Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-08-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπό έλεγχο οι φωτιές στα Χανιά
  • [02] Σύσκεψη εφ΄όλης της ύλης στη ΝΔ
  • [03] Αισιοδοξία Βενιζέλου για τους Ολυμπιακούς
  • [04] Επαθε έμφραγμα πυροσβέστης εν ώρα υπηρεσίας
  • [05] Συνεχίζεται η κακοκαιρία στην Ευρώπη
  • [06] Συνεχίζονται οι φονικές πλημμύρες στη Ν. Ασία
  • [07] Ισπανία: Παραλίγο τραγωδία από βόμβα της ΕΤΑ
  • [08] Τουρκία: Στάση αναμονής από τον Ντερβίς
  • [09] Πρόωρες εκλογές ετοιμάζει ο Αριέλ Σαρόν
  • [10] Σε θετικό κλίμα οι συνομιλίες στη Κορέα
  • [11] Προχωρά η ιδιωτικοποίηση της ''Ολίμπικ Κέτερινγκ''
  • [12] Ενίσχυση φορολογικών εσόδων από ελέγχους
  • [13] Οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζει η US Airways
  • [14] Στην Κύπρο μ΄ελπίδες η ΑΕΚ
  • [15] Στον Αγιο Κοσμά το πρώτο δοκιμαστικό του ''2004''
  • [16] Ολυμπιακός: Αρωμα από Τσάμπιονς Λιγκ

    [01] Υπό έλεγχο οι φωτιές στα Χανιά

    12/8/2002 5:19:00 μμ

    Υπό μερικό έλεγχο βρίσκονται οι δύο νέες πυρκαγιές που ξέσπασαν σε δύο διαφορετικά αλλά κοντινά σημεία, στο νομό Χανίων. Η πρώτη ξεκίνησε λίγο πριν τις 12 μεταξύ Πύργου και Γρανδούσας στα Χανιά, σε αγροτική έκταση μ΄ ελαιόδεντρα. Από τη φωτιά απειλούνται και κατοικημένες περιοχές. Στην προσπάθεια της κατάσβεσής της παίρνουν μέρος 10 οχήματα με 45 άνδρες καθώς και 20 πεζοπόροι. Η δεύτερη ξέσπασε λίγο πριν τις 2 μετά το μεσημέρι στα Τοπόλια Χανιών. Επι τόπου βρίσκονται 10 οχήματα με 30 άνδρες και 20 πεζοπόροι. Στην προσπάθεια κατάσβεσης και των δύο πυρκαγιών παίρνουν μέρος 2-3 ελικόπτερα ενώ αυτή την ώρα, φθάνουν και δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου Καναντέρ από Ελευσίνα.

    [02] Σύσκεψη εφ΄όλης της ύλης στη ΝΔ

    12/8/2002 4:55:00 μμ

    Τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και το θέμα της τρομοκρατίας συζήτησε με κορυφαία στελέχη της ΝΔ ο πρόεδρος του κόμματος Κώστα Καραμανλής, ο οποίος επέστρεψε από τις διακοπές του. Ο γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αμέσως μετά τη συνάντηση με τον κ. Καραμανλή, δήλωσε ότι η κυβέρνηση και οι διωκτικές αρχές κάνουν καλά τη δουλειά τους. Ο πρόεδρος της ΝΔ θα παραστεί το Δεκαπενταύγουστο στις εκδηλώσεις της Παναγίας Σουμελά.

    [03] Αισιοδοξία Βενιζέλου για τους Ολυμπιακούς

    12/8/2002 3:35:00 μμ

    Δύο ακριβώς χρόνια θα μας χωρίζουν αύριο, 13 Αυγούστου, από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας του 2004. Με την ευκαιρία της αυριανής ημέρας ο Υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος με δήλωσή του εξέφρασε την πεποίθησή του ότι όλοι οι Ελληνες πρέπει να είναι απολύτως βέβαιοι ότι η Ελλάδα θα διοργανώσει άψογους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ολα τα έργα υποδομής έχουν δρομολογηθεί ανέφερει ο κ. Βενιζέλος και εξελίσσονται με απόλυτο έλεγχο των χρονοδιαγραμμάτων, ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ακόμα μια φορά ότι τα έργα αυτά δεν αφορούν μόνο την Ολυμπιακή τους χρήση, αλλά αποτελούν και μια ''κληρονομιά'' στην χώρα.

