Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-11-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Ερντογάν στην Αθήνα
  • [02] Συνάντηση υπ. Εξωτερικών-Χριστόδουλου
  • [03] Παραπέμπονται οι ''ταραξίες''
  • [04] Αποχή των υπαλλήλων του υπ. Μεταφορών
  • [05] Ενας στην αστυνομία για το βίαιο επεισόδιο
  • [06] Στο Ιρακ σήμερα οι επιθεωρητές
  • [07] Αναμένοντας την κυβερνητική σύνθεση
  • [08] Επίθεση Ισραηλινών στη Γάζα
  • [09] Ενοχος για τη δολοφονία Πεκορέλι ο Αντριότι
  • [10] Πολικό ψύχος πλήττει τη Μόσχα
  • [11] Συνελήφθη ο επίδοξος αεροπειρατής πτήσης Ελ Αλ
  • [12] Οικογενειακό επίδομα και στους δύο συζύγους
  • [13] Σε δύο ταινίες ο ''Χρυσός Αλέξανδρος''

    [01] Ο Ερντογάν στην Αθήνα

    18/11/2002 11:44:00 πμ

    Καθοριστικές συνομιλίες για το σύνολο των ελληνοτουρκικών σχέσεων, με αιχμή το σχέδιο Ανάν για την επίλυση του Κυπριακού, έχει σήμερα ο νικητής των τουρκικών εκλογών Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο κ. Ερντογάν συσκέπτεται ήδη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, ενώ μετά τις 12 θα συναντηθεί με τον Κώστα Καραμανλή και ακολούθως με τον Δ. Αβραμόπουλο. Χθες, ο Τούρκος ηγέτης δήλωσε ότι το σχέδιο Ανάν, παρά τα όποια αρνητικά σημεία για την τουρκική πλευρά, θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για περαιτέρω συνομιλίες.

    Σήμερα η απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Κύπρου

    Συνέρχεται, από νωρίς το πρωί, στη Λευκωσία, το Εθνικό Συμβούλιο για να αποφασίσει αν αποδέχεται ή όχι το σχέδιο Ανάν ως βάση για διαπραγμάτευση, καθώς σήμερα εκπνέει η προθεσμία, που έθεσε ο γγ του ΟΗΕ για την απάντηση των δυο πλευρών.

    Η πλειοψηφία των κομμάτων αναμένεται πως θα τοποθετηθεί θετικά, αφού ΑΚΕΛ, ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και ΑΔΗΚ αποδέχονται το σχέδιο ως βάση για διαπραγμάτευση, ενώ οι Νέοι Ορίζοντες και το Κίνημα Οικολόγων-Περιβαλλοντιστών το απορρίπτουν.

    Εξάλλου, σε συνέντευξη του στα "Νεα" ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου ζητεί από τον Ραουφ Ντενκτας να αναλάβει τις ευθύνες του στο Κυπριακό και τονίζει πως, εάν λυθεί το Κυπριακό, μέσα στον επόμενο χρόνο, δεν θα υπάρχει θέμα υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο.

    Μια συμφωνία στην Κύπρο θα οδηγήσει την Ελλάδα σε μείωση των δαπανών για εξοπλισμούς. Αυτό τονίζει σε συνέντευξή του στο "Έθνος" ο υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης, επισημαίνοντας ότι έτσι θα χρηματοδοτηθούν πιο αποδοτικές για τους πολίτες υποδομές, ενώ για την Μεγαλόνησο περιμένει οικονομική ανάπτυξη

    Χθες, την απόλυτη ομοφωνία με την ελληνική κυβέρνηση ως προς τη γραμμή που θα ακολουθηθεί επιβεβαίωσε ο Κύπριος πρόεδρος επιστρέφοντας από τη Αθήνα στη Λευκωσία. Το σχέδιο Ανάν όμως απορρίπτουν τόσο η εκκλησία της Κύπρου, όσο και τα μικρότερα κυπριακά κόμματα.

    Ο πρόεδρος του σοσιαλιστικού κόμματος ΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης, εξέφρασε σήμερα στη ΝΕΤ 105,8 τους φόβους του ότι με τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα επιχειρείται η διασύνδεση της ενταξιακής πορείας της Κύπρου με την επίλυση του πολιτικού της προβλήματος.

    Το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τον Κώστα Καραμανλή, ενώ το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ και τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο θα ενημερώσει ο κ. Γ. Παπανδρέου.

