Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-08-09

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αρχισε η έξοδος των τελευταίων αδειούχων
  • [02] Πυρκαγιά σε χαρτοποιΐα στον Ασπρόπυργο
  • [03] ΕΤΑ:Έκρηξη σε εστιατόριο στην Ισπανία
  • [04] Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει την Ευρώπη
  • [05] Ισχυρή έκρηξη στο Τζαλαλαμπάντ
  • [06] Πολύνεκρο τροχαίο στη Γεωργία
  • [07] Αισιοδοξία Αραφάτ για συνομιλίες στις ΗΠΑ
  • [08] Κίνα: Δεκάδες νεκροί από κατολισθήσεις
  • [09] Ουκρανία:Κατηγορίες πιλότου για διοργανωτές επίδειξης
  • [10] Στο 3,3% ο πληθωρισμός τον Ιούλιο
  • [11] Υπόμνημα του ΠΑΜΕ για φαινόμενα κερδοσκοπίας
  • [12] Στην εντατική η αμερικανίδα αθλήτρια
  • [13] Αθήνα 2004: Πρόγραμμα ενοικίασης κατοικιών
  • [14] Θάνατος από τη νόσο των λεγεωναρίων στη Βρετανία
  • [15] Ζητείται ιστορικός για βρετανική μυστική υπηρεσία

    [01] Αρχισε η έξοδος των τελευταίων αδειούχων

    9/8/2002 12:05:00 μμ

    Κορυφώνεται σήμερα η έξοδος των τελευταίων αδειούχων του καλοκαιριού, που με κάθε μέσον εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα. Η Τροχαία έχει εκπονήσει ειδικό σχέδιο κυκλοφοριακών παρεμβάσεων και για τις δύο εθνικές οδούς, που θα θέσει σε εφαρμογή όποτε κριθεί αναγκαίο, όπως δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8 ο διοικητής Κωνσταντίνος Τζέκης. Μεγάλη είναι η κίνηση και στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, στον ΟΣΕ και στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος".

    Αυξημένη η κίνηση σε πλοία, τρένα, αεροπλάνα

    Υπερπλήρη, αλλά χωρίς καθυστέρηση αναχωρούν τα πλοία από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας. Ο διοικητής του Α' λιμενικού τμήματος Πειραιά Αποστόλης Πουλιάκας, κάλεσε μέσω της ΝΕΤ 105,8 τους ταξιδιώτες να προσερχονται εγκαιρα στα πλοία, ενώ ο υπολιμενάρχης Ραφήνας Γιάννης Καρόπουλος απύηθηνε έκκληση να μην κατεβαίνουν στο λιμάνι όσοι δεν έχουν εξασφαλίσει εισιτήριο.

    Αυξημένη κίνηση και μεγάλη πληρότητα που αντιμετωπίζεται με αύξηση των βαγονιών, παρατηρείται και στα τρένα του ΟΣΕ.

    Οι πτήσεις στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" αναχωρούν στην ώρα τους και σχεδόν γεμάτες, δηλωσε στη ΝΕΤ 105,8 ο υπεύθυνος του Αερολιμένα Δημοσθένης Χριστοδούλου.

    Σύμμαχος των ταξιδιωτών, σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα είναι ο καιρός που θα παραμείνει αίθριος το Σαββατοκύριακο, ενώ οι άνεμοι δε θα ξεπερνούν τα 6 μποφώρ.

    [02] Πυρκαγιά σε χαρτοποιΐα στον Ασπρόπυργο

    9/8/2002 2:12:00 μμ

    Δύο εργαζόμενοι μεταφέρθηκαν με εγκαύματα στο Θριάσιο Νοσοκομείο Ελευσίνας, έπειτα από πυρκαγιά που ξέσπασε στις 11.10 το πρωί από αγνωστη αιτία στο εργοστάσιο χαρτικών και αποθήκες απορρυπαντικών της εταιρίας Ευρωχαρτική, στη θέση Φάκα Ασπροπύργου. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο μιάμιση ώρα αργότερα από ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, αφού προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο εργοστάσιο.

