Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-08-30

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αποκαλυπτικοί οι Τσελέντης-Παπαναστασίου
  • [02] Καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι τις επόμενες ώρες
  • [03] Έτοιμοι οι τελικοί εκλογικοί κατάλογοι
  • [04] Παπανδρέου: Διεύρυνση για πρόληψη των κρίσεων
  • [05] Στους δρόμους οι αγρότες
  • [06] Ορκίστηκαν οι νέοι υφυπουργοί
  • [07] Έμμεσες οι αναφορές Μπους για επίθεση σε Ιράκ
  • [08] ΗΠΑ: Εκατοντάδες τα κρούσματα πυρετού Δ. Νείλου
  • [09] Κολομβία: 9χρονος έσωσε τις δίδυμες αδερφές του
  • [10] Δραστικά μέτρα εναντίον ανατιμήσεων
  • [11] Μηδαμινής σημασίας η ραδιενέργεια από τα κινητά
  • [12] Αποζημίωση σε... διαρρήκτη λόγω ξυλοδαρμού!

    [01] Αποκαλυπτικοί οι Τσελέντης-Παπαναστασίου

    30/8/2002 10:30:00 πμ

    Νέα στοιχεία και αποκαλυπτικές μαρτυρίες για τη δράση της "17 Νοέμβρη" περιέχονται στις απολογίες των Τσελέντη και Παπαναστασίου. Στη δομή της "17Ν" αναφέρθηκε ο Πάτροκλος Τσελέντης, υποστηρίζοντας ότι ο Γιωτόπουλος δεν ήταν ο μόνος αρχηγός αν και ο ίδιος δεν γνώριζε την ηγετική ομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο "Ταινίας" κατονομάζει τον Δημήτρη Κουφοντίνα ως στρατολόγο του στην οργάνωση. Ανασκευάζει ο Σερίφης. "Εργαλείο" για τις διωκτικές αρχές η ατζέντα Γιωτόπουλου.

    Ο Σερίφης μιλά για υπόθεση Γουέλς

    Α.Γιωτόπουλος

    Το κλειδί του μοιραίου αυτοκινήτου μάρκας Σίμκα που χρησιμοποιήθηκε τον Δεκεμβρίου του 1975 για την εκτέλεση του σταθμάρχη στης CIA στην Ελλάδα Ρίτσαρντ Γουέλς βρέθηκε στη γιάφκα της αντικρατικής πάλης το 1986 στην οδό Καλαμά 25 στα Σεπόλια.

    Σύμφωνα με την πρώτη κατάθεση του Παύλου Σερίφη στην αντιτρομοκρατική, το Σίμκα εκλάπει λίγες μέρες πριν την επίθεση από το Παγκράτι και χρησιμοποιήθηκε από τον ίδιο, τον Γιωτόπουλο, τον Γιάννη Σερίφη και μία ξανθιά γυναίκα την "Αννα". Όπως προκύπτει από στοιχεία της κρατικής ασφάλειας, τον Οκτώβριο του 1986 στην Οδό Καλαμά στα Σεπόλια βρέθηκε η γιάφκα της αντικρατικής πάλης, αρχηγός της οποίας ήταν ο νεκρός σήμερα Χρήστος Τσουτσουβής. Από τα στοιχεία αυτά προκύπτει ότι ο Τσουτσουβής συμμετείχε στην εκτέλεση Γουέλς.

    Τη γνωριμία του με τους Αλέξανδρο Γιωτόπουλο, Παύλο και Γιάννη Σερίφη και τον Χριστόδουλο Ξηρό παραδέχθηκε στην απολογία του, ο Νίκος Παπαναστασίου, λύνοντας τη μέχρι τώρα σιωπή του, αν και εξακολούθησε να αρνείται οποιαδήποτε σχέση με την οργάνωση.

