Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-06-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την Πέμπτη ορκίζεται ο νέος υπουργός Υγείας
  • [02] Καταμαράν προσέκρουσε σε λιμενοβραχίονα
  • [03] Σύγκρουση σχολικού λεωφορείου
  • [04] Οδικά έργα στην Αττική Οδό
  • [05] Τέλη Ιουνίου οι βαθμολογίες των Πανελληνίων
  • [06] Την Πέμπτη απολογείται ο Αϊβατζίδης
  • [07] Συζητήσεις στον ΟΗΕ για ονομασία της ΠΓΔΜ
  • [08] Απονομή βραβείου Ν. Ασημακοπούλου
  • [09] Τείχη σηκώνουν οι ισραηλινοί στη Δυτική Οχθη
  • [10] Μπους: Το Ισραήλ έχει δικαίωμα αυτοάμυνας
  • [11] Κίνα: Aυξάνονται τα θύματα από τις πλημμύρες
  • [12] Εξομαλύνεται η κατάσταση στο Κασμίρ
  • [13] Στο ταχυδρομείο νέα παρτίδα εκκαθαριστικών
  • [14] Αυξάνεται το επίδομα των νεφροπαθών
  • [15] Ελληνο-ουκρανική συνεργασία για το φυσικό αέριο
  • [16] Συναυλία για τα παιδιά της Παλαιστίνης
  • [17] Πονοκέφαλος για τους άνδρες το... σεξ

    [01] Την Πέμπτη ορκίζεται ο νέος υπουργός Υγείας

    11/6/2002 4:29:00 μμ

    Η ορκομοσία του νέου υπουργού Υγείας κ.Κώστα Στεφανή, που πήρε τη θέση του παραιτηθέντος Αλέκου Παπαδόπουλου, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 10 το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Ο υπουργός Τύπου Χρήστος Πρωτόπαππας, δήλωσε σήμερα ότι ο κ. Στεφανής εκλήθη από τον πρωθυπουργό και απεδέχθη να στρατευθεί για την προώθηση της πολιτικής της κυβέρνησης στο χώρο της υγείας και πρόσθεσε ότι η μεταρρύθμιση θα προχωρήσει.

    Αναφερόμενος στην χθεσινή γραπτή δήλωση του κ. Παπαδόπουλου, ο κ. Πρωτόπαππας, έκανε λόγο για παρεξήγηση και πρόσθεσε ότι την κυβέρνηση επισήμως την εκφράζουν ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ σημείωσε ότι δεν υπάρχουν "κύκλοι Μαξίμου", υπάρχουν, τόνισε, εντεταλμένοι σύμβουλοι του πρωθυπουργού που κάνουν καλά τη δουλειά τους.

    NEW TITLE

    Ο υφυπουργός Τύπου Τηλέμαχος Χυτήρης, επανέλαβε στη ΝΕΤ 105,8 ότι είναι "πολιτικό και όχι προσωπικό το θέμα Παπαδόπουλου".

    Ο κ. Στεφανής στις πρώτες του δηλώσεις εξήρε τις φιλικές σχέσεις που διατηρεί με τον πρώην Υπουργό Υγείας, Αλέκο Παπαδόπουλο, και παρέπεμψε τους δημοσιογράφους για λεπτομέρειες για την πολιτική, που θα ακολουθήσει μετά την παραλαβή του Υπουργείου.

    [02] Καταμαράν προσέκρουσε σε λιμενοβραχίονα

    11/6/2002 11:50:00 πμ

    Στο λιμενοβραχίονα του λιμένα της Τήνου προσέκρουσε στις 09.40 σήμερα κατά τον κατάπλου του το επιβατικό οχηματαγωγό ''SEA JET 2''. Από την πρόσκρουση δημιουργήθηκε ρήγμα στο πίσω δεξιό water jet με αποτέλεσμα να παρουσιασθεί εισροή υδάτων στο μηχανοστάσιο. Το πλοίο προσέδεσε στο λιμένα της Τήνου και γίνονται προσπάθειες άντλησης των υδάτων από όχημα της Π.Υ. και ίδια μέσα του πλοίου, ενώ αναμένεται ρυμουλκό από τη Σύρο. Το ''SEA JET 2'' εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ραφήνα για Τήνο-Μύκονο-Πάρο-Αιγιάλη μεταφέροντας 183 επιβάτες οι οποίοι αποβιβάσθηκαν ασφαλώς στο λιμένα της Τήνου.

