Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-10-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κεντρική εκδήλωση Β. Παπαγεωργόπουλου
  • [02] Προεκλογική συγκέντρωση του ''Αθήνα αύριο''
  • [03] Ορθή η οδηγία ΕΣΡ για Καρατζαφέρη λέει το ΣτΕ
  • [04] Ένας ακόμη νεκρός από πυρά αγνώστου στις ΗΠΑ
  • [05] Εκρηξη σε εμπορικό κέντρο της Φιλανδίας
  • [06] Ισόπαλες οι Ελπίδες με την Ουκρανία
  • [07] Συνάντηση Αγγελοπούλου-Μίλερ για Ολυμπιακή προετοιμασία
  • [08] Ο γάμος ωφελεί την ψυχική υγεία
  • [09] Οnline μελέτη προτιμούν οι Βρετανοί μαθητές
  • [10] Ποιός θέλει να γίνει κοσμοναύτης;

    [01] Κεντρική εκδήλωση Β. Παπαγεωργόπουλου

    11/10/2002 10:03:00 μμ

    "Στις 13 Οκτωβρίου η Θεσσαλονίκη ψηφίζει ενότητα. Ανοίγει τα δημιουργικά φτερά της και πορεύεται με σχέδιο και όραμα προς το στρατηγικό στόχο μας: Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Μητρόπολη", δήλωσε ο νυν και υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος στην κεντρική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το βράδυ στην πλατεία Αριστοτέλους.

    ''Η Θεσσαλονίκη είναι πόλη της οικολογίας και του πρασίνου''

    Επίσης, ο κ.Παπαγεωργόπουλος δήλωσε ότι "ο στόχος για μια Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Μητρόπολη έχει πλέον σαφή χρονικό ορίζοντα και ρεαλιστική εκτίμηση κόστους. Εκπονήσαμε την αναπτυξιακή στρατηγική της πόλης, με σκοπό να αποτελέσει ένα ενωτικό και ρεαλιστικό σχέδιο με ορίζοντα το 2010".

    Μια σειρά προτάσεων παρουσίασε για το πράσινο και το περιβάλλον σημειώνοντας ότι η Θεσσαλονίκη την τελευταία τετραετία είναι μια από τις καθαρότερες μεγαλουπόλεις του κόσμου, απόδειξη των προσπαθειών του δήμου αλλά κυρίως της ποιότητας των ανθρώπων της που είναι οι πρώτοι που φροντίζουν το περιβάλλον και στηρίζουν τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής.

    "Η Θεσσαλονίκη είναι πόλη της οικολογίας και του πρασίνου", υπογράμμισε ο κ.Παπαγεωργόπουλος.

    [02] Προεκλογική συγκέντρωση του ''Αθήνα αύριο''

    11/10/2002 9:22:00 μμ

    Κεντρική προεκλογική συγκέντρωση πραγματοποίησε σήμερα το βράδυ στο Σπόρτιγκ, η υποψήφια Δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη. Η κ. Μπακογιάννη, εκφράζοντας ενωτικό λόγο, ανέφερε ότι ξεκινά μια περίοδος μεγάλων αλλαγών για την πόλη, τονίζοντας "πως θα παραδώσουμε στο τέλος της τετραετίας αποτελέσματα στους Αθηναίους".

    [03] Ορθή η οδηγία ΕΣΡ για Καρατζαφέρη λέει το ΣτΕ

    11/10/2002 9:19:00 μμ

    Το Συμβούλιο της Επικρατείας με απόφασή του απέρριψε σήμερα ως απαράδεκτη την αίτηση του υποψηφίου υπερονομάρχη και δημοσιογράφου Γιώργου Καρατζαφέρη. Ο τελευταίος με προσφυγή του ζητούσε να ακυρωθεί η οδηγία του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, η οποία ενόψει των νομαρχιακών και δημοτικών εκλογών, δεν επιτρέπει στον Καρατζαφέρη κατά το χρονικό διάστημα από 13.9.2002 μέχρι 20.10.2002, να παρουσιάζει την εκπομπή "Ένα βήμα εμπρός" από το τηλεοπτικό σταθμό "Τηλεάστυ". Το ΣτΕ έκρινε ότι η προσωρινή απαγόρευση παρουσίασης του υποψηφίου υπερνομάρχη και δημοσιογράφου δεν είναι αντίθετη στα άρθρα 4, 5 και 15 του Συντάγματος που αφορούν την ισότιμη επικοινωνία των υποψηφίων, το δικαίωμα επαγγελματικής ελευθερίας και της μη προνομιακής προβολής των υποψηφίων, αντιστοίχως. Από τους συνταγματικούς και νομικούς κανόνες, κατά το ΣτΕ δεν εξαιρούνται οι δημοσιογράφοι.