    Εν τω μεταξύ, ο Παύλος Σερίφης μέσω του δικηγόρου του ανασκεύασε τα όσα είχε πει για την εμπλοκή του θείου του Γιάννη Σερίφη στην οργάνωση, επικαλούμενος κούραση και πιέσεις που δέχτηκε κατά την ανάκριση.

    Η εύρεση χειρόγραφων σημειώσεων του Γιωτόπουλου που βρέθηκαν στο κρησφύγετο της οδού Πάτμου, με ονόματα δημοσίων προσώπων, στόχων της τρομοκρατικής οργάνωσης, αποκαλύπτει τον ηγετικό του ρόλο. Τα ονόματα που προκύπτουν ως ενδεχόμενοι στόχοι, κινούνται στο στενό περιβάλλον του τότε πρωθυπουργού, αλλά και κάποια που πρωταγωνιστούν στη σημερινή πολιτική σκηνή.

    Ο γραφικός χαρακτήρας έχει ήδη συγκριθεί με άλλα χειρόγραφα που βρέθηκαν στην κατοχή του Γιωτόπουλου, τη στιγμή της σύλληψης του στο σπίτι του στους Λειψούς, αλλά και στο Βύρωνα.

    Διακόσια πενήντα ονόματα Ελλήνων, αλλά και ξένων υπηκόων, περιλαμβάνονται στην ατζέντα του "Λάμπρου" η οποία βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία όταν συνελήφθη στους Λειψούς.

    Οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας έχουν κατορθώσει να εντοπίσουν μέσα από την ατζέντα ένα κύκλο στενών φίλων του Γιωτόπουλου και της Πινό, από τον οποίο αντλούν σημαντικές πληροφορίες για τη ζωή και τις επαφές του φερόμενου ως αρχηγού της "17Ν".

    Οι ΗΠΑ δεν έχουν ζητήσει την έκδοση μελών της "17 Νοέμβρη" που ευθύνονται για δολοφονίες Αμερικανών υπηκόων, διευκρίνισε ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα Τόμας Μίλερ, μετά τη συνάντησή του με τον Κώστα Καραμανλή.

    [02] Καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι τις επόμενες ώρες

    30/8/2002 10:36:00 πμ

    Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε νωρίτερα η ΕΜΥ, επισημαίνεται ότι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις επόμενες 3 έως 6 ώρες στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Ελλάδα, καθώς και το βόρειο Αιγαίο. Τα φαινόμενα αυτά από τα δυτικά σταδιακά αναμένεται να επεκταθούν και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα. Ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα, συνοδευόμενα από ισχυρούς ανέμους και ενδεχομένως χαλαζόπτωση, αναμένονται, κυρίως στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και το βόρειο Αιγαίο.

    Ασκηση ετοιμότητας με την συμμετοχή του στρατού θα πραγματοποιηθεί γύρω στις 11:00 στον Κηφισσό για την αποτελεσματική αντιμετώπιση προβλημάτων απο νέα πιθανή βροχόπτωση. Η Γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, που έχει την ευθύνη, θα επαναλάβει την άσκηση το απόγευμα με την συμμετοχή εθελοντών αυτή τη φορα.

    [03] Έτοιμοι οι τελικοί εκλογικοί κατάλογοι

    30/8/2002 11:33:00 πμ

    Την ερχόμενη Δευτέρα θα παραδοθούν στα κόμματα οι οριστικοί νέοι εκλογικοί κατάλογοι με τους οποίους θα διεξαχθούν οι επικείμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Διεύθυνση Εκλογών. Τις επόμενες ημέρες οι εκλογικοί κατάλογοι θα αποσταλούν στις περιφέρειες, στα πρωτοδικεία, στους δήμους και τις κοινότητες της χώρας. Ο κ. Σκανδαλίδης κάλεσε εκ νέου τους πολίτες να ενημερωθούν εγκαίρως για το πού ακριβώς ψηφίζουν, ενώ όσοι δεν εμφανίζονται εγγεγραμμένοι σε εκλογικούς καταλόγους θα έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν στο δήμο όπου κατοικούν έως τις 26 Σεπτεμβρίου.

