Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-07-04

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στόχος η ριζική πάταξη της τρομοκρατίας
  • [02] Εκτελεστικό ενόψει Οργανωτικής Συνδιάσκεψης
  • [03] Πτωτική η πορεία των βάσεων σε ΑΕΙ-ΤΕΙ
  • [04] Στην Αθήνα ο Αυστραλός πρωθυπουργός
  • [05] Περί ανυπότακτων αθλητών
  • [06] Ανέλαβε καθήκοντα ο Γ.Γ του Υπ. Δικαιοσύνης
  • [07] Και νέο αεροπλάνο συνετρίβη στην Αφρική
  • [08] Συνωμοτικό σχέδιο δολοφονίας προσωπικοτήτων
  • [09] Ολλανδία: Κρατήσεις διακοπών μέσω διαδικτύου

    [01] Στόχος η ριζική πάταξη της τρομοκρατίας

    4/7/2002 5:25:00 μμ

    Μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις απυήθυνε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης για το θέμα της τρομοκρατίας, όπου τις τελευταίες ημέρες έχουν σημειωθεί ραγδαίες εξελίξεις. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η αποκάλυψη της γιάφκα της 17Ν στην οδό Πάτμου είναι αποτέλεσμα συστηματικής δουλειάς εδώ και χρόνια. "Αυτή τη στιγμή αξιοποιούμε τις δυνατότητες που έχουμε δημιουργήσει, ενεργούμε με σχέδιο και αποφασιστικότητα, προκειμένου να έχουμε ένα συντριπτικό χτύπημα κατά της τρομοκρατίας. Στόχος μας είναι η ριζική πάταξη της τρομοκρατίας".

    Τηλεφωνική επικοινωνία Χρυσοχοΐδη-Στεφανόπουλου

    Ο κ. Σημίτης είπε ότι υπάρχει διεθνής συνεργασία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος μας.

    Είναι η στιγμή των πράξεων είπε ο πρωθυπουργός και ζήτησε από όλους -πολιτικούς, Μέσα Ενημέρωσης και πολίτες να κρατήσουν στάση ευθύνης και να υπάρξει εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και την ελληνική αστυνομία για τον σχεδιασμό και τις ενέργειές τους.

    Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ενημέρωσε τηλεφωνικά το πρωί τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο, για τις ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης και της αστυνομίας για τα σχέδια και τη δράση της κατά της τρομοκρατίας. Ο κ. Στεφανόπουλος έδωσε συγχαρητήρια και είπε πως "τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στην προσπάθεια που κάνουν οι Αρχές και εσείς".

    Δηλώσεις Πρωτόπαπα

    Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει συλλήψεις με την έννοια του νόμου τόνισε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τις πληροφορίες για προσαγωγές υπόπτων. Ο κ. Πρωτόπαππας επισήμανε ότι οι έρευνες συνεχίζονται προς όλες τις κατευθύνσεις και πάνε καλά, ενώ επιβεβαίωσε τις πληροφορίες γιά διεθνή συνεργασία στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

    Ο κ.Πρωτόπαπας επιβεβαίωσε επίσης, ότι τον τελευταίο καιρό υπήρχαν πληροφορίες για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα και είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα με αφορμή και τα σήματα που υπήρχαν σε διεθνές επίπεδο για επικείμενο χτύπημα της Αλ Κάϊντα με αφορμή τη σημερινή Ημέρα Ανεξαρτησίας στις ΗΠΑ.

    "Όλοι οι Ελληνες" κατέληξε, "θέλουν να καταπολεμηθεί η τρομοκρατία" και δεν απέκρυψε το ενδεχόμενο να έχει ζητηθεί η δικαστική συνδρομή και από άλλες χώρες στο πλαίσιο της διεθνούς συνεργασίας.

    Σοβαρότητα και υπευθυνότητα ζητούν οι πολιτικοί αρχηγοί

    "Η Ελλάδα προετοιμάζεται πολύ προσεκτικά για τους Ολυμπιακούς αγώνες γιατί αυτό που μετράει είναι να φιλοξενήσει τον κόσμο σε μια φιλική και ειρηνική χώρα", σημείωσε η Γιάννα Αγγελοπούλου όταν ρωτήθηκε σχετικά.

    ''Ηρθε η ώρα για μια συντριπτική απάντηση στη μάστιγα της τρομοκρατίας και απαιτείται αποφασιστικότητα, σοβαρότητα και απόλυτη υπευθυνότητα απ' όλους'' τόνισε ο προεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής.

    Ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση δεν θα χάσει αυτή τη μεγάλη ευκαιρία να καταφέρει καίριο πλήγμα στην τρομοκρατία, δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8 ο Προκόπης Παυλόπουλος.

    ''Να σταματήσει ο μπαμπούλας της τρομοκρατίας" ζήτησε από την Πάτρα η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

    ''Ν' αφήσουμε τις αρχές να κάνουν απερίσπαστα τη δουλειά τους'' επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος.

