Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης στο Mega Channel, αρχισυντάκτης πολιτικού και στη συνέχεια Διευθυντής σύνταξης στην εφημερίδα "Καθημερινή".

    [02] Συνάντηση Θεσσαλών αγροτών - υπ. Γεωργίας

    8/4/2002 5:56:00 μμ

    Με την ηγεσία του υπ. Γεωργίας θα συναντηθεί στις 9 το βράδυ, μετά από αίτημά της, η συντονιστική επιτροπή των Θεσσαλών αγροτών. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι αγρότες στη Θεσσαλία θα απομακρύνουν τα τρακτέρ από τα κομβικά σημεία της εθνικής οδού, που έχουν καταλάβει.

    Στη δημοσιότητα τα ονόματα όσων έχουν παρανομήσει

    Το υπουργείο αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των αγροτών που έχουν παρανομήσει, καθώς όπως είπε στη ΝΕΤ 105,8, ο υφυπουργός Βαγγέλης Αργύρης, έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικοί έλεγχοι.

    Όπως ανέφερε, " δεν μπορεί 75.000 νόμιμοι βαμβακοπαραγωγοί να γίνονται θύματα κάποιων ελαχίστων που παρανομούν - είτε με αδήλωτες εκτάσεις, είτε με καλλιέργειες βάμβακος μεγαλύτερες από εκείνες που αρχικά είχαν δηλωθεί ".

    " Η ενδεχόμενη καταστρατήγηση του κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ενωσης για να ικανοποιηθούν οι αγρότες θα αποτελέσει καταστροφή γι αυτούς και οι κινητοποιήσεις δεν πρέπει να γίνονται εις βάρος της κοινωνίας " δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και κάλεσε τους αγρότες σε διάλογο.

    Τα μπλόκα

    Αυτή την ώρα, κλειστοί παραμένουν οι άξονες Λάρισας-Τρικάλων, Λάρισας - Καρδίτσας, Καρδίτσας-Τρικάλων.

    Παράλληλα, οι βαμβακοπαραγωγοί της Βορείου Ελλάδας έχουν αποκλείσει την παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης -Βέροιας στο ύψος της γέφυρας του ποταμού Λουδία και την εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Έδεσσας στο ύψος της Γουμένισσας.

    Αντιδράσεις ΝΔ

    " Δεν οργάνωσε σωστά το σύστημα ελέγχου η κυβέρνηση " υποστήριξε στη ΝΕΤ 105,8 ο βουλευτής της ΝΔ και αρμόδιος τομεάρχης Ευάγγελος Μπασιάκος, προσθέτοντας ακόμα, ότι " η ΝΔ δεν συμφωνεί με τις αντιδράσεις των αγροτών που θίγουν τα συμφέροντα άλλων κοινωνικών ομάδων.

    " Η ΝΔ δεν συμφωνεί με το κλείσιμο των εθνικών οδών, αλλά η κατάσταση φαίνεται ότι είναι ανεξέλεγκτη. Είναι χρέος της κυβέρνησης να ελέγξει για παρατυπίες στην παραγωγή βάμβακος " υπογράμμισε επίσης στη ΝΕΤ 105,8 ο βουλευτής της ΝΔ Σάββας Τσιτουρίδης.

    " Το υπουργείο να δώσει άμεσα στη δημοσιότητα όλα τα ονόματα των παρανομούντων αγροτών " ζητάει ο εκπρόσωπος των αγροτών Καρδίτσας Βαγγέλης Μπούτας.

    [03] Εθνικό σχέδιο δράσης για την απασχόληση

    8/4/2002 4:12:00 μμ

    Περισσότεροι από 800.000 άνεργοι και εργαζόμενοι αναμένεται να ωφεληθούν από το εθνικό σχέδιο δράσης για την απασχόληση, το οποίο παρουσίασε σήμερα στο Ζάππειο Μέγαρο ο υπουργός Εργασίας. Οπως ανακοίνωσε ο κ. Ρέππας με το περσινό σχέδιο δράσης κατά της ανεργίας δημιουργήθηκαν 91.000 νέες θέσεις εργασίας, με αποτέλεσμα να μειωθεί το ποσοστό ανεργίας στη χώρα μας στο 10%. Εκπρόσωποι του ΣΕΒ και των εμπόρων ζήτησαν μεγαλύτερη ευελιξία στην αγορά εργασίας ώστε να δημιουργηθεί απασχόληση, ενώ ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ ζήτησε τη μείωση του χρόνου εργασίας και να προχωρήσουν σε προσλήψεις οι επιχειρήσεις.

    Σχετικά με το νέο ασφαλιστικό

    "Η κυβέρνηση είναι έτοιμη για το νέο κοινωνικό συμβόλαιο που θα εξασφαλίσει βιώσιμο και κοινωνικά δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα" τόνισε ο υπουργός Εργασίας Δημήτρης Ρέππας, μιλώντας σε ημερίδα για το ασφαλιστικό που διοργάνωσε το Ίδρυμα Κόκκαλη.

