Browse through our Interesting Nodes on the Greek Dining & Food Industry Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-12-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πορεία Κούρδων στο κέντρο της Αθήνας
  • [02] Επιστολή Γιωτόπουλου: ''είμαι αθώος''
  • [03] Πέθανε ο σχεδιαστής Μιχάλης Πολατόφ
  • [04] Καταδικάστηκε ο 57χρονος που σκότωνε αδέσποτα
  • [05] Μακελειό στην Τσετσενία
  • [06] Ινδονησία: Καταδίκη για την αιματοχυσία στο Τιμόρ
  • [07] Συνωστισμός στις εφορίες για τα τέλη κυκλοφορίας
  • [08] Πέθανε ο Herb Ritts
  • [09] Δεν αποσύρεται προς το παρόν το Τ4
  • [10] Κλείνουν τα internet cafe στην Κίνα
  • [11] Η Ευρώπη στο Διάστημα
  • [12] Τα μεγαλύτερα παπούτσια στον κόσμο
  • [13] Βιογραφία- λίβελος του Κλιντ Ίστγουντ
  • [14] Ένα περίεργο δώρο

    [01] Πορεία Κούρδων στο κέντρο της Αθήνας

    27/12/2002 7:32:00 μμ

    Κλειστή είναι αυτή την ώρα η Σταδίου από τη λαμπαδηδρομία που πραγματοποιούν 400 Κούρδοι τουρκικής καταγωγής. Οι Κούρδοι ζητούν καλύτερη διαβίωση για τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν στις τουρκικές φυλακές, ενώ κατευθύνονται στα γραφεία του ΟΗΕ, που βρίσκονται απέναντι από τους Στύλους του Ολυμπίου Διός.

    [02] Επιστολή Γιωτόπουλου: ''είμαι αθώος''

    27/12/2002 5:03:00 μμ

    Σήμερα αναμένεται η επιστροφή στον Κορυδαλλό του Σάββα Ξηρού από το νοσοκομείο μετά την θεραπευτική αγωγή στην οποία υπεβλήθη στα μάτια. Την ίδια ώρα ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος με επιστολή που δημοσιεύεται σε σημερινή εφημερίδα και χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά προσωπικό ύφος, υποστηρίζει εκ νέου την αθωότητά του και αναφέρεται εκτενώς στις συνθήκες κράτησης του ιδίου και των συγκατηγορουμένων του.

    Σε φορτισμένο ύφος

    Ο κατηγορούμενος ως εγκέφαλος της οργάνωσης υποστηρίζει με φορτισμένο ύφος το δικαίωμά του να εκφράζεται, ακόμη και στην περίπτωση που θα ήταν ένοχος, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. Χωρίς να μπαίνει σε λεπτομέρειες δηλώνει ότι είναι αθώος και ότι πληρώνει την επιλογή του να συμμετάσχει στον αγ'ωνα κατά της χούντας.

    Επικαλείται μάλιστα το Βολτέρο και την κατάληψη της Βαστίλλης ρωτώντας ρητορικά "για να υπάρχουν τέτοιες φυλακές πάρθηκε η Βαστίλλη";

    Είτε είμαστε στη φυλακή άδικα-αλλά ακόμη και δίκαια-είτε είμαστε έξω από τη φυλακή, όλοι απαντάμε για τον πολιτισμό μας, τονίζει στην επιστολή του ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, ο οποίος χαρακτηρίζει την δίκη που αναμένεται ως "πολυδιαφημισμένη και με προαποφασισμένο αποτέλεσμα".

    Προβλήματα στην υγεία της ο Σωτηροπούλου από την απεργία πείνας

    Εν τω μεταξύ, ο εισαγγελέας Εφετών κ. Φραγκιαδάκης πρότεινε στην Αγγελική Σωτηροπούλου να πραυλίζεται με τις υπόλοιπες φυλακισμένες σε μια προσπάθεια να κάμψει την απόφαση της να συνεχίσει την απεργία πείνας.

    Διανύει ήδη τη 17η ημέρα και η υγεία της παρουσιάζει σοβαρή επιβάρυνση με αποτέλεσμα οι γιατροί να μην αποκλείουν τη μεταφορά της ανά πάσα στιγμή στο νοσοκομείο των φυλακών.

    Aλλά και ο Δημήτρης Κουφοντίνας προτίθεται να ξεκινήσει απεργία πείνας.

