Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-08-29

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πλυμμήρες πλήττουν την Ιταλία
  • [02] Πολυετή καταδίκη μέλους της οικογένειας Κένεντι
  • [03] Νορβηγία: 150 συλλήψεις για παιδική πορνεία
  • [04] Πρεμιέρα για το παγκόσμιο πρωτάθλημα μπάσκετ

    [01] Πλυμμήρες πλήττουν την Ιταλία

    29/8/2002 10:00:00 μμ

    Κύμα κακοκαιρίας πλήττει δεύτερη συνεχή μέρα την Ιταλία. Στη Ρώμη οι έντονες βροχοπτώσεις είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν αρκετά σπίτια, ενώ η πυροσβεστική δέχτηκε περισσότερες από πεντακόσιες κλήσεις για τον απεγκλωβισμό ανθρώπων. Οι άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν και στην κεντρική και Νότια Ιταλία, είχαν ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 11 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους σε τροχαία που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία. Καταιγίδες πλήττουν και την Καμπανία, ενώ στη Σαρδηνία 100 τουρίστες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την κατασκήνωση όπου παραθέριζαν.

    Ακραία καιρικά φαινόμενα σε όλο τον κόσμο

    Εν τω μεταξύ, στην Ιαπωνία, σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι κάτοικοι των νησιών στα νότια της χώρας, εξαιτίας ισχυρού τυφώνα που σαρώνει την περιοχή τους.

    Στη Χιλή, τουλάχιστον δύο άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ περίπου 6.500 άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι, εξαιτίας των πλημμύρων.

    [02] Πολυετή καταδίκη μέλους της οικογένειας Κένεντι

    29/8/2002 10:34:00 μμ

    Ο Μάικλ Σκάκελ, μέλος της ευρύτερης οικογενείας των Κένεντι καταδικάστηκε τελικά σήμερα, ύστερα από πολυετή δικαστικό αγώνα, σε 20ετή κάθειρξη για ανθρωποκτονία που διέπραξε πριν 27 έτη με θύμα ένα 15χρονο κορίτσι. Ο Σκάκελ, ανιψιός της Εθελ Κένεντι, της χήρας του δολοφονημένου Ρόμπερτ Κένεντι και ξάδελφος της Καρολίνας Κένεντι, κόρης του δολοφονημένου στο Ντάλας του Τέξας αμερικανού προέδρου αλλά και του Τζον Κένεντι Τζούνιορ, που σκοτώθηκε στο αεροπορικό δυστύχημα του 1999, κατηγορήθηκε ότι το 1975 σκότωσε μία περίπου συνομήλικη του κοπέλα με ένα μπαστούνι του γκολφ.

    Θύμα της δολοφονίας ήταν η 15χρονη τότε Μάρθα Μόξλεϊ, η μητέρα της οποίας δήλωσε μετά την απαγγελία της καταδίκης ότι πρόκειται για μία "δίκαιη" ποινή.

    Ο συνήγορος του Σκάκελ, που πέτυχε για χρόνια ο πελάτης του ούτε καν να καθίσει στο εδώλιο, επεδίωξε τουλάχιστον μία ελαφρότερη καταδίκη, όμως απέτυχε προφανώς να πείσει τους ενόρκους και τους δικαστές.

    [03] Νορβηγία: 150 συλλήψεις για παιδική πορνεία

    29/8/2002 8:38:00 μμ

    Ένα σημαντικό πλήγμα στην παιδική πορνεία πέτυχαν οι Νορβηγικές αρχές. Με μία πρωτοφανής στα χρονικά της χώρας επιχείρηση που διήρκεσε δύο 24ωρα, η νορβηγική αστυνομία απάγγειλε κατηγορίες εναντίον περίπου 150 ατόμων, ενώ κατασχέθηκαν και κομπιούτερ, βίντεο, φωτογραφίες που όλα εμπεριέχουν περιπτώσεις σεξουαλικών καταχρήσεων. Από το τέλος του 2001 παρόμοιες επιχειρήσεις έχουν γίνει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες με στόχο να εξουδετερωθούν τα δίκτυα της ηλεκτρονικής παιδικής πορνογραφίας αλλά και να συλληφθούν πάρα πολλοί ύποπτοι για τέλεση παιδοφιλικών εγκλημάτων.

    [04] Πρεμιέρα για το παγκόσμιο πρωτάθλημα μπάσκετ

    29/8/2002 11:42:00 μμ

    Η αυλαία άνοιξε για την μεγαλύτερη γιορτή του μπάσκετ με σύνθημα "Ένας τίτλος, ένας πλανήτης". Στην πρεμιέρα του 14ου παγκοσμίου πρωταθλήματος, που διεξάγεται στην Ινδιανάπολη των Ηνωμένων Πολιτειών, πραγματοποιήθηκαν 8 αγώνες. Η Γιουγκοσλαβία δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα απέναντι στην Αγκόλα, την οποία και κυριολεκτικά διέλυσε με 113-63 και μάλιστα χωρίς να έχει στην αρχική της πεντάδα τους Στογιάκοβιτς και Ντίβατς. Η Βραζιλία επίσης δεν δυσκολεύτηκε απέναντι στο Λίβανο του οποίου και επικράτησε με 102-73. Στα παιχνίδια που διεξήχθησαν στις 21:00 η Ισπανία νίκησε άνετα τον Καναδά με 85-54 και το Πουέρτο Ρίκο την Τουρκία με 78-75. Στη 1.30 τα ξημερώματα θα γίνουν τα παιχνίδια Κινάς-Γερμανίας και Νέας Ζηλανδίας-Ρωσίας, ενώ στις 4:00 η Αργεντινή θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Βενεζουέλα και οι Ηνωμένες Πολιτείες με την Αλγερία.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 29 August 2002 - 20:57:03 UTC