Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-06-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προστατευόμενο προϊόν η ελληνική Φέτα
  • [02] Συνάντηση Σημίτη-Όσβαλντ
  • [03] Αγνοείται μαχητικό αεροσκάφος τύπου ΦΑΝΤΟΜ
  • [04] Επίσκεψη Στεφανόπουλου στο Καζακστάν
  • [05] Επίσκεψη Σκανδαλίδη στην Κύπρο
  • [06] Κινδυνεύει η εξεταστική στα πανεπιστήμια
  • [07] Ανωμερίτης: Απαραίτητη η επιστράτευση
  • [08] Αμερικανικές πιέσεις για απομάκρυνση Αραφάτ
  • [09] Ανατροπή σχολικού λεωφορείου στην Γαλλία
  • [10] Ανταλλαγή πυρών στη Μ.Ανατολή
  • [11] Tέξας: Εκτελέστηκε ο 18ος θανατοποινίτης
  • [12] Ετσεβίτ:''Η κατάσταση της υγείας μου είναι θετική''
  • [13] Απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί
  • [14] Κινδύνους εγκυμονεί η εμφύτευση άνω του ενός εμβρύου
  • [15] Απόφοιτος δημοτικού, ετών 95!

    [01] Προστατευόμενο προϊόν η ελληνική Φέτα

    27/6/2002 11:30:00 πμ

    Τη μάχη για την κατοχύρωση της φέτας ως προστατευόμενο προϊόν ελληνικής προέλευσης φαίνεται ότι κερδίζει η χώρα μας, σήμερα στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο. Ο Υπουργός Γεωργίας, Γεώργιος Δρυς, μιλώντας στην ΝΕΤ-105,8 τόνισε ότι σήμερα στο θέμα θα δοθεί λύση και ότι αυτή θα είναι ευνοϊκή για την Ελλάδα.

    [02] Συνάντηση Σημίτη-Όσβαλντ

    27/6/2002 11:20:00 πμ

    Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, με τον πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ, Ντένις Οσβαλντ, ο οποίος συνοδευόταν από την πρόεδρο του ''Αθήνα 2004'', Γιάννα Αγγελοπούλου, ενώ στη συνάντηση ήταν παρόν και ο Υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος.

    Επίσης, ο Πρωθυπουργός βεβαίωσε τον κ. Οσβαλντ ότι όλα τα έργα θα είναι έτοιμα εντός των χρονοδιαγραμμάτων και τόνισε πως η ολυμπιακή προετοιμασία θα συνεχιστεί με την ίδια ένταση του τελευταίου χρόνου.

    ''Πάμε καλά'', ήταν οι πρώτες λέξεις, που είπε ο υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος, αμέσως μετά τη συνάντηση.

    Ο κ. Βενιζέλος, δήλωσε ότι υπάρχουν προβλήματα, που πρέπει να προσέξουμε και κυρίως τα χρονοδιαγράμματα στα έργα. Έχουμε τον έλεγχο της κατάστασης.

    Τέλος, επεσήμανε ότι θα είναι εγκαίρως έτοιμα τα έργα στο Ελληνικό, ενώ αποκάλυψε ότι η ΔΟΕ συζητεί για τη μείωση ορισμένων εγκαταστάσεων στο Ελληνικό, οι οποίες δεν κρίνονται απαραίτητες.

    [03] Αγνοείται μαχητικό αεροσκάφος τύπου ΦΑΝΤΟΜ

    27/6/2002 10:29:00 πμ

    Κανένα ίχνος απο το αγνοούμενο διθέσιο μαχητικό αεροσκάφος, τύπου "Φάντομ", δεν είχε βρεθεί ως τις 10.00 το πρωί, ενώ συνεχίζονταν οι έρευνες για τον εντοπισμό του στην περιοχή της βόρειας Εύβοιας. Το αεροσκάφος βρισκόταν σε εκπαιδευτική πτήση απο Σκύρο προς το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τανάγρας, όταν χάθηκε, στις 8.40, απο τα ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας.

