Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-07-15

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καύσωνας από σήμερα
  • [02] Ερευνες για ενοικιαστή της γιάφκας Παγκρατίου
  • [03] Απεργούν σήμερα οι γιατροί του ΙΚΑ
  • [04] Αυθαίρετα τα κτίσματα μετά το ''νόμο Τρίτση''
  • [05] Αρχισε η υποβολή των μηχανογραφικών
  • [06] Ο Ετσεβίτ εξετάζει το ενδεχόμενο παραίτησης
  • [07] Συνομιλίες Κληρίδη-Ντενκτάς αύριο
  • [08] Ρωσία:Εκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου
  • [09] Νέα εποχή στην φαρμακοβιομηχανία
  • [10] Συνεδρίαση Υπ. Γεωργίας για την ΚΑΠ
  • [11] Εντυπωσίασαν τα κορίτσια της ρυθμικής γυμναστικής
  • [12] Σάρωσε τους Γάλλους η εθνική ομάδα βόλεϊ

    [01] Καύσωνας από σήμερα

    15/7/2002 8:50:00 πμ

    Κύμα καύσωνα αναμένεται να πλήξει από σήμερα ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ. Ο υδράργυρος πρόκειται να αγγίξει στα ηπειρωτικά τους 39 και πιθανόν κατά τόπους του 40 βαθμούς Κελσίου. Αύριο Τρίτη σύμφωνα με την ΕΜΥ η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και θα αγγίξει τους 41 και πιθανόν κατά τόπους και τους 42 βαθμούς. Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από την Πέμπτη. Σε επιφυλακή βρίσκονται νοσοκομεία, δήμοι και δημόσιες υπηρεσίες για παροχή πρώτων βοηθειών προς το κοινό.

    Μέτρα για ευπαθείς ομάδες

    Οι αρμόδιοι συνιστούν στους πολίτες να αποφεύγουν χώρους με συνωστισμό, να φέρουν ελαφρύ ρουχισμό και να λαμβάνουν άφθονα υγρά για την προστασία από τον καύσωνα.

    Οι ευπαθείς ομάδες και κυρίως οι ηλικιωμένοι και τα βρέφη δεν πρέπει να εκτίθενται στον ήλιο, τόνισε στη ΝΕΤ 105,8 ο παθολόγος και διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών Αναστάσιος Σπαντιδέας.

    Επίσης, θα πρέπει να αποφεύγεται η βαριά σωματική άσκηση, να λαμβάνονται άφθονα υγρά, ενώ όσοι αισθανθούν κάποια ενόχληση να επικοινωνούν με τον γιατρό τους.

    [02] Ερευνες για ενοικιαστή της γιάφκας Παγκρατίου

    Πηγή: NET 105,8 fm 15/7/2002 8:33:00 πμ

    Με απόλυτη μυστικότητα συνεχίζονται οι έρευνες για την εξάρθρωση της 17Ν. Στον 45χρονο Δημήτρη Κουφοντίνα, γνωστός τελευταία και ως Δημήτρης Λαμπρόπουλος, που φέρεται ως ο ενοικιαστής της γιάφκας στο Παγκράτι (και θεωρείται συνδετικός κρίκος της δεύτερης γενιάς της ''17Ν'' με τα λεγόμενα ''ιστορικά στελέχη'' της οργάνωσης) έχει επικεντρώσει την προσοχή της η αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Οι έρευνες εστιάζονται και στη μυστηριώδη γυναίκα που μαζί με το Σάββα Ξηρό, αποτελούσαν την τριάδα του επιχειρησιακού σκέλους της "17Ν" και είχαν υπό την καθοδήγησή τους άλλα 10 περίπου άτομα.

    Ομαλά εξελίσσεται η πορεία της υγείας του Ξηρού

    Την ίδια ώρα, πληροφορίες φέρουν το Σάββα Ξηρό, να έχει αποδεχτεί τη συμμετοχή του σε ενέργειες της ''17Ν'' και να έχει κατονομάσει άλλα 6 μέλη της οργάνωσης.

    Εν τω μεταξύ, η πορεία της υγείας του Ξηρού σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς εξελίσσεται ομαλά, ενώ η ομάδα των οφθαλμιάτρων που τον εξέτασε χαρακτηρίζει ''ικανοποιητική'' τη μετεγχειρητική του πορεία.

    Προσπάθεια ενοχοποίησης της Αριστεράς και εκείνων που ανέπτυξαν αντιδικτατορική δράση, κατήγγειλε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, χθες με αφορμή τη δημόσια συζήτηση για την τρομοκρατία.

