Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-07-29

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κων/λος: να μην μονοπωλεί το ενδιαφέρον η 17Ν
  • [02] Φυλάκιση πέντε ετών στον πιλότο του μοιραίου Φάλκον
  • [03] Πρωτοφανής διάρρηξη θυρίδας σε τράπεζα
  • [04] Εκτροχιασμός τρένου στις ΗΠΑ
  • [05] Αποπέμπεται το κόμμα Κοστούνιτσα

    [01] Κων/λος: να μην μονοπωλεί το ενδιαφέρον η 17Ν

    29/7/2002 10:36:00 μμ

    ''Τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας είναι παρόντα και πιεστικά. Το θρίλερ της τρομολογίας δεν μπορεί να μονοπωλεί το κοινωνικό και πολιτικό ενδιαφέρον'', υπογράμμιζε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος στη Σύρο, σε συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο περιοδείας του στις Κυκλάδες. Την ώρα που συντελούνται τεράστιες ανακατατάξεις διεθνώς, το μέλλον της Ελλάδας θα κριθεί ταυτοχρόνως σε πολλά πεδία: Την οικονομία, την εξωτερική πολιτική, το πολιτικό σύστημα, την ασφάλεια , είπε ο πρόεδρος του ΣΥΝ. Ο κ. Κωνσταντόπουλος υπογράμμισε ότι οι μεγάλοι τομείς της οικονομίας δοκιμάζονται, η αγροτική οικονομία δεινοπαθεί και οι αγρότες εμπαίζονται, ο τουρισμός πληρώνει τα σπασμένα της έλλειψης υποδομών και πολιτικής, το δηλωμένο δημόσιο χρέος μεγαλώνει κατά πέντε μονάδες, στον τομέα της υγείας κυριαρχεί η στασιμότητα και στον τομέα της παιδείας κυριαρχεί η ανακύκλωση των αποσπασματικών πρακτικών που διαιωνίζουν την ταλαιπωρία όλων.

    ''Οι πολίτες ζητούν δικαιοσύνη με δίκαιες δίκες''

    Για την τρομοκρατία και την ''17Ν'' ο κ. Κωνσταντόπουλος υπογράμμισε ότι η ελληνική κοινωνία ζητεί εξάρθρωση της τρομοκρατίας και αποκάλυψη όλης της αλήθειας. ''Η εξουδετέρωση των δολοφονικών μηχανισμών πρέπει να συνοδευτεί και από την απάντηση σε όλα τα ερωτήματα για τη χρηματοδότηση, τους πληροφοριοδότες, την πλαισίωση και αξιοποίηση αυτής της εγκληματικής δράσης. Οι πολίτες ζητούν απόδοση δικαιοσύνης με δίκαιη δίκη και φως σε όλες τις πτυχές και για όλα τα επίπεδα αυτής της υπόθεσης'', τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ.

    Ο κ. Κωνσταντόπουλος θα συνεχίσει την περιοδεία του στις Κυκλάδες , με επίσκεψη αύριο στη Μύκονο.

    [02] Φυλάκιση πέντε ετών στον πιλότο του μοιραίου Φάλκον

    29/7/2002 10:13:00 μμ

    Ποινή φυλάκισης πέντε ετών με τριετή αναστολή επέβαλε κατά πλειοψηφία το Τριμελές Πλημμελειοδικείο στον πιλότο Γιάννη Ανδρουλάκη που κρίθηκε ένοχος για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή σχετικά με την υπόθεση της αεροπορικής τραγωδίας με το πρωθυπουργικό Φάλκον στις 14 Σεπτεμβρίου 99. Το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως κ. Κωνσταντίνας Κόλλια και έκρινε αθώους τον συγκυβερνήτη του Φάλκον Γρηγόρη Σινέκογλου και άλλους οκτώ τεχνικούς υπεύθυνους για τη συντήρηση του αεροσκάφους.

    Ακόμα συγκλονίζει η αεροπορική τραγωδία του 1999

    To εσωτερικού του σκάφους

    έμοιαζε σαν να είχε περάσει τυφώνας

    Υπενθυμίζεται ότι στη μοιραία πτήση προς Βουκουρέστι, το αεροσκάφος παρουσίασε ταλαντώσεις (δελφινισμούς) με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους επτά άτομα μεταξύ των οποίων ο τότε αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιάννος Κρανιδιώτης, ο γιος του Νικόλας, δύο δημοσιογράφοι της ΕΡΤ και ένας εικονολήπτης της Δημόσιας Τηλεόρασης.

    [03] Πρωτοφανής διάρρηξη θυρίδας σε τράπεζα

    29/7/2002 10:01:00 μμ

    Με αριστουργηματικό τρόπο άγνωστοι διέρρηξαν σήμερα τα ξημερώματα το κεντρικό κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας της Ρόδου στην πλατεία Κύπρου. Κατόρθωσαν να παραβιάσουν με κατσαβίδι τη θυρίδα, όπου οι έμποροι ρίχνουν τους φακέλους με τα χρήματα και να αφαιρέσουν δύο απ' αυτούς, που περιείχαν συνολικά το ποσό των 25.500 ευρώ (8.689.000 δρχ). Η διάρρηξη εκτιμάται ότι έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες. Παρόμοια διάρρηξη σε θυρίδα Τράπεζας δεν έχει σημειωθεί στην Ελλάδα και για το λόγο αυτό έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να λάβουν τα μέτρα τους. Για την υπόθεση αυτή διενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου.