    [04] Επίσκεψη Στεφανόπουλου στο Καζακστάν

    27/6/2002 10:13:00 πμ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος έφθασε σήμερα το μεσημέρι, στη νέα πρωτεύουσα του Καζακστάν Αστάνα, τελευταίο σταθμό της τριήμερης επίσημης επίσκεψής του στη χώρα, ενώ χθες ολοκλήρωσε τον κύκλο των επαφών του στην Αλμάτι με τον πρόεδρο Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ. Ο κ. Στεφανόπουλος συναντήθηκε στην Αστάνα, με τον Πρωθυπουργό του Καζακστάν και αργότερα είχε ιδιαίτερες συναντήσεις με τον πρόεδρο της Βουλής και το δήμαρχο της πόλης.

    Επίσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε ένα κάνιστρο με λουλούδια στο μνημείο των Υπερασπιστών της Πατρίδας και φύτεψε ένα έλατο στην Αλέα των Αρχηγών Κρατών, εις ένδειξη φιλίας προς το λαό του Καζακστάν. Ακόμη, εγκαινίασε έκθεση για το "Ολυμπιακό Πνεύμα" στο πολιτιστικό κέντρο της Αστάνα.

    Ο κ. Στεφανόπουλος δήλωσε ιδιαίτερα ευτυχής που επισκέπτεται μια πόλη, η οποία γεννιέται τώρα και ευχήθηκε αυτή να αναπτυχθεί και να γίνει πρωτεύουσα αντάξια μιας μεγάλης χώρας, όπως είναι το Καζακστάν.

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του Ολυμπιακού Ιδεώδους και τόνισε ότι η Ελλάδα θα προσπαθήσει να το παρουσιάσει με όλη του τη λάμψη κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

    Επειδή το ολυμπιακό ιδεώδες εκφράζει την αδελφοσύνη μεταξύ των λαών γι αυτό φέραμε αυτή την έκθεση για το "Ολυμπιακό Πνεύμα" για να τονίσουμε τη φιλία μεταξύ των λαών της Ελλάδας και του Καζακστάν, τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    Ο κ. Στεφανόπουλος και η ελληνική αντιπροσωπεία αναμένεται να επιστρέψουν στην Ελλάδα αργά σήμερα το βράδυ (ώρα Ελλάδος).

    [05] Επίσκεψη Σκανδαλίδη στην Κύπρο

    27/6/2002 9:35:00 πμ

    Ο Υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Κώστας Σκανδαλίδης, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Κύπρο σήμερα και αύριο. Ο κ. Σκανδαλίδης, ο οποίος έρχεται για να παραστεί στα αποκαλυπτήρια του Μνημείου του ήρωα Κυριάκου Μάτση, θα γίνει δεκτός απο τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη και τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρη Χριστόφια. Επίσης, θα συναντηθεί με τον υπουργό Εσωτερικών Ανδρέα Παναγιώτου, καθώς και με ηγέτες πολιτικών κομμάτων.

    [06] Κινδυνεύει η εξεταστική στα πανεπιστήμια

    27/6/2002 9:11:00 πμ

    Αποχή από τα διδακτικά καθήκοντα μέχρι το τέλος του ακαδημαϊκού έτους και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων από τον Σεπτέμβρη, αποφάσισε η Εκτελεστική Γραμματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των διδασκόντων στα πανεπιστήμια. Με την απόφαση αυτή τίθεται σε άμεσο κίνδυνο και η εξεταστική περίοδος του φθινοπώρου. Ειδική μέριμνα θα ληφθεί για τους επί πτυχίο φοιτητές, για τους οποίους ο σύλλογος διδασκόντων του κάθε πανεπιστημίου θα λάβει αποφάσεις για πραγματοποίηση των εξετάσεων.

    [07] Ανωμερίτης: Απαραίτητη η επιστράτευση

    Πηγή: NET 105,8 fm 26/6/2002 9:00:00 μμ

    Στο θέμα της πολιτικής επιστράτευσης των ναυτικών αναφέρθηκε σήμερα σε συνέντευξη τύπου ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργος Ανωμερίτης, την ίδια στιγμή που η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ναυτικών ενδέχεται να προσφύγει ως την Παρασκευή στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να κηρυχθεί η πολιτική επιστράτευση παράνομη και αντισυνταγματική.

