Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-08-04

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βρέθηκε πολεμικό υλικό στον Αρδηττό
  • [02] Εξονυχιστικοί έλεγχοι για την κλοπή οπλισμού
  • [03] Απεργούν αύριο οι γιατροί του ΙΚΑ
  • [04] Σε δικαστικές περιπέτειες ο Λεσπέρογλου
  • [05] Τουρκία: Ετοιμη για διαπραγμάτευση με την ΕΕ
  • [06] Ζωντανός ο μουλάς Ομάρ
  • [07] ΗΠΑ: Κατηγορούμενοι για ''λιντσάρισμα''
  • [08] Ξεκινούν και πάλι τις συνομιλίες Βόρεια-Νότια Κορέα
  • [09] Έκρηξη στο κέντρο της Μπογκοτά
  • [10] Εκλογή νέου προέδρου Βολιβίας
  • [11] Περιπτώσεις νοθευμένου πετρελαίου
  • [12] Χρυσές οι Τσουλφά- Μπεκατώρου
  • [13] Μ.Βρετανία: Κρούσματα της νόσου των λεγεωναρίων
  • [14] Ύποπτοι για παιδεραστία έπεσαν σε ιστοσελίδες-παγίδα

    [01] Βρέθηκε πολεμικό υλικό στον Αρδηττό

    Πηγή: NET 105,8 fm 4/8/2002 6:46:00 μμ

    Ποσότητα όπλων και εκρηκτικών ανακάλυψαν οι Αρχές θαμμένη στο λόφο του Αρδηττού, πίσω από το Καλλιμάρμαρο Στάδιο. Μεταξύ των ευρημάτων βρίσκονται μία χειροβομβίδα, δυναμίτιδα, πυροκροτητές και άλλος οπλισμός, που ήδη έχει μεταφερθεί στα εργαστήρια της αντιτρομοκρατικής. Ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Φώτης Νασιάκος δήλωσε στην ΝΕΤ 105,8 ότι ο οπλισμός δεν φαίνεται να προέρχεται από τη 17Ν, αλλά από άλλη μικρότερη οργάνωση που κινείται στις παρυφές της τρομοκρατίας. Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν να υπάρχουν και άλλα όπλα στην περιοχή γι' αυτό διεξάγονται έρευνες σε όλο το λόφο.

    [02] Εξονυχιστικοί έλεγχοι για την κλοπή οπλισμού

    4/8/2002 3:09:00 μμ

    Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την εξιχνίαση της απώλειας οπλισμού από αποθήκη του στρατοπέδου "Κωνσταντίνος Παλαιολόγος" στην Κω. Στρατός και αστυνομία χτενίζουν το νησί για τον εντοπισμό των αγνώστων, που κατάφεραν να βγάλουν από την αποθήκη του στρατοπέδου, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΣ, τρία αυτόματα τυφέκια G-3, τρία οπλοπολυβόλα και 17 45άρια πιστόλια. Το ένα G-3 βρέθηκε στον προαύλιο χώρο του στρατοπέδου, το οποίο εξετάζουν οι αρχές για την ταυτότητα των δραστών. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι πληροφορίες για τοπικό τηλεφώνημα αγνώστου στις αστυνομικές αρχές της Κω.

    Λήψη μέτρων υψίστης ασφαλείας

    Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος βρίσκεται στο ακριτικό νησί ύστερα από συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό έδωσε εντολή να εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα και να χυθεί άπλετο φως.

    Ανδρες της αστυνομίας και της στρατονομίας χτενίζουν το νησί, ενώ παράλληλα ανακλήθηκαν όλες οι άδειες και το προσωπικό της μονάδας τέθηκε υπό περιορισμό. Την ίδια ώρα το ΓΕΣ με διαταγή του προς όλες τις μονάδες ζητά τη λήψη μέτρων υψίστης ασφαλείας. Ο διοικητής της ΑΣΔΕΝ αντιστράτηγος Στέφανος Ανδριάνης έχει διατάξει ένορκη διοικητική εξέταση.

    Η κλοπή εκτιμάται πως σημειώθηκε την Πέμπτη και εικάζεται ότι έγινε με τη μέθοδο του ριφιφί από διπλανή αποθήκη ιματισμού. Το συμβάν αποκαλύφθηκε το βράδυ της Παρασκευής, από ανώνυμο τηλεφώνημα στο αστυνομικό τμήμα της Κω. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τηλεφωνική κλήση έγινε από το νησί.

