Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-08-06

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εξονυχιστικές έρευνες στο στρατόπεδο της Κω
  • [02] Συνεχίζονται οι έρευνες για τη 17Ν
  • [03] Διάρρηξη στα γραφεία του ΔΙΚΑΤΣΑ
  • [04] Kατάρτιση μητρώου επαγγελματιών οδηγών ταξί
  • [05] Κυκλοφοριακά προβλήματα λόγω οδικών έργων
  • [06] Προειδοποιούν βενζινοπώλες για κινητοποιήσεις
  • [07] Στα ύψη ο υδράργυρος
  • [08] Eπίθεση ισλαμιστών μαχητών στο ινδικό Κασμίρ
  • [09] Χιροσίμα: 57 χρόνια μετά
  • [10] Πείνα-ξηρασία πλήττει την Ονδούρα
  • [11] Σειρά επιθέσεων-11 τραυματίες στην Κολομβία
  • [12] Εντείνονται οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή
  • [13] Εντείνονται οι επιθέσεις στη Μ.Ανατολή
  • [14] Κρίσιμη εβδομάδα για το φορολογικό πακέτο
  • [15] Πάλη: Χάλκινο μετάλλιο ο Απ. Τασκούδης
  • [16] Ανοίγει η αυλαία του Ευρωπαϊκού Πρωτ. Στίβου
  • [17] Τένις: Προκρίθηκε η Δανιηλίδου στο Β' γύρο

    [01] Εξονυχιστικές έρευνες στο στρατόπεδο της Κω

    Πηγή: NET 105,8 fm 6/8/2002 12:26:00 πμ

    Σε πλήρη εξέλιξη και επικεντρωμένες στο εσωτερικό του στρατοπέδου, βρίσκονται οι έρευνες για την εξιχνίαση της κλοπής στρατιωτικού οπλισμού στην Κω. Αρμόδιες κυβερνητικές πηγές αργά χθες το βράδυ διατύπωναν την εκτίμηση ότι οι δράστες της κλοπής των όπλων προέρχονται μέσα από το στράτευμα. Οι πηγές αυτές εκτιμούσαν ότι υπάρχουν σοβαρά αξιοποιήσιμα στοιχεία προς αυτή την κατεύθυνση ανέφεραν όμως ότι η υπόθεση χρειάζεται χρόνο για να "δέσει".

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πορτ μπαγκάζ αυτοκινήτου μόνιμου αρχιλοχία της μονάδας βρέθηκε ένα από τα κλεμμένα όπλα, ένα αυτόματο G-3. Ο υπαξιωματικός, μαζί με έναν συνάδελφό του και ένα στρατιώτη λέγεται ότι έχουν πέσει σε σοβαρές αντιφάσεις στην ανάκριση.

    Επίσης υπό αξιολόγηση είναι δακτυλικά αποτυπώματα που βρέθηκαν στο χώρο της αποθήκης, ενώ εντύπωση έχει προκαλέσει η αξιοποίηση από τους δράστες των αδύνατων σημείων στη φύλαξη του στρατοπέδου.

    Οπως έχει γίνει γνωστό, οι άδειες όλων των στρατιωτών και αξιωματικών που υπηρετούν σε μονάδες της Κω έχουν ανακληθεί, ενώ εξετάζονται με ιδιαίτερη προσοχή και οι περιπτώσεις 16 στρατιωτών που υπηρέτησαν στη συγκεκριμένη μονάδα τα τελευταία δύο χρόνια.

    Επίσης, οι αρχές ερευνούν για το τηλεφώνημα στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, μέσα από τη μονάδα σύμφωνα με πληροφορίες, από άγνωστο που αναφέρθηκε στην κλοπή, ενώ απόψε, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, έγινε και νέο τηλεφώνημα σχετικά με το περιστατικό.

    [02] Συνεχίζονται οι έρευνες για τη 17Ν

    6/8/2002 12:25:00 πμ

    Μια ακόμη συνάντηση για το θέμα της τρομοκρατίας είχε αργά χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στους Αγίους Θεοδώρους, στο πλαίσιο των τακτικών επαφών τους. Την ίδια ώρα οι διωκτικές αρχές επικεντρώνουν τις έρευνες τους για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Δημήτρη Κουφοντίνα. Στο μεταξύ, χθες προφυλακίστηκε στον Κορυδαλλό, σε ένα από τα 25 κελιά υψίστης ασφαλείας στην ειδική πτέρυγα των γυναικείων φυλακών, και ο Σωτήρης Κονδύλης, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του στον ειδικό εφέτη ανακριτή.

