Browse through our Interesting Nodes on the Greek Dining & Food Industry Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-06-19

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δεμένα στα λιμάνια τα πλοία
  • [02] Κυβερνητική σύσκεψη για επίσκεψη της ΔΟΕ
  • [03] Κοινή πορεία για την ένταξη της Κύπρου
  • [04] Ο Μαντέλα υπογράφει για την Ολυμπιακή Εκεχειρία
  • [05] Συγκρατημένη αισιοδοξία για ευρωστρατό
  • [06] Αθώος ο Βασδέκης, ένοχη η Μαγειροπούλου
  • [07] Ενοχος για τα αυθαίρετα ο νομάρχης Δ. Αττικής
  • [08] Συνάντηση Στεφανόπουλου-Καραμανλή
  • [09] Σκοτώθηκε στις γραμμές του ηλεκτρικού
  • [10] Αφγανιστάν: Νέο υπουργικό συμβούλιο
  • [11] Στη φυλακή ο Ζοζέ Μποβέ
  • [12] Αντιπαραθέσεις στη Βουλή για το ασφαλιστικό
  • [13] Ελέγχους ξεκινά η Εφορία
  • [14] Αρχισαν οι Συλλογικές Διαπραγματεύσεις
  • [15] Το Βιάγκρα ''σώζει'' τους Κύπριους
  • [16] Ο Τ.Καλημέρης νεός Γενικός Δ/ντής Τηλεόρασης

    [01] Δεμένα στα λιμάνια τα πλοία

    19/6/2002 7:05:00 μμ

    Νέα 48ωρη απεργία από τις 6 το πρωί της Πέμπτης έως τις 6 το πρωί του Σαββάτου, αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, με αποτέλεσμα να υπάρξουν προβλήματα στον εφοδιασμό των νησιών, αλλά και στην έξοδο για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Κλειστό παραμένει και το Ρίο-Αντίρριο. Το θέμα εξετάζεται αυτή την ώρα σε συνάντηση των υπουργών Οικονομίας και Ναυτιλίας στη Βουλή, ενώ πιθανή θεωρείται και συνάντηση του κ. Ανωμερίτη με τους συνδικαλιστές εντός της ημέρας.

    Απεργία στις εναέριες συγκοινωνίες

    Τα πλοία παρέμειναν και σήμερα δεμένα στα λιμάνια, καθώς η ΠΝΟ είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με οικονομικά κυρίως αιτήματα.

    Ο υπουργός Ναυτιλίας Γιώργος Ανωμερίτης, πάντως, τονίζει ότι η κυβέρνηση δεν έχει παρεκκλίνει της πορείας της στα συμφωνηθέντα με την Ομοσπονδία αλλά χρειάζεται ένας εύλογος χρόνος, ώστε τα αιτήματα των ναυτικών να συμπεριληφθούν στο νέο νομοσχέδιο.

    Αναταράξεις εν τω μεταξύ δημιουργήθηκαν σήμερα και στις ευρωπαϊκές αερομεταφορές, λόγω της απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας σε έξι ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και στη χώρα μας. Επιπλέον,

    Εξαιτίας των κινητοποιήσεων η Ολυμπιακή ανακοίνωσε ότι ματαιώνονται για σήμερα 22 πτήσεις, ενώ σε άλλες 12 άλλαξε η ώρα αναχώρησης.

    [02] Κυβερνητική σύσκεψη για επίσκεψη της ΔΟΕ

    19/6/2002 6:19:00 μμ

    Σε εγρήγορση βρίσκονται τόσο η κυβέρνηση όσο και η Οργανωτική Επιτροπή ''Αθήνα 2004'', καθώς στις 26 Ιουνίου θα βρίσκεται στην Αθήνα η ''μικρή'' Συντονιστική Επιτροπή της ΔΟΕ και ο πρόεδρός της Ντένις Οσβαλντ, προκειμένου να διεξαγάγουν το συνηθισμένο έλεγχο στην ολυμπιακή προετοιμασία. Το πρωί, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, εξετάστηκαν όλες οι εκκρεμότητες της προετοιμασίας και τα προβλήματα που υπάρχουν σε ορισμένα έργα, όπως στο Ελληνικό.

