Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-07-30

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στον Κορυδαλλό η 17Ν
  • [02] Κυβερνητική σύσκεψη για την προεδρία της ΕΕ
  • [03] Πυρκαγιά σε βιοτεχνία
  • [04] Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Κηφισίας
  • [05] Κατηγορίες κατασκοπείας εναντίον των ΗΠΑ
  • [06] ΗΠΑ: Εκτροχιασμός αμαξοστοιχίας
  • [07] Απαγωγή ακτιβιστών στο Σουδάν
  • [08] Κλοπή μ΄εικαστικό ενδιαφέρον στη Παραγουάη
  • [09] Κολομβία: Εκρηξη σε εμπορικό κέντρο
  • [10] Νέα συνάντηση Κληρίδη - Ντεκτάς
  • [11] ΑΕΚ: Δεν ικανοποίησαν οι ρεζέρβες
  • [12] Στην Κωνσταντινούπολη ο ''θρύλος''
  • [13] Υπογράφει στον ΠΑΟΚ ο Ζντράφκοφ

    [01] Στον Κορυδαλλό η 17Ν

    30/7/2002 10:00:00 πμ

    Στις φυλακές Κορυδαλλού και στα ειδικά διαμορφωμένα κελιά οδηγήθηκαν χθες το απόγευμα οι 8 από τους 13 κατηγορούμενους για την υπόθεση της ''17 Νοέμβρη'', που έχουν κριθεί προφυλακιστέοι. Πρόκειται για τα αδέλφια Χριστόδουλο και Βασίλη Ξηρό και τους Βασίλη Τζωρτζάτο, Θεολόγο Ψαραδέλλη, Ηρακλή Κωστάρη, Κωνσταντίνο Καρατσόλη, Διονύση Γεωργιάδη και Θωμά Σερίφη. Οι κατηγορούμενοι μεταφέρθηκαν ο καθένας σε ξεχωριστό αυτοκίνητο και δεν είχαν καμία επαφή μεταξύ τους, ενώ ελικόπτερο της αστυνομίας πετούσε συνέχεια και έλεγχε το χώρο γύρω από την ευρύτερη περιοχή των φυλακών.

    Στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής παραμένουν οι Αλέξανδρος Γιωτόπουλος και Παύλος Σερίφης, οι οποίοι κατά την Ελληνική Αστυνομία ανήκουν στον ιδρυτικό πυρήνα της ''17 Νοέμβρη'', καθώς και οι Πάτροκλος Τσελέντης και Κωνσταντίνος Τέλιος, που κατηγορούνται για συμμετοχή στην οργάνωση.

    Παράλληλα, οι διωκτικές αρχές αναζητούν δύο άνδρες και μία γυναίκα με τα κωδικά ονόματα ''Σαρδανάπαλος'', ''Αρης'' και ''Αννα'' τα οποία κατηγορούνται για συμμετοχή τους σε εγκληματικές ενέργειες της ''17Ν''.

    Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα το πρωί θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα η δικογραφία που περιλαμβάνει την προανακριτική απολογία του Σάββα Ξηρού.

    Το μεσημέρι αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον του εφέτη ανακριτή Λεωνίδα Ζερβομπεάκου ο 42χρονος Πάτροκλος Τσελέντης, ο οποίος έχει ομολογήσει τη συμμετοχή του στη ''17Ν''.

    Στο μεταξύ, προθεσμία για αύριο ζήτησε και έλαβε από τον κ. Ζερβομπεάκο ο 50χρονος Νίκος Παπαναστασίου που φέρεται να συμμετείχε στη ''17Ν'' με την κωδική ονομασία ''Νικήτας'', αν και ο ίδιος εξακολουθεί να αρνείται κάθε συμμετοχή του στην οργάνωση.

    Η πορεία των ανακρίσεων και γενικώς η όλη διαδικασία που αναμένεται να ακολουθηθεί θα απασχολήσει αύριο, σύμφωνα με πληροφορίες, σύσκεψη του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελου Κρουσταλάκη, με τον εφέτη εισαγγελέα Κυριάκο Καρούτσο και τους ειδικούς εφέτες ανακριτές κκ Ζερβομπεάκο, Μπίρπο και Πετρόπουλο, οι οποίοι έχουν αναλάβει τις ανακρίσεις για την τρομοκρατία.