    Αν και οι αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, ο υφυπουργός Τύπου Τηλέμαχος Χυτήρης επεσήμανε πως δεν πρέπει να συνδέονται τα πάντα με την τρομοκρατία. Τα περισσότερα μέλη της "17Ν" βρίσκονται στον Κορυδαλλό, ενώ θα οδηγηθούν στις φυλακές και εκείνα που διαφεύγουν, διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Τύπου.

    Για μείζον πολιτικό θέμα κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία και ζητά την ταχύτατη διαλεύκανση της υπόθεσης και την άμεση ενημέρωση του ελληνικού λαού.

    [03] Απεργούν αύριο οι γιατροί του ΙΚΑ

    4/8/2002 5:36:00 μμ

    Μόνο έκτακτα περιστατικά θα εξυπηρετούν αύριο τα ιατρεία του ΙΚΑ, εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει οι γιατροί του Ιδρύματος, διεκδικώντας τη μονιμοποίηση συναδέλφων τους, την καταβολή επιδομάτων και το ιατρικό μισθολόγιο. Σημειώνεται ότι οι γιατροί του ΙΚΑ έχουν εξαγγείλει και 48ωρη απεργία για τις 12 και 13 Αυγούστου.

    [04] Σε δικαστικές περιπέτειες ο Λεσπέρογλου

    4/8/2002 3:35:00 μμ

    Αύριο το πρωί θα προσαχθεί στα δικαστήρια της Ευελπίδων ο Αβραάμ Λεσπέρογλου, ο οποίος συνελήφθη χθες βράδυ στο σπίτι του στο Περιστέρι, μετά την αναίρεση που άσκησε ο Αρειος Πάγος στην αθωωτική απόφαση του εφετείου σχετικά με την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του αστυφύλακα Γιώργου Ψαρουδάκη, που είχε γίνει στις 24 Οκτωβρίου 1982 στα Εξάρχεια. Ο Λεσπέρογλου πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 17 ετών και στη συνέχεια αθωώθηκε. Σήμερα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα.

    Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Παναγιώτης Δημόπουλος, λίγο πριν συνταξιοδοτηθεί, σε μία από τις τελευταίες δικαστικές του ενέργειες, άσκησε αναίρεση κατά της απόφασης. Το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου έκρινε ότι η αιτιολογία της αθωωτικής απόφασης δεν είναι εμπεριστατωμένη, επειδή σε αυτήν δεν εξηγούνται οι λόγοι για τους οποίους δεν πείστηκαν οι δικαστές ότι ο Λεσπέρογλου ήταν εκείνος που πυροβόλησε κατά του αστυνομικού.

    Ο Λεσπέρογλου, είχε αθωωθεί τότε από το μικτό ορκωτό εφετείο με τις 4 αθωωτικές ψήφους των ενόρκων έναντι τριών κατά.

    Αύριο θα οδηγηθεί στην εισαγγελία εκτέλεσης ποινών και στη συνέχεια στον Κορυδαλλό μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης που έχει οριστεί για τις 9 Σεπτεμβρίου. Το αδίκημα διαπράχθηκε στις 24 Οκτωβρίου του 1982 και παραγράφεται λόγω παρέλευσης της 20ετίας τον Οκτώβριο του 2002.

    Εντούτοις, όπως τονίζουν δικαστικοί κύκλοι, δεν τίθεται θέμα παραγραφής καθώς, εφόσον έχει ορισθεί δικάσιμος, αυτόματα και σύμφωνα με την πάγια τακτική του Αρείου Πάγου η προθεσμία παρατείνεται για τρία ακόμα χρόνια.

    [05] Τουρκία: Ετοιμη για διαπραγμάτευση με την ΕΕ

    4/8/2002 4:40:00 μμ

    Η Τουρκία απάντησε θετικά σε όλα τα πολιτικά κριτήρια που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ενωση για να διαπραγματευτεί την ένταξή της και περιμένει από τις Βρυξέλλες να ορίσει χρονοδιάγραμμα για την έναρξη των διαπραγματεύσεων, δήλωσε σήμερα, ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετζεβίτ.

