Browse through our General Nodes about Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-11-22

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μπλοκάρισε η Τουρκία συνεργασία ΕΕ-ΝΑΤΟ
  • [02] Με το βλέμμα στη συνάντηση Ανάν-Ντε Σότο
  • [03] Υποχώρηση των έντονων καιρικών φαινομένων
  • [04] ''Πρόβα'' αντιμετώπισης τρομοκρατών ενόψει 2004
  • [05] Ληστεία σε τράπεζα με το καλημέρα
  • [06] Οι Ισραηλινοί απέκλεισαν τη Βηθλεέμ
  • [07] Ανιση μάχη με την ρύπανση από το ''Πρεστίζ''
  • [08] Απέτυχε αεροπειρατεία σε γαλλικό αεροσκάφος
  • [09] Υπό έλεγχο η φωτιά σε ρωσικό υποβρύχιο
  • [10] Ταραχές στη Νιγηρία-διαδηλώσεις μουσουλμάνων
  • [11] Αύριο ο αγώνας μπάσκετ Ελλάδα-Ρουμανία
  • [12] Αγνωστο πότε θα αρχίσει το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου
  • [13] Η Παναγία δακρύζει. Απάτη ή θαύμα;

    [01] Μπλοκάρισε η Τουρκία συνεργασία ΕΕ-ΝΑΤΟ

    22/11/2002 10:43:00 πμ

    Η συμφωνία σύστασης Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης για την ανάληψη δράσης σε εστίες κρίσης παγκοσμίως, καθώς και η ένταξη στους κόλπους της Συμμαχίας επτά νέων κρατών-μελών από το 2004, "σφράγισαν" την χθεσινή πρώτη ημέρα των εργασιών της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Πράγα. Δεν υπήρξε πρόοδος στο θέμα του Ευρωστρατού λόγω αδιαλλαξίας της Τουρκίας. Να ασκήσει την επιρροή του προς την Τουρκία προκειμένου η γειτονική χώρα να αλλάξει στάση και να προβεί σε θετικές ενέργειες για Κυπριακό και Ευρωστρατό ζήτησε ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης από τον Πρόεδρο Μπους.

    Σημίτης: Η Αγκυρα δεν μπορεί να τα έχει όλα

    Η Τουρκία εμμένει σε συνολική λύση για το Κυπριακό και καθορισμό της ημερομηνίας έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων στη Σύνοδο της Ε.Ε στην Κοπεγχάγη, ένα ενδεχόμενο που απέκλεισε κατηγορηματικά ο Κ. Σημίτης σε κατ΄ ιδίαν συζήτηση που είχε με τον Τούρκο πρόεδρο Σεζέρ, στο περιθώριο της Συνόδου.

    Αναφορικά με το σχέδιο Ανάν για επίλυση του Κυπριακού, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε στον Ελληνα Πρωθυπουργό ότι τα χρονικά περιθώρια είναι πολύ στενά και η Τουρκία δεν προλαβαίνει να μελετήσει τις προτάσεις μέχρι την Κοπεγχάγη, καθώς το κείμενο είναι και πολυσέλιδο. Επικαλέστηκε επίσης και την ασθένεια του Ραούφ Ντενκτάς.

    Ως ''πρόκληση'' προς ολόκληρο τον μουσουλμανικό κόσμο χαρακτήρισε, ο Τούρκος ηγέτης Ρετζέπ Ερντογάν από το Στρασβούργο, το ενδεχόμενο να μην οριστεί στην Κοπεγχάγη ημερομηνία έναρξης των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Τουρκίας.

    Στην Αθήνα, απόφαση που έχει ληφθεί χαρακτήρισε την απόφαση που πρόκειται να ληφθεί στη Σύνοδο Κορυφής της Κοπεγχάγης, για ένταξη της Κύπρου στη διευρυμένη Ευρώπη, σύμφωνα με το Ελσίνκι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    Εκκρεμεί το θέμα του Ευρωστρατού λόγω διαφωνίας της Τουρκίας

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, μιλώντας στη Σύνοδο χθες, χαρακτήρισε ως μη θετικό το γεγονός ότι το ΝΑΤΟ δεν εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία, ώστε να ρυθμιστούν οι σχέσεις στρατιωτικής συνεργασίας με την ΕΕ.