    [03] ΕΤΑ:Έκρηξη σε εστιατόριο στην Ισπανία

    9/8/2002 4:06:00 μμ

    Βόμβα εξερράγη σήμερα σε εστιατόριο στην Τορεβιέχα (νοτιοανατολική Ισπανία) έπειτα από ανώνυμο τηλεφώνημα εξ ονόματος της ΕΤΑ που προειδοποιούσε ότι επρόκειτο να γίνει έκρηξη, έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή. Η έκρηξη δεν προκάλεσε θύματα, καθώς η αστυνομία είχε εκκενώσει το εστιατόριο φαστ-φουντ πριν από την έκρηξη, η οποία σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 14.00 (τοπική ώρα, 15.00 ώρα Ελλάδας). Η βασκική εφημερίδα Gara, που υποστηρίζει την ανεξαρτησία των Βάσκων, δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ότι δέχθηκε γύρω στις 13.00 ανώνυμο τηλεφώνημα που γινόταν για λογαριασμό της ΕΤΑ.

    Ο ανώνυμος τηλεφωνητής ανακοίνωσε στα βασκικά την τοποθέτηση της βόμβας, καθώς και μιας άλλης, στην παραλία της Σάντα Πόλα.

    Στην παραλία αυτή είχε σημειωθεί την Κυριακή έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου, που αποδίδεται στην ΕΤΑ και η οποία είχε προκαλέσει το θάνατο δύο ανθρώπων, μεταξύ των οποίων ένα εξάχρονο κορίτσι, και τον τραυματισμό περίπου σαράντα.

    Η αστυνομία δεν έδωσε καμιά πληροφορία για τη βόμβα στην παραλία της Σάντα Πόλα, η οποία εκκενώθηκε από τις δυνάμεις της τάξης.

    [04] Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει την Ευρώπη

    9/8/2002 3:37:00 μμ

    Καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες πλήττουν μεγάλες περιοχές της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, με αποτέλεσμα να χάσουν μέχρι στιγμής τη ζωή τους τουλάχιστον 20 ανθρωποι και χιλιάδες παραμένουν εγκλωβισμένοι. Περισσότερο έχει πληγεί τα ρωσικά παράλια στη Μαύρη Θάλασσα, μεγάλο τμήμα των οποίων βρίσκονται σήμερα καλυμμένα από τα νερά και μέχρι στιγμής έχει ανακοινωθεί ότι έχουν χάσει εκεί τη ζωή τους 18 ανθρωποι, ενώ αγνοούνται τουλάχιστον έξι.

    Στη, Τσεχία περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους, κυρίως στις νότιες περιοχές της χώρας. Τουλάχιστον 4 άνθρωποι εκφράζονται φόβοι ότι έχουν χάσει τη ζωή τους.

    Από τις ισχυρές βροχοπτώσεις υπερχείλισαν ποτάμια.

    Χάος έχει προκληθεί από τις καταρρακτώδεις βροχές στην Κροατία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, κυρίως στην περιοχή της Κοστάντζας, την Αυστρία και την Κριμαία, στη Μαύρη Θάλασσα, όπου τουλάχιστον 80 σπίτια πλημμύρισαν και περίπου 3.000 έμειναν χωρίς ηλεκτρικό.

    Κροατική εφημερίδα έγραψε ότι το φετινό καλοκαίρι ήταν το ασταθέστερο των τελευταίων 30 ετών.

    Είναι η δεύτερη φορά που σημειώνεται πλημμύρες στη νότια Ρωσία σε διάστημα δύο μηνών.