    Η ΕΕ αντέδρασε μεν θετικά στις μεταρρυθμίσεις, αλλά διευκρίνισε ότι θα "παρακολουθεί στενά" τον τρόπο εφαρμογής τους.

    "Δεν έχουμε κανένα κενό ως προς τον σεβασμό των πολιτικών κριτηρίων της ΕΕ, δεν αμφιβάλλω ότι οι δυτικοί φίλοι μας θα το επισημάνουν όταν εξετάσουν λεπτομερειακά τη σειρά των μεταρρυθμίσεων που υιοθέτησε το κοινοβούλο", πρόσθεσε ο Ετζεβίτ και κατέληξε: "δεν θέλω να το σκέφτομαι ως ενδεχόμενο, αλλά αν αποτύχουμε να ορίσουμε ένα χρονοδιάγραμμα διαπραγματεύσεων, θα κάνουμε ότι είναι αναγκαίο για να το καταφέρουμε".

    Αντιτίθεται στις μεταρρυθμίσεις ο ακροδεξιός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης

    Την ίδια ώρα, ο ακροδεξιός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Τουρκίας Ντεβλέτ Μπαχτσελί δήλωσε ότι σκοπεύει να υποβάλλει ένσταση στο συνταγματικό δικαστήριο της χώρας για τις πολιτικές μεταρρυθμίσεις που εγκρίθηκαν χθες στο κοινοβούλιο.

    Το κόμμα του, αντιτίθεται σε δύο από τις μεταρρυθμίσεις που είναι η κατάργηση της θανατικής ποινής σε καιρό ειρήνης και η άρση πολλών περιορισμών για την κουρδική γλώσσα.

    [06] Ζωντανός ο μουλάς Ομάρ

    4/8/2002 2:36:00 μμ

    Ο ηγέτης των Ταλιμπάν μουλάς Ομάρ είναι ζωντανός και κυκλοφορεί στο Αφγανιστάν, ενώ για τον Οσάμα μπιν Λάντεν δεν υπάρχουν μαρτυρίες εδώ και μήνες, ανέφερε ο Αχμάντ Ουαλί Καρζάι, αδελφός του προέδρου του Αφγανιστάν και ειδικός εκπρόσωπός του στο νότιο τμήμα της χώρας. ''Ο Ομάρ κυκλοφορεί με μοτοσυκλέτα ή με τα πόδια, στο νότιο Αφγανιστάν και περιστοιχίζεται από λίγους άνδρες'', λέει ο Καρζάι, σε συνέντευξή του στο Ρόιτερ, αναφερόμενος σε συχνές μαρτυρίες από την περιοχή.

    Αγνοείται ο Μπιν Λάντεν

    Οι αμερικανικές αεροπορικές επιθέσεις τον περασμένο μήνα σε τέσσερα χωριά που γειτνιάζουν με το Ντεχ Ραούντ, γεννέτεια του Ομάρ και όπου έχει θεαθεί τελευταία, είχαν στόχο να χτυπήσουν τα σημεία τα οποία πιστεύεται ότι αποτελούν τα καταφύγια του ηγέτη των Ταλιμπάν.

    Στις επιθέσεις αυτές σκοτώθηκαν 46 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 100, χωρίς μεταξύ αυτών να περιλαμβάνεται ο Ομάρ. Πιθανολογείται ότι οι αμερικανικές δυνάμεις που έδρασαν στην περιοχή έλαβαν παραπλανητικές πληροφορίες.

    Για τον Οσάμα μπιν Λάντεν πάντως δεν υπάρχει καμιά πληροφορία εδώ και μήνες, αν βρίσκεται στο Αφγανιστάν ή αλλού, ακόμη και για το αν επέζησε από τους βομβαρδισμούς στα βουνά Τόρα Μπόρα, που βρισκόταν το κρησφύγετό του.

