Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-02-06

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιστολή Ανάν για επίσπευση λύσης στο Κυπριακό
  • [02] Πυρετός εργασιών στον Κορυδαλλό ενόψει της δίκης 17Ν
  • [03] Ανοιξε η εθνική οδός από τους αγρότες
  • [04] Οι προτεραιότητες της Εθνικής Αμυνας στο Υπουργικό
  • [05] Παραιτήθηκε ο Γιώργος Πανταγιάς
  • [06] Αυξάνονται από αύριο τα διόδια στην Αττική Οδό
  • [07] Αλλαγή κανονισμού βουλευτικής ασυλίας ζητά ο Α. Κακλαμάνης
  • [08] Καραμπόλα 17 αυτοκινήτων στα Χανιά
  • [09] Συνέντευξη Παπανδρέου στο CNN για το Ιρακινό
  • [10] Στο Τόκιο ο Σολάνα για το ζήτημα της Β. Κορέας
  • [11] Ιράκ: Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε
  • [12] Απειλεί η Β. Κορέα για προληπτική επίθεση
  • [13] Στην Επιτροπή προσωπικοτήτων του 2004 ο Πλατινί
  • [14] Τένις: Στο γ' γύρο η Δανιηλίδου
  • [15] Ξύρισμα για περισσότερο...σεξ!
  • [16] Παρέδωσε το στέμμα της γιατί ήταν παντρεμένη

    [01] Επιστολή Ανάν για επίσπευση λύσης στο Κυπριακό

    6/2/2003 7:20:00 μμ

    Με επιστολή του σε Αθήνα και Αγκυρα, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Ανάν καλεί τις δυο πλευρές να συζητήσουν τα θέματα εγγυήσεων και ασφάλειας, με δεδομένο ότι η τουρκική κυβέρνηση μετακινήθηκε από την αρχική της θέση και δηλώνει έτοιμη να ξεκινήσει διάλογο για το συγκεκριμένο θέμα. Την ίδια ώρα, ο Ραούφ Ντενκτάς εμμένει στις θέσεις του υποστηρίζοντας ότι οι συνομιλίες των δυο πλευρών δεν έχουν αποτέλεσμα, ενώ ο ειδικός διαμεσολαβητής Αλβάρο Ντε Σότο σε δηλώσεις του προειδοποιεί πως αν δεν λυθεί το Κυπριακό μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, τότε οι προσπάθειες του ΟΗΕ θα ατονήσουν.

    Σημίτης: ''Θετική εξέλιξη'' - Ερντογάν: ''Αναπόφευκτη λύση''

    Η επιστολή, που στάλθηκε στους κυρίους Κώστα Σημίτη και Αμπντουλάχ Γκιουλ, αναφέρεται στην ανάγκη να επισπευσθούν οι συνεννοήσεις για την υπογραφή συμφωνίας από την Ελλάδα και την Τουρκία, που θα αφορά την ασφάλεια της Κύπρου, στην προοπτική επίλυσης του Κυπριακού.

    Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε θετική εξέλιξη το γεγονός μιλώντας στην συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου και επισήμανε ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει σε συνομιλίες με την Τουρκία για το θέμα των εγγυήσεων και της ασφάλειας.

    Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου αμέσως μετά τη συνάντηση του με τον ΓΓ του ΟΗΕ την Τετάρτη, δήλωσε ότι ο Κόφι Ανάν εμμένει στη λύση του Κυπριακού μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου. Ο κ. Ανάν διαβεβαίωσε τον κ. Παπανδρέου πως θα ασχοληθεί εντατικά τις επόμενες εβδομάδες, για να προχωρήσει η διαπραγμάτευση προς επίλυση του πολιτικού προβλήματος.

    Από την Αγκυρα, ο Ρετζέπ Ερντογάν χαρακτηρίζει αναπόφευκτη τη λύση του Κυπριακού και υποστήριξε ότι είναι αδιαπραγμάτευτα θέματα εκείνο της κυριαρχίας, της δημιουργίας ενός συνεταιρικού κράτους που θα βασίζεται σε δύο λαούς και στο 29% στο εδαφικό, με έναν ευθυγραμμισμένο χάρτη και την ύπαρξη εγγυήσεων της Ελλάδας και της Τουρκίας.

    Από την άλλη, ο Ραούφ Ντενκτάς, από τα κατεχόμενα, εμμένει στην αδιαλλαξία του, υπογραμμίζοντας ότι οι συνεχιζόμενες συνομιλίες για το Κυπριακό δεν έχουν σμικρύνει το χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών και εξακολουθούν να απέχουν πολύ η μία από την άλλη. Επίσης, τόνισε ότι έχει εξαλειφθεί και η τελευταία ευκαιρία για αλλαγές στο σχέδιο Ανάν.

    Γουέστον: ''Πρέπει να καταλήξουν σε συμφωνία''

    Την πεποίθηση ότι Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι μπορούν ακόμη να καταλήξουν σε συμφωνία μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου για επίλυση του Κυπριακού, παρά το παρουσιαζόμενο αδιέξοδο στις συνομιλίες, εξέφρασε ο Αμερικανός απεσταλμένος για το Κυπριακό Τόμας Γουέστον, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ θα αναλώσουν όλες τις προσπάθειές τους προς αυτό το στόχο.