    Στη Νέα Υόρκη ακόμα ο Ντενκτάς

    Την ίδια ώρα πλήρης αβεβαιότητα επικρατεί ως προς την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που έχει θέσει ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών λόγω της χθεσινής επιδείνωσης της υγείας του Ραούφ Ντενκτάς, ο οποίος θα παραμείνει καθηλωμένος στη Νέα Υόρκη για αρκετές ακόμα ημέρες.

    [02] Συνάντηση υπ. Εξωτερικών-Χριστόδουλου

    18/11/2002 11:28:00 πμ

    ''Νομίζω πως η συμπαράσταση της Εκκλησίας σ' αυτές τις δύσκολες ιστορικές στιγμές είναι πολύ σημαντική'' δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών μετά τη σημερινή συνάντηση του με τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Οι δύο άντρες, αντάλλαξαν απόψεις πάνω στο σχέδιο του γ.γ. του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν για το Κυπριακό, ενώ μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε τη χρησιμότητα της συνάντησης.

    Ιερά Σύνοδος την Τετάρτη

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης μικρή ομάδα Κύπριων φοιτητών φώναζαν έξω από την Αρχιεπισκοπή συνθήματα κατά του σχεδίου Αναν, κρατώντας ελληνικές σημαίες.

    Ο αρχιεπίσκοπος, εξάλλου έχει συγκαλέσει εκτάκτως συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου για την Τετάρτη. Τέλος στην Κύπρο βρίσκεται ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος ως εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος προκειμένου να ενημερωθεί σχετικώς από τους Κύπριους ιεράρχες.

    [03] Παραπέμπονται οι ''ταραξίες''

    18/11/2002 8:33:00 πμ

    Στον εισαγγελέα παραπέμπονται σήμερα οκτώ από τους 12 συλληφθέντες για τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στην πορεία για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Τέσσερα άτομα παραπέμπονται και στη Θεσσαλονίκη μετά από χθεσινές συλλήψεις στις οποίες προέβη η αστυνομία κατά τη διάρκεια μικροεπεισσοδίων στην πορεία προς το αμερικανικό προξενείο.

    Τα επεισόδια ξεκίνησαν περίπου δύο ώρες μετά την έναρξη της πορείας, όταν ομάδα νεαρών άρχισαν να επιτίθενται με πέτρες και βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών. Στις φλόγες τυλίχθηκε η στάση λεωφορείων μπροστά στο νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ και πυκνός μαύρος καπνός κάλυψε για αρκετή ώρα τη Βασιλίσσης Σοφίας, ενώ βιτρίνες καταστημάτων και τραπεζών κοντά στην αγγλική Πρεσβεία δεν ξέφυγαν από τη μανία των ταραχοποιών. Οι αστυνομικοί απάντησαν με δακρυγόνα, ενώ η ένταση μεταφέρθηκε στο Πάρκο Ελευθερίας και την Πλατεία Μαβίλη.

    Αντιπολεμικά συνθήματα

    Η πορεία είχε ξεκινήσει με ηρεμία γύρω στις τρεις το μεσημέρι. Στην κεφαλή, όπως πάντα, μέλη της ΕΦΕΕ βαστούσαν την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου.

    Τα κύρια συνθήματα που χαρακτήρισαν την πορεία στηλίτευαν την αμερικανική εξωτερική πολιτική και τον ενδεχόμενο πόλεμο στο Ιράκ. Επίσης, ακούστηκαν συνθήματα για την Κύπρο και πολλά συνθήματα που αφορούσαν στην ανεργία και τις απολύσεις.

    Ενταση και στη βόρεια Ελλάδα

    Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν χθες και κατά τη διάρκεια της πορείας προς το αμερικανικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη. Λίγο μετά τις 19.30, μια ομάδα περίπου 150 ατόμων άρχισε να πετάει πέτρες εναντίον των αστυνομικών που περιφρουρούσαν το αμερικανικό προξενείο, στην οδό Τσιμισκή. Κατά τα επεισόδια χτυπήθηκε ένας οπερατέρ της ΕΤ3--ο οποίος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου-- ενώ ζημιές υπέστησαν καταστήματα, τράπεζες και περίπτερα.

    Στην Κομοτηνή, με αψιμαχίες και έντονους διαπληκτισμούς σημαδεύτηκε η σημερινή επέτειος, με μία πρωτοφανή για τα δεδομένα της πόλης συγκέντρωση.