    [07] ΗΠΑ: Κατηγορούμενοι για ''λιντσάρισμα''

    4/8/2002 11:50:00 πμ

    Επτά άτομα, μεταξύ των οποίων και ένας έφηβος, κατηγορούνται για το φόνο δύο αυτοκινητιστών οι οποίοι ξυλοκοπήθηκαν μέχρι θανάτου από ένα πλήθος αφού προκάλεσαν τροχαίο ατύχημα τη νύχτα της περασμένης Τρίτης στο Σικάγο, όπως μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN. Το όχημα στο οποίο επέβαιναν τα θύματα ξέφυγε από την πορεία του, παρασύροντας και τραυματίζοντας 3 νεαρές γυναίκες που στέκονταν στα σκαλιά ενός κτιρίου.

    Οι επτά διερχόμενοι έβγαλαν από το αυτοκίνητο τον Τζακ Μουρ, 62 ετών, και τον Αντονι Στάκεϊ, 50 ετών, και τους χτύπησαν με τα χέρια και με τούβλα. Οι επτά κατηγορούμενοι αναγνωρίστηκαν από αυτόπτες μάρτυρες ότι ήταν αυτοί που έβγαλαν τα θύματα από το αυτοκίνητο. Ο έφηβος που συνελήφθη θα δικαστεί σαν ενήλικος. Σύμφωνα με την αστυνομία, το ποσοστό αλκοόλ στο αίμα του οδηγού ήταν μεγαλύτερο από το επιτρεπόμενο όριο.

    [08] Ξεκινούν και πάλι τις συνομιλίες Βόρεια-Νότια Κορέα

    4/8/2002 5:19:00 μμ

    Η Βόρεια και η Νότια Κορέα συμφώνησαν να επαναλάβουν τις συνομιλίες σε υπουργικό επίπεδο, οι οποίες είχαν διακοπεί πριν από οκτώ μήνες. Η πρώτη συνάντηση αυτού του γύρου θα γίνει στην πρωτεύουσα της Νοτίου Κορέας, Σεούλ από τις 12 έως τις 14 Αυγούστου και θα είναι η πρώτη συνάντηση αυτού του επιπέδου μεταξύ των δυο χωρών από τον Νοέμβριο του περασμένου έτους. Στην ατζέντα των συνομιλιών προέχουν η κατασκευή σιδηροδρομικής γραμμής που θα συνδέει την Σεούλ με την Πιονγιάνγκ, καθώς και το ζήτημα των οικογενειών που χωρίστηκαν στην διάρκεια του Κορεατικού πολέμου.

    [09] Έκρηξη στο κέντρο της Μπογκοτά

    4/8/2002 12:43:00 μμ

    Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σημειώθηκε στο εμπορικό κέντρο της Μπογκοτά, πρωτεύουσα της Κολομβίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί μία γυναίκα. Οι αρχές επέρριψαν την ευθύνη στους μαρξιστές αντάρτες της οργάνωσης FARC. Νωρίτερα, είχε σημειωθεί επιδρομή των ανταρτών σε κέντρο εκπαίδευση της αστυνομίας, έξω από την πόλη. Η επίθεση σημειώνεται παρά τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας, λίγες ημέρες πριν από την ορκωμοσία του νέου προέδρου της Κολομβίας Αλβάρο Ουρίμπε, ο οποίος έχει υποσχεθεί να εντείνει τις προσπάθειες για την εξάρθρωση της οργάνωσης, μετά την αποτυχία των ειρηνευτικών διαδικασιών με τους αντάρτες τον περασμένο Φεβρουάριο.

    [10] Εκλογή νέου προέδρου Βολιβίας

    Πηγή: ΑΠΕ 4/8/2002 12:15:00 μμ

    Μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα άρχισε σήμερα (16:00 του Σαββάτου, τοπική ώρα) η έκτακτη σύνοδος του Κογκρέσου της Βολιβίας με σκοπό την εκλογή του νέου προέδρου της χώρας μεταξύ του φιλελεύθερου Γκονσάλο Σάντσες δε Λοσάδα, 72 ετών, και του Ινδιάνου υποψηφίου της ριζοσπαστικής αριστεράς Εβο Μοράλες, οι οποίοι κατέλαβαν τις δύο πρώτες θέσεις στις άμεσες εκλογές της 30ης Ιουνίου.

    Χάρη στη "συμμαχία" που σύνηψαν τα παραδοσιακά κόμματα θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι ο Σάντσες δε Λοσάδα θα είναι ο διάδοχος του απερχόμενου προέδρου Χόρχε Κιρόγκα που δεν συμμετείχε στις εκλογές, αφού το σύνταγμα της Βολιβίας απαγορεύει στο ίδιο άτομο να υπηρετήσει δύο διαδοχικές θητείες στη θέση του αρχηγού του κράτους.