    [03] Σύγκρουση σχολικού λεωφορείου

    11/6/2002 4:10:00 μμ

    Πέντε παιδάκια τραυματίστηκαν ελαφρά όταν το σχολικό λεωφορείου του νηπιαγωγείου ''Η Θεία Τάτα'', που τα μετέφερε, συγκρούστηκε με ΙΧ και στη συνέχεια ανατράπηκε. Το ατύχημα έγινε στις 14.45 στη διασταύρωση των οδών Ευρώτα και Αυγής στην Κηφισιά. Ελαφρά τραυματίστηκε και ο οδηγός του σχολικού.

    [04] Οδικά έργα στην Αττική Οδό

    11/6/2002 1:58:00 μμ

    Διακόπτεται σήμερα από τις 11 το βράδυ μέχρι αύριο στις 6 το πρωί, η κυκλοφορία στην Αττική οδό, στο ρεύμα προς Ελευσίνα, μεταξύ των κόμβων του αεροδρομίου και της οδού Παιανίας-Σπάτων Παιανίας, λόγω εργασιών. Η κυκλοφορία, από το αεροδρόμιο με κατεύθυνση προς την Αθήνα, θα εξυπηρετείται από τις λεωφόρους Μαρκοπούλου και Λαυρίου. Η κυκλοφορία με κατεύθυνση προς το αεροδρόμιο θα διεξάγεται κανονικά.

    [05] Τέλη Ιουνίου οι βαθμολογίες των Πανελληνίων

    11/6/2002 1:25:00 μμ

    Το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου αναμένεται να εκδοθούν οι βαθμοί των υποψηφίων των φετινών πανελληνίων εξετάσεων. Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Θανάσης Τσουροπλής, κηρύσσοντας τη λήξη της εξεταστικής περιόδου εκτίμησε ότι τα βαθμολογικά στοιχεία θα δοθούν στη δημοσιότητα στο διάστημα μεταξύ 21 έως 30 Ιουνίου.

    Για πρώτη φορά φέτος θα δοθούν οι βαθμοί όλων των μαθημάτων ταυτοχρόνως ενώ οι υποψήφιοι θα συμπληρώσουν τα μηχανογραφικά δελτία από τις 15 έως τις 20 Ιουλίου.

    Οι βάσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα εκδοθούν την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

    Σχολιάζοντας την εξεταστική διαδικασία ο κ. Τσουροπλής είπε χαρακτηριστικά ότι ήταν η καλύτερη από όλες τις χρονιές. Οσο για την τάση των βάσεων συμβούλευσε να μη γίνονται προβλέψεις γιατί συνήθως διαψεύδονται.

    [06] Την Πέμπτη απολογείται ο Αϊβατζίδης

    11/6/2002 5:18:00 μμ

    Απολογείται την Πέμπτη ο 38χρονος Δημήτρης Αϊβατζίδης, που κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για τους πυροβολισμούς που έριξε το πρωί του Σαββάτου στα Εξάρχεια και έξω από την κατοικία του πρωθυπουργού στο Κολωνάκι. Σε βάρος του 38χρονου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, εμπρησμό, διακεκριμένη φθορά, ληστεία, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Ιδιαίτερα επιβαρυντικά είναι τα νέα στοιχεία που προέκυψαν σε βάρος του μετά από την έρευνα, που διεξάγεται σε βάθος ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι θα αναζητηθούν τυχόν ευθύνες αστυνομικών οργάνων.

    Νέα στοιχεία για εμπρησμό και συνεργούς

    Σύμφωνα με δακτυλικά αποτυπώματα που βρέθηκαν σε γκαζάκια και ένα μπουκάλι, ο Αϊβατζίδης είναι ο δράστης του εμπρησμού των γραφείων του ΟΚΑΝΑ στην οδό Αβέρωφ 21 στην Αθήνα στις 3 Ιουνίου.

    Τότε είχε εκραγεί αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός αποτελούμενος από 16 γκαζάκια, τρία φίλτρα λαδιού αυτοκινήτου και εύφλεκτο υγρό ο οποίος είχε τοποθετηθεί σε παρακείμενο αυτοκίνητο.

    Στην υπόθεση ενέχονται και δύο άλλα άτομα ο Μάριος Πατσαβός 19 ετών άεργος, που συνελήφθη και ομολόγησε και ο Γιάννης Νιαράκης 36 ετών άεργος που καταζητείται και κατά την αστυνομία είναι ο καθοδηγητής του Αϊβατζίδη και του Πατσαβού.