    Ο κ. Ρέππας πρόσθεσε ότι η κυβερνητική πρόταση δεν είναι ούτε ήπια ούτε σκληρή, αλλά αναγκαία για τα επόμενα 30 χρόνια. Σημαντική υστέρηση εμφανίζουν τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού στο πρώτο τρίμηνο του έτους, καθώς ο ρυθμός αύξησης διαμορφώθηκε στο 2,2% έναντι ετήσιου στόχου 6,1%.

    [04] Συνάντηση Κακλαμάνη με Αραβες πρεσβευτές

    8/4/2002 6:48:00 μμ

    Τη σαφή και συνεπή θέση του κοινοβουλίου, που εκφράζει τις σκέψεις και τα αισθήματα ολόκληρου του ελληνικού λαού, κατά της βίας, εναντίον των επιθέσεων, της εισβολής, της κατοχής και των εγκλημάτων που διαπράττονται σήμερα σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης στους δώδεκα πρεσβευτές αραβικών χωρών στην Αθήνα, τους οποίους δέχτηκε το μεσημέρι στο γραφείο του, κατόπιν αιτήματός τους.

    "Αποδοκιμάζουμε κάθε πράξη βίας σε βάρος αόπλων, αθώων πολιτών, που χρησιμοποιείται επιπλέον και ως πρόσχημα για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που διεξάγονται αυτή τη στιγμή στην Παλαιστίνη", τόνισε ο κ. Κακλαμάνης.

    "Πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνουν σεβαστές οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, να εγκαταλείψει το Ισραήλ τα κατεχόμενα εδάφη, να επιστρέψει ο στρατός στις βάσεις του, να επανέλθουν τα δύο μέρη στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.", κατέληξε ο πρόεδρος της Βουλής.

    Ο Παλαιστίνιος πρεσβευτής Αμπντάλα Αμπντάλα, εκ μέρους των Αράβων πρεσβευτών, εξέφρασε τις "θερμές ευχαριστίες προς την ελληνική κυβέρνηση, τη Βουλή των Ελλήνων, τα κόμματα και τον ελληνικό λαό και ειδικότερα στον πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη για την προσωπική του στάση και τις θέσεις που υιοθέτησαν υπέρ του δίκαιου αγώνα του παλαιστινιακού λαού και για την καταδίκη της βάρβαρης ισραηλινής εισβολής κι αντιμετώπισης του παλαιστινιακού λαού".

    Παράλληλα ο κ. Αμπντάλα ενημέρωσε για τις προσπάθειες που καταβάλλει η αραβική πλευρά, για την πρωτοβουλία της Συνόδου Κορυφής των αραβικών χωρών, αλλά και για τις προσπάθειες της παλαιστινιακής ηγεσίας για την επανέναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας

    [05] Στο Πεκίνο ο Γ. Παπανδρέου

    Πηγή: NET 105,8 fm 8/4/2002 4:12:00 μμ

    ''Η αμερικανική κυβέρνηση τις τελευταίες μέρες επιδεικνύει μια θετική κινητικότητα στο Μεσανατολικό. Και αυτό είναι κάτι που επιτρέπει να διαμορφωθεί μια κοινή προσέγγιση σε διεθνές επίπεδο. Ολοι τώρα ζητούν την άμεση αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων από τις παλαιστινιακές περιοχές, εκεχειρία και διαπραγματεύσεις για τη λύση του προβλήματος''. Αυτό τόνισε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου από το Πεκίνο όπου βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη. Σε συνάντηση που είχε εξάλλου με τον αντιπρόεδρο της κινέζικης κυβέρνησης Χουζιντάο επρόκειτο να υπογραφεί η δήλωση στήριξης από την Κίνα της ολυμπιακής εκεχειρίας.

    Επικρίσεις Παπανδρέου για την πολιτική των ΗΠΑ στο Μεσανατολικό

    Η αμερικανική πολιτική στο Μεσανατολικό ήταν λάθος, με την έννοια ότι οι ΗΠΑ έχουν τις δυνατότητες να επηρεάζουν τις εξελίξεις στην περιοχή, δήλωσε χθες από το Πεκίνο, ο υπουργός Εξωτερικών. Η πολιτική Μπους, όπως είπε ο κ. Παπανδρέου, είχε ως αποτέλεσμα τη στρατιωτική δράση του Ισραήλ χωρίς καμία πρόνοια για πολιτική επίλυση της κρίσης.

    Εξάλλου ο κ. Παπανδρέου, επισήμανε ότι όσο και αν είναι δικαιολογημένος ο αγώνας των Παλαιστινίων, ο φόνος αθώων πολιτών υπονομεύει το κύρος της Παλαιστινιακής Αρχής και απομακρύνει τους συμμάχους που είχαν οι Παλαιστίνιοι εκτός του Ισραήλ.

    Η Ελλάδα 2η χώρα προορισμού στη διακίνηση Κινέζων επισκεπτών

    Επίσης, στις επαφές που είχαν σήμερα τόσο ο κ. Γιώργος Παπανδρέου όσο και ο κ. Δημήτρης Γεωργακόπουλος, υφυπουργός Τουρισμού, συζητήθηκε εκτενώς η δυνατότητα υπογραφής μιας διμερούς συμφωνίας σύμφωνα με την οποία η χώρα μας θα γίνει δεύτερη χώρα προορισμού στη διακίνηση Κινέζων επισκεπτών. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ η Κίνα είναι σε παγκόσμια κλίμακα τέταρτη χώρα στον όγκο διακίνησης τουριστών.

