Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-10-31

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συσπείρωση ενόψει της ένταξης της Κύπρου
  • [02] Νέο απολογητικό υπόμνημα Σάββα Ξηρού
  • [03] Συλλαλητήριο κατά του πολέμου στην Αθήνα
  • [04] Στάσεις εργασίας
  • [05] ''Δικτύωση'' αγροτών και αλιέων
  • [06] Πιθανή η δεξιά στροφή για Σαρόν
  • [07] Μόσχα: Ανακοινώθηκε η ταυτότητα του αερίου
  • [08] Αναμένοντας την απόφαση ΟΗΕ για Ιράκ
  • [09] Ελάχιστες δυνατότητες αποταμίευσης έχουν οι Έλληνες
  • [10] Τσάμπιονς Λιγκ: ΑΕΚ-Γκενκ 1-1

    [01] Συσπείρωση ενόψει της ένταξης της Κύπρου

    31/10/2002 8:14:00 πμ

    Εθνική ομοψυχία και αποφυγή μικροκομματικών αντιπαραθέσεων στο θέμα της Κύπρου, ζήτησε χθες ο Πρωθυπουργός, ο οποίος ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα και ειδικότερα για την επικείμενη ένταξη της Μεγαλονήσου στην ΕΕ. Την ανάγκη βιώσιμης και μόνιμης λύσης του Κυπριακού "βάσει των αρχών και των αποφάσεων του ΟΗΕ" τόνισε από τη Νότια Αφρική και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας επισημαίνοντας ότι "ασχέτως της επιλύσεως του πολιτικού προβλήματος, η Κυπριακή Δημοκρατία θα ενταχθεί στην ΕΕ με το πρώτο κύμα των υποψηφίων προς ένταξη χωρών".

    Με γνώμονα την ισοτιμία οι επιχειρήσεις του ευρωστρατού

    "Δεν υπάρχει σχέδιο λύσης για το Κυπριακό από τον ΟΗΕ που να έχει δοθεί στις δύο πλευρές'', τόνισαν στη ΝΕΤ 105,8 ο Υπουργός Τύπου Χρήστος Πρωτόπαπας και ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Παναγιώτης Μπεγλίτης. Στο μεταξύ, στην Αγκυρα μεταβαίνει σήμερα ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβάρο Ντε Σότο.

    Με ικανοποίηση δέχθηκαν οι ΗΠΑ την αναβολή των στρατιωτικών ασκήσεων εκ μέρους των ελληνικών και τουρκικών ενόπλων δυνάμεων όπως και της εθνικής φρουράς στην Κύπρο. Η σχετική απόφαση, εκτίμησε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ρίτσαρντ Μπάουτσερ, ''θα συμβάλλει στην σταθερότητα της περιοχής''. ''Καλωσορίζουμε την αναβολή των στρατιωτικών ασκήσεων εκ μέρους της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Κύπρου. Πρόκειται για καλή απόφαση και θετική πρωτοβουλία εκ μέρους όλων των μερών που συμφώνησαν να την υλοποιήσουν'', τόνισε ο κ. Μπάουτσερ.

    Για το θέμα του Ευρωστρατού, ο κ. Σημίτης ανέφερε ότι οι ειρηνευτικές στρατιωτικές επιχειρήσεις της ΕΕ θα πραγματοποιούνται με σεβασμό στην ισοτιμία των κρατών μελών και τα συμφέροντά τους, θέση της Ελλάδας η οποία ικανοποιήθηκε.

    Αντιδράσεις των πολιτικών αρχηγών

    Τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο θέμα επέκρινε ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, κάνοντας λόγο για συμψηφισμούς με άλλα θέματα , ενώ άσκησε κριτική και για την Κοινή Αγροτική Πολιτική.

    ''Ουδείς συμψηφισμός έγινε για τον ευρωστρατό'', απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ να ξαναδιαβάσει το κείμενο των Βρυξελλών για τα αγροτικά .