    Τα σωστικά συνεργεία έχουν ανασύρει μέχρι στιγμής 18 πτώματα από τα χωριά που βρίσκονται κοντά στο λιμάνι Νοβοροσίσκ, ανακοινώθηκε από το υπουργείο για την αντιμετώπιση Εκτάκτων Καταστάσεων.

    Από τα ορμητικά νερά πλημμύρισαν περιοχές στα πεδινά όπου χιλιάδες παραθεριστές κάνουν διακοπές σε νοικιασμένα σπίτια η σε κατασκηνώσεις. Χωρίς τρένα να τους μεταφέρουν στα σπίτια τους, χιλιάδες παραθεριστές αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο να διανυκτερεύσουν εκ νέου σε σιδηροδρομικούς σταθμούς, καθώς στρατιώτες προσπαθούν να επιδιορθώσουν τις βλάβες που έχουν υποστεί οι σιδηροδρομικές γραμμές.

    Οι μετεωρολόγοι ανέφεραν ότι το ύψος της βροχής των τελευταίων ημερών ήταν ίσο με το μέσο όρο βροχόπτωσης τριών μηνών κατά τη περίοδο του καλοκαιριού.

    [05] Ισχυρή έκρηξη στο Τζαλαλαμπάντ

    9/8/2002 3:34:00 μμ

    Περισσότεροι από 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίσθηκαν σήμερα κοντά στην πόλη Τζαλαλαμπάντ του Αφγανιστάν από έκρηξη που σημειώθηκε σε γραφείο μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης, μετέδωσε το ιδιωτικό αφγανικό πρακτορείο ειδήσεων AIP. Το AIP μετέδωσε πως η έκρηξη συνέβη στα γραφεία της Αφγανικής Μονάδας Οικοδόμησης και Επιμελητείας κοντά στην πόλη αυτή, στο ανατολικό Αφγανιστάν. Η ΜΚΟ συμμετείχε στην κατασκευή δρόμων.

    Σε τηλεγράφημά του από την Τζαλαλαμπάντ, το AIP μετέδωσε πως περισσότεροι από 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν ή τραυματίσθηκαν και έχουν ανασυρθεί περισσότερα από 20 πτώματα.

    Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία στην Τζαλαλαμπάντ.

    Σύμφωνα με το AIP, η έκρηξη πιθανόν να οφείλεται σε εκρηκτικά που είναι αποθηκευμένα στη μονάδα για να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή δρόμων.

    [06] Πολύνεκρο τροχαίο στη Γεωργία

    9/8/2002 1:19:00 μμ

    Επτά νεκροί και εννέα τραυματίες είναι ο απολογισμός σύγκρουσης δύο λεωφορείων στην Γεωργία. Το δυστύχημα συνέβη όταν βγαίνοντας από σήραγγα το ένα λεωφορείο συγκρούσθηκε με επερχόμενο άλλο λεωφορείο, με αποτέλεσμα να βγει από τον δρόμο. Το δυστύχημα έγινε περίπου 100 χλμ δυτικά της Τυφλίδας, όπως ανακοίνωσαν τοπικοί αξιωματούχοι των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών.

    [07] Αισιοδοξία Αραφάτ για συνομιλίες στις ΗΠΑ

    9/8/2002 7:00:00 μμ

    Ο Παλαιστίνιος ηγέτης Γιάσερ Αραφάτ χαρακτήρισε σήμερα θετικές τις διαβουλεύσεις που έχει στην Ουάσινγκτον μια παλαιστινιακή αντιπροσωπεία με Αμερικανούς αξιωματούχους, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα. Το Ισραήλ απέλασε εννέα ξένους υπηκόους, επειδή διαδήλωσαν εναντίον του στρατού στη Δυτική Οχθη και κατηγορήθηκαν για απόπειρα παρεμπόδισης στρατιωτικών δραστηριοτήτων. Τη νύχτα ο ισραηλινός στρατός συνέλαβε στην Καλκίλια δύο μαχητές της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς.