    [06] Συνάντηση Καραμανλή-Στόιμπερ

    8/4/2002 7:07:00 μμ

    Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στο Μόναχο, συναντήθηκε σήμερα με τον Πρωθυπουργό της Βαυαρίας και υποψήφιο Καγκελάριο της Γερμανίας Έντμουντ Στόιμπερ. Στη συνάντησή κυριάρχησαν τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή, ενώ συζητήθηκαν οι προτεραιότητητες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στο οποίο ανήκουν. Στη συνάντηση μετείχαν η Συντονίστρια της ΟΔΕ Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων Ντόρα Μπακογιάννη, ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και ΕΕ, καθηγητής Γ. Βαληνάκης και ο Εκπρόσωπος Τύπου Θ. Ρουσόπουλος.

    Δηλώσεις Καραμανλή

    Ο Πρόεδρος της Ν.Δ μετά τη συνάντηση δήλωσε ότι "είχαμε την χαρά να συναντήσουμε τον Πρωθυπουργό της Βαυαρίας και υποψήφιο Καγκελάριο της Γερμανίας κ. Στόιμπερ. Συζητήσαμε μία σειρά από θέματα που αφορούν το μέλλον της Ευρώπης. Την υπόθεση της διεύρυνσης, την υψηλή ανεργία, την ανάγκη για θεσμικές αλλαγές, ώστε να γίνει η Ευρώπη πιο λειτουργική. Είναι αξιοσημείωτες οι επιτυχίες του κ. Στόιμπερ, στη Βαυαρία, στο θέμα της καταπολέμησης της ανεργίας. Επιτυχίες οι οποίες αποτελούν ένα σημαντικό ορόσημο για όλους μας, καθώς μπορούμε να αντλήσουμε συμπεράσματα. Το λέω αυτό γιατί η Ευρώπη που οραματιζόμαστε είναι η Ευρώπη των ευκαιριών, και όχι του αποκλεισμού. Είχα την ευκαιρία να θέσω και δύο σημαντικά, εθνικού ενδιαφέροντος, θέματα στον κ. Στόιμπερ: Το πρώτο έχει να κάνει με τον Ευρωστρατό και το δεύτερο θέμα είναι το Κυπριακό και η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση".

    [07] Συσκεψη στη ΝΔ για το ''πολιτικό χρήμα''

    8/4/2002 6:53:00 μμ

    Την καταψήφιση του νομοσχεδίου για το "πολιτικό χρήμα" αποφάσισε η Νέα Δημοκρατία, στη διάρκεια σύσκεψης που έγινε σήμερα στη Ρηγίλλης με τη συμμετοχή των κυρίων Προκόπη Παυλόπουλου, Βύρωνα Πολύδωρα, Δημήτρη Σιούφα και Μανώλη Κεφαλογιάννη. Μετά το τέλος της συσκέψεως ο κ. Παυλοπουλος δήλωσε ότι το νομοσχέδιο δεν εξασφαλίζει τη διαφάνεια ούτε κατοχυρώνει τον έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενώ ο κ. Πολύδωρας έκανε λόγο για υπαναχώρηση σε όσα είχαν συμφωνηθεί στη Διακομματική Επιτροπή.

    [08] Aναβολή της δίκης του Π. Καζάκου

    Πηγή: ΑΠΕ 8/4/2002 12:39:00 μμ

    Λόγω απουσίας ουσιωδών μαρτύρων αναβλήθηκε για τις 6 Νοεμβρίου 2002 από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών η δίκη του 26χρονου Παντελή Καζάκου, ο οποίος πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε δις ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 25 ετών για δύο ανθρωποκτονίες και επτά απόπειρες ανθρωποκτονιών σε βάρος αλλοδαπών το 99 στο κέντρο της Αθήνας. Εξω από το δικαστικό μέγαρο είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς μέλη αντιρατσιστικών οργανώσεων και ζητούσαν την παραδειγματική καταδίκη του Καζάκου.

    Κανένα ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο

    Στον κατηγορούμενο πρωτόδικα δεν είχε αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, καθώς το δικαστήριο είχε δεχθεί ότι ο Παντελής Καζάκος ενήργησε υπολογισμένα και ωθούμενος από ρατσιστικές αντιλήψεις.

    Υπενθυμίζεται ότι ο Καζάκος σκότωσε τον Οκτώβριο του 1999 έναν Κούρδο και έναν Γεωργιανό, ενώ τραυμάτισε έναν Αιγύπτιο, δύο Κούρδους, δύο Αφρικανούς και δύο Παλαιστινίους. Οι πέντε από αυτούς έχουν μόνιμο πρόβλημα αναπηρίας.