    Ο κ. Γουέστον απέρριψε φόβους που εκφράζονται ότι η κρίση στο Ιράκ μπορεί να πλήξει τις ειρηνευτικές προσπάθειες στην Κύπρο, με το να επιτραπεί στην Τουρκία να χρησιμοποιήσει το ρόλο της, ως ζωτικής συμμάχου των Ηνωμένων Πολιτειών στην περιοχή για να ματαιώσει την επίτευξη μιας συμφωνίας στην Κύπρο.

    [02] Πυρετός εργασιών στον Κορυδαλλό ενόψει της δίκης 17Ν

    6/2/2003 7:10:00 μμ

    Στις γυναικείες φύλακες Κορυδαλλού συνεχίζονται οι εργασίες στο χώρο, όπου πρόκειται να γίνει η δική της "17Ν". Oι εργασίες πρόκειται να ολοκληρωθούν στις 15 Φεβρουάριου, καθώς, αμέσως μετά, θα αρχίσουν οι δοκιμές για τη μεγάλη δική. Τα νεόκτιστα κελιά όπου κρατούνται οι κατηγορούμενοι για τη 17Ν στις ανδρικές φυλακές, οι Θεσπρωτοί και ο Θωμάς Σερίφης, πλημμύρισαν και οι κρατούμενοι μεταφέρθηκαν στις γυναικείες. Πρόβλημα παρουσιάστηκε στην αποχέτευση, αυτή τουλάχιστον είναι η επίσημη θέση της διεύθυνσης των φυλακών. Η δίκη της 17Ν ξεκινά σε λίγες εβδομάδες και για λόγους ασφαλείας οι Αρχές προτιμούν οι κατηγορούμενοι να είναι δίπλα στην αίθουσα όπου θα διεξαχθεί η δίκη ώστε να μην μετακινούνται δις καθημερινά. Αλλα 15 ειδικά διαμορφωμένα κελιά είναι έτοιμα να φιλοξενήσουν τους συλληφθέντες για συμμετοχή στον Ε.Λ.Α., που κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

    Και άλλη επέμβαση στο μάτι ο Σ. Ξηρός

    Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκε πίσω στις φύλακες Κορυδαλλού, ο Σάββας Ξηρός, από το Γενικό Κρατικό νοσοκομείο Αθηνών, όπου υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση κερατοειδούς στο αριστερό μάτι, το οποίο είχε υποστεί διαμπερές τραύμα, κατά την έκρηξη στον Πειραιά.

    Τα μέτρα ασφάλειας ήταν ιδιαίτερα αυξημένα, καθώς ο Ξηρός μεταφέρθηκε με κλούβα του τμήματος μεταγωγών και με τη συνοδεία τζιπ της αντιτρομοκρατικής, περιπολικών και μοτοσικλετιστών της αστυνομίας.

    Μυστήριο με ένα 45άρι πιστόλι

    Ένα 45άρι πιστόλι βρέθηκε την Πέμπτη, σε οικόπεδο στη διασταύρωση των οδών Σάκη Καραγιωργά και διαδόχου Παύλου στη Γλυφάδα, όπου γίνεται εκσκαφή για την ανέγερση νέας οικοδομής. Το πιστόλι βρήκε ο χειριστής μηχανήματος και ειδοποίησε την αστυνομία.

    Για το 45άρι ενημερώθηκε και η Αντιτρομοκρατική λόγω του ότι δεν έχει βρεθεί ακόμη το ιστορικό 45άρι της 17Ν.

    Το όπλο παρελήφθη και μεταφέρθηκε στην Εγκληματολογική Υπηρεσία, όπου θα γίνει βαλλιστική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει σχέση με την τρομοκρατία ή έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλες εγκληματικές ενέργειες.

    [03] Ανοιξε η εθνική οδός από τους αγρότες

    6/2/2003 6:51:00 μμ

    Φωτό Αρχείου

    Ανοιξε λίγο μετά τις 6 η εθνική οδός Αθήνα -Θεσσαλονίκη στο ύψος του Πλατύκαμπου, η οποία ήταν κλειστή από τις 12 το μεσημέρι από τα τρακτέρ των βαμβακοπαραγωγών της Θεσσαλίας που διαμαρτύρονται για την αδιάθετη παραγωγή τους. Οι αγρότες μπλόκαραν και αλλά τέσσερα σημεία του νομού στο Βελεστίνο, στο Κιλελέρ, τη Μεσοράχη και τη Μάνδρα. Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, ενώ στις 7 το απόγευμα θα συνεδριάσουν οι αγρότες στο Βόλο. Οι αγρότες ζητούν από την κυβέρνηση να λάβει σύντομα αποφάσεις σχετικά με την παράδοση των αδιάθετων ποσοτήτων βαμβακιού.

    Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται και οι πατατοπαραγωγοί των Σερρών σημειώνοντας ότι περισσότεροι από 12.000 τόνοι πατάτας παραμένουν αδιάθετοι στις αποθήκες.

    Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Γεωργίας επισημαίνει ότι η μόνη διέξοδος στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πατατοπαραγωγοί των Σερρών είναι η δημιουργία ομάδας παραγωγών, οι οποίοι θα μπορούν να διαπραγματεύονται με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις το προϊόν τους στην αγορά.

    [04] Οι προτεραιότητες της Εθνικής Αμυνας στο Υπουργικό

    6/2/2003 3:30:00 μμ

    Το νέο αμυντικό δόγμα, την οργάνωση και λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων και τη διακλαδικότητα, συζήτησαν τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση του Γιάννου Παπαντωνίου. Ο πρωθυπουργός, κλείνοντας τη συνεδρίαση του υπουργικού, τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια στις Ενοπλες Δυνάμεις έχει συντελεστεί μια μεγάλη αλλαγή και δεν έχουν πλέον έναν ειδικό ρόλο που είχαν άλλες εποχές, καθώς ξεπεράστηκαν οι αντιλήψεις και οι νοοτροπίες του παρελθόντος. Η διακλαδικότητα, τόνισε, αποτελεί μια μεγάλη προσφορά στην προστασία των εθνικών και κυριαρχικών δικαιωμάτων μας και στην άμυνα της χώρας, ενώ επεσήμανε ότι οι επιλογές στις Ενοπλες Δυνάμεις δεν γίνονται πλέον με πολιτικές σκέψεις, καθώς το κριτήριο είναι ποιος είναι ο πιο ικανός.

    Αρχές Απριλίου ο ευρωστρατός στην ΠΓΔΜ

    Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια στις ένοπλες δυνάμεις έχει συντελεστεί μια μεγάλη αλλαγή, καθώς ξεπεράστηκαν αντιλήψεις και νοοτροπίες του παρελθόντος. Ο κ.Σημίτης επισήμανε ακόμη πως όλα τα νομικά πρόσωπα πρέπει να λειτουργούν στη βάση του πλαισίου τους και όχι με ειδικό καθεστώς.

    Αναφερόμενος στο θέμα του ευρωστρατού, ο κ. Σημίτης τόνισε ότι την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου, θα γίνει η πρώτη αποστολή στα Σκόπια δύναμης 650 ανδρών από όλη την Ευρώπη τους οποίους θα υποδεχτούν ο Γιάννος Παπαντωνίου ως προεδρεύων του Συμβουλίου υπουργών Αμυνας και ο κ.Σολάνα.

    Ο υπουργός Αμυνας, μετά το υπουργικό συμβούλιο, ανακοίνωσε μεταξύ άλλων την κατασκευή 360 νέων κατοικιών και 2.400 ξενώνων για τη στέγαση 5.000 επαγγελματιών οπλιτών.

    Εν τω μεταξύ, από επαγγελματίες θα αντικατασταθούν οι κληρωτοί ναύτες στα πολεμικά πλοία, σύμφωνα με απόφαση του αρχηγού Ναυτικού.

    [05] Παραιτήθηκε ο Γιώργος Πανταγιάς

    6/2/2003 3:24:00 μμ

    Την παραίτησή του από τη θέση του ως εκπροσώπου Τύπου του Πρωθυπουργού υπέβαλε σήμερα με επιστολή του ο κ. Γιώργος Πανταγιάς. Στην επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό, ο κ. Πανταγιάς θυμίζει την απόφασή του να κατέβει υποψήφιος στη Β' Πειραιά τις επόμενες εκλογές, καταγγέλλει την "αθλιότητα" της συκοφάντησης της πολιτικής δραστηριότητας αναπτύσσει στο χώρο του Πειραιά, κάνοντας λόγο για επιχείρηση σπίλωσής του από μερίδα του τύπου, ενώ αναφέρει ότι ''συχνά έγινε αλεξικέραυνο μιας οργισμένης αντίδρασης εκείνων που από προσωπική και πολιτική ιδιοτέλεια αντιστέκονται στο αίτημα του εκσυγχρονισμού''. Επίσης υπογραμμίζει την αφοσίωσή του στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού, τον οποίο χαρακτηρίζει ως ''μια νέα ήπειρο στην πολιτική ζωή του τόπου''. Η παραίτηση του κ. Πανταγιά, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, έγινε δεκτή από τον Πρωθυπουργό.

    Επιθυμεί να πολιτευτεί

    Στην επιστολή του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι δεν επέλεξε την πολιτική για να καλύψει φιλοδοξίες ή ματαιοδοξίες του και να εξαργυρώσει αρχές και αξίες στις οποίες πιστεύει, ούτε ως μέσο πλουτισμού και κοινωνικής αναρρίχησης.

    Προσθέτει ακόμη ότι δεν υπηρέτησε και δεν πρόκειται να υπηρετήσει καμιά πολιτική και κομματική νομενκλατούρα, όσο κι αν στηρίζεται σε γερά πόδια.

