Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-06-21

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συμφωνία για τον ευρωστρατό στη Σύνοδο
  • [02] Αυξημένη η έξοδος για το τριήμερο
  • [03] Συνάντηση Λυσσαρίδη με Αραφάτ
  • [04] Συνέντευξη Κ. Στεφανόπουλου στο ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ
  • [05] Μετά τα μεσάνυχτα ''Big Brother'' και ''Bar''
  • [06] Νεκρός εκ των ηγετών της Αμπού Σαγιάφ
  • [07] Συμβιβαστική λύση για οικονομική πολιτική ''15''
  • [08] Στον ΟΦΗ ο Μαουρίτσιο Σολίς
  • [09] Η τζαζ συναυλία του καλοκαιριού
  • [10] ''Ελληνες και θάλασσα'' στη Νέα Υόρκη
  • [11] Η Σίντι Κρόφορντ διαστημικός τουρίστας Νο3;

    [01] Συμφωνία για τον ευρωστρατό στη Σύνοδο

    Πηγή: NET 105,8 fm 21/6/2002 7:07:00 μμ

    Απολύτως ικανοποιημένη εμφανίζεται η Ελλάδα από το κείμενο που υιοθέτησαν οι ηγέτες των χωρών-μελών της Ε.Ε. στην Ισπανία, μετά από σκληρές και επίπονες διαπραγματεύσεις. Οπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης το νέο κείμενο όπως διαμορφώθηκε καλύπτει τις ελληνικές θέσεις, συναντά όμως την αδιαλλαξία της Αγκυρας. Τις αντιρρήσεις αυτές θα προσπαθήσει να κάμψει ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Μαρία Αθνάρ, ο οποίος θα έχει αργά το βράδυ συναντήσεις με τον Τούρκο πρόεδρο Αχμέτ Σεζέρ και τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Ισμαήλ Τζεμ.

    Ειδικό κονδύλι για τη φύλαξη των συνόρων της ΕΕ

    Σε διαφορετική περίπτωση, υπογράμμισε ο κ. Σημίτης, η Ε.Ε. θα προχωρήσει από μόνη της στην αποστολή ευρωπαϊκών δυνάμεων στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Επίσης, ανέφερε ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που τους έκανε ο κ. Αθνάρ, η τουρκική πλευρά ζήτησε να οριστεί η ημερομηνία έναρξης των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε., στο πλαίσιο των συμπερασμάτων της συνόδου.

    Οσον αφορά το ακανθώδες θέμα της αντιμετώπισης της παράνομης εισροής μεταναστών στην Ευρωπαϊκή Ενωση από τρίτες χώρες, οι "15", συζήτησαν τα μέτρα τα οποία θα πρέπει να ληφθούν γαι να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα αυτό. Η Ελλάδα, μία από τις χώρες που αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα λαθρομετανάστευσης, πρότεινε να συγχρηματοδοτήσουν οι "15" τις δυνάμεις συνοριακής φύλαξης. Επίσης, συζητήθηκε το ενδεχόμενο να επιβάλονται κυρώσεις σε τρίτες χώρες, οι οποίες διευκολύνουν την λαθρομετανάστευση.

    Ο πρωθυπουργός είπε ότι αποφασίστηκε να γίνει ένα χρονοδιάγραμμα που θα εξεταστεί στις επόμενες συνόδους κορυφής -στην Κοπενχάγη και τη Θεσσαλονίκη.

    Στην απογευματινή συνεδρίαση, θέμα της συνόδου είναι τα οικονομικά της Ε.Ε.

    [02] Αυξημένη η έξοδος για το τριήμερο

    21/6/2002 3:56:00 μμ

    Ιδιαίτερα αυξημένη είναι αυτή την ώρα η κίνηση και στα δυο εθνικά οδικά δίκτυα λόγω της μαζικής εξόδου των Αθηναίων η οποία είναι ακόμα εντονότερη λόγω της απεργίας των ναυτεργατών. Προβλήματα αντιμετωπίζουν όσοι κινούνται στην εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου, ενώ η τροχαία έχει παραχωρήσει μία επιπλέον λωρίδα το 10ο χλμ στο Δαφνί έως το 27ο στα Διόδια Ελευσίνας και από το 46ο έως το 53ο χλμ στο ύψος της Κακιάς Σκάλας. Ουρά ενός χιλιομέτρου σχηματίζουν τα αυτοκίνητα στην Μαγούλα εξαιτίας των έργων που εκτελούνται στην περιοχή.