    [09] Επίσκεψη Κων/λου σε νοσοκομείο Δυτ. Αττικής

    Πηγή: ΑΠΕ 8/4/2002 12:13:00 μμ

    Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, και οι Γ. Αμπατζόγλου, βουλευτής, Σ. Παναρέτου, μέλος της Π.Γ., Δ. Αδαμόπουλος, Υπεύθυνος του Τμήματος Υγείας, επισκέφθηκαν σήμερα το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η άσκηση πίεσης για την άμεση λειτουργία του Νοσοκομείου στο πλαίσιο του ΕΣΥ. Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Διοικητή του Νοσοκομείου, κ. Ν. Πολύζο, παρόντος και του Προέδρου του Γ ΠΕΣΥ, Δ. Σερεμέτη. Ακολούθησε περιοδεία στους χώρους του Νοσοκομείου.

    Δηλώσεις Κωνσταντόπουλου

    Μετά την επίσκεψη ο Πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε: ''Το νοσοκομείο του Χαϊδαρίου πρέπει να λειτουργήσει τώρα αμέσως, ενταγμένο στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, με ελεύθερη πρόσβαση στους πολίτες και με όποιες πανεπιστημιακές κλινικές κριθεί ότι πρέπει να έχει. Η λειτουργία του νοσοκομείου θα αναβαθμίσει τον Δημόσιο τομέα της Υγείας θα αναβαθμίσει και την περιοχή ολόκληρη. Με τις αναγκαίες περιβαλλοντικές αποκαταστάσεις, αλλά και τις συγκοινωνιακές παρεμβάσεις, ώστε οι πολίτες να μπορούν να έχουν κάλυψη στον τομέα Υγείας που τόσο εξακολουθεί να τους ταλαιπωρεί. Η παρουσία μας σήμερα έχει αυτόν τον χαρακτήρα της άσκησης πίεσης για να λειτουργήσει αμέσως το νοσοκομείο. Αρκετά έχει ταλαιπωρηθεί η ελληνική κοινή γνώμη από προηγούμενα όπως στο Θριάσιο, όπως στη Λάρισα και αλλού. Εδώ, όσο περνάει ο καιρός και δεν λειτουργεί το νοσοκομείο και τα μηχανήματα απαξιώνονται και οι πολίτες δικαίως αναρωτιούνται πίσω από αυτήν την κατάσταση ποια παιχνίδια και ποιες σκοπιμότητες κρύβονται''.

    [10] Εχασε τη μάχη για τη ζωή ο Νικόλας Δημαράς

    8/4/2002 3:44:00 μμ

    Εχασε σήμερα το πρωί τη μάχη με το θάνατο ο γιος του δημοσιογράφου και πρώην βουλευτή Γιάννη Δημαρά, Νικόλας, 27 ετών, εικονολήπτης. Ο Νικόλας Δημαράς νοσηλευόταν από τις 30 Μαρτίου στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν σε κωματώδη κατάσταση, μετά από σφοδρή σύγκρουση της μοτοσικλέτας που οδηγούσε με ΙΧ αυτοκίνητο στα Βριλήσσια. Ο Γιάννης Δημαράς, αποφάσισε να δωρίσει τα όργανα του γιου του, προκειμένου να σωθούν άλλες ζωές.

    [11] Αμετακίνητος ο Σαρόν παρά τις διεθνείς πιέσεις

    8/4/2002 5:10:00 μμ

    Με ρουκέτες έπληξαν Ισραηλινοί τον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν αφού νωρίτερα κάλεσαν από μεγάφωνα τους Παλαιστίνιους να συγκεντρωθούν στην κεντρική πλατεία. Στη Βηθλεέμ, στις φλόγες έχει τυλιχθεί κτίριο που βρίσκεται δίπλα στο Ναό της Γέννησης, ενώ σκοτώθηκε από πυρά Ισραηλινών ένας Παλαιστίνιος που προσπαθούσε να σβήσει τη φωτιά.

    Αποφασισμένος να συνεχίσει τις επιχειρήσεις

    Μέχρι στιγμής 200 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους, περισσότεροι από 1500 έχουν τραυματισθεί και εκατοντάδες είναι οι συλληφθέντες.

    Σε μια θυελλώδη συνεδρίαση στην ισραηλινή βουλή ο Αριέλ Σαρόν απέρριψε το αίτημα Μπους για απόσυρση από τα παλαιστινιακά εδάφη.

    Όπως δήλωσε θα δημιουργηθούν ''ζώνες ασφαλείας'' στη Δυτική Όχθη αφού αποχωρήσουν οι στρατιώτες από τις πόλεις που κατέλαβαν και τόνισε ότι μπορεί να συζητήσει την ειρηνευτική διαδικασία με μετριοπαθείς Αραβες ηγέτες.

    Πρόσθεσε ότι θα συζητήσει σχετικά με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ, ο οποίος έφτασε σήμερα στο Μαρόκο, στο πλαίσιο ειρηνευτικής αποστολής.

    Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κατηγόρησε εκ νέου το Γιάσερ Αραφάτ ως υποκινητή δολοφόνων.

    Με κυρώσεις απειλεί το Ισραήλ η ΕΕ - με εμπάργκο πετρελαίου ο Χουσείν

    Ενδέχεται να επανεξεταστεί το Σύμφωνο Εμπορίου και Συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης με το Ισραήλ, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι, αν οι Ισραηλινοί δεν σταματήσουν τις επιχειρήσεις.