    Ο κ. Πανταγιάς σημειώνει στην επιστολή του ότι εδώ και καιρό βλέπει στο πρόσωπό του να γίνεται μια προσπάθεια να συκοφαντηθεί η πολιτική του δράση στη Β' Πειραιά, αλλά και η δουλειά το στο Μαξίμου και γι' αυτό αποφάσισε να βάλει μια τελεία σε όλη αυτή την αθλιότητα.

    Καταλήγοντας ο κ. Πανταγιάς τονίζει ότι υπηρέτησε τον κ. Σημίτη με αυταπάρνηση διότι πίστεψε και πιστεύει στο όραμά του, ότι συχνά έγινε αλεξικέραυνο μιας οργισμένης αντίδρασης εκείνων, που από προσωπική και πολιτική ιδιοτέλεια αντιστέκονται χρόνια τώρα στο αίτημα του εκσυγχρονισμού και την αλλαγή μιας καθεστωτικής πολιτικής τάξης.

    Κλείνοντας την επιστολή τονίζει ότι επειδή τιμά τη σχέση του με τον Πρωθυπουργό θέλει να στερήσει από τους αντιπάλους του το πρόσχημα ότι εκμεταλλεύεται τη θέση του για την προώθηση προσωπικών στόχων του.

    Όπως δήλωσε ο κ.ε. ο κ. Σημίτης έκανε δεκτή την παραίτηση του κ. Πανταγιά σημειώνοντας ότι οι λόγοι της παραίτησης του πρωθυπουργικού συμβούλου αναφέρονται στην επιστολή του και δεν έχουν σχέση με δημοσίευμα του Τύπου.

    Να προσθέσουμε, ότι σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Καθημερινή" ο κ. Πανταγιάς πίεσε την ηγεσία του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, προκειμένου να διαγραφεί το πρόστιμο για φοροδιαφυγή, ύψους 100 εκατομμυρίων δραχμών, προς τον κορυφαίο τραγουδιστή Γιώργο Νταλάρα. Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, οι άνθρωποι του ΣΔΟΕ δεν ενέδωσαν στις παρεμβάσεις του κ. Πανταγιά και προχώρησαν κανονικά στις προβλεπόμενες διαδικασίες, κοινοποιώντας την οφειλή στον κ. Νταλάρα.

    Δεν παρενέβη ο κ. Πανταγιάς στο ΣΔΟΕ υπέρ του Γιώργου Νταλάρα, δηλώνει ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Φωτιάδης, διαψεύδοντας δημοσίευμα της "Καθημερινής".

    [06] Αυξάνονται από αύριο τα διόδια στην Αττική Οδό

    6/2/2003 3:02:00 μμ

    Από τις 11 αύριο το πρωί, θα ισχύουν οι νέες τιμές των διοδίων στην Αττική Οδό, όπως ανακοινώθηκαν μετά την παράδοση στην κυκλοφορία του τμήματος από την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας στην κόμβο της Μεταμόρφωσης έως τον Γέρακα. Συγκεκριμένα τα Ι.Χ. θα πληρώνουν 1,80 ευρώ, από 1,20 που ίσχυε μέχρι τώρα, τα δίκυκλα 0,90 ευρώ από 0,50, τα φορτηγά και τα λεωφορεία 5,50 ευρώ από 3 και οι νταλίκες 7,20 ευρώ από 4,50.

    Εκπτώσεις για τους συχνούς χρήστες

    Σημαντικές εκπτώσεις θα ισχύουν για τους συχνούς χρήστες του δικτύου και συγκεκριμένα γι' αυτούς που θα χρησιμοποιούν πομποδέκτες. Αυτοί για τις 30 πρώτες διελεύσεις τους θα πληρώνουν 1,50 ευρώ κάθε φορά, ενώ όσοι πραγματοποιούν από 30 έως 50 διελεύσεις το μήνα θα πληρώνουν 1,20 ευρώ και για πάνω από 50 διελεύσεις 0,90 ευρώ.

    [07] Αλλαγή κανονισμού βουλευτικής ασυλίας ζητά ο Α. Κακλαμάνης

    6/2/2003 2:41:00 μμ

    Πρόταση για να αλλάξει ο κανονισμός που αφορά την άρση της βουλευτικής ασυλίας ανέπτυξε ο Πρόεδρος της Βουλής με σκοπό να μη δημιουργείται η εικόνα στην κοινή γνώμη ότι οι βουλευτές απαλλάσσουν τους συναδέλφους τους στη βάση της κακώς εννοούμενης συναδελφικής αλληλεγγύης. Ο κ. Κακλαμάνης πρότεινε να μετατραπεί η μυστική ψηφοφορία σε φανερή, ώστε κάθε βουλευτής να αναλαμβάνει τις ευθύνες του και να γίνεται διαχωρισμός των αιτήσεων της εισαγγελίας που ζητούν άρση της ασυλίας του βουλευτή σε υποθέσεις που σχετίζονται με τα καθήκοντά του και σε υποθέσεις που αφορούν ποινικά αδικήματα.