    Το μεσημέρι ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας κ. Οικονόμου, θα ανακοινώσει νέα στοιχεία από τις έρευνες για τη 17Ν.

    "Τα εγκλήματα παραγράφονται 20 χρόνια μετά την τέλεσή τους, η συμμετοχή όμως σε τρομοκρατική οργάνωση και οι πράξεις από το '82 και μετά αποτελούν διαρκές έγκλημα", επεσήμανε, στη ΝΕΤ 105,8, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Σταθόπουλος, ενώ ο υφυπουργός Εσωτερικών Σταύρος Μπένος έκανε λόγο για λυτρωτικές εξελίξεις και την κατάρριψη πολλών μύθων.

    Τα συγχαρητήριά του στον υπουργό Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοίδη και στο σύνολο της ΕΛΑΣ για τις πετυχημένες κινήσεις στο θέμα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, έδωσε το πρωί ο πρόεδρος της ΠΟΛΑΝ Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν οι δύο άνδρες στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

    Ο κ. Σαμαράς αμέσως μετά, ζήτησε πανεθνική συναίνεση και υπερκομματική αντίληψη, ώστε η τρομοκράτες να πάρουν μία ξεκάθαρη απάντηση.

    Απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα για τη χρηματοδότηση, τους πληροφοριοδότες και την πλαισίωση της 17 Νοέμβρη, καθώς και για την αξιοποίηση της εγκληματικής δράσης της, ζήτησε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος.

    [02] Κυβερνητική σύσκεψη για την προεδρία της ΕΕ

    30/7/2002 10:25:00 πμ

    Θέματα που αφορούν την προεδρεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης από την χώρα μας θα εξετασθούν σε σύσκεψη του υπουργού οικονομίας Νίκου Χριστοδουλάκη με τον Αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Τάσο Γιαννίτση στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, στη μία και μισή το μεσημέρι. Αργότερα σήμερα ο πρωθυπουργός μαζί με το Επικοινωνιακό Επιτελείο της Κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ θα εξετάζει κρίσιμα θέματα που βρίσκονται σε εξέλιξη και τις άμεσες πολιτικές προτεραιότητες της κυβέρνησης.

    [03] Πυρκαγιά σε βιοτεχνία

    30/7/2002 11:00:00 πμ

    Μεγάλη πυρκαγιά, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, εκδηλώθηκε στις 3.30 τα ξημερώματα στη βιοτεχνία και εμπορία χάρτου και κλωστοϋφαντουργικών εξαρτημάτων της εταιρίας ''Αλεξίου ΑΕ'', στη λεωφόρο ΝΑΤΟ, στον Ασπρόπυργο. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε αποθήκη του κτιρίου, η οποία καλύπτει έκταση 4.000 τμ και λόγω των εύφλεκτων υλικών επεκτάθηκε σε μεγάλο μέρος της βιοτεχνίας. Στο έργο της κατάσβεσης πήραν μέρος 100 πυροσβέστες με 20 οχήματα, οι οποίοι έθεσαν υπό έλεγχο την πυρκαγιά μετά από 2 ώρες, αφού όμως προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στη βιοτεχνία. Για τα αίτια της πυρκαγιάς έχει οριστεί επιτροπή πραγματογνωμόνων από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.

    [04] Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Κηφισίας

    30/7/2002 8:15:00 πμ

    Κλείνει από σήμερα η Λεωφόρος Κηφισίας στον Φάρο Ψυχικού, γιά την κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή περιλαμβάνουν την εκτροπή των οχημάτων προς παράλληλες οδούς, ενώ οι στάσεις των λεωφορείων στην κατεύθυνση προς Αθήνα μεταφέρονται προσωρινά στη Λεωφόρο Μαραθωνοδρόμων, που είναι η παράπλευρη οδός της Λεωφόρου Κηφισίας. Οταν οι οδηγοί καταλάβουν πως πρέπει να κινούνται κι ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων, δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα, δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ 105,8 ο υποδιοικητής Τροχαίας Παναγιώτης Γώγουλος αναφερόμενος στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Κηφισίας. Πρόσθεσε δε ότι τροχονόμοι θα βρίσκονται στο σημείο, μέχρι την ολοκλήρωση των έργων, περίπου στο τέλος του χρόνου.

