Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-07-04

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νεκρός ένας ακόμα Παλαιστίνιος αξιωματούχος
  • [02] Πανεργατικό συλλαλητήριο για τους συμβασιούχους
  • [03] Συνάντηση Σημίτη-Χάουαρντ
  • [04] Λαθρεμπόριο καυσίμων καταγγέλουν οι βενζινοπώλες
  • [05] Δεν χάνει τη βουλευτική του έδρα ο Κρεμαστινός
  • [06] Μακελειό με έναν νεκρό στο αεροδρόμιο του L.A
  • [07] Ανθρωπιστικές οργανώσεις καταγγέλουν το Ισραήλ
  • [08] Αφαιρούνται βλαβερές ουσίες από φυτοφάρμακα
  • [09] Νύφη για δεύτερη φορά η Τζούλια Ρόμπερτς

    [01] Νεκρός ένας ακόμα Παλαιστίνιος αξιωματούχος

    4/7/2002 11:40:00 μμ

    Δυο Παλαιστίνιοι έχασαν αργά απόψε σήμερα τη ζωή τους, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ανατινάχτηκε, ενώ διερχόταν από τον καταυλισμό Σάτι στη Λωρίδα της Γάζας. Νεκρός είναι ο επικεφαλής της στρατιωτικής πτέρυγας της Φατάχ στην περιοχή και ένας ανιψιός του, σύμφωνα με κύκλους των παλαιστινιακών υπηρεσιών ασφαλείας . Πρόκειται για τον Ουαέλ αλ Ναμάρα, ο οποίος ήταν και μέλος των παλαιστινιακών υπηρεσιών ασφαλείας. Μέλη των Ταξιαρχιών των Μαρτύρων του Αλ Ακσα αποδίδουν την επίθεση στους Ισραηλινούς και τους κατηγορούν ότι δολοφόνησαν ένα ακόμα ηγετικό στέλεχος των Παλαιστινίων.

    Κανένα σχόλιο από τον ισραηλινό στρατό

    Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε οτι η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή, που το αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς και το σώμα του ενός από τους επιβάτες αποκεφαλίστηκε από την ισχύ της έκρηξης ενώ πυκνοί καπνοί κάλυψαν την περιοχή δίπλα στο στρατόπεδο Σάτι.

    Ο ανταποκριτής του πρακτορείου Ρόιτερ στην περιοχή δήλωσε ότι το δεύτερο άτομο που σκοτώθηκε είναι τόσο διαμελισμένο που οι γιατροί δήλωσαν ότι είναι σχεδόν αδύνατη η αναγνώριση του.

    Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει σχολιάσει το γεγονός.

    [02] Πανεργατικό συλλαλητήριο για τους συμβασιούχους

    4/7/2002 9:17:00 μμ

    Η αναγνώριση της καθολικότητας και της αναδρομικής ισχύος της κοινοτικής οδηγίας 70/99 που προβλέπει τη μετατροπή σε αορίστου χρόνου των συμβάσεων εργαζομένων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ήταν το αίτημα που πρόβαλαν σήμερα εργαζόμενοι και συμβασιούχοι με τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο που διοργάνωσαν η ΓΣΕΕ και 15 ομοσπονδίες συμβασιούχων.

    Θέμα πολιτικής βούλησης χαρακτήρισε την άμεση εφαρμογή της οδηγίας, ο οργανωτικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, με ομιλία του στο συλλαλητήριο.

    Χωρίς αναδρομική ισχύ η οδηγία σύμφωνα με τον Ρέππα

    Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, υποστηρίζει ότι η οδηγία δεν περιέχει δεσμευτικές ρήτρες και αφορά μόνο στους συμβασιούχους του ιδιωτικού τομέα και των ΔΕΚΟ. Ο υπουργός κ.Ρέππας δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα εκδώσει προεδρικό διάταγμα, που θα ενσωματώνει την οδηγία στην ισχύουσα Εργατική Νομοθεσία.

    Την έκπληξή του για τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, εξέφρασε με γραπτή δήλωσή του ο ευρωβουλευτής του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος, τονίζοντας ότι "η οδηγία δεν είναι ευχολόγιο όπως ισχυρίζεται ο κ.Ρέππας".

    Ο κ.Αλαβάνος πρότεινε στον υπουργό Εργασίας να απευθυνθεί στην αρμόδια κοινοτική επίτροπο Αννα Διαμαντοπούλου προκειμένου να επιβεβαιώσει ότι η οδηγία έχει αναδρομική ισχύ και αφορά όλους τους συμβασιούχους.