    [04] Ένας ακόμη νεκρός από πυρά αγνώστου στις ΗΠΑ

    11/10/2002 8:35:00 μμ

    Ένας ακόμη άνδρας έπεσε νεκρός από πυρά που δέχτηκε σήμερα σε πρατήριο καυσίμων κοντά στο Φρέντερικσμπουργκ της Βιρτζίνια, την ίδια ώρα που εντείνονται οι προσπάθειες της αμερικανικής αστυνομίας για τον εντοπισμό του ελεύθερου σκοπευτή που έχει σκοτώσει μέχρι στιγμής επτά ανθρώπους και τραυματίσει δύο στην ευρύτερη περιοχή της Ουάσινγκτον. Το σημερινό περιστατικό δεν έχει ακόμη συνδεθεί με τη σειρά των επιθέσεων του ελεύθερου σκοπευτή στην ευρύτερη περιοχή της Ουάσινγκτον, μολονότι δύο από τα θύματά του βρήκαν το θάνατο με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

    Το σημερινό περιστατικό σημειώθηκε επίσης σε πρατήριο καυσίμων κοντά σε οδόφραγμα της αστυνομίας που βρίσκεται έξω από πολυσύχναστη λεωφόρο της κομητείας Σποτσιλβάνια στη Βιρτζίνια.

    Το θύμα της επίθεσης διακομίστηκε σε νοσοκομείο της περιοχής, όπου και υπέκυψε στα τραύματά του, ενώ η αστυνομία αναζητεί ένα λευκό φορτηγάκι το οποίο εγκαταλείφθηκε εσπευσμένως στην περιοχή που σημειώθηκε το περιστατικό.

    [05] Εκρηξη σε εμπορικό κέντρο της Φιλανδίας

    11/10/2002 10:11:00 μμ

    Φωτο αρχείου

    Εκρηξη σημειώθηκε απόψε σε εμπορικό κέντρο στα περίχωρα του Ελσίνκι με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τέσσερεις άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι δεκαπέντε. Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσαν τα φιλανδικά πρακτορεία ειδήσεων STT και YLE από την έκρηξη προκλήθηκε και μεγάλη πυρκαγιά, ενώ οι πρώτες εκτιμήσεις για τα αίτια της τραγωδίας κάνουν λόγο για διαρροή από αγωγούς υγραερίου.

    [06] Ισόπαλες οι Ελπίδες με την Ουκρανία

    11/10/2002 8:38:00 μμ

    Την μεγάλη ευκαιρία να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης, έχασε η εθνική ομάδα των ελπίδων, καθώς αναδείχτηκε ισόπαλη με την Ουκρανία με 1-1, στον δεύτερο αγώνα για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Η ομάδα του Στέλιου Μανωλά ήταν σε γενικές γραμμές καλύτερη στον αγώνα που έγινε στο Κίεβο, μπροστά σε περίπου 1.000 θεατές. Η εθνική μας άνοιξε το σκορ στο 10' με τον Παπαδόπουλο, ενώ οι Ουκρανοί ισοφάρισαν τέσσερα λεπτά αργότερα με τον Λιζίσκι.

    Πλούσιο θέαμα και φάσεις προσέφεραν οι δύο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο. Οι Ουκρανοί προσπάθησαν να επιβάλουν τον ρυθμό τους, όμως οι διεθνείς μας δεν τους το επέτρεψαν.

    Αντίθετα, πέρασαν στην επίθεση και προηγήθηκαν στο 10', με τον Παπαδόπουλο, μετά από έξοχη ατομική ενέργεια. Η χαρά για τους Έλληνες παίχτες δεν κράτησε όμως πολύ, καθώς στο 14' οι Ουκρανοί ισοφάρισαν, όταν μετά από κόρνερ του Ναγκονέτσκι, ο Λιζίσκι πήδηξε ψηλότερα απo όλους και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Βούλγαρη.

    Από κει και πέρα οι δύο ομάδες δημιούργησαν κι έχασαν αρκετές ευκαιρίες, όμως η εθνική μας θα μπορούσε να πετύχει τουλάχιστον ένα γκολ, καθώς έχασε κλασσικές φάσεις με τον Αμανατίδη και τον Παπαδόπουλο.