    Ομολόγησε τη συμμετοχή του ο Κονδύλης

    Ο επονομαζόμενος "Αρης", στην απολογία του, παραδέχτηκε τη συμμετοχή του στην οργάνωση και αποδέχτηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται, ισχυρίστηκε όμως ότι έδρασε περιφερειακά στις συγκεκριμένες τρομοκρατικές επιθέσεις.

    Εδωσε, πάντως, σημαντικές πληροφορίες για τα κρυσγήφετα και τους τρόπους που κινείται ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

    Συγκεκριμένα, παραδέχθηκε ότι συμμετείχε στη ληστεία σε υποκατάστημα της Τράπεζας Εργασίας το 1990, στη συμπλοκή με αστυνομικούς στα Σεπόλια το 1991, στη δολοφονία του Τούρκου διπλωμάτη Ομέρ Σιπαχίογλου το 1994 και στην εκτόξευη ρουκέτας στην αμερικανική πρεσβεία το 1996.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κονδύλης υποστήριξε ότι μπήκε το 1990 στην οργάνωση και ότι από το 1996 ήθελε να φύγει κάτι όμως που δεν έκανε τελικά από φόβο.

    Ο Σωτήρης Κονδύλης, πρόσθεσε ακόμη ότι γνώρισε το Δημήτρη Κουφοντίνα καθώς και τα αδέλφια Σάββα και Χριστόδουλο Ξηρό σε καφενείο των Εξαρχείων, ενώ καταλήγοντας, δήλωσε μετανιωμένος για τις πράξεις του.

    Χθες, πραγματοποιήθηκε το δεύτερο επισκεπτήριο για τα μέλη της 17 Νοέμβρη που βρίσκονται στον Κορυδαλλό. Συγγενείς των αδελφών Ξηρού, του Βασίλη Τζωρτζάτου και του Θεολόγου Ψαραδέλλη μίλησαν μαζί τους περίπου μισή ώρα. Οπως ειπαν στους δημοσιογράφους, οι περισσότεροι κρατούμενοι έχουν προσαρμοστεί στις συνθήκες της φυλακής.

    Ερευνες για τα όπλα στον Αρδηττό

    Η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία συνεχίζει παράλληλα τις έρευνες για την ''πατρότητα'' των εκρηκτικών που βρέθηκαν την Κυριακή θαμένα στο λόφο του Αρδηττού. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδιαφέρον της υπηρεσίας στρέφεται σε περιφερειακή τρομοκρατική οργάνωση και ειδικότερα στην ''Λαϊκή Αντίσταση'', η οποία είχε αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση κατά του γραφείου του βουλευτή Παναγιώτη Φασούλα τον Ιούνιο.

    [03] Διάρρηξη στα γραφεία του ΔΙΚΑΤΣΑ

    6/8/2002 9:52:00 πμ

    Αγνωστοι διέρρηξαν το Σάββατο τα γραφεία του ΔΙΚΑΤΣΑ, όπου φυλάσσονταν τα γραπτά των εξετάσεων Παθολογίας και Χειρουργικής για την αναγνώριση ισοτιμίας πτυχίων Ιατρικής σχολών του εξωτερικού. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, οι άγνωστοι διαρρήκτες εισήλθαν στον τρίτο όροφο και κατέστρεψαν 147 σε σύνολο 1.800 γραπτών, σκίζοντας την πρώτη σελίδα στην οποία αναγράφεται το όνομα του εξεταζομένου. Τα αποτελέσματα των συγκεκριμένων εξετάσεων επρόκειτο να ανακοινωθούν την Πέμπτη 8 Αυγούστου.

    Κατόπιν τούτου, η ανακοίνωσή τους θα καθυστερήσει ενώ μετά την ολοκλήρωση έρευνας το υπουργείο Παιδείας θα λάβει τις αποφάσεις του σχετικά με την τύχη των συγκεκριμένων εξετάσεων.

    Πληροφορίες από κύκλους του υπουργείου αναφέρουν ότι αν ο αριθμός των κατεστραμμένων γραπτών είναι περιορισμένος, θα κληθούν για επανεξέταση μόνον εκείνοι στους οποίους ανήκουν τα κατεστραμμένα γραπτά.

    Σε αντίθετη περίπτωση, οι εξετάσεις θα επαναληφθούν για όλους τους υποψηφίους.