    Οι διεκδικίσεις

    Τα συνδικάτα διεκδικούν:

    Να θεωρούνται αορίστου χρόνου οι συμβάσεις για την κάλυψη πρόσκαιρων αναγκών εφόσον διαρκούν περισσότερους από 3 μήνες Να μην συνάπτονται συμβάσεις ορισμένου χρόνου με σκοπό τη δοκιμασία του μισθωτού. Σε περίπτωση που σε διάστημα 18 μηνών συναφθούν περισσότερες από δύο συμβάσεις ορισμένου χρόνου συνολικής διάρκειας τουλάχιστον 10 μηνών, να θεωρείται ότι υπάρχει ενιαία σύμβαση αορίστου χρόνου. Να αποζημιώνεται ο συμβασιούχος που έχει απασχοληθεί με σύμβαση με διάρκεια πάνω από ένα χρόνο. Η κοινοτική οδηγία να εφαρμοστεί και στους συμβασιούχους που μετά τη λήξη της σύμβασής τους απασχολούνται στον ίδιο εργοδότη. Η οδηγία να εφαρμοστεί στον ιδιωτικό, ευρύτερο δημόσιο και δημόσιο τομέα. Να υπάρχει πρόβλεψη αναδρομικής ισχύος της οδηγίας σε περιπτώσεις που με διαδοχικές συμβάσεις καλύπτονται πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Να εφαρμοστεί η οδηγία και στις περιπτώσεις που ο συμβασιούχος απασχολείται με σύμβαση έργου.

    Η ΓΣΕΕ υπογραμμίζει ότι η οδηγία πρέπει να ενσωματωθεί στο εθνικό δίκαιο και να τεθεί σε ισχύ έως τις 10 του μήνα και προειδοποιεί ότι οποιαδήποτε καθυστέρηση συνιστά παραβίαση της κοινοτικής νομοθεσίας από την κυβέρνηση και ανοίγει το δρόμο για την παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

    [03] Συνάντηση Σημίτη-Χάουαρντ

    4/7/2002 9:42:00 μμ

    Την αμοιβαία συνδρομή σε ποινικά θέματα καθώς και στην επιτάχυνση των διαδικασιών για μια διμερή συμφωνία αναφορικά με την κοινωνική ασφάλιση εξέτασαν σήμερα οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της Αυστραλίας στη συνάντηση που είχαν το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου. Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν μετά την ολοκλήρωση του γεύματος εργασίας που παρέθεσε στον ομόλογο του ο κ. Σημίτης, υπογράμμισε τους στενούς ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών, υπενθύμισε ότι οι Αυστραλοί πολέμησαν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη μάχη της Κρήτης, σημείωσε ότι 600.000 Ελληνες ομογενείς ευημερούν στην Αυστραλία ενώ αναφέρθηκε και στη διαφορετική προσέγγιση των δύο χωρών ως προς το θέμα της κοινής αγροτικής πολιτικής.

    Ο κ. Σημίτης παρατήρησε πως θα πρέπει να εξεταστεί η εξισορρόπηση ανάμεσα στα συμφέροντα των αγροτών της ΕΕ και των αγροτών τρίτων χωρών που θέλουν παρουσία στην ευρωπαϊκή αγορά.

    Για τις διμερείς οικονομικές σχέσεις ο κ. Σημίτης επισήμανε ότι υπάρχει μεγάλο περιθώριο ευρύτερης ανάπτυξης, ενώ υπογράμμισε την υποστήριξη της Αυστραλίας στο ελληνικό αίτημα να αναδειχθεί η χώρα μας ως μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας το 2005.

    Ο πρωθυπουργός παρατήρησε τέλος πως η Αυστραλία τάσσεται θετικά στο αίτημα της Αθήνας για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα και υποστηρίζει τη λύση του Κυπριακού στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ.

    Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τζον Χάουαρντ υπογράμμισε την τεράστια συμβολή των Ελλήνων ομογενών στην οικοδόμηση της σύγχρονης Αυστραλίας και επισήμανε πως το αίτημα των επιχειρηματιών της χώρας του για βελτίωση της πρόσβασής τους στην ελληνική αγορά βρίσκεται σε καλό δρόμο διευθέτησης.