    Παράλληλα, ο Σαντάμ Χουσεϊν ανακοίνωσε την αναστολή των ιρακινών εξαγωγών πετρελαίου για 30 μέρες ή μέχρι να αποσυρθεί ο ισραηλινός στρατός από τα παλαιστινιακά εδάφη. Για τον ίδιο λόγο και το Ιράν κάλεσε τις ισλαμικές χώρες να διακόψουν τις σχέσεις τους με το Ισραήλ.

    Στο μεταξύ, αναμένεται να συνέλθει και πάλι σήμερα το συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις, παρά τις εκκλήσεις, εντείνουν τις επιθέσεις στις παλαιστινιακές περιοχές.

    Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας είχαν χθες διαβουλεύσεις κεκλεισμένων των θυρών, που διήρκεσαν πάνω από δύο ώρες, κατόπιν αιτήματος των αραβικών κρατών.

    Στη συνέχεια εκδόθηκε ανακοίνωση με την οποία εκφράζεται η βαθύτατη ανησυχία για το γεγονός ότι δεν εισακούονται από την ισραηλινή ηγεσία οι εκκλήσεις για αποχώρηση των δυνάμεων από τις αυτοδιοικούμενες παλαιστινιακές περιοχές.

    ''Πρέπει να γίνει εκεχειρία και το Ισραήλ να αποσύρει τις δυνάμεις του από τις παλαιστινιακές πόλεις χωρίς καθυστέρηση'', αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

    ''Η συνέχιση της βίας από τη δύναμη που ελέγχει την κατάσταση είναι απαράδεκτη'', δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής, Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος ασκεί την προεδρία του Σώματος.

    [12] Σεισμός 4,4 R στο Ιράν

    Πηγή: ΑΠΕ 8/4/2002 12:27:00 μμ

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα στο βορειοδυτικό Ιράν, αλλά μέχρι τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές, μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA. Η δόνηση έγινε αισθητή στην πόλη Τασούζ και στο λιμάνι Σαραφχανέχ. Οι σεισμοί είναι συχνό φαινόμενο στο Ιράν. Σύμφωνα με το πρακτορείο, από το 1991 έχουν σημειωθεί περίπου 950 σεισμοί στη χώρα από τους οποίους έχουν χάσει τη ζωή τους 17.600 άνθρωποι και έχουν τραυματιστεί 53.300.

    [13] Ταραχές και στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου

    8/4/2002 12:19:00 μμ

    Φωτο αρχείου

    Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα πως εξέδωσε διαταγές επιστράτευσης εφέδρων που θα αναπτυχθούν στην μεθόριο της χώρας με τον Λίβανο, έπειτα από μία σειρά επιθέσεων με ρουκέτες που εξαπέλυσε κατά του ισραηλινού εδάφους από τον νότιο Λίβανο η σιϊτική οργάνωση Χεζμπολάχ. Εν τω μεταξύ το Συμβούλιο Ασφαλείας του Ισραήλ αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα το μεσημέρι προκειμένου να προβεί σε εκτίμηση της κατάστασης και να αποφασίσει για τη στάση του.

    Προειδοποιήσεις του Ισραήλ προς Λίβανο-Συρία. Το Ιραν αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη

    ''Το Συμβούλιο θα συζητήσει κυρίως την απαράδεκτη κατάσταση που διαμορφώνεται στα βόρεια σύνορά μας'', δήλωσε στο ραδιοσταθμό των Ενόπλων Δυνάμεων ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Γιντιόν Σάαρ. ''Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε επί μακρόν αυτή την κατάσταση, καθώς μάλιστα οι πολιτικές επαφές δεν απέδωσαν'' πρόσθεσε.

    Από την πλευρά του ο υπουργός Αμυνας, Μπινιαμίν Μπεν Ελιέζερ προειδοποίησε τη Συρία και το Λίβανο ''να μην εκλάβουν ως σημάδι αδυναμίας την μέχρι τώρα απουσία ισραηλινής αντίδρασης''.

    Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ήδη ότι διέταξε την επιστράτευση εφέδρων που θα αναπτυχθούν στην μεθόριο της χώρας με τον Λίβανο. ''Μετά από την επιδείνωση της κατάστασης στην βόρειο μεθόριο, που προκλήθηκε από τη Χεζμπολάχ και ενόψει μίας πιθανής κλιμάκωσης, ο ισραηλινός στρατός επιστράτευσε εφέδρους, προκειμένου να αναπτύξει ενισχύσεις στο μέτωπο'', τόνισε εκπρόσωπος του στρατού.

    Η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε χθες περίπου 50 ρουκέτες τύπου Κατιούσα και βλήματα όλμων εναντίον ισραηλινών στρατιωτικών στόχων στη διαφιλονικούμενη περιοχή των αγροκτημάτων Σεμπάα. Από τις επιθέσεις τραυματίστηκαν ελαφρά δύο Ισραηλινοί στρατιώτες. Σε αντίποινα, η ισραηλινή αεροπορία εξαπέλυσε δύο επιδρομές εναντίον θέσεων της Χεζμπολάχ.