    Έντονα επικριτικοί προς την κυβέρνηση για τις αποφάσεις στο θέμα του ευρωστρατού και της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής εμφανίστηκαν η Αλέκα Παπαρήγα και ο Νίκος Κωνσταντόπουλος.

    [02] Νέο απολογητικό υπόμνημα Σάββα Ξηρού

    31/10/2002 10:39:00 πμ

    Την πολιτική ευθύνη όλων των ενεργειών της 17Ν αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να αναλάβει ο Σάββας Ξηρός, ο οποίος αντιμετωπίζει 10 νέες κατηγορίες, με το απολογητικό υπόμνημα που θα καταθέσει αύριο στον εφέτη ειδικό ανακριτή Λεωνίδα Ζερβομπεάκο. Στο μεταξύ, προθεσμία για να απολογηθεί την προσεχή Τετάρτη έλαβε ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, ο οποίος αντιμετωπίζει σωρεία κατηγοριών μετά από συμπληρωματική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του για την υπόθεση της 17Ν.

    Ο ανακριτής έλαβε απολογίες από τους Θωμά Σερίφη και Βασίλη Τζωρτζάτο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σερίφης δεν πήρε πίσω τίποτα απ΄όσα αρχικά είχε καταθέσει. Αντίθετα, ο Τζωρτζάτος ανακάλεσε προηγούμενους ισχυρισμούς του και παραδέχθηκε τη συμμετοχή του στην οργάνωση το διάστημα 1986 έως 1992, οπότε και υποστηρίζει ότι αποχώρησε λόγω πολιτικής διαφωνίας που είχε.

    Από την πλευρά της, η Αγγελική Σωτηροπούλου προσέφυγε στο δικαστικό Συμβούλιο ζητώντας να βλέπει τον 12χρονο γιο της Έκτορα, χωρίς καμιά επιτήρηση από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, να της παραχωρηθεί χώρο άθλησης και ψυχαγωγίας, ενώ τονίζει ότι ο χώρος υγιεινής του κελιού της είναι απαράδεκτος.

    [03] Συλλαλητήριο κατά του πολέμου στην Αθήνα

    31/10/2002 10:10:00 πμ

    Αντιπολεμικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα και πορεία στην αμερικανική πρεσβεία πραγματοποιούν στις 18:30 το απόγευμα συνδικαλιστικές οργανώσεις, φορείς και κινήματα ειρήνης, με αφορμή τη σχεδιαζόμενη επίθεση στο Ιράκ.

    [04] Στάσεις εργασίας

    31/10/2002 8:50:00 πμ

    Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσει σήμερα το ΕΚΑΒ από τις 9:00 μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι, λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων που διεκδικούν την αντικατάσταση των παλαιών ασθενοφόρων. Όπως αναφέρει το σωματείο εργαζόμενων στο ΕΚΑΒ, στην ανακοίνωσή του, 10 από τα 75 ασθενοφόρα στην περιοχή της πρωτεύουσας κυκλοφορούν από το 1988. Επίσης, 4ωρη στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα το πρωί από την έναρξη του ωραρίου τους έως τις 11:00 οι εργαζόμενοι στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, που πλέον έχουν περάσει στη δικαιοδοσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ζητώντας την καταβολή του πριμ παραγωγικότητας.

    Τη στάση κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία των Δημοτικών Υπαλλήλων (ΠΟΕ-ΟΤΑ), η οποία διεκδικεί την καταβολή αναδρομικά του πριμ παραγωγικότητας για τους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς από το Υπουργείο Υγείας.

    Εξ' άλλου, τρίωρη στάση εργασίας 12:00 με 15:00 και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:30 έξω από το υπουργείο Οικονομικών πραγματοποιούν οι μηχανικοί του Δημοσίου.

