Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-06-16

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εντοπισμός λαθρομεταναστών στο Σούνιο
  • [02] Νέες αποκαλύψεις για τη δράση της Αλ Κάιντα
  • [03] Βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία σήμερα
  • [04] Πυρκαγιά σε καφετέρια στο Πεκίνο
  • [05] Συνεχίζονται τα επεισόδια στη Μέση Ανατολή
  • [06] Ασφαλιστικό:Εν μέσω αντιδράσεων η συζήτηση

    [01] Εντοπισμός λαθρομεταναστών στο Σούνιο

    16/6/2002 10:38:00 πμ

    Είκοσι λαθρομετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν τα ξημερώματα σε βραχώδη ακτή του Σουνίου. Οι λαθρομετανάστες ήταν μέσα στο ιστιοφόρο ''CLYMENE'', το οποίο εντόπισε περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Λαυρίου αγκυροβολημένο και σε απόσταση περίπου 100μ. από την ακτή. Το ιστιοφόρο ρυμουλκείται στο λιμάνι του Λαυρίου ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη των μεταφορέων και άλλων λαθρομεταναστών που τυχόν διαφεύγουν.

    [02] Νέες αποκαλύψεις για τη δράση της Αλ Κάιντα

    16/6/2002 10:53:00 πμ

    Τρεις Σαουδάραβες, μέλη της Αλ Κάιντα αποκάλυψαν σε Μαροκινούς αξιωματούχους ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν διέταξε τους μαχητές του τον Δεκέμβριο να διασκορπιστούν σε ολόκληρο τον κόσμο και να εξαπολύσουν επιθέσεις εναντίον ''αμερικανικών και εβραϊκών συμφερόντων'', γράφει σήμερα η Ουάσινγκτον Ποστ. Οι τρεις Σαουδάραβες κατέθεσαν στους ανακριτές ότι διέφυγαν από το Αφγανιστάν και πήγαν στο Μαρόκο με αποστολή να χρησιμοποιήσουν παγιδευμένα με εκρηκτικά ταχύπλοα σε επιθέσεις αυτοκτονίας εναντίον αμερικανικών και βρετανικών πολεμικών πλοίων στα στενά του Γιβραλτάρ.

    Ο Μπιν Λάντεν είναι ζωντανός

    Οι τρεις άνδρες, οι οποίοι συνελήφθησαν τον Μάιο στη διάρκεια κοινής επιχείρησης της μαροκινής αστυνομίας και της CIA, παρουσιάστηκαν την περασμένη Παρασκευή, ενώπιον δικαστηρίου στο Μαρόκο, αλλά δεν έκαναν καμία δήλωση.

    Σύμφωνα με Μαροκινούς αξιωματούχους, ο Μπιν Λάντεν βρίσκεται πίσω από πρόσφατες επιθέσεις, όπως η έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου έξω από το αμερικανικό προξενείο στο Καράτσι του Πακιστάν που στοίχισε τη ζωή σε 11 ανθρώπους. Οι ίδιες πηγές πρόσθεσαν ότι πληροφορίες από κρατουμένους και άλλα στοιχεία δείχνουν ότι οι ηγέτες της Αλ Κάιντα εξακολουθούν να δίνουν εξ αποστάσεως τις κατευθύνσεις και τις διαταγές για επιθέσεις.

    Οι Μαροκινοί αξιωματούχοι τόνισαν ότι, βασιζόμενοι σε δικά τους στοιχεία, αλλά και σε πληροφορίες από ξένες μυστικές πληροφορίες, εκτιμούν πως ο Οσάμα Μπιν Λάντεν είναι ζωντανός.

    Οπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι τρεις Σαουδάραβες ήταν μεταξύ των μελών της Αλ Κάιντα που συγκεντρώθηκαν στην ορεινή περιοχή Τόρα Μπόρα, μετά την κατάληψη της Καμπούλ από υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ δυνάμεις, για να τους δοθούν οι τελευταίες οδηγίες.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Ουάσινγκτον Ποστ, ανώτερος αξιωματούχος της οργάνωσης, ο οποίος είπε ότι μετέφερε διαταγές από τον Οσάμα Μπιν Λάντεν, διέταξε τα μέλη της Αλ Κάιντα να εγκαταλείψουν το Αφγανιστάν και να διασκορπιστούν σε κάθε περιοχή του κόσμου, Ασία, Περσικό Κόλπο, Αφρική, Τουρκία και Ευρώπη. Με βάση τις διαταγές του Μπιν Λάντεν τα μέλη της Αλ Κάιντα έπρεπε να επιστρέψουν σε περιοχές του κόσμου, οι οποίες τους ήταν οικείες.

    ''Μέλη που γνωρίζουν καλά μια περιοχή πρέπει να επιστρέψουν σ' αυτήν για να προετοιμάσουν και να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις'', ήταν η διαταγή του Μπιν Λάντεν σύμφωνα με Μαροκινό αξιωματούχο.

    Ο άνθρωπος του Μπιν Λάντεν είπε στα μέλη της Αλ Κάιντα ότι οι επιθέσεις εναντίον ευρωπαϊκών στόχων έπρεπε να πραγματοποιηθούν από τη βόρεια Αφρική και οι επιχειρήσεις στον Περσικό Κόλπο από την Υεμένη. Οι τρεις Σαουδάραβες διατάχθηκαν να μεταβούν στο Μαρόκο για να πραγματοποιήσουν επιθέσεις σε πλοία.

    Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι σαουδάραβες κρατούμενοι περιέγραψαν τελετή κατά την οποία τα μέλη της Αλ Κάιντα δήλωσαν υποταγή στον Μπιν Λάντεν και ορκίστηκαν να γίνουν μάρτυρες πραγματοποιώντας επιθέσεις αυτοκτονίας, καταλήγει το δημοσίευμα.

    [03] Βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία σήμερα

    16/6/2002 10:44:00 πμ

    Ο δεύτερος γύρος των βουλευτικών εκλογών διεξάγεται σήμερα στην Γαλλία, με φαβορί την Κεντροδεξιά Ενωση του προέδρου Ζακ Σιράκ. Οι 1045 υποψήφιοι θα διεκδικήσουν σήμερα 519 από τις 577 έδρες του Κοινοβουλίου, καθώς οι υπόλοιπες κρίθηκαν από τον πρώτο γύρο. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 6 τοπική ώρα στις μικρές πόλεις και στις 8 στις μεγάλες. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις φέρνουν την Κεντροδεξιά συμμαχία, υπό τον πρόεδρο, να προηγείται της Αριστεράς και να κατακτά, μετά το σημερινό γύρο, 300 έδρες στο Κοινοβούλιο.

    Το Εθνικό Μέτωπο του Ζαν Μαρί Λεπέν αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να μείνει χωρίς καμία έδρα στη νέα Βουλή, καθώς συμμετέχει μόνο στις επαναληπτική ψηφοφορία σε 37 από τις 500 περιφέρειες.

    Πάντως, ο καθοριστικός παράγοντας για τον τελικό αποτέλεσμα θα είναι το ποσοστό συμμετοχής.

    [04] Πυρκαγιά σε καφετέρια στο Πεκίνο

    16/6/2002 11:24:00 πμ

    Φωτό Αρχείου

    Είκοσι τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 13 τραυματίστηκαν από πυρκαγιά που ξέσπασε σε ένα internet-cafe του Πεκίνου, όπως ανέφεραν σήμερα τα επίσημα μέσα ενημέρωσης της Κίνας. Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 2.40 τα ξημερώματα, τοπική ώρα, στο internet-cafe Λαντζίσου της συνοικίας Χαϊντιάν, στα βόρεια προάστια της πρωτεύουσας, όπου κατοικούν πολλοί φοιτητές μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα. Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστών η πυρκαγιά σβήστηκε περίπου 40 λεπτά αργότερα.