    Αντ΄αυτού, αποφασίστηκε, με πρόταση της ΕΕ, να προωθηθεί η διεξαγωγή κοινής στρατιωτικής άσκησης μέσα στο 2003.

    Ο κ. Σημίτης παραδέχθηκε ότι η στάση της Τουρκίας στο θέμα του ευρωστρατού επηρεάζει προφανώς τη στάση της Ε.Ε, στο θέμα της ημερομηνίας έναρξης των ευρωτουρκικών διαπραγματεύσεων.

    Συνάντηση Μπους - Σημίτη

    O πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπους είχαν χθες τη νύχτα συνάντηση και ολιγόλεπτη συνομιλία στο περιθώριο του επίσημου δείπνου, που παρατέθηκε στη Πράγα προς τιμήν των ηγετών των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ. Ο κ. Σημίτης ζήτησε από τον κ. Μπους να ασκήσει την επιρροή του προς την Τουρκία προκειμένου η γειτονική χώρα να αλλάξει στάση και να προβεί σε θετικές ενέργειες στα θέματα του Κυπριακού και του Ευρωστρατού.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος Μπους ανέφερε στον κ. Σημίτη ότι τα θέματα αυτά τα συζητά στις επαφές του με την τουρκική πλευρά και το ίδιο θα πράξει και ο υπουργός του των Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ.

    [02] Με το βλέμμα στη συνάντηση Ανάν-Ντε Σότο

    22/11/2002 11:25:00 πμ

    Ο γ.γ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν συναντάται σήμερα με τον ειδικό απεσταλμένο του για το Κυπριακό στη Χάγη, Αλβάρο ντε Σότο, προκειμένου να εξεταστούν τρόποι προώθησης της διαδικασίας έναρξης διαπραγματεύσεων με βάση το σχέδιο που υπέβαλε στις δύο πλευρές ο κ. Ανάν. Ο κ. Ντε Σότο εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει λύση του Κυπριακού πριν από τις 12 Δεκεμβρίου. Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς, ο οποίος αναμένετο να πάρει εξιτήριο σήμερα από το νοσοκομείο, θα παραμείνει για ακόμα 10 ημέρες στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες.

    Δεν είναι ακόμα έτοιμος να αποδεχθεί το σχέδιο Αναν ο Ντενκτάς

    Σε δηλώσεις του ο κ. Ντενκτάς ανέφερε ότι δεν είναι ακόμα έτοιμος να αποδεχθεί το σχέδιο Ανάν για το Κυπριακό. Ειδικότερα, είπε ότι το σχέδιο δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό από την τουρκική πλευρά, εκτός εάν τα υφιστάμενα εμπόδια εξαλειφθούν. Ο Ντενκτάς εξέφρασε ταυτόχρονα αμφιβολία κατά πόσο θα προκύψουν ευκαιρίες διαπραγμάτευσης επί του προτεινόμενου σχεδίου, πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην Κοπεγχάγη.

    Πρόσθεσε πάντως ότι δεν πρόκειται να δώσει την απάντηση που ο Κόφι Ανάν αναμένει από την τουρκοκυπριακή πλευρά, προτού υπάρξει διαβούλευση με τα όργανα του ψευδοκράτους αλλά και την Αγκυρα, ώστε να αποφασιστεί εάν το σχέδιο των Ηνωμένων Εθνών θα μπορούσε να αποτελέσει βάση διαπραγμάτευσης για επίλυση του Κυπριακού.

    Τον κ. Ντενκτάς επισκέφθηκε, χθες, στο νοσοκομείο ο αναπληρωτής γ.γ του ΟΗΕ Κίραν Πρέτεργκαστ και σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε από τον Ντενκτάς να απαντήσει αν αποδέχεται το σχέδιο Ανάν ως βάση διαπραγμάτευσης το ταχύτερο δυνατόν.