    Ο Μοράλες υποστηρίζεται μόνο από τους 35 βουλευτές του κόμματος του, του Κινήματος προς το Σοσιαλισμό (MAS) και από άλλους 8 Ινδιάνους βουλευτές, ενώ άλλοι 26 βουλευτές έχουν δηλώσει πως θα απέχουν.

    Η ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου προέδρου αναμένεται να διεξαχθεί τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, μετά από μακρά συνεδρίαση κατά τη διάρκεια της οποίας θα πάρουν το λόγο οι 157 βουλευτές.

    [11] Περιπτώσεις νοθευμένου πετρελαίου

    4/8/2002 1:35:00 μμ

    Αλλεπάλληλες περιπτώσεις νοθευμένου πετρελαίου διαπιστώθηκαν από ελέγχους που διενήργησαν συνεργεία του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, από την περιοχή της Φθιώτιδας και μέχρι την Ανατολική Μακεδονία. Συγκεκριμένα, υπάλληλοι του ΣΔΟΕ εντόπισαν στη Λαμία φορτηγό αυτοκίνητο μεγάλης εταιρίας διακίνησης αγαθών, ειδών και προϊόντων και διαπιστώθηκε ότι στο ρεζερβουάρ του που ήταν γεμάτο είχε πετρέλαιο κίνησης νοθευμένο με τράνζιτ σε μεγάλο ποσοστό και ο οδηγός του ισχυρίστηκε πως φουλάρισε σε πρατήριο της περιοχής Δράμας. Αμέσως, κινητοποιήθηκε το ΣΔΟΕ Βορειας Ελλάδας και έγιναν έρευνες σε βενζινάδικα των νομών Δράμας και Σερρών, όπου σε πρώτη φάση εντόπισαν οκτώ περιπτώσεις καθώς και τα πρατήρια που έδιναν το νοθευμένο πετρέλαιο. Από τις αναλύσεις που έγιναν στο κρατικό χημείο προέκυψε ότι η νοθεία κυμαινόταν σε ποσοστό από 14% έως και 38%.

    Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίζονται δικογραφίες, οι οποίες θα διαβιβαστούν στις Εισαγγελίες Δράμας και Σερρών. Οι έρευνες για νοθευμένο πετρέλαιο συνεχίζονται σε όλη τη Βόρεια Ελλάδας από υπαλλήλους του ΣΔΟΕ.

    [12] Χρυσές οι Τσουλφά- Μπεκατώρου

    4/8/2002 7:36:00 μμ

    Την πρώτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κατέκτησαν οι Σοφία Μπεκατώρου και Αιμιλία Τσουλφά, στο Ταλίν της Εσθονίας, αποδεικνύοντας ότι παραμένουν το καλύτερο δίδυμο στη κατηγορία σκαφών 470. Η ελληνική ομάδα, παρά το χαλαρό ξεκίνημα, τερμάτισαν στην 3η, την 1η και την 8η θέση αντίστοιχα στις τρεις τελευταίες ιστιοδρομίες, φτάνοντας του 91 βαθμούς ποινής, 35 λιγότερους από τις Ρωσίδες Βαλεντίνα Ιλιένκο και Ντιάνα Κρούκτσικ. Ομως, ο... χορός των μεταλλίων δεν σταμάτησε εκεί, αφού στην ίδια διοργάνωση, οι Κώστας Κοσματόπουλος και Ανδρέας Τριγκώνης, κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο, παρά τις μέτριες εμφανίσεις που πραγματοποίησαν στις δύο τελευταίες ιστιοδρομίες όπου τερμάτισαν στην 18η και 11η θέση. Το ελληνικό δίδυμο τελείωσε τον αγώνα με 103 βαθμούς ποινής, πέντε περισσότερους από τους Γάλλους Νικολά Καρμπονιέ και Στεφάν Κρίστιντις.