    Συνάντηση Σημίτη-Οσβαλντ την ερχόμενη εβδομάδα

    Ο κ.Σημίτης, ο οποίος θα έχει συνάντηση με τον κ.Οσβαλντ στις 27 Ιουνίου, ενημερώθηκε για όλα τα θέματα, και σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε να ενταθούν οι προσπάθειες. Επίσης, για το θέμα των έργων στο Ελληνικό, ο πρωθυπουργός ζήτησε να ετοιμαστεί άμεσα ο φάκελος που θα σταλεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας, έτσι ώστε να προχωρήσουν γρήγορα τα έργα τα οποία παρουσιάζουν καθυστέρηση.

    Επίσης, εξετάστηκαν όλα τα θέματα της προετοιμασίας, όπως η μαραθώνια διαδρομή, τα οδικά έργα, η ολυμπιακή φιλοξενία, τα Δημοσιογραφικά Χωριά, η λειγουργία της πόλης κατά τη διάρκεια των Αγώνων κλπ.

    Αμέσως μετά τη σύσκεψη, ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε ότι ''επειδή η επίσκεψη του κλιμακίου της ΔΟΕ θα είναι βραχεία, υπήρξε συννενόηση με τον πρωθυπουργό, την υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου και την πρόεδρο του ''Αθήνα 2004'' Γιάννα Αγγελοπούλου για το πώς θα γίνουν όλες αυτές οι επαφές.

    [03] Κοινή πορεία για την ένταξη της Κύπρου

    19/6/2002 5:41:00 μμ

    Την αισιοδοξία του για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και τον προβληματισμό του για την πορεία επίλυσης του κυπριακού, λόγω της αδιαλλαξίας της Τουρκίας εξέφρασε ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιώργος Βασιλείου, μετά την ημίωρη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Ο ίδιος, επικεφαλής της αντιπροσωπείας της χώρας του στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Κύπρου με την Ευρωπαϊκή Ένωση, μετέφερε μάλιστα στους δημοσιογράφους την εκτίμηση του κ. Σημίτη ότι η κρίση για την κοινή αγροτική πολιτική θα ξεπεραστεί και η διεύρυνση θα προχωρήσει κανονικά.

    Ο κ.Βασιλείου δήλωσε πως ο πρωθυπουργός ήταν πάρα πολύ θετικός και γνώστης όλων των σχετικών λεπτομερειών για την ενταξιακή πορεία της Κύπρου, προσθέτωντας ότι "συμφωνήσαμε πως βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο, καθώς είναι γνωστό πως οι διαπραγματεύσεις έχουν σχεδόν λήξει και έχει μείνει μόνο ένα μέρος της γεωργίας". Επίσης, ο κ. Βασιλείου εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι και η διεύρυνση θα προχωρήσει και η Κύπρος θα είναι μεταξύ των πρώτων χωρών που θα ενταχθούν στην ΕΕ, όπως δήλωσε και ο αρμόδιος επίτροπος για τη διεύρυνση Φερχόιγκεν.

    Ωστόσο, ο κ. Βασιλείου είπε ότι δεν είμαστε αισιόδοξοι για την πορεία επίλυσης του πολιτικού προβλήματος, όπου "η τουρκική αδιαλλαξία συνεχίζεται και αναμφισβήτητα είναι λόγος ανησυχίας" και δήλωσε ότι και ο κ.Σημίτης τόνισε την ανάγκη σύνεσης και επαγρύπνησης. "Να μην ξεχνάμε ότι η Τουρκία μπορεί να θελήσει να δημιουργήσει επεισόδια, να υπάρξουν προκλήσεις, στις οποίες θα πρέπει να απαντήσουμε με σύνεση και αποφασιστικότητα", συμπλήρωσε ο κ.Βασιλείου.

    [04] Ο Μαντέλα υπογράφει για την Ολυμπιακή Εκεχειρία

    Πηγή: ΝΕΤ 19/6/2002 2:40:00 μμ

    Ο Νέλσoν Μαντέλα, σύμβολο του αγώνα για την ελευθερία, την παγκόσμια ειρήνη και την κατάργηση των φυλετικών διακρίσεων, τιμάται από την Ελλάδα. Η προσφορά του στην κατάργηση του Απαρτχάϊντ και ο εγκλεισμός του επί 26 χρόνια στη φυλακή από το ρατσιστικό τότε καθεστώς της Νότιας Αφρικής, τον καθιστούν διαχρονικό σημείο αναφοράς στη μάχη των λαών για ελευθερία και δικαιοσύνη.