    Στην επανάληψη, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με αποτέλεσμα το παιχνίδι να μεταφερθεί στον χώρο του κέντρου, με τις δύο ομάδες να προσέχουν κυρίως τα νώτα τους. Το 1-1 ήταν το τελικό σκορ της αναμέτρησης, που παρόλα αυτά φέρνει την εθνική ελπίδων στην πρώτη, μέχρι στιγμής, θέση του ομίλου.

    Καλός σε γενικές γραμμές ο Τσέχος διαιτητής, Γιάροσλαβ Γιάρα παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τους Φωτάκη, Σέρσουν, Ρόταν και Ντανιλόφσκι.

    Οι συνθέσεις των ομάδων:

    ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Ρουντένκο, Σεβελούκιν (46' Σιμονένκο), Σέρσουν, Λισίσκι, Κομαρντίσκι, Σμάλκο, Περεζοβτσουκ, Ναγκονέτσκι, Μπιελικ, Ρόταν (60' Ντανιλόφσκι), Γκάι (75' Κοβάνοφ).

    ΕΛΛΑΔΑ: Βούλγαρης, Βύντρα, Χρήστου, Κουλουχέρης, Βάλλας, Γαλανόπουλος, Φωτάκης, Μελαμπιανάκης (46' Σπέρτος), Αμανατίδης, Αγρίτης (59' Μώρας), Παπαδόπουλος (82' Γαβριλόπουλος).

    [07] Συνάντηση Αγγελοπούλου-Μίλερ για Ολυμπιακή προετοιμασία

    11/10/2002 7:47:00 μμ

    Φωτογραφία Αρχείου

    Για την πορεία της Ολυμπιακής προετοιμασίας ενημερώθηκε σήμερα ο Αμερικανός πρέσβης κ. Τόμας Μίλερ, από την πρόεδρο Οργανωτικής Επιτροπής ''Αθήνα 2004'' κ. Γιάννα Αγγελοπούλου, στα γραφεία της Επιτροπής στην Νέα Ιωνία. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πλευρές συζήτησαν επίσης θέματα που αφορούν το πρόγραμμα ασφαλείας των Αγώνων, καθώς ο διαγωνισμός που έχει προκηρύξει η Οργανωτική Επιτροπή βρίσκεται στο τελικό στάδιο με την κατάθεση των προσφορών από τις δύο ενδιαφερόμενες κοινοπραξίες.

    [08] Ο γάμος ωφελεί την ψυχική υγεία

    11/10/2002 10:16:00 μμ

    Νιώθετε αγχωμένες; Το στρες σας έχει καταβάλει; Πιστεύεται ότι η ψυχική σας υγεία είναι κλονισμένη από τα προβλήματα της καθημερινότητας; Ε τότε μία είναι η λύση. Ο γάμος! Η συνταγή της ψυχικής αρμονίας έρχεται από την μακρινή Αυστραλία όπου σύμφωνα με έρευνα επιστημόνων όχι μόνον οι άνδρες, αλλά και οι γυναίκες ωφελούνται από το γάμο, καθώς η συμβίωση αναπτερώνει τη ψυχική υγεία. Σύμφωνα με τη νέα έρευνα, που έρχεται σε αντίθεση με τα πορίσματα έρευνας του 1972 της κοινωνιολόγου Τζέσι Μπέρναρντ, η οποία υποστήριζε ότι οι άνδρες δρέπουν τους καρπούς του γάμου σε βάρος των γυναικών, δείχνει ότι περίπου το 13% των παντρεμένων ανδρών και γυναικών υποφέρουν από άγχος.

    Ερευνώντας τα στοιχεία σφυγμομέτρησης για τη ψυχική υγεία, περισσότερων από 10.000 ενηλίκων, στην οποία υπήρχε δείκτης άγχους και η κατάχρηση ουσιών, ο ψυχολόγος Ντέιβιντ ντε Βάους του Πανεπιστημίου Λα Τρόουμπ της Μελβούρνης, βρήκε ότι το 25% των ανύπανδρων ανδρών και γυναικών ήταν δυστυχισμένοι.

    ''Η ιδέα ότι οι άνδρες ωφελούνται όταν ζουν με κάποια γυναίκα, ενώ οι γυναίκες υποφέρουν από όλο το άγχος υπέστη πλήγμα'', γράφει η επιθεώρηση New Scientist.