    [04] Αποχή των υπαλλήλων του υπ. Μεταφορών

    18/11/2002 10:55:00 πμ

    Για δεύτερη ημέρα σήμερα δεν πραγματοποιούνται οι εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών για απόκτηση διπλώματος οδήγησης, καθώς συνεχίζεται η αποχή διαρκείας των υπαλλήλων του υπουργείου Μεταφορών από τις εξετάσεις. Το αίτημα της αποχής, που ξεκίνησε την Παρασκευή, είναι η καταβολή ειδικού επιδόματος 176 ευρώ, το οποίο καταβάλλεται και σε άλλες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων

    [05] Ενας στην αστυνομία για το βίαιο επεισόδιο

    18/11/2002 8:53:00 πμ

    Ένα άτομο προσήχθη, ενώ δύο ακόμα αναζητούνται, για τον τραυματισμό ενός φοιτητή και μίας 30χρονης, το βράδυ του Σαββάτου, μπροστά στα γραφεία της νεολαίας του Συνασπισμού, στο κέντρο της Αθήνας, από μέλη της οργάνωσης "Χρυσή Αυγή". Το βίαιο επεισόδιο συνέβη όταν τα θύματα προσπάθησαν να βοηθήσουν αλλοδαπό που δεχόταν επίθεση από την ομάδα της εν λόγω οργάνωσης. Ακολούθως η ομάδα ξυλοκόπησε άγρια την γυναίκα και τραυμάτισε με μαχαίρι στο πόδι τον φοιτητή.

    [06] Στο Ιρακ σήμερα οι επιθεωρητές

    18/11/2002 10:33:00 πμ

    Σήμερα αναμένεται να αφιχθούν στη Βαγδάτη οι απεσταλμένοι του ΟΗΕ για τον έλεγχο του ιρακινού οπλοστασίου. Οι επικεφαλής --ο Σουηδός Χανς Μπλιξ και ο Αιγύπτιος Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι --συνοδεύονται από 24 τεχνικούς επιμελητείας και τηλεπικοινωνιών, ενώ η Επιτροπή Ελέγχου Επαλήθευσης και Επιθεώρησης θα αναλάβει στις 27 Νοεμβρίου.

    Χθες, από την Κύπρο, ο Μπλιξ τόνισε πως θα συναντηθεί σήμερα στη Βαγδάτη με τον ιρακινό αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Τάρεκ Αζίζ, προκειμένου "να ξεκινήσει ο διάλογος με την ιρακινή κυβέρνηση", ενώ ο Μπαραντέι επισήμανε πως οι διαψεύσεις της Βαγδάτης ότι δεν διαθέτει όπλα μαζικής καταστροφής, δεν αποτελούν μια αποδεκτή απάντηση στις απαιτήσεις του ΟΗΕ.

    Σημειώνεται ότι με βάση την απόφαση 1441 το Ιράκ έχει διορία μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου για να παραδώσει στον ΟΗΕ τον κατάλογο με τις τοποθεσίες, οι οποίες, σύμφωνα με υπόνοιες, χρησιμοποιούνται ως χώροι αποθήκευσης, ή παραγωγής όπλων μαζικής καταστροφής

    [07] Αναμένοντας την κυβερνητική σύνθεση

    18/11/2002 11:21:00 πμ

    Διατρανώνοντας ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ αναμένεται σήμερα, η αύριο να ανακοινώσει την σύσταση της 58ης κυβέρνησης της χώρας που θα είναι και η πρώτη αυτοδύναμη τα τελευταία 15 χρόνια στην Τουρκία. Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές η νέα τουρκική κυβέρνηση, θα είναι έτοιμη να αναλάβει το έργο της, το αργότερο ως τις 3 Δεκεμβρίου, οπότε θα έχει εξασφαλίσει --εκτός απρόοπτου-- και την ψήφο εμπιστοσύνης της Εθνοσυνέλευσης.

    Ευρωπαϊκός ο προσανατολισμός Ερντογάν

    Ο οικονομολόγος Αμπντουλάχ Γκιούλ, δεύτερος στην ιεραρχία του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, χαρακτηρίζεται ως εμπειρογνώμονας στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής αλλά και ως ο πλέον έμπιστος συνεργάτης του νικητή των εκλογών Ρετσέπ Ταήπ Ερντογάν.