    [03] Πέθανε ο σχεδιαστής Μιχάλης Πολατόφ

    27/12/2002 3:12:00 μμ

    Την τελευταία του πνοή άφησε ο διάσημος Ελληνας σχεδιαστής Μιχάλης Πολατόφ σε ηλικία 55 χρόνων, ο οποίος υπέφερε χρόνια από καρκίνο. Ο κατά κόσμον Μιχάλης Αποστολάτος γεννήθηκε το 1948 από Ιταλορώσους γονείς, σπούδασε στην Ιταλία σκηνοθεσία και σκηνοθέτησε έργα όπερας όπως στην Εθνική Λυρική Σκηνή παραστάσεις του Ντονιτσέτι και του Σαμάρα. Η καριέρα του στην Ελλάδα στο χώρο της μόδας ξεκίνησε το 1975. Γρήγορα έγινε γνωστός στην ελίτ της αθηναϊκής κοινωνίας, καθώς ένα χρόνο μετά άνοιξε την πρώτη του μπουτίκ, η οποία γνώρισε και μεγάλη επιτυχία. Η φήμη του όμως πέρασε και στα ευρωπαϊκά σαλόνια μόδας. Οι κολεξιόν του έχουν φιλοξενηθεί σε καταστήματα του εξωτερικού, ενώ οι συλλογές του παρουσιάστηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία σε Παρίσι, Λονδίνο και Ντύσελντόρφ. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που μια μεγάλη κυρία της σύγχρονης όπερας, η Μονσερά Καμπαγιέ, τον είχε εμπιστευτεί για τις στιλιστικές της επιλογές. Η κηδεία του Ελληνα σχεδιαστή θα γίνει αύριο στις 11 το πρωί, στο ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη στο Κολωνάκι.

    [04] Καταδικάστηκε ο 57χρονος που σκότωνε αδέσποτα

    27/12/2002 6:20:00 μμ

    Ποινή φυλάκισης δύο ετών και εννέα μηνών επεβλήθη στον Αντώνη Παπαδόπουλο, 57 ετών, που σκότωσε με κυνηγετικό δίκαννο τέσσερα αδέσποτα σκυλιά, από το αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο Ο 57χρονος συνελήφθη από άνδρες της Αμεσης Δράσης μετά από περιπετειώδη καταδίωξη, χθες τα ξημερώματα, γιατί είχε βγει στους δρόμους του Πειραιά και σκότωνε αδέσποτα σκυλιά με κυνηγετικό δίκαννο. Ο Παπαδόπουλος καταδικάστηκε για ζωοκτονία σε βαθμό πλημμελήματος, φθορά ξένης περιουσίας, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και αντίσταση κατά της αρχής. Το δικαστήριο του επέβαλε και πρόστιμο 900 ευρώ. Ο Παπαδόπουλος άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

    [05] Μακελειό στην Τσετσενία

    27/12/2002 7:22:00 μμ

    Σαράντα νεκροί και τουλάχιστον εξήντα τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της σημερινής επίθεσης αυτοκτονίας που έγινε στην πρωτεύουσα της Τσετσενίας, Γκρόζνι από δύο καμικάζι που προκάλεσαν έκρηξη σε παγιδευμένα αυτοκίνητα, τα οποία βρίσκονταν μπροστά σε κυβερνητικό κτίριο. Ο πρόεδρος της φιλορωσικής κυβέρνησης της Τσετσενίας, Αχμάντ Καντίρεφ, κατήγγειλε ως υπεύθυνο για αυτήν την επίθεση αυτοκτονίας τον αυτονομιστή Τσετσένο πρόεδρο, Ασλάν Μασχάντωφ.

    Απέμειναν συντρίμμια

    Η επίθεση, σύμφωνα με την εισαγγελία του Γκρόζνι, συνέβη όταν οι δύο "καμικάζι" που επέβαιναν σε ένα στρατιωτικό φορτηγό και ένα τζιπ γεμάτα εκρηκτικά, έριξαν τα οχήματα στον περίβολο του κτιρίου. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι πάνω όροφοι του κτιρίου διαλύθηκαν, ενώ κομμάτια από τα αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα κοντά στο κτίριο σκορπίστηκαν στους γύρω δρόμους.