    Ο υπουργός Εσωτερικών επανέλαβε την εκτίμηση ότι ο αριθμός των διπλοεγγεγραμμένων θα περιοριστεί τελικά στους 50.000, σημείωσε ωστόσο ότι η ποινή που προβλέπεται για όποιον αποτολμήσει να διπλοψηφίσει, είναι έως και 5ετής φυλάκιση.

    [04] Παπανδρέου: Διεύρυνση για πρόληψη των κρίσεων

    30/8/2002 9:03:00 πμ

    Η προοπτική της διασύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση και η προοπτική της διεύρυνσης, είναι δυο παράγοντες που αποδεδειγμένα ευνοούν την μακροπρόθεσμη πρόληψη κρίσεων. Αυτό υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας χθες στην Περιφερειακή Ευρωπαϊκή διάσκεψη "Για την πρόληψη των κρίσεων" στο Χέλσιμποργκ της Σουηδίας. Η συνάντηση αυτή αποτελεί μια εκδήλωση της σουηδικής πρωτοβουλίας που είχε προταθεί στη σύνοδο Κορυφής του Γκέτεμποργκ και είχε λάβει τη μορφή ενός Προγράμματος της ΕΕ, η εξέλιξη του οποίου αξιολογήθηκε στη σύνοδο της Σεβίλλης και θα αξιολογηθεί εκ νέου επί Ελληνικής προεδρίας. Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην περιοχή των Βαλκανίων, υπογραμμίζοντας ότι "η αναπτυξιακή βοήθεια που προσφέρει η ΄Ενωση (για την ανασυγκρότηση, την οικοδόμηση των θεσμών, την υποστήριξη της κοινωνίας των πολιτών, τον εκδημοκρατισμό) έχει επουλώσει πληγές πριν ή μετά από την εκδήλωση κρίσεων".

    [05] Στους δρόμους οι αγρότες

    30/8/2002 8:59:00 πμ

    Συλλαλητήριο στον Πλατύκαμπο εχουν προγραμματίσει για σήμερα οι αγροτες της Λάρισας. Η κορύφωση των αγροτικών κινητοποιήσεων αναμένεται στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου. Η κυβέρνηση δεν επιθυμεί ρήξη, ούτε με τους αγρότες, ούτε με τους δημοσίους υπαλλήλους, διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο κ. Πρωτόπαπας θεώρησε ότι ορισμένες από τις κινητοποιήσεις υποκινούνται από τη ΝΔ και το ΚΚΕ, ενόψει και της ΔΕΘ, προσθέτοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η συγκρότηση μιας επιθετικής πολιτικής για τη γεωργία στο πλαίσιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Στο μεταξύ, οι αγρότες του νομού Πέλλας αποφάσισαν να συνεχίσουν τουλάχιστον μέχρι και σήμερα την κατάληψη της Διεύθυνσης Γεωργίας στα Γιαννιτσά.

    [06] Ορκίστηκαν οι νέοι υφυπουργοί

    30/8/2002 10:55:00 πμ

    Ορκίστηκαν πριν από λίγο οι νέοι υφυπουργοί Μεταφορών Μανώλης Στρατάκης και Αθλητισμού Γιώργος Λιάνης, οι οποίοι αντικαθιστούν τους παραιτηθέντες Σπύρο Βούγια και Γιάννη Κουράκη, που είναι υποψήφιοι στις δημοτικές εκλογές.

    Στις 11.30 ο πρωθυπουργός θα έχει σύσκεψη με τον Κώστα Σκανδαλίδη και 13 γραμματείς της περιφέρειας. Για την πορεία της εκλογικής διαδικασίας συζήτησε ο υπουργός Εσωτερικών νωρίς το πρωί με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες.