    [05] ''Δικτύωση'' αγροτών και αλιέων

    31/10/2002 10:12:00 πμ

    Με ηλεκτρονικούς υπολογιστές και εκτυπωτές, αλλά και φορέα παροχής ίντερνετ με στόχο την αποτελεσματικότερη εμπορική αξιοποίηση των προϊόντων τους και την πρόσβαση στην αναγκαία βάση πληροφοριών, θα εφοδιασθούν 11.000 νέοι αγρότες και αλιείς. Παράλληλα, το έργο, προϋπολογισμού 26,5 εκ. ευρώ, περιλαμβάνει την δημιουργία ηλεκτρονικής πύλης (portal) μέσα από την οποία θα προωθούνται υπηρεσίες και προϊόντα που παράγει ο Αγροτικός Τομέας. Τέλος, θα απαντώνται και ερωτήματα, ώστε να βελτιώνονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες από το υπουργείο Γεωργίας.

    [06] Πιθανή η δεξιά στροφή για Σαρόν

    31/10/2002 9:53:00 πμ

    Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Αριελ Σαρόν επέκρινε την ηγεσία του Κόμματος των Εργατικών, που αποφάσισε χθες την απόσυρση των υπουργών του κόμματος από την ευρεία κυβέρνηση συνασπισμού, ενώ μιλώντας στο κοινοβούλιο δεσμεύτηκε να ''ηγηθεί του Ισραήλ με τρόπο υπεύθυνο'' παρά την σοβαρή κυβερνητική κρίση. Ο Αριέλ Σαρόν είχε ήδη την πρώτη επαφή με μικρά ακροδεξιά κόμματα για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, ελπίζοντας να εξασφαλίσει μία έστω και ισχνή πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο.

    Εμμονή Σαρόν παρά την κυβερνητική κρίση

    Το ισραηλινό ραδιόφωνο μετέδωσε ότι ο Σαρόν θέλει να αντικαταστήσει τον παραιτηθέντα υπουργό Αμυνας και ηγέτη των Εργατικών, Μπένιαμιν Μπεν Ελιέζερ με τον απόστρατο στρατηγό Σαούλ Μοφάζ.

    Η κυβέρνηση εθνικής ενότητας του Ισραήλ κατέρρευσε χθες μετά από 18 μήνες λόγω της αποχώρησης του Εργατικού Κόμματος από τον κυβερνητικό συνασπισμό. Ανάμεσα στους υπουργούς που παραιτήθηκαν είναι ο υπουργός Αμυνας Μπένιαμιν Μπεν Ελιέζερ και ο υπουργός Εξωτερικών Σιμόν Πέρες. Αιτία για την αποχώρηση των Εργατικών ήταν ο προϋπολογισμός του 2003, καθώς το Εργατικό Κόμμα ζητούσε τη διάθεση μικρότερων δαπανών για τους οικισμούς των εβραίων εποίκων, που βρίσκονται στα εδάφη των Παλαιστινίων.

    Ο ισραηλινός πρωθυπουργός δεσμεύτηκε πάντως να ''ηγηθεί του Ισραήλ με τρόπο υπεύθυνο'' παρά την κυβερνητική κρίση. Υποστήριξε μάλιστα ότι το Λικούντ και Εργατικοί είχαν περίπου συμφωνήσει για τη χρηματοδότηση των οικισμών στη διάρκεια του οικονομικού έτους 2003, όμως για ''πολιτικούς λόγους'' οι Εργατικοί υπαναχώρησαν την τελευταία στιγμή. ''Σήμερα τα μεγέθη της ισραηλινής οικονομίας εξετάζονται από πολλούς στο εξωτερικό, όλοι μας στον συνασπισμό αλλά και στην αντιπολίτευση πρέπει να εγκρίνουμε αυτόν τον προϋπολογισμό'', δήλωσε επίσης ο Σαρόν, αφού οι Εργατικοί αποσαφήνισαν ότι θα τον καταψηφίσουν.

    Ο ίδιος κατάφερε να εξασφαλίσει την καταρχήν έγκριση του προϋπολογισμού από την Κνέσετ, με τη βοήθεια μικρότερων κομμάτων της Δεξιάς.