    Συστηματική προσπάθεια να καθαγιαστεί ο ρόλος, η δράση, οι επεμβάσεις των ξένων μυστικών υπηρεσιών στη χώρα κατήγγειλε, μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Σπύρος Χαλβατζής.

    [03] Απεργούν σήμερα οι γιατροί του ΙΚΑ

    15/7/2002 8:54:00 πμ

    Μόνο τα επείγοντα περιστατικά εξυπηρετούνται σήμερα από τα ιατρεία του ΙΚΑ, λόγω της νέας 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει οι γιατροί του ιδρύματος. Εικοσιτετράωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν και στις 19 Ιουλίου. Εν τω μεταξύ, ανοίγει σήμερα το νέο νοσοκομείο της Αθήνας στο Χαϊδάρι, με τη λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων και των διαγνωστικών εργαστηρίων. Το "Αττικόν" θα εξυπηρετεί κατά κύριο λόγο τη Δυτική Αθήνα και θα ανήκει αποκλειστικά στο ΕΣΥ.

    [04] Αυθαίρετα τα κτίσματα μετά το ''νόμο Τρίτση''

    15/7/2002 9:17:00 πμ

    Αντισυνταγματική έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας την ένταξη στο σχέδιο πόλης αυθαιρέτων που έχουν κτισθεί μετά το "νόμο Τρίτση", δηλαδή μετά τις 31 Ιανουαρίου 1983. Τα κτίρια αυτά είναι επομένως κατεδαφιστέα, και δεν μπορούν να συνδέονται με δίκτυα υποδομής, όπως ενέργεια, ύδρευση, αποχεύτευση κ.λπ. Στο μεταξύ αποχαρακτηρίζεται η Ανθούσα Αττικής από δασική έκταση και εντάσσεται στις οικιστικές περιοχές, σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου.

    [05] Αρχισε η υποβολή των μηχανογραφικών

    15/7/2002 10:56:00 πμ

    Από σήμερα άρχισε η υποβολή των μηχανογραφικών για τους υποψηφίους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Οι υποψήφιοι μαθητές όλης της χώρας θα αρχίσουν να προσέρχονται στα γραφεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με τη σειρά που έχει οριστεί για το σχολείο τους, προκειμένου να δηλώσουν τις σχολές με την σειρά προτεραιότητας που επιθυμούν. Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί γιατί ο τρόπος με τον οποίο θα συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους είναι παράγοντας "κλειδί", για την επίτευξη του στόχου τους αλλά και για την διακύμανση των βάσεων εισαγωγής. Να σημειώσουμε ότι η προθεσμία για την υποβολή των μηχανογραφικών λήγει στις 26 Ιουλίου.

    [06] Ο Ετσεβίτ εξετάζει το ενδεχόμενο παραίτησης

    15/7/2002 9:30:00 πμ

    Ο Tούρκος πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετζεβίτ αντιμέτωπος με την προοπτική των πρόωρων εκλογών εξαιτίας της πολιτικής κρίσης που πλήττει τη χώρα, δήλωσε σήμερα ότι είναι πιθανό να παραιτηθεί πριν η τρικομματική κυβέρνησή του χάσει την πλειοψηφία στη Βουλή. Ο Tούρκος πρωθυπουργός δήλωσε στην εφημερίδα "Μιλιέτ" ότι η πιθανή αποχώρηση του υπουργού Οικονομικών Κεμάλ Ντερβίς είναι πιθανό να προκαλέσει την παραίτησή του μετά τις αποσκιρτήσεις από το Κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς. Επτά υπουργοί και 35 βουλευτές αποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα από το Κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς. Ο τρικομματικός κυβερνητικός συνασπισμός του Ετζεβίτ διαθέτει σήμερα μια πλειοψηφία 12 εδρών στην 550μελή Βουλή. Ωστόσο αναμένονται και νέες παραιτήσεις που θα έχει ως αποτέλεσμα να χάσει η κυβέρνηση την πλειοψηφία στη Βουλή.