    ''Οι διαβουλεύσεις είναι θετικές και εποικοδομητικές και θα έχουν καλά αποτελέσματα στον πολιτικό τομέα καθώς και στον οικονομικό και αυτόν της ασφάλειας'', δήλωσε ο κ. Αραφάτ στο Αλ Τζαζίρα. Η παλαιστινιακή αντιπροσωπεία, στην οποία μετέχουν ο κύριος διαπραγματευτής της παλαιστινιακής πλευράς Σάεμπ Ερεκάτ και οι Παλαιστίνιοι υπουργοί Εσωτερικών και Οικονομίας Αμπντελ Ραζάκ Αλ Γιάχια και Μάχερ αλ-Μάσρι, είχε χωριστές συνομιλίες με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ και την σύμβουλό του προέδρου Μπους για την εθνική ασφάλεια, Κοντολίζα Ράις.

    Παράλληλα, στην ίδια συνέντευξη, ο Αραφάτ ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει άμεση δράση για να τερματιστεί η παρούσα κακή κατάσταση στα παλαιστινιακά εδάφη. Από την πλευρά του, όπως έγινε γνωστό από την Ουάσινγκτον, ο Ερεκάτ ζήτησε κατά τη συνάντηση με τον Πάουελ να σεβαστούν οι ΗΠΑ τον Αραφάτ ως το νόμιμο ηγέτη των Παλαιστίνιων, υπογραμμίζοντας ότι έχει εκλεγεί στη θέση αυτή δημοκρατικά από τον παλαιστινιακό λαό.

    Χωρίς να κάνει καμία αναφορά στον Αραφάτ, ο Κόλιν Πάουελ ανακοίνωσε ότι οι διαβουλεύσεις εστιάστηκαν σε τρία σημεία: την ασφάλεια, την οικονομική ανάπτυξη και την ανθρωπιστική βοήθεια.

    [08] Κίνα: Δεκάδες νεκροί από κατολισθήσεις

    9/8/2002 6:57:00 μμ

    Από τις κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές, περισσότεροι από 70 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη κεντρική Κίνα και ο αριθμός αυτός ενδέχεται να αυξηθεί καθώς οι κατολισθήσεις και καθιζήσεις συνεχίζονται, ανακοινώθηκε σήμερα από τις αρχές στην επαρχία Χουνάν. Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα, πρόκειται για τις ισχυρότερες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν τα τελευταία χρόνια στη περιοχή αυτή. Από τις αρχές του χρόνου έχουν χάσει τη ζωή τους περίπου 900 άνθρωποι από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις σε διάφορες περιοχές της Κίνας,οι περισσότεροι από τις αρχές του καλοκαιριού, ενώ οι ζημιές είναι μεγάλες σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Τα περισσότερα θύματα αναφέρθηκαν τον Ιούνιο. Τέσσερις πόλεις της Χουνάν, με πληθυσμό περίπου 3,5 εκατομμύρια κατοίκους, επλήγησαν από τις καθιζήσεις και ιδιαίτερα η πόλη Σεντζού, ανέφερε το ίδιο πρακτορείο.

    [09] Ουκρανία:Κατηγορίες πιλότου για διοργανωτές επίδειξης

    9/8/2002 6:44:00 μμ

    Ένας από τους δύο πιλότους του μαχητικού αεροπλάνου που συνετρίβη, προκαλώντας το θάνατο 85 ανθρώπων κατά τη διάρκεια αεροπορικής επίδειξης στην Ουκρανία, απέρριψε το πόρισμα της επιτροπής και διαβεβαίωσε ότι σεβάστηκε το σχέδιο πτήσης και τις εντολές των ανωτέρων του, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο Ιντερφάξ. Σύμφωνα με το επίσημο πόρισμα της κυβερνητικής επιτροπής, η συντριβή του αεροπλάνου οφείλεται στην απείθεια που επέδειξαν οι πιλότοι, προβαίνοντας σε αυτοσχεδιασμούς, κατά τη διάρκεια της επίδειξης. Εκτός από τους 85 νεκρούς υπήρξαν και 265 τραυματίες.