    [07] Συζητήσεις στον ΟΗΕ για ονομασία της ΠΓΔΜ

    Πηγή: NET 105,8 fm 11/6/2002 10:00:00 πμ

    Επαναλαμβάνονται σήμερα στη Νεα Υόρκη, στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, οι συνομιλίες Ελλάδας και Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, για την ονομασία της γειτονικής χώρας. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η ενδιάμεση συμφωνία του 1995, που λήγει στις αρχές Σεπτεμβρίου , θα παραταθεί για ένα ακόμα χρόνο με την σύμφωνη γνώμη και των δύο πλευρών. Στις συνομιλίες, την Ελλάδα αντιπροσωπεύει ο πρέσβης μας στα Ηνωμένα Εθνη Ηλίας Γούναρης , ενώ τα Σκόπια ο πρέσβης Βάνια Τόσεκτσι.

    [08] Απονομή βραβείου Ν. Ασημακοπούλου

    11/6/2002 2:17:00 μμ

    Στη μνήμη της εκλεκτής συναδέλφου Νίνας Ασημακοπούλου, της δημοσιογράφου που έχασε τη ζωή της στη μοιραία πτήση του Φάλκον, η Eλληνική Ραδιοφωνία προκηρύσσει κατά έτος διαγωνισμό συγγραφής σχολιαστικής δημοσιογραφικής ανάλυσης με θέμα την ελληνική εξωτερική πολιτική. Το θέμα του φετινού διαγωνισμού έφερε τον τίτλο "Ελληνοτουρκικά. Ο μονόδρομος, η νέα φιλοσοφία και το αδιέξοδο". Για την εργασία αυτή, επελέγη ο φοιτητής Εμμανουήλ Ρούσσος ο οποίος βραβεύτηκε, σε ειδική εκδήλωση, από τον πρόεδρο της ΕΡΤ, Αγγελο Στάγκο. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο στούντιο Ε' της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

    [09] Τείχη σηκώνουν οι ισραηλινοί στη Δυτική Οχθη

    11/6/2002 6:33:00 μμ

    Την ώρα που οι Ισραηλινοί σηκώνουν ένα νέο Τείχος μίσους, επιδιώκοντας να αποκόψουν τις παλαιστινιακές περιοχές, τρεις εφηβοι Ισραηλινοί τραυματίστηκαν σε έκρηξη κοντά σε θωρακισμένο σχολικό λεωφορείο σε εβραϊκό οικισμό της Δυτικής Οχθης. Ο κύκλος της βίας συνεχώς διερύνεται την ίδια ώρα που η Ραμάλα παραμένει υπό κατάληψη για δεύτερη ημέρα ενώ πολιορκείται και το αρχηγείο του Παλαιστίνιου ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ από ισραηλινά άρματα μάχης.

    Σε ''πέτρινο'' κλοιό η Δυτική Οχθη

    Ταυτόχρονα με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις αρχίζει σήμερα η πρώτη φάση της οικοδόμησης τείχους που θα χωρίζει το Ισραήλ από τα Παλαιστινιακά Εδάφη στη Δυτική Οχθη.

    Σε δύο ημέρες οι εργάτες θα έχουν ολοκληρώσει την προετοιμασία για την εγκατάσταση πυλώνων και οδοφραγμάτων σε τμήμα του τείχους μήκους δύο χιλιομέτρων.

    Σύμφωνα με τον Ισραηλινό υπουργό Αμυνας, Μπενιαμίν μπεν Ελιέζερ, το πρώτο στάδιο της οικοδόμησης του τείχους θα περιλαμβάνει τη δημιουργία οδοφράγματος συνολικού μήκους 100 χιλιομέτρων, μεταξύ των πόλεων Κφαρ Σάλεμ και Κφαρ Κάσεμ. Σύμφωνα με πληροφορίες το κόστος οικοδόμησης του τείχους ανά χιλιόμετρο θα ανέλθει σε ένα εκατομμύριο δολάρια.

    Το συνολικό μήκος του τείχους που θα οικοδομήσει το Ισραήλ θα είναι 360 χιλιόμετρα, από τα οποία τα 52 χιλιόμετρα θα αναγερθούν στην Ιερουσαλήμ. Η υλοποίηση του σχεδίου θα διαρκέσει 10 έως 12 μήνες.

    Στο τείχος θα υπάρχουν τριών ειδών περάσματα: τέσσερα σημεία ελέγχου για τους Παλαιστίνιους που επιθυμούν να εισέλθουν στο Ισραήλ, μία πύλη για τα ισραηλινά άρματα μάχης, σε περίπτωση στρατιωτικής επιχείρησης και περάσματα που θα εξυπηρετούν την αγροτική παραγωγή.

    Σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Ιταρ Τας το ισραηλινό υπουργείο Αμυνας έχει ήδη ενημερώσει τους κατόχους γης όπου θα οικοδομηθεί το τείχος, ότι θα γίνουν απαλλοτριώσεις. Σύμφωνα με αξιωματούχους του ισραηλινού υπουργείου Αμυνας, το τείχος θα ανεγερθεί ανατολικά της λεγόμενης ''πράσινης γραμμής'', που χωρίζει τα παλαιστινιακά και τα ισραηλινά εδάφη.

    Επιθέση εναντίον των εποίκων

    Η έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα κοντά σε σχολικό λεωφορείο σε αγροτική περιοχή κοντά στον οικισμό Κιριάτ Αρμπα, έξω από την πόλη της Χεβρώνας, υπογραμμίζει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το Ισραήλ στη προστασία των εποίκων οι οποίοι αποτελούν στόχο επιθέσεων, διαρκώς εντεινόμενων, στους 20 μήνες που διαρκεί η παλαιστινιακή εξέγερση κατά της ισραηλινής κατοχής.

    Η βόμβα εξερράγη την ώρα που δεκάδες σπουδαστές γυμνασίων αναχωρούσαν από αγροτική περιοχή κοντά στον οικισμό Κιριάτ Αρμπα. Εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε ότι τραυματίστηκαν τρία αγόρια ηλικίας περίπου 15 ετών που παρακολουθούσαν μαθήματα στην τοπική θεολογική σχολή.

    Κύμα συλλήψεων στη Ραμάλα - Κατεδαφίσεις παλαιστινιακών ''αυθαιρέτων''

    Στη Ραμάλα, οι Ισραηλινοί στρατιώτες συνέλαβαν κατά τη διάρκεια της νύχτας άλλους εννιά Παλαιστινίους υπόπτους για αντι-ισραηλινές επιθέσεις, ανεβάζοντας έτσι στους 30 τον συνολικό αριθμό των συλληφθέντων. Επιπλέον ανακάλυψαν δύο παγιδευμένα με εκρηκτικά αυτοκίνητα, όπως επίσης και πλαστές ισραηλινές ταυτότητες. Ανάμεσα στους συλληφθέντες περιλαμβάμεται και ο γιος του Παλαιστίνιου υπουργού Υποθέσεων του Πολίτη, Τζαμίλ Ταρίφι.

    Αυτήν την ώρα τα άρματα μάχης εξακολουθούν να διατηρούν θέσεις γύρω από το Μουκατάα-το αρχηγείο του Αραφάτ ''με στόχο να εμποδίσουν τους τρομοκράτες να καταφύγουν εκεί για να αποφύγουν τη σύλληψη'', όπως δήλωσε εκπρόσωπος του στρατού. Μάλιστα ο Ισραηλινός υπουργός Αμυνας, Μπινιαμίν Μπεν Ελιέζερ δήλωσε χθες ότι ο στρατός θα παραμείνει στη Ραμάλα ''μία ή δύο ημέρες''.

    Στην Λωρίδα της Γάζας, ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε όταν η βόμβα που μετέφερε εξερράγη πρόωρα.

    Η ισλαμική οργάνωση Χαμάς ανακοίνωσε το θάνατο ενός από τους μαχητές της, σήμερα το πρωί κατά την διάρκεια αντι-ισραηλινής επιχείρησης κοντά στο πέρασμα Κάρνι μεταξύ της Λωρίδας της Γάζας και ισραηλινών εδαφών. Πρόκειται για τον 26-χρονο Μοχάμεντ αλ-Τζάμαλ, που έχασε την ζωή του κάτω από συνθήκες που μέχρι στιγμής παραμένουν αδιευκρίνιστες.

    Στο μεταξύ, φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου δήλωσε σήμερα ότι έξι υπό κατασκευή σπίτια Παλαιστινίων, στη περιοχή Ζουρ Μπαχέρ, στο ανατολικό τμήμα της Ιερουσαλήμ, κατεδαφίστηκαν σήμερα κατόπιν εντολής της δημοτικής αρχής, εκπρόσωπος της οποίας δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ότι είχαν ανεγερθεί ''παράνομα''. Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι κανένα από τα σπίτια δεν ήταν κατοικημένα.

    Στο μεταξύ ο στρατός αποσύρθηκε τα ξημερώματα από τον προσφυγικό καταυλισμό Ντέισεχ, στα περίχωρα της Βηθλεέμ. ''Επρόκειτο για μια περιορισμένη επιχείρηση με στόχο τη σύλληψη καταζητούμενων Παλαιστινίων που ολοκληρώθηκε χωρίς να υπάρχουν συλλήψεις'' πρόσθεσε.