    [05] Κατηγορίες κατασκοπείας εναντίον των ΗΠΑ

    Δημήτρης Αλεξόπουλος 30/7/2002 9:15:00 πμ

    Οι Αμερικανοί εκμεταλλεύτηκαν τις επιθεωρήσεις στο Ιράκ, για να ασκήσουν κατασκοπία σε βάρος της Βαγδάτης, καταγγέλλει ο Σουηδός διπλωμάτης Ρολφ Εκέους. Στην ίδια κατεύθυνση και το Ιράκ, κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι ο λόγος που θέλει να επιστρέψουν οι επιθεωρητές όπλων του ΟΗΕ στη χώρα είναι για να ανανεώσουν τις πληροφορίες τους, πριν εξαπολύσουν μια επίθεση με σκοπό την ανατροπή του Σαντάμ Χουσεΐν.

    Στο ίδιο μήκος κύματος και το Ιράκ

    Ο Ρολφ Εκέους, ο Σουηδός διπλωμάτης που ηγήθηκε των πρώτων επιθεωρήσεων για όπλα μαζικής καταστροφής στο Ιράκ από το 1991 ως το 1997, τόνισε επίσης ότι σε ορισμένες χρονικές περιόδους δημιουργήθηκαν κρίσεις που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση μιας στρατιωτικής αντιπαράθεσης.

    Εν μέσω των καταγγελιών του Σουηδού διπλωμάτη, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιρακ Χάτζι Σάμπρι δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον θέλει να ανατρέψει την κυβέρνηση και να εγκαταστήσει ένα ''καθεστώς - μαριονέτα'' για να ελέγξει το πετρέλαιο του Ιράκ, το οποίο διαθέτει το δεύτερο μεγαλύτερο απόθεμα στον κόσμο.

    Οι επιθεωρητές ''θα έλθουν σε αυτή τη χώρα, κι ανάμεσά τους θα είναι κατάσκοποι των ΗΠΑ, κατάσκοποι του Ισραήλ και κατάσκοποι της Βρετανίας'', πρόσθεσε, αναφερόμενος στους επιθεωρητές όπλων του ΟΗΕ στους οποίους απαγορεύτηκε η είσοδος στο Ιράκ από το Δεκέμβριο του 1998.

    ''Αυτοί οι κατάσκοποι'', δήλωσε ο Σάμπρι, θα ανανεώσουν τις πληροφορίες σχετικά με τις πολιτικές και οικονομικές υποδομές και εγκαταστάσεις και τις στρατιωτικές θέσεις και θα παραδώσουν τα δεδομένα αυτά στις στα σώματα πληροφοριών και στρατού των ΗΠΑ, ώστε να τα χρησιμοποιήσουν στην επίθεσή τους κατά του Ιράκ''.

    Οι ΗΠΑ και η Βρετανία είχαν πραγματοποιήσει μια αεροπορική εκστρατεία κατά του Ιράκ το 1998 λόγω της ''αποτυχίας'' της Βαγδάτης να συνεργαστεί με τους επιθεωρητές όπλων.

    Η εφημερίδα Τάιμς της Νέας Υόρκης ανέφερε την Δευτέρα ότι η Ουάσινγκτον εξετάζει την κατάληψη της Βαγδάτης εν πρώτοις και ενός ή δύο κέντρων διοίκησης και αποθηκών όπλων στην προσπάθειά της να πετύχει μια γρήγορη κατάρρευση της κυβέρνησης του Σαντάμ.

    Την ίδια ώρα, ο αμερικανός υπουργός Αμυνας Ράμσφλεντ υποστήριζε ότι "τα περισσότερα όπλα του Ιράκ (βιολογικά, χημικά και πυρηνικά) είναι βαθιά θαμμένα, και θα είναι δύσκολο να καταστραφούν με τη χρήση μόνον της αεροπορικής ισχύος"

    Στάση αναμονής η Ιρακινή αντιπολίτευση

    Εν τω μεταξύ, ηγέτες έξι οργανώσεων της Ιρακινής αντιπολίτευσης θα συναντηθούν στην Ουάσινγκτον τον Αύγουστο για να βελτιώσουν τη συνεργασία τους και να συζητήσουν "τα επόμενα βήματα" στο πλαίσιο των προσπαθειών για την ανατροπή του Σαντάμ Χουσεϊν, όπως ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