    Το πρακτορείο Ιτάρ Τας μετέδωσε πως ο επικεφαλής της φιλορωσικής διοίκησης της Τσετσενίας Αχμαντ Καντίροφ και ο πρωθυπουργός Μιχαήλ Μπάμπιτς δεν έπαθαν τίποτε.

    Εικόνες που πρόβαλε το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV έδειξαν το κτίριο τελείως κατεστραμμένο και αρκετούς ανθρώπους τραυματισμένους να προσπαθούν να βγουν από τα ερείπια. Το κτίριο αυτό ήταν ένα από τα λίγα στην τσετσενική πρωτεύουσα που ξαναχτίστηκε μετά την κατάληψη του Γκρόζνι από τα ρωσικά στρατεύματα, το 2000.

    Τη "σθεναρή καταδίκη" της επίθεσης εξέφρασε η Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του γενικού γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης, Βάλτερ Σβίμερ.

    [06] Ινδονησία: Καταδίκη για την αιματοχυσία στο Τιμόρ

    27/12/2002 11:44:00 πμ

    Σε πενταετή φυλάκιση για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, που διεπράχθησαν το 1999 στο ανατολικό Τιμόρ, καταδίκασε σήμερα δικαστήριο της Ινδονησίας τον αντισυνταγματάρχη Σοεντγιάρβο, πρώην στρατιωτικό διοικητή της πρωτεύουσας Ντίλι. Το Ειδικό Δικαστήριο για τα ανθρώπινα δικαιώματα καταδίκασε τον Σοεντγιάρβο, για την επίθεση στην οικία του πνευματικού ηγέτη του Τιμόρ επισκόπου Κάρλος Μπέλο γεγονός που προκάλεσε το θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων. Πρόκειται για τον πρώτο ινδονήσιο αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφαλείας που καταδικάζεται για την αιματοχυσία.

    Το δικαστήριο κατά το παρελθόν είχε δεχθεί την κριτική οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων γιατί μέχρι στιγμής είχε απαλλάξει 10 πρώην αξιωματικούς των υπηρεσιών ασφαλείας.

    Κατά τη διάρκεια των αιματηρών επεισοδίων του 1999 τα Ηνωμένα Εθνη εκτιμούν ότι έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι.

    Συνολικά 18 άτομα είχαν παραπεμφθεί σε δίκη για με την κατηγορία της διάπραξης εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας.

    Εκτός απο τον Σοεντγιάρβο καταδικάσθηκαν ακόμη δύο άτομα. Οι υπόλοιπες δίκες δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη.

    [07] Συνωστισμός στις εφορίες για τα τέλη κυκλοφορίας

    27/12/2002 1:51:00 μμ

    Συνωστισμός και σήμερα στις εφορίες όλης της χώρας, καθώς απομένουν μόνο δύο εργάσιμες ημέρες για την προμήθεια του ειδικού σήματος τελών κυκλοφορίας. Μετά από συμφωνία του υπ. Οικονομικών και της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών οι τράπεζες θα χορηγούν τα ειδικά σήματα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, υπό την προϋπόθεση ότι διαθέτουν σήματα. Ορισμένες εφορίες έδωσαν σιωπηρή παράταση έως τις 8 Ιανουαρίου σε όσους είχαν λάβει καθυστερημένα το ειδοποιητήριο.

    [08] Πέθανε ο Herb Ritts

    27/12/2002 12:44:00 μμ

    Ο διάσημος Αμερικανός φωτογράφος του Χόλιγουντ, Herb Ritts 50 ετών, πέθανε την Πέμπτη στο Ιατρικό Κέντρο UCLA του Λος Αντζελες, λόγω επιπλοκών από πνευμονία. Λίγες μέρες πριν είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο για απροσδιόριστους λόγους. Δέκα μέρες πριν την εισαγωγή του στο νοσοκομείο, ο Ritts είχε φωτογραφήσει τον Μπεν Αφλεκ για το εξώφυλλο του περιοδικού Vanity Fair και είχε σκηνοθετήσει μερικά βίντεο κλιπ.

    Το έργο του

    Για περίπου 25 χρόνια ο Ritts φωτογράφιζε διασημότητες για περιοδικά μόδας, εξώφυλλα μουσικών άλμπουμ, διαφημίσεις και βίντεο κλιπ. Ανάμεσα σε πολλούς άλλους, φωτογράφισε τη Μαντόνα να φορά αυτιά του Μίκι Μάους και τον Τζακ Νίκολσον βαμμένο ως τον "Τζόκερ" για την ταινία "Μπάτμαν".