    Ο ντε Βάους, δηλώνει ότι η διαφορά ανάμεσα στα ευρήματά του και αυτά της Μπέρναρντ μπορεί να οφείλεται στον ορισμό του άγχους και της ψυχικής διαταραχής, η οποία μπορεί να εκδηλωθεί στους άνδρες ως κατάχρηση οινοπνευματωδών ποτών ή ναρκωτικών ουσιών.

    ''Οι ψυχολόγοι ερευνούν τώρα αν τα πορίσματα της Μπέρναρντ ήταν πάντοτε εσφαλμένα, ή αν οι γυναίκες έγιναν πράγματι πιο χαρούμενες μέσα στο γάμο τα τελευταία 30 χρόνια'', καταλήγει η επιθεώρηση.

    [09] Οnline μελέτη προτιμούν οι Βρετανοί μαθητές

    11/10/2002 8:05:00 μμ

    Το Internet, κατακτά όλο και περισσότερα παιδιά στη Βρετανία που δείχνουν να προτιμούν το διαδίκτυο παρά τις τοπικές βιβλιοθήκες, για ανεύρεση στοιχείων και πληροφοριών που τους ενδιαφέρουν για τις σχολικές τους εργασίες. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, που έγινε σε παιδιά ηλικίας 7-10 ετών, έδειξε ότι οι νεαροί μαθητές έχουν σημαντικά μεγαλύτερη εξοικείωση με τους όρους των υπολογιστών από ό,τι με την ορολογία που χρησιμοποιείται στις βιβλιοθήκες.

    Πιο διασκεδαστική η μελέτη στο Διαδίκτυο

    Από την έρευνα βρέθηκε, ότι σχεδόν το 70% των μαθητών πιστεύει ότι το διαδίκτυο κάνει ευκολότερες τις σχολικές εργασίες, το 67% νομίζουν ότι το Δίκτυο τα βοηθά να κάνουν γρηγορότερα τις εργασίες τους, και το 66% είπαν ότι η online μελέτη είναι πιο διασκεδαστική επειδή προσφέρει ήχους και εικόνες. Αξιοσημείωτο και το γεγονός ότι το ένα τέταρτο όσων ρωτήθηκαν είπαν ότι το Δίκτυο ήταν ο πρώτος προορισμός όταν χρειάζονταν βοήθεια για τις σχολικές εργασίες.

    Αυτό που κάνει εντύπωση επίσης είναι το ότι, έξι στα δέκα παιδιά γνωρίζουν ότι η "αρχική σελίδα" είναι η είσοδος σε μια ιστοσελίδα, ενώ μόλις το 9% γνωρίζουν τη λειτουργία της "εισαγωγής" σε ένα βιβλίο, ενώ το 70% όσων ερωτήθηκαν, γνώριζαν τι σημαίνει "www", και το 57% γνώριζε ότι ο σκληρός δίσκος αποτελεί μέρος ενός υπολογιστή.

    [10] Ποιός θέλει να γίνει κοσμοναύτης;

    11/10/2002 8:57:00 μμ

    Πενία τέχνας κατεργάζεται. Οι οικονομικές στενότητες της μετά-σοβιετικής εποχής, έκανε τους Ρώσους υπεύθυνους των διαστημικών προγραμμάτων να εφεύρουν διάφορους τρόπους εξοικονόμησης χρημάτων. Η ''Rosaviakosmos'', η διαστημική υπηρεσία της Ρωσίας, αφού πρώτα δοκίμασε τα διαστημικά τουριστικά προγράμματα, έναντι υψηλής αμοιβής, τώρα ένωσε τις δυνάμεις της με το κρατικό κανάλι ''First Channel'', για να προετοιμάσουν ένα τηλεπαιχνίδι, το οποίο θα στείλει το νικητή σε αποστολή στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

    Με βάση τη συμφωνία που υπογράφηκε την Τρίτη, οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει αίτηση συμμετοχής στο τηλεπαιχνίδι. Δεκαέξι υποψήφιοι θα επιλεγούν για εκπαίδευση στο κέντρο κοσμοναυτών Star City, έξω από τη Μόσχα.

    ''Θα γίνουν πολλές εκπομπές στις οποίες οι ενδιαφερόμενοι που θα επιλεγούν από ειδική επιτροπή, θα υποβληθούν σε εκπαίδευση κοσμοναυτών'', είπε ο Κονσταντίν Ερνστ, ο γενικός διευθυντής του καναλιού.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 11 October 2002 - 20:53:00 UTC