    Ο πρώτος πιλότος Βολόντιμιρ Τόποναρ δήλωσε προς τον τηλεοπτικό σταθμό STB πως οι ανώτεροί του τού έδωσαν εντολές να κάνει ελιγμούς πάνω από το πλήθος παρά το γεγονός ότι το αρχικό σχέδιο πτήσης προέβλεπε ελιγμούς μακριά από τους θεατές. Ο ίδιος υποστήριξε ότι στη πραγματικότητα το Σοχόϊ-27 λίγο πριν από τη συντριβή του ήταν εκτός ελέγχου.

    Οι παρατηρήσεις του Τόποναρ είναι η πρώτη δημόσια απάντηση από τη πλευρά των πιλότων που νοσηλεύονται για τα τραύματα που υπέστησαν αφού εκτινάχθηκαν από το αεροπλάνο λίγα δευτερόλεπτα πριν από τη συντριβή του.

    [10] Στο 3,3% ο πληθωρισμός τον Ιούλιο

    Πηγή: NET 105,8 fm 9/8/2002 2:16:00 μμ

    Ισχυρές αντιστάσεις εμφανίζει ο πληθωρισμός, ο οποίος και τον Ιούλιο παρέμεινε στο 3,3%, παρά την ευνοϊκή συγκυρία, λογω της ανόδου του ευρώ έναντι του δολαρίου και της διατήρησης των τιμών των καυσίμων σε χαμηλά επίπεδα. Η παραμονή του πληθωρισμού σε επίπεδα πάνω από το 3% οφείλεται στις αυξήσεις που έχουν σημειωθεί σε μια σειρά προϊόντων και υπηρεσιών σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

    Οι μεγαλύτερες αυξήσεις καταγράφονται στα νωπά φρούτα 15,1%, στα ψάρια 10,9%, στο λάδι 11,6%, στις εφημερίδες 6,1%, στα αναψυκτικά και τους καφέδες 7,4%, ξενοδοχειακές υπηρεσίες 8,9%, κομμωτήρια 11,1%, ασφάλιστρα 8,3%, ιατρικές υπηρεσίες 6,9%, ενοίκια 4,8%, είδη υπόδησης 6,2% και δίδακτρα 3,6%.

    [11] Υπόμνημα του ΠΑΜΕ για φαινόμενα κερδοσκοπίας

    9/8/2002 2:14:00 μμ

    Υπόμνημα διαμαρτυρίας παρέδωσαν το πρωί στον υφυπουργό Ανάπτυξης Χρήστο Θεοδώρου τα μέλη του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου για τα φαινόμενα κερδοσκοπίας που παρατηρούνται τον τελευταίο καιρό στην αγορά. Οι ανατιμήσεις σε πολλά προϊόντα ευρείας κατανάλωσης ξεπερνούν, σύμφωνα με τις καταγγελίες,το 60%. Ο κ. Θεοδώρου διαβεβαίωσε τα μέλη του ΠΑΜΕ ότι έχουν εντατικοποιηθεί οι έλεγχοι για τον περιορισμό των κρουσμάτων κερδοσκοπίας τόσο στην Αττική όσο και στην περιφέρεια.

    [12] Στην εντατική η αμερικανίδα αθλήτρια

    9/8/2002 7:44:00 μμ

    Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Τζάνειο η 37χρονη Αμερικανίδα πρωταθλήτρια της ιστιοσανίδας Κίμπερλι Μπίρκενφελντ. Η άτυχη αθλήτρια παραμένει στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου και η κατάσταση της είναι ελεγχόμενη και σταθερή. Χθες το μεσημέρι κατά την διάρκεια της προθέρμανσης των ιστιοπλόων των αγώνων Σαρωνικός Κόλπος "Ρεγκάτα 2002", η Αμερικανίδα έπεσε πάνω στο φουσκωτό σκάφος της ομάδας της Νέας Ζηλανδίας και χτύπησε το πίσω μέρος του κεφαλιού της στην προπέλα της μηχανής.