    [05] Συνεχίζονται τα επεισόδια στη Μέση Ανατολή

    16/6/2002 11:19:00 πμ

    Ενας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε σήμερα από ισραηλινά πυρά ενώ προσπαθούσε να περάσει ισραηλινό οδόφραγμα στον τομέα της Ναμπλούς, στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Οχθης, ανέφεραν Παλαιστίνιοι αυτόπτες μάρτυρες. Ο Παλαιστίνιος δέχθηκε τα πυρά τη στιγμή που προσπάθησε να περάσει το στρατιωτικό οδόφραγμα κοντά στο χωριό Ταμούν, περίπου 10 χλμ βορειοανατολικά της Ναμπλούς. Επίσης, χθες το βράδυο δύο Ισραηλινοί στρατιώτες και ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκαν στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών στον τομέα του εβραϊκού οικισμού Ντουγκίτ, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ανακοίνωσε σήμερα ο ισραηλινός στρατός. Την ευθύνη για την επίθεση αυτή ανέλαβε η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς. Στη διάρκεια της επίθεσης τραυματίσθηκαν και τέσσερις Ισραηλινοί στρατιώτες, ο ένας σοβαρά.

    [06] Ασφαλιστικό:Εν μέσω αντιδράσεων η συζήτηση

    16/6/2002 11:09:00 πμ

    Νέες βελτιώσεις στις ρυθμίσεις του Ασφαλιστικού που αφορούν στα ταμεία των Τραπεζών ανακοίνωσε την Παρασκευή το υπουργείο Εργασίας μετά τη συνάντηση που είχαν ο υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης και ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ροβέρτος Σπυρόπουλος με το προεδρείο της ΟΤΟΕ. H εκτελεστική γραμματεία της Ομοσπονδίας, που συνεδρίασε το πρωί του Σαββάτου, έκρινε ικανοποιητικές τις τροποποιήσεις αυτές και αποφάσισε να μη συνεχίσει τις απεργίες στις Τράπεζες. Πάντως, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν εξαγγείλει απεργία για την Τρίτη, ημέρα που το ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα συζητείται στην ολομέλεια της Βουλής.

    Σύμφωνα με τις τελευταίες ρυθμίσεις τα ταμεία ασφάλειας μπορούν να μετατραπούν σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, ενώ ταυτόχρονα δίνεται η δυνατότητα συνένωσης των συμπληρωματικών Ταμείων του κλάδου.

    Ο εισηγητής του κόμματος της Ν.Δ Γεράσιμος Γιακουμάτος τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται να λύσει το ασφαλιστικό αλλά μόνο να το κουκουλώσει και να το μεταθέσει. Χαρακτήρισε το νομοσχέδιο βαθιά αντισυνταγματικό και πρόσθεσε ότι η ΝΔ περιμένει αλλαγές από την κυβέρνηση και θα τοποθετηθεί στην Ολομέλεια. Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ζήτησε επίσης την απόσυρση του άρθρου 1 του νομοσχεδίου, που αναφέρεται στις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων.

    Αναμενόμενη, χαρακτήρισε την αποχώρηση της ΝΔ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    Για σκοπιμότητα, κατηγόρησε την ΝΔ και το ΚΚΕ, ενώ ο Συνασπισμός είπε ότι δεν βοηθάνε τέτοιες πρακτικές, οι οποίες δυσκολεύουν κάθε προσπάθεια αντίθεσης στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις.

    Εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων

    Εντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στις συνδικαλιστικές οργανώσεις το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό.

    ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία την ερχόμενη Τρίτη.

    Στην απεργία θα συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο.

    Προβλήματα επίσης αναμένονται την ίδια μέρα στις πτήσεις της Ολυμπιακής και των άλλων εταιριών, καθώς η Ομοσπονδία Συλλόγων Πολιτικής Αεροπορίας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία.

    Τις απεργίες τους θα συνεχίσουν και οι νοσοκομειακοί γιατροί, καθώς και οι γιατροί του ΙΚΑ.

    Επίσης, σε 48ώρες επαναλαμβανόμενες απεργίες σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων αποφάσισε, να προχωρήσει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία από την Τρίτη και την Τετάρτη 18 και 19 Ιουνίου.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 16 June 2002 - 8:54:19 UTC