    [10] Μπους: Το Ισραήλ έχει δικαίωμα αυτοάμυνας

    11/6/2002 12:03:00 μμ

    ''Το Ισραήλ διατηρεί το δικαίωμα αυτοάμυνας'', δήλωσε μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, ο Τζορτζ Μπους, που εξέφρασε έλλειψη εμπιστοσύνης προς τη νέα παλαιστινιακή κυβέρνηση, την οποία, αντίθετα, η ΕΕ χαιρέτισε. ''Φαίνεται πως ο Αμερικανός πρόεδρος δε μπορεί να δει τα εγκλήματα του Αριέλ Σαρόν και την άσκηση πιέσεων στους Παλαιστίνιους'', δήλωσε Παλαιστίνιος αξιωματούχος, ενώ ο υπουργός Πληροφόρησης της Παλαιστινιακής Αρχής, Γιάσερ Αμπεντ Ράμπο ζήτησε την άμεση σύγκληση αραβικής διάσκεψης, προκειμένου να συζητηθεί ''η πλήρης υποστήριξη των Αμερικανών στο Ισραήλ''.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους εξέφρασε χθες έντονες επιφυλάξεις σχετικά με τον ανασχηματισμό της παλαιστινιακής κυβέρνησης, εκτιμώντας ότι το μέτρο αυτό δεν είναι αρκετό για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ Παλαιστίνιων και Ισραηλινών. ''Κανεις δεν έχει εμπιστοσύνη στη νέα παλαιστινιακή κυβέρνηση. Η πρώτη τελείως αναγκαία προϋπόθεση είναι οι παλαιστινιακοί θεσμοί να ξαναδώσουν εμπιστοσύνη στον παλαιστινιακό λαό και να πείσουν τους Ισραηλινούς ότι μπορεί να θεωρούνται σοβαροί συνομιλητές για τις διαπραγματεύσεις'', δήλωσε ο Μπούς.

    Ο εκπρόσωπος του Σαρόν, Ράναν Γκισίν από την πλευρά του δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο ανασχηματισμός της παλαιστινιακής κυβέρνησης ''δεν έχει καμιά σημασία εάν η βία συνεχιστεί και σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί η κυβέρνηση από μόνη της να κάνει τον Γιάσερ Αραφάτ έναν συνομιλητή για την ειρήνη''.

    [11] Κίνα: Aυξάνονται τα θύματα από τις πλημμύρες

    11/6/2002 9:58:00 πμ

    Φωτο αρχείου

    Τουλάχιστον 46 κάτοικοι έχουν χάσει τη ζωή τους κι άλλοι 300 αγνοούνται, σύμφωνα με τον νεώτερο απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα οι τοπικοί Kινέζοι αξιωματούχοι, για τις καταστροφές που προκάλεσαν από το περασμένο Σαββατοκύριακο οι πλημμύρες που προκάλεσαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις στο μεγαλύτερο τμήμα της Κίνας. Το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα μεταδίδει από την πλευρά του πως στην επαρχία Σετσουάν, έχουν χάσει τη ζωή τους 27 άνθρωποι, ενώ αγνοούνται άλλοι 17 κάτοικοι. Το πρακτορείο τονίζει πως 14 άνθρωποι χάθηκαν μόνον στην πόλη Σουινίνγκ, ενώ στο σύνολο της επαρχίας καταστράφηκαν 306,000 κατοικίες και πνίγηκαν 2,000 ζώα. Μέχρι σήμερα πάντως δεν έχει εκδοθεί κάποιος συνολικός απολογισμός για την επαρχία Σαανζί, την πλέον πληγείσα από τη θεομηνία, και στην οποία βυθίσθηκε μία γέφυρα μήκους 368 μ, κοντά στην αρχαία πρωτεύουσα Ζιάν.

