Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-08-10

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο μικροσκόπιο οι τραπεζικοί λογαριασμοί
  • [02] Κορυφώνεται η έξοδος των αδειούχων
  • [03] Κινητοποίησεις αγροτών το Σεπτέμβριο
  • [04] ΙΚΑ: Νέες απεργίες από Δευτέρα
  • [05] Τουρκία: Παραιτήθηκε ο Κεμάλ Ντερβίς
  • [06] Στη κορυφή της Ευρώπης ο Κεντέρης
  • [07] Εξάρθρωση παιδεραστών του Ιντερνετ
  • [08] Η νόσος Αλτσχάιμερ ''χτύπησε'' τον Τσάρλτον Ιστον

    [01] Στο μικροσκόπιο οι τραπεζικοί λογαριασμοί

    10/8/2002 10:20:00 πμ

    Ταχύτατα προχωρούν οι έρευνες για τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών, που ανήκουν στους φερόμενουν ως μέλη της ''17 Νοέμβρη''. Ηδη, με διάταξη του εφέτη ανακριτή Λεωνίδα Ζερβομπεάκου, διατάχθηκε η δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών, όλων των φερόμενων ως μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης. Βάσει του νόμου προβλέπεται ότι η δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και τραπεζικών λογαριασμών, μπορεί να επεκταθεί και σε συγγενικά πρόσωπα, ακόμη και σε φίλους.

    Συνεχίζονται οι έρευνες προς όλες τις κατευθύνσεις

    Εν τω μεταξύ, κατάθεση σε κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας που είχε μεταβεί στην Ικαρία έδωσαν χθες ο πρώην αρχιμανδρίτης Αργύρης Τσακαλίας, θείος των αδελφών Ξηρού και ο Ηλίας Γαγλίας τον οποίο είχε υποδείξει στην απολογία του ο 37χρονος δάσκαλος από τη Θεσσαλονίκη Κώστας Τέλιος, ως τον άνθρωπο που τον στρατολόγησε στη 17Ν με το ψευδώνυμο ''Νικολάκης''. Οι δύο μετά τις καταθέσεις τους αφέθηκαν ελεύθεροι και όπως τόνισε αξιωματικός της αστυνομίας δεν επρόκειτο για σύλληψη.

    Χθες επίσης, ανέλαβε επισήμως συνήγορος υπεράσπισης του Σάββα Ξηρού, ο δικηγόρος Γιώργος Αγιοστρατίτης. Ο Σάββας Ξηρός, ο οποίος συνεχίζει να νοσηλεύεται στον ''Ευαγγελισμό'', αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον του εφέτη ανακριτή πιθανότατα αύριο.

    Τέλος, σχετικά με τις έρευνες για τον εντοπισμό του Δημήτρη Κουφοντίνα, η κυπριακή αστυνομία ανταποκρίθηκε στο αίτημα των ελληνικών αρχών να ερευνήσουν το ενδεχόμενο εισόδου του στην Κύπρο και εφόσον κάτι τέτοιο έχει συμβεί, να αρχίσουν την αναζήτησή του.

    Χωρίς αποτέλεσμα οι έρευνες στη Κω

    Την ίδια ώρα, άκαρπες μέχρι στιγμής εξακολουθούν να παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών της κλοπής οπλισμού από στρατιωτική μονάδα της Κω.

    Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου, παραδέχθηκε λάθη και παραλήψεις στην φύλαξη. Διαβεβαίωσε όμως οτι οι έρευνες θα συνεχισθούν ώστε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση. Επίσης, επιβλήθηκαν αυστηρές ποινές στους υπευθύνους.

    Με εισήγηση του αρμόδιου εισαγγελέα εφαρμόζεται κανονικά το πρόγραμμα αδειών και εξόδου για το προσωπικό της μονάδας.

    [02] Κορυφώνεται η έξοδος των αδειούχων

    10/8/2002 10:54:00 πμ

    Με όλα τα μέσα μεταφοράς εγκαταλείπουν την Αθήνα και τα μεγάλα αστικά κέντρα οι τελευταίοι αδειούχοι του Αυγούστου. Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας και στην Εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, όπου η Τροχαία έχει παραχωρήσει μια επιπλέον λωρίδα κυκλοφορίας στο ρεύμα εξόδου από το Δαφνί ως τα διόδια της Ελευσίνας και στο ύψος της Κακιάς Σκάλας. Στο Ρίο, από τα διόδια μέχρι τις προβλήτες των πλοίων έχει δημιουργηθεί το αδιαχώρητο καθώς υπάρχει ουρά οχημάτων διαφόρων τύπων μήκους 3 περίπου χιλιομέτρων.