    Νωρίτερα ο Αυστραλός πρωθυπουργός επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις του "ΑΘΗΝΑ 2004" και συναντήθηκε με την κα Γιάννα Αγγελοπούλου. Σε δηλώσεις του εμφανίστηκε βέβαιος για την απόλυτη επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων και πρόσθεσε ότι, όπως και στην Αυστραλία, είναι βέβαιο ότι θα διατυπώνονται επικρίσεις. "Αυτό που μετράει είναι η καθημερινή δουλειά που θα φανεί σε όλους τους τομείς", παρατήρησε η κ.Αγγελοπούλου

    [04] Λαθρεμπόριο καυσίμων καταγγέλουν οι βενζινοπώλες

    4/7/2002 8:23:00 μμ

    Εκτεταμένη λαθρεμπορία καυσίμων καταγγέλλει ο Σύνδεσμος των Βενζινοπωλών υποστηρίζοντας ότι δεν γίνονται οι απαραίτητες παρεμβάσεις από το κράτος για την πάταξη του φαινομένου, που προκαλεί απώλεια τουλάχιστον 500 δισ. δρχ. το χρόνο.

    Ο Σύνδεσμος Βενζινοπωλών ζητά να προχωρήσει άμεσα νομοθετική ρύθμιση που να επιτρέπει στους πρατηριούχους να προμηθεύονται απευθείας καύσιμα από τα πρατήρια, επισημαίνοντας ότι αποτελεί υποχρέωση της ελληνικής κυβέρνησης με βάση τις αποφάσεις της ΕΕ.

    Σημειώνεται ότι αύριο αναμένεται η απόφαση του Δικαστηρίου για την προσφυγή της διοίκησης των ΕΛΠΕ, με αίτημα να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η 15νθήμερη απεργία των εργαζομένων.

    [05] Δεν χάνει τη βουλευτική του έδρα ο Κρεμαστινός

    4/7/2002 9:29:00 μμ

    Δεν χάνει τη βουλευτική του ιδιότητα ο Δημήτρης Κρεμαστινός, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, που δικάζει και ως εκλογοδικείο, απέρριψε, σύμφωνα με πληροφορίες, την ένσταση του ανεξάρτητου βουλευτή Βασίλη Κεδίκογλου,που έχει διαγραφεί από το ΠΑΣΟΚ.

    Ο ενιστάμενος βουλευτής ζητούσε την έκπτωση του κ. Κρεμαστινού από το βουλευτικό του αξίωμα,λόγω συνταγματικού κωλύματος. Ο κ. Κεδίκογλου υποστήριζε ότι ο κ. Κρεμαστινός είναι έμμισθος δημόσιος υπάλληλος του Ωνασείου Καρδιολογικού Κέντρου, αφού κατέχει τη θέση του γενικού διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής, ενώ μετά την εκλογή του ως βουλευτή από τις 9.4.2000 δεν έχει επιλέξει μεταξύ του βουλευτικού αξιώματος και της δημόσιας θέσης.

    [06] Μακελειό με έναν νεκρό στο αεροδρόμιο του L.A

    4/7/2002 11:34:00 μμ

    Μακελειό απόψε στο αεροδρόμιο του Λος Αντζελες. Αγνωστος οπλοφόρος πλησίασε τα γκισέ της ισραηλινής αεροπορικής εταιρείας "EL AL" και άνοιξε πυρ, σκοτώνοντας έναν υπάλληλο και τραυματίζοντας άλλους τέσσερις. Πράκτορες ασφαλείας απάντησαν στα πυρά και σκότωσαν το δράστη και στη συνέχεια εκκένωσαν το αεροδρόμιο όπου πραγματοποιούν έρευνες για δεύτερο ύποπτο άτομο. Να σημειωθεί ότι το επεισόδιο σημειώνεται ενώ οι αμερικανικές αρχές έχουν τεθεί σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας λόγω της εθνικής γιορτής της ανεξαρτησίας.

    Ολες οι δραστηριότητες στο αεροδρόμιο του Λος Αντζελες διεκόπησαν, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC.

    Ο Ισραηλινός υπουργός Μεταφορών Εφραίμ Σνεχ δήλωσε ότι το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς εκτιμάται ότι είναι "τρομοκρατική ενέργεια". Ο Σνεχ δήλωσε οτι δεν υπάρχουν σαφείς πληροφορίες για την ταυτότητα του δράστη αλλά πρόσθεσε: "Οργανώσεις, κυρίως Ισλαμικές εξτρεμιστικές οργανώσεις, σχεδιάζουν να πλήξουν ισραηλινούς στόχους έξω απο το Εβραϊκό κράτος. Κι ένα αεροδρόμιο είναι εξαιρετικός στόχος".