    Προβλήματα λόγω απεργίας σε Ρίο-Αντίρριο

    Στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας η κίνηση είναι σχεδόν διπλάσια από τις άλλες εξόδους καθώς δεν λειτουργεί η πορθμειακή γραμμή Ρίου-Αντίρριου.

    Υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών στις εθνικές οδούς στο ρεύμα εξόδου έως τις 9 το βράδυ.

    Καλά νέα για τον καιρό από την Ε.Μ.Υ

    Οι εκδρομείς δεν πρόκειται πάντως να αντιμετωπίσουν προβλήματα εξαιτίας του καιρού, καθώς σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία οι βοριάδες αρχίζουν να εξασθενούν και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, φτάνοντας τη Δευτέρα ακόμη και τους 38 βαθμούς Κελσίου σε διάφορες περιοχές της χώρας.

    [03] Συνάντηση Λυσσαρίδη με Αραφάτ

    21/6/2002 2:07:00 μμ

    Ο επίτιμος πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών Βάσος Λυσσαρίδης, επέστρεψε το πρωί από τη Ραμάλα, όπου συναντήθηκε με τον Παλαιστίνιο ηγέτη Γιάσερ Αράφατ. Σε δηλώσεις του ο κ. Λυσσαρίδης είπε ότι ο Γιάσερ Αραφάτ είχε πολύ ψηλό το ηθικό και μοναδική του επιθυμία είναι η επίτευξη της ειρήνης. Στον κ. Λυσσαρίδη απενεμήθη το ανώτατο παράσημο του Παλαιστινιακού κράτους. Ο Βάσος Λυσσαρίδης είπε ότι για Παλαιστίνιο πρόεδρο η Κύπρος είναι μια από τις πιο φιλικές χώρες. Το παράσημο που του απενεμήθη, είπε, ήταν και για την προσφορά της Κύπρου στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού

    [04] Συνέντευξη Κ. Στεφανόπουλου στο ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ

    21/6/2002 1:35:00 μμ

    Η Ελλάδα χορηγεί με ποικίλους τρόπους βοήθεια προς τους Έλληνες του Καζακστάν, δήλωσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ ενόψει της επίσημης επίσκεψής του στο Καζακστάν από τις 25 έως τις 27 Ιουνίου. ''Ένα παράδειγμα για τη μορφή της βοήθειας αυτής είναι το γεγονός ότι κατά τα τελευταία επτά χρόνια περισσότερα από 700 παιδιά ελληνικής καταγωγής που ζουν στο Καζακστάν έγιναν δεκτά στην Ελλάδα στο πλαίσιο των θερινών προγραμμάτων φιλοξενίας της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού", είπε ο κύριος Στεφανόπουλος.

    Προγράμματα βοήθειας προς ελληνικές κοινότητες του Καζακστάν

    Στην συνέντευξη του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας εξήγησε ότι οργανώσεις Ελλήνων αποδήμων στο Καζακστάν συμμετέχουν μέσω των εκπροσώπων τους σε διεθνή συνέδρια στα οποία συζητούνται προβλήματα που τους απασχολούν και γίνονται υποδείξεις προς την ελληνική πολιτεία για την επίλυσή τους.

    "Το ελληνικό κράτος υποστηρίζει εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες των Ελλήνων θεωρώντας ότι οι ελληνικές κοινότητες σε ολόκληρο τον κόσμο με τη διττή τους ταυτότητα, και στη συγκεκριμένη περίπτωση οι ελληνικής καταγωγής πολίτες του Καζακστάν, προωθούν με τον καλύτερο τρόπο το διάλογο ανάμεσα στους πολιτισμούς και τη συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και τις 140 χώρες ανά τον κόσμο όπου ζουν Έλληνες '', είπε ο Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος.

    Ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας διευκρίνισε ότι η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού ενέκρινε για το 2002 ποσόν 30.000 ευρώ για τις ελληνικές κοινότητες στο Καζακστάν και σημείωσε ότι πολλά ελληνικά υπουργεία, ανάμεσά τους το υπουργείο Εσωτερικών, το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, εφαρμόζουν επίσης προγράμματα βοήθειας προς ελληνικές κοινότητες στην αλλοδαπή σε τομείς όπως η εκπαίδευση και ο πολιτισμός.

    [05] Μετά τα μεσάνυχτα ''Big Brother'' και ''Bar''

    21/6/2002 7:45:00 μμ

    Τη μετάθεση της ώρας προβολής των τηλεοπτικών παιχνιδιών ''Big Brother'' και ''Bar'' μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, ακόμα κι αν αφορά επαναλήψεις, διαφημιστικά μηνύματα και άλλα σχετικά αποσπάσματα. Αυτό αποφάσισε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, κάνοντας δεκτές τις προσφυγές έξι Αθηναίων δικηγόρων κατά των καναλιών.