    Ο Ritts, που ζούσε στο Λος Αντζελες, ξεκίνησε την καριέρα του στα τέλη της δεκαετίας του 1970 φωτογραφίζοντας ερασιτεχνικά φίλους του από τη βιομηχανία του κινηματογράφου, ενώ παράλληλα εργαζόταν στην επιχείρηση επίπλων του πατέρα του.

    Το αποφασιστικό βήμα στην καριέρα του έγινε το 1978, όταν φωτογράφισε τους ηθοποιούς Γιον Βόιτ και Ρίκι Σρέντερ στα γυρίσματα της ταινίας "The Champ". Η φωτογραφία αυτή δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Newsweek.

    Δύο χρόνια αργότερα φωτογράφισε τον πρωτοεμφανιζόμενο Ρίτσαρντ Γκιρ, στην ταινία "American Gigolo", σε ένα πρατήριο βενζίνης σε μία έρημο της Καλιφόρνια.

    Ο Ritts ανέπτυξε ένα προσωπικό στυλ φωτογραφίζοντας μία μεγάλη ποικιλία θεμάτων, από μόδα μέχρι γυμνές γυναίκες της φυλής Μασάι στην Αφρική. Οι φωτογραφίες του κοσμούσαν τα περιοδικά Vogue, Vanity Fair και Rolling Stone.

    Την τελευταία δεκαετία ο Ritts πραγματοποίησε εκθέσεις στο Λος Αντζελες, στη Νέα Ϋόρκη και σε μεγάλες πόλεις της Ευρώπης. Οι υπεύθυνοι του Μουσείου Καλών Τεχνών στη Βοστόνη τον χαρακτήρισαν ως «τον εικονοπλάστη της εποχής μας που μετέφρασε τα όνειρα και τις επιθυμίες του πολιτισμού μας σε αξέχαστες εικόνες».

    [09] Δεν αποσύρεται προς το παρόν το Τ4

    27/12/2002 3:50:00 μμ

    Το θέμα της κυκλοφορίας του φαρμάκου για το θυρεοειδή Τ4 εξέτασε σε σημερινή έκτακτη συνεδρίαση το Επιστημονικό Συμβούλιο Εγκρίσεων του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη του Επιστημονικού Συμβουλίου δε στήριξαν την άποψη για απαγόρευση κυκλοφορίας του φαρμάκου, καθώς χαρακτήρισαν μη αναγκαίο το μέτρο της απόσυρσης του φαρμάκου, αφού δεν έχει αποδειχθεί ότι είναι επικίνδυνο.

    Προσφυγή ΕΟΦ στο Συμβούλιο Επικρατείας

    Η διοίκηση του ΕΟΦ ωστόσο εισηγείται την απόσυρση του φαρμάκου, με το αιτιολογικό ότι είναι αναποτελεσματικό σε ορισμένους ασθενείς. Συνιστά, δε, στους ασθενείς που ακολουθούν αγωγή με το Τ4 να βρίσκονται υπό στενή ιατρική παρακολούθηση.

    Ο οργανισμός έχει προσφύγει μάλιστα κατά της προηγούμενης απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία επέτρεπε την επανακυκλοφορία του φαρμάκου στην ελληνική αγορά.

    [10] Κλείνουν τα internet cafe στην Κίνα

    27/12/2002 4:40:00 μμ

    Η κυβέρνηση της Κίνας αποφάσισε να κλείσει 3.000 internet cafe, στο πλαίσιο μιας καμπάνιας για την ασφάλεια στο χώρο εργασίας. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας, η απόφαση αυτή ήταν συνέπεια του θανάτου 25 ανθρώπων από φωτιά τον Ιούνιο σε ένα internet cafe στο Πεκίνο. Παράλληλα, αναμένεται να κλείσουν άλλα 12.000, μέχρι να βελτιωθούν τα συστήματα ασφαλείας σε αυτούς τους χώρους. Σύμφωνα με υπουργό Εμπορίου της Κίνας, Li Rongrong, περισσότερα από 45.000 internet cafe ερευνήθηκαν από τις αρμόδιες Aρχές τους τελευταίους έξι μήνες. Πολλά από αυτά δεν έχουν άδεια λειτουργίας και εξόδους κινδύνου.