    Προβληματισμός στην Ελλάδα για σχέδιο Ανάν

    Το σχέδιο Ανάν για το Κυπριακό απασχόλησε χθες και το Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ. Ο πρόεδρος του κόμματος Κώστας Καραμανλής δήλωσε ότι πρέπει να αποσυνδεθεί πλήρως η λύση του Κυπριακού με την ένταξη της Μεγαλονήσου στην Ε.Ε, προσθέτοντας ότι σε περίπτωση που δε φθάσουμε σε λύση είναι δεδομένο ότι η Κύπρος θα μπει στην ΕΕ χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Από την πλευρά του, ο Eπίτιμος Πρόεδρος του κόμματος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είπε ότι αυτό θα είναι ατυχές και επιζήμιο τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Κύπρο.

    Η Ελλάδα εμμένει στις θέσεις της, με σταθερότητα και βάση σχεδίου, επιδιώκοντας ως την Κοπεγχάγη αν είναι δυνατό να αρχίσουν ουσιαστικές διαπραγματεύσεις επί του σχεδίου Ανάν, αλλά και να ενταχθεί απρόσκοπτα η ένταξη της Κύπρου, δήλωσε στη ΝΕΤ 105, 8 ο αντιπρόεδρος της Βουλής Κώστας Γείτονας.

    [03] Υποχώρηση των έντονων καιρικών φαινομένων

    22/11/2002 11:09:00 πμ

    Προβλήματα στην κυκλοφορία προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση που έπεσε το πρωί στην Αθήνα. Αρκετοί σηματοδότες είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας, ενώ είχε διακοπεί η κυκλοφορία στη διασταύρωση της Κηφισού με την οδό Πειραιώς καθώς και τα δρομολόγια του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου από Ταύρο προς Πειραιά. Αυτή την ώρα, πάντως, έχουν υποχωρήσει τα προβλήματα που προκάλεσε η πρωινή νεροποντή. Παρόλα αυτά σε επιφυλακή είναι ακόμα οι αρμόδιες υπηρεσίες στον Κηφισό. Οι δρόμοι γύρω από τον Κηφισό στο Ρέντη δόθηκαν ξανά στην κυκλοφορία, ενώ κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια του ηλεκτρικού.

    Βελτίωση από το βράδυ λέει η Ε.Μ.Υ

    Σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στη δυτική, κεντρική και νότια Ελλάδα. Από τις απογευματινές ώρες ο καιρός θα βελτιωθεί στα κεντρικά και νότια και κατά τη διάρκεια της νύχτας στη δυτική Ελλάδα και τη Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέτριοι και στα πελάγη ισχυροί στρεφόμενοι αργότερα από τα δυτικά σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 07 έως 16 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 18 και στα νησιά του αιγαίου από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

    Για την Αθήνα, προβλέπονται νεφώσεις με παροδικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιρη καταιγίδα αλλά το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί που από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς μέτριους και πρόσκαιρα ισχυρούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

    Για τη Θεσσαλονίκη, προβλέπονται νεφώσεις με παροδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς μέχρι μέτριοι που το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς μέτριους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

    [04] ''Πρόβα'' αντιμετώπισης τρομοκρατών ενόψει 2004

    22/11/2002 9:32:00 πμ

    Η πρώτη άσκηση ετοιμότητας σε πραγματικό περιβάλλον για την ασφάλεια των Αγώνων του 2004 πραγματοποιείται από σήμερα Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή, από τη διεύθυνση Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων. Η άσκηση φέρει την κωδική ονομασία Ουράνιο Τόξο 2002 και θα συμμετάσχουν περίπου 1.800 άτομα από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και υπηρεσίες υπό ενιαία διοίκηση. Κύρια σημεία διεξαγωγής της άσκησης είναι το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και το λιμάνι του Πειραιά και θα αφορά στην αντιμετώπιση αεροπειρατείας στο έδαφος και βομβιστικής απειλής σε πλωτό ξενοδοχείο. Η μεθοδολογία της άσκησης βασίζεται στο βρετανικό πρότυπο ασκήσεων γι' αυτό θα επιβλέπεται από Βρετανούς εμπειρογνώμονες στο πλαίσιο συνεργασίας του υπουργείου Δημόσιας με την Ολυμπιακή συμβουλευτική ομάδα.