    [13] Μ.Βρετανία: Κρούσματα της νόσου των λεγεωναρίων

    4/8/2002 12:09:00 μμ

    Τριάντα έξι κρούσματα της νόσου των λεγεωνάριων επιβεβαιώθηκαν σήμερα στο Μπάροου-ιν-Φέρνες (Κούμπρια, βόρεια Αγγλία), δήλωσε νοσοκομειακή πηγή. Επί συνόλου 36 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, 12 είναι το αντικείμενο εντατικών φροντίδων στο νοσοκομείο της πόλης όπου ένας άνδρας 89 ετών πέθανε από τα επακόλουθα της νόσου την Παρασκευή, δήλωσε εκπρόσωπος του νοσοκομείου. Είκοσι έξι άλλα άτομα θεωρείται πιθανόν ότι έχουν προσβληθεί από την ασθένεια και υποβάλλονται σε εξετάσεις, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο. Η διεύθυνση του νοσοκομείου ανακοίνωσε πως ο αριθμός των ασθενών που θα πρέπει να ακολουθήσουν θεραπεία μπορεί να διπλασιαστεί κατά τις επόμενες δυο εβδομάδες.

    Τρία παιδιά, ένα κοριτσάκι πέντε ετών, ένα αγοράκι οκτώ ετών και ένα αγόρι σε προεφηβική ηλικία, περιλαμβάνονται στα πιθανά κρούσματα της ασθένειας. Οι τοπικές αρχές αποφάσισαν το κλείσιμο ενός κοινοτικού κέντρου, του αποκαλούμενου Forum 28, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, απέναντι από το δημαρχείο και του οποίου το σύστημα κλιματισμού μετέδωσε το υδρόφιλο βακτήριο. Μόνον όσοι βρίσκονταν στο εξωτερικό του κτηρίου μολύνθηκαν από τις εξατμίσεις του συστήματος κλιματισμού, σύμφωνα με τις αρχές.

    Περίπου 1.000 άνθρωποι περνούσαν καθημερινά από το διάδρομο παραπλεύρως του κοινοτικού κτηρίου για να φθάσουν πιο γρήγορα σε μια στάση λεωφορείου, σύμφωνα με το δημοτικό σύμβουλο Τέρι Ουέιτινγκ. ''Προς το παρόν, το μόνο κοινό σημείο όλων των ατόμων τα οποία έχουν προσβληθεί είναι ότι σύχναζαν στο κέντρο της πόλης του Μπάροου δυο εβδομάδες πριν αρρωστήσουν'', δήλωσε από την πλευρά του ο δρ Νάιτζελ Κάλβερτ, ειδικός για τις μεταδοτικές ασθένειες στο νοσοκομείο του Φέρνες. Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο ίδιο νοσοκομείο, ο καθηγητής Τζον Αστον, περιφερειακός υπεύθυνος δημόσιας υγείας, παραδέχθηκε λίγο αργότερα ότι η ανάπτυξη του βακτηρίου μπορεί να οφείλεται σε έλλειψη κανόνων υγιεινής και συντήρησης.

    [14] Ύποπτοι για παιδεραστία έπεσαν σε ιστοσελίδες-παγίδα

    Πηγή: ΑΠΕ 4/8/2002 12:01:00 μμ

    Περισσότεροι από 7.000 Βρετανοί, ύποπτοι για παιδεραστία, παγιδεύτηκαν από την αμερικανική ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI) αφού μπήκαν σε δύο ιστοσελίδες στις ΗΠΑ που απεικόνιζαν παιδιά, γράφει σε σημερινό δημοσίευμα της η βρετανική εφημερίδα "Σάντεϊ Τέλεγκραφ". Οι βρετανικές αρχές έχουν στα χέρια τους τα στοιχεία 7.272 ατόμων που χρησιμοποίησαν τις πιστωτικές τους κάρτες για να αποκτήσουν πρόσβαση σε φωτογραφίες μικρών παιδιών, ορισμένα είχαν ηλικία μόλις λίγων μηνών, σε ερωτικές σκηνές με ενήλικους. Οι επίμαχες ιστοσελίδες είχαν εντοπιστεί πέρσι και το υλικό τους κατασχέθηκε από πράκτορες του FBI, προσθέτει η εφημερίδα, σύμφωνα με την οποία η βρετανική αστυνομία πρόκειται να διεξάγει έρευνα σε βάρος των υπόπτων.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 4 August 2002 - 16:53:08 UTC