    Την ικανοποίησή του για τις πρόσφατες εξελίξεις στο θέμα της τρομοκρατίας, τις οποίες χαρακτήρισε πολύ σημαντικές, εξέφρασε ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα. Ο κ. Μίλερ υπογράμμισε επίσης ότι υπάρχει συνεργασία των αμερικανικών και βρετανικών αρχών με τις ελληνικές αρχές, αλλά είπε ότι δεν πρέπει να βιαζόμαστε και να εξάγουμε συμπεράσματα για την υπόθεση. ''Ας αφήσουμε να εξελιχθεί η ιστορία'', είπε ο Αμερικανός πρέσβης και καλό θα είναι να μην υιοθετούμε πληροφορίες από ανθρώπους που δεν ξέρουν και απλώς υποθέτουν. Επίσης δήλωσε ότι στην Ελλάδα δεν φοβάται και δεν αισθάνεται στόχος.

    [02] Εκτελεστικό ενόψει Οργανωτικής Συνδιάσκεψης

    4/7/2002 3:47:00 μμ

    Για τις εξελίξεις στο μέτωπο της τρομοκρατίας ενημέρωσε ο πρωθυπουργός τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ. Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες ενόψει της Οργανωτικής Συνδιάσκεψης, οι εργασίες της οποίες αρχίζουν αύριο στις 12 το μεσημέρι με την ομιλία του Κώστα Σημίτη. Επίσης ο υπουργός Eσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης παρουσίασε το φάσμα των μεταρρυθμίσεων που προωθεί η κυβέρνηση στο χώρο της αυτοδιοίκησης, καθώς την Κυριακή θα συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος, ενόψει των Νομαρχιακών και Δημοτικών Εκλογών του Οκτωβρίου.

    [03] Πτωτική η πορεία των βάσεων σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

    4/7/2002 12:52:00 μμ

    Συνολική πτώση των βάσεων αναμένεται, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας για τις επιδόσεις των μαθητών στις πανελλαδικές εξετάσεις. Οπως τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Θανάσης Τσουροπλής, στη βαθμολογία 12 ως 14,9 που καθορίζει και τη βάση των βάσεων κάθε επιστημονικού πεδίου, οι μαθητές σημείωσαν μικρότερες βαθμολογίες από πέρυσι σε 11 από τα 22 συνολικά εξεταζόμενα μαθήματα.

    [04] Στην Αθήνα ο Αυστραλός πρωθυπουργός

    4/7/2002 5:21:00 μμ

    Συνομιλίες με τον Κώστα Σημίτη και την πρόεδρο του Αθήνα 2004 Γιάννα Αγγελοπούλου είχε σήμερα ο Αυστραλός πρωθυπουργός Τζων Χάουαρντ στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του στην Αθήνα. Σε δηλώσεις του εμφανίστηκε βέβαιος για την απόλυτη επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων και πρόσθεσε ότι, όπως και στην Αυστραλία, είναι βέβαιο ότι θα διατυπώνονται επικρίσεις. "Αυτό που μετράει είναι η καθημερινή δουλειά που θα φανεί σε όλους τους τομείς", παρατήρησε η κ.Αγγελοπούλου. Το βράδυ ο Ελληνας πρωθυπουργός θα παραθέσει στον ομόλογό του δείπνο εργασίας.

    [05] Περί ανυπότακτων αθλητών

    4/7/2002 3:32:00 μμ

    Ψηφίστηκε από το Α' θερινό τμήμα της Βουλής η τροπολογία που επιτρέπει στους ανυπότακτους αθλητές του εξωτερικού να συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 "χωρίς έλεγχο της στρατολογικής τους κατάστασης". Ωστόσο, στο αίτημα βουλευτών να επιτραπεί σε όλους τους ανυπότακτους του εξωτερικού να παρακολουθήσουν τους Αγώνες το 2004, ο παριστάμενος υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Λάζαρος Λωτίδης είπε ότι η συζήτηση αυτή δεν είναι του παρόντος.

    [06] Ανέλαβε καθήκοντα ο Γ.Γ του Υπ. Δικαιοσύνης

    4/7/2002 12:34:00 μμ

    Τη θέση του γενικού γραμματέα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης αναλαμβάνει, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ο επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Γαβρίλης.

    Ο Γαβρίλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1935. Το 1957 έλαβε το πτυχίο της Νομικής από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και τον Ιανουάριο του 1962 διορίσθηκε δικηγόρος Αθηνών.

    Κατά τα έτη 1962-1965 πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αμβούργου της Γερμανίας ως υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών.

    Από το έτος 1986 έως το 1990 διετέλεσε ως αντεισαγγελέας Εφετών, προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Στις 30 Ιουνίου 2002 απεχώρησε από το δικαστικό σώμα λόγω ορίου ηλικίας, με το βαθμό του αντεισαγγελέα ΑΠ.