    [06] Νεκρός εκ των ηγετών της Αμπού Σαγιάφ

    21/6/2002 2:52:00 μμ

    Οι ένοπλες δυνάμεις των Φιλιππίνων επιβεβαίωσαν σήμερα ότι βρέθηκε νεκρός ο Αμπού Σαμπάγια, ηγετικό στέλεχος της ισλαμικής εξτρεμιστικής οργάνωσης Αμπού Σαγιάφ, που θεωρείται υπεύθυνη για την απαγωγή τριών Αμερικανών και πολλών Φιλιππινέζων. Εκπρόσωπος του στρατού ανέφερε ότι ο Αμπού Σαμπάγια ήταν ένας από τους επτά αντάρτες που επέβαιναν σε πλοιάριο που βυθίστηκε από στρατιώτες ανοικτά της νήσου Μιντανάο. Το πλοιάριο βυθίστηκε ύστερα από μάχη των ανταρτών με τους στρατιώτες, που έγινε μόλις ένα χιλιόμετρο από τις ακτές της πόλης Σιμπούκο. Τέσσερις από τους αντάρτες συνελήφθησαν τραυματισμένοι μετά τη βύθιση του πλοιαρίου.

    [07] Συμβιβαστική λύση για οικονομική πολιτική ''15''

    21/6/2002 3:23:00 μμ

    Μετά τη συμβιβαστική λύση στην οποία κατέληξαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ στη Σεβίλλη, άνοιξε ουσιαστικά ο δρόμος για την υιοθέτηση των βασικών προσανατολισμών της οικονομικής πολιτικής των "15", από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων που συνεδριάζουν από σήμερα το μεσημέρι στη Σεβίλλη. Χθες, το ΕΚΟΦΙΝ κατέληξε σε μία συμβιβαστική απόφαση που προβλέπει ότι η Γαλλία θα εκμηδενίσει το δημοσιονομικό έλλειμμά της μέχρι το 2004, υπό τον όρο ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης της γαλλικής οικονομίας θα είναι το 2003 και το 2004 της τάξεως του 3%, όπως είναι οι σημερινές προβλέψεις.

    Οι ''15'' καλούν την Γαλλία να προωθήσει τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές

    Παράλληλα, όμως, η Ευρωπαϊκή Ενωση με το συμβιβασμό που επιτεύχθη στη Μαδρίτη, καλεί τη Γαλλία να επαγρυπνεί σε σχέση με τη δημοσιονομική της κατάσταση και να μην προχωρήσει σε φορολογικές ελαφρύνσεις, αν αυτές πρόκειται να επιδεινώσουν τη δημοσιονομική κατάστασή της.

    Επίσης η Ε.Ε καλεί τη Γαλλία να μειώσει μεσοπρόθεσμα το επίπεδο των δημοσίων δαπανών της και να προωθήσει τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές, που απαιτούνται για την ενίσχυση των ρυθμών ανάπτυξης της οικονομίας της.

    Εμφανής η ικανοποίηση

    Σε γενικές γραμμές ο συμβιβασμός που επετεύχθη στο ΕΚΟΦΙΝ κρίνεται ικανοποιητικός απ όλους στο βαθμό που το μεν Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης που διέπει τις χώρες-μέλη του ευρώ παραμένει σε απόλυτη ισχύ, αλλά και η Γαλλία αποκτά το δικαίωμα να προχωρήσει σε κάποιες φορολογικές ελαφρύνσεις, υπό τον όρο ότι θα έχει υψηλούς αναπτυξιακούς ρυθμούς.

    Μετά την εξέλιξη αυτή, είναι σχεδόν βέβαιο ότι η Σύνοδος Κορυφής της Σεβίλλης, θα υιοθετήσει τους βασικούς προσανατολισμούς της οικονομικής πολιτικής των "15", με βάση το σχετικό κείμενο που ενέκρινε προ μηνών η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    [08] Στον ΟΦΗ ο Μαουρίτσιο Σολίς

    21/6/2002 7:42:00 μμ

    Την πρώτη της μεταγραφή και μάλιστα "μουντιαλική" πραγματοποίησε σήμερα η νέα διοίκηση του ΟΦΗ. Οπως ανακοινώθηκε επίσημα, η ομάδα της Κρήτης απέκτησε τον μεσοεπιθετικό της εθνικής Κόστα Ρίκα, Μαουρίτσιο Σολίς, από την Αλακουέλα. Ο Σολίς, ο οποίος ήταν βασικός στα τρία παιχνίδια που έδωσαν οι Κοσταρικανοί στο Μουντιάλ, συναντήθηκε στις Βρυξέλλες με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ ΟΦΗ, Παντελή Μυριοκεφαλιτάκη, και υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας, χωρίς να γίνει γνωστό το οικονομικό μέρος της συμφωνίας.