    Η κατάρρευση της σιδηροδρομικής γέφυρας στον ποταμό Μπάχε, μόλις τρία λεπτά μετά την διάσχισή της από μία αμαξοστοιχία, διέκοψε τη συγκοινωνία και καθήλωσε 40,000 επιβάτες στη Ζιάν. Το πρακτορείο μεταδίδει πως δύο άτομα σκοτώθηκαν και 108 αγνοούνται στο καντόνι Φουπίνγκ, όπου μία οδική αρτηρία καλύφθηκε από τα νερά σε μήκος 15 χλμ. Αξιωματούχοι στα καντόνια Σανγκάν, Γιανγκζιάν, Σεκουάν, και Νινγκσάν, ανέφεραν από την πλευρά τους 13 νεκρούς και 162 αγνοουμένους. Σύμφωνα με την εφημερίδα Γιανγκτσένγκ Ουανμπάο, στις σφοδρές βροχοπτώσεις βρήκαν τον θάνατο άλλα τέσσερα άτομα, όμως δεν υπήρξε επιβεβαίωση από τις τοπικές αρχές. Ηδη ο κινεζικός Τύπος έκανε λόγο χθες για άλλους έξι νεκρούς στην επαρχία Σαανζί, χωρίς να αναφέρεται πού βρήκαν τον θάνατο.

    [12] Εξομαλύνεται η κατάσταση στο Κασμίρ

    11/6/2002 12:20:00 μμ

    Το ινδικό πολεμικό ναυτικό αρχίζει να αποσύρει τα σκάφη του, που έπλεαν κοντά στα χωρικά ύδατα του Πακιστάν, σε μια χειρονομία καλής θέλησης για την εκτόνωση της έντασης ανάμεσα στις δύο πυρηνικές δυνάμεις, ανακοίνωσε το ινδικό υπουργείο Αμύνης. Τον περασμένο μήνα, το ινδικό ναυτικό είχε αποστείλλει πέντε πολεμικά σκάφη της, τα τέσσερα εξοπλισμένα με πυραύλους, στη Θάλασσα του Ομάρ, τη στιγμή που η στρατιωτική ένταση ανάμεσα στην Ινδία και στο Πακιστάν, γύρω από το θέμα του Κασμίρ, βρισκόταν στο ζενίθ της. Πάντως το υπουργείο Εξωτερικών άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η Ινδία να διατηρήσει στρατεύματα στα σύνορα με το Πακιστάν έως τον Οκτώβριο που θα γίνουν οι εκλογές στο διαφιλονικούμενο κρατίδιο ζαμού και Κασμίρ. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Πακιστάν Περβέζ Μουσάραφ κάλεσε σήμερα την Ινδία να λάβει και άλλα ''ουσιαστικά μέτρα'' με στόχο την αποκλιμάκωση της κρίσης χαρακτηρίζοντας την ενέργεια της μια ''πολύ μικρή αρχή".

    ''Περιμένουμε περισσότερα'' λέει ο Μουσάραφ

    Χθες, το Νέο Δελχί σε μία πρώτη κίνηση εκτόνωσης, επέτρεψε εκ νέου στα πακιστανικά πολιτικά αεροσκάφη να πετούν πάνω από τον εναέριο χώρο του.

    ''Είναι μια πολύ μικρή αρχή. Ζητώ περισσότερες ενέργειες. Αναμένουμε και άλλα ουσιαστικά μέτρα από την πλευρά τους, προκειμένου να ξεκινήσουμε ένα διάλογο για το Κασμίρ'', τόνισε ο στρατηγός Μουσάραφ σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Αμπού Ντάμπι κατά την επίσημη επίσκεψή του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

    ''Περιμένουμε τώρα πιο ειλικρινή μέτρα από την πλευρά της Ινδίας'' διευκρίνισε, μετά τη άρση της απαγόρευσης που είχε επιβάλει το Νέο Δελχί τους τελευταίους έξι μήνες στα αεροσκάφη της πολιτικής αεροπορίας του Πακιστάν να πετούν πάνω από τον εναέριο χώρο της, στο πλαίσιο των μέτρων που ανακοίνωσε η ινδική πλευρά για αποκλιμάκωση της στρατιωτικής έντασης.

    Ο Μουσάραφ επίσης χαιρέτισε την προγραμματισμένη επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Αμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ λέγοντας ότι το Ισλαμαμπάντ θα καταβάλει τη μέγιστη προσπάθεια για να συνεργαστεί με τις Ηνωμένες Πολιτείες για επίτευξη της ειρήνης.

    [13] Στο ταχυδρομείο νέα παρτίδα εκκαθαριστικών

    11/6/2002 9:51:00 πμ

    Νέα σειρά 343.824 εκκαθαριστικών σημειωμάτων αποστέλλεται στους φορολογούμενους από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών. Μέχρι τώρα έχουν εκκαθαρισθεί 1.951.613 φορολογικές δηλώσεις σε σύνολο περίπου 5 εκατομμυρίων δηλώσεων που εκτιμάται ότι έχουν υποβληθεί. Μηδενικό εκκαθαριστικό σημείωμα αντιστοιχεί σε 766.486 φορολογούμενους. Από την τελευταία παρτίδα των σημειωμάτων, τα 87.092 είναι χρεωστικά σημειώματα, τα 134.261 είναι πιστωτικά και τα υπόλοιπα 122.471 είναι μηδενικά.