    Επιτροπή της βουλής θα αποφασίσει για το θέμα

    Με τη μετατροπή της μυστικής σε φανερή ψηφοφορία διαφώνησε ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Βαρβιτσιώτης, αλλά και ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλάκος.

    Το θέμα θα λυθεί μετά από συζήτηση σε επιτροπή της Βουλής, ενώ ο πρόεδρος της Βουλής σε αντιπαράθεσή του με τον Γιάννη Βαρβιτσιώτη τον κάλεσε να μην βιάζεται γιατί από την δική του βιασύνη και του Ευάγγελου Βενιζέλου δημιουργήθηκε το πρόβλημα με το ασυμβίβαστο.

    [08] Καραμπόλα 17 αυτοκινήτων στα Χανιά

    6/2/2003 7:02:00 μμ

    Φωτο αρχείου

    Δεκαεπτά αυτοκίνητα συγκρούσθηκαν σήμερα το μεσημέρι στην Εθνική Οδό Κισάμου-Χανίων στο ύψος του κόμβου Ταυρωνίτη. Το περιστατικό συνέβη σε τμήμα της Εθνικής Οδού, όπου γινόταν έργα για την αντικατάσταση του τάπητα. Ο εργολάβος που εκτελούσε τα έργα είχε ρίξει πετρέλαιο, για να ''κάτσει'' ο νέος τάπητας με αποτέλεσμα, ο δρόμος να είναι ιδιαίτερα ολισθηρός. Σύμφωνα με μαρτυρίες η καραμπόλα των δεκαεπτά αυτοκινήτων έγινε όταν οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του με αποτέλεσμα το ένα μετά το άλλο αυτοκίνητα που είχαν την ίδια πορεία να αρχίσουν να συγκρούονται.

    Τα περισσότερα ΙΧ υπέστησαν σοβαρότατες ζημιές, ενώ από την καραμπόλα υπήρξαν και μικροτραυματισμοί.

    Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του τροχαίου ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Χανίων.

    [09] Συνέντευξη Παπανδρέου στο CNN για το Ιρακινό

    6/2/2003 3:56:00 μμ

    Σε "νίκη της διπλωματίας" εξακολουθεί να ελπίζει ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου. Μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας την Τετάρτη με θέμα συζήτησης το Ιράκ, παραχώρησε συνέντευξη στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, κατά τη διάρκεια της οποίας, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη σημασία εξάντλησης όλων των θεσμικών μηχανισμών των Ηνωμένων Εθνών για να αποφευχθεί τελικά ο πόλεμος. "Η κατάθεση στοιχείων που διαθέτουν οι ΗΠΑ, από μέρους του κ. Πάουελ, αποτελεί μια προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση, την οποία υποστηρίζει η Ευρωπαϊκή Ενωση" υποστήριξε ότι ο κ. Παπανδρέου.

    Υπάρχει ελπίδα για διπλωματική λύση, αλλά ο χρόνος τελειώνει

    Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε όμως ότι "το Ιράκ θα πρέπει να αντιληφθεί ότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και θα πρέπει να συνεργασθεί πλήρως με τους επιθεωρητές, διευκολύνοντας το έργο τους. Το μήνυμα της ΕΕ είναι σαφές. Επιθυμούμε μια διπλωματική λύση, αλλά δεν θα μπορέσουμε να την έχουμε παρά μόνον εφόσον υπάρξει πλήρης συμμόρφωση του Ιράκ. Διαφορετικά, θα αναγκασθεί να αντιμετωπίσει τις άμεσες συνέπειες της στάσης του".

    Στη συνέχεια, ο κ. Παπανδρέου έδωσε συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του Οργανισμού Ανταποκριτών των Ηνωμένων Εθνών.

    Αναφερόμενος στην πρόσφατη περιοδεία του στη Μέση Ανατολή, υποστήριξε ότι "το μήνυμα είναι ότι υπάρχει ακόμη ελπίδα για διπλωματική επίλυση του θέματος, για εξεύρεση ειρηνικής λύσης. Αυτό ωστόσο, εναπόκειται αποκλειστικά στο Σαντάμ Χουσεϊν, είναι δική του ευθύνη να συμμορφωθεί πλήρως και να συνεργασθεί ενεργά με όσα πρεσβεύουν οι επικεφαλής των επιθεωρητών του ΟΗΕ".

    Απαντώντας σε ερώτηση για την πρόσφατη επιστολή των οκτώ Ευρωπαίων ηγετών και "το πλήγμα που επέφερε στην Ευρωπαϊκή ενότητα" ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι "η συγκεκριμένη επιστολή δεν αφορά αποκλειστικά την ευρωπαϊκή ενότητα, αλλά την ενότητα της Διεθνούς Κοινότητας, που πρέπει να υπογραμμίσουμε", φέροντας ως παράδειγμα "το ισχυρό μήνυμα της απόφασης 1441 του Συμβουλίου Ασφαλείας που οφείλουμε να διατηρήσουμε".

