Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-11-09

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θετικό κλίμα για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ
  • [02] Νέα επιδείνωση της κακοκαιρίας
  • [03] Στον εισαγγελέα εφετών η υπόθεση της ''17Ν''

    [01] Θετικό κλίμα για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ

    9/11/2002 11:11:00 πμ

    Ικανοποιημένος για τα αποτελέσματα των συνομιλιών που είχε χθες στο Βερολίνο με τον Γερμανό Καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Στο επίκεντρο των συνομιλιών βρέθηκε η διεύρηνση και το Κυπριακό, για το οποίο οι δύο χώρες φαίνεται να έχουν παρεμφερείς θέσεις, τόσο ως προς την ενταξιακή πορεία, όσο και ως προς την επίλυση του πολιτικού προβλήματος. ''Η ένταξη της Κύπρου θα οριστικοποιηθεί στη Σύνοδο της Κοπεγχάγης χωρίς κανένα πρόβλημα'', τόνισε ο κ. Σημιτης.Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται το σχέδιο απόφασης του Κόφι Ανάν για την επίλυση για το Κυπριακό.

    ''Η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποδεχθεί την όποια λύση για το Κυπριακό για χάρη της ένταξης'', ξεκαθάρισε ο Ελληνας πρωθυπουργός , ενώ ο κ. Σρέντερ επισήμανε ότι η υπογραφή της Διεύρυνσης πρέπει να γίνει τον Απρίλιο στην Αθήνα. Ο κ. Σημίτης επανέλαβε επίσης, ότι το ζήτημα της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ και η εξεύρεση λύσης στο πολιτικό πρόβλημα, είναι δύο χωριστά πράγματα και τόνισε ότι η λύση πρέπει να είναι βιώσιμη, να διασφαλίζει τη λειτουργικότητα του κράτους και να είναι συμβατή με το κοινοτικό κεκτημένο.

    ''Για ιστορική ευκαιρία επίλυσης του Κυπριακού'' μίλησε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου , που περιόδευσε σε Λονδίνο και Παρίσι.

    Σήμερα ο κ. Σημίτης θα βρίσκεται στο Παρίσι όπου θα έχει επαφές τόσο για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ αλλά και το πολιτικό πρόβλημα της Μεγαλονήσου και τις σχέσεις με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

    Αύριο το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση στο Μαξίμου με τον υπουργό Εξωτερικών κ. Παπανδρέου και τους συνεργάτες του προκειμένου να προετοιμαστούν για τις εξελίξεις των επόμενων ημερών.

    [02] Νέα επιδείνωση της κακοκαιρίας

    9/11/2002 11:00:00 πμ

    Νέο κύμα κακοκαιρίας, πλήττει από τις πρώτες πρωινές ώρες τη χώρα με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Βροχοπτώσεις σημειώνονται αυτή την ώρα τις περισσότερες περιοχές της Αττικής. Μιλώντας στην ΝΕΤ 105,8 ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Παναγιώτης Φούρλας, τόνισε ότι οι βροχές δεν έχουν δημιουργήσει ιδαίτερα προβλήματα τόσο στην Αττική όσο και στην υπόλοιπη χώρα. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας τα ακραία φαινόμενα θα συνεχιστούν με την ίδια ένταση όλη την ημέρα, ενώ θα αρχίσουν να υποχωρούν από το βράδυ.

    Σε ετοιμότητα οι λιμενικές αρχές

    Παρόλα αυτά, σε συναγερμό βρίσκεται ο Κρατικός Μηχανισμός για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

    Για προληπτικούς λόγους η Πυροσβεστική Υπηρεσία έστειλε στον Κηφισό και στη γύρω περιοχή έξι οχήματά, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπήρξαν κλήσεις για άντληση υδάτων.

    Κανονικά διεξάγεται, η κυκλοφορία στην Νέα Εθνική οδό Αθήνών Κορίνθου, καθώς τα ξημερωματα είχε κλείσει στο ύψος της Κακιάς Σκάλας, λόγω κατολίσθησης βράχων.

    Σε ετοιμότητα και οι λιμενικές αρχές, μετά την προειδοποίηση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για έντονα καιρικά φαινόμενα και θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη.Από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας απαγορεύθηκε ο απόπλους στα ταχύπλοα τύπου Καταμαράν με προορισμό τις Κυκλάδες.

    Πειθαρχικές διώξεις για την υπερχείλιση του Κηφισού

    Εν τω μεταξύ, χθες, με αφορμή την προχθεσινή υπερχείλιση του ποταμού Κηφισού από τις σφοδρές βροχοπτώσεις, είχε ως αποτέλεσμα η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου παρέπεμψε στα αρμόδια πειθαρχικά συμβούλια την εργολήπτρια εταιρεία, αλλά και τους μηχανικούς του υπυργείου που επιβλέπουν τα έργα, για τους οποίους έδωσε εντολή να ανασταλεί η άσκηση των καθηκόντων τους.

    Τις παραιτήσεις των αρμοδίων για τις καταστροφές που προκάλεσαν οι τελευταίες πλημμύρες ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ και κατηγόρησε την κυβέρνηση για σπατάλη χρόνου και χρήματος χωρίς αποτέλεσμα.

    ''Η κυβέρνηση απαντά με το έργο της'' σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας, τονίζοντας ότι τέτοια ζητήματα δεν προσφέρονται για κομματική εκμετάλλευση.

    Για ''πολιτική ανευθυνότητα'' έκανε λόγο ο ΣΥΝ, ενώ την αντίθεσή του στην απόδοση ευθυνών στους επιβλέποντες μη Νέα επιδείνωση της κακοκαιρίας χανικούς εξέφρασε ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

    [03] Στον εισαγγελέα εφετών η υπόθεση της ''17Ν''

    9/11/2002 11:28:00 πμ

    Στην τελευταία φάση πριν την εκδίκαση της, μπαίνει πλέον η υπόθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης ''17 Νοέμβρη'', καθώς τη Δευτέρα ή την Τρίτη αναμένεται να παραλάβει τη δικογραφία ο εισαγγελέας εφετών, Κυριάκος Καρούτσος, ο οποίος αφού τη μελετήσει αναμένεται στα τέλη του μήνα να υποβάλει την πρόταση του προς το Συμβούλιο Εφετών. Ο εφέτης ανακριτής, Λεωνίδας Ζερβομπεάκος, καλεί πλέον τους κατηγορούμενους να λάβουν γνώση της δικογραφίας μέσω των συνηγόρων τους, οι οποίοι θα πρέπει άμεσα να υπογράψουν για το πέρας την ανακριτικής διαδικασίας.

    Παράλληλα, με βούλευμα του συμβουλίου εφετών απορρίφθηκε το αίτημα του Γιάννη Σταμούλη, συνήγορου υπεράσπισης των Καρατσώλη, Κωστάρη και Παύλου Σερίφη για την αφαίρεση των προανακριτικών ομολογιών των εντολέων του από τη δικογραφία.

    Εν τω μεταξύ, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες κράτησής τους οι αδελφοί Ξηροί αρνούνται από χθες να πάρουν συσσίτιο. Για τον ίδιο λόγο, 48ωρη αποχή από το συσσίτιο ξεκινούν τη Δευτέρα οι κρατούμενοι ως μέλη της "17Ν" στις γυναικείες φυλακές. Την απόφασή τους γνωστοποίησαν με κείμενο που έστειλαν χθες στα μέσα Μαζικής Επικοινωνίας.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 9 November 2002 - 9:52:46 UTC