    Ο Νέλσον Μαντέλα ήταν το κεντρικό πρόσωπο στην τελετή που σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη της συλλογής υπογραφών για την Ολυμπιακή Εκεχειρία που έγινε πριν από λίγο στο Μέγαρο Μουσικής. Την διακήρυξη έχουν κληθεί να υπογράψουν κορυφαίες προσωπικότητες του πολιτισμού και των τεχνών απ΄ όλο τον κόσμο.

    Ο Μαντέλα στο Μέγαρο Μαξίμου

    Αμέσως μετά την τιμητική εκδήλωση ο Νέλσον Μαντέλα θα επισκεφθεί το Μέγαρο Μαξίμου όπου ο πρωθυπουργός θα παραθέσει γεύμα προς τιμή του.

    Νωρίτερα ο κύριος Σημίτης δέχθηκε τον τελευταίο λευκό ηγέτη της Νοτίου Αφρικής Φρεντερίκ Ντε Κλερ ο οποίος έχει μοιραστεί με τον Νέλσον Μαντέλα το Νόμπελ Ειρήνης.

    [05] Συγκρατημένη αισιοδοξία για ευρωστρατό

    19/6/2002 6:40:00 μμ

    Το θέμα του ευρωστρατού μπορεί να είναι κυρίαρχο για την Ελλάδα, όμως η προσοχή των εταίρων μας είναι εστιασμένη στο θέμα της αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης και στις μεταρρυθμίσεις που πρόκειται να γίνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτά δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Τάσος Γιαννίτσης, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε το απόγευμα, εν όψει της Συνόδου Κορυφής της Σεβίλλης. Όσον αφορά το θέμα του ευρωστρατού, ο κ. Γιαννίτσης εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος και δήλωσε ότι η Αθήνα δεν συζητά το κείμενο της Αγκυρας, αλλά ρυθμίσεις που θα εξασφαλίζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

    Δηλώσεις Μπεγλίτη-Πρωτόπαπα

    Ο κ. Γιαννίτσης τόνισε ότι "για εμας, τρία είναι τα ζητήματα που έχουν ιδιαίτερη σημασία: του ευρωστρατού, οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη μετανάστευση και οι διαβουλεύσεις για τις αλλαγές στα συμβούλια". Σχετικά με το θέμα της λαθρομετανάστευσης, ο ίδιος είπε ότι η Αθήνα πιστεύει ότι πρέπει να δοθεί μία ευρωπαϊκή συνολική λύση. Επίσης ο κ. Γιαννίτσης τόνισε ότι η Ελλάδα δίνει μεγαλύτερη σημασία στην προστασία των θαλασσίων συνόρων της, ενώ είναι υπέρ των κυρώσεων προς τρίτες χώρες από τις οποίες έχουν προέλθει οι λαθρομετανάστες.

    Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Παναγιώτης Μπεγλίτης, μιλώντας στην ΝΕΤ 105,8 δήλωσε ότι έχουν δημιουργηθεί οι συνθήκες για θετική λύση στο θέμα του ευρωστρατού, παρατήρησε όμως ότι παραμένει ανοικτό το εάν θα υπάρξει λύση ή όχι κατά την Σύνοδο Κορυφής στη Σεβίλλη. Πολλά θα κριθούν, πρόσθεσε ο κ. Μπεγλίτης, στη Σεβίλλη, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο παρέμβασης του Ύπατου εκπροσώπου της ΕΕ για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας, Χαβιέ Σολάνα.

    Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Πρωτόπαπας, ο οποίος δήλωσε ότι υπάρχει κινητικότητα, υπάρχουν ιδέες και πρωτοβουλίες για το θέμα του ευρωστρατού, και πρόσθεσε ότι, προς το παρόν, δεν υπάρχει συμφωνία ούτε όμως και καμία άποψη που να ικανοποιεί την Αθήνα. Σύμφωνα με τον κ. Πρωτόπαπα, εάν δεν προκύψει συμφωνία για το θέμα του ευρωστρατού στη Σεβίλλη, τότε υπάρχουν τρία ενδεχόμενα:

    το θέμα να παραπεμφθεί στην επόμενη ευρωπαϊκή προεδρία, να παραπεμφθεί σε άτυπη διαδικασία, δηλαδή στο δείπνο των "15" στην Σεβίλλη ή να συζητηθεί στην διάρκεια των διαδικασιών της Συνόδου Κορυφής, όπου, εάν δεν υπάρξει συμφωνία, τότε η Αθήνα θα χρησιμοποιήσει τα μέσα που έχει στην διάθεση της.

    [06] Αθώος ο Βασδέκης, ένοχη η Μαγειροπούλου

    Πηγή: NET 105,8 fm 19/6/2002 5:30:00 μμ

    Τρις σε ισόβια καταδικάστηκε σήμερα από το Κακουργιοδικείο Πειραιά η Βικτωρία Μαγειροπούλου 30 χρόνων, η οποία τον Φεβρουάριο του 2001 μαζί με άγνωστους συνεργούς της είχε ξυλοκοπήσει μέχρι θανάτου με σκοπό τη ληστεία,τον 80χρονο Κώστα Καλαφάτη που πέθανε δέκα μέρες αργότερα στο νοσοκομείο. Το δικαστήριο έκρινε αθώο και μάλιστα ομόφωνα, τον 25χρονο συγκατηγορούμενο της Μαγειροπούλου Νίκο Βασδέκη, ο οποίος σύμφωνα με τη δικογραφία που είχε συντάξει η Αστυνομία αναγνωρίσθηκε ως ύποπτος απο το ίδιο το θύμα λίγο πριν εκπνεύσει.

    Ο ίδιος ο Βασδέκης, καθ' ολη τη διάρκεια της πολύμηνης δικαστικής διαδικασίας, έλεγε ότι είναι αθώος, γεγονός που αποδείχθηκε σήμερα με την ομόφωνη απόφαση των δικαστών.

    Επίσης σε 17μηνη φυλάκιση καταδικάστηκε ο Αιγύπτιος Αμπνέλ Αλ Ατάρ 40 χρόνων, τον οποίο είχε υποδείξει ως συνεργό της η Βικτωρία Μαγειροπούλου, όχι όμως για συμμετοχή του στη δολοφονία του 80χρονου, αλλά για παράνομη είσοδο στη χώρα.

    [07] Ενοχος για τα αυθαίρετα ο νομάρχης Δ. Αττικής

    19/6/2002 5:06:00 μμ

    Ενοχο για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος έκρινε το Τριμελές Εφετείο, το νομάρχη Δυτικής Αττικής, Περικλή Παπαπέτρου. Οι κατηγορίες σε βάρος του νομάρχη αφορούν το γεγονός ότι δεν μερίμνησε ώστε οι αρμόδιες υπηρεσίες να προβούν σε κατεδαφίσεις δυο αυθαίρετων κατοικιών στα Βίλια και στη Μάνδρα. Στον κ. Παπαπέτρου επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης πέντε μηνών για κάθε πράξη και δόθηκε τριετής αναστολή.

    [08] Συνάντηση Στεφανόπουλου-Καραμανλή

    19/6/2002 2:38:00 μμ

    Σαφές μήνυμα ότι δεν μπορεί να υπάρξει συσχετισμός, ή "πακετοποίηση" των θεμάτων του ευρωστρατού και του Κυπριακού, έστειλε ο Πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής μετά από τη σημερινή συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο, τον οποίο ενημέρωσε για το ταξίδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες και τα αποτελέσματα των εκεί επαφών του για τα εθνικά θέματα.

    Ο κ. Καραμανλής είπε ότι χρειάζεται ομοψυχία, συστράτευση και συνένωση δυνάμεων, σημειώνοντας ότι στις επαφές του στις ΗΠΑ παρουσίασε τις ελληνικές θέσεις για τα μεγάλα εθνικά θέματα. Ακόμη ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε πως όταν υπερασπίζεσαι τις εθνικές θέσεις με σταθερή γραμμή, γίνονται κατανοητές και αυτό σε βάθος χρόνου μπορεί να επιφέρει θετικά αποτελέσματα.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε ότι το κείμενο της Αγκυρας για τον ευρωστρατό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό και πως η Κύπρος θα πρέπει να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση το πρώτο εξάμηνο του 2003 κατά την ελληνική προεδρία, ανεξάρτητα ή όχι από την επίλυση του Κυπριακού.

