Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-11-08

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο Λαϊκό Νοσοκομείο ο Σαρτζετάκης
  • [02] Συνάντηση Ευθυμίου - Ροκάρ για θέματα παιδείας
  • [03] Βέτο Ντεστέν για ένταξη Τουρκίας στην ΕΕ
  • [04] Αποτελέσματα για την πτώση αεροσκάφους Luxair
  • [05] Ζωντανός ο Μπιν Λάντεν;
  • [06] Φλωρεντία: Εργασίες Ευρ. Κοινωνικού Forum
  • [07] Αυξηση κονδυλίων για ανάπτυξη της υπαίθρου
  • [08] Ο καφές στη μάχη κατά του διαβήτη
  • [09] Πόσα junk Emails διαγράψατε σήμερα;

    [01] Στο Λαϊκό Νοσοκομείο ο Σαρτζετάκης

    8/11/2002 8:10:00 μμ

    Σε χειρουργική επέμβαση για την αποκατάσταση κατάγματος στην λεκάνη υποβλήθηκε πριν από λίγο ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Χρήστος Σαρτζετάκης στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Ο Χρήστος Σαρτζετάκης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ από τη Φλώρινα, όπου υπέστη το κάταγμα μετά από πτώση.

    [02] Συνάντηση Ευθυμίου - Ροκάρ για θέματα παιδείας

    8/11/2002 8:51:00 μμ

    Με τον Μισέλ Ροκάρ, πρώην πρωθυπουργό της Γαλλίας και νυν πρόεδρο της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συναντήθηκε ο υπουργός Παιδείας, Πέτρος Ευθυμίου. Αντικείμενο της συνάντησης που διήρκεσε δύο ώρες ήταν η προετοιμασία της ελληνικής προεδρίας για τα θέματα παιδείας. " Παρουσιάσαμε στον κ. Ροκάρ τους στόχους της ελληνικής προεδρίας για τα θέματα παιδείας και στα πιο ουσιώδη ζητήματα είχαμε κοινό πνεύμα αντιμετώπισης " δήλωσε μετά τη συνάντηση ο υπουργός Παιδείας Πέτρος Ευθυμίου. Τις ίδιες διαπιστώσεις έκανε και ο κ. Ροκάρ ο οποίος επεσήμανε ότι η ελληνική προεδρία ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τον εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού συστήματος και την εισαγωγή της πληροφορικής στην εκπαίδευση.

    [03] Βέτο Ντεστέν για ένταξη Τουρκίας στην ΕΕ

    Αννίτα Πασχαλινού 8/11/2002 9:02:00 μμ

    Κατηγορηματικά αντίθετος με την προοπτική ένταξης της Τουρκίας στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης εμφανίζεται ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Βαλερί Ζισκάρ Ντεστέν, τονίζοντας μάλιστα ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα σήμανε το τέλος της ΕΕ. « Η Τουρκία, μπορεί να βρίσκεται κοντά στην Ευρώπη και να είναι μία χώρα σημαντική. Εντούτοις δεν είναι μία ευρωπαϊκή χώρα » ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συντακτικής Συνέλευσης σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας LeMonde.

    ''Η ένταξη της Τουρκίας θα ήταν καταστροφή''

    « Η πρωτεύουσα της Τουρκίας γεωγραφικά δε βρίσκεται στην Ευρώπη. Το 95% του πληθυσμού της χώρας αυτής είναι εκτός Ευρώπης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βαλερί Ζισκάρ Ντεστέν μιλώντας σε ομάδα δημοσιογράφων το βράδυ της Πέμπτης.

    Μάλιστα, χαρακτηριστική της εχθρικής στάσης του απέναντι σε αυτό το ενδεχόμενο και η πεποίθηση του ότι οι χώρες που έσπρωξαν περισσότερο την Τουρκία προς την ένταξη, είναι εχθρικές προς την ΕΕ.

    Προτεραιότητα των δεκαπέντε θα πρέπει να είναι, σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας, να στεφθεί με επιτυχία η διαδικασία διεύρυνσης της ΕΕ, η οποία μέχρι το 2004 θα έχει δέκα νέα μέλη.

    Μέχρι στιγμής, υπενθύμισε, " δεν ήμασταν ικανοί να υιοθετήσουμε τους θεσμούς μας στις χώρες διεύρυνσης που βρίσκονται γεωγραφικά στην Ευρώπη" και εξέφρασε αμφιβολία σχετικά με το κατά πόσο σε δέκα χρόνια μία τέτοια κίνηση διεύρυνσης θα μπορούσε να θεωρηθεί επιτυχημένη.

