Check our bulletin board of Hellenic Conferences Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-08-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνελήφθη ο επιχειρηματίας Κολοβός
  • [02] Ιράκ: Όχι στην επιστροφή των επιθεωρητών του ΟΗΕ
  • [03] Εκδηλώσεις μνήμης για τον Έλβις Πρίσλεϊ
  • [04] Ένα αστέρι γεννιέται
  • [05] Αίγυπτος: Διακίνηση Βιάγκρα από διπλωμάτη

    [01] Συνελήφθη ο επιχειρηματίας Κολοβός

    12/8/2002 10:58:00 μμ

    Συνελήφθη σήμερα το μεσημέρι στη Γ' μαρίνα Γλυφάδας ο επιχειρηματίας Στέλιος Κολοβός, από άνδρες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά. Ο λόγος της σύλληψής του ήταν ότι οδηγούσε αυτοκίνητο με πλαστές πινακίδες και χωρίς άδεια. Το αυτοκίνητο, μάρκας Μερσεντές S 500, που οδηγούσε ο Κολοβός είχε εισαχθεί παράνομα από την Γερμανία, ενώ η φωτοτυπία της προσωρινής άδειας Γερμανίας, που είχε στην κατοχή του, είχε λήξει. Το όνομα του Στέλιου Κολοβού είχε εμπλακεί στην υπόθεση του ριφιφί της τράπεζας Εργασίας στην Καλλιθέα το 1991, που είχε συνδεθεί τότε και με τη "17 Νοέμβρη", ωστόσο για την υπόθεση αυτή είχε απαλλαγεί με βούλευμα. Ο Κολοβός θα προσαχθεί αύριο ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ το όχημα του κατασχέθηκε.

    [02] Ιράκ: Όχι στην επιστροφή των επιθεωρητών του ΟΗΕ

    12/8/2002 10:33:00 μμ

    Φωτογραφία Αρχείου

    Οι ειδικοί επιθεωρητές του ΟΗΕ για τον ιρακινό αφοπλισμό είχαν ολοκληρώσει την εργασία τους πριν εγκαταλείψουν τη χώρα εδώ και τέσσερα χρόνια και τώρα δεν υπάρχει καμία ανάγκη να επιστρέψουν, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Πληροφόρησης του Ιράκ Μοχάμεντ Σαέντ Αλ-Σάφαχ. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η ιρακινή πρόσκληση για έναν νέο αμερόληπτο διάλογο με τα Ηνωμένα Έθνη δεν περιελάμβανε και προσφορά της Βαγδάτης για επιστροφή των ειδικών επιθεωρητών του ιρακινού οπλοστασίου, ενώ επεσήμανε ότι η Βαγδάτη μπορεί "εύκολα" να απορρίψει τους αμερικανικούς ισχυρισμούς ότι αναπτύσσει όπλα μαζικής καταστροφής.

    Η αντίδραση των ΗΠΑ

    Οι ΗΠΑ απάντησαν ότι οι δηλώσεις αυτές δείχνουν την συνεχιζόμενη κακή θέληση της Βαγδάτης να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του ΟΗΕ. Δεν υπάρχει τίποτε ιδιαίτερα καινούργιο στις δηλώσεις του Μοχάμαντ Σαϊντ Αλ-Σάχαφ, δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Φίλιπ Ρίκερ και συνέχισε λέγοντας ότι επανειλημμένα ότι το Ιράκ συνεχίζει να αρνείται να δώσει μια καθαρή απάντηση στο Συμβούλιο Ασφαλείας και στην ειδική επιτροπή που είναι επιφορτισμένη να ελέγξει το ιρακινό οπλοστάσιο.

    Από την πλευρά του, ο ΟΗΕ δεν προέβη σε κανένα σχόλιο σχετικά με τις δηλώσεις του ιρακινού υπουργού. Σε σχετική ερώτηση ο Φρεντ Εκχαρντ, εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Κόφι Αναν δήλωσε ότι τα τελευταία πράγματα που ο ΟΗΕ έχει πει επισήμως στο Ιράκ περιέχονται στην επιστολή του γενικού γραμματέα στον ιρακινό υπουργό Εξωτερικών και ότι εξακολουθούν να αναμένουν μια επίσημη απάντηση στην επιστολή αυτή.

    [03] Εκδηλώσεις μνήμης για τον Έλβις Πρίσλεϊ

    12/8/2002 9:24:00 μμ

    Οι διοργανωτές της "Εβδομάδας Ελβις" αναμένουν περίπου 75.000 θαυμαστές του σταρ του ροκ εντ ρολ να ταξιδέψουν στο Μέμφις των Ηνωμένων Πολιτειών, για να αποτίσουν φόρο τιμής στο μεγάλο αστέρι της μουσικής σκηνής, Ελβις Πρίσλεϊ με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από τον ξαφνικό θάνατό του. Πολλοί επίσης αναμένεται να επισκεφτούν το διάσημο μέγαρο Γκρέισλαντ, όπου στις 16 Αυγούστου του 1977 ο Πρίσλεϊ, σε ηλικία 42 ετών, πέθανε από καρδιακή προσβολή. Θα μπορούν επίσης να αφήσουν λίγα λουλούδια στον τάφο του που βρίσκεται στον κήπο της λευκής διακοσμημένης με κίονες κατοικίας του σε προάστιο του Μέμφις.

    Ζωντανός θρύλος

    Στην πόλη θα διοργανωθούν εκδηλώσεις που θα διαρκέσουν εννέα ημέρες με προβολές βιντεοταινιών με εμφανίσεις του Ελβις, ερμηνειών τραγουδιών του από καλλιτέχνες που τον υποδύονται και αναμνήσεις από φίλους του. Η "Sun Studio", η εταιρία όπου ο Πρίσλεϊ ηχογράφησε τα πρώτα του πέντε τραγούδια στα εφηβικά κιόλας του χρόνια, θα κάνει υπαίθριο πάρτι που θα αφιερώσει στη μνήμη του.