    Την ευθύνη για τη συνάντηση από αμερικανικής πλευράς θα έχουν ο υφυπουργός Εξωτερικών, Μαρκ Γκρόσμαν και ο υφυπουργός Αμυνας, Ντάγκλας Φέιθ. Η παρουσία των δύο αμερικανών αξιωματούχων δείχνει το ενδιαφέρον της Ουάσινγκτον να ενταθούν οι προσπάθειες για "αλλαγή του καθεστώτος" στη Βαγδάτη, όπως επισήμανε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Φίλιπ Ρίκερ.

    Στη συνάντηση θα πάρουν μέρος ο Σαρίφ Αλί μπιν Χουσεϊν του Συνταγματικού Μοναρχικού Κινήματος, ο Αγιάντ Αλάουι, του Ιρακινού Εθνικού Συμφώνου, ο Μοχάμεντ Μπακίρ αλ-Χακίμ, του Ανωτάτου Συμβουλίου για την Ισλαμική Επανάσταση στο Ιράκ, ο Μασούντ Μπαρζανί του Κουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος, ο Αχμέντ Χαλάμπι, του Ιρακινού Εθνικού Κογκρέσου και ο Τζαλάλ Ταλαμπανί της Πατριωτικής Ενωσης του Κουρδιστάν.

    Η ακριβής ημερομηνία για τη συνάντηση δεν έχει καθορισθεί ακόμη.

    [06] ΗΠΑ: Εκτροχιασμός αμαξοστοιχίας

    30/7/2002 8:22:00 πμ

    Εξι άνθρωποι τραυματίσθηκαν σοβαρά και δεκάδες ελαφρά όταν αμαξοστοιχία της εταιρίας Amtrak, που εκτελούσε δρομολόγιο από το Σικάγο στην Ουάσινγκτον, εκτροχιάσθηκε έξω από την αμερικανική πρωτεύουσα. Εντεκα από τα 13 βαγόνια της αμαξοστοιχίας εκτροχιάσθηκαν και από αυτά τα έξι ανετράπησαν και σύρθηκαν κατά μήκος των γραμμών, με συνέπεια να παγιδευτούν αρκετοί επιβάτες.

    ''Το γεγονός ότι δεν έχουμε μέχρι τώρα νεκρούς είναι θαύμα'', δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης της κομητείας Μοντγκόμιερι, επισημαίνοντας ότι πολλοί από τους επιβάτες βοήθησαν άλλους που είχαν παγιδευθεί να απομακρυνθούν.

    Στην αμαξοστοιχία επέβαιναν 190 επιβάτες και 12μελές πλήρωμα.

    [07] Απαγωγή ακτιβιστών στο Σουδάν

    30/7/2002 8:55:00 πμ

    Στο Σουδάν, 2 Γερμανοί που εργάζονται για λογαριασμό διεθνούς οργάνωσης αρωγής απήχθηκαν κι ένας Κενυάτης από άλλη οργάνωση που εργαζόταν μαζί τους δολοφονήθηκε, σε χθεσινή επίθεση που αποδίδεται σε μία από τις ένοπλες οργανώσεις της χώρας. Ο 19χρονος εμφύλιος μεταξύ ένοπλων ομάδων στο νότο και της κεντρικής κυβέρνησης, η πιο μακρόχρονη σύγκρουση στην Αφρική, έχει αφήσει 12 εκατομμύρια νεκρούς. Ο Σουδανός Πρόεδρος Ομάρ ελ-Μπασίρ και ο ηγέτης των ανταρτών Τζον Γκαράνγκ συναντήθηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία το προηγούμενο Σάββατο και συμφώνησαν στην έναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών

    [08] Κλοπή μ΄εικαστικό ενδιαφέρον στη Παραγουάη

    30/7/2002 8:49:00 πμ

    Ληστές που επί δύο μήνες έσκαβαν ένα τούνελ κάτω από μουσείο της Παραγουάης κατάφεραν, χρησιμοποιώντας το, να κλέψουν πέντε πίνακες φιλοτεχνημένους από ζωγράφους προηγούμενων αιώνων που υπολογίζεται πως ξεπερνούν σε αξία το 1 εκατ. δολάρια, ανακοίνωσε η αστυνομία. Οι ληστές πιστεύεται ότι εγκατέλειψαν ήδη τη χώρα με τα λάφυρά τους, στα οποία περιλαμβάνεται η αυτοπροσωπογραφία, το 1570, του Ιταλού Τζάκοπο Ρομπούστι, καθώς κι έργα του Ισπανού Εστεμπάν Μουρίγιο, του Γάλλου Αδόλφου Πιο, του προϊμπρεσσιονιστή Γουσταύου Κουρμπέ και ενός ανώνυμου ιταλού ζωγράφου. Τη ληστεία διευκόλυνε το ότι το μουσείο δεν διαθέτει πλέον φύλακες, καθώς η Παραγουάη βρίσκεται σε οικονομική κρίση

    [09] Κολομβία: Εκρηξη σε εμπορικό κέντρο

    30/7/2002 8:31:00 πμ

    Eνα παιδί έχασε τη ζωή του και άλλοι 10 άνθρωποι τραυματίσθηκαν σε έκρηξη που σημειώθηκε σε εμπορικό κέντρο στην πρωτεύουσα της Κολομβίας Μποκοτά. Δεν έγινε σαφές αν επρόκειτο για εκρηκτικό μηχανισμό ή χειροβομβίδα, ωστόσο αστυνομικές πηγές τείνουν να υιοθετήσουν την δεύτερη εκδοχή.

    [10] Νέα συνάντηση Κληρίδη - Ντεκτάς

    30/7/2002 10:22:00 πμ

    Το Εδαφικό και το θέμα των Αγνοουμένων θα είναι τα κύρια θέματα συζήτησης στην σημερινή συνάντηση Κληρίδη-Ντενκτάς, στο πλαίσιο του πέμπτου γύρου των απευθείας συνομιλιών.

    [11] ΑΕΚ: Δεν ικανοποίησαν οι ρεζέρβες

    30/7/2002 8:45:00 πμ

    Δεν ικανοποίησαν οι"ρεζέρβες" της ΑΕΚ στο χθεσινό φιλικό με την Παναχαϊκή, που έγινε στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρήκε νικητές τους γηπεδούχους με 1-0. Η "Ενωση" ανέβασε την απόδοσή της μόνο στο τελευταίο ημίωρο του αγώνα, όταν ο Ντούσαν Μπάγεβιτς χρησιμοποίησε τους παίκτες που αποτελούν τον "κορμό" της ομάδας (Νικολαϊδης, Τσάρτας, Ζαγοράκης, Κασάπης) οι οποίοι πολιόρκησαν την άμυνα της Παναχαϊκής, δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες, όμως το γκολ δεν ερχόταν, ούτε καν με το πέναλτι του Βασίλη Τσάρτα στο 88΄ το οποίο εξουδετέρωσε ο Μπαλτιμάς.

    Ομως, λίγο αργότερα, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ναουσαίος πήρε τη "ρεβάνς" και με δεξί (!) βολέ έξω από την περιοχή, διαμόρφωσε το τελικό 1-0.

    Επίσης ΑΕΚ είχε δοκάρι σε απευθείας φάουλ του Κοσταρικανού Βάλτερ Σεντένο στο 20΄ ("βρήκε" τη μπάλα ο Κλάεβιτς).

    Παράλληλα, ο Μάκης Ψωμιάδης και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς θα πρέπει να ικανοποιήθηκαν απόλυτα από τα χειροκροτήματα που κέρδισε ο Γρηγόρης Γεωργάτος στην πρώτη του φετινή εμφάνιση. Ο 31χρονος άσος ξεκίνησε στην ενδεκάδα και στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα ακούστηκαν κάποια σφυρίγματα, τα οποία αμέσως "πνίγηκαν" από τις επευφημίες της πλειοψηφίας των οπαδών της ΑΕΚ.