    Στην αρχή της συνάντησης, που κράτησε 45 λεπτά της ώρας, ο κ. Στεφανόπουλος χαρακτήρισε σημαντικές τις επαφές του κ. Καραμανλή στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας του ανέφερε πως και εκείνος στο ταξίδι του στην Αυστραλία έζησε μεγάλες στιγμές συγκίνησης από τον ελληνισμό.

    Να σημειωθεί ότι ο κ. Καραμανλής το απόγευμα θα αναχωρήσει για τη Μαδρίτη προκειμένου να παρευρεθεί στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπου, όπως είπε, και πάλι θα παρουσιάσει τις ελληνικές θέσεις.

    [09] Σκοτώθηκε στις γραμμές του ηλεκτρικού

    19/6/2002 1:09:00 μμ

    Τραγικό θάνατο βρήκε στις 12 το μεσημέρι, άνδρας 65 ετών, αγνώστων λοιπών στοιχείων, όταν τον παρέσυρε αμαξοστοιχία των ΗΣΑΠ στο σταθμό Κάτω Πατησίων, στο ρεύμα προς Πειραιά. Αγνωστες παραμένουν μέχρι στιγμής οι συνθήκες του δυστυχήματος. Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο Γενικό νοσοκομείο Ανω Πατησίων, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

    [10] Αφγανιστάν: Νέο υπουργικό συμβούλιο

    19/6/2002 7:05:00 μμ

    Η Λόγια Ζίργκα αποδέχθηκε σήμερα δια ανατάσεως της χειρός το νέο υπουργικό συμβούλιο του Αφγανιστάν, δήλωσε σήμερα ο Αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι. O Αφγανός υπουργός Αμυνας, στρατάρχης Μοχάμαντ Κάσεμ Φαχίμ, και ο υπουργός Εξωτερικών Αμπντάλα Αμπντάλα διατηρούν τη θέση τους στη νέα κυβέρνηση, πρόσθεσε ο Καρζάι, κατά την κρίσιμη ομιλία του ενώπιον της παραδοσιακής αφγανικής εθνοσυνέλευσης όπου και ανακοίνωσε τη σύνθεση της νέας του κυβέρνησης. Και οι δύο υπουργοί είναι κορυφαία μέλη της Βόρειας Συμμαχίας, η οποία αποτελείται στην πλειοψηφία της από Τατζίκους.

    Ο πρόεδρος της χώρας πρόσθεσε ότι ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Γιούνις Κανούνι, ένα ακόμα ισχυρό μέλος της Βόρειας Συμμαχίας, θα αναλάβει το υπουργείο Παιδείας και ότι νέος υπουργός Εσωτερικών διορίζεται ο Τατζ Μοχάμαντ Ουαρντάκ, ενώ υπουργός Οικονομικών ορίστηκε ο Ασραφ Κάνι Αχμαντζάϊ.

    Ο Καρζάι σημείωσε ότι θα παραιτηθεί αν δεν μπορέσει να φέρει την ειρήνη και την ασφάλεια στη χώρα, η οποία προσπαθεί να ανακάμψει έπειτα από 23 χρόνια πολέμου, και δεσμεύτηκε να προωθήσει την εθνική ενότητα και να οικοδομήσει μια ακμάζουσα χώρα, η οποία θα μπορεί να σταθεί στα δικά της πόδια με μια ισχυρή τοπική νομισματική μονάδα. Τέλος πρόσθεσε ότι επιθυμεί όλοι οι διοικητές της χώρας να τεθούν υπό τον έλεγχο του υπουργείου Αμυνας και, απευθυνόμενος στον αφγανικό λαό, τόνισε ότι όλοι έχουν το δικαίωμα να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες και το δικαίωμα στην ισότητα.