    Ο κ. Βενιζέλος τόνισε επίσης τις θετικές επιπτώσεις που θα έχει η Ολυμπιακή προετοιμασία στο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν, στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στο εισόδημα και οι οποίες θα είναι απτές στα δύο χρόνια που ακολουθούν.

    Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία επανάπαυση, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε πως το μεγάλο στοίχημα των Αγώνων δεν είναι τα έργα, αλλά η ενεργός και γενναιόδωρη συμμετοχή της ελληνικής κοινωνίας.

    Τέλος ο υπουργός Πολιτισμού ανέφερε, πως η είσοδος στην τελική ευθεία προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες εορτάζεται τόσο με τις λαμπρές νίκες των ελλήνων αθλητών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο Μόναχο, όσο και με την πρώτη δοκιμαστική διοργάνωση ιστιοπλοϊας στον Αγιο Κοσμά από τις 16 ως τις 23 Αυγούστου.

    [04] Επαθε έμφραγμα πυροσβέστης εν ώρα υπηρεσίας

    12/8/2002 12:00:00 μμ

    Στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου Σπάρτης εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο 40χρονος πυροσβέστης, Σπύρος Φλώρος, ο οποίος υπέστη έμφραγμα του μυοκαρδίου στις 7.30 χθες το βράδυ, ενώ συμμετείχε στις δυνάμεις για την κατάσβεση πυρκαγιάς σε δασική περιοχή της Σελασίας Λακωνίας, που ήδη έχει τεθεί υπο μερικό έλεγχο από τις πρώτες πρωινές ώρες.

    Στο μεταξύ, σε ύφεση βρισκόταν στις 9.30 το πρωί, η πυρκαγιά στη δασική περιοχή Κρυονερίου, στο Οίτυλο Λακωνίας, ενώ για την κατάσβεσή της παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

    [05] Συνεχίζεται η κακοκαιρία στην Ευρώπη

    12/8/2002 3:55:00 μμ

    Δύο άτομα έχασαν σήμερα τη ζωή τους στη Γερμανία από τη κακοκαιρία που πλήττει εδώ και πολλές ημέρες πολλές ευρωπαϊκές χώρες με αποτέλεσμα να φθάσει στους τρεις ο αριθμός των νεκρών στη χώρα. Σε πέντε περιοχές της Βαυαρίας στη νότια Γερμανία κηρύχθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η κατάσταση στην πόλη Τραουνστάϊν, όπου πολλοί κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους όταν υποχώρησε ένα φράγμα.

    Ακραίες καταστάσεις σε αυστρία-Τσεχία

    Χάος επικρατεί και στους δρόμους της Αυστρίας εξαιτίας των πλημμυρών από τις καταρρακτώδεις βροχές. Μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων παρατηρείται σε πολλούς δρόμους από τους ταξιδιώτες οι οποίοι επισπεύδουν την επιστροφή τους στη Γερμανία από την Αυστρία. Αγνοείται η τύχη ενός πυροσβέστη που έπεσε στο ποταμό Μαριαπφάρ, 120 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Ζάλτσμπουργκ.

    Στη Τσεχία, η πρωτεύουσα Πράγα, απειλείται με τις χειρότερες πλημμύρες από το 1890 μετά τη κακοκαιρία που έπληξε το νότο της χώρας με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους έξι άνθρωποι.

    Αρκετές πόλεις στη νότια Τσεχία έχουν αποκλειστεί και πολλά χωριά έχουν πλημμυρίσει καθώς από τις συνεχιζόμενες βροχοπτώσεις έχουν υπερχειλίσει ποτάμια, όπως και στη Γερμανία και την Αυστρία. Σε ορισμένες περιπτώσεις απομακρύνθηκαν άτομα που κινδύνευαν.

    Αξιωματούχος ανέφερε ότι ενημερώθηκαν επισκέπτες και κάτοικοι να εγκαταλείψουν περιοχές της προστατευόμενης από την ΟΥΝΕΣΚΟ πόλης Τσέσκι- Κρούμλοφ, που θεωρείται ο δεύτερος δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός μετά τη Πράγα στη χώρα αυτή της κεντρικής Ευρώπης.

    Οι μετεωρολόγοι αναμένουν οι πλημμύρες στη Πράγα να είναι οι χειρότερες του τελευταίου αιώνα.