    Η σύγκρουση ήταν σφοδρή. Το μιστραλ κόπηκε στα δύο.

    Η αθλήτρια έπεσε στο νερό σοβαρά τραυματισμένη.

    Ο προπονητής της Εθνικής ομάδας της Ζηλανδίας την ανέσυρε από το νερό και της έκανε τεχνητή αναπνοή, κάτι που όπως λένε οι γιατροί την κράτησε στη ζωή.

    Και όλα αυτά λίγες ημέρες πριν το τεστ ιβεντ της ιστιοπλοΐας τη δοκιμαστική οργάνωση του "Αθήνα 2004", ενόψει των Ολυμπιακών αγώνων στην οποία θα λάβουν μέρος και πολλοί αθλητές που σερβάρουν τις ημέρες αυτές στο Σαρωνικό.

    [13] Αθήνα 2004: Πρόγραμμα ενοικίασης κατοικιών

    9/8/2002 6:46:00 μμ

    Στην τελική ευθεία μπαίνει το πρόγραμμα ενοικίασης κατοικιών σε θεατές των Ολυμπιακών Αγώνων 2004. Η υλοποίηση του προγράμματος ξεκινά από το Νοέμβριο και οι ιδιοκτήτες που επιθυμούν να ενοικιάσουν τις κατοικίες τους θα πρέπει να απευθύνονται στους επίσημους αναδόχους που θα προκριθούν από την "ΑΘΗΝΑ 2004". Στόχος του προγράμματος ενοικίασης κατοικιών που κατάρτισε η Οργανωτική Επιτροπή είναι η παροχή των βέλτιστων υπηρεσιών, τόσο προς τους ιδιοκτήτες ακινήτων, όσο και προς τους μισθωτές-θεατές.

    Σήμερα δίνεται στους διαγωνιζόμενους το τεύχος με τους αναλυτικούς όρους και προϋποθέσεις, που προετοίμασε η Γενική Διεύθυνση Υποστήριξης Αγώνων/Διεύθυνση Φιλοξενίας και Διαμονής της Οργανωτικής Επιτροπής.

    Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν το επιχειρησιακό σχέδιο δράσης και την οικονομική προσφορά τους έως την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2002, στις 15:00.

    Όπως ανακοίνωσε η "ΑΘΗΝΑ 2004", η χρονική μετάθεση της ημερομηνίας υποβολής των τελικών προσφορών κατά ένα μήνα, κρίθηκε αναγκαία προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να έχουν γνώση τόσο των νομοθετικών διατάξεων, όσο και των Προεδρικών Διαταγμάτων και Υπουργικών Αποφάσεων που θα αναφέρονται στο εγχείρημα.

    Οσον αφορά στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των αναδόχων θα είναι, μεταξύ άλλων:

    Θα τους αναγνωριστεί η ιδιότητα του αποκλειστικού αναδόχου φορέα. Θα είναι οι μοναδικοί φορείς που θα διαθέτουν εισιτήρια των Αγώνων στους θεατές-μισθωτές κατοικιών, ενώ να σημειωθεί, ότι δεν μπορούν να μεταβιβάσουν αυτό το δικαίωμά τους σε τρίτους. Θα έχουν τη δυνατότητα διαφημιστικής προβολής του προγράμματος αλλά με δικά τους έξοδα, κατόπιν συνεννόησης και έγγραφης έγκρισης της "ΑΘΗΝΑ 2004". Η "ΑΘΗΝΑ 2004" αναλαμβάνει την υποχρέωση να παραπέμπει στους αναδόχους όλους τους ενδιαφερομένους για ενοικίαση κατοικιών, είτε αυτοί είναι μέλη της Ολυμπιακής Οικογένειας, είτε είναι θεατές και επισκέπτες των Αγώνων. Οι ανάδοχοι θα πρέπει να εξασφαλίσουν κατ' ελάχιστο 1.500 κατοικίες έκαστος και αυτές θα πρέπει να βρίσκονται στην Περιφέρεια της Αττικής και στους όμορους νομούς.