    [05] Ληστεία σε τράπεζα με το καλημέρα

    22/11/2002 10:50:00 πμ

    Λίγο πριν τις 10.00 το πρωί, τρία άτομα μπήκαν στο υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας στο Βύρωνα, που βρίσκεται στην οδό Φορμίωνος 104, ακινητοποίησαν με την απειλή όπλων πελάτες και υπαλλήλους, απέσπασαν από τα ταμεία 13.000 ευρώ και εξαφανίστηκαν με μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού.

    [06] Οι Ισραηλινοί απέκλεισαν τη Βηθλεέμ

    22/11/2002 9:48:00 πμ

    Το Ισραήλ κήρυξε την Βηθλεέμ κλειστή στρατιωτική ζώνη και ισχυρές δυνάμεις εισέβαλαν σε χωριό της Γάζας, σε αντίποινα για την επίθεση αυτοκτονίας που έγινε χθες στην Ιερουσαλήμ και στοίχισε τη ζωή 11 ανθρώπων. Η επίθεση αυτοκτονίας, η πρώτη αφότου άρχισε η προεκλογική εκστρατεία στο Ισραήλ, πιστεύεται ότι θα προκαλέσει σκληρά αντίποινα και ο αποκλεισμός της Βηθλεέμ θεωρείται το πρώτο βήμα πριν από την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην περιοχή.

    Κάνουν ελέγχους στη Γάζα

    Στη Λωρίδα της Γάζας, στρατιώτες, με την υποστήριξη δύο ελικοπτέρων και 40 αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων, εισέβαλαν στο χωριό Αλ-Κουράρα, όπου έκαναν έλεγχο στο σπίτι ενός μέλους της Χαμάς.

    Η οργάνωση αυτή εξάλλου, ανέλαβε την ευθύνη για την χθεσινή επίθεση αυτοκτονίας στο λεωφορείο, στην Ιερουσαλήμ. Παλαιστινιακές πηγές ανέφεραν ότι οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει πολλά σπίτια, στο χωριό Αλ-Κουράρα, όπου πιστεύεται ότι κατοικούν μέλη της Χαμάς.

    [07] Ανιση μάχη με την ρύπανση από το ''Πρεστίζ''

    22/11/2002 9:47:00 πμ

    Δυσχερής λόγω κακοκαιρίας η επιχείρηση καταπολέμησης της ρύπανσης από το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου "Πρεστίζ". Ωστόσο, εκατοντάδες εθελοντές με φτυάρια προσπαθούν να μαζέψουν το πετρέλαιο που κάλυψε τις ισπανικές ακτές. Το μεγαλύτερο μέρος του φορτίου (77.000 τόνων) παρασύρθηκε στο βυθό, ενώ τουλάχιστον 10.000 τόνοι διέρρευσαν στον Ατλαντικό, προκαλώντας πρωτοφανή οικολογική καταστροφή. Μέχρι στιγμής η πετρελαιοκηλίδα παραμένει ίδια ως προς το μέγεθος, κάτι που δημιουργεί ελπίδες ότι δεν υπάρχει άλλη διαρροή πετρελαίου από το βυθισμένο δεξαμενόπλοιο. Επί τόπου σπεύδουν τέσσερα ειδικά πλοία για τον έλεγχο πετρελαιοκηλίδων, από Γερμανία, Γαλλία, Νορβηγία και Βρετανία. Ο Ισπανός πρωθυπουργός Αθνάρ ζητάει από την Κομισιόν επείγοντα μέτρα για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας.

    [08] Απέτυχε αεροπειρατεία σε γαλλικό αεροσκάφος

    22/11/2002 9:46:00 πμ

    Ενας άνδρας μαροκινής καταγωγής αποπειράθηκε να καταλάβει αεροσκάφος της Air France που εκτελούσε την πτήση Μόντρεαλ-Παρίσι, αλλά συνελήφθη από το προσωπικό του αεροσκάφους ,ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Μεταφορών. Ο δράστης ''απειλούσε να ανατινάξει το αεροσκάφος'', εξουδετερώθηκε από τους άνδρες ασφαλείας, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Μεταφορών Ντομινίκ Μπουσρό προσθέτοντας ότι όλοι οι επιβάτες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στο αεροδρόμιο Σαρλ Ντε Γκόλ.