    Τόνισε επίσης ότι η ΕΕ θα πρέπει να λύσει πρώτα το πρόβλημα χρηματοδότησης της διεύρυνσης και της μελλοντικής συνοχής της Ευρώπης.

    Δημογραφική Υπεροχή

    « Η Τουρκία θα ήταν η μεγαλύτερη χώρα μέλος της ΕΕ» φέρεται να είπε στους δημοσιογράφους ο πρώην Γάλλος πρόεδρος, υπογραμμίζοντας ότι θα ήταν η χώρα με την αριθμητικά μεγαλύτερη εκπροσώπηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

    Μία τέτοια προοπτική, πρόσθεσε « θα άνοιγε την όρεξη» και σε άλλους λαούς εκτός ευρωπαϊκών συνόρων, όπως για παράδειγμα το Μαρόκο.

    " Γιατί να βγούμε εκτός ευρωπαϊκής ηπείρου μόνο προς ανατολάς και όχι προς δυσμάς; " φέρεται να διερωτήθηκε.

    Στη θέση της ένταξης ο κ. Ντεστέν, πρότεινε να αναπτυχθούν σχέσεις αμοιβαίας συνεργασίας, εφάμιλλες με αυτές που διέπουν την Ουκρανία με την ΕΕ.

    Αντιδράσεις

    " Δεν έχω καμία διάθεση να πάρω μέρος σε ένα ματς πινγκ πονγκ με τον κ. Ζισκάρ Ντε Εστέν' δήλωσε ο Ζαν Κριστόφ Φιλορί, εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Εκτελεστικής Επιτροπής και τόνισε " στο ερώτημα αν η είσοδος της Τουρκίας στην ΕΕ θα σήμανε και το τέλος της, η απάντηση είναι αρνητική"

    Ο Δανός πρωθυπουργός Αντες Φογκ Ρασμούσεν, δήλωσε ότι η Τουρκία θα πρέπει να έχει την ίδια μεταχείριση με τις υπόλοιπες υποψήφιες χώρες και υπογράμμισε ότι δε θα μπορέσει να αποκτήσει μία ημερομηνία για την έναρξη των διαπραγματεύσεων αν προηγουμένως δεν πληροί τα κριτήρια της Κοπεγχάγης.

    Απάντηση Πρόντι στην Ελ Παϊς

    Στον αντίποδα των δηλώσεων αυτών, ο πρόεδρος της Ε.Επιτροπής σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ισπανική εφημερίδα Ελ Παίς, υποστήριξε ότι η Τουρκία, θα μπορέσει να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εάν πληροί τις προϋποθέσεις που ισχύουν για τις χώρες μέλη.

    " Θα ήταν τραγωδία, να θεωρηθεί η θρησκεία παράγοντας διαίρεσης" ανέφερε χαρακτηριστικά και προειδοποίησε ότι εάν δεν υπάρξει διάλογος με την Τουρκία, θα ακολουθήσει τραγωδία.

    Πηγές: Le Monde, ElPais

    [04] Αποτελέσματα για την πτώση αεροσκάφους Luxair

    Πηγή: ΑΠΕ 8/11/2002 10:06:00 μμ

    Οι κινητήρες του αεροσκάφους Fokker 50 της Luxair, το οποίο κατέπεσε την Τετάρτη στο Λουξεμβούργο, σταμάτησαν λίγο πριν συντριβεί το αεροσκάφος στο έδαφος, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από την κυβέρνηση του Λουξεμβούργου. Τα πρώτα στοιχεία από τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους ''έδειξαν μια ταχεία μείωση ισχύος στους δύο κινητήρες κατά την προσέγγιση του αεροσκάφους στο έδαφος, όπως και τη διακοπή της λειτουργίας τους'', ανακοίνωσε η κυβερνητική υπηρεσία Τύπου, επικαλούμενη πληροφορίες της εισαγγελίας και των ερευνητών των αιτιών του δυστυχήματος.

    ''Τα στοιχεία που διαθέτουμε σήμερα δεν επιτρέπουν ακόμη να διευκρινίσουμε τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος'', σημείωσε ωστόσο η υπηρεσία Τύπου της κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι ''οποιαδήποτε υπόθεση, σε αυτό το στάδιο'' για τα ακριβή αίτια της αεροπορικής τραγωδίας ''θα ήταν μόνον εικασίες''.

    Το Fokker 50 της Luxair, το οποίο πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Βερολίνο-Λουξεμβούργο, κατέπεσε την Τετάρτη το πρωϊ σε περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο του Λουξεμβούργου, καθώς πραγματοποιούσε ελιγμό προσέγγισης του εδάφους για να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο.