    Αυξημένα δρομολόγια έχουν προγραμματίσει τα ΚΤΕΛ, ο ΟΣΕ και η Ολυμπιακή Αεροπορία.

    Η Τροχαία Αττικής άρχισε εκστρατεία για τη μείωση των ατυχημάτων που παρουσίασαν κατακόρυφη αύξηση τον Ιούλιο.

    Ειδικότερα, σε καθημερινή βάση θα υπάρχουν συνεργεία της Τροχαίας σε 17 σημεία του βασικού οδικού δικτύου της Αττικής, τα οποία θα στήνουν μπλόκα για αλκοτέστ και έλεγχο της ταχύτητας με ραντάρ.

    [03] Κινητοποίησεις αγροτών το Σεπτέμβριο

    10/8/2002 10:44:00 πμ

    Δυναμικές κινητοποιήσεις προετοιμάζουν οι αγρότες της Θεσσαλίας και της Βόρειας Ελλάδας, για τις αρχές του επόμενου μήνα. Σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν χθες στο κτίριο της ΠΑΣΕΓΕΣ, στη Θεσσαλονίκη, εκπρόσωποι αγροτικών οργανώσεων από τη Βόρεια Ελλάδα, επαναδιατύπωσαν την πρόθεσή τους να πραγματοποιήσουν μεγάλο συλλαλητήριο στις 6 Σεπτεμβρίου, ημέρα των εγκαινίων της ΔΕΘ, ενώ συζήτησαν και το ενδεχόμενο να προχωρήσουν, για ακόμη μια φορά, σε αποκλεισμούς δρόμων.

    [04] ΙΚΑ: Νέες απεργίες από Δευτέρα

    10/8/2002 10:43:00 πμ

    Συνεχίζεται από τη Δευτέρα ο Γολγοθάς των ασφαλισμένων του ΙΚΑ, καθώς οι γιατροί του Ιδρύματος έχουν εξαγγείλει 48ωρη απεργία διεκδικώντας τη μονιμοποίηση 5.500 συμβασιούχων συναδέλφων τους. Τις ημέρες αυτές στα ιατρεία και τα θεραπευτήρια του ΙΚΑ, θα εξυπηρετούνται μόνο επείγοντα περιστατικά.

    [05] Τουρκία: Παραιτήθηκε ο Κεμάλ Ντερβίς

    10/8/2002 11:40:00 πμ

    Υποσχόμενος να αφιερώσει τις προσπάθειές του στη συνένωση των κομμάτων της τουρκικής κεντροαριστεράς πριν από τις γενικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, παραιτήθηκε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας της Τουρκίας Κεμάλ Ντερβίς. Με την παραίτησή του τερματίσθηκαν εβδομάδες εικασιών στις τουρκικές χρηματαγορές για το αν ο αρχιτέκτονας της συμφωνίας της Τουρκίας με το ΔΝΤ για πιστώσεις ύψους 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα διεξαγάγει ή όχι τη δική του πολιτική εκστρατεία ενόψει των εκλογών.

    Ο Ντερβίς, 52 χρόνων, πρώην αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας ο οποίος έχει την εμπιστοσύνη των τουρκικών και ξένων επιχειρηματικών κύκλων, είχε παραιτηθεί τον περασμένο μήνα, αλλά υπαναχώρησε λίγο αργότερα, έπειτα από πιέσεις να παραμείνει στη θέση του για να επιβλέψει τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων τις οποίες υπογορεύει το ΔΝΤ σε αντάλλαγμα για τα δάνεια των 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Ισμαήλ Τζεμ σχημάτισε ένα νέο κόμμα, τη Νέα Τουρκία (YT), που υποστηρίζεται από 60 βουλευτές οι οποίοι εγκατέλειψαν τον περασμένο μήνα το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς (DSP) φιλοδοξώντας να σχηματίσουν "μια σύγχρονη πλειοψηφία, με μια σύγχρονη και νεωτεριστική προσέγγιση" για τις εκλογές του Νοεμβρίου.

    [06] Στη κορυφή της Ευρώπης ο Κεντέρης

    10/8/2002 10:33:00 πμ

    Το "χρυσό παιδί" του Ελληνικού αθλητισμού, τήρησε και πάλι την υπόσχεσή του. Ο Κώστας Κεντέρης είναι από χθες πρωταθλητής Ευρώπης, καθώς νίκησε στον τελικό των 200 μέτρων στο Μόναχο, με την εκπληκτική επίδοση 19 δευτερόλεπτα και 85 εκατοστά, που αποτελεί ρεκόρ αγώνων και φυσικά πανελλήνιο ρεκόρ. Παράλληλα, είναι η δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στην Ευρώπη και υπολείπεται μόνο του ιστορικού 19.72 του Πιέτρο Μενέα από το 1979 στο Μεξικό.