    Εξάλλου, ο τελευταίος έχει ήδη προσφύγει στην τουρκική δικαιοσύνη προκειμένου να αρθεί η δικαστική απόφαση περί υποκίνησης θρησκευτικής βίας, κατηγορία που αποτελεί και το νομικό εμπόδιο για αναλάβει την πρωθυπουργία.

    Προγραμματικές δηλώσεις χαρακτηρίστηκαν ωστόσο οι εξαγγελίες του Ερντογάν για κατάργηση των βασανιστηρίων, καταπολέμηση της διαφθοράς και διέξοδο από την οικονομική κρίση. Μέτρα που όπως τόνισε το περασμένο Σάββατο, ο Τούρκος ηγέτης έχουν στόχο να διασφαλίσουν την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, αλλά και την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

    [08] Επίθεση Ισραηλινών στη Γάζα

    18/11/2002 10:20:00 πμ

    Συντονισμένη επιχείρηση από ξηρά και αέρα πραγματοποίησαν χθες βράδυ, οι ισραηλινές δυνάμεις εναντίον σταθμού ασφαλείας των παλαιστινιακών δυνάμεων. Ισραηλινά τεθωρακισμένα, εισέβαλαν στην περιοχή Ταλ Ελ Χάουα, στα νότια περίχωρα της Γάζας και κατέστρεψαν ολοσχερώς τον σταθμό. Νωρίτερα, ισραηλινά ελικόπτερα είχαν πραγματοποιήσει επίθεση με πυραύλους.

    Μεγάλο πλήγμα για τους Παλαιστινίους

    Ακολούθησαν συγκρούσεις ανάμεσα σε Παλαιστινίους ενόπλους και Ισραηλινούς στρατιώτες.

    Στην έρευνα που πραγματοποίησαν οι ισραηλινοί στον σταθμό ασφάλειας, βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες όπλων, εκτοξευτήρες ρουκετών ένας πύραυλος τύπου Κασάμ και δεκάδες όλμοι.

    Σύμφωνα με τους Ισραηλινούς, οι Παλαιστίνιοι χρησιμοποιούσαν το συγκεκριμένο σταθμό ως βάση για τις επιθέσεις τους εναντίον των Ισραηλινών.

    Στο μεταξύ, κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο ισραηλινός στρατός συνέλαβε 12 καταζητούμενους Παλαιστινίους στη Δυτική Όχθη.

    [09] Ενοχος για τη δολοφονία Πεκορέλι ο Αντριότι

    18/11/2002 10:00:00 πμ

    Σε εικοσιτέσσερα χρόνια φυλάκιση, με την κατηγορία της συμμετοχής σε δολοφονία δημοσιογράφου, καταδικάσθηκε ο επί επτά φορές πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζούλιο Αντριότι. Σύμφωνα με την πολιτική αγωγή, συνεργάτες του Αντρεότι σε συνεργασία με ανθρώπους της Μαφίας συνωμότησαν για να δολοφονήσουν το 1979 τον δημοσιογράφο Μίνο Πεκορέλι γιατί θα δημοσίευε στοιχεία που θα κατέστρεφαν την καριέρα του Αντρεότι « Ο Αντριότι είναι θύμα μιας τρελής δικαιοσύνης» δήλωσε σχολιάζοντας την καταδικαστική απόφαση του ιταλικού δικαστηρίου ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με δικαστικές πηγές στην Περούτζια, ο Αντριότι δεν πρόκειται να φυλακισθεί λόγω ασυλίας.

    [10] Πολικό ψύχος πλήττει τη Μόσχα

    18/11/2002 10:39:00 πμ

    Ενενήντα ένας νεκροί και σαράντα άτομα τα οποία νοσηλεύονται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός του "φονικού" ψύχους που πλήττει τις τελευταίες ώρες τη ρωσική πρωτεύουσα. Σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ, μέσα στο Σαββατοκύριακο, έχασαν τη ζωή τους έξι άτομα.

    [11] Συνελήφθη ο επίδοξος αεροπειρατής πτήσης Ελ Αλ

    18/11/2002 12:07:00 πμ

    Η τουρκική αστυνομία ανακρίνει τον επίδοξο αεροπειρατή, που αποπειράθηκε να καταλάβει εν πτήσει αεροσκάφος της ισραηλινής αεροπορικής εταιρίας Ελ Αλ, αλλά εξουδετερώθηκε από τους άνδρες ασφαλείας του αεροπλάνου. Το αεροσκάφος, που είχε απογειωθεί από το Τελ Αβίβ, προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης και ο επίδοξος αεροπειρατής συνελήφθη από τις τουρκικές Αρχές. Ισραηλινά Μέσα Ενημέρωσης είχαν μεταδώσει νωρίτερα ότι ο δράστης είναι Ισραηλινός αραβικής καταγωγής που επιχείρησε να εισβάλει στο πιλοτήριο πριν τον συλλάβουν οι άνδρες ασφαλείας. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό, αν ο επίδοξος αεροπειρατής οπλοφορούσε.