    Είκοσι από τους 22 επιβαίνοντες σκοτώθηκαν: 15 Γερμανοί, 4 Λουξεμβούργιοι και 1 Γάλλος. Οι δύο μόνοι επιζήσαντες είναι ο Λουξεμβούργιος πιλότος του αεροσκάφους και ένας Γάλλος επιβάτης.

    [05] Ζωντανός ο Μπιν Λάντεν;

    8/11/2002 5:36:00 μμ

    Την εκτίμηση ότι ο Μπιν Λάντεν είναι ζωντανός και ότι μέλη της Αλ Κάϊντα προετοιμάζουν ταυτόχρονες επιθέσεις σε πολλές χώρες του πλανήτη, συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ, εκφράζει σε συνέντευξή του στην γαλλική εφημερίδα Λε Φιγκαρό, ο επικεφαλής της Ιντερπόλ. Ο αμερικανός αξιωματούχος, προειδοποιεί ότι παρότι έχουν σημειωθεί κάποιες επιτυχίες στον αγώνα κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων, ιδιαίτερα στην Ευρώπη, ο κίνδυνος επιθέσεων υφίσταται ακόμα.

    [06] Φλωρεντία: Εργασίες Ευρ. Κοινωνικού Forum

    8/11/2002 10:42:00 μμ

    Σε ήρεμο κλίμα και με έντονη την ελληνική παρουσία άρχισαν, στη Φλωρεντία οι εργασίες του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Forum κατά του διαφαινόμενου πολέμου εναντίον του Ιράκ και της παγκοσμιοποίησης. Στην ιστορική πόλη έχουν αναπτυχθεί περισσότεροι από έξι χιλιάδες αστυνομικοί, ενώ οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το Σάββατο με τη μεγάλη αντιπολεμική διαδήλωση, στην οποία συμμετέχουν αντιπροσωπείες από τα περισσότερα κράτη.

    [07] Αυξηση κονδυλίων για ανάπτυξη της υπαίθρου

    Πηγή: NET 105,8 fm 8/11/2002 9:53:00 μμ

    Την διασφάλιση των πόρων για την Ευρωπαϊκή Γεωργία μέχρι το 2013, επαναβεβαίωσε ο υπουργός Γεωργίας Γιώργος Δρυς, μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8, στο πλαίσιο του αφιερώματος για τα αγροτικά θέματα. Ο κ. Δρυς διευκρίνισε ότι θα μειωθεί το ύψος των επιδοτήσεων που έπαιρναν μέχρι το 2002, αλλά θα αυξηθούν τα κονδύλια για την ανάπτυξη της υπαίθρου. "Η ελληνική γεωργία χρειάζεται εκσυγχρονισμό και προσαρμογή στο διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον", κατέληξε ο κ. Δρυς.

    Μιλώντας στο ίδιο σταθμό, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Κώστας Χατζηδάκης, τόνισε ότι στο εξής θα πρέπει ο αγρότης να αρχίσει να συμπεριφέρεται ως επιχειρηματίας.

    Από την πλευρά του, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Πατάκης, εξέφρασε την βεβαιότητα ότι θα μειωθούν οι επιδοτήσεις.

    "Ούτε η ελληνική, ούτε καμιά άλλη γεωργία δε μπορεί να είναι βιώσιμη με επιδοτήσεις", δήλωσε από τον ΣΥΝ ο Γιάννης Τόλιος.

    Εγκρίθηκε, εν τω μεταξύ, από τον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων το ποσό του 1.653.000 ευρώ, προκειμένου να καταβληθούν οι αποζημιώσεις στους παραγωγούς πορτοκαλιών του Νομού Λακωνίας που επλήγησαν από τους παγετούς του περασμένου Ιανουαρίου.

    [08] Ο καφές στη μάχη κατά του διαβήτη

    8/11/2002 11:20:00 μμ

    Καλά τα νέα για τους λάτρεις του καφέ. Σύμφωνα με Ολλανδούς ερευνητές, το ρόφημα που βοηθά εκατομμύρια ανθρώπους να αρχίσουν την ημέρα τους είναι πιθανό να μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη. Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Βρίγε του Αμστερνταμ πιστεύουν ότι συστατικά του καφέ βοηθούν στο μεταβολισμό της ζάχαρης, γεγονός που σημαίνει μείωση των πιθανοτήτων εμφάνισης μίας ασθένειας που ταλαιπωρεί δισεκατομμύρια ανθρώπους στον πλανήτη.