    Στο μεταξύ, τα κριτήρια με τα οποία θα κριθούν, οι υποψήφιοι ανάδοχοι, είναι τα εξής:

    Το σχέδιο προσέλκυσης ιδιοκτητών κατοικιών στο πρόγραμμα, καθώς και της διάθεσής τους σε πελάτες-θεατές των Αγώνων. Το ανώτατο όριο του ποσοστού επί του συμφωνηθέντος μισθώματος με τους ιδιοκτήτες. Η μορφή της οικονομικής συμφωνίας αναδόχων και ιδιοκτητών και τρόπος καταβολής των μισθωμάτων στους ιδιοκτήτες. Η δομή και πληρότητα συμβάσεων που θα υπογραφούν μεταξύ του Αναδόχου και των ιδιοκτητών και μεταξύ αναδόχου και πελατών- θεατών. Περιγραφή του τρόπου και της μεθοδολογίας των απαιτουμένων ασφαλιστικών καλύψεων. Δημιουργία συστήματος κρατήσεων, έκδοση εντολών και οργάνωση πωλήσεων μέσω ιστοσελίδας. Ακόμη, η "ΑΘΗΝΑ 2004", ότι η οικονομική προσφορά των υποψηφίων δεν μπορεί να είναι χαμηλότερη του ποσού των 600.000 ευρώ. Η καταβολή του ποσού της τελικής προσφοράς θα γίνει σε έξη ισόποσες δόσεις, η πρώτη από τις οποίες θα καταβληθεί με την υπογραφή της σύμβασης και η τελευταία τον Φεβρουάριο του 2004. Για το σύνολο του ποσού της οικονομικής προσφοράς (αφαιρουμένου του ποσού της πρώτης δόσης) θα κατατεθεί ισόποση εγγυητική επιστολή του κάθε αναδόχου. Οι ανάδοχοι θα συνοδεύσουν την οικονομική τους προσφορά με τρεις εγγυητικές επιστολές για την καλή εκτέλεση των όρων της σύμβασης, της διάθεσης των εισιτηρίων και της προστασίας των σημάτων και εμβλημάτων των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, καθώς και την προστασία των χορηγών Αγώνων από το καταχρηστικό μάρκετινγκ. Παράλληλα, με το πρόγραμμα ενοικίασης κατοικιών προβλέπονται, μεταξύ άλλων, η πλήρης ασφάλιση του ακινήτου και της προσωπικής περιουσίας του ιδιοκτήτη, h καλή εκτέλεση των όρων του συμβολαίου που θα υπογραφεί και η παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών στον υποψήφιο πελάτη-ενοικιαστή.

    [14] Θάνατος από τη νόσο των λεγεωναρίων στη Βρετανία

    9/8/2002 1:26:00 μμ

    Μια γυναίκα υπέκυψε τη νύχτα από τη νόσο των λεγεωναρίων στη Βρετανία, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές της χώρας. Ο θάνατος αυτός είναι ο δεύτερος μέσα σε λίγες μέρες, καθώς ένας 89χρονος άντρας ήταν το πρώτο θύμα. Αλλοι 110 άνθρωποι έχουν διαγνωσθεί θετικοί με τη νόσο, η οποία προκαλεί μια μορφή πνευμονίας με υψηλό δείκτη θνησιμότητας. Ο γενικός γραμματέας του νοσοκομείου Μούρκαμ Μπέι, Ιαν Κάμινγκ δήλωσε ότι αν και ο ρυθμός μόλυνσης επιβραδύνεται, τα χειρότερα δεν έχουν περάσει ακόμα.