    Ο Αντώνης Δρακόπουλος, θα παρακολουθήσει τον πρώτο αγώνα του β΄ προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ, ανάμεσα στη Μάριμπορ και το ΑΠΟΕΛ, ζευγάρι από το οποίο θα προκύψει ο αντίπαλος της ΑΕΚ στον γ΄ προκριματικό. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί την Τετάρτη στη σλοβενική πόλη, με προορισμό την οποία ο συνεργάτης του Ντούσαν Μπάγεβιτς θα αναχωρήσει το πρωί της ίδιας ημέρας. Ο Ντούσκο θα παρακολουθήσει την ρεβάνς που θα διεξαχθεί στην Κύπρο μία εβδομάδα αργότερα.

    [12] Στην Κωνσταντινούπολη ο ''θρύλος''

    30/7/2002 8:38:00 πμ

    Στην Κωνσταντινούπολη βρίσκεται η αποστολή του Ολυμπιακού, όπου αύριο Τετάρτη (20:30), θ΄ αντιμετωπίσει τη Γαλατασαράι σε φιλικό ματς που θα γίνει στο στάδιο "Κεμάλ Ατατούρκ". "Θεωρώ πως, πέρα από τα αγωνιστικά οφέλη που είναι προφανή και για τις δύο ομάδες, το φιλικό αυτό είναι μια καλή ευκαιρία για να αναδειχθεί ο αθλητισμός και να αποδειχθεί πως το ποδόσφαιρο ενώνει. Στα παιχνίδια οι διαφορές μπαίνουν στην άκρη" τόνισε ο Τάκης Λεμονής για τον αυριανό αγώνα.

    Σήμερα στις 10.00 έχει προγραμματιστεί επίσκεψη στο Πατριαρχείο και αμέσως μετά, αν υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια, θα γίνει ξενάγηση στο Ναό της Αγίας Σοφίας και στο υδραγωγείο του Ιουστινιανού.

    Στις 18.30 ο Ολυμπιακός θα προπονηθεί στο γήπεδο που θα γίνει ο αγώνας, ενώ μία ώρα αργότερα θα γίνει η επίσημη παρουσίαση της νέας φανέλας της Γαλατασαράι στην οποία θα παραστούν εκπρόσωποι της διοίκησης του Ολυμπιακού.

    Αύριο, στις 12.00 θα γίνει κοινή συνέντευξη Τύπου, ενώ η επιστροφή του Ολυμπιακού έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη το απόγευμα.

    Στο μεταξύ, ο Γιώργος Μποροβήλος του συνδέσμου Αρκαδίας θα είναι ο διαιτητής του φιλικού αγώνα με τη Μπέτις θα γίνει τη Δευτέρα 5 Αυγούστου στο γήπεδο του Πανιωνίου (20.45).

    [13] Υπογράφει στον ΠΑΟΚ ο Ζντράφκοφ

    30/7/2002 8:43:00 πμ

    Ο Βούλγαρος γκολκίπερ Ζντράφκο Ζντράφκοφ, θα είναι μάλλον ο νέος τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ αν αποδειχθούν θετικές οι ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε χθες ο παίκτης. Ο Ζντράφκοφ είναι 32 ετών και φόρεσε 47 φορές την φανέλα της εθνικής Βουλγαρίας, της οποίας τα δίχτυα υπερασπίστηκε στο Μουντιάλ των ΗΠΑ το 94. Στην πατρίδα του αγωνίστηκε στην Λέφσκι αρχικά και στη Σλάβια στην συνέχεια, για να συνεχίσει επί μια πενταετία στην Τουρκία, όπου για τέσσερα χρόνια ανήκε στην Ιστανμπούλ Σπορ και μια σαιζόν ενδιάμεσα έπαιξε σαν δανεικός στην Αδανα Σπορ.

    Στο μεταξύ ολοκληρώνεται αύριο στην Ιταλία η 15ήμερη προετοιμασία του ΠΑΟΚ εκεί και γυρίζει μεθαύριο η ομάδα από το Αρτα Τέρμε πίσω στην βάση της στη Θεσσαλονίκη.

    Ενα καλό φιλικό παιχνίδι ίσως και με ξένη ομάδα, θέλει στη Θεσσαλονίκη την προσεχή Δευτέρα ο Αγγελος Αναστασιάδης για να κλείσει την προετοιμασία της ομάδας του, πριν το πρώτο παιχνίδι κυπέλλου στο Λεωνίδιο.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 30 July 2002 - 8:57:58 UTC