    [07] Συνομιλίες Κληρίδη-Ντενκτάς αύριο

    15/7/2002 9:38:00 πμ

    Νέος γύρος των απευθείας συνομιλιών Κληρίδη -Ντενκτάς, ξεκινούν από αύριο, ενώ σήμερα ο διαμεσολαβητης του ΟΗΕ Αλβαρο ντε Σότο θα έχει χωριστές συναντήσεις στη Λευκωσία με τον Κύπριο πρόεδρο και τον τουρκοκύπριο ηγέτη. Η επιστροφή του ειδικού συμβούλου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό σηματοδοτεί την έναρξη της πιο κρίσιμης και ενδιαφέρουσας, ίσως, φάσης των απευθείας συνομιλιών Κληρίδη-Ντενκτάς.

    Διάσκεψη για τις εξελίξεις στην Τουρκία

    Το Συμβούλιο Ασφαλείας υπέδειξε με σαφήνεια ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν τηρεί εποικοδομητική στάση στις απευθείας συνομιλίες και αρνείται να επιτρέψει στον Αλβαρο ντε Σότο να παρουσιάσει ιδέες για λύση των βασικών πτυχών του Κυπριακού.

    Στο μεταξύ, ο Ραούφ Ντενκτάς σκληραίνοντας τη στάση του λόγω και των εξελίξεων στην Τουρκία ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη, μια ημέρα μετά την έναρξη του νέου γύρου των απευθείας συνομιλιών, θα δώσει δημοσιογραφική διάσκεψη για να αποκαλύψει όσα συζητούνται κατά τις συνομιλίες.

    [08] Ρωσία:Εκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου

    15/7/2002 8:57:00 πμ

    Τέσσερις άνθρωποι, μεταξύ τους κι ένας επιχειρηματίας, τραυματίσθηκαν σοβαρά σήμερα το πρωί σε έκρηξη, που αποδίδεται σε εγκληματική ενέργεια, όπως ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία στο Βλαδιβοστόκ, στη ρωσική Απω Ανατολή. Οι άγνωστοι δράστες ανατίναξαν ένα αυτοκίνητο στον χώρο στάθμευσης της εταιρείας Νορντ-Μ του Βικτόρ Αλεξέγιενκοφ, ενός γνωστού επιχειρηματία της περιοχής, τη στιγμή που εκείνος πλησίαζε το όχημα. Ο διευθυντής της εταιρείας τραυματίσθηκε σοβαρά, όπως επίσης κι ο 11χρονος γιος του κι ένας σωματοφύλακάς του. Επίσης τραυματίστηκε και ένας οδηγός της εφημερίδας "Κομσομόλσκαγια Πράβντα", που βρισκόταν στην περιοχή. Περίπου 15 δολοφονικές απόπειρες, με στόχο επιχειρηματίες, έχουν καταγραφεί στην περιοχή του Βλαδιβοστόκ από την αρχή του χρόνου. Σύμφωνα με τοπικούς ειδικούς, το κύμα δολοφονιών συνδέεται με την επαναχάραξη των σφαιρών επιρροής μεταξύ των ομάδων του οργανωμένου εγκλήματος στην περιοχή.

    [09] Νέα εποχή στην φαρμακοβιομηχανία

    15/7/2002 10:45:00 πμ

    Νέα δεδομένα στην φαρμακοβιομηχανία αναμένεται να δημιουργήσει η εξαγορά της "Φαρμάσια Κορπ" από την "Πφάιζερ", τη μεγαλύτερη φαρμακευτική εταιρεία στον κόσμο. Το ύψος της συμφωνίας ανέρχεται σε 60 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με δημοσιεύματα των εφημερίδων Γουολ Στριτ Τζέρναλ και Νιου Γιορκ Τάιμς. Η εξαγορά αυτή θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός κολοσσού στον χώρο της φαρμακοβιομηχανίας, που θα διαθέτει στην αγορά ευρεία γκάμα προϊόντων με μεγάλες πωλήσεις. Μεταξύ των προϊόντων που διαθέτει η "Πφάιζερ" είναι το Βιάγκρα, ενώ η "Φαρμάσια Κορπ" παρασκευάζει τα Celebrex και Bextra, που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση της αρθρίτιδας.

    [10] Συνεδρίαση Υπ. Γεωργίας για την ΚΑΠ

    15/7/2002 10:22:00 πμ

    Τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, συζητούν σήμερα στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Στις προτάσεις, που, μεταξύ άλλων, προβλέπουν μείωση των επιδοτήσεων κατά 3% ετησίως, αντιδρούν η Ελλάδα και οι άλλες χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου. Σήμερα θα πραγματοποιηθεί και ο πρώτος κύκλος προσεγγίσεων. "Θεωρώ ότι έχουμε πολύ δρόμο ακόμη για να φτάσουμε σε τελική συμφωνία. Ισως το κλείσιμο του να έρθει στη δική μας προεδρία δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8 ο υφυπουργός Γεωργίας Ευάγγελος Αργύρης.