    [07] Έμμεσες οι αναφορές Μπους για επίθεση σε Ιράκ

    30/8/2002 8:35:00 πμ

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους αναφέρθηκε στο θέμα του Ιράκ μόνον εμμέσως κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του στις πολιτείες Αρκανσας και Οκλαχόμα, προτιμώντας να επικεντρωθεί στην συγκέντρωση κεφαλαίων για το Ρεπουμπλικανικό κόμμα εν όψει των εκλογών του Νοεμβρίου. Από την πλευρά του, ο Βρετανός πρωθυπουργός αντιμετωπίζει αντιστάσεις από τα μέλη του Εργατικού Κόμματός του οποίου ηγείται όσον αφορά ένα στρατιωτικό πλήγμα κατά του Ιράκ, δείχνει έρευνα που δημοσιεύεται σήμερα.

    Διαφωνούν υποστηρικτές του Μπλερ

    Στην 10ωρη περιοδεία του στις δύο πολιτείες, όπου οι Ρεπουμπλικανοί αντιμετωπίζουν σημαντικές μάχες στην προσπάθειά τους να ελέγξουν την Γερουσία, ο Μπους δεν αναφέρθηκε ονομαστικά στο Ιράκ και τον Σαντάμ Χουσεΐν. Στις ομιλίες που έδωσε πάντως, είπε ότι ''οφείλουμε στα παιδιά μας, οφείλουμε στα εγγόνια μας το να διασφαλίσουμε ότι οι χειρότεροι ηγέτες του κόσμου δεν θα αναπτύξουν τα χειρότερα όπλα του κόσμου''. Πρόσθεσε ότι ''είμαι ένας υπομονετικός άνθρωπος... αλλά για χάρη των παιδιών μας θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που μας παρουσιάζονται''.

    ''Για χάρη της ελευθερίας, δεν θα επιτρέψουμε σε όλους αυτούς τους τυρράνους να εκβιάσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες ή τους φίλους μας με όπλα μαζικής καταστροφής'', είπε ακόμη ο Μπους.

    Η βρετανική εφημερίδα ''Τάιμς'' αναφέρει ότι οι επικεφαλής των 60 από το σύνολο των 100 οργανώσεων υποστηρικτών του Εργατικού κόμματος που ρωτήθηκαν σχετικώς εξέφρασαν ''σθεναρή αντίσταση'' όσον αφορά τη βρετανική συμμετοχή σε έναν πόλεμο με στόχο την ανατροπή του Ιρακινού ηγέτη Σαντάμ Χουσεΐν.

    Στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας, μόλις πέντε από όσους και όσες ρωτήθηκαν δήλωσαν πως θα υποστήριζαν τον Μπλερ εάν αυτός αποφάσιζε να διατάξει τα βρετανικά στρατεύματα να αναλάβουν δράση σήμερα. Η έρευνα των ''Τάιμς'' κατέδειξε ότι μια σημαντική μειοψηφία είναι εναντίον οποιουδήποτε προληπτικού πλήγματος σε κάθε περίπτωση, ωστόσο η πλειοψηφία είπε ότι θα στήριζε μια τέτοια ενέργεια αν υπήρχε ''σαφής και από ανεξάρτητες πηγές απόδειξη'' ότι ο Σαντάμ διαθέτει πυρηνικά όπλα.