    Σε ερώτηση για τη θέση της Ελλάδας στο θέμα του Ιράκ, είπε ότι, "υπό την ιδιότητα του προεδρεύοντος της ΕΕ, η έμφαση δίδεται στην τελική λήψη απόφασης από το Συμβούλιο Ασφαλείας".

    Ως προς την αντίδραση της ΕΕ σε πιθανή ανάληψη μονομερούς δράσης από τις ΗΠΑ, διευκρίνισε ότι "είναι ιδιαίτερα δύσκολο ως ευρωπαϊκή προεδρία να σκιαγραφήσει κοινή αντίδραση σε ενδεχόμενη στρατιωτική επίθεση των ΗΠΑ", ενώ αναφορικά με ένα δεύτερο ψήφισμα των ΗΕ, τόνισε ότι "υπάρχουν διϊστάμενες απόψεις, δεδομένου ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί προς το παρόν οι επιθεωρήσεις. Δεν έχουμε κοινή πολιτική αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι, λόγω του ότι κυοφορούνται πολλά σενάρια για το μέλλον και επιπλέον δεν γνωρίζουμε την τελική αντίδραση του Σαντάμ Χουσεϊν".

    Τέλος, σε σχέση με την ενδεχόμενη αλλαγή καθεστώτος στο Ιράκ, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι "ο εκδημοκρατισμός της χώρας συνιστά κοινή βούληση σε διεθνές επίπεδο".

    [10] Στο Τόκιο ο Σολάνα για το ζήτημα της Β. Κορέας

    6/2/2003 12:00:00 μμ

    Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εξωτερική Πολιτική Χαβιέ Σολάνα θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη στο Τόκιο την προσεχή Κυριακή και τη Δευτέρα, προκειμένου να συναντηθεί με την ιαπωνική ηγεσία για το θέμα της Βόρειας Κορέας, ανακοίνωσε σήμερα ευρωπαϊκή διπλωματική πηγή στο Τόκιο. Η επίσκεψη διοργανώθηκε επισήμως από την ελληνική προεδρία της ΕΕ, δήλωσε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Τόκιο, πρεσβευτής Μπέρνχαρντ Ζέπτερ, χωρίς να διευκρινίσει ποιούς αξιωματούχους θα συναντήσει ο Σολάνα. Εντούτοις, ανέφερε ότι θα γίνει δεκτός από ''την ανώτατη'' ηγεσία.

    Σύντομα υψηλόβαθμοι της ΕΕ στην Πιόνγκγιανγκ

    Σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή, ο Σολάνα θα έχει επαφές με τον πρωθυπουργό Τζουνίσιρο Κοϊζούμι και τον υπουργό Εξωτερικών Γιορίκο Καουαγκούτσι. Οι επαφές θα επικεντρωθούν κυρίως στην απόφαση της Βόρειας Κορέας να θέσει εκ νέου σε ισχύ το πυρηνικό της πρόγραμμα, το οποίο η Ιαπωνία εκλαμβάνει ως άμεση απειλή.

    Η ΕΕ αναμένεται να στείλει εντός του μηνός υψηλόβαθμη αποστολή στην Πιόνγκγιανγκ, υπενθύμισε ο Ζέπτερ. Αρχικά, η αποστολή αυτή της ''τρόικας'' είχε προγραμματιστεί για την προσεχή εβδομάδα, αλλά ''αναβλήθηκε για τεχνικούς λόγους''. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η σύνοδος στις 12 Φεβρουαρίου στη Βιέννη του συμβουλίου της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) θα μελετήσει το βορειοκορεατικό πρόβλημα.

    ''Νομίζουμε ότι είναι φρόνιμο να περιμένουμε το αποτέλεσμα της συνόδου αυτής πριν μεταβεί αποστολή στη Βόρεια Κορέα. Ωστόσο, είναι σαφές για όλον τον κόσμο ότι αυτή η επίσκεψη πρέπει να γίνει και μάλιστα εντός του Φεβρουαρίου'', διευκρίνισε ο Ευρωπαίος διπλωμάτης.

    [11] Ιράκ: Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε

    6/2/2003 7:49:00 μμ

    Μια μέρα μετά την παρουσίαση από τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ, στοιχείων για την ενοχοποίηση του Ιράκ, ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών στην εθνική πρωινή προσευχή έκανε λόγο για κρίσιμες ώρες που περνάει η χώρα του, την ώρα που ο στρατός της συγκεντρώνεται στη Μέση Ανατολή. Οι επόμενες μέρες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, με διπλωματικές διαβουλεύσεις και πολεμικές προετοιμασίες. Ήδη, το Πεντάγωνο στέλνει μαχητικά αεροσκάφη "Στέλθ" στον Περσικό, αλλά και το αεροπλανοφόρο "Θεόδωρος Ρούσβελτ", ενώ επιστράτευσε άλλους δεκαεφτά χιλιάδες εφέδρους.