    [11] Στη φυλακή ο Ζοζέ Μποβέ

    Πηγή: ΑΠΕ 19/6/2002 12:10:00 μμ

    Καθ'οδόν προς τη φυλακή βρίσκεται ο αγρότης συνδικαλιστής Ζοζέ Μποβέ, ο οποίος καταδικάσθηκε σε φυλάκιση τριών μηνών για την επίθεση σε εστιατόριο Μακ Ντόναλντ στην περιοχή του Μιγιό της νότιας Γαλλίας. Φάλαγγα από επτά τρακτέρ, μοτοσυκλετιστές της αστυνομίας και οχήματα του Τύπου ξεκίνησαν από την κατοικία του Ζοζέ Μποβέ στο Μιγιό και κατευθύνονται προς την φυλακή όπου θα εκτίσει την ποινή του κοντά στο Μονπελιέ.

    Ο Μποβέ καταδικάσθηκε πρωτοδίκως το 1999 και εξάντλησε τον περασμένο χρόνο τις εφέσεις για την ποινή που του επιβλήθηκε σχετικά με την επίθεση εναντίον του εστιατορίου Μακ Ντόναλντς σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική των ΗΠΑ στον τομέα του εμπορίου. Οι γαλλικές δικαστικές αρχές ανέβαλαν την εκτέλεση της ποινής του μέχρι την ολοκλήρωση των προεδρικών και των βουλευτικών εκλογών στη χώρα.

    ''Πρόκειται για μνημειώδη βλακεία'', δήλωσε ο Ζοζέ Μποβέ πριν ξεκινήσει από το σπίτι του για τη φυλακή, όπου τον συνοδεύουν τρακτέρ με πανώ υπέρ του αγώνα του για την υπεράσπιση των παραδοσιακών γαλλικών αγροτικών προϊόντων. ''Ο Μποβέ στη φυλακή; Και ο Σιράκ;'', γράφει ένα πανώ σε μία αναφορά στις κατηγορίες για σκάνδαλα εναντίον του προέδρου Ζακ Σιράκ, ο οποίος επανεξελέγη στις 5 Μαΐου. ''Οταν βλέπεις όλη αυτήν την αλληλεγγύη, όλους αυτούς τους ανθρώπους που ήλθαν από ολόκληρη τη Γαλλία, είναι εκπληκτικό. Είναι ο αγώνας των πολιτών που αρνούνται την περιθωριοποίηση'', είπε ο Ζοζέ Μποβέ πριν ξεκινήσει για τη φυλακή.

    [12] Αντιπαραθέσεις στη Βουλή για το ασφαλιστικό

    19/6/2002 5:45:00 μμ

    Με ομιλίες βουλευτών συνεχίζεται από το πρωί στη Βουλή η συζήτηση για το ασφαλιστικό. Η ΝΔ αναμένεται να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία για την ψήφιση επί της αρχής του νομοσχεδίου για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, μετά την οποία θα αποχωρήσουν τόσο οι βουλευτές της ΝΔ, όσο και του ΚΚΕ. Η Γενική Γραμματέας Αλέκα Παπαρήγα στην ομιλία της κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι με το νομοσχέδιο οδηγεί τους εργαζόμενους σε δυσμενέστερες συνθήκες. Η συζήτηση επί των άρθρων η οποία θα ολοκληρωθεί αύριο, θα συνεχιστεί με τις ομιλίες των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ

    Δίκαιο και αποτελεσματικό το νομοσχέδιο, τονίζει ο κ. Πρωτόπαπας

    Μιλώντας στην ΝΕΤ 105,8 ο υπουργός Τύπου Χρήστος Πρωτόπαπας τόνισε ότι πρόκειται για τον καλύτερο, δικαιότερο και πιο αποτελεσματικό νόμο για το ασφαλιστικό στην Ευρώπη, και κατηγόρησε τον Κώστα Καραμανλή για έλλειψη θέσεων.

    Η Νέα Δημοκρατία χαρακτήρισε το νομοσχέδιο αντισυνταγματικό και πρόχειρο, ενώ ο υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης μίλησε για ασφαλιστικό σύστημα που είναι κλειδί στην ανάπτυξη της χώρας.

