Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-08-05

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκτακτη συνάντηση Σημίτη-Χρυσοχοΐδη
  • [02] Ικανοποίηση ΗΠΑ για μεταρρυθμίσεις Τουρκίας
  • [03] Καταδικαστικές ποινές σε αξιωματούχους του Πινοσέτ
  • [04] Σαρωτική νίκη του ΟΣΦΠ επί της Μπέτις Σεβίλης
  • [05] Ισοπαλία στο φιλικό ΑΕΚ-Πανιώνιος
  • [06] Κέρδισε ο Απόλλωνας Καλαμαριάς τον ΠΑΟΚ
  • [07] Προ-Ολυμπιακή δοκιμαστική διοργάνωση Ιστιοπλοΐας

    [01] Εκτακτη συνάντηση Σημίτη-Χρυσοχοΐδη

    5/8/2002 10:08:00 μμ

    Με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη συναντάται αυτή την ώρα στο εξοχικό του πρωθυπουργού στους Αγ. Θεοδώρους ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Χρυσοχοΐδης θα ενημερώσει τον πρωθυπουργό για όλες τις εξελίξεις γύρω από το θέμα της τρομοκρατίας.

    [02] Ικανοποίηση ΗΠΑ για μεταρρυθμίσεις Τουρκίας

    5/8/2002 11:07:00 μμ

    Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών εξήρε σήμερα τα "βήματα" που έκανε η τουρκική κυβέρνηση στην κατεύθυνση της εισδοχής της ως πλήρους μέλους της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης, ψηφίζοντας ένα ευρύ φάσμα νομοθετικών μεταρρυθμίσεων -περιλαμβανομένων της κατάργησης της θανατικής ποινής, η οποία πάντως εξακολουθεί να επιβάλλεται στις ΗΠΑ. "Καλωσορίζουμε τα βήματα που έκανε το τουρκικό Κοινοβούλιο εγκρίνοντας νομοθεσία που αποτελεί ορόσημο, καταργώντας τη θανατική ποινή και παρέχοντας τη δυνατότητα ραδιοτηλεοπτικών εκκομπών και μόρφωσης στα Κουρδικά και άλλες τοπικές διαλέκτους", δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου. "Οι μεταρρυθμίσεις έχουν στόχο να αυξήσουν τις πιθανότητες της Τουρκίας να γίνει δεκτή ως μέλος της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης, κάτι που οι ΗΠΑ υποστηρίζουν σθεναρά", είπε ο εκπρόσωπος, Φίλιπ Ρίκερ.

    [03] Καταδικαστικές ποινές σε αξιωματούχους του Πινοσέτ

    5/8/2002 10:24:00 μμ

    Εντεκα μέλη του γενικού επιτελείου του πρώην δικτάτορα της Χιλής Αουγκούστο Πινοσέτ καταδικάστηκαν σήμερα σε ποινές κάθειρξης για τη δολοφονία του συνδικαλιστή ηγέτη Τουκάπελ Χιμένεθ στη διάρκεια της δικτατορίας του Πινοσέτ (1973-90), ανακοίνωσαν σήμερα δικαστικές πηγές της Χιλής. Οι πιο βαριές ποινές επιβλήθηκαν στον ταγματάρχη εν αποστρατεία Κάρλος Χερέρα Χιμένεθ, ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια, και στον στρατηγό εν αποστρατεία Ράμσες Αλβάρες, ο οποίος καταδικάστηκε σε δεκαετή κάθειρξη.

    Εννέα άλλοι στρατιωτικοί εν αποστρατεία καταδικάστηκαν σε διάφορες ποινές κάθειρξης κατά την πρώτη αυτή καταδίκη μελών του γενικού επιτελείου του στρατού ξηράς, τον οποίο διοικούσε ο στρατηγός Πινοσέτ έως το Μάρτιο του 1998.