    Αυστηρή προειδοποίηση των Επιθεωρητών

    Τον κώδωνα του κινδύνου για τη Βαγδάτη έκρουσαν την Πέμπτη από το Λονδίνο, ο επικεφαλής των επιθεωρητών του ΟΗΕ, Χανς Μπλιξ, και ο Πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, μετά τη συνάντησή τους με το Βρετανό Πρωθυπουργό, Τόνι Μπλερ. Συγκεκριμένα λένε πως από το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου μέχρι την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου, όταν θα καταθέσουν την τελική τους έκθεση στο Συμβούλιο Ασφαλείας, το Ιρακ πρέπει να συνεργαστεί μαζί τους δραστικά, αλλιώς θα βρεθεί αντιμέτωπο με δραματικές συνέπειες.

    Διεθνείς αντιδράσεις

    Οι 19 χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, στο μεταξύ, ανέβαλαν για την προσεχή εβδομάδα την απόφασή τους για το αν θα στηρίξουν στρατιωτικά τις ΗΠΑ σε ενδεχόμενο πόλεμο εναντίον του Ιράκ.

    Γαλλία, Γερμανία, Κίνα και Ρωσία ζήτησαν να συνεχιστούν οι έλεγχοι των επιθεωρητών του ΟΗΕ ώστε να επαληθευτούν, ή όχι τα στοιχεία που παρουσίασε χθες ο Κόλιν Πάουελ. "Πειστικά τα στοιχεία", δήλωσε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ενώ διφορούμενος ήταν ο χαρακτηρισμός του Χαβιέρ Σολάνα ότι επρόκειτο για συγκροτημένη έκθεση. Την ίδια ώρα η Βρετανική Αεροπορία της ΡΑΦ έστειλε νέα δύναμη στον Περσικό.

    Υπέρ της επίλυσης της κρίσης δια της διπλωματικής οδού τάχθηκαν την Πέμπτη ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και ο πρόεδρος της Γαλλίας Ζακ Σιράκ στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας. Συμφωνήθηκε επίσης ότι οι δύο ηγέτες θα υποστηρίξουν τον κοινό στόχο με κοινή δράση, ενώ υπενθυμίστηκε ότι θα έχουν νέες συνομιλίες την ερχόμενη εβδομάδα στη γαλλική πρωτεύουσα

    Ο Τούρκος πρωθυπουργός επανέλαβε ότι δεν θα πολεμήσουν τουρκικά στρατεύματα στο Ιράκ, ζήτησε όμως από τη βουλή να αποφασίσει άμεσα για τη χρήση βάσεων από τους Αμερικανούς. Ο ιρακινός πρέσβης στην Αγκυρα προειδοποίησε την Τουρκία ότι θα έχει συνέπειες αν βοηθήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες.

    Η κατάθεση πάντως των στοιχείων από τον Κόλιν Πάουελ κυριάρχησε στο διεθνή τύπο, με άλλες εφημερίδες να σχολιάζουν πως τα στοιχεία ήταν ιδιαίτερα πειστικά, και άλλες να ισχυρίζονται πως μόνο οι επιθεωρητές μπορούν να αποφανθούν γι' αυτά.

    Στην Αθήνα, ο υπουργός Αμυνας Γ. Παπαντωνίου επανέλαβε ότι αν γίνει πόλεμος θα υπάρξουν κυρίως λιμενικές διευκολύνσεις προς τις ΗΠΑ και σε καμιά περίπτωση δεν θα κινδυνέψουν Έλληνες στρατιώτες. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος δήλωσε ότι ευθύνη όλων των Ευρωπαίων είναι τα προβλήματα της Ευρώπης να μη μετατραπούν σε νίκη των ΗΠΑ

    Ναι στη σύμφωνη γνώμη του Σ.Α λένε οι Αμερικανοί

    Ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών μίλησε στο Κογκρέσο για το ενδεχόμενο ενός πολέμου στο Ιράκ, θέλοντας --όπως μεταδίδει το ΝBC-- ζητώντας την απόλυτη συμπαράσταση της γερουσίας, αλλά και της Βουλής των αντιπροσώπων.

    Γεγονός είναι πάντως πως σύμφωνα με δημοσκοπήσεις των αμερικανικών δικτύων, όπως το NBC, το 51% των Αμερικανών πολιτών επιθυμεί ένα χτύπημα να γίνει με τη σύμφωνη γνώμη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ενώ το 37% λέει "ΝΑΙ" στο χτύπημα και χωρίς τον ΟΗΕ. Το 64% των Αμερικανών παρακολούθησε την ομιλία Πάουελ στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Το 39% τον βρήκε ιδιαίτερα πειστικό, ενώ το 27% αρκετά πειστικό.