    Ο 29χρονος ''σούπερμαν'' του ελληνικού στίβου, που αφιέρωσε το χρυσό μετάλλιο στους Ελληνες, έχει επιτύχει ένα ιδιότυπο ''τρέμπλ'', αφού τους τελευταίους 23 μήνες έχει κατακτήσει χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ 2000, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Εντμοντον του Καναδά το 2001 και τώρα το ευρωπαϊκό.

    Μετά τη χθεσινή επιτυχία του Κεντέρη η Ελλάδα έχει κερδίσει στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου στο Μόναχο 4 χρυσά και 2 χάλκινα με πρώτη τη Ρωσία, η οποία έχει συγκεντρώσει 6 χρυσά.

    [07] Εξάρθρωση παιδεραστών του Ιντερνετ

    10/8/2002 11:31:00 πμ

    Δίκτυο γονέων που κακοποιούσαν σεξουαλικά τα παιδιά τους και εμπορεύονταν φωτογραφίες μέσω του Ίντερνετ, εξάρθρωσαν Αμερικανοί και Βρετανοί αστυνομικοί όπως ανακοίνωσε χθες η Τελωνειακή Υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών. Η διασυνοριακή ''σκούπα'' είχε ως αποτέλεσμα 20 συλλήψεις και τον αποχωρισμό 45 παιδιών ηλικίας 2-14 ετών από τους διεφθαρμένους γονείς τους. Ομοσπονδιακή μήνυση, που αποσφραγίστηκε χθες, περιγράφει ένα δίκτυο παιδεραστών που από το 1999 έως τις αρχές του 2002, ταχυδρομούσαν ηλεκτρονικά ο ένας στον άλλο πορνογραφικές φωτογραφίες των παιδιών τους, αντάλλασσαν πληροφορίες σε chat-rooms και μερικές φορές συναντώνταν για να ανταλλάξουν παιδιά,.

    Τα μέλη ζητούσαν φωτογραφίες με συγκεκριμένες σεξουαλικές πράξεις. ''Δεν έχω ξαναδεί εγκλήματα τόσο ποταπά και απεχθή'', δήλωσε ο Επίτροπος των Τελωνείων Ρόμπερτ Μπόνερ.

    Οι ερευνητές εντόπισαν τους υπόπτους μέσω του Ίντερνετ, καθώς οι ίδιοι χρησιμοποιούσαν το παγκόσμιο δίκτυο ηλεκτρονικών υπολογιστών προκειμένου να διαπράξουν τα εγκλήματα για τα οποία κατηγορούνται.

    Ενεργώντας βάσει μιας πληροφορίας από το παράρτημα στη Δανία της οργάνωσης προάσπισης των παιδιών ''Save the Children'', η αστυνομία συνέλαβε, το Νοέμβριο του 2001, ένα Δανό και τη γυναίκα του επειδή έβαλαν μια πορνογραφική φωτογραφία της κόρης τους σε ένα chat-room στο διαδίκτυο.

    Αν και το πρόσωπο του άνδρα δεν φαινόταν καθαρά στη φωτογραφία, η αστυνομία μπόρεσε να τον αναγνωρίσει από το λογότυπο μιας εταιρίας στο μπλουζάκι του.

    ''Είναι από τις χειρότερες φωτογραφίες που έχω δει'', δήλωσε ο Βέρνον Τζόουνς, διευθυντής προγράμματος του ''Save the Children'' στη Δανία, που χαρακτήρισε τις φωτογραφίες ''βασανιστήριο''.

    [08] Η νόσος Αλτσχάιμερ ''χτύπησε'' τον Τσάρλτον Ιστον

    10/8/2002 11:22:00 πμ

    Ο πρωταγωνιστής του ''Μπεν Χουρ'' και των ''Δέκα Εντολών'' αμερικανός ηθοποιός Τσάρλτον Ιστον, παρουσιάζει συμπτώματα παρόμοια με αυτά της ασθένειας του Αλτσχάιμερ. Σε ένα βίντεο που είχε μαγνητοσκοπηθεί την Τετάρτη και δόθηκε στη δημοσιότητα χτες στο Λος Αντζελες, ο 78χρονος ηθοποιός ανακοίνωσε, ότι οι γιατροί του είπαν ότι έχει μια νευρολογική διαταραχή ''τα συμπτώματα της οποίας συνδέονται με την ασθένεια του Αλτσχάιμερ'', την εκφυλιστική νόσο του κεντρικού νευρικού συστήματος.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 10 August 2002 - 8:53:09 UTC