    Ερεκάτ: Ασχημη εξέλιξη η κρίση στο Ισραήλ

    Σχολιάζοντας την κυβερνητική κρίση στο Ισραήλ, ο Παλαιστίνιος υπουργός Προεδρίας, Σαέμπ Ερεκάτ, υποστήριξε πως οι εξελίξεις δείχνουν ότι οι Ισραηλινοί πολιτικοί απομακρύνονται ''ολοένα και πιο γρήγορα από την ατμόσφαιρα της ειρήνης''. Σε περίπτωση που το Λικούντ σχηματίσει άλλη μία δεξιά κυβέρνηση συνεργασίας, αυτό θα αποβεί σε βάρος της ειρηνευτικής διαδικασίας και του παλαιστινιακού λαού διότι θα ενταθούν οι ενέργειες του εποικισμού και της δημιουργίας τετελεσμένων, δήλωσε ο Ερεκάτ.

    [07] Μόσχα: Ανακοινώθηκε η ταυτότητα του αερίου

    31/10/2002 9:06:00 πμ

    Παράγωγο του Φεντανίλ, αναισθητικό που χρησιμοποιείται στην ιατρική και θεωρητικά δεν μπορεί να προκαλέσει το θάνατο, ήταν το αέριο που χρησιμοποιήθηκε από τις ρωσικές αρχές για να δοθεί τέλος στην ομηρία των 700 ατόμων στο θέατρο της Μόσχας, ανακοίνωσε χθες ο Ρώσος υπουργός Υγείας Γιούρι Τσεβτσένκο, μετά από πιέσεις της διεθνούς και ρωσικής κοινής γνώμης. Την ίδια ώρα, ο αριθμός των θυμάτων από το αέριο ανέβηκε στους 119, ενώ 230 άτομα εξακολουθούν να νοσηλεύονται, 15 από τα οποία σε κρίσιμη κατάσταση. Η διεθνής οργάνωση για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων "Human Rights Watch" (HRW) ζήτησε να διεξαχθεί ανεξάρτητη έρευνα για την κατάληξη της κρίσης.

    Αιτία θανάτου η καθυστερημένη ιατρική περίθαλψη

    Πάρα πολλά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα, μετά το θάνατο 117 από τους περίπου 800 ομήρους εξαιτίας του αερίου που χρησιμοποίησαν οι ρωσικές ειδικές δυνάμεις στην επιχείρηση για την ανακατάληψη του θεάτρου, όπως ανέφερε σε ανακοίνωση της η γενική διευθύντρια της HRW για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία, Ελίζαμπεθ Αντερσεν.

    Σύμφωνα με εκτιμήσεις της οργάνωσης, υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι πολλοί όμηροι πέθαναν επειδή δεν έλαβαν την απαραίτητη ιατρική φροντίδα αμέσως μετά την απελευθέρωση τους και πολλοί θα είχαν επιζήσει εάν οι νοσηλευτικές μονάδες ήταν καλύτερα οργανωμένες και ενήμερες για το σχέδιο των ρωσικών δυνάμεων να χρησιμοποιήσουν το αέριο. Οι ρωσικές αρχές έδωσαν λεπτομέρειες για το αέριο αυτό μόλις χθες, παρόλο που οι πληροφορίες αυτές ''ήταν ζωτικής σημασίας για τους γιατρούς που περιθάλπουν τους ομήρους, ορισμένοι από τους οποίος νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, και για τους επιζώντες που μπορεί μακροπρόθεσμα να έχουν συνέπειες στην υγεία τους'', καταλήγει η ανακοίνωση.

    Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ των δεκάδων υπόπτων για συνεργασία με τους Τσετσένους που έχουν συλλάβει οι ρωσικές αρχές, συνελήφθη και ο Αχμεντ Ζακάγιεφ, αντιπρόεδρος της υπό απόσχιση δημοκρατίας της Τσετσενίας μετά από αίτημα της Ρωσίας και τέθηκε σε προσωρινή κράτηση 13 ημερών. Η σύλληψη έγινε στην Κοπεγχάγη, όπου συμμετείχε σε παγκόσμιο συνέδριο για τους Τσετσένους.