    Το Ιράν διέψευσε σήμερα ότι έχει οποιαδήποτε ανάμιξη στις επιχειρήσεις που πραγματοποιεί η Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο εναντίον του Ισραήλ. Σε ανακοίνωση του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών απορρίπτονται οι κατηγορίες για ανάμιξη της Τεχεράνης στις επιχειρήσεις της Χεζμπολάχ, τις οποίες όμως χαρακτηρίζει ''δικαιολογημένες''. ''Οι επιχειρήσεις αυτές είναι η απάντηση στα σιωνιστικά εγκλήματα και είναι δικαιολογημένες'' πρόσθεσε ο Χαμίντ Ρεζά Ασεφί, εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών. ''Εφόσον ένα τμήμα του Λιβάνου εξακολουθεί να κατέχεται από το Ισραήλ οι επιχειρήσεις αυτές είναι νόμιμες'' υποστήριξε ο Ιρανός εκπρόσωπος.

    [14] Φιλιππίνες: Απελευθέρωση ιερέα-ομήρου

    8/4/2002 1:24:00 μμ

    Φωτο αρχείου

    Απελευθερώθηκε από τα χέρα των απαγωγέων του ο Ιταλός ιερέας, Τζουζέπε Πιεραντόνι, που είχε απαχθεί το περασμένο έτος στην πόλη Ντιματάλινγκ, στις νότιες Φιλιππίνες, όπως ανακοίνωσε σήμερα η πρόεδρος της χώρας, Γκλόρια Μακαπάγκαλ Αρόγιο. Το περασμένο Σαββατοκύριακο είχαν συλληφθεί τρία μέλη της ομάδας των απαγωγέων του Ιταλού ιερωμένου, η οποία πιστεύεται πως αποτελείται από πρώην μουσουλμάνους αντάρτες που στράφηκαν προς τη ληστεία. Οι απαγωγείς είχαν ζητήσει ένα σεβαστό ποσό ως λύτρα από την Καθολική Εκκλησία, όμως εκείνη δεν είχε υποκύψει στις απαιτήσεις τους. Στο μεταξύ περισσότεροι από 2000 Αμερικανοί στρατιώτες αναμένεται να φθάσουν στις Φιλιππίνες αυτόν τον μήνα για να πάρουν μέρος στα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια που θα γίνουν στο βόρειο τμήμα της χώρας και θα διαρκέσουν δύο εβδομάδες.

    Στόχος η βελτίωση των ενόπλων δυνάμεων των Φιλιππίνων

    Οπως ανακοίνωσε ο συνταγματάρχης Οράσιο Λακτάο στις ασκήσεις που θα γίνουν από τις 22 Απριλίου έως τις 6 Μαϊου στο νησί Λουζόν, στις βόρειες Φιλιππίνες θα πάρουν μέρος 2665 Αμερικανοί στρατιώτες και 2900 άνδρες των ενόπλων δυνάμεων των Φιλιππίνων.

    Ο συνταγματάρχης Λακτάο πρόσθεσε ότι θα πρόκειται για την 17η ευρείας κλίμακας στρατιωτική άσκηση που γίνεται μεταξύ Φιλιππίνων και ΗΠΑ, από το 1981. ''Στόχοι της άσκησης είναι να βελτιωθεί η πολεμική ετοιμότητα Φιλιππίνων-ΗΠΑ σε κοινές επιχειρήσεις και η συνεργασία μέσω της εκπαίδευσης σε συμβατικές και αντισυμβατικές τεχνικές'', δήλωσε ο συνταγματάρχης Λακτάο.

    Στο πλαίσιο των κοινών ασκήσεων έχουν προγραμματισθεί ενέργειες ναυτικών, αεροπορικών και χερσαίων δυνάμεων. Περισσότεροι από 660 Αμερικανοί στρατιώτες βρίσκονται ήδη στις νότιες Φιλιππίνες και συγκεκριμένα στην πόλη Ζαμποάνγκα και στη γειτονική νήσο Μπασιλάν, όπου διεξάγονται ασκήσεις για να ενισχυθεί η ικανότητα των δυνάμεων των Φιλιππίνων να αντιμετωπίζουν τρομοκρατικές ενέργειες.

    Περίπου 160 άνδρες των Αμερικανικών ειδικών δυνάμεων έχουν αναπτυχθεί στη νήσο Μπασιλάν για να βοηθήσουν τις ένοπλες δυνάμεις των Φιλιππίνων να εξουδετερώσουν τους μουσουλμάνους αντάρτες του ''Αμπού Σαγιάφ'', που κρατούν ομήρους ένα ζεύγος Αμερικανών και μία Φιλιππινέζα νοσοκόμα εδώ και 10 μήνες.

    [15] Σύσκεψη για ΧΑΑ στο Υπουργείο Οικονομίας

    8/4/2002 5:29:00 μμ

    Η ανάκτηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών στο Χρηματιστήριο και στο ρόλο του είναι το ζητούμενο, δήλωσε ο Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Π. Αλεξάκης, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Yπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών με εκπροσώπους της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Εισηγμένων Εταιριών και υπηρεσιακών παραγόντων του Yπουργείου.