    Ωρες αγωνίας

    Στο αεροσκάφος επέβαιναν περίπου 170 άτομα.

    ''Ακούσαμε ότι προκλήθηκε συμπλοκή και μισό λεπτό αργότερα ένας άνδρας έτρεξε προς το πιλοτήριο ,επιτέθηκε σε μία αεροσυνοδό και επιχείρησε να εισβάλει στο κόκπιτ'' δήλωσε στο ισραηλινό ραδιόφωνο ένας ισραηλινός επιβάτης. ''Είδαμε μία αεροσυνοδό να τρέχει σαν τρελή προς την πρώτη θέση. . Ηταν τρομοκρατημένη'' πρόσθεσε. "Οι άνδρες ασφαλείας πέταξαν τον δράστη κάτω στο διάδρομο και τον ακινητοποίησαν με το πρόσωπο στο πάτωμα".

    "Οι επιβάτες φώναζαν υστερικά αλλά οι αεροσυνοδοί ήταν πολύ ψύχραιμοι, μας καθησύχασαν'' τόνισε ο ίδιος επιβάτης. Αξιωματούχος του πύργου ελέγχου του αεροδρομίου Ατατούρκ δήλωσε ότι οι ελεγκτές ενημερώθηκαν για την απόπειρα αεροπειρατείας καθώς το ισραηλινό αεροσκάφος πετούσε πάνω από τη θάλασσα του Μαρμαρά.

    [12] Οικογενειακό επίδομα και στους δύο συζύγους

    18/11/2002 11:07:00 πμ

    Όλα ανεξαιρέτως τα δικαστήρια της χώρας, πρέπει να συμμορφώνονται με την απόφαση του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία το οικογενειακό επίδομα πρέπει να χορηγείται και στους δύο συζύγους, ανεξάρτητα αν εργάζονται στο δημόσιο η ιδιωτικό τομέα. Από την απόφαση του Αρείου Πάγου προκύπτει επίσης ότι δεν είναι δυνατό να ληφθούν υπόψη παλαιότερες απορρίψεις αγωγών που είχαν καταθέσει εργαζόμενοι για χορήγηση οικογενειακού επιδόματος. Επίσης, το δεδικασμένο από παλαιότερες απορρίψεις, δεν μπορεί να ισχύει μετά την έκδοση της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου, που δεσμεύει, όλα τα δικαστήρια, ακόμα και για τις εκκρεμείς υποθέσεις

    [13] Σε δύο ταινίες ο ''Χρυσός Αλέξανδρος''

    18/11/2002 12:35:00 πμ

    Οι ταινίες «Η γυναίκα της βροχής» από την Ιαπωνία και «Για πάντα δικός σου» από την Ταϋλάνδη, μοιράστηκαν απόψε το μεγάλο βραβείο για την καλύτερη ταινία μεγάλου μήκους "Χρυσός Αλέξανδρος", στο 43ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Τα δικά του βραβεία απένειμε και το κοινό του φετινού 43ου Φεστιβάλ κινηματογράφου.

    Οι ταινίες του κοινού

    Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε απόψε στις 11 το βράδυ σε κλαμπ της πόλης ο ηθοποιός Αλέξης Γεωργούλης απένειμε τα βραβεία κοινού «Dewars» στην ταινία «OCCIDENT» (ΔΥΣΗ) του Cristian Mungiu (Κριστιάν Μουνγκίου) από τη Ρουμανία, του Διεθνούς Διαγωνιστικού τμήματος και στην ταινία «Θα το μετανιώσεις» της Κατερίνας Ευαγγελάκου από τις ταινίες του τμήματος του ελληνικού κινηματογράφου.

    Τις ταινίες επέλεξε το κοινό του φεστιβάλ σε ειδική ψηφοφορία που γινόταν μετά το πέρας κάθε προβολής στη διάρκεια του φεστιβάλ.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 18 November 2002 - 9:53:06 UTC