Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-06-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συναντήσεις Καραμανλή με Τσένει και Πάουελ
  • [02] Αιματηρή συμπλοκή σε μπαρ της Νέας Σμύρνης
  • [03] Απεργούν την Τετάρτη οι τραπεζικοί
  • [04] Σύσφιξη των σχέσεων Ελλάδας-Νέας Ζηλανδίας
  • [05] Θεμελίωση νέου σωφρονιστικού κατάστηματος
  • [06] Διαμαρτυρία φοιτητών στο Υπ. Παιδείας
  • [07] Γκραν Πρι Τσικλητήρεια 2002

    [01] Συναντήσεις Καραμανλή με Τσένει και Πάουελ

    11/6/2002 11:31:00 πμ

    Ολιγόλεπτη συνομιλία με τον Aμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους είχε ο Κώστας Καραμανλής, στη διάρκεια δεξίωσης στον Λευκό Οίκο προς τιμήν των ηγετών της Διεθνούς Δημοκρατικής Ένωσης. Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. διαβεβαίωσε τον κ. Μπους ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας θα είναι "πολύ καλοί και ασφαλείς".

    Σήμερα ο κ. Καραμανλής θα έχει συναντήσεις με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Ντικ Τσέινι στο Λευκό Οίκο και με τον υπουργό Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ στο Στειτ Ντιπάρτμεντ.

    Χθες ο κ. Μπους ζήτησε να μάθει από τον πρόεδρο της ΝΔ, σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι προετοιμασίες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Από την πλευρά του ο κ. Καραμανλής τον διαβεβαίωσε για την ομαλή πορεία της προσπάθειας τονίζοντας χαρακτηριστικά:

    «Προετοιμαζόμαστε και σας περιμένουμε να έλθετε».

    Χθες ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, στη διάρκεια ομιλίας του προς τους ηγέτες των Κεντροδεξιών κομμάτων που συμμετέχουν στη συνάντηση κορυφής της Διεθνούς Δημοκρατικής Ενωσης, εξέφρασε την εκτίμηση ότι στην Ευρώπη πνέει αέρας νίκης της Κεντροδεξιάς που θα φθάσει σύντομα και στην Ελλάδα.

    Επικαλούμενος την πρόσφατη νίκη της γαλλικής Κεντροδεξιάς ο κ. Καραμανλής δήλωσε ότι "οι άνεμοι της αλλαγής έχουν σαρώσει την Ευρώπη και η Κεντροδεξιά έχει πετύχει σημαντικές νίκες" και πρόσθεσε ότι "με τις προοπτικές των φίλων μας από τη Γερμανία στις εκλογές του Σεπτεμβρίου μπορούν να χαράξουν στα επόμενα χρόνια ένα διαφορετικό μέλλον για την ήπειρό μας".

    Στο πλαίσιο αυτό υπογράμμισε ότι η ΝΔ "είναι σήμερα η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα" όπως επιβεβαιώνεται συνεχώς από τις δημοσκοπήσεις που της δίνουν σημαντικό προβάδισμα.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ προσκάλεσε όλους τους ηγέτες που συμμετείχαν στη συνάντηση της Διεθνούς Δημοκρατικής Ενωσης να επισκεφθούν την Αθήνα κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα τους υποδεχθεί ο ίδιος ως Πρωθυπουργός, κάτι για το οποίο δήλωσε βέβαιος ο πρώην ηγέτης του βρετανικού Συντηρητικού κόμματος και προεδρεύων της συνάντησης, κ. Χέιγκ

    Ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε τη σημασία της επίλυσης του Κυπριακού και της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ και ότι η Κύπρος πρέπει να είναι στο πρώτο κύμα της διεύρυνσης της ΕΕ ακόμη και εάν δεν έχει λυθεί το πολιτικό πρόβλημα.

    Τόνισε επίσης ότι η ΝΔ υποστηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας υπό την προϋπόθεση ότι η τελευταία θα ευθυγραμμισθεί με τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες και θα σέβεται το διεθνές δίκαιο.

    Υπογράμμισε τη σημασία που αποδίδει η ΝΔ στη διατήρηση της σταθερότητας στα Βαλκάνια, την οποία χαρακτήρισε "μεγάλη προτεραιότητα" του κόμματός του, προσθέτοντας ότι μπορεί να εξασφαλισθεί μόνο με βάση τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το απαραβίαστο των συνόρων, και τη σταδιακή ένταξη των χωρών της περιοχής στην ΕΕ.

    Αναφερόμενος στην τρομοκρατία ο κ. Καραμανλής δήλωσε ότι δεν μπορεί να έχει καμία ιδεολογική, θρησκευτική ή εθνική δικαιολογία, και υπενθύμισε ότι η Ελλάδα έχει πληγεί επανειλημμένα από τρομοκρατικά κτυπήματα.

    [02] Αιματηρή συμπλοκή σε μπαρ της Νέας Σμύρνης

    11/6/2002 8:29:00 πμ

    Φονικό επεισόδιο με ένα νεκρό και τέσσερις τραυματίες σημειώθηκε στη 1.30 τα ξημερώματα στο μπαρ ''ΝΟΤΕ'' στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου 171, στη Νέα Σμύρνη, όταν δύο άνδρες, Αλβανοί σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, που είχαν πάει στο μαγαζί ως πελάτες, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία τράβηξαν μαχαίρι και επιτέθηκαν στο προσωπικό του καταστήματος.