    Ο Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Π. Αλεξάκης δήλωσε ότι ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης δεσμεύτηκε για την αταλάντευτη υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών, ενώ όσοι συμμετείχαν στη σύσκεψη συμφώνησαν ότι αφενός μέν χρειάζεται συμπλήρωση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του Χρηματιστηρίου, αφετέρου ότι υπάρχει (και) πρόβλημα ρευστότητας.

    Επίσης, συμφωνήθηκε να αναδειχθούν οι επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα και προς την κατεύθυνση αυτή θα συμβάλλει το Χρηματιστήριο διοργανώνοντας ειδική εκδήλωση-συνέδριο στα μέσα Μαΐου.

    [16] Οι σοκολάτες προκαλούν εφιάλτες!

    Αννίτα Πασχαλινού 8/4/2002 6:48:00 μμ

    Μας αφήνει μια υπέροχη γλυκιά γεύση και μας τονώνει με ενέργεια. Σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να γίνει η αιτία για αύξηση του βάρους , φθορά των δοντιών, δερματικά προβλήματα. Όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε τα θετικά και αρνητικά της σοκολάτας. Ή τουλάχιστον έτσι πιστεύαμε, αφού επιστήμονες κατηγορούν τώρα το γλυκό έδεσμα και για εφιάλτες!

    Υπάρχουν αποδείξεις για την ενοχή της σοκολάτας;

    Έρευνα που έγινε σε νοσοκομείο της Βιρτζίνια των ΗΠΑ έδειξε ότι η καφεΐνη που εμπεριέχεται στη σοκολάτα μπορεί να εμποδίσει μια φυσική διαδικασία που λέγεται ατονία και παραλύει τον οργανισμό μας την ώρα που ονειρευόμαστε.

    Πρακτικά αυτό σημαίνει, ότι αυτός που κοιμάται κινείται περισσότερο κατά τη διάρκεια του ύπνου.

    Περισσότερο επιρρεπείς, σύμφωνα με τη μελέτη, είναι οι άνδρες ενώ το σύνδρομο αυτό προσβάλει, κατά μέσο όρο, έναν στους διακόσιους ανθρώπους.

    Κατηγορηματικά αντίθετος με τη θέση αυτή, εμφανίζεται ο γιατρός Μόρις Οχέιον, από το πανεπιστήμιο του Στανφορντ, ο οποίος δηλώνει ότι κανείς δεν μπορεί να αποδείξει ότι το γλυκό έδεσμα συνδέεται με τους εφιάλτες που κάποιες φορές βλέπουμε στον ύπνο μας.

    [17] Αποσύρει την αγωγή η Τζένιφερ Λόπεζ

    8/4/2002 5:04:00 μμ

    Η διάσημη τραγουδίστρια και ηθοποιός Τζένιφερ Λόπεζ απέσυρε την αγωγή, που είχε καταθέσει εναντίον δύο αγνώστων οι οποίοι την απειλούσαν ότι θα δημοσιοποιήσουν μια βιντεοταινία στην οποία εμφανίζεται η πανέμορφη Λοπέζ, να κάνει έρωτα με έναν πρώην αγαπημένο της. Ο άγνωστος φέρεται να είναι ένας από τους παλιούς ερωτικούς συντρόφους της Τζένιφερ.

    [18] Ο κατάλογος των πλουσιότερων Βρετανών

    8/4/2002 4:23:00 μμ

    Ο βρετανός τραγουδιστής Ρόμπι Ουίλιαμς και ο άσσος του βρετανικού ποδοσφαίρου Ντέιβιντ Μπέκαμ, οι περιουσίες των οποίων εκτιμάται ότι ανέρχονται σε 35 εκατομμύρια στερλίνες (56 εκατομμύρια ευρώ) συγκαταλέγονται στους 1.000 πλουσιότερους Βρετανούς, σύμφωνα με κατάλογο που συντάσσει κάθε χρόνο ο εμπειρογνώμων Φιλ Μπίρεσφορντ.

    Οι Ουίλιαμς και Μπέκαμ, αναμφίβολα τα πιο δημοφιλή πρόσωπα στη Βρετανία, βρίσκονται και οι δύο τους στην 962η θέση. Στην περίπτωση του Μπέκαμ, για πρώτη φορά η περιουσία του υπολογίζεται μαζί με εκείνη της συζύγου του, πρώην μέλος του συγκροτήματος Σπάις Γκερλ Βικτόρια Ανταμς.

    Πέρυσι οι περιουσίες του Ντέιβιντ και της Βικτόριας Μπέκαμ υπολογίζονταν χωριστά, και ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε εισοδήματα 12 εκατομμύρια στερλίνες (19,2 εκατομμύρια ευρώ).

    Φέτος εκτός από την περιουσία της συζύγου του, συμπεριελήφθησαν στα εισοδήματα και τα ''μυθώδη'' διαφημιστικά συμβόλαια που υπέγραψε με την Pepsi και την Adidas.

    Όσο για τον Ρόμπι Ουίλιαμς οφείλει αυτή την αλματώδη οικονομική του ευμάρεια στη μεγάλη επιτυχία του τελευταίου του άλμπουμ ''Swing When You're Winning'' που μέχρι στιγμής έχει πουλήσει πέντε εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο.

