Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-07-05

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απέρριψε το ΣτΕ τις προσφυγές για 3 ολυμπιακά έργα
  • [02] Λυπάται ο Μπους για τον βομβαρδισμό
  • [03] Μειώθηκε ο πληθωρισμός τον Ιούνιο
  • [04] Αχρηστα τα χάπια-βιταμίνες, λένε Βρετανοί επιστήμονες

    [01] Απέρριψε το ΣτΕ τις προσφυγές για 3 ολυμπιακά έργα

    5/7/2002 11:08:00 μμ

    Κανονικά θα προχωρήσουν τα oλυμπιακά έργα στην Αττική, καθώς απορρίφθηκαν από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας προσφυγές κατά τριών έργων. Συγκεκριμένα πρόκειται για τα έργα διαπλάτυνσης και βελτίωσης της Μαραθώνιας Διαδρομής, το Δημοσιογραφικό Χωριό στο Μαρούσι και τη κατασκευή του τραμ στην παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος στο Παλαιό Φάληρο.

    [02] Λυπάται ο Μπους για τον βομβαρδισμό

    5/7/2002 9:29:00 μμ

    Τη λύπη και τη συμπόνια του εξέφρασε για τον προ ημερών κατά λάθος αμερικανικό βομβαρδισμό σε χωριό στο νότιο Αφγανιστάν, όπου γινόταν γαμήλιο γλέντι ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζορτζ Μπους κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής του επικοινωνίας με τον Αφγανό ομόλογο του Χαμίντ Καρζάι. Αφγανικές πηγές έχουν κάνει λόγο για 40 νεκρούς από τον βομβαρδισμό. Αποσπάσματα της τηλεφωνικής επικοινωνίας δημοσιοποιήθηκαν από τον κρατικό ραδιοσταθμό της Καμπούλ, σύμφωνα με τον οποίο ο Μπους διαβεβαίωσε τον Αφγανό Πρόεδρο ότι "παρόμοιο συμβάν δεν θα επαναληφθεί".

    Ο Αμερικανός Πρόεδρος διαβεβαίωσε επίσης τον Αφγανό ομόλογό του ότι οι ΗΠΑ θα παραμείνουν "ισχυρός σύμμαχος του Αφγανιστάν" και "θα βρεθούν στο πλευρό του".

    Ερευνητική των πραγμάτων επιτροπή μετέβη στο χωριό, που δέχτηκε την επιδρομή των πολεμικών αεροσκαφών των ΗΠΑ, λίγο αφότου τα πληρώματα των αεροπλάνων εξέλαβαν ως εχθρικά πυρά τα γιορταστικά πυρά στη διάρκεια γαμήλιας τελετής.

    Η επιτροπή συνέταξε πόρισμα που αναμένεται να δοθεί αύριο στη δημοσιότητα.

    [03] Μειώθηκε ο πληθωρισμός τον Ιούνιο

    5/7/2002 11:12:00 μμ

    Συνεχίστηκε και τον Ιούνιο η αποκλιμάκωση του πληθωρισμού. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας ο δείκτης τιμών καταναλωτή μειώθηκε τον Ιούνιο στο 3,3% από 3,4% τον Μάιο. Η πτώση αποδίδεται στην υποχώρηση των τιμών των καυσίμων, των οπωροκηπευτικών και στην ανατίμηση του ευρώ έναντι του δολαρίου.

    [04] Αχρηστα τα χάπια-βιταμίνες, λένε Βρετανοί επιστήμονες

    5/7/2002 10:02:00 μμ

    Οι βιταμίνες, υπό μορφή χαπιών, δεν παρέχουν καμία προστασία στον οργανισμό από ασθένειες, σύμφωνα με νέα έρευνα του πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Σύμφωνα με τους ερευνητές, έχουν υποπέσει σε πλάνη τα εκατομμύρια συνανθρώπων μας που λαμβάνουν το σύμπλεγμα βιταμινών C, E και B-καροτίνη, με την ελπίδα ότι θα προστατευθούν ενάντια στον καρκίνο, τις καρδιαγγειακές παθήσεις και τα εγκεφαλικά. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι θα ήταν προτιμότερο οι καταναλωτές παρόμοιων σκευασμάτων να διαθέτουν τα χρήματα τους για να αγοράζουν φρέσκα φρούτα και λαχανικά, που αποδεδειγμένα περιέχουν βιταμίνες σε μορφή που βοηθά στην προστασία του οργανισμού.

    Η έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται στην ιατρική επιθεώρηση "Λάνσετ", διήρκεσε πέντε χρόνια. Στο διάστημα αυτό δεν διαπιστώθηκε κανένα ευεργετικό αποτέλεσμα στην υγεία των ατόμων που εξετάστηκαν, αν και ελάμβαναν καθημερινά υψηλές δόσεις βιταμινών.

    Ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, καθηγητής Ρόρυ Κόλινς, συνόψισε τα πορίσματα της ως εξής: "Τα χάπια βιταμινών είναι ασφαλή αλλά άχρηστα".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 5 July 2002 - 20:54:29 UTC