    [04] Kατάρτιση μητρώου επαγγελματιών οδηγών ταξί

    6/8/2002 10:38:00 πμ

    Στην κατάρτιση μητρώου των επαγγελματιών οδηγών ταξί προχωρεί Ειδικό Ανταποδοτικό Ταμείο τους, με στόχο την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών. Από το ειδικό αρχείο-μητρώο που θα δημιουργηθεί, θα επιλεγούν και οι 2.000 οδηγοί που θα καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες μετακίνησης κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

    [05] Κυκλοφοριακά προβλήματα λόγω οδικών έργων

    6/8/2002 10:31:00 πμ

    Με προβλήματα θα διεξάγεται η κυκλοφορία έως την Παρασκευή, από τον ανισόπεδο κόμβο της Κατεχάκη ως την οδό Σαρανταπόρου της λεωφόρου Μεσογείων στο Χολαργό, και από το Σταυρό της Αγίας Παρασκευής ως την οδό Σουλίου, λόγω οδικών έργων.

    [06] Προειδοποιούν βενζινοπώλες για κινητοποιήσεις

    6/8/2002 10:00:00 πμ

    Κινητοποιήσεις μέσα στο Σεπτέβριο προετοιμάζει η Ομοσπονδία βενζινοπωλών Ελλάδος, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιμονή της κυβέρνησης να επαναφέρει την επιβολή ταμειακών μηχανών στα πρατήρια υγρών καυσίμων. Οι βενζινοπώλες εκτιμούν ότι η έκδοση αποδείξεων λιανικής ως μέτρο ελέγχου εισροών και εκροών όλων των καυσίμων από τα πρατήρια, θα δημιουργήσει πλήθος προβλημάτων. Η λύση που προτείνεται από τους πρατηριούχους, είναι η σφράγιση των δεξαμενών από τις ιδιες τις εταιρίες οι οποίες θα φέρουν την ευθύνη για τις αυξομειώσεις, όπως γίνεται σήμερα με τα βυτιοφόρα.

    [07] Στα ύψη ο υδράργυρος

    6/8/2002 9:57:00 πμ

    Για τέταρτη φορά εντός του καλοκαιριού η χώρα βρίσκεται σε κλοιό καύσωνα. Πολύ υψηλές θερμοκρασίες λόγω της μεταφοράς θερμών αέριων μαζών από την Κεντρική Μεσόγειο και την Αφρική, θα επικρατήσουν σήμερα σε όλη τη χώρα. Ο υδράργυρος θα φθάσει κατά τόπους τους 40 βαθμούς. Χθες είχαμε 40 βαθμούς στη Θήβα και 39 στη Φιλαδέλφεια. Το υπουργείο Υγείας συνιστά να αποφεύγεται η υπερβολική έκθεση στον ήλιο και οι άσκοπες μετακινήσεις των ευπαθών ατόμων, ιδίως τις ώρες αιχμής.

    [08] Eπίθεση ισλαμιστών μαχητών στο ινδικό Κασμίρ

    6/8/2002 10:07:00 πμ

    Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 27 τραυματίστηκαν στο ινδικό Κασμίρ, κατά την επίθεση ισλαμιστών μαχητών εναντίον καταυλισμού ινδουιστών προσκυνητών που βρίσκονταν καθ' οδόν για το ιερό σπήλαιο της Αμάρνατ, ανακοίνωσε η ινδική αστυνομία. Οι ισλαμιστές αντάρτες έριξαν χειροβομβίδες, προτού ανοίξουν πυρ με αυτόματα όπλα εναντίον των προσκυνητών, που κοιμόντουσαν στις σκηνές τους, διευκρίνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

    Ινδός υπουργός κατηγόρησε το Πακιστάν για την επίθεση

    Ένας από τους επιτιθέμενους σκοτώθηκε από αστυνομικούς και στρατιωτικούς που ανταπέδωσαν τα πυρά. Η επίθεση έγινε γύρω στις 05.00 τοπική ώρα (02.30 ώρα Ελλάδας), δήλωσε ο εκπρόσωπος.

    Ινδός αξιωματούχος κατηγόρησε σήμερα το Πακιστάν ότι βρίσκεται πίσω από την αιματηρή επίθεση εναντίον ινδουιστών προσκυνητών στο ινδικό Κασμίρ κατά την οποία σκοτώθηκαν οχτώ και τραυματίσθηκαν 27 άνθρωποι.

