Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-05-19

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έκτακτη παλαιστινιακή εκλογική επιτροπή
  • [02] Και επί Κλίντον πληροφορίες για χτυπήματα

    [01] Έκτακτη παλαιστινιακή εκλογική επιτροπή

    19/5/2002 11:36:00 πμ

    Με κύριο αντικείμενο τον προγραμματισμό των γενικών εκλογών, ο Παλαιστίνιος ηγέτης Γιάσερ Αραφάτ συγκαλεί σήμερα εκτάκτως την παλαιστινιακή εκλογική επιτροπή, ενώ χθες έθεσαν στην διάθεση του τις παραιτήσεις τους 22 υπουργοί. Τέσσερις ισραηλινοί στρατιώτες που επέβαιναν σε τζιπ τραυματίσθηκαν ελαφρά σήμερα από έκρηξη παγιδευμένου μηχανισμού κοντά στο Κάρνι, ένα από τα σημεία διέλευσης ανάμεσα στο ισραηλινό έδαφος και τη Λωρίδα της Γάζας, όπως έγινε γνωστό από στρατιωτικές πηγές.

    Οι στρατιώτες συμμετείχαν σε φάλαγγα οχημάτων που συνόδευε λεωφορείο που κατευθυνόταν προς εβραϊκό οικισμό στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας. Σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές ασφαλείας, ισραηλινά άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα και τζιπ εισέβαλαν αργότερα σε βάθος 200 μέτρων στο παλαιστινιακό έδαφος στην περιοχή της επίθεσης για να ισοπεδώσουν το έδαφος και να ξεριζώσουν δένδρα.

    Οι Ταξιαρχίες της Εθνικής Παλαιστινιακής Αντίστασης, το ένοπλο σκέλος του Δημοκρατικού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα στη Γάζα.

    Σήμερα αναμένεται να μεταβούν στη Ραμάλα ο πρωθυπουργός της Ιορδανίας Αλι Αμπού Ραγέμπ και ο υπουργός Εξωτερικών Μαρουάν Μοάσερ για να συναντήσουν τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής.

    Συμφωνία επτά χωρών για τους εξόριστους Παλαιστίνιους

    Σε συμφωνία κατέληξαν 7 ευρωπαϊκές χώρες για την τύχη των 13 εξόριστων Παλαιστινίων που φιλοξενούνται προσωρινά στην Κύπρο, ανακοίνωσε η ισπανική προεδρία της ΕΕ. Σύμφωνα με το ισπανικό υπουργείο Εξωτερικών 3 Παλαιστίνιοι θα προωθηθούν στην Ισπανία, 3 στην Ιταλία, 2 στην Ελλάδα, 2 στην Ιρλανδία, από ένας στην Πορτογαλία και τη Φινλανδία ενώ ένας θα παραμείνει στην Κύπρο. Το ισπανικό υπουργείο δεν διευκρίνισε πάντως πότε θα αναχωρήσουν οι εξόριστοι Παλαιστίνιοι από την Μεγαλόνησο, ούτε τους όρους παραμονής τους στις χώρες υποδοχής.

    [02] Και επί Κλίντον πληροφορίες για χτυπήματα

    Πηγή: NET 105,8 fm 19/5/2002 11:04:00 πμ

    Συγκλονισμένη η αμερικανική κοινή γνώμη, από τις αποκαλύψεις ότι η κυβέρνηση Μπους είχε ενημερωθεί για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, ενώ νέα στοιχεία αποδεικνύουν ότι και κατά την προεδρία του Μπιλ Κλίντον υπήρχαν πληροφορίες για ενδεχόμενη επίθεση τρομοκρατών και μάλιστα με αεροπλάνα εναντίον κτιρίων. Ωστόσο, η κυβέρνηση Μπους εξακολουθεί να υπεραμύνεται των επιλογών της, με τον Κόλιν Πάουελ να ζητά από τους Ευρωπαίους ηγέτες να σταματήσουν να "χτυπούν" τις ενέργειες των ΗΠΑ για το διεθνή πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.

    Σε εγρήγορση ΗΠΑ και Τουρκία

    Στο μεταξύ, σύμφωνα με το FBI και τις αμερικανικές υπηρεσίες αντικατασκοπίας, νέο χτύπημα μεγαλύτερο από αυτό της 11ης Σεπτεμβρίου σχεδιάζει η οργάνωση του Μπιν Λάντεν στις ΗΠΑ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέλη της Αλ Κάιντα ''σκέφτονται να νοικιάσουν διαμερίσματα και στη συνέχεια να τα παγιδεύσουν με εκρηκτικά''.

    Στην Τουρκία μετά την χθεσινή προειδοποίηση των ΗΠΑ για ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα εντός των προσεχών ημερών, ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, ανακοίνωσε ότι η τουρκική κυβέρνηση έχει ήδη λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση μιας τέτοιας πιθανότητας. Την ίδια ώρα, κρίση στην αγορά αλλά και σενάρια για πρόωρες εκλογές, τροφοδοτεί η εισαγωγή στο νοσοκομείο, του Τούρκου πρωθυπουργού Μπουλέντ Ετζεβίτ.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 19 May 2002 - 8:54:10 UTC