Browse through our Interesting Nodes for Greek Discussion Lists & Newsgroups Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-08-05

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στον Κορυδαλλό σήμερα ο Κονδύλης
  • [02] Συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών στις φυλακές
  • [03] Νέα μέτρα απαγόρευσης στη Δ. Οχθη
  • [04] Εκρηξη βόμβας στην Ισπανία
  • [05] Φιλικό με τη Μπέτις σήμερα ο Ολυμπιακός
  • [06] Η ΑΕΚ απέκτησε το Ναλιτζή
  • [07] Στο Μόναχο για μετάλλεια η εθνική στίβου
  • [08] Μπάσκετ: Εθνική Νέων από χρυσάφι
  • [09] Στη Περούτζια Ο Λουμπούτης

    [01] Στον Κορυδαλλό σήμερα ο Κονδύλης

    5/8/2002 8:48:00 πμ

    Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την τετράωρη απολογία του ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή o φερόμενος ως ''Aρης'' της ''17Ν'' , Σωτήρης Κονδύλης, και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού. Την ίδια ώρα, στα εργαστήρια της αντιτρομοκρατικής εξετάζονται οι πυροκροτητές , οι χειροβομβίδες και η δυναμίτιδα, που εντοπίστηκαν χθες στο λόφο του Αρδηττού που σύμφωνα με τις αρχές δεν προέρχονται από το οπλοστάσιο της ''17Ν'', αλλά από περιφερειακή τρομοκρατική οργάνωση. Στη Κω, οι έρευνες για τους δράστες της κλοπής οπλισμού στρέφονται σε άτομα που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στο στρατόπεδο.

    Η απολογία Κονδύλη

    Ο Κονδύλης δεν διαφοροποιήθηκε ενώπιον του ανακριτή από την στάση που κράτησε και στην Ασφάλεια και αποδέχθηκε τη συμμετοχή του σε επιχειρήσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης.

    Ο "Αρης" της 17Ν, κατά τη διάρκεια της απολογίας του παραδέχθηκε ότι συμμετείχε στη ληστεία σε υποκατάστημα της Τράπεζας Εργασίας το 1990, τη συμπλοκή με αστυνομικούς στα Σεπόλια το 1991, τη δολοφονία του Τούρκου διπλωμάτη Ομέρ Σιπαχίογλου το 1994 και την εκτόξευη ρουκέτας στην αμερικανική πρεσβεία το 1996. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Κονδύλης υποστήριξε ότι μπήκε το 1990 στην οργάνωση και ότι από το 1996 ήθελε να φύγει κάτι όμως που δεν έκανε τελικά από φόβο.

    Ο Σωτήρης Κονδύλης, πρόσθεσε ακόμη ότι γνώρισε το Δημήτρη Κουφοντίνα καθώς και τα αδέλφια Σάββα και Χριστόδουλο Ξηρό σε καφενείο των Εξαρχείων, ενώ καταλήγοντας, δήλωσε μετανοιωμένος για τις πράξεις του.

    Ερευνες για τα όπλα στον Αρδηττό

    Εν τω μεταξύ, στην εκτίμηση ότι ο οπλισμός που βρέθηκε χθες το μεσημέρι θαμμένος στο λόφο του Αρδηττού, ανήκει σε κάποια από τις μικρές τρομοκρατικές οργανώσεις που δεν έχουν καμία σχέση με την ''17 Νοέμβρη'', προσανατολίζονται οι διωκτικές αρχές.

    Οι αρχές δεν αποκλείουν να υπάρχουν και άλλα όπλα στην περιοχή, γι' αυτό διεξάγονται έρευνες σε όλο το λόφο.

    Συνεχίζονται οι έρευνες στη Κω

    Στην Κω, μετά τη πρώτη σύγχυση από την κλοπή των όπλων, οι αρχές προσανατολίζουν τις έρευνες τους στο εσωτερικό του στρατοπέδου.

    Οι άδειες όλων των στρατιωτών και αξιωματικών που υπηρετούν σε μονάδες του νησιού έχουν ανακληθεί, ενώ εξετάζεται πολύ προσεκτικά το ιστορικό στρατιωτών, που υπηρέτησαν στη συγκεκριμένη μονάδα τα τελευταία δυο χρόνια.

    Το Γενικό Επιτελείο Στρατού με διαταγή του προς όλες τις μονάδες έχει ζητήσει τη λήψη μέτρων ύψιστης ασφάλειας. ενώ εντολή να εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα και να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση έδωσε από την Κω ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Γιάννος Παπαντωνίου, μετά από συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό. Παράλληλα ερευνάται και το τηλεφώνημα, που έγινε από άγνωστο στο Αστυνομικό Τμήμα Κω και ανέφερε την κλοπή.