    Οι φορολογούμενοι που έχουν παραλάβει ή θα παραλάβουν τις επόμενες ημέρες χρεωστικό εκκαθαριστικό σημείωμα, είναι 535.463, ενώ οι φορολογούμενοι με πιστωτικό εκκαθαριστικό σημείωμα είναι 649.664.

    Εν τω μεταξύ έλεγχο θα κάνει το υπουργείο Οικονομικών στους φορολογούμενους που από την εκκαθάριση των φορολογικών τους δηλώσεων προκύπτει επιστροφή φόρου πάνω από 1.500 ευρώ, για να διαπιστώσει αν έχουν χρέη προς το Δημόσιο. Η καταβολή της επιστροφής φόρου θα γίνεται μόνο όταν οι φορολογούμενοι είναι φορολογικά ενήμεροι.

    Αυτό προβλέπεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών στην οποία τονίζεται επίσης ότι για τους φορολογούμενους που έχουν υποβάλει ηλεκτρονικά τη φορολογική τους δήλωση, στην περίπτωση που χρειαστούν αντίγραφό της ή αντίγραφα των εντύπων Ε2, Ε3 και Ε9 που επίσης έχουν υποβληθεί μέσω του διαδικτύου, θα μπορούν να τα εκτυπώνουν και να τα συνυποβάλουν παράλληλα με μια υπεύθυνη δήλωση που να βεβαιώνει ότι πρόκειται για ακριβή αντίγραφα εκείνων που έχουν υποβληθεί στην αρμόδια ΔΟΥ.

    [14] Αυξάνεται το επίδομα των νεφροπαθών

    11/6/2002 1:47:00 μμ

    Αυξάνεται από 1η Σεπτεμβρίου του 2002 το διατροφικό επίδομα των νεφροπαθών στα 154,07 ευρώ από τα 117,39 ευρώ που είναι σήμερα. Αυτό αποφασίστηκε σε σημερινή συνάντηση, μεταξύ του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Φλωρίδη, του υφυπουργού Υγείας και Πρόνοιας κ. Δημήτρη Θάνου, με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

    [15] Ελληνο-ουκρανική συνεργασία για το φυσικό αέριο

    10/6/2002 11:53:00 μμ

    Η συνεργασία ελληνικών και ουκρανικών εταιριών στο χώρο της ηλεκτρικής ενέργειας, με τη δημιουργία μονάδων παραγωγής ηλεκτρισμού από φυσικό αέριο καθώς και η διερεύνηση των δυνατοτήτων συμμετοχής ουκρανικών εταιριών στην κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Αγκυρας - Κομοτηνής συμφωνήθηκε κατά την επίσκεψη του υπουργού Ανάπτυξης Ακη Τσοχατζόπουλου στην Ουκρανία, σύμφωνα.

    Ο κ. Τσοχατζόπουλος, που συναντήθηκε με τον Ουκρανό ομόλογό του Β. Γκαϊντούκ, με τον υπουργό Εξωτερικών Α. Ζλένκο και με τον πρόεδρο της Κρατικής Διοίκησης Τουρισμού Β. Τζάιμπουκ χαρακτήρισε τις συναντήσεις που είχε στην ουκρανική πρωτεύουσα ως ιδιαίτερα σημαντικές και αποτελεσματικές.

    Φθηνότερο ηλεκτρικό ρεύμα από την Αν.Ευρώπη

    Η ελληνική πλευρά εξεδήλωσε ενδιαφέρον για την εισαγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από την Ουκρανία, σε τιμές μικρότερες του σημερινού κόστους, κάτι το οποίο, όπως δήλωσε ο κ. Γκαϊντούκ, είναι δυνατό, εφόσον η Βουλγαρία και η Ρουμανία συμφωνήσουν σε παράλληλο και εναρμονισμένο με την ΕΕ καθεστώς στον ενεργειακό τομέα.

    Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Γκαϊντούκ, το ενδεχόμενο αυτό αποκτά πολύ σοβαρότερες προοπτικές από την 1η Ιουλίου, οπότε και θα λειτουργήσει η "νησίδα Μπουχστίν", η οποία, όπως είπε, θα μπορούσε να αποτελέσει μια γέφυρα που θα ενώνει το "ενεργειακό δαχτυλίδι" των Βαλκανίων με την Ε.Ε.