    Απολύτως ασφαλή τα ''ιπτάμενα δελφίνια''

    Με σχέδιο νόμου το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή σύντομα, η κυβέρνηση θα προωθήσει τις ρυθμίσεις για τις συντάξεις των ναυτικών. Αυτό επανέλαβε το μεσημέρι ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, ο οποίος ανακοίνωσε ακόμη ότι αύριο θα αποσταλεί σε κάθε ναυτεργάτη ενημερωτικό υλικό με τις προτάσεις της κυβέρνησης για το νέο ύψος των συντάξεων και όλες τις ρυθμίσεις που θα προβλέπονται στο σχέδιο νόμου.

    "Η ελληνική κοινωνία έχει καταδικάσει το κλείσιμο των δρόμων συμπεριλαμβανομένων και των θαλασσίων", τόνισε ο υπουργός προσθέτοντας ότι η πολιτική επιστράτευση των ναυτεργατών κρίθηκε απαραίτητη προκειμένου να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον και να προστατευτεί η δημόσια υγεία.

    Δεν τίθεται κανένα θέμα ασφάλειας για τους επιβάτες που ταξιδεύουν με τα "ιπτάμενα δελφίνια", διαβεβαίωσε ο κ. Ανωμερίτης, σχετικά με τη δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας Πειραιά Γρηγόρης Πεπόνης εις βάρος δύο πλοιοκτητριών εταιρειών. Αναφερόμενος στο πόρισμα των πραγματογνωμόνων, από το οποίο προέκυπταν σοβαρές ελλείψεις στα συστήματα πυρασφάλειας 18 σκαφών, ο υπουργός δήλωσε ότι αυτά ίσχυαν τότε, έκτοτε όμως επιβλήθηκαν πρόστιμα και οι διατάξεις έγιναν πιο αυστηρές και τόνισε ότι σήμερα τα υδροπτέρυγα είναι πλήρως εφοδιασμένα.

    [08] Αμερικανικές πιέσεις για απομάκρυνση Αραφάτ

    27/6/2002 10:35:00 πμ

    Πιέζουν οι ΗΠΑ για την απομάκρυνση του Γιάσερ Αραφάτ, από την παλαιστινιακή ηγεσία. Ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε ότι θα σταματήσει την οικονομική βοήθεια προς την Παλαιστινιακή Αρχή μέχρι να προωθήσουν πολιτικές μεταρρυθμίσεις και να πατάξουν την τρομοκρατία. Αντίθετα, επιφυλακτικοί για την απομάκρυνση Αραφάτ, εμφανίστηκαν οι σύμμαχοι του κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής των οκτώ πλουσιοτέρων χωρών του κόσμου που πραγματοποιείται στον Καναδά.

    " Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δεν θα δώσουμε χρήματα σε μια κοινωνία που δεν θα είναι διάφανη, που θα είναι διαφθαρμένη και υποθέτω ότι και οι άλλες χώρες θα κάνουν το ίδιο", δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους ενώ από την πλευρά του ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ, εξέφρασε την ανάγκη διαπραγματεύσεων με «ανθρώπους σοβαρούς»

    ''Έχουμε ανάγκη από ανθρώπους με τους οποίους θα μπορούμε να διαπραγματευτούμε, που θα είναι σοβαροί για να διαπραγματευτούν θέματα ασφαλείας και τις αναγκαίες πολιτικές μεταρρυθμίσεις για να λειτουργήσει η ειρηνευτική διαδικασία " είπε χαρακτηριστικά.

    «Πρόωρο» έκρινε το θέμα απομάκρυνσης του Γιάσερ Αραφάτ από την ηγεσία της παλαιστινιακής αρχής, ο πρωθυπουργός του Καναδά, Ζαν Κρετιέν.

    Όπως ανέφερε οι Παλαιστίνιοι θα αποφασίσουν για τον ηγέτη τους, αφού προηγουμένως διεξαχθούν εκλογές.