    Sτόχος της κινεζικής κυβέρνησης o αυστηρότερος έλεγχος

    Η φωτιά του Ιουνίου ήταν η χειρότερη που σημειώθηκε στην πόλη εδώ και 50 χρόνια. Πολλά από τα θύματα δεν μπόρεσαν να ξεφύγουν, επειδή οι πόρτες ήταν κλειδωμένες και πολλά παράθυρα ήταν καλυμμένα με σιδερένια κάγκελα.

    Ωστόσο, πολλοί υποστηρίζουν πως η κινεζική κυβέρνηση προέβη σε αυτή την κίνηση, προκειμένου να επιβάλει αυστηρότερο έλεγχο στις άδειες λειτουργίας των internet cafe.

    Αλλά απώτερος σκοπός της Κίνας είναι να ελέγξει περισσότερο τη χρήση του internet και ιδιαίτερα τα chatrooms, όπου εκφράζονται αντι- κυβερνητικές απόψεις.

    Η Κίνα μάλιστα έχει θεσπίσει πολύ αυστηρούς κανονισμούς αναφορικά με την πρόσβαση στο Διαδίκτυο, απαγορεύοντας την είσοδο σε internet cafes σε νέους κάτω των 16 ετών.

    Παρόλα αυτά, πάντως, το internet είναι εξαιρετικά δημοφιλές στην Κίνα, όπου στα μέσα του 2002 καταμετρήθηκαν περισσότεροι από 45 εκατομμύρια χρήστες του δικτύου.

    [11] Η Ευρώπη στο Διάστημα

    27/12/2002 1:19:00 μμ

    Το ενδεχόμενο να στείλει ανθρώπους στη Σελήνη, τον Αρη και σε άλλα σημεία του γαλαξία μας τις επόμενες δεκαετίες μελετά η Ευρώπη. Σύμφωνα με προτάσεις που συζήτησαν τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρχικά θα σταλεί στον Κόκκινο Πλανήτη μία επανδρωμένη από ρομπότ αποστολή, η οποία θα ανοίξει το δρόμο για την αποστολή ανθρώπων.

    Το πρόγραμμα Aurora

    Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος πιστεύει πως μέχρι το 2025 η τεχνολογία θα έχει αναπτυχθεί σε τέτοιο βαθμό ώστε θα είναι δυνατή η αποστολή ανθρώπων στον Αρη. Προς το παρόν πάντως μελετά την πιθανότητα να μεταβούν στον Αρη δύο αποστολές ρομπότ, οι οποίες θα εντοπίσουν το καταλληλότερο σημείο για να προσγειωθούν οι αστροναύτες.

    Η απόφαση πάντως για το αν τελικά θα πάνε άνθρωποι στον Αρη δε θα ληφθεί πριν το 2015. Το σχέδιο αυτό είναι μέρος του προγράμματος εξερεύνησης του διαστήματος "Aurora". Το πρόγραμμα αυτό θα καθορίσει την ευρωπαϊκή στρατηγική εξερεύνησης του ηλιακού μας διαστήματος τα επόμενα τριάντα χρόνια.

    Το κόστος αυτής της αποστολής αναμένεται να είναι υπέρογκο και για το λόγο αυτό η επίτευξη μίας παγκόσμιας συμφωνίας φαίνεται ότι είναι αναγκαία. Η Ευρώπη προσανατολίζεται μάλιστα στο να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, την Ιαπωνία και ενδεχομένως την Κίνα.

    [12] Τα μεγαλύτερα παπούτσια στον κόσμο

    27/12/2002 2:19:00 μμ

    Το μεγαλύτερο ζευγάρι παπουτσιών στον κόσμο βρίσκεται στη Μανίλα, στο προάστιο Μαρικίνα, το οποίο φημίζεται για τα υποδηματοποιεία του. Το συγκεκριμένο ζευγάρι, που εκτίθεται στη βιτρίνα ενός από τα καταστήματα της περιοχής, έχει μήκος 5,5 μέτρα, φάρδος 2,25 μέτρα και ύψος 1,83 μέτρα. Η δήμαρχος της πόλης, Μαρία Λούρδη Φερνάντο, δήλωσε πως τα παπούτσια αυτά είναι τα μεγαλύτερα στον κόσμο μετά από τη διαβεβαίωση που της απέστειλε το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

    Τα παπούτσια σε αριθμούς

    Υπολογίζεται πως από την πρώτη ύλη που χρησιμοποιήθηκε για να φτιαχτεί αυτό ζευγάρι, θα μπορούσαν να κατασκευαστούν συνολικά 250 ζευγάρια παπούτσια μεσαίου μεγέθους .