    Ευχαριστημένος από τη μεταγραφή του

    Λίγο μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, ο νέος, πλέον, παίκτης του ΟΦΗ τόνισε: "Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο κ. Nίκο Δουλουφάκη και την διοίκηση της ΠAE-OΦH, για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπο μου. Eπίσης, θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον κ. Παντελή Mυριοκεφαλιτάκη για την βοήθεια που μου πρόσφερε και την μεγάλη εμπιστοσύνη που διαπίστωσα στο πρόσωπο του. Aπό τον συμπαίκτη μου στην εθνική ομάδα της Kόστα Pίκα, Ρόναλντ Γκόμεζ, έχω πληροφορηθεί όλα όσα έχουν σχέση με την ομάδα μου. Γνωρίζω ότι στην Kρήτη οι άνθρωποι είναι ιδιαίτερα φιλάξενοι και βοηθούν τους ξένους. Eπίσης, γνωρίζω ότι το περιβάλλον του OΦH είναι ιδανικό για ένα επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Aκόμη ξέρω ότι ανήκω πλέον σε μια ομάδα που παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο Eλληνικό πρωτάθλημα, έχοντας υψηλούς στόχους και είμαι σίγουρος ότι μπορώ να την βοηθήσω να υλοποιήσει τους στόχους που έχει. Aνυπομονώ να έλθω στο Hράκλειο".

    Ο Σολίς, που είναι παντρεμένος και έχει δύο δίδυμα αγόρια ηλικίας 3 ετών, θα έλθει στο Hράκλειο στις 4 Iουλίου και, μαζί με τους νέους συμπαίκτες του, θα δώσει το παρών στην πρώτη προπόνηση για τη νέα περίοδο, η οποία έχει προγραμματισθεί από τον κ. Σκιάζνι την επομένη.

    [09] Η τζαζ συναυλία του καλοκαιριού

    21/6/2002 2:55:00 μμ

    Εναν από τους σπουδαιότερους μουσικούς της τζαζ, τον Charles Lloyd θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το αθηναϊκό κοινό την Πέμπτη 4 Ιουλίου, στο θέατρο Λυκαβηττού, στις 9.30 μ.μ, στην τζαζ συναυλία του φετινού καλοκαιριού. Στην πρώτη του εμφάνιση στη χώρα μας θα τον συνοδεύουν τρεις ξεχωριστοί μουσικοί, καθένας με τη δική του σημαντική διαδρομή. Ο John Abercrombie στην κιθάρα, ο Robert Hurst στο μπάσο και ο Billy Hart στα ντράμς. Ο Charles Lloyd θεωρείται, εκτός από κορυφαίος σαξοφωνίστας, και σπουδαίος δάσκαλος, με φανατικούς θαυμαστές, μεταξύ των οποίων μεγάλα ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής, όπως οι Beatles, οι Grateful Dead, o Jimmy Hendrix, η Janis Joplin.

    Κορυφαίο γεγονός της τζαζ σκηνής

    O Carlos Santana τον αποκάλεσε ''εθνικό κεφάλαιο'' ενώ ο Keith Jarret του οφείλει πολλά, αφού επί χρόνια τον συντρόφεψε στις μουσικές του αναζητήσεις και διδάχθηκε απ αυτόν τα μυστικά της jazz.

    Γεννήθηκε στο Μέμφις, Τεννεσσί, το 1938. Η πρώτη του επαφή με το σαξόφωνο ήταν σε ηλικία 9 ετών. Υπήρξε μαθητής σπουδαίων μουσικών της Jazz, (Phineas Newborn, Irvin Reason, George Coleman, Booker Little) και μέλος της ορχήστρας διάσημων καλλιτεχνών της Βlues σκηνής, όπως ο Johnny Ace, o Bobby Blue Band, o Howlin Wolf και ο ΒΒ King.

    Το 1956 εγκαταλείπει το Μέμφις για σπουδές στην κλασσική μουσική στο Πανεπιστήμιο USC ενώ παράλληλα εμφανίζεται σε Jazz χώρους με σπουδαίους μουσικούς, όπως ο Ornette Coleman, o Billy Higgins και άλλοι.