    Σύμφωνα με τον κατάλογο, που θα δημοσιευθεί στους κυριακάτικους "Times", ο πρώην ''Μπιτλ'' Πολ Μακ Κάρτνεϊ παραμένει ο πλουσιότερος καλλιτέχνης στο μουσικό στερέωμα με περιουσία 713 εκατομμυρίων στερλινών (1,14 δισεκατομμύριο ευρώ).

    [19] Μακάβρια ευρήματα... σε ντουλάπα

    Πηγή: ΑΠΕ 8/4/2002 4:55:00 μμ

    Φωτογραφία αρχείου

    Έξι σκελετοί βρεφών ανακαλύφθηκαν μέσα σε μια ντουλάπα άδειου διαμερίσματος στην περιοχή του Τόκιο, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Τζίτζι. Οι σκελετοί βρέθηκαν χθες από συνεργείο καθαρισμού, που είχε καλέσει ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος. Στο χώρο του διαμερίσματος δεν εντοπίσθηκαν ίχνη φόνου. Το διαμέρισμα στην χερσόνησο της Σαϊτάμα είναι κενό από τα τέλη Μαρτίου οπότε το εκκένωσαν οι προηγούμενοι ένοικοι του, ένα ζευγάρι γύρω στα 30 με δύο παιδιά, που διέμενε εκεί από τον Απρίλιο του 1990.

    Οι πέντε από τους έξι σκελετούς ήταν τυλιγμένοι σε διαφανείς σακούλες και εφημερίδες και τοποθετημένοι στο επάνω ράφι της ντουλάπας.

    Ο έκτος σκελετός ήταν μέσα σε μια πλαστική θήκη φύλαξης ρούχων.

    [20] ''Ποπ Είδωλο'' o Γκάρετ Γκέιτς

    8/4/2002 4:44:00 μμ

    Η αμερικανίδα τραγουδίστρια Μπρίτνεϊ Σπίαρς δεν κατόρθωσε να ξεπεράσει σε πωλήσεις τον νικητή του διαγωνισμού, για την ανάδειξη του ''Ποπ Ειδώλου'' Γκάρετ Γκέιτς, έτσι το σίνγκλ του Γκέιτς φιγουράρει πρώτο στον κατάλογο των επιτυχιών για τρίτη συνεχή εβδομάδα. Το νέο σινγκλ της Μπρίτνεϊ Σπίαρς με τίτλο ''I'm not a Girl not yet a Woman'' παρά το γεγονός ότι είναι νέα είσοδος στο βρετανικό τσαρτ, βρίσκεται στη δεύτερη θέση. Το πρώτο τραγούδι του Γκέιτς που σηματοδοτεί την έναρξη της καριέρας του, είναι το σινγκλ με τη μεγαλύτερη ταχύτητα πωλήσεων των τελευταίων 50 χρόνων.

    [21] Ήρωας της χρονιάς... ένας σκύλος!

    Πηγή: ΑΠΕ 8/4/2002 3:45:00 μμ

    Ένας σκύλος στη Φλόριντα που πάλεψε με έναν αλιγάτορα για να προστατέψει μια ηλικιωμένη γυναίκα, βραβεύθηκε για την πίστη του και ανακηρύχθηκε '' ο σκύλος ήρωας της χρονιάς''. Ο 2χρονος Μπλου διέσωσε την Ρουθ Γκέι απο τα δόντια του αλιγάτορα και τραυματίσθηκε εκείνος, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές του ετήσιου βραβείου που αθλοθετεί η εταιρία Heinz.

    Η 85χρονη Γκέι είχε βγάλει βόλτα το σκύλο της, ένα απόγευμα του περασμένου Ιουλίου και βάδιζε κατά μήκος ενός καναλιού που βρίσκεται δίπλα στο σπίτι της.

    Κάποια στιγμή γλύστρισε στο βρεγμένο γρασίδι και έπεσε με συνέπεια να σπάσει τη μύτη της και να πάθει εξάρθρωση της ωμοπλάτης. Ο Μπλού ξάπλωσε δίπλα της ενόσω εκείνη καλούσε σε βοήθεια.

    Ξαφνικά το σκυλί άρχισε να γρυλίζει και να τρέχει μέσα στο σκοτάδι.

    Είχε αντιληφθεί τον αλιγάτορα που είχε βγει από το κανάλι.

    Ο Μπλου έπεσε πάνω στον αλιγάτορα παρά το γεγονός ότι το ερπετό του είχε καταφέρει αρκετές δαγκωματιές στο στομάχι και κατόρθωσε να ειδοποιήσει και να καθοδηγήσει το γιό και τη νύφη της Γκέι στο σημείο που εκείνη είχε πέσει.

    ''Ακουγα τον Μπλου και τον αλιγάτορα να παλεύουν. Αρχικά πίστεψα ότι ο Μπλου ήταν νεκρός. Συνειδητοποίησα ότι ο Μπλου ήταν ζωντανός όταν επέστρεψαν τα παιδιά και τον άκουσα πάλι να γαυγίζει. Τότε κατάλαβα ότι με είχε σώσει από τον αλιγάτορα'', δήλωσε η Γκέι.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 8 April 2002 - 16:55:54 UTC