    Ο Ζακάγιεφ, εκπρόσωπος στη Δύση του αυτονομιστή Προέδρου της Τσετσενίας Ασλάν Μασχάντοφ, θα παρουσιαστεί εντός των ημερών ενώπιον δικαστηρίου αν και οι νόμοι της Δανίας δεν επιτρέπουν στην Κοπεγχάγη να τον εκδώσει στη Μόσχα, όπως δήλωσε ο Δανός πρέσβης στη Μόσχα Λαρς Βίσινγκ. Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε από τη Δανία την έκδοση του Ζακάγιεφ.

    [08] Αναμένοντας την απόφαση ΟΗΕ για Ιράκ

    31/10/2002 10:39:00 πμ

    Την επόμενη εβδομάδα ελπίζει η Ουάσινγκτον ότι θα ψηφίσει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ επί του σχεδίου απόφασης για την επανάληψη των επιθεωρήσεων στο ιρακινό οπλοστάσιο. Διατεθειμένος να αποδεχθεί τη γαλλική πρόταση της προσέγγισης του αφοπλισμού του Ιράκ σε δύο στάδια, εμφανίζεται ο Λευκός Οίκος. Στο μεταξύ, οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να αναπτύξουν εγκαίρως, σε περίπτωση επίθεσης κατά του Ιράκ, βομβαρδιστικά αεροσκάφη τύπου Β-2 στη Βρετανία και στο νησί Ντιέγκο Γκαρσία του Ινδικού Ωκεανού, όπως ανέφερε ο αρμόδιος Αμερικανός διοικητής.

    Διαλλακτικότερες οι ΗΠΑ

    Αμερικανοί αξιωματούχοι και ξένοι διπλωμάτες διευκρίνισαν ότι στο πλαίσιο του προτεινόμενου συμβιβασμού, οι ΗΠΑ δέχονται να λάβουν μέρος στις διαβουλεύσεις που θα διεξάγει το Συμβούλιο Ασφαλείας. Η κυβέρνηση Μπους αποδέχεται τη συμμετοχή σε νέες διαβουλεύσεις στο Συμβούλιο Ασφαλείας πριν προχωρήσει σε στρατιωτική επέμβαση εναντίον του Σαντάμ Χουσέιν, διατηρώντας ωστόσο το δικαίωμα για μονομερή δράση.

    Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ, διαβεβαίωσε ότι η Ουάσινγκτον είναι διατεθειμένη να δώσει στους επιθεωρητές του ΟΗΕ όσο χρόνο χρειάζονται για να ολοκληρώσουν το έργο τους στη Βαγδάτη πριν οι ΗΠΑ προχωρήσουν με τη λήψη περαιτέρω μέτρων κατά του προέδρου του Ιράκ, Σαντάμ Χουσεΐν.

    ''Οι διαφορές μας περιορίζονται. Πιστεύω ότι οι απόψεις μας προσεγγίζουν όλο και περισσότερο'', τόνισε ο Πάουελ εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας θα έχει ολοκληρωθεί ''ως το τέλος της επόμενης εβδομάδας''. Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι η αμερικανική κυβέρνηση ενδεχομένως να αναγκαστεί να περιμένει πολλούς μήνες μέχρις ότου οι επιθεωρητές όπλων συντάξουν την έκθεσή τους για το οπλοστάσιο του Ιράκ. Πρόσθεσε όμως ότι ''οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να βρεθούν αλυσοδεμένες σε μια παρατεταμένη συζήτηση μπροστά στις νέες παραβιάσεις του Ιράκ''.

    Η αλλαγή της βάσης των βομβαρδιστικών θα έδινε στους στρατιωτικούς διοικητές, όπως στο στρατηγό Τόμι Φρανκς της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ, ο οποίος θα ηγηθεί του όποιου πολέμου κατά του Ιράκ, τη δυνατότητα να καταστρέψει περισσότερους στόχους πιο γρήγορα. Το σχέδιο μετακίνησης των Β-2 αποτελεί άλλη μία ένδειξη ότι οι ΗΠΑ προετοιμάζονται στρατιωτικά για μια πιθανή επίθεση στον Κόλπο.