    Ο Τουκάπελ Χιμένεθ, επικεφαλής της Εθνικής Ενωσης Υπαλλήλων Φορολογικών Υπηρεσιών, είχε απαχθεί από περιπολία της μυστικής αστυνομίας (DINΑ) και το πτώμα του είχε βρεθεί στα περίχωρα του Σαντιάγο φέροντας σημάδια στραγγαλισμού και άλλα από πέντε σφαίρες, στις 25 Φεβρουαρίου του 1982.

    [04] Σαρωτική νίκη του ΟΣΦΠ επί της Μπέτις Σεβίλης

    5/8/2002 11:23:00 μμ

    Εντυπωσιακή νίκη 4-1 σημείωσε ο Ολυμπιακός έναντι της Μπέτις Σεβίλης στο φιλικό παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε στο "Γιάννης Παθιακάκης" στα Ανω Λιόσια. Ο Αλέξης Αλεξανδρής, άνοιξε το σκορ στο 11ο λεπτό με ένα έξοχο σουτ πάνω στην κίνηση. Λίγο αργότερα, στο 18' πέρασε την ασίστ στον Τζιοβάνι κι αυτός εύκολα διπλασίασε τα τέρματα των πρωταθλητών Ελλάδας, οι οποίοι στο πρώτο ημίχρονο έχασαν μια... ντουζίνα ευκαιρίες.

    Ο Ολυμπιακός διατήρησε τον ίδιο φρενήρη ρυθμό και στο δεύτερο ημίχρονο, τη στιγμή που η ομάδα-έκπληξη της περσινής Πριμέρα Ντιβιζιόν έδειχνε ανήμπορη να αντιδράσει. Ετσι, στο 51' μετά από φάουλ του Τζόρτζεβιτς, ο Στέλιος Γιαννακόπουλος με κεφαλιά διαμόρφωσε το 3-0. Στο 60' ήταν η σειρά του Λάμπρου Χούτου να προσθέσεις το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, όταν πέτυχε το 4-0, ενώ το γκολ της τιμής πέτυχε για τη Μπέτις ο Ζοάο Τομάς στο 78'. Φαίνεται πως το τελικό 4-1 έπεσε... βαρύ στους Ισπανούς, που στο τελευταίο δεκάλεπτο έπαιξαν πολύ σκληρά, ενώ στο 89' δημιουργήθηκαν μικροεπεισόδια ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων, με αποτέλεσμα να αποβληθεί ο Ιτο.

    [05] Ισοπαλία στο φιλικό ΑΕΚ-Πανιώνιος

    5/8/2002 11:17:00 μμ

    Με ισοπαλία 2-2 ολοκληρώθηκε ο φιλικός αγώνας της ΑΕΚ με τον Πανιώνιο, που έγινε στο "Νίκος Γκούμας". Η "Ενωση" προηγήθηκε δύο φορές στο σκορ, με τους Σεντένο και Τσάρτα, όμως οι "κυανέρυθροι" κατάφεραν να ισοφαρίσουν, την πρώτη με τον Χόρκι και τη δεύτερη με τον Σίλιακ.

    Στο 31ο λεπτό, ο Βασίλης Μπορμπόκης έκλεψε τη μπάλα από τον Ερόλ και έδωσε "έτοιμο γκολ" στον Βάλτερ Σεντένο, ο οποίος δεν δυσκολεύθηκε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και να δώσει το προβάδισμα στους "κιτρινόμαυρους". Ενα λεπτό πριν το τέλος του ημιχρόνου, ο Πανιώνιος ισοφάρισε όταν ο Μπελά εκτέλεσε φάουλ και ο Σλοβάκος Μαρσέλ Χόρκι σηκώθηκε πιο ψηλά απ' όλη την άμυνα της ΑΕΚ και με δυνατή κεφαλιά νίκησε τον Ατματζίδη.