    Ο καφές ρίχνει το σάκχαρο!

    '' Πρόκειται για την πρώτη ιατρική έρευνα που βασίστηκε στην ιδέα ότι ο καφές μπορεί πραγματικά να είναι ευεργετικός στην πρόληψη του διαβήτη '', τόνισε ο Ρομπ βαν Νταμ από το τμήμα Διατροφής και Ιατρικής του πανεπιστημίου.

    Ανεξαρτήτως του είδους του, είτε είναι καφές φίλτρου, καπουτσίνο, με γάλα ή εσπρέσο, ο καφές περιέχει στοιχεία όπως το κάλιο, το μαγνήσιο που έχουν ευεργετική επίδραση στον οργανισμό.

    Ο Βαν Νταμ και οι συνεργάτες του αγνοούν ποια είναι τα συστατικά του καφέ που έχουν ευεργετικές ιδιότητες. Παρόλα αυτά, μετά από πειράματα, διαπίστωσαν ότι όσο αυξάνει η κατανάλωση καφέ τόσο μειώνονται οι πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη.

    Πάντως, ο Ολλανδός ερευνητής έσπευσε να διευκρινίσει ότι τα αποτελέσματα της έρευνας του, θα πρέπει να επιβεβαιωθούν και από άλλες έρευνες. Όπως υπογράμμισε, "μπορεί ο καφές να βοηθά στην πρόληψη του διαβήτη" εντούτοις κατά καιρούς έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα χοληστερίνης και τον κίνδυνο οστεοπόρωσης.

    [09] Πόσα junk Emails διαγράψατε σήμερα;

    8/11/2002 10:08:00 μμ

    Λαμβάνετε καθημερινά πλήθος ενοχλητικών ηλεκτρονικών μηνυμάτων για δίαιτες που υπόσχονται θαύματα, δάνεια με εντυπωσιακά ευνοϊκούς όρους και προϊόντα που σας υπόσχονται οριστική απαλλαγή από τη φαλάκρα; Δεν είστε ο μόνος. Το ποσοστό των junk e-mails, όπως ονομάζονται, έχει αυξηθεί κατά 80% από την αρχή του χρόνου.

    Μέτρα για την πάταξη του φαινομένου προωθεί η EE

    Σύμφωνα με την εταιρία φιλτραρίσματος MessageLabs, ένα στα έξι e-mail ανήκει στην κατηγορία των junk. "Δεν μπορώ να σκεφτώ ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει", λέει ο εκπρόσωπος της εταιρίας, Πολ Γουντ.

    Αν και είναι μάλλον απίθανο να κατορθώσουν να εκμηδενίσουν τελείως το φαινόμενo των αυθαίρετων μηνυμάτων, ολοένα και περισσότερες εταιρίες επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους στην αντιμετώπιση αυτής της απειλής.

    Σύμφωνα με τη MessageLabs, οι εργαζόμενοι ξοδεύουν περίπου το 10% του εργασιακού τους χρόνου διαγράφοντας junk e-mails.

    Ορισμένοι ειδικοί, πάντως, προβλέπουν πως η ιδιωτική σφαίρα του εργασιακού μας περιβάλλοντος θα υποστεί πλήγμα, καθώς οι εταιρίες θα ελέγχουν τα εισερχόμενα μηνύματα και θα τοποθετούν φίλτρα που εμποδίζουν όχι μόνο τα άχρηστα, αλλά και ορισμένα χρήσιμα e-mails.

    Για τη Hotmail, που προσφέρει δωρεάν ηλεκτρονικούς λογαριασμούς και διαχειρίζεται 1,3 δισεκατομμύρια μηνύματα καθημερινά, το πρόβλημα είναι ακόμα χειρότερο. Για να το αντιμετωπίσει, η Microsoft ζητά από τους χρήστες, πριν ακόμα δημιουργήσουν ένα νέο λογαριασμό, να δηλώσουν τους ανθρώπους από τους οποίους θέλουν να λαμβάνουν e-mail.

    Μέχρι στιγμής, το μεγαλύτερο πρόβλημα με τα junk e-mails έχουν οι ΗΠΑ εξαιτίας της απουσίας προστατευτικών νόμων.

    Η μεγάλη αύξηση του προβλήματος και στην Ευρώπη, έχει θορυβήσει και την Ευρωπαϊκή Ένωση και έτσι από την ερχόμενη άνοιξη θα είναι παράνομο να στέλνει κανείς αυθαίρετα e-mail μεταξύ των μελών- κρατών.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 8 November 2002 - 21:53:50 UTC