    [13] Ελέγχους ξεκινά η Εφορία

    19/6/2002 2:33:00 μμ

    Εντολές προς τους προϊσταμένους των εφοριών Αττικής να ξεκινήσουν άμεσα οι έλεγχοι στις επιχειρήσεις που δεν ανταποκρίθηκαν στη ρύθμιση για το κλείσιμο των υποθέσεων τους της τριετίας 1999-2001, με βάση τη συνάφεια, έδωσε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Φωτιάδης.

    Ο υφυπουργός σε συνάντηση που είχε μαζί τους ζήτησε να εκδοθούν το ταχύτερο δυνατόν από κάθε εφορία φύλλα ελέγχου των μεγαλύτερων από τις επιχειρήσεις αυτές.

    Σημειώνεται ότι ήδη οι εφορίες έχουν καταρτίσει καταλόγους με τις επιχειρήσεις που ενώ είχαν ανέλεγκτες υποθέσεις ΦΠΑ την τριετία 1999-2001 δεν υπέβαλαν δήλωση για την υπαγωγή τους στην ρύθμιση για την περαίωση με ευνοϊκό τρόπο των υποθέσεών τους.

    Ο κ. Φωτιάδης ζήτησε επίσης από τους προϊσταμένους των εφοριών να προετοιμάσουν κατάλληλα τις εφορίες για την παραλαβή των δηλώσεων των επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών για τη ρύθμιση των ανέλεγκτων υποθέσεων της εξαετίας 1993-1998.

    Σημειώνεται ότι οι προθεσμίες για την υποβολή των δηλώσεων αυτών θα αρχίσουν να λήγουν από τις 26 Ιουνίου ανάλογα με τον ΑΦΜ του υπόχρεου. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων αυτών είναι η 19 Ιουλίου.

    [14] Αρχισαν οι Συλλογικές Διαπραγματεύσεις

    19/6/2002 1:17:00 μμ

    Ξεκίνησαν σήμερα οι Συλλογικές Διαπραγματεύσεις του 2003 μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών και της ΑΔΕΔΥ με τις δύο πλευρές να συμφωνούν ως προς την αντζέντα των περαιτέρω συνομιλιών.

    Μέχρι τις 30 Ιουνίου αναμένεται να κατατεθεί η πρόταση της Ειδικής Επιτροπής για το Ενιαίο Μισθολόγιο, βασικό θέμα των Διαπραγματεύσεων από πλευράς ΑΔΕΔΥ. Αμέσως μετά από αυτή την ημερομηνία θα ξεκινήσει επί της ουσίας ο διάλογος μεταξύ του προεδρείου της ΑΔΕΔΥ και του ΥΠΕΣΔΑΑ που θα περιλαμβάνει και τα θεσμικά θέματα που αφορούν στην Διοικητική Μεταρρύθμιση, όπως η εξέλιξη των δημoσίων υπαλλήλων, τα μέτρα διαφάνειας, τα θέματα υγιεινής, ασφάλειας και επιμόρφωσης, δείκτες απόδοσης και το νέο σύστημα αμοιβών.

    Ο κ. Σκανδαλίδης υπολογίζει πως ο διάλογος θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 10 Σεπτεμβρίου, ενώ αν χρειαστεί παράταση θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση.

    Ο κ. Παπασπύρος δήλωσε πως δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για να μην επιλυθούν τα προβλήματα και ανακοίνωσε για το δεύτερο διήμερο του Ιουλίου ημερίδα για τα θεσμικά θέματα των δημοσίων υπαλλήλων.

    [15] Το Βιάγκρα ''σώζει'' τους Κύπριους

    19/6/2002 3:10:00 μμ

    Δεύτερη είναι η Κύπρος σε αναλογία πληθυσμού, στην κατανάλωση του ''βιάγκρα" . Πρώτη είναι η Σουηδία και τρίτη χώρα όπου οι άνδρες αντιμετωπίζουν προβλήματα στύσεως, είναι το Ισραήλ. Αυτό αναφέρθηκε στη χθεσινή δεύτερη ημέρα του 6ου Πανευρωπαϊκού συνεδρίου Σεξολογίας, που γίνεται στο ξενοδοχείο Χαβάη, στη Λεμεσό.