    Ο ινδός υφυπουργός Εσωτερικών Ι.Ντ Σβάμι δήλωσε ότι το Ισλαμαμπάντ θέλει να εμποδίσει τη διεξαγωγή των εκλογών που αρχίζουν τον προσεχή μήνα στο ινδικό Κασμίρ.

    Σε ερώτηση εάν πιστεύει ότι το Πακιστάν βρίσκεται πίσω από την επίθεση αυτή ο ινδός αξιωματούχος απάντησε: "Κανείς δεν πρέπει να έχει αμφιβολία γι' αυτό".

    [09] Χιροσίμα: 57 χρόνια μετά

    6/8/2002 8:54:00 πμ

    Ο δήμαρχος της Χιροσίμα κατά την επετειακή εκδήλωση για τη ρίψη της πρώτης ατομικής βόμβας, ένωσε τη φωνή του με όσους επικρίνουν τις ΗΠΑ για μονομερή διπλωματία. Στην τελετή που γίνεται κάθε χρόνο εις μνήμην πάνω από 220.000 ανθρώπων, που παραδόθηκαν στην πυρηνική κόλαση πριν από 57 χρόνια, συγκεντρώθηκε πλήθος επιζώντων, παιδιών και αξιωματούχων, στο Πάρκο Ειρήνης της Χιροσίμα, κοντά στο σημείο μηδέν όπου έπεσε η βόμβα.

    Οι μνήμες τείνουν να ξεθωριάσουν

    Η Καμπάνα της Ειρήνης χτύπησε στις 8.15 (τοπική ώρα), τη στιγμή ακριβώς που το μαχητικό Ενόλα Γκέι B-29 έριξε τη βόμβα στις 6 Αυγούστου 1945, καθώς το πλήθος όρθιο έσκυβε το κεφάλι για ενός λεπτού σιγή μέσα στην ακίνητη καλοκαιρινή ζέστη.

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες έριξαν και δεύτερη ατομική βόμβα στη νότια πόλη Ναγκασάκι στις 9 Αυγούστου.

    Έξι μέρες αργότερα η Ιαπωνία παραδόθηκε. Ο δήμαρχος της Χιροσίμα, Ταντατόσι Ακίμπα, οίκτιρε την αυξανόμενη τάση των ανθρώπων να ξεχνάνε τη φρίκη της ατομικής βόμβας και προειδοποίησε το ακροατήριό του πως ο κίνδυνος πυρηνικού πολέμου αυξάνεται.

    ''Για τα θύματα της ατομικής βόμβας... για μια ακόμη φορά, ένα ζεστό και πικρό καλοκαίρι επέστρεψε. Αυτό που είναι ακόμη πιο πικρό είναι πως αυτές οι μνήμες τείνουν να ξεθωριάσουν '', είπε ο Ακίμπα.

    Η πιθανότητα να επαναληφθεί η Ιστορία αυξήθηκε μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον.

    Ο Ακίμπα κάλεσε τον Μπους στη Χιροσίμα ''να δει με τα ίδια του τα μάτια τι μπορούν να κάνουν τα πυρηνικά όπλα στους ανθρώπους'' και επιτέθηκε στη μονομερή στάση της Ουάισνγκτον.

    ''Η Αμερική δεν έχει το δικαίωμα να επιβάλει μια "Pax Americana" και να αποφασίσει για το μέλλον της ανθρωπότητας'', είπε ο Ακίμπα.

    ''Μάλλον εμείς, οι άνθρωποι, έχουμε το δικαίωμα να επιμείνουμε ότι δεν σας δώσαμε την εξουσία να καταστρέψετε τον κόσμο'', είπε ο δήμαρχος της Χιροσίμα.

    [10] Πείνα-ξηρασία πλήττει την Ονδούρα

    Πηγή: ΑΠΕ 6/8/2002 10:09:00 πμ

    Τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν ότι θα διανείμουν τρόφιμα σε πάνω από 80.000 κατοίκους της Ονδούρας, που αντιμετωπίζουν το φάσμα της πείνας λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας στη χώρα. Η έναρξη διανομής της βοήθειας προγραμματίζεται να ξεκινήσει σήμερα, από το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα, με στόχο να καλύψει 16.400 οικογένειες στη διάρκεια τριών μηνών. Η Ονδούρα των 6 εκατομμυρίων κατοίκων είναι από τις πιο φτωχές χώρες στο ημισφαίριο.