    Από την πλευρά του ο κ. Τσοχατζόπουλος αφού παρουσίασε συνοπτικά την πολιτική της ΕΕ για την ενέργεια τόνισε την ανάγκη διεύρυνσης της συνεργασίας των χωρών της Ανατολικής και της Δυτικής Ευρώπης, στο χώρο του ηλεκτρισμού και του φυσικού αερίου υπογραμμίζοντας μάλιστα τον ρόλο της Ελλάδας στην κατεύθυνση αυτή.

    Η εξειδίκευση και η ολοκλήρωση της ελληνοουκρανικής συνεργασίας θα γίνει κατά την επίσκεψη του Ουκρανού υπουργού στην Αθήνα, η οποία προγραμματίζεται να γίνει στο διάστημα από τα τέλη Αυγούστου έως τις αρχές Σεπτεμβρίου.

    [16] Συναυλία για τα παιδιά της Παλαιστίνης

    11/6/2002 1:15:00 μμ

    Τέσσερις σημαντικοί καλλιτέχνες, ο Γιώργος Νταλάρας, η Γλυκερία, ο Δημήτρης Μπάσης και ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, ενώνουν τις καλλιτεχνικές τους δυνάμεις σε μία συναυλία που θα δοθεί την Παρασκευή 14 Ιουνίου, στο Κατράκειο Θέατρο του Πειραιά, προκειμένου τα έσοδα να διατεθούν στα παιδιά της Παλαιστίνης. Στόχος των διοργανωτών, όπως τόνισαν σε συνέντευξη Τύπου, είναι τα έσοδα να καλύψουν τις ανάγκες σε εμβόλια, φάρμακα, ιατρικό εξοπλισμό, ανάγκες που το τελευταίο διάστημα είναι πολύ έντονες. Την συναυλία θα διευθύνει η Λαϊκή Ορχήστρα ''Μίκης Θεοδωράκης''.

    Οπως τόνισαν η συναυλία για τα παιδιά της Παλαιστίνης, είναι μία γέφυρα για όλα τα παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο.

    Τη συναυλία διοργανώνουν οι Γιατροί χωρίς Σύνορα, η "Πειραιώς Πολιτεία" και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Βρεφονηπιαγωγών.

    Οι καλλιτέχνες που θα τραγουδήσουν συμμετέχουν αφιλοκερδώς.

    Στο χώρο της συναυλίας, στο Κατράκειο Θέατρο, θα υπάρχει μεγάλη έκθεση ζωγραφικής παιδιών της προσχολικής ηλικίας, με θέμα την ειρήνη για τα παιδιά όλου του κόσμου.

    [17] Πονοκέφαλος για τους άνδρες το... σεξ

    11/6/2002 1:28:00 μμ

    Οι άνδρες υποφέρουν από πονοκεφάλους κατά τη διάρκεια της συνουσίας τρεις με τέσσερις φορές συχνότερα απ' ότι οι γυναίκες, αναφέρει μελέτη που δημοσιεύθηκε σε γερμανικό online ιατρικό περιοδικό. Οι πονοκέφαλοι συνήθως εκδηλώνονται για πρώτη φορά μετά την ηλικία των 30 και μέχρι τα 60. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης το 70% των ανδρών εκδηλώνουν οξύτατο πονοκέφαλο κατά τη στιγμή του οργασμού. Ενα ποσοστό 25% παραπονέθηκε για ένα ''θόλωμα'' στο κεφάλι ενόσω βρισκόταν στη διαδικασία της διέγερσης. Ενα ακόμα 5% παραπονέθηκε ότι εμφάνισε πονοκέφαλο αμέσως μετά τον οργασμό.

    Στην μελέτη αναφέρεται ότι είναι τυπικό στοιχείο των πονοκεφάλων να εμφανίζονται χωρίς προειδοποίηση.

    Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, ο πόνος εκδηλώνεται κυρίως σε άτομα που πάσχουν από ημικρανία. Αλλοι λόγοι είναι η οικογενειακή προδιάθεση ή η υπέρταση.

    Ο πονοκέφαλος σπάνια είναι σύμπτωμα κάποιας σοβαρότερης ασθένειας όπως η εγκεφαλική αιμορραγία ή το εγκεφαλικό εάν διαρκεί μόνο για μισή ή μια ώρα μετά τη σεξουαλική πράξη.

    Εάν ο πονοκέφαλος διαρκεί, οι γιατροί συστήνουν ιατρικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει πρόβλημα ή εγκεφαλική αιμορραγία.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 11 June 2002 - 16:55:58 UTC