    Τον περασμένο μήνα η κυβέρνηση του προέδρου Τζορτζ Μπους είχε ανακοινώσει ότι μετέφερε βαρύ εξοπλισμό και εφόδια από το Κατάρ στο Κουβέιτ προκειμένου να ελέγξει την ευελιξία του στρατού στην περίπτωση που ο πρόεδρος διατάξει τον πόλεμο.

    [09] Ελάχιστες δυνατότητες αποταμίευσης έχουν οι Έλληνες

    31/10/2002 10:09:00 πμ

    Έξι στους δέκα Έλληνες ζουν με δανεικά, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Καταναλωτή, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΝΚΑ, το 91% των Ελλήνων εμφανίζεται να μην έχει ή να έχει ελάχιστες δυνατότητες αποταμίευσης, ενώ το 21-28% έχει πλήρη αδυναμία αντιμετώπισης των στοιχειωδών αναγκών στέγαση-διατροφή και το 65% να συντηρεί το μοντέλο της ζωής του με την προσφυγή στο δανεισμό. Το ΙΝΚΑ τονίζει σε ανακοίνωσή του ότι το 1/5 των Ελλήνων δεν μπορούν να χαρακτηρίζονται καταναλωτές με τη σύγχρονη έννοια του όρου, ενώ τα 3/5 ζουν με δανεικά.

    Σήμερα αντί να αποταμιεύουμε, δανειζόμαστε, ανέφερε στη ΝΕΤ 105,8 ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ Δημήτρης Κουσελάς, ο οποίος επεσήμανε την αναγκαιότητα της σωστής, σφαιρικής και αντικειμενικής πληροφόρησης για όλες τις δανειακές συμβάσεις, ώστε να μην πέφτουμε στην παγίδα του καταναλωτισμού.

    [10] Τσάμπιονς Λιγκ: ΑΕΚ-Γκενκ 1-1

    31/10/2002 12:02:00 πμ

    Ισόπαλο έληξε το παιχνίδι ΑΕΚ-Γκενκ 1-1, στο στάδιο "Νίκος Γκούμας" και σε συνδυασμό με τη νίκη της Ρόμα επί της Ρεάλ στη Μαδρίτη, η ΑΕΚ θα πρέπει να κερδίσει τους Ιταλούς στο "Ολύμπικο" στις 12 Νοεμβρίου για να προκριθεί στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Σονκ στο 22', σε μια φάση που ξεκίνησε από καθαρό οφ σάιντ, ενώ για την ελληνική ομάδα ισοφάρισε ο Βασίλης Λάκης στο 30'. Το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που περίμεναν οι φίλοι της ΑΕΚ, είναι όμως αρκετό για να της εξασφαλίσει πιθανόν την τρίτη θέση, η οποία οδηγεί στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

    Αποτελέσματα

    Σε αγώνες για την 5η ημέρα του Τσάμπιονς Λιγκ, σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:

    1ος όμιλος

    Ντόρτμουντ-Αρσεναλ 2-1 Αϊντχόβεν-Οσέρ 3-0

    2ος όμιλος

    Λίβερπουλ-Βαλένθια 0-1 Σπαρτάκ Μ.-Βασιλεία 5/11

    3ος όμιλος

    ΑΕΚ-Γκενκ 1-1 Ρεάλ Μ.-Ρόμα 0-1

    4ος όμιλος

    Ιντερ-Ρόζενμποργκ 3-0 Λιόν-Αγιαξ 0-2

    5ος όμιλος

    Γιουβέντους-Φέγενορντ 2-0 Νιούκαστλ-Ντιναμό Κιέβου 2-1

    6ος όμιλος

    Λεβερκούζεν-Ολυμπιακός 2-0 Μακάμπι Χάιφα-Μάντσεστερ Γ. 3-0

    7ος όμιλος

    Λα Κορούνια-Μπάγερν 2-1 Λανς-Μίλαν 2-1

    8ος όμιλος

    Μπριζ-Μπαρτσελόνα 0-1 Γαλατασαράι-Λοκομοτίβ Μ. 1-2


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 31 October 2002 - 9:57:17 UTC