    [02] Συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών στις φυλακές

    5/8/2002 9:08:00 πμ

    Στην τακτική ανακρίτρια Πατρών, θα προσαχθούν σήμερα ο ανθυπαστυνόμος, Δημήτρης Τσελέπης και ο πρώην κρατούμενος των φυλακών Αγίου Στεφάνου, Χρήστος Κυριακόπουλος, κατηγορούμενοι για υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών μέσα στις φυλακές. Ο ανθυπαστυνόμος προσήχθη χθες στον εισαγγελέα όπου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για κατοχή, μεταφορά και απόπειρα εισαγωγής ναρκωτικών στο σωφρονιστικό ίδρυμα. Μαζί του προσήχθη και ο Χρήστος Κυριακόπουλος που κατηγορείται για αγορά, κατοχή, διάθεση και ηθική αυτουργία σε απόπειρα εισαγωγής ναρκωτικών στις φυλακές.

    [03] Νέα μέτρα απαγόρευσης στη Δ. Οχθη

    5/8/2002 10:28:00 πμ

    Την πλήρη απαγόρευση της κυκλοφορίας των Παλαιστινίων με οχήματα στις πόλεις Νάμπλους, Τουλκάρεμ, Καλκίλια, Ραμάλα και Τζενίν της Δυτικής Οχθης, επέβαλε σήμερα ισραηλινός στρατός. Η απόφαση για την απαγόρευση ανακοινώθηκε λίγο μετά το νέο κύμα επιθέσεων Παλαιστινίων καμικάζι και με την αιτιολογία ότι οι δράστες προέρχονται από αυτές τις περιοχές. Τα ξημερώματα , δύο εβραίοι έποικοι και δύο παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε νέα βίαια επεισόδια στη Δυτική Οχθη. Συνολικά 15 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο στη Μέση Ανατολή που συγκλονίζεται από νέο κύμα βίας.

    [04] Εκρηξη βόμβας στην Ισπανία

    5/8/2002 8:53:00 πμ

    Ενας άνδρας 50 ετών και ένα κοριτσάκι 6 ετών σκοτώθηκαν, ενώ τουλάχιστον 30 άτομα τραυματίστηκαν, από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στη Σάντα Πόλα. Η κατάσταση της υγείας τεσσάρων από τους τραυματίες είναι κρίσιμη. Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε στάση λεωφορείου όπου τη στιγμή εκείνη περίμεναν πολλοί για να επιβιβαστούν. Η αστυνομία πιστεύει ότι πίσω από την επίθεση βρίσκεται η οργάνωση ΕΤΑ ,η οποία από το 1968 έχει σκοτώσει περίπου 800 ανθρώπους.

    [05] Φιλικό με τη Μπέτις σήμερα ο Ολυμπιακός

    5/8/2002 10:07:00 πμ

    Την Ισπανική Ρεάλ Μπέτις την ομάδα-έκπληξη της περσινής Πριμέρα Ντιβιζιόν αντιμετωπίζει σήμερα στις 21:00 ο Ολυμπιακός σε φιλικό αγώνα που θα γίνει στο γήπεδο του Αkrάτητου, στα Ανω Λιόσια. Οι Ισπανοί που ήρθαν χωρίς τα μεγαλύτερα αστέρια της ομάδας, όπως ο Βραζιλιάνος Ντενίλσον, ο Ρουμάνος Φιλιπέσκου και ο Ντάνι, αναμένεται ν΄ αποτελέσουν ένα δύσκολο αντίπαλο για την ομάδα του Τάκη Λεμονή που θα μπορέσει να βγάλει πολύτιμα συμπεράσματα για την πορεία της έως τώρα προετοιμασίας του Ολυμπιακού.

    Χθες η προετοιμασία του Ολυμπιακού συνεχίστηκε με δύο προπονήσεις (πρωί και απόγευμα), από τις οποίες ήταν απών ο Καρεμπέ, ενώ ο Μαυρογεννίδης ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα ξεκούρασης.

    Στην προπόνηση πήραν κανονικά μέρος οι Πίτερ Οφορίκουε και Χόρχε Μπερμούντες.

    Μετά την απογευματινή προπόνηση ο Τάκης Λεμονής ανακοίνωσε την αποστολή για τον σημερινό αγώνα η οποία αποτελείται από τους: Ελευθερόπουλο, Κατεργιαννάκη, Αμανατίδη, Ανατολάκη, Αντζα, Ντρασένα, Τζόρτζεβιτς, Νινιάδη, Αλβες, Αλεξανδρή, Ζιοβάνι, Πατσατζόγλου, Χούτο, Κόντη, Βενετίδη, Γιαννακόπουλο, Ζε Ελίας, Ζέτερμπεργκ, Καστίγιο, Μενδρινό, Μπενετάτο, Ντόβα.