    Για τους θαυμαστές της τέχνης του Charles Lloyd, η συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Ιουλίου στο Θέατρο Λυκαβηττού, αναμένεται ως κορυφαίο γεγονός της τζαζ σκηνής για τη φετινή χρονιά.

    [10] ''Ελληνες και θάλασσα'' στη Νέα Υόρκη

    21/6/2002 2:18:00 μμ

    ''Ελληνες και θάλασσα: Τα ελληνικά πλοία από την αρχαιότητα έως σήμερα'', είναι ο τίτλος έκθεσης που φιλοξενείται στους χώρους του παραρτήματος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού (ΕΙΠ) στη Νέα Υόρκη. Στην έκθεση, που θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, παρουσιασιάζονται ομοιώματα ελληνικών πλοίων από όλες τις ιστορικές περιόδους. Η έκθεση, που αντικατοπτρίζει την ιδιαίτερη σχέση των Ελλήνων με τη θάλασσα, παρουσιάζεται σε συνεργασία με το Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδας, το οποίο παραχωρεί τα εκθέματα: κομψοτεχνήματα - ομοιώματα πλοίων, πίνακες ζωγραφικής, χάρτες και ένα χαρακτηριστικό δείγμα οξυπύθμενου αμφορέα.

    Στην έκθεση αναφέρεται και σύντομο μονόστηλο των ''Τάιμς'' με τίτλο ''Οι θαλασσοπόροι της ιστορίας''. Η έκθεση επισημαίνεται στο δημοσίευμα, εκτείνεται από την αρχαιότητα μέχρι τον 20ο αιώνα.

    Η παρουσίαση γίνεται σε πέντε ενότητες:

    Προϊστορία και αρχαιότητα. Ελληνες εξερευνητές και θαλασσοπόροι στην αρχαιότητα και στο Βυζάντιο. Το Βυζάντιο και η θάλασσα. Ελληνική Επανάσταση και καράβια του 19ου αιώνα. 20ός αιώνας: Πόλεμοι και κυριαρχία του Ελληνικού Εμπορικού Ναυτικού.

    Εδώ, καταλήγει το δημοσίευμα, παρουσιάζονται οι μνήμες από την εποχή της ακμής του βασιλιά Μίνωα, οι τριήρεις που κατατρόπωσαν τους Πέρσες στη Ναυμαχία της Σαλαμίνας το 480 π.Χ. καθώς και τα σύγχρονα πλοία του ελληνικού στόλου.

    [11] Η Σίντι Κρόφορντ διαστημικός τουρίστας Νο3;

    21/6/2002 2:43:00 μμ

    Η Σίντι Κρόφορντ, το διάσημο σούπερ μόντελ δήλωσε ότι εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να ταξιδέψει στο διάστημα με Ρώσους κοσμοναύτες. Η 36χρονη Αμερικανίδα καλλονή, η προσωπική περιουσία της οποίας ξεπερνά τα 30 εκατομμύρια δολάρια, δήλωσε πρόθυμη να διαθέσει πολλά εκατομμύρια για ένα τέτοιο ταξίδι. Η δήλωση αυτή σίγουρα χαροποίησε τον Βαλερί Κορζούν, τον νέο διοικητή του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS), ο οποίος είχε αστειευτεί στις αρχές του μήνα λέγοντας ότι προτιμά να δει την Κρόφορντ στο πλήρωμα του διαστημόπλοιου παρά τον Λανς Μπας, μέλος του αμερικανικού συγκροτήματος SYNC, που προετοιμάζεται για ένα ταξίδι στο διάστημα τον Οκτώβριο.

    ''Θα πάω εάν μπορώ να είμαι εδώ και πίσω μετά από μια εβδομάδα. Εάν με καλέσουν, ίσως, δεν ξέρω'', είπε χαμογελώντας στους δημοσιογράφους, η Σίντι Κρόφορντ κατά την επίσκεψή της στη Μόσχα.

    Πάντως παρά τις όποιες αντιρρήσεις του κ. Κορζούν, εάν δοθεί η τελική έγκριση από τη ρωσική διαστημική υπηρεσία ''Rosaviakosmos'' ο 23χρονος Μπας θα είναι ο τρίτος ''τουρίστας του διαστήματος'' που θα πληρώσει εισιτήριο και διαμονή, μετά τον Αμερικανό πολυεκατομμυριούχο Ντένις Τίτο που πέταξε πέρυσι και τον επίσης πολυεκατομμυριούχο Νοτιοαφρικανό επιχειρηματία του internet Μαρκ Σάτλεγουορθ που ταξίδεψε στο διάστημα τον Απρίλιο.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 21 June 2002 - 16:56:30 UTC