    Έλαβε μέρος σε πολλές νομοπαρασκευαστικές επιτροπές του υπουργείου Δικαιοσύνης και από το έτος 1993 έως το 2001 ήταν τακτικό μέλος της κεντρικής νομοπαρασκευαστικής επιτροπής.

    Εκπροσώπησε το υπουργείο Δικαιοσύνης σε ομάδες εργασίας και επιτροπές διαφόρων διεθνών οργανισμών.

    Γνωρίζει πολύ καλά την Αγγλική, Γαλλική και Γερμανική γλώσσα. Είναι παντρεμένος με την Αλίκη Δημοπούλου και έχει δύο παιδιά.

    [07] Και νέο αεροπλάνο συνετρίβη στην Αφρική

    4/7/2002 4:08:00 μμ

    Κατέπεσε φορτηγό αεροπλάνο των σουδανικών αερογραμμών (Sudan Airways) σε κατοικημένη περιοχή της πόλης Μπάνγκι, πρωτεύουσας της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 22 νεκρούς, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων είναι πολύ μεγαλύτερος καθώς το σημείο στο οποίο έπεσε το αεροπλάνο βρίσκεται στην πυκνοκατοικημένη εμπορική περιοχή Γκιτανγκόλα. Πηγή της τοπικής υπηρεσίας ασφάλειας των πτήσεων στην Αφρική (ASECNA) δήλωσε ότι το αεροπλάνο ήταν Μπόινγκ 737 είχε ως προορισμό την Μπραζαβίλ, πρωτεύουσα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, αλλά ο κυβερνήτης προσπάθησε να το προσγειώσει στο Μπάνγκι λόγω τεχνικού προβλήματος.

    [08] Συνωμοτικό σχέδιο δολοφονίας προσωπικοτήτων

    4/7/2002 5:16:00 μμ

    ''Ενδείξεις'' για ύπαρξη συνωμοτικού σχεδίου δολοφονίας προσωπικοτήτων της δημόσια ζωής και αποσταθεροποίησης των μεταρρυθμιστών που ανέτρεψαν τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς το 2000 έχει η σερβική αστυνομία σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Ντούσαν Μιχαήλοβιτς. Ο υπουργός ανέφερε ότι η αστυνομία ξέρει αυτούς που κρύβονται πίσω από το συνωμοτικό σχέδιο και θέλει να τους καταστήσει γνωστό ότι το υπουργείο γνωρίζει τα σχέδιά τους και θα τους αντιμετωπίσει.

    Ο Σέρβος υπουργός Εσωτερικών πάντως αρνήθηκε να διευκρινίσει ποια είναι τα ''κέντρα εξουσίας'' στα οποία αναφέρθηκε ή εάν αυτά βρίσκονται μέσα στη χώρα ή στο εξωτερικό.

    Ο κ. Μιχαήλοβιτς έκανε τις δηλώσεις αυτές ένα μήνα μετά τη δολοφονία ενός από τους κορυφαίους αξιωματούχους του, γεγονός που έγινε η αιτία να διατυπωθούν κατηγορίες ότι τίποτα δεν άλλαξε αφότου απομακρύνθηκε ο Μιλόσεβιτς, κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του οποίου σημειώθηκαν μία σειρά από ανεξιχνίαστες δολοφονίες.

    Ο κ.Μιχαήλοβιτς συμπλήρωσε ότι το υπουργείο γνωρίζει ορισμένα πράγματα αλλά δεν διαθέτει αδιάσειστα στοιχεία σχετικά με τα σχέδια αποσταθεροποίησης της χώρας και πρόσθεσε ότι ενημέρωσε την ηγεσία της χώρας σχετικά με αυτά.

    [09] Ολλανδία: Κρατήσεις διακοπών μέσω διαδικτύου

    4/7/2002 12:25:00 μμ

    Όλο και περισσότεροι Ολλανδοί ανακαλύπτουν την ευκολία και την ταχύτητα του διαδικτύου όταν πρόκειται να κλείσουν της διακοπές τους. Οι ψηφιακές κρατήσεις έχουν διπλασιαστεί από την προηγούμενη χρονιά, με αποτέλεσμα ένα στα πέντε πακέτα διακοπών να κλείνονται από το διαδίκτυο αναφέρει η εταιρεία ερευνών αγοράς "Trendbox". Επιπλέον, οι διακοπές και τα ταξίδια υπολογίζονται στο 15% όλων των διαδικτυακών συναλλαγών στην Ολλανδία.

    Παρά ταύτα, οι διαδικτυακές αγορές δεν είναι ακόμα τόσο δημοφιλείς στη χώρα αυτή.

    Σύμφωνα με την ετήσια έρευνα της "Nipo" για τη χρήση του διαδικτύου, η Ολλανδία βρίσκεται στην 11η θέση (μεταξύ 37 χωρών), κάτω από χώρες όπως η Ν. Κορέα, η Γερμανία και οι ΗΠΑ.

    Πηγή: Europemedia.net


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 4 July 2002 - 16:54:51 UTC