    Η χρόνια ξηρασία και μια σειρά από άλλες φυσικές καταστροφές έχουν κατά περιόδους προκαλέσει τεράστιες ζημιές στις καλλιέργειες των αγροτών της χώρας.

    Πάνω από 1 εκατ. άνθρωποι στην Κεντρική Αμερική επλήγησαν σοβαρά από την ξηρασία πέρυσι.

    Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ διένειμε επείγουσα βοήθεια σε εκατοντάδες χιλιάδες από αυτούς, αλλά οι φτωχότεροι συνεχίζουν να υποφέρουν.

    Η εκπρόσωπος του Προγράμματος στην Ονδούρα, Κλαούντια Φον Ρελ, δήλωσε πως ''ακόμη διαπιστώνουμε τις συνέπειες της ξηρασίας''.

    [11] Σειρά επιθέσεων-11 τραυματίες στην Κολομβία

    6/8/2002 9:36:00 πμ

    Μόλις δύο ημέρες πριν την τελετή ορκωμοσίας του νέου Προέδρου της Κολομβίας, μια επίθεση σε ένα περιφερειακό αεροδρόμιο κατέστρεψε μεγάλο μέρος των εγκαταστάσεών του και προκάλεσε τον τραυματισμό 11 ανθρώπων, περιλαμβανομένων έξι στρατιωτών, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του στρατού της χώρας. Επίσης, τρεις εκρήξεις αναστάτωσαν την πόλη Μεντεγίν, στα βορειοανατολικά, προκαλώντας διακοπή της ηλεκτροδότησης και αναστέλλοντας τη λειτουργία του υπόγειου σιδηροδρόμου της πόλης για ώρες.

    Προκλήθηκαν μεγάλες καταστροφές

    Ο εκπρόσωπος είπε ότι η επίθεση έγινε με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς στο αεροδρόμιο της Σαραβένα, στην επαρχία Αραούκα, κοντά στα σύνορα με τη Βενεζουέλα.

    ''Προκλήθηκαν μεγάλες καταστροφές'', είπε ο εκπρόσωπος, ταγματάρχης Ερνάν Μέζα. Η ένταση παραμένει στην Κολομβία καθώς η οργάνωση Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC), η μεγαλύτερη ανταρτική οργάνωση της χώρας, έχει κάνει γνωστό πως θα σαμποτάρει την ορκωμοσία, την Τετάρτη, του εκλεγμένου προέδρου Αλβάρο Ουρίμπε. |

    Για την τελετή έχουν κινητοποιηθεί πάνω από 12.000 αστυνομικοί.

    Ο Ουρίμπε, υποστηρικτής μιας στρατιωτικής απάντησης στην εξέγερση της οργάνωσης FARC, όπως και του Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού (ELN), θα διαδεχθεί τον Αντρες Παστάνα, ο οποίος δεν είχε καταφέρει να επιτύχει πρόοδο στις πολυετείς ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις που διεξήγε.

    Οι συγκρούσεις που διαρκούν για 38 χρόνια, εντείνουν οι δεξιές παραστρατιωτικές ομάδες, αυτεπίκλητες αντίπαλοι των ανταρτών, που συγκεντρώνουν όλο και μεγαλύτερη υποστήριξη τα τελευταία χρόνια.

    Ο Ουρίμπε, ο πατέρας του οποίου είχε δολοφονηθεί από την οργάνωση FARC στις αρχές της δεκαετίας του '80, επέζησε τον Απρίλιο εφέτος μιας δολοφονικής απόπειρας εναντίον του στην πόλη Μπαρανγκίλα, με ρίψη βόμβας κατά του αυτοκινήτου του, που είχε κοστίσει τη ζωή τριων ανθρώπων.

    Τον Ιούλιο φέτος, ο στρατός ανακοίνωσε ότι ματαίωσε μια "μυστική επιχείρηση" των FARC για τη δολοφονία του Ουρίμπε κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας του με αυτοκίνητο-βόμβα.