    Για την κατασκευή τους χρειάστηκαν 75 ημέρες, εννέα τσαγκάρηδες και 1,5 εκατομμύριο πέσος, δηλαδή περίπου 22.640 ευρώ. Το προηγούμενο αντίστοιχο ρεκόρ κατείχαν υποδηματοποιοί από την Τουρκία με παπούτσια μήκους 3,12 μέτρων.

    Το προάστιο Μαρικίνα αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια το μεγάλο κέντρο βιομηχανίας υποδημάτων στις Φιλιππίνες. Πρόσφατα όμως η φήμη του αμφισβητήθηκε εξαιτίας του ανταγωνισμού με τα φτηνά εισαγόμενα παπούτσια από την Κίνα.

    Στο ίδιο προάστιο βρίσκεται μουσείο στο οποίο εκτίθενται ορισμένα από τα παπούτσια της πρώην πρώτης κυρίας των Φιλιππίνων, Ιμέλντα Μάρκος, που διέθετε τεράστια συλλογή υποδημάτων.

    [13] Βιογραφία- λίβελος του Κλιντ Ίστγουντ

    27/12/2002 3:30:00 μμ

    Μήνυση ύψους δέκα εκατομμυρίων δολαρίων για συκοφαντία υπέβαλε ο γνωστός σταρ του Χόλιγουντ, Κλιντ Ίστιγουντ, στον συγγραφέα της βιογραφίας του, Patrick McGilligan, για την οποία δεν είχε ζητήσει τη συγκατάθεση του διάσημου ηθοποιού. Ο Ίστγουντ καταγγέλλει πως ο συγγραφέας τον παρουσιάζει ως ένα δειλό που κακοποιούσε τη γυναίκα του. Ο δικηγόρος του Ίστιγουντ ισχυρίστηκε πως σκοπός του συγγραφέα είναι να προσβάλει τη φήμη του ηθοποιού, καθώς είναι γεμάτο λάθη. Από την πλευρά του ο συγγραφέας υποστηρίζει πως το βιβλίο είναι δίκαιο και ειλικρινές.

    [14] Ένα περίεργο δώρο

    27/12/2002 2:19:00 μμ

    Ένα διαφορετικό δώρο περίμενε η σύζυγος ενός ευκατάστατου Βρετανού εργολάβου οικοδομών. Η γυναίκα ήταν σίγουρη πως τα φετινά Χριστούγεννα ο σύζυγός της θα της χάριζε το πολυπόθητο σπορ αυτοκίνητο των ονείρων της, καθώς της είχε υποσχεθεί όχημα και μάλιστα ακριβό. Ο ίδιος όμως φαίνεται ότι είχε κάτι άλλο στο μυαλό του.

    Η αντίδραση της συζύγου

    Το πρωί των Χριστουγέννων οι κάτοικοι ενός ήσυχου δρόμου του Νόρθαμπτον στην κεντρική Αγγλία ξύπνησαν από ένα έντονο θόρυβο. Έτρεξαν στα παράθυρά τους και έκπληκτοι αντίκρισαν έναν τεράστιο κίτρινο εκσκαφέα, στολισμένο με ροζ φιόγκο, τον οποίο οδηγούσε ο γείτονάς τους, που είχε ντυθεί Αη-Βασίλης.

    Το ίδιο έκπληκτη ήταν και η παραλήπτρια του δώρου, η 54χρονη Ντενίζ Γκάι, όταν άνοιξε την πόρτα της. "Ήταν αρκετά διασκεδαστικό. Τελείως διαφορετικό από αυτό που περίμενα. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν πώς θα το παρκάρω στην πόλη!", είπε αστειευόμενη λίγο αργότερα στους δημοσιογράφους.

    "Της είχα υποσχεθεί όχημα και ακριβό. Ωστόσο εκείνη ονειρευόταν ένα σπορ αμάξι. Νομίζω πως ο εκσκαφέας μου μάλλον την απογοήτευσε", δήλωσε ο ευφάνταστος εργολάβος.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 27 December 2002 - 17:52:34 UTC