    Στο μεταξύ , σύμφωνα με δηλώσεις του Παλαιστινίου υπουργού Διεθνούς Συνεργασίας, Ναμπίλ Σάατ, ο Γιάσερ Αραφάτ, θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές που πρόκειται να διεξαχθούν τον Ιανουάριο του 2003.

    [09] Ανατροπή σχολικού λεωφορείου στην Γαλλία

    27/6/2002 10:41:00 πμ

    Φωτο αρχείου

    Τροχαίο σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην κεντρική Γαλλία, όταν σχολικό λεωφορείο που μετέφερε μαθητές από τη Σκοτία ανατράπηκε σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να βρεί τραγικό θάνατο ένας μαθητής και να τραυματιστούν άλλοι 25 από τους οποίους οι έξι χαροπαλεύουν, οι τέσσερις είναι σοβαρά και οι υπόλοιποι ελαφρά. Το δυστύχημα σημειώθηκε στις 05:20 τοπική ώρα (06:20 ώρα Ελλάδας) στον αυτοκινητόδρομο Α6 έξω από την πόλη Μπιέρ-Λε-Σεμίρ στην περιοχή της Βουργουνδίας

    Το λεωφορείο που κινείτο στην κατεύθυνση Παρίσι-Λιόν, ανατράπηκε στην έξοδο του αυτοκινητόδρομου Α6, πάνω στην στροφή, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

    Στο σχολικό λεωφορείο επέβαιναν συνολικά 51 άτομα, από τα οποία 43 έφηβοι, μαθητές του σχολείου ''Largs'' κοντά στο Εδιμβούργο, οι έξι καθηγητές τους που τους συνόδευαν και οι δύο οδηγοί.

    Στον τόπο του δυστυχήματος έσπευσαν σχεδόν αμέσως δυνάμεις τις πυροσβεστικής, γιατροί και ασθενοφόρα που μετέφεραν τους τραυματίες στα πλησιέστερα νοσοκομεία.

    Οι τραυματισμένοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο της Ντιζόν.

    Η τροχαία έχει ξεκινήσει έρευνα για τις συνθήκες του δυστυχήματος.

    [10] Ανταλλαγή πυρών στη Μ.Ανατολή

    27/6/2002 9:39:00 πμ

    Ένοπλος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε σήμερα στον προσφυγικό καταυλισμό της Μπαλάτα, κοντά στη Ναμπλούς της Δυτικής Οχθης, κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με ισραηλινούς στρατιώτες, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές υπηρεσίες ασφαλείας. Επίσης, τα ξημερώματα στη Λωρίδα της Γάζας, ο ισραηλινός στρατός κατέστρεψε δύο κτίρια της αυτόνομης παλαιστινιακής κοινότητας Μπέιτ Χανούν, ως απάντηση στην επίθεση με ολμοβόλο που είχε δεχτεί νωρίτερα ένας γειτονικός συνοικισμός εβραίων εποίκων.

    Ο Μοχάμεντ Αγεχ, 17 ετών, σκοτώθηκε από τα πυρά πολυβόλου τεθωρακισμένου άρματος, αφού άνοιξε πυρ με πιστόλι εναντίον των ισραηλινών στρατιωτών, έγινε γνωστό από τις ίδιες πηγές.

    [11] Tέξας: Εκτελέστηκε ο 18ος θανατοποινίτης

    27/6/2002 9:37:00 πμ

    Ένας άνδρας που είχε καταδικαστεί σε θάνατο επειδή το 1994 βίασε και σκότωσε μία γυναίκα και στη συνέχεια βίασε και την ανήλικη κόρη της εκτελέστηκε, χθες στο Τέξας με θανατηφόρο ενέσιμο διάλυμα. Ο Τζέφρι Ουίλιαμς, 31 ετών, ήταν ο 18ος θανατοποινίτης που εκτελείται φέτος στο Τέξας. Η εσχάτην των ποινών του επιβλήθηκε επειδή τον Οκτώβριο του 1994 εισέβαλε στο διαμέρισμα της γειτόνισσας του, Μπάρμπαρα Πάλινς, την βίασε και την στραγγάλισε.