    Κανονικά πραγματοποιήθηκε η πτήση

    Από την πλευρά της η Air France ανακοίνωσε ότι η πτήση Μόντρεαλ-Παρίσι έγινε κανονικά, τονίζοντας ότι ο δράστης επιχείρησε να καταλάβει το αεροσκάφος τη στιγμή που ετοιμαζόταν να απογειωθεί από το αεροδρόμιο του Μόντρεαλ.

    ''Ο κυβερνήτης του αεροσκάφους επέλεξε να συνεχίσει κανονικά την πτήση προς το Παρίσι μετά την εξουδετέρωση του αεροπειρατή'' δήλωσε ο Γάλλος αξιωματούχος.

    Νωρίτερα, το Γερμανικό Πρακτορείο είχε μεταδώσει εσφαλμένα ότι η αεροπειρατεία εκδηλώθηκε τη στιγμή που το αεροσκάφος ετοιμαζόταν να απογειωθεί από το αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ για το Μόντρεαλ.

    [09] Υπό έλεγχο η φωτιά σε ρωσικό υποβρύχιο

    22/11/2002 10:32:00 πμ

    Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί σε ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο κοντά στο Βλαδιβοστόκ, στη ρωσική Απω Ανατολή, αλλά τέθηκε υπό έλεγχο λίγες ώρες αργότερα, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Στόλου, προσθέτοντας ότι δεν υπήρχαν πυρηνικά όπλα στο σκάφος. Από την πυρκαγιά δεν υπήρξαν τραυματισμοί, τόνισε ο εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι στο υποβρύχιο δεν υπήρχαν "ούτε πυρηνικά ούτε άλλα όπλα". Το επεισόδιο σημειώθηκε στον κόλπο Παβλόφσκι, που βρίσκεται σε απόσταση 100 χιλιομέτρων ανατολικά του Βλαδιβοστόκ, όπου είναι το αγκυροβόλιο των ρωσικών υποβρυχίων του στόλου της Απω Ανατολής.

    [10] Ταραχές στη Νιγηρία-διαδηλώσεις μουσουλμάνων

    22/11/2002 10:30:00 πμ

    Τουλάχιστον 100 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις ταραχές που ξέσπασαν στην πόλη Καντούνα της Νιγηρίας, που συγκλονίζεται εδώ και δύο ημέρες από διαδηλώσεις φανατικών μουσουλμάνων, εναντίον του διαγωνισμού για την ανάδειξη της Μις Κόσμος, που θα διεξαχθεί στην πρωτεύουσα της χώρας, όπως ανακοίνωσαν πηγές του Ερυθρού Σταυρού. Οι Αρχές έχουν επιβάλει απαγόρευση της κυκλοφορίας στη διάρκεια της νύχτας στην Καντούνα, που βρίσκεται 600 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Λάγος και στην περιοχή μεταφέρονται στρατιώτες για να βοηθήσουν την αστυνομία να θέσει υπό έλεγχο την κατάσταση. ''Εχουν πυρποληθεί εκκλησίες και έχουν σκοτωθεί άνθρωποι, αλλά δεν γνωρίζω ακριβή στοιχεία'', δήλωσε αξιωματικός της αστυνομίας.

    [11] Αύριο ο αγώνας μπάσκετ Ελλάδα-Ρουμανία

    22/11/2002 10:06:00 πμ

    Στο κλειστό της Ηλιούπολης περιμένει την Εθνική μπάσκετ των ανδρών η επόμενη. . . αποστολή της στον Β΄ όμιλο της ημιτελικής φάσης του Ευρωμπάσκετ 2003. Εκεί, αύριο, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει το αντίστοιχο της Ρουμανίας, με μοναδικό στόχο την κατάκτηση της έβδομης νίκης σε ισάριθμους αγώνες. Οι διεθνείς μας θα πρέπει να επιδείξουν προσοχή στην Σαββατιάτικη αναμέτρηση, προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα, κάτι που έγινε στον αγώνα του πρώτου γύρου, όπου η Εθνική μας επικράτησε με το ευρύ 92-60.