    [12] Εντείνονται οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή

    6/8/2002 9:10:00 πμ

    Δυο μέλη των Ταξιαρχιών του Αλ-Ακσα, μιας ένοπλης οργάνωσης που συνδέεται με την Φατάχ του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Γιάσερ Αραφάτ, σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά κοντά στη Τζενίν της Δυτικής Όχθης, δήλωσαν σήμερα πηγές των παλαιστινιακών υπηρεσιών ασφαλείας. Ο 35χρονος Αλι Ατζούρι και ο 25χρονος Ραέντ Μασούντ βρέθηκαν νεκροί σε αγρό κοντά στο χωριό Τζάμπα. Λίγες ώρες πριν από την ανακάλυψη των πτωμάτων κάτοικοι της περιοχής άκουσαν πυρά από ελικόπτερο στον τομέα αυτό.

    Ελικόπτερα του ισραηλινού στρατού πραγματοποίησαν χθες το βράδυ επίθεση με ρουκέτες εναντίον παλαιστινιακών στόχων στην Γάζα, με αποτέλεσμα τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι να τραυματισθούν, δηλώνουν Παλαιστίνιοι αυτόπτες. Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε ότι τα ελικόπτερα ''επιτέθηκαν εναντίον ενός εργαστηρίου που λειτουργούσε ως εργοστάσιο κατασκευής όπλων''.

    Η επίθεση συνέβη την ώρα που ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν συναντούσε κορυφαίους στρατιωτικούς αξιωματούχους για να συζητήσουν την αντίδραση του Ισραήλ στο κύμα Παλαιστινιακών επιθέσεων από το πρωί της Κυριακής.

    [13] Εντείνονται οι επιθέσεις στη Μ.Ανατολή

    6/8/2002 12:49:00 πμ

    Φωτό Αρχείου

    Ελικόπτερα του ισραηλινού στρατού πραγματοποίησαν χθες το βράδυ επίθεση με ρουκέτες εναντίον παλαιστινιακών στόχων στην Γάζα, με αποτέλεσμα τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι να τραυματισθούν, δηλώνουν Παλαιστίνιοι αυτόπτες. Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε ότι τα ελικόπτερα ''επιτέθηκαν εναντίον ενός εργαστηρίου που λειτουργούσε ως εργοστάσιο κατασκευής όπλων''. Η επίθεση συνέβη την ώρα που ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν συναντούσε κορυφαίους στρατιωτικούς αξιωματούχους για να συζητήσουν την αντίδραση του Ισραήλ στο κύμα Παλαιστινιακών επιθέσεων από το πρωί της Κυριακής.

    Συναντήσεις αξιωματούχων του Ισραήλ και της Παλαιστίνης

    Στο μεταξύ ο Ισραηλινός υπουργός Αμυνας Μπενιαμίν Μπεν-Ελιέζερ φέρεται να συναντήθηκε χθες με τον Παλαιστίνιο υπουργό Εσωτερικών Αμπντέλ Ραζάκ αλ-Γιάχα και τον σύμβουλο του Προέδρου Αραφάτ, Μοχάμεντ Νταχλάν, σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές που δεν ανέφεραν που πραγματοποιήθηκε η συνάντηση.

    Εκπρόσωπος του Μπεν-Ελιέζερ δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει αν έγινε η συνάντηση. Ισραηλινοί αξιωματούχοι είχαν εκφράσει την περασμένη εβδομάδα την επιθυμία να υπάρξει συνάντηση με τον αλ-Γιάχα για να συζητηθεί το θέμα της συνεργασίας για την βελτίωση της ασφάλειας.

    Απαγόρευση κυκλοφορίας Παλαιστινίων σε πόλεις της Δ. Οχθης

    Εν τω μεταξύ, την πλήρη απαγόρευση της κυκλοφορίας των Παλαιστινίων με οχήματα στις πόλεις Ναμπλούς, Τουλκάρεμ, Καλκίλια, Ραμάλα και Τζενίν της Δυτικής Οχθης, επέβαλε χθες ο ισραηλινός στρατός. Η απόφαση για την απαγόρευση ανακοινώθηκε λίγο μετά το νέο κύμα επιθέσεων Παλαιστινίων καμικάζι και με την αιτιολογία ότι οι δράστες προέρχονται από αυτές τις περιοχές. Τα ξημερώματα, δύο Εβραίοι έποικοι και δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε νέα βίαια επεισόδια στη Δυτική Οχθη. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως συνέλαβε τα ξημερώματα στη Δυτική Όχθη τον αρχηγό της Χαμάς για την περιοχή της Τζενίν.