    Νεκρός είναι ο ντισκ τζόκεϊ Χρήστος Ταύρου, 47 ετών, από τη Συρία και τραυματίες ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Τασιούλας, 49 ετών και οι θαμώνες Μαρία Λογοθετίδου, 19 ετών, Εμμανουήλ Κοτσιφάκης, 28 ετών και Δημήτρης Μακρής, 31 ετών, όλοι κάτοικοι Παλαιού Φαλήρου.

    Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας και βρίσκονται εκτός κινδύνου, ενώ από την αστυνομία γίνονται ανακρίσεις για να διευκρινιστούν τα κίνητρα του μακελειού και έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

    [03] Απεργούν την Τετάρτη οι τραπεζικοί

    11/6/2002 8:49:00 πμ

    Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία κύρηξε για αύριο Τετάρτη 12 Ιουνίου η ΟΤΟΕ, το συνδικαλιστικό όργανο των τραπεζικών, η διοίκηση του οποίου συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα ζητώντας από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε αναγκαίες διορθωτικές παρεμβάσεις - τροπολογίες που αφορούν τους εργαζόμενους στις τράπεζες.

    Η ΟΤΟΕ έστειλε επιστολή στον υπουργό Εργασίας Δημήτρη Ρέππα αποστέλλοντας τις προτάσεις της με τις σχετικές τροπολογίες.

    [04] Σύσφιξη των σχέσεων Ελλάδας-Νέας Ζηλανδίας

    11/6/2002 8:40:00 πμ

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, ολοκληρώνοντας την πολυήμερη επίσημη επίσκεψή του στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, αναχωρεί σήμερα για τη Σιγκαπούρη όπου θα διανυκτερεύσει πριν συνεχίσει το ταξίδι επιστροφής του στην Ελλάδα.

    Σε επαφές που είχε χθες με την πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας συζήτησαν διμερή και διεθνή θέματα. Μεταξύ των δύο χωρών πρόκειται να υπογραφεί ένα πρωτόκολλο για ''διακοπές με εργασία'' το οποίο θα δίνει το δικαίωμα σε νέους και νέες Ελληνες και Νεοζηλανδούς, οι οποίοι όταν θα επισκέπτονται αντίστοιχα τις δύο χώρες θα μπορούν να παρατείνουν επί ένα έτος την παραμονή τους και παράλληλα να εργάζονται.

    [05] Θεμελίωση νέου σωφρονιστικού κατάστηματος

    Πηγή: NET 105,8 fm 11/6/2002 9:10:00 πμ

    Τις φυλακές Κασσαβετειας θεμελίωσε χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης Φίλιππος Πετσάλνικος. Το νέο σωφρονιστικό κατάστημα εκτός της υψίστης ασφαλείας θα εξασφαλίζει στους κρατούμενους καλύτερες συνθήκες διαβίωσης ενώ θα παρέχει την δυνατότητα ανάπτυξης προγραμμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης. Η κατασκευή του νέου σωφρονιστικού καταστήματος που θα ολοκληρωθεί εντός του 2004, ειναι δυναμικότητας 280 κρατουμένων και ο προϋπολογισμός του θα φτάσει τα 15 εκ ευρώ. Ο υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε παράλληλα ότι από το Σεπτέμβριο του 2002 θα λειτουργήσει στο ειδικό κατάστημα κράτησης νέων Βόλου, γυμνασιακό παράρτημα, όπως και σχολείο δεύτερης ευκαιρίας για ενήλικους κρατούμενους στην δικαστική φυλακή Λάρισας.

    [06] Διαμαρτυρία φοιτητών στο Υπ. Παιδείας

    11/6/2002 10:01:00 πμ

    Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας πραγματοποιούν αυτήν την ώρα φοιτητές του Πανεπιστημίου Αθηνών, διαμαρτυρόμενοι για το κλείσιμο της Φοιτητικής Εστίας, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

    [07] Γκραν Πρι Τσικλητήρεια 2002

    11/6/2002 10:29:00 πμ

    Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη χθες στο ΟΑΚΑ το γκραν πρι ''Τσικλητήρεια'' με την συμμετοχή Ολυμπιονικών και παγκόσμιων πρωταθλητών του στίβου που χειροκροτήθηκαν θερμά από τους φιλάθλους για τις επιδόσεις και το πλούσιο συναγωνισμό που πρόσφεραν. Δύο κορυφαίες επιδόσεις στον κόσμο σημείωσαν η Νιγηριανή Ντέζι Αλίου στα 100μ εμπόδια με 12.63 και ο Αμερικανός Τζεφ Χάρτουϊγκ με τον Γερμανό Τιμ Λόμπινγκερ στο επί κοντώ, αφού και οι δύο υπερέβησαν τα 5.90 μέτρα. Από ελληνικής πλευράς ξεχώρισαν, η Βόγγολη στο δίσκο και ο Παπαδημητρίου στη σφύρα, ενώ καλά τα πήγε και η Παπαδοπουλου στα 800μ. Στα 100μ ο Θεοδωρίδης έδειξε ακόμη "σφιχτός" από την προετοιμασία.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 11 June 2002 - 9:17:30 UTC