    Όπως κατατέθηκε στη δίκη του, στη συνέχεια ξύπνησε την 9χρονη κόρη του θύματος και την βίασε επίσης. Ο Ουίλιαμς ομολόγησε τις πράξεις του υποστηρίζοντας ότι ''είχε χάσει το μυαλό του''.

    Πέρσι στο Τέξας εκτελέστηκαν 17 θανατοποινίτες, ενώ για φέτος έχουν προγραμματιστεί άλλες δέκα εκτελέσεις.

    Συνολικά στην Πολιτεία αυτή, που κατέχει το ρεκόρ των εκτελέσεων στις ΗΠΑ, έχουν εκτελεστεί 274 άνθρωποι από το 1982.

    [12] Ετσεβίτ:''Η κατάσταση της υγείας μου είναι θετική''

    27/6/2002 8:53:00 πμ

    O Tούρκος πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετσεβίτ, μετά τις ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε στο κεντρικό νοσοκομείο της Αγκυρας δήλωσε ότι "είμαι καλύτερα, αλλά χρειάζομαι ανάπαυση άλλων δύο-τριών εβδομάδων. Η κατάσταση της υγείας μου είναι σαφώς θετική. Θα συνεχίσω να αναπαύομαι για άλλες δύο ή τρεις εβδομάδες. Ύστερα από δύο-τρεις εβδομάδες θα είμαι σε θέση να εκτελώ πλήρως τα καθήκοντά μου". Ο Μπουλέντ Ετσεβίτ απουσιάζει από το πρωθυπουργικό γραφείο από τις αρχές Μαϊου, λόγω διαφόρων προβλημάτων υγείας.

    Οι ιατρικές εξετάσεις ήταν πολύωρες, αλλά ο Ετσεβίτ δήλωσε στη συνέχεια ότι "τα περισσότερα προβλήματα έχουν ξεπερασθεί" και πρόσθεσε πως το μόνο που προκαλεί ανησυχίες είναι εκείνο με την σπονδυλική του στήλη.

    Ωστόσο πολλές εφημερίδες στην Τουρκία γράφουν ότι η πορεία της υγείας του πρωθυπουργού είναι καθοριστικός παράγοντας για το πολιτικό μέλλον του.

    "Η μέρα των αποφάσεων για τον πρωθυπουργό Ετσεβίτ", έγραψε η Τζούμχουριέτ.

    "Οι αγορές είναι έτοιμες, η κοινή γνώμη είναι έτοιμη να δεχθεί την παραίτηση Ετσεβίτ", σχολίασε ο Μεχμέτ Αλί Μπιράντ.

    "Δεν είμαι σίγουρος τί είναι ποιό αρνητικό- να επιστρέψει ο Ετσεβίτ και να είναι άρρωστος, ή να παραιτηθεί ο Ετσεβίτ όντας άρρωστος", δήλωσε ο Αλεξ Γκάραρντ, αναλυτής της "UBS Warburg".

    Ο Μπουλέντ Ετσεβίτ δεν έκανε κανένα σχόλιο για τις πολιτικές προθέσεις του κατά τη διάρκεια των σύντομων δηλώσεων προς τους δημοσιογράφους, μετά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο.

    Διαβεβαίωσε όμως ότι στο εξής θα έχει "περισσότερο χρόνο για συναντήσεις", αν και θα εξακολουθήσει να αναπαύεται για "ακόμη δύο ή τρεις εβδομάδες".

    Σήμερα θα αποφασίσει εάν θα πάρει μέρος στην μηνιαία συνεδρίαση του πανίσχυρου Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας, που θα γίνει την Παρασκευή.

    [13] Απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί

    27/6/2002 9:01:00 πμ

    Μόνο τα έκτακτα περιστατικά θα εξυπηρετούνται σήμερα, λόγω της 48ωρης απεργίας που έχουν εξαγγείλει οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι οποίοι ζητούν την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, τη χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας και την αναγνώριση του χρόνου των εφημεριών ως συντάξιμου. Αύριο έχουν εξαγγείλει νέα 24ωρη απεργία οι γιατροί του ΙΚΑ.