    [08] ΗΠΑ: Εκατοντάδες τα κρούσματα πυρετού Δ. Νείλου

    30/8/2002 9:33:00 πμ

    Τα κρούσματα πυρετού του Δυτικού Νείλου αυξήθηκαν κατακόρυφα στις Ηνωμένες Πολιτείες, με 211 νέες μολύνσεις στη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, ανακοίνωσαν τα Κέντρα Ελέγχου Ασθενειών της Ατλάντα. Από την ασθένεια αυτή, που μεταφέρεται από τα κουνούπια, έχουν πεθάνει στην Αμερική 24 άτομα από την αρχή του χρόνου. Ο επίσημος αριθμός των μολυσμένων ατόμων είναι 480, αλλά υπάρχουν και άλλα κρούσματα που δεν έχουν επιβεβαιωθεί. Ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων, και θανάτων, εντοπίζεται στις πολιτείες του Νότου (Λουιζιάνα, Μισισιπή, Τέξας). Ο ιός εξαπλώνεται όμως πλέον προς τις κεντρικές και τις ανατολικές πολιτείες.

    [09] Κολομβία: 9χρονος έσωσε τις δίδυμες αδερφές του

    30/8/2002 9:38:00 πμ

    'Ενα εννιάχρονο αγόρι έσωσε τις τριών μηνών δύο δίδυμες αδελφές του από την πυρκαγιά που κατέστρεψε το σπίτι τους στη νοτιοδυτική Κολομβία, σύμφωνα με αναφορές τοπικών ΜΜΕ. Ο Ρούμπεν, το μεγαλύτερο παιδί από τα πέντε της οικογένειας Αλεγίρα, ξύπνησε καθώς οι φλόγες τύλιγαν το σπίτι της οικογένειάς του στην πόλη Τίμπιο της επαρχίας Κάουκα, κι έτρεξε να σώσει τις αδελφές του. Η μητέρα των παιδιών Λίγια Σάντσεζ είπε στον τηλεοπτικό σταθμό "Καρακόλ" ότι ο ίδια και ο σύζυγός της έλειπαν από το σπίτι, αναζητώντας τροφή, όταν η πυρκαγιά ξέσπασε. Ο Ρούμπεν, είπε η μητέρα του, σηκώθηκε από το κρεββάτι του επειδή διψούσε, και πηγαίνοντας να πιει νερό είδε τις φλόγες. "Αρπαξε τις δίδυμες και βγήκε έξω μέσα από τις φλόγες", πρόσθεσε η ίδια. Κανένα από τα παιδιά δεν τραυματίστηκε από τη φωτιά, που κατέστρεψε το σπίτι ολοσχερώς.

    [10] Δραστικά μέτρα εναντίον ανατιμήσεων

    30/8/2002 11:08:00 πμ

    Στη λήψη δραστικότερων μέτρων εφόσον δεν αναστραφεί το κλίμα των ανατιμήσεων στην αγορά προσανατολίζεται το υπουργείο Αναπτυξης που υιοθετεί την τακτική του διαρκούς διαλόγου. Εν τω μεταξύ, με κινητοποιήσεις απειλεί η ΓΣΕΕ και διευκρινίζει ότι δεν ευθύνονται οι μισθοί των εργαζομένων για την έκρηξη του πληθωρισμού, υπογραμμίζοντας την ανάγκη φορολογικών ελαφρύνσεων.

    [11] Μηδαμινής σημασίας η ραδιενέργεια από τα κινητά

    Πηγή: ΑΠΕ 30/8/2002 10:06:00 πμ

    Η απειροελάχιστη ραδιενέργεια που εκπέμπουν τα κινητά τηλέφωνα δεν αυξάνει τον κίνδυνο να προσβληθεί ο χρήστης τους από καρκίνο, σύμφωνα με την μεγαλύτερη και αυστηρότερη μελέτη που έχει γίνει έως τώρα στην Αυστραλία. Για τη μελέτη αυτή, που έγινε στην Αδελαΐδα από το Παναυστραλιανό Συμβούλιο Ιατρικών Ερευνών, χρησιμοποιήθηκαν 1600 ποντίκια, άλλα γενετικά μεταλλαγμένα και άλλα άγρια, τα οποία εκτέθηκαν σε διαφορετικά επίπεδα ραδιενέργειας κινητών τηλεφώνων επί μία ώρα ημερησίως επί δύο χρόνια. Για την έρευνα αυτή δαπανήθηκε 1.000.000 δολάρια.