    Οι υγειονομικές αρχές στο Μπάροου-ιν-Φέρνες της βορειοδυτικής Αγγλίας έχουν εξετάσει 1251 ανθρώπους για την νόσο, που πιστεύεται ότι ξεκίνησε από μονάδα κλιματισμού διοικητικού κέντρου. Η νόσος των λεγεωναρίων προκαλείται από βακτήρια που ζουν σε σταγόνες νερού. Ονομάστηκε έτσι το 1976, όταν πέθαναν 29 άνθρωποι σε συνέλευση της Αμερικανικής Λεγεώνας στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ.

    Στη Βρετανία πέθαναν από την ίδια νόσο το 1985 23 άνθρωποι, στην πόλη Στάφορντ της κεντρικής Αγγλίας.

    [15] Ζητείται ιστορικός για βρετανική μυστική υπηρεσία

    9/8/2002 12:00:00 μμ

    Η βρετανική μυστική υπηρεσία MΙ5, ζητεί ένα νέο μέλος, που δεν είναι απαραίτητο να έχει κράση αθλητή, αλλά όσοι υποβάλλουν αίτηση θα περάσουν από εξετάσεις, αφού πρέπει να έχουν εξειδικευμένες γνώσεις. Συγκεκριμένα, η υπηρεσία πληροφοριών για εσωτερικές υποθέσεις ψάχνει έναν ιστορικό για να καταγράψει με χρονολογική σειρά τις δραστηριότητές της στα 100 χρόνια της λειτουργίας της. Ο υποψήφιος που θα περάσει τη διαδικασία επιλογής θα έχει πλήρη πρόσβαση στα αρχεία της υπηρεσίας για πρώτη φορά στην ιστορία της. Στόχος είναι η συγγραφή βιβλίου, που θα κυκλοφορήσει το 2009, και θα σκιαγραφεί το ρόλο που διαδραμάτισε η υπηρεσία ασφαλείας ως προς το να επηρεάζει την κυβερνητική πολιτική, από το 1909 που ιδρύθηκε.

    Παρότι η υπηρεσία επιμένει πως ο ιστορικός θα είναι ελεύθερος να κρίνει τα λάθη στα οποία υπέπεσε η MΙ5, ο συγγραφέας θα πρέπει να ελέγχεται, να γίνει μέλος της υπηρεσίας και να υπογράψει την Επίσημη Πράξη των Μυστικών Υπηρεσιών, σύμφωνα με την εφημερίδα ''Γκάρντιαν''.

    Πολλά βιβλία έχουν γραφεί για τη ΜΙ5, συνήθως με τη συνδρομή παλιών πρακτόρων της, αλλά σε κανένα συγγραφέα δεν επιτράπηκε ποτέ να ερευνήσει τα περίπου 500.000 μυστικά αρχεία της που καλύπτουν τα πάντα, από επιχειρήσεις αντικατασκοπίας στον Α' και Β' Παγκόσμιο Πόλεμο έως τις μυστικές διεργασίες για τη Βόρεια Ιρλανδία.

    Αξιωματούχος της υπηρεσίας είπε στην ''Γκάρντιαν'' ότι επιθυμεί η καταγραφή των γεγονότων να είναι μια έγκυρη επιστημονική εργασία που θα χρησιμεύσει ως πηγή σε μελλοντικούς ιστορικούς και φοιτητές. Πρόσθεσε ότι ο συγγραφέας θα έχει μερική απασχόληση για έξι χρόνια στη ΜΙ5 και οι ετήσιες αποδοχές του θα κυμαίνονται μεταξύ 30.000 και 40.000 στερλινών (19.500- 30.000 ευρώ). Τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου, που αναμένεται να γίνει μπεστ-σέλερ, θα δοθούν στο βρετανικό υπουργείο Οικονομικών.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 9 August 2002 - 16:53:49 UTC