    [14] Κινδύνους εγκυμονεί η εμφύτευση άνω του ενός εμβρύου

    Πηγή: ΑΠΕ 27/6/2002 8:48:00 πμ

    Δίδυμα τρίδυμα και τετράδυμα, αποτέλεσμα της τεχνητής εξωσωματικής γονιμοποίησης, (IVF) εγκυμονούν κινδύνους, προειδοποιούν Αυστραλοί επιστήμονες οι οποίοι προσπαθούν να πείσουν τις μέλλουσες μητέρες να μην ζητούν την εμφύτευση περισσότερου του ενός γονιμοποιημένου εμβρύου, όπως γίνεται σήμερα. Ζευγάρια που μετά από προσπάθειες για έναν φυσικό τρόπο γονιμοποίησης δεν επιτυγχάνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα και καταφεύγουν στην τεχνητή γονιμοποίηση για να είναι βέβαια ότι τουλάχιστον ένα έμβρυο θα έχει κανονική εξέλιξη ζητούν την εμφύτευση δύο, τριών και τεσσάρων γονιμοποιημένων εμβρύων.

    Αυτό όμως έχει συχνά τραγικά αποτελέσματα, δηλώνουν σήμερα επιστήμονες, δεδομένου ότι δίδυμα ή τρίδυμα γεννιούνται πρόωρα ή με σωματικά και διανοητικά ελαττώματα.

    Ο δρ. Μάϊκλ Ντέϊβις από το Αναπαραγωγικό Τμήμα του πανεπιστημίου Μόνας της Μελβούρνης, δηλώνει ότι η μεταφορά στη μήτρα μιας γυναίκας δύο γονιμοποιημένων εμβρύων είναι κάτι σύνηθες.

    Η ιδέα, πίσω από αυτή την πρακτική, είναι ότι από τα δύο θα "πιάσει" τουλάχιστον το ένα. Με την εξέλιξη όμως της επιστήμης τα τελευταία πέντε χρόνια, η γέννηση διδύμων ακολουθεί την ανιούσα.

    "Τα δίδυμα όμως δεν θα πρέπει να είναι το ζητούμενο, δεδομένου ότι εγκυμονεί κινδύνους, τόσο για τη μητέρα, όσο και για το παιδί", σημείωσε ο δρ. Ντέϊβις.

    [15] Απόφοιτος δημοτικού, ετών 95!

    27/6/2002 8:13:00 πμ

    Ένας 95χρονος συνταξιούχος είναι ο γηραιότερος απόφοιτος δημοτικού σχολείου της Ταϊβάν και απέδειξε περίτρανα ότι ποτέ δεν είναι αργά. Ο Τσιάνγκ Τιέν Τσουν ήταν τελείως αναλφάβητος όταν άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση πριν απο τρία χρόνια.

    Όπως γράφει η εφημερίδα "Τάιμς" της Ταϊπέι ο Τσιάνγκ παρακολουθούσε βραδυνά μαθήματα ενηλίκων στο δημοτικό σχολείο Χσιντσού στη βόρεια Ταϊβάν γιατί αισθανόταν ντροπή όταν έβλεπε τα μικρά εγγόνια του να γράφουν και να διαβάζουν.

    Ο πρόεδος της Ταϊπέι Τσεν Σουί Μπιάν τίμησε με ένα βραβείο τον Τσιανγκ στη διάρκεια της τελετής αποφοίτησης του δημοτικού και τόνισε ότι τιμά έναν άνθρωπο για το ζήλο του για περισσότερη γνώση.

    Ο Τσιάνγκ που έχει γεννηθεί στην επαρχία Σαντόνγκ της Κίνας και ήλθε στην Ταϊβάν το 1948 εμπορευόμενος μεταξωτά, δήλωσε οτι απήλαυσε τις μέρες της εκπαίδευσης του και θα ήθελε να πηγαίνει σχολείο κάθε μέρα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 27 June 2002 - 9:06:27 UTC