    [11] Εντυπωσίασαν τα κορίτσια της ρυθμικής γυμναστικής

    15/7/2002 10:09:00 πμ

    Φωτογραφία Αρχείου

    Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε την παρουσία της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Χιούστον των ΗΠΑ, η εθνική ομάδα του ανσάμπλ, που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στα τρία σχοινάκια και τις δύο μπάλες, ενώ στις πέντε κορδέλες κατέκτησε την τρίτη θέση. Να σημειώσουμε ότι την δεύτερη ημέρα των αγώνων, τα χρυσά κορίτσια της ρυθμικής γυμναστικής είχαν ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου στο σύνθετο ομαδικό. Με την εμφάνισή της αυτή, η εθνική ομάδα επιβεβαίωσε ότι δίκαια συγκαταλέγεται ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες του κόσμου, δίνοντας μας πολλές ελπίδες για ένα ακόμα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς της Αθήνας το 2004.

    Φωτογραφία Αρχείου

    Τα κορίτσια του ανσάμπλ φύλαξαν την καλύτερη τους εμφάνιση, στο, για τον τελικό του αγωνίσματος, 3 σχοινάκια και δυο μπάλες. Η ελληνική ομάδα παρουσίασε πρώτη το πρόγραμμα της, το οποίο εκτελέστηκε υποδειγματικά, από τις Ελληνίδες αθλήτριες, που απέφυγαν τα λάθη. Οι κριτές τις βαθμολόγησαν με 24.450, μια βαθμολογία, που τους χάρισε το χρυσό μετάλλιο και την πρώτη θέση στο βάθρο.

    Η Βουλγαρία (23.600) ακολούθησε στην δεύτερη θέση και η Λευκορωσία (23.500) στην τρίτη. Αίσθηση προκάλεσε η απουσία της Ρωσίας, από το βάθρο, αφού κατά την εκτέλεση του προγράμματος της, οι αθλήτριες της υπέπεσαν σε πολλά λάθη.

    Στη συνέχεια έχοντας πια αποβάλλει το άγχος του βάθρου, τα κορίτσια φρόντισαν, να κλείσουν την παρουσία τους, στη Νέα Ορλεάνη, με την συγκομιδή ενός ακόμη μεταλλίου. Στον τελικό με τις πέντε κορδέλες κατέλαβαν την τρίτη θέση με 22.550 βαθμούς. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ουκρανία (23.325), ενώ το αργυρό η Ρωσία (22.950).

    [12] Σάρωσε τους Γάλλους η εθνική ομάδα βόλεϊ

    15/7/2002 9:43:00 πμ

    Φωτογραφία Αρχείου

    Σαν σίφουνας ξεπέρασε, αυτή τη φορά, το εμπόδιο της Γαλλίας η εθνική ομάδα βόλεϊ των ανδρών, στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής του Παγκοσμίου Λιγκ. Οι παίχτες του Στέλιου Πουρσαλίκα, που πραγματοποίησαν μία εκπληκτική εμφάνιση, κέρδισαν τους αήττητους, μέχρι τώρα, γάλλους με 3-0 σετ. Να σημειώσουμε ότι την Παρασκευή η εθνική μας είχε γνωρίσει την ήττα από τους "τρικολόρ" με 3-2 σετ. Η νίκη της εθνικής μας είχε μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον, στην προσπάθεια για πρόκριση στους τελικούς της διοργάνωσης. Να σετ του αγώνα: 25-12, 25-21, 25-23.

    Δηλώσεις Πουρσαλίκα

    Με τέτοιες εμφανίσεις κερδίζει το βόλεϊ, δήλωσε μετά την λήξη του αγώνα ο ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής ομάδας, Στέλιος Προσαλίκας, που συμπλήρωσε ότι ήταν μια σημαντική νίκη, καθώς η Γαλλία θα είναι αντίπαλός μας για την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και έπρεπε να αρχίσουμε να την κερδίζουμε.

    Όσον αφορά στην αλλαγή της εθνικής σε σχέση με τον αγώνα της Παρασκευής, ο κ. Πουρσαλίκας υποστήριξε ότι όποιος χάνει, κερδίζει γνώση και πάντα ο χαμένος παίζει καλύτερα στο επόμενο αγώνα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 23 July 2002 - 18:30:43 UTC