    [14] Κρίσιμη εβδομάδα για το φορολογικό πακέτο

    6/8/2002 8:43:00 πμ

    Εβδομάδα κρίσιμων αποφάσεων για την οικονομία θεωρείται αυτή που διατρέχουμε, καθώς έως την Παρασκευή ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης, θα έχει διαδοχικές συσκέψεις με αρμόδιους παράγοντες, με αντικείμενο την ολοκλήρωση του σχεδίου του προϋπολογισμού του 2003 και το πακέτο φοροελαφρύνσεων και κοινωνικών παροχών που θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός στις 7 Σεπτεμβρίου, στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Χριστοδουλάκης ενδέχεται στα τέλη της εβδομάδας να μεταβεί στη Σίφνο, για να ενημερώσει τον κ. Σημίτη για τα θέματα αυτά.

    Ο κ. Χριστοδουλάκης αναζητεί μια ρύθμιση στο φορολογικό, που θα ωφελεί κυρίως τα χαμηλά και μεσαία στρώματα.

    Το Υπουργείο Οικονομικών, με εγκύκλιό του ζήτησε από τις εφορίες να έχουν παραδώσει, έως το τέλος Αυγούστου, τις εκθέσεις για τα αποτελέσματα των φορολογικών ελέγχων, την επιβολή προστίμων και τα στοιχεία των παραβατών, καθώς οι σχετικοί πίνακες θα συνοδεύσουν το Νέο Προϋπολογισμό, κατά την ψήφισή του στη Βουλή.

    Νέα σειρά με 390 χιλιάδες εκκαθαριστικά σημειώματα της Εφορίας βρίσκεται καθ' οδον προς τους παραλήπτες.

    Όπως ανακοινώθηκε, μέχρι τώρα έχει εκκαθαριστεί το 75% των υποβληθέντων δηλώσεων.

    [15] Πάλη: Χάλκινο μετάλλιο ο Απ. Τασκούδης

    6/8/2002 9:24:00 πμ

    Φωτο αρχείου

    Ενα χάλκινο μετάλλιο ήταν ο απολογισμός της ελληνικής ομάδας ελευθέρας πάλης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που έγινε στη Λιθουανία. Το κατέκτησε ο Απόστολος Τασκούδης στην κατηγορία των 63 κιλών, χαρίζοντας στη χώρα μας στη συγκεκριμένη διοργάνωση, στην οποία τρεις ακόμη αθλητές κατάφεραν να εξασφαλίσουν θέση στην οκτάδα. Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Κωνσταντινίδης ήταν 4ος στα 50κ., ο Κώστας Χατσικίδης 5ος στα 58 κιλά, ενώ ο Κώστας Μαρτίδης 8ος στα 54κ.

    [16] Ανοίγει η αυλαία του Ευρωπαϊκού Πρωτ. Στίβου

    6/8/2002 9:21:00 πμ

    Φωτο αρχείου

    Με την ελληνική ομάδα να διατηρεί πολλές ελπίδες διάκρισης, ανοίγει σήμερα στο Μόναχο η "αυλαία" του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου. Το κορυφαίο ραντεβού της Ευρώπης στον στίβο θα διαρκέσει μέχρι τις 11 Αυγούστου και θα λάβουν μέρος πολλά μεγάλα ονόματα, αλλά αυτό καθόλου δεν φοβίζει τους Ελληνες αθλητές και αθλήτριες, οι οποίοι θα προσπαθήσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο της βαυαρικής πρωτεύουσας να κάνουν πράξη τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους για διακρίσεις.

    Στην ελληνική ομάδα ξεκινά ο "χρυσός" Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής στα 200μ., Κώστας Κεντέρης και η "ασημένια" Ολυμπιονίκης και τριταθλήτρια Κόσμου στα 100μ., Κατερίνα Θάνου.

    Επίσης, θα συμμετέχουν η Νίκη Ξάνθου στο μήκος, η Τασούλα Κελεσίδου στη δισκοβολία και η Μιρέλα Μανιάνι στον ακοντισμό και πολλοί άλλοι.

    [17] Τένις: Προκρίθηκε η Δανιηλίδου στο Β' γύρο

    6/8/2002 8:33:00 πμ

    Η πρωταθλήτριά μας του τένις, Ελένη Δανιηλίδου προκρίθηκε στο δεύτερο γύρο του διεθνούς τουρνουά, που διεξάγεται στο Λος Αντζελες, με γενικά έπαθλα 585.000 δολάρια, αφού νίκησε 6-4,6-4 την Αυστραλέζα Νικόλ Πρατ.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 6 August 2002 - 8:54:49 UTC