    Με πονηρό τρόπο έδρασαν σε πεδίο ελεύθερο

    Οι δράστες (που υπολογίζεται ότι ήταν δύο ή τρεις) τοποθέτησαν κιγκλίδωμα στη διασταύρωση των οδών Αμερικής και Γρ. Λαμπράκη, ώστε οι οδηγοί να νομίζουν ότι ο δρόμος είχε κλείσει για την εκτέλεση κάποιων έργων.

    Επίσης, κατέστρεψαν τους τρεις προβολείς που βρίσκονταν πάνω από τη θυρίδα και στη συνέχεια ξεβίδωσαν τα προστατευτικά υλικά του εξωτερικού τμήματος της θυρίδας και αφαίρεσαν τον κύλινδρο υποδοχής των φακέλων με τα χρήματα, τον οποίο και τοποθέτησαν στο έδαφος. Ακολούθως με ειδικό εργαλείο από το άνοιγμα του πάνω μέρους του χρηματοκιβωτίου (που βρίσκεται στο εσωτερικό της Τράπεζα) οι δράστες αφαίρεσαν τους δύο φακέλους, που περιείχαν το χρηματικό ποσό των 25.500. ευρώ.

    Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η θυρίδα δεν ήταν συνδεδεμένη με σύστημα συναγερμού και έτσι οι δράστες μπόρεσαν να δράσουν ανενόχλητοι. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για επαγγελματίες δράστες, οι οποίοι μάλλον προέρχονται από άλλη περιοχή της χώρας ή πρόκειται για ξένους κακοποιούς, που τους καλοκαιρινούς μήνες κυκλοφορούν στις τουριστικές περιοχές. Αυτό επιβεβαιώνεται ακόμη και από το γεγονός ότι η τοποθέτηση του κιγκλιδώματος έγινε σε λάθος διασταύρωση γιατί ο δρόμος (όπου βρίσκεται η Εθνική Τράπεζα) είναι άνοδος και κατά συνέπεια δεν επρόκειτο να διέλθουν οχήματα από το σημείο αυτό.

    [04] Εκτροχιασμός τρένου στις ΗΠΑ

    Πηγή: ΑΠΕ 29/7/2002 11:18:00 μμ

    Επιβατηγός αμαξοστοιχία, που εκτελούσε δρομολόγιο από το Σικάγο στην Ουάσινγκτον, εκτροχιάσθηκε λίγο έξω από την αμερικανική πρωτεύουσα, με συνέπεια να τραυματισθεί άγνωστος αριθμός ατόμων. Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για τουλάχιστον έξι τραυματίες, αλλά η πληροφορία δεν επιβεβαιώνεται από άλλες πηγές. Έξι βαγόνια της αμαξοστοιχίας βγήκαν από τις ράγες και σωστικά συνεργεία καταβάλουν προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό των επιβατών. Έχουν εκτροχιασθεί τα έξι μπροστινά βαγόνια του συρμού, ενώ τα τελευταία βρίσκονται στη θέση τους.

    Ασαφείς πληροφορίες κάνουν λόγο μόνο για τραυματίες

    "Δεν έχουμε πληροφορίες για νεκρούς", δήλωσε η Τζόις Σάτερ, εκπρόσωπος της αστυνομίας στην κομητεία Μοντγκόμερι, προσθέτοντας ότι "υπάρχουν τραυματίες, αλλά δυστυχώς δεν γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό".

    "Θα μπούμε σε κάθε ένα από τα βαγόνια για να διαπιστώσουμε πόσοι επιβάτες βρίσκονταν σε αυτά και να δούμε πόσοι είναι οι τραυματίες", δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας.

    [05] Αποπέμπεται το κόμμα Κοστούνιτσα

    Πηγή: ΑΠΕ 29/7/2002 11:20:00 μμ

    Σώμα του σερβικού κοινοβουλίου αποφάσισε σήμερα την αποπομπή του Δημοκρατικού Κόμματος της Σερβίας (DSS) του Γιουγκοσλάβου προέδρου Βόισλαβ Κοστούνιτσα από το νομοθετικό σώμα, κλιμακώνοντας τη μάχη για την εξουσία ενόψει των προεδρικών εκλογών, όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Με την απόφασή της αυτή, η διοικητική επιτροπή του κοινοβουλίου θέτει σε εφαρμογή κίνηση των συμμάχων του Σέρβου πρωθυπουργού Ζόραν Τζίντζιτς για την αποπομπή του κόμματος του Κοστούνιτσα από τον κυβερνητικό συνασπισμό κομμάτων (DOS) την περασμένη Παρασκευή.

    Επίθεση κατά μέτωπον από Τζίντζιτς

    Το στρατόπεδο του Τζίντζιτς υποστηρίζει ότι οι έδρες του κόμματος του Κοστούνιτσα στο κοινοβούλιο ανήκουν τώρα στον κυβερνητικό συνασπισμό. Η επιτροπή ψήφισε την αφαίρεση από το κόμμα του Κοστούνιτσα των 45 εδρών του στο σερβικό κοινοβούλιο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Beta.

    Ο Κοστούνιτσα έχει εμπλακεί εδώ και καιρό σε μια σκληρή μάχη με τον Σέρβο πρωθυπουργό Ζόραν Τζίντζιτς, κεντρική πολιτική φυσιογνωμία του DOS.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 29 July 2002 - 20:54:55 UTC