    Εκτιμήσεις Ιωαννίδη

    Αναφορικά με τον επόμενο αντίπαλο της Εθνικής μας και τον αγώνα που έδωσε με την Ισπανία, ο Γιάννης Ιωαννίδης δήλωσε: "Θα δούμε τη Ρουμανία και πώς παίζει και θα κάνουμε τα πλάνα μας. Απ΄ό.τι έμαθα, έπαιξε ο Μουρεσάν και αυτό σίγουρα αλλάζει την εικόνα της σε σχέση με τον αγώνα του πρώτου γύρου".

    Ο αγώνας του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος θα ξεκινήσει στις 18.00 και θα τον διαιτητεύσουν οι Βλάντιμιρ Ατανάσοφ (Βουλγαρία), Αντώνης Δημητρίου (Κύπρος).

    [12] Αγνωστο πότε θα αρχίσει το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου

    22/11/2002 9:56:00 πμ

    Στον. . . αέρα βρίσκεται και πάλι το πολύκροτο θέμα της συμφωνίας των οκτώ "τηλεοπτικά άστεγων" ΠΑΕ με τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA! Ενώ είχαν συμφωνήσει σε όλα την Τετάρτη και το μόνο που απέμενε για να βρεθούν υπό την σκέπη του σταθμού ήταν να μπουν οι υπογραφές, προκλήθηκε πρόβλημα και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αυτή την στιγμή τουλάχιστον ποιες θα είναι οι εξελίξεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, ζητήθηκε από την πλειοψηφία των οκτώ ΠΑΕ να μην προβάλουν αξιώσεις όσον αφορά σε επιταγές που είχαν πάρει από τον ALPHA DIGITAL. Το αίτημα αυτό, όμως, προκάλεσε την αντίδραση των ΠΑΕ, που θα έχουν νέο γύρο συσκέψεων πριν να δρομολογήσουν τις οποιεσδήποτε ενέργειές τους.

    [13] Η Παναγία δακρύζει. Απάτη ή θαύμα;

    22/11/2002 10:34:00 πμ

    Η Καθολική εκκλησία της Αυστραλίας έδωσε εντολή να διεξαχθεί έρευνα για να αποδειχθεί αν ένα άγαλμα της Παναγίας που "δακρύζει" είναι αποτέλεσμα θαύματος ή. . . απάτης! Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Καθολική εκκλησία διεξάγει έρευνα στην Αυστραλία για να διαπιστώσει γιατί "δακρύζει" το άγαλμα της Παναγίας εδώ και 100 μέρες με αποτέλεσμα να προσέρχονται χιλιάδες πιστοί στην Πέρθη για να το προσκυνήσουν. Μερικοί ασθενείς ισχυρίζονται μάλιστα ότι θεραπεύτηκαν! Με εντολή του Καθολικού Αρχιεπισκόπου της Πέρθης, Μπάρι Χίκι, σχηματίστηκε μια επιτροπή στην οποία συμμετέχουν ένας κληρικός, ένας ιατρός κι ένας χημικός (από τους οποίους κανείς δεν είναι καθολικός), για να ερευνήσουν το όλο θέμα.

    Ανάγκη για να πιστέψουν στο θαύμα

    Έως τώρα δύο επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Πέρθης έκαναν έρευνα και δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν που οφείλονται τα μυρωμένα δάκρυα από το αγαλματίδιο της Παναγίας που έχει ύψος 70 πόντους. «Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε δυνατή επιστημονική μέθοδο για να εξηγήσουμε το φαινόμενο. Πρέπει να το εξηγήσουμε για χάρη των πιστών μας» είπε ο αρχιεπίσκοπος. Το αγαλματίδιο αγόρασε έναντι 150 δολαρίων από την Ταϋλάνδη η Πάτι Πάουελ.

    Για πρώτη φορά «δάκρυσε» το Πάσχα και από το Δεκαπενταύγουστο και μετά «δακρύζει» ασταμάτητα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 22 November 2002 - 10:15:43 UTC