    Αν και τα πορίσματα από τα πειράματα αυτά που έγιναν σε ποντίκια δεν μπορούν να ισχύουν απόλυτα και για τους ανθρώπους, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να προσβληθούν από καρκίνο οι χρήστες των κινητών.

    Το συμπέρασμα αυτό έχει ξέχωρη σημασία αφού μια μικρότερης έκτασης ανάλογη έρευνα που είχε γίνει παλαιότερα στην Αδελαΐδα, είχε εγείρει τις πρώτες ανησυχίες.

    Ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, Τιμ Κούχελ, δήλωσε ότι ανάλογο πείραμα γίνεται και στην Ιταλία και τα αποτελέσματά της θα ανακοινωθούν αργότερα. "Πρέπει να ακολουθήσουν κι άλλα πειράματα για να διαπιστώσουμε αν τα κινητά προκαλούν πονοκεφάλους και αϋπνίες. Και τα ερωτήματά μας αυτά θα απαντηθούν ικανοποιητικά μόνο με πειράματα σε ανθρώπους στην Αυστραλία και το εξωτερικό", είπε ο κ. Κούχελ

    [12] Αποζημίωση σε... διαρρήκτη λόγω ξυλοδαρμού!

    30/8/2002 10:14:00 πμ

    Δικαστήριο του Σίδνεϊ επεδίκασε αποζημίωση 50.000 δολαρίων υπέρ ενός νεαρού κατηγορούμενου για διάρρηξη, για την επίθεση που δέχθηκε και τον ξυλοδαρμό που υπέστη από τον ιδιοκτήτη του σπιτιού στο οποίο είχε μπει παράνομα. Πρόκειται για τον Τζέσουα Φοξ που όταν συνέβη το επεισόδιο ήταν μόλις 16 χρόνων. Αξίζει να σημειωθεί ότι αποζημίωση 18.500 δολαρίων πήρε και η μητέρα του νεαρού, για τον ψυχικό κλονισμό που υπέστη όταν είδε τον γιο της χτυπημένο και γεμάτο αίματα.

    Το επεισόδιο συνέβη στις 23 Αυγούστου του 1999 όταν ο νεαρός Φοξ υπό την επήρεια αλκοόλ, επιχείρησε να μπει σε μια μπυραρία αλλά ο υπεύθυνος της, Χονεκίκι Νιούτον του απαγόρευσε την είσοδο. Ο νεαρός όμως δεν εγκατέλειψε την προσπάθεια, πήγε πίσω από την μπυραρία και μπήκε μέσα στο σπίτι που έμενε ο υπεύθυνος με την οικογένειά του.

    Εκεί τον βρήκε ο Νιούτον, ο οποίος και τον χτύπησε άσχημα με ένα γκλομπ στο κεφάλι. Το δικαστήριο, αν και δέχθηκε ότι ο Νιούτον υπεράσπιζε τον εαυτό του αποφάνθηκε ότι χρησιμοποίησε υπερβολική βία για να αντιμετωπίσει τον 16χρονο τότε Φοξ που ήταν άοπλος και ακίνδυνος.

    Στο μεταξύ, ο πολιτειακός υπουργός Δικαιοσύνης της Νέας Νότιας Ουαλίας, Μπομπ Ντέμπους, όταν πληροφορήθηκε την πιο πάνω απόφαση δήλωσε ότι θα προτείνει αλλαγή της σχετικής νομοθεσίας ώστε να μην μπορεί κανείς που κατηγορείται για εγκληματικές πράξεις να καταφύγει σε δικαστήριο για αποζημίωση.

    Την αποζημίωση στο νεαρό Φοξ και την μητέρα του θα την πληρώσει η μπυραρία για λογαριασμό της οποίος εργάζονταν ο Νιούτον.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 30 August 2002 - 8:59:43 UTC