    Οπως δήλωσε στην εφημερίδα ''Σημερινή'' ο σεξολόγος - αφροδισιολόγος, Λώρης Κυριάκου, οι ανακοινώσεις παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον. Στο συνέδριο λαμβάνουν μέρος 250 σύνεδροι απο 30 χώρες, εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι γιατροί, σεξολόγοι, ψυχολόγοι και κοινωνιολόγοι.

    Μέχρι στιγμής, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον περιστρέφεται γύρω απο το ''βιάγκρα'' και τα αποτελέσματα του σκευάσματος μετά απο τρία χρόνια κυκλοφορίας. Σε γενικές γραμμές αναφέρθηκε οτι τα αποτελέσματα απο τη χρήση του ''μπλέ χαπιού'' είναι αρκετά ικανοποιητικά με μικρές παρενέργειες. Περισσότερο το χρησιμοποιούν οι άνδρες μεταξύ 50-60 χρόνων.

    Οι επιστήμονες εστίασαν το ενδιαφέρον στις έρευνες που γίνονται για να αλλάξει η χρήση του και να γίνει υπογλώσσιο χάπι, το οποίο σε 30 λεπτά δίνει αποτελέσματα, ενώ αν το παίρνει κανείς απο το στόμα χρειάζεται 60 λεπτά για να δράσει.

    Μεγάλο ενδιαφέρον, πρόσθεσε ο δρ. Κυριάκου, παρουσιάζουν κι οι έρευνες για τα γυναικεία προβλήματα στο σέξ. Μετά το ανδρικό ''βιάγκρα'' άνοιξε ο δρόμος για την έρευνα για τις γυναίκες που σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν για την Αμερική, το 30% των γυναικών ειναι υποτονικές στη σεξουαλική τους ζωή. Η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι επιστήμονες στη λύση του προβλήματος για τις γυναίκες, εξήγησε ο δρ. Κυριάκου ειναι γιατί αυτές δρούν περισσότερο με το μυαλό στο σέξ, σε αντίθεση με τους άνδρες.

    [16] Ο Τ.Καλημέρης νεός Γενικός Δ/ντής Τηλεόρασης

    19/6/2002 7:45:00 μμ

    Ο Τζώνης Καλημέρης, είναι ο νέος Γενικός Διευθυντής Τηλεόρασης της ΕΡΤ. Τον κύριο Καλημέρη παρουσίασε στους εργαζόμενους ο πρόεδρος της ΕΡΤ Αγγελος Στάγκος, παρουσία του απερχόμενου Γενικού Δ/ντη Μάνου Ευστρατιάδη. Ο πρόεδρος της ΕΡΤ ευχαρίστησε τον κ. Ευστρατιάδη για την μέχρι τώρα συνεργασία που είχε και τον χαρακτήρισε ως «ένα θαυμάσιο άνθρωπο και επαγγελματία». Καλωσορίζοντας τον νέο Γενικό Δ/ντή κ. Καλημέρη, ο κος Στάγκος τόνισε ότι η «έχει βάλει στόχο να αποδείξει ότι μπορεί να κάνει πολλά και ότι έχει μια απολύτως επιτυχημένη θητεία στην τηλεόραση». Είμαι σίγουρος, είπε ο πρόεδρος της ΕΡΤ, ότι «η συνεργασία θα είναι άψογη, κάτι που είναι στόχος καθήκον και επιθυμία».

    Στη συνέχεια ο απερχόμενος Γενικός Διευθυντής Μάνος Ευστρατιάδης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της ΕΡΤ και τους Γενικούς Διευθυντές της εταιρίας για το καλό κλίμα κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους και ευχήθηκε στον νέο Γενικό Διευθυντή να εκπληρώσει τους στόχους του.

    Αναλαμβάνοντας της Γενικής Διεύθυνσης Τηλεόρασης ο Τζώνης Καλημέρης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της ΕΡΤ για την εμπιστοσύνη του και τον κο Ευστρατιάδη για την άψογη συνεργασία τους. Τόνισε επίσης ότι δεν συμβιβάζεται με εύκολους στόχους και ότι η ΕΡΤ δεν έχει περιορισμούς, μπορεί να φτάσει ψηλά. Στην επόμενη διετία, όπως είπε χαρακτηριστικά, «η ΕΡΤ θα έχει κατακτήσει την θέση που της αξίζει».


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 19 June 2002 - 16:54:43 UTC