    [06] Η ΑΕΚ απέκτησε το Ναλιτζή

    5/8/2002 9:51:00 πμ

    Λίγο πριν το τέλος της μεταγραφικής περιόδου, ο Μάκης Ψωμιάδης φρόντισε να ικανοποιήσει το αίτημα του Ντούσαν Μπάγεβιτς για έναν σέντερ φορ "περιοχής". Ο Δημήτρης Ναλιτζής, μετά από "περιπλάνηση" 12 μηνών στο εξωτερικό, επιστρέφει στην Ελλάδα και θα φορά τη φανέλα της ΑΕΚ για την προσεχή αγωνιστική περίοδο. Ο 27χρονος επιθετικός αποκτήθηκε ως δανεικός από την Ουντινέζε, με την "Ενωση" να διατηρεί το δικαίωμα να τον αποκτήση "μόνιμα" (καταβάλλοντας φυσικά το ανάλογο αντίτιμο) το καλοκαίρι του 2003. Οι ετήσιες αποδοχές του παίκτη θα είναι 100.000 Ευρώ .

    [07] Στο Μόναχο για μετάλλεια η εθνική στίβου

    5/8/2002 9:46:00 πμ

    Στη Γερμανία βρίσκεται ήδη το πρώτο γκρουπ της εθνικής μας ομάδας στίβου, όπου την Τρίτη ξεκινά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, με την ελληνική ομάδα, παρά τις ατυχίες της τελευταίας στιγμής (Γκατσιούδης), να είναι από τις πλέον ισχυρές και φαβορί για την κατάκτηση αρκετών μεταλλίων. Στη λίστα των υποψηφίων για ν΄ανέβουν το βάθρο είναι οι Κώστας Κεντέρης, Κατερίνα Θάνου, Μιρέλα Μανιάνι και Νίκη Ξάνθου, που με αρκετούς ακόμη αθλητές και αθλήτριες, αποτέλεσαν σήμερα το πρώτο μέρος της ελληνικής αποστολής που ταξίδεψε για το Μόναχο.

    "Είμαι καλά κι πιστεύω ότι θα μου βγει στον αγώνα αυτό που κάνω στις προπονήσεις. Δεν λειτουργώ σαν φαβορί. Κάποιοι άλλοι είναι. Στο Μόναχο πάω με τρεις στόχους. Πρώτα από όλα να έχω υγεία, μετά να κάνω τις κούρσες που θέλω και τρίτον να κερδίσω τον... Κώστα. Θα δείτε τα αποτελέσματα", τόνισε ο χρυσός Ολυμπιονίκης στα 200μ. Κώστας Κεντέρης, ενώ από την πλευρά της η Κατερίνα Θάνου δήλωσε έτοιμη για μια πολύ καλή επίδοση.

    Οι καιρικές συνθήκες είναι αυτές που ανησυχούν τη Μιρέλα Μανιάνι, η οποία ζήτησε από τον... εαυτό της μια βολή πάνω από 67 μέτρα προκειμένου να ανέβει στο βάθρο. "Η προετοιμασία πήγε πολύ καλά και το μόνο που φοβάμαι είναι ο καιρός στη Γερμανία. Είμαι έτοιμη να φτάσω στο ψηλότερο σκαλί. Για το πετύχω αυτό πρέπει να έχω βολή κοντά στο ρεκόρ μου. Αν ξεπεράσω τα 67 μετά δεν υπάρχουν αντίπαλοι για να με χτυπήσουν", είπε η αθλήτρια του Ολυμπιακού, ενώ από την πλευρά της, η Νίκη Ξάνθου, εμφανίστηκε συγκρατημένη στις... υποσχέσεις της λόγω του πρόσφατου τραυματισμού που την ταλαιπώρησε.

    [08] Μπάσκετ: Εθνική Νέων από χρυσάφι

    5/8/2002 9:12:00 πμ

    Στην κορυφή της Ευρώπης "αναπεύεται" από χθες η εθνική ομάδα μπάσκετ Νέων. Η ομάδα του Νίκου Κεραμέα νίκησε με 77-73 (ημ. 45-39) την Ισπανία, στον συγκλονιστικό τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Λιθουανίας, με κορυφαίους τους Ταπούτο, Σπανούλη. Ωστόσο, παίκτης της τελευταίας στιγμής, ήταν ο Κώστας Καϊμακόγλου, που με ένα καθοριστικό τρίποντο, δευτερόλεπτα πριν το τέλος, έδωσε το προβάδισμα 73-70 στην εθνική και ουσιαστικά "καθάρισε" το παιχνίδι. Τα δεκάλεπτα: 21-17, 45-39, 54-55, 77-73.

    [09] Στη Περούτζια Ο Λουμπούτης

    5/8/2002 9:33:00 πμ

    Ενας ακόμη παίκτης του Αρη θα συνεχίσει την καριέρα του στο εξωτερικό. Μετά τον Απόστολο Λιολίδη που μετακόμισε στην Αταλάντα και τον Αγγελο Χαριστέα που μεταγράφηκε στη Βέρντερ Βρέμης, τη σκυτάλη πήρε ο Κώστας Λουμπούτης που υπέγραψε στην Περούτζια. Η απόκτηση του έλληνα παίκτη ανακοινώθηκε επίσημα στην ιστοσελίδα της ιταλικής ομάδας ενώ οι αποδοχές του Λουμπούτη θα φτάσουν περίπου τα 300.000 ευρώ ετησίως.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 5 August 2002 - 8:54:38 UTC