    Φόβοι για επιδημίες στη Ρωσία

    Στη Ρωσία, εκφράζονται φόβοι για επιδημίες ηπατίτιδας, τύφου και άλλων ασθενειών στα θέρετρα της Μαύρης Θάλασσας εξαιτίας των πλημμυρών που μέχρι στιγμής έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 58 ανθρώπους.

    Περίπου 12.000 σπίτια υπέστησαν ζημιές η καταστράφηκαν απο τα ορμητικά νερά τη περασμένη Πέμπτη, ενώ παρασύρθηκαν στη θάλασσα αυτοκίνητα και κατασκηνώσεις. Από τις πλημμύρες επλήγησαν ακόμη η Βουλγαρία και η Ρουμανία.

    Μεγάλες καταστροφές στην Ιταλία

    Στην Ιταλία η Ομοσπονδία Ιταλών Αγροτών υπολογίζει ότι οι ζημιές από τις πλημμύρες ανέρχονται σε περίπου 3,7 δισεκατομμύρια ευρώ. Καταστράφηκαν καλλιέργειες, θερμοκήπια και οπωροφόρα δένδρα στη κεντρική Ιταλία.

    Τη περασμένη εβδομάδα από τις καταρρακτώδεις βροχές και τους ισχυρούς ανέμους επλήγησαν τα ελαιόδενδρα και τα αμπέλια κυρίως στη βόρεια Ιταλία.

    Στη Ρώμη πλημμύρισαν υπόγεια, σταθμοί του μετρό και δύο νοσοκομεία, ενώ ξεριζώθηκαν δένδρα και αποκλείσθηκαν δρόμοι εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων.

    Στις αναχωρήσεις των πορθμείων και στις απογειώσεις και προσγειώσεις αεροπλάνων στο διεθνές αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο σημειώθηκαν καθυστερήσεις.

    Οι μετεωρολόγοι περιμένουν να βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, ενώ η θερμοκρασία προβλέπεται να ανέλθει στους 40 βαθμούς Κελσίου.

    [06] Συνεχίζονται οι φονικές πλημμύρες στη Ν. Ασία

    12/8/2002 6:44:00 μμ

    Περισσότεροι από 700 νεκροί, ενώ οι άστεγοι υπολογίζονται σε εκατομμύρια από τις καταρρακτώδεις βροχές και τις τεράστιες πλημμύρες που συνεχίζουν να πλήττουν τη νότια Ασία. Παράλληλα εκφράζονται φόβοι για εκδήλωση επιδημιών. Χθες Κυριακή, έχασαν τη ζωή τους 33 άνθρωποι και τουλάχιστον 50 τραυματίστηκαν από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις στο κρατίδιο Ουταρανσάλ της βόρειας Ινδίας. Μεγάλες καταστροφές έχουν προκληθεί από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις σε μεγάλες περιοχές της βορειοανατολικής Ινδίας και στο Νεπάλ.

    Στο ινδικό κρατίδιο Ασαμ περίπου 5,3 εκατομμύρια κάτοικοι εγκατέλειψαν τις εστίες τους. Στους 300 υπολογίζονται οι νεκροί στα κρατίδια Ασαμ, Μιζοράμ και Αρουνασάλ Πραντές. Στο Νεπάλ έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής 344 άτομα, ενώ αγνοείται η τύχη 70 περίπου ανθρώπων και έχουν καταστραφεί περίπου 17.000 σπίτια από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, στη πρωτεύουσα Κατμαντού.

    Η διεθνής ομοσπονδία των ενώσεων του διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου απευθύνουν είχε έκκληση για τη συγκέντρωση ποσού 1,7 εκατομμυρίων δολαρίων για τα θύματα και αναφέρει ότι στο τέλος Ιουλίου η περιοχή του Κατμαντού είχε πληγεί από τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 30 ετών.

    [07] Ισπανία: Παραλίγο τραγωδία από βόμβα της ΕΤΑ

    12/8/2002 4:16:00 μμ

    Βόμβα που είχε τοποθετήσει μέσα στην άμμο στο θέρετρο Σάντα Πόλα της Ισπανίας η οργάνωση των Βάσκων αυτονομιστών ΕΤΑ, εξουδετέρωσε η αστυνομία μετά από τηλεφώνημα αγνώστου για λογαριασμό της οργάνωσης. Το Σάββατ, στις αρχικές έρευνες που έγιναν μετά από πρώτο τηλεφώνημα της οργάνωσης, δεν είχαν βρεθεί τα εκρηκτικά και οι αρχές πιστεύοντας ότι πρόκειται για φάρσα έδωσαν εντολή να επαναλειτουργήσει η ακτή. Την Κυριακή, η παραλία έκλεισε και πάλι, όταν η ΕΤΑ τηλεφώνησε εκ νέου για να αναφέρει περισσότερες και συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με το πού ήταν κρυμμένη η βόμβα. Οπως δήλωσε εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής η βόμβα εξουδετερώθηκε με ασφάλεια.

    [08] Τουρκία: Στάση αναμονής από τον Ντερβίς

    12/8/2002 3:23:00 μμ

    Πιέσεις, από οικονομικούς και πολιτικούς παράγοντες, αλλά και από τους Ισμαήλ Τζεμ και Χουσαμετίν Οζκάν για να ενταχθεί στο πολιτικό κόμμα της Νέας Τουρκίας δέχεται ο Κεμάλ Ντερβίς, λίγες ημέρες μετά την ενίσχυση των προσπαθειών του για τη συγκρότηση μίας ευρείας πολιτικής συμμαχίας ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου στην Τουρκία. Παρά τις πιέσεις όμως ο Ντερβίς κρατά στάση αναμονής. Σε σημερινό δημοσίευμα της Χουριέτ αναφέρεται ότι, ο πρώην υπουργός Οικονομίας, φέρεται να ζήτησε πίστωση χρόνου, στη συνάντηση με τους ηγέτες του κόμματος της Νέας Τουρκίας, για να εξαντλήσει τις δυνατότητες συγκρότησης της κεντροαριστερής συμμαχίας. "Δώστε μου άλλες δύο ημέρες. Είμαι μαζί σας , αλλά θέλω να κάνω τα πάντα ώστε να μην χαθεί ούτε μία ψήφος'', τόνισε ο Κεμάλ Ντερβίς.

    Πολλοί φοβούνται πάντως ότι η διχόνοια που κυριαρχεί στην τουρκική πολιτική σκηνή εδώ και δεκαετίες είναι πιθανόν να ανοίξει τον δρόμο στο ισλαμικό κόμμα.

    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, πολλά κόμματα του κεντρώου χώρου βρίσκονται πολύ κοντά στο όριο του 10% που θέτει ο εκλογικός νόμος για την εισαγωγή ενός κόμματος στο κοινοβούλιο. Εάν οι εκλογικές τους επιδόσεις πέσουν κάτω από το όριο του 10%, αυτό θα ενισχύσει τη θέση του ισλαμικού Κόμματος της Δικαιοσύνης και της Ανάπτυξης.

    Ο Κεμάλ Ντερβίς επιμένει στην ανάγκη για το ξεπέρασμα της πολυδιάσπασης του τουρκικού πολιτικού συστήματος, στο πλαίσιο του οποίου τα πολιτικά κόμματα χωρίζονται συχνότερα με βάση προσωπικούς ανταγωνισμούς των ηγετών τους παρά το πολιτικό τους πρόγραμμμα.

    ''Είναι πολύ σημαντικό να επιτύχουμε την ενότητα της κεντρο-αριστεράς... Πρέπει να παραμείνω για λίγο κομματικά ανένταχτος για να το επιτύχω'', δήλωσε ο Ντερβίς, σύμφωνα με την εφημερίδα Μιλιέτ.

    [09] Πρόωρες εκλογές ετοιμάζει ο Αριέλ Σαρόν

    12/8/2002 11:53:00 πμ

    Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν ετοιμάζεται να προκηρύξει πρόωρες εκλογές τον Ιανουάριο του 2003, αν το Εργατικό κόμμα και το υπερ-Ορθόδοξο κόμμα "Σας" καταψηφίσουν τον προϋπολογισμό του 2003 που προβλέπει αυστηρή δημοσιονομική λιτότητα, μεταδίδουν σήμερα τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης. Ο Σαρόν κατέστησε σαφές στον ηγέτη του θρησκευτικού κόμματος "Σας", Ελί Γισάι ότι θα κάνει τα πάντα για να εγκριθεί ο προϋπολογισμός του 2003, μετέδωσε το κρατικό ραδιόφωνο.

    Το σχέδιο του προϋπολογισμού εγκρίθηκε στις 30 Ιουλίου από την κυβέρνηση, αλλά καταψηφίστηκε από τους Εργατικούς και το "Σας". Χωρίς την υποστήριξη των δύο αυτών κομμάτων στο κοινοβούλιο, ο Σαρόν δεν μπορεί να ελπίζει στην ψήφιση του προϋπολογισμού. Σύμφωνα με το κρατικό ραδιόφωνο, ο Σαρόν θα απομακρύνει από την κυβέρνηση τους υπουργούς που θα καταψηφίσουν τον προϋπολογισμό και θα ζητήσει από τον πρόεδρο της χώρας, Μοσέ Κατζάβ να διαλύσει τη Βουλή και να προκηρύξει πρόωρες εκλογές εντός 90 ημερών, πιθανότατα τον Ιανουάριο. Η θητεία της σημερινής Βουλής εκπνέει στις 28 Οκτωβρίου του 2003.

    [10] Σε θετικό κλίμα οι συνομιλίες στη Κορέα

    12/8/2002 3:04:00 μμ

    Toν πρώτο γύρο συνομιλιών ολοκλήρωσαν σήμερα η Βόρεια και η Νότια Κορέα χωρίς να δοθούν πολλές πληροφορίες για τα όσα συζήτησαν. Οι συνομιλίες διήρκεσαν λίγο περισσότερο από μία ώρα και ξεκίνησαν αργότερα απ' ό,τι ήταν προγραμματισμένο έπειτα από μια καθυστέρηση για διορθώσεις στο χρονοδιάγραμμα. Ερωτηθείς για το αποτέλεσμα των συνομιλιών, ο επικεφαλής της Βορειοκορεατικής αντιπροσωπείας Κιμ Ριούνγκ-Σουνγκ εξέφρασε την αισιοδοξία του τονίζοντας ότι η διεθνής κοινότητα, μπορεί να περιμένει θετικά αποτελέσματα από την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων. Δεν υπήρξε δήλωση από τον υπουργό Ενοποίησης της Νότιας Κορέας Τζεόνγκ Σε-Γούν, ο οποίος ηγείται της αντιπροσωπείας της Σεούλ. Οι διαπραγματεύσεις θα επαναληφθούν αύριο.

    [11] Προχωρά η ιδιωτικοποίηση της ''Ολίμπικ Κέτερινγκ''

    12/8/2002 7:38:00 μμ

    Κατατέθηκαν σήμερα οι δεσμευτικές προσφορές των ενδιαφερομένων για την εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της "Ολύμπικ Κέτερινγκ". Πρόκειται για την εταιρεία τροφοδοσίας, κυρίως αεροσκαφών, που είναι θυγατρική της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Οι όμιλοι που κατέθεσαν τις δεσμευτικές προσφορές είναι: "Έβερεστ", ο οποίος κατά δήλωσή του υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τη θυγατρική εταιρεία κέτερινγκ της Λουφτχάνσα και "Γρηγόρης Μικρογεύματα", σε συνεργασία με τον Όμιλο "Βερούκα". Ο όμιλος "Γκέιτ Γκουρμέ" αποσύρει το ενδιαφέρον του, διότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις προθεσμίες, ενώ ένας νέος όμιλος, η "Ότο Γκριλ", εκδηλώνει ενδιαφέρον για επιμέρους συνεργασία. Ο σύμβουλος αποκρατικοποίησης του Ελληνικού Δημοσίου θα καταθέσει την πρότασή του σχετικά με την επιλογή των ενδιαφερομένων στο Δ.Σ. της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

    [12] Ενίσχυση φορολογικών εσόδων από ελέγχους

    12/8/2002 6:18:00 μμ

    Αυξημένοι κατά 48% είναι οι φόροι που βεβαίωσαν τα ελεγκτικά κέντρα του υπουργείου Οικονομικών στο διάστημα Ιανουαρίου-Ιουλίου, συμβάλλοντας αποτελεσματικά στην ενίσχυση των φορολογικών εσόδων. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Φωτιάδης φέτος τα ελεγκτικά κέντρα πραγματοποίησαν ελέγχους σε 9.661 ανέλεγκτων υποθέσεων επιχειρήσεων έναντι 4.088 το αντίστοιχο διάστημα του 2001. Οι φόροι που βεβαιώθηκαν από τους ελέγχους αυτούς ανήλθαν σε 883.281.734 ευρώ έναντι 595.754.122 ευρώ πέρυσι (αύξηση 48%). Το Εθνικό Ελεγκτικό Κέντρο, που είναι αρμόδιο για τις μεγάλες επιχειρήσεις, πραγματοποίησε 412 ελέγχους και βεβαίωσε έσοδα από φόρους 318.127.022 ευρώ.

    [13] Οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζει η US Airways

    12/8/2002 10:14:00 πμ

    Η μεγάλη αεροπορική εταιρεία US Airways, που αντιμετωπίζει μεγάλες οικονομικές δυσκολίες, ζήτησε να τεθεί υπό τη προστασία του άρθρου 11 του αμερικανικού νόμου για τη χρεοκοπία. Η US Airways προσέφυγε χθες στο αρμόδιο δικαστήριο της Βιρτζίνια, ωστόσο σύμφωνα με ανακοίνωσή της, θα συνεχίσει τις πτήσεις επιβατικών αεροπλάνων.

    ''Η US Airways θα συνεχίσει να λειτουργεί κατά τη διάρκεια της οικονομικής της αναδιάρθρωσης'', δήλωσε ο διευθυντής της Ντέϊβιντ Σίγκελ και πρόσθεσε ότι οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να πληρώνονται κανονικά. Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, η US Airways υπέστη τις μεγαλύτερες ζημιές απο όλες τις αεροπορικές εταιρείες, που υπολογίζονται σε περίπου 1,5 δισ. δολάρια. Η απόφαση του δικαστηρίου επι της προσφυγής της εταιρείας αναμένεται σήμερα.

    [14] Στην Κύπρο μ΄ελπίδες η ΑΕΚ

    12/8/2002 6:34:00 μμ

    Με συγκρατημένη αισιοδοξία αναχώρησε η αποστολή της ΑΕΚ για την Κύπρο, όπου αύριο θα δώσει τον πρώτο αγώνα της για τον Γ΄ γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, με αντίπαλο την ομάδα του ΑΠΟΕΛ (ΓΣΠ, 20.30). Στην αποστολή της Ενωσης μετέχουν οι εξής ποδοσφαιριστές: Ατματσίδης, Γεωργέας, Γεωργάτος, Ζαγοράκης, Ιβιτς, Κασάπης, Κατσουράνης, Καψής, Κρέικ, Κωνσταντινίδης, Κωστένογλου, Λάκης, Μαλαδένης, Μπορμπόκης, Νικολαϊδης, Πέτκοφ, Ράιτ, Σεντένο, Τσάρτας και Χιώτης.

    Μπάγτεβιτς: ''Θέλω νίκη''

    Στόχος της ΑΕΚ και στα δύο παιχνίδια που θα γίνουν με τον ΑΠΟΕΛ, είναι η νίκη, τόνισε σήμερα με δηλώσεις του σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Λευκωσία ενόψει του αυριανού αγώνα ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο τεχνικός της "Ενωσης", πάντως πρόσθεσε ότι δεν θα είχε πρόβλημα και με μία ισοπαλία.

    "Η ΑΕΚ επένδυσε πάρα πολλά, κυρίως σε μεταγραφές, γι΄ αυτά τα δύο παιχνίδια που οδηγούν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Χρειάζεται σοβαρότητα και μεγάλη προσπάθεια για να προκριθούμε απέναντι στον ΑΠΟΕΛ, που διαθέτει καλούς και αποτελεσματικούς ποδοσφαιριστές", δήλωσε ο κ Μπάγεβιτς.

    Τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ αποδέχονται μεν τον τίτλο του φαβορί, χαρακτήρισαν όμως πολύ δύσκολους τους δύο αγώνες με τον ΑΠΟΕΛ.

    Ο Βασίλης Τσιάρτας, σε δηλώσεις του είπε ότι υπάρχει σεβασμός για τον ΑΠΟΕΛ, όμως, φαβορί είναι η ομάδα του η οποία θα πρέπει να το αποδείξει και μέσα στο γήπεδο.

    Γκέραρντ: ''Οπλο μας ο κόσμος''

    Στην ίδια συνέντευξη ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ Εγκεν Γκέραρντ τόνισε ότι ''με όπλο τον κόσμο του'' η ομάδα του μπορεί να κάνει την έκπληξη.

    Ο κ. Γκέραρντ τόνισε ότι ο ΑΠΟΕΛ αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα με τραυματισμούς, προσθέτοντας πως οι εναπομείναντες ποδοσφαιριστές ''θα παλέψουν για ένα καλό αποτέλεσμα''.

    [15] Στον Αγιο Κοσμά το πρώτο δοκιμαστικό του ''2004''

    12/8/2002 6:07:00 μμ

    Η ιστιοπλοΐα ανοίγει το χορό των δοκιμαστικών προ-ολυμπιακών διοργανώσεων. Από τις 16 έως τις 23 Αυγούστου, 557 αθλητές από 36 χώρες θα διαγωνιστούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας που θα γίνει στον Αγ. Κοσμά. Ολα τα έργα παραδόθηκαν από το ΥΠΕΧΩΔΕ πολύ νωρίτερα από το αρχικό χρονοδιάγραμμα και τίποτε πλέον στον Αγ. Κοσμά δεν θυμίζει τη μίζερη παραλία προ διετίας. Αξίζει τέλος να τονιστεί ότι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας είναι το πρώτο από τα συνολικά 40 δοκιμαστικά που θα πραγματοποιηθούν μέχρι την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

    Αγγελοπούλου: ''Ορόσημο η διοργάνωση''

    "Η διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας δεν αποτελεί μόνο την πρώτη δοκιμαστική διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, είναι και ένα ορόσημο που δείχνει πόσο δρόμο διανύσαμε στην Ολυμπιακή προετοιμασία, σκορπίζοντας ενθουσιασμό σε όλη την Ελλάδα, τόνισε η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Γιάννα Αγγελοπούλου.

    Καταδεικνύει, συνέχισε η κ. Αγγελοπούλου, την επιθυμία μας, 730 ημέρες πριν την τελετή έναρξης, να γιορτάσουμε μαζί με τους αθλητές σε ολόκληρο τον κόσμο το καλωσόρισμα των Αγώνων πίσω στην Ελλάδα, το 2004.

    Εμείς, κατέληξε η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, στην "Αθήνα 2004" καλωσορίζουμε τη Διεθνή Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας, τις ομάδες και τους ιστιοπλόους, τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, αλλά και όλα τα μέλη της ολυμπιακής οικογένειας που έσπευσαν κοντά μας γι' αυτή τη διοργάνωση και τους υποσχόμαστε ότι θα είναι μια σπουδαία επιτυχία.

    [16] Ολυμπιακός: Αρωμα από Τσάμπιονς Λιγκ

    12/8/2002 4:51:00 μμ

    Το δυνατότερο φιλικό παιχνίδι, ενόψει της νέας σεζόν, θα δώσει αύριο το βράδυ στην Ιταλία ο Ολυμπιακός κόντρα στην πρωταθλήτρια Γιουβέντους. Το παιχνίδι αυτό θα είναι ουσιαστικά η πρόβα τζενεράλε για το Τσάμπιονς Λιγκ και ο Τάκης Λεμονής περιμένει να βγάλει πολλά και χρήσιμα συμπεράσματα. ''Αυτό το ματς είναι το πιο δυνατό της προετοιμασίας μας. Δίνουμε δυνατά ματς για να είμαστε έτοιμοι. Αλλωστε, είναι το τελευταίο δυνατό τεστ ενόψει του πρωταθλήματος και του Τσάμπιονς Λιγκ και θέλουμε να δούμε κάποια πράγματα'', δήλωσε σήμερα ο Λεμονής λίγο πριν την αναχώρηση της αποστολής για την Ιταλία.

    Στην αποστολή του Ολυμπιακού μετέχει και ο Κριστιάν Καρεμπέ, αλλά θεωρείται δύσκολο να παίξει στο αυριανό παιχνίδι, που θα γίνει στην Τσεζένα, λόγω τραυματισμού.

    Όπως δείχνουν τα πράγματα, οι Πειραιώτες θα παραταχθούν στο συγκεκριμένο παιχνίδι με τους Ελευθερόπουλο - Πατσατζόγλου, Αντζα, Ανατολάκη, Βενετίδη - Γιαννακόπουλο, Καρεμπέ (θα τον παρακολουθήσει και ο νέος τεχνικός της Εθνικής Γαλλίας, Ζακ Σαντινί), Ζε Ελίας, Ζέτερμπεργκ, Τζόρτζεβιτς - Χούτο.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 12 August 2002 - 16:54:52 UTC