    Στο 60' ο Βασίλης Τσάρτας "έγραψε" το 2-1 όταν στο δυνατό σουτ που επιχείρησε, η μπάλα βρήκε στον Βλτσεκ και κατέληξε στα δίχτυα του Ντρόμπνι. Το 2-2 διαμόρφωσε ο Ερμίν Σίλιακ με δυνατό αριστερό σουτ στο 78'. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ σ' έναν αγώνα όπου ο Ντούσαν Μπάγεβιτς αντικατέστησε όλους τους παίκτες, εκτός από τον Ατματζίδη, τον Ράιτ και τον Κατσουράνη.

    [06] Κέρδισε ο Απόλλωνας Καλαμαριάς τον ΠΑΟΚ

    5/8/2002 11:13:00 μμ

    Ο Απόλλωνας Καλαμαριάς επικράτησε του ΠΑΟΚ με 1-0 παρουσία περίπου 3000 θεατών, στο φιλικό που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της πρώτης ομάδας. Το γκολ σημειώθηκε στο 88' λεπτό της συνάντησης από τον Πουλιόπουλο. Ο ΠΑΟΚ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα είχε πολλές αδυναμίες στον τρόπο της ανάπτυξης, ενώ από την πλευρά της η Καλαμαριά έδειξε πολύ καλά στοιχεία.

    Κατάθεση δικαιολογητικών για μεταγραφή Κοσμίνσκι στον ΠΑΟΚ

    Στο μεταξύ, η διοίκηση του ΠΑΟΚ κατέθεσε εμπρόθεσμα τα δικαιολογητικά στην ΕΠΟ για την μεταγραφή του Πολωνού Μαρεκ Κοσμίνσκι.

    Ο 31χρονος παίκτης είναι διεθνής με την εθνική ομάδα της χώρας του αγωνίζεται στην θέση του αριστερού μπακ χαφ και αποκτήθηκε δανεικός για ένα χρόνο απο την ιταλική Μπρέσια.

    [07] Προ-Ολυμπιακή δοκιμαστική διοργάνωση Ιστιοπλοΐας

    5/8/2002 10:55:00 μμ

    Φωτό αρχείου

    Η πρώτη δοκιμασία σε "πραγματικές συνθήκες" για το ανθρώπινο δυναμικό που θα έχει οργανωτικές ευθύνες για την διοργάνωση των ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, το 2004, θα πραγματοποιηθεί από τις 16 ως τις 23 Αυγούστου στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Κέντρου Ιστιοπλοΐας στον Αγιο Κοσμά, με την προ-Ολυμπιακή Δοκιμαστική Διοργάνωση Ιστιοπλοΐας. Στην Διοργάνωση θα λάβουν μέρος 373 σκάφη και 575 αθλητές από 42 χώρες.

    Ο αριθμός αυτός είναι μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο που θα λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, οπότε θα συμμετάσχουν 275 σκάφη και 400 αθλητές, οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν 70 κράτη.

    Από πλευράς των διοργανωτών των Ολυμπιακών Αγώνων στη Δοκιμαστική Διοργάνωση θα λάβουν μέρος 120 στελέχη του ''Αθήνα 2004'', 38 έμμισθοι του αγωνιστικού τομέα, 197 εθελοντές για τον αγωνιστικό τομέα και 500 άτομα ως προσωπικό ασφαλείας των εγκαταστάσεων και της διοργάνωσης.

    Βασικός σκοπός της Δοκιμαστικής Διοργάνωσης είναι η καταγραφή των κλιματολογικών συνθηκών που επικρατούν στον θαλάσσιο στίβο, καθώς οι ημερομηνίες διεξαγωγής της συμπίπτουν απόλυτα με τις ημερομηνίες διεξαγωγής του αθλήματος κατά την διάρκεια των Αγώνων του 2004.

    Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο, η Δοκιμαστική Διοργάνωση, αποκτά ιδιαίτερη σημασία για την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), η οποία εκσυγχρονίζεται και εξοπλίζεται με σκοπό να προσφέρει τις υπηρεσίες της οι οποίες είναι ιδιαίτερα σημαντικές για το άθλημα, κατά την διάρκεια των Αγώνων.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 5 August 2002 - 20:53:18 UTC