    "Πιστεύουμε ότι μιλάμε για μια τρομοκρατική επίθεση", είπε ο Σνεχ στο Ραδιοσταθμό του Ισραηλινού Στρατού.

    [07] Ανθρωπιστικές οργανώσεις καταγγέλουν το Ισραήλ

    4/7/2002 10:43:00 μμ

    Σε αντίξοες συνθήκες

    εργάζεται στη Δ.Οχθη

    ο Ερυθρός Σταυρός

    Εντονα αντέδρασε το ισραηλινό επιτελείο στρατού στις κατηγορίες περισσοτέρων των 30 διεθνών οργανώσεων αρωγής ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στα παλαιστινιακά εδάφη συνιστούν σοβαρό εμπόδιο για το έργο τους.

    Εκπρόσωπος του υπουργείου Αμυνας στο Τελ Αβιβ χαρακτήρισε τις σχετικές καταγγελίες ως υπερβολές προσθέτοντας πως ο ισραηλινός στρατός συνεργάζεται άριστα με τις διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις. Συγκεκριμένα σε κοινή ανακοίνωση τους οι ανθρωπιστικές οργανώσεις υποστηρίζουν πως οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας και όλα τα περιοριστικά μέτρα που έχει επιβάλει ο ισραηλινός στρατός στην Δυτική Όχθη έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην λειτουργία τους και παράλληλα επιδεινώνουν τις ήδη σκληρές συνθήκες ζωής των παλαιστινίων πολιτών.

    Παιχνίδια Εξουσίας

    Την ίδια στιγμή, η Παλαιστινιακή Αρχή εξακολουθεί να σπαράσσεται από εσωτερικές διενέξεις και παιχνίδια εξουσίας. Ο Τζιμπρίλ Ρατζούμπ, ένας από τους δυο αξιωματούχους που με την άρνησή τους να παραιτηθούν στράφηκαν εμμέσως πλην σαφώς κατά του Γιάσερ Αραφατ, δήλωσε στο BBC πως αν ο Αραφάτ επιθυμεί τον εκσυγχρονισμό θα πρέπει πρώτα να στραφεί κατά των διεφθαρμένων συνεργατών του.

    "Υποστηρίζω κάθε προσπάθεια εκσυγχρονισμού αλλά δεν θεωρώ πως εκσυγχρονισμός σημαίνει υποβάθμιση των υπηρεσιών ασφαλείας. Θα πρέπει να ξεκινήσει από τους διεφθαρμένους αξιωματούχους, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται", δήλωσε o Τζιμπρίλ Ρατζούμπ.

    Πηγή: BBC

    [08] Αφαιρούνται βλαβερές ουσίες από φυτοφάρμακα

    4/7/2002 10:05:00 μμ

    Περίπου 320 ουσίες που χρησιμοποιούνται σε φυτοφάρμακα θα αποσυρθούν από την αγορά μέσα στο 2003 σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από τις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση στόχος της είναι η βελτίωση των εγγυήσεων που διασφαλίζουν ότι όλα αυτά τα προϊόντα, που χρησιμοποιούνται ως φυτοφάρμακα, είναι ασφαλή για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία.

    [09] Νύφη για δεύτερη φορά η Τζούλια Ρόμπερτς

    4/7/2002 4:28:00 μμ

    Η Αμερικανίδα ηθοποιός Τζούλια Ρόμπερτς παντρεύτηκε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης τον εικονολήπτη Ντάνιελ Μόντερ, σε μια διακριτική τελετή που οργανώθηκε στην ιδιοκτησία της στο Τάος, στην Πολιτεία του Νέου Μεξικού. Η 34χρονη σταρ του "Πρίτι Γούμαν", συνάντησε πέρυσι το νέο σύζυγό της, στη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας "Ο Μεξικανός". Η ηθοποιός είχε παντρευτεί το 1993 τον τραγουδιστή της κάντρι Λάιλ Λόβετ, από τον οποίο πήρε διαζύγιο δύο χρόνια αργότερα, ενώ χώρισε και από τον Αμερικανό ηθοποιό Μπέντζαμιν Μπρατ τον Ιούνιο του 2001, έπειτα από τριάμισι χρόνια κοινής ζωής.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 4 July 2002 - 20:54:38 UTC