    [12] Απειλεί η Β. Κορέα για προληπτική επίθεση

    6/2/2003 1:47:00 μμ

    Ανεβάζει του τόνους της αντιπαράθεσης με τις ΗΠΑ, η Βόρεια Κορέα την ώρα που ο αμερικανικός στρατός ετοιμάζεται για επίθεση στο Ιράκ. Σήμερα Πέμπτη ο υποδιευθυντής του βορειοκορεατικού υπουργείου Εξωτερικών, Ρι Πιονγκ-Γκαπ, σε συνέντευξή του που παραχώρησε στη βρετανική εφημερίδα Guardian, αποκάλυψε ότι η χώρα του ενδέχεται να πλήξει προληπτικά πρώτη τις αμερικανικές δυνάμεις αντί να περιμένει μια επίθεση μετά τον πόλεμο στο Ιράκ. Ο Βορειοκορεάτης αξιωματούχος τόνισε ότι η τρέχουσα κρίση στις σχέσεις ΗΠΑ-Β. Κορέας είναι πολύ πιο επικίνδυνη από ότι πριν 10 χρόνια, όταν οι δύο χώρες έφτασαν στα πρόθυρα του πολέμου.

    Αδιάλλακτη στάση

    Παράλληλα, σε άρθρο της η εφημερίδα Ροντόνγκ Σινμούν, προειδοποιεί ότι οποιαδήποτε αμερικανική επίθεση εναντίον των πυρηνικών της εγκαταστάσεων θα οδηγήσει σε ''ολοκληρωτικό πόλεμο''.

    ''Είναι ανόητο να σκέφτονται οι ΗΠΑ ότι θα μείνουμε αδρανείς με τα όπλα στις θήκες τους μέχρις ότου δώσουν διαταγές για να εξαπολυθεί προληπτική επίθεση'', τονίζει η εφημερίδα. Το σχόλιο αυτό μετέδωσε το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

    Η Β. Κορέα που αποφάσισε να τεθούν σε ''κανονική λειτουργία'' οι πυρηνικές μονάδες, με την πρόφαση της ηλεκτροδότησης της χώρας, απειλεί να αγνοήσει κάθε απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας αναφορικά με τη διένεξή της με την αμερικανική κυβέρνηση για τις βορειοκορεατικές πυρηνικές εγκαταστάσεις.

    Παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ενωσης

    Σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της κρίσης, ο Υπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική Χαβιέ Σολάνα θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Τόκιο την Κυριακή και τη Δευτέρα, προκειμένου να συναντηθεί με την ιαπωνική ηγεσία για το θέμα της Βόρειας Κορέας, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Τόκιο, πρεσβευτής Μπέρνχαρντ Ζέπτερ.

    Η επίσκεψη διοργανώθηκε επισήμως από την Ελληνική Προεδρία της ΕΕ, χωρίς να διευκρινισθεί ποιους αξιωματούχους θα συναντήσει ο Σολάνα. Σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή, ο Σολάνα θα έχει επαφές τον με τον πρωθυπουργό Τζουνίσιρο Κοϊζούμι και τον υπουργό Εξωτερικών Γιορίκο Καουαγκούτσι. Οι επαφές θα επικεντρωθούν κυρίως στην απόφαση της Βόρειας Κορέας να θέσει εκ νέου σε ισχύ το πυρηνικό της πρόγραμμα, το οποίο η Ιαπωνία εκλαμβάνει ως άμεση απειλή.

    Η Ευρωπαϊκή Ενωση αναμένεται να στείλει εντός του μηνός υψηλόβαθμη αποστολή στην Πιόνγκγιανγκ. Σύμφωνα με τον Μπέρνχαρντ Ζέπτερ, με το θέμα θα ασχοληθεί στις 12 Φεβρουαρίου στη Βιένη και το συμβουλίο της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ).

    [13] Στην Επιτροπή προσωπικοτήτων του 2004 ο Πλατινί

    6/2/2003 7:18:00 μμ

    Πολύτιμος αρωγός στην προσπάθεια για την διεθνή προβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, αλλά και για την καλύτερη διοργάνωση του Ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου, θα είναι ο Γάλλος παλαίμαχος άσος του ποδοσφαίρου, Μισέλ Πλατινί. Την μεγάλη αυτή προσωπικότητα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου παρουσίασε στην σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Λιάνης.

    Λιάνης: ''Η παρουσία του τιμάει την χώρα μας''

    Ο Μισέλ Πλατινί

    με τον "Δίσκο της Εκεχειρίας"

    Ο Υφυπουργός Αθλητισμού δήλωσε ότι "ο Μισέλ Πλατινί θα μετέχει στην Επιτροπή Προσωπικοτήτων για την προβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Παράλληλα, σε συνεργασία με την FIFA και την ΕΠΟ, θα μας βοηθήσει στο Ολυμπιακό τουρνουά ποδοσφαίρου. Ακουσα με χαρά τις απόψεις του. Η παρουσία του εδώ τιμάει την χώρα μας. Του ζήτησα να μεταβιβάσει πρόσκληση στον πρόεδρο της FIFA, κ. Μπλάτερ, για επίσημη επίσκεψη στην χώρα μας, ενώ αποδέχθηκα την πρόσκληση να παραστώ στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, που θα γίνει στο Μάντσεστερ".

    Ο Μισέλ Πλατινί, αφού ευχαρίστησε τον υφυπουργό Αθλητισμού, επεσήμανε: "Γνωρίζω, ότι έχω πολλούς φίλους στην Ελλάδα. Αποδέχθηκα με ευχαρίστηση την πρόταση του κ. Λιάνη, με