    Η φήμη του, ωστόσο, δεν μοιάζει να έχει ξεθωριάσει τόσα χρόνια μετά το θανατό του, καθώς ο Πρίσλεϊ βρίσκεται στην κορυφή των βρετανικών τσαρτς για μεγάλο χρονικό διάστημα, με μια προσαρμογή της μεγάλης του επιτυχίας "A Little Less Conversation".

    O Πρίσλεϊ έγινε διάσημος από τη μοναδική φωνή και κίνησή του πάνω στη σκηνή. Η πρώτη του εμφάνιση ήταν το 1956. Ο Ελβις ήταν το μόνο από τα δίδυμα που επέζησε και ήρθε στον κόσμο από γονείς βιοπαλαιστές, το 1935 στο Μισισιπί.

    Η πρώην σύζυγός του Πρισίλα Πρίσλεϊ και η κόρη τους Λίζα Μαρί θα παραστούν σε συναυλία που θα διοργανωθεί την Παρασκευή στη μνήμη του.

    Η Πρισίλα θέλησε να διατηρήσει ζωντανή τη μνήμη του και στις αρχές του μήνα αποκάλυψε ότι σχεδιάζει να γυρίσει σε μιούζικαλ το ειδύλλιό της με τον Ελβις. Η ηθοποιός σε ηλικία 14 ετών γνώρισε τον Ελβις. Παντρεύτηκαν στο Λας Βέγκας το 1967 όταν η ίδια ήταν 21 ετών και απέκτησαν μια κόρη, τη Λίζα Μαρί. Το ζευγάρι χώρισε το 1973, καθώς η σχέση τους είχε κλονιστεί και οι φήμες για απιστία και χρήση ναρκωτικών οργίαζαν. Η Λίζα Μαρί παντρεύτηκε το βασιλιά της ποπ, Μάικλ Τζάκσον και ο γάμος τους κράτησε 20 μήνες.

    Πέρυσι 600.000 νοσταλγοί του επισκέφτηκαν το Γκρέισλαντ για να δουν πού έζησε ο διάσημος τραγουδιστής, καθώς οι πωλήσεις των δίσκων του παραμένουν ακόμη πολύ υψηλές.

    Η επιρροή του οδήγησε πολλούς θαυμαστές τους να τον μιμηθούν, να κτίσουν προσκυνητάρια στη μνήμη του, ακόμη και να υποβληθούν σε πλαστικές εγχειρήσεις για να του μοιάσουν.

    [04] Ένα αστέρι γεννιέται

    12/8/2002 8:58:00 μμ

    Μια σημαντική διάκριση για τον ελληνικό κινηματογράφο έφερε ένας λιλιπούτειος πρωταγωνιστής στο κινηματογραφικό φεστιβάλ του Λοκάρνο. Ο εννιάχρονος Γιώργος Καραγιάννης, πρωταγωνιστής της ταινίας "Δύσκολοι αποχαιρετισμοί: Ο μπαμπάς μου", που σκηνοθέτησε η Πέννυ Παναγιωτοπούλου, πήρε το βραβείο πρώτου ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία. Τη "Χρυσή Λεοπάρδαλη" τού Λοκάρνο παρέδωσε στο μικρό Γιώργο η Ισπανίδα πρωταγωνίστρια του Αλμαδοβάρ, Μαρίζα Παρέδες. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο μικρός Γιώργος είχε να συναγωνιστεί μεγάλα ονόματα της έβδομης τέχνης, όπως οι Ζεράρ Ντεπαρτιέ, Ρόμπιν Γουίλιαμς και Ματ Ντέιμον.

    [05] Αίγυπτος: Διακίνηση Βιάγκρα από διπλωμάτη

    12/8/2002 8:09:00 μμ

    Οι υπάλληλοι των τελωνείων του αεροδρομίου του Καΐρου κατέσχεσαν σήμερα 60.000 δισκία Βιάγκρα που βρέθηκαν στις αποσκευές μιας διπλωμάτη του Μπουρούντι, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές του αεροδρομίου της αιγυπτιακής πρωτεύουσας. Η διπλωμάτης, της οποίας το όνομα δεν αποκαλύφθηκε, ερχόταν από την Συρία, βασική πηγή παράνομης εισαγωγής του Βιάγκρα στην Αίγυπτο. Οι τελωνειακοί υπάλληλοι αποφάσισαν να ανοίξουν τις αποσκευές της, καθώς είχαν παρατηρήσει ότι πήγαινε συχνά στη χώρα αυτή. Ζήτησαν λοιπόν ειδική έγκριση από το υπουργείο Εξωτερικών και περίμεναν εκπρόσωπο της πρεσβείας του Μπουρούντι για να ανοίξουν τις αποσκευές.

    Η διπλωμάτης δεν συνελήφθη, όμως οι αιγυπτιακές αρχές μπορούν τώρα να της ζητήσουν να εγκαταλείψει τη χώρα, διευκρίνισαν οι αρχές του αεροδρομίου.

    Η Αίγυπτος ενέκρινε την πώληση του θαυματουργού μπλε χαπιού κατά της ανδρικής ανικανότητας το Δεκέμβριο του 1999, αλλά μόνον με ιατρική συνταγή. Γι' αυτό πολλοί είναι εκείνοι που προσφεύγουν στη μαύρη αγορά, στην οποία η αξία ενός και μόνο χαπιού φτάνει τα 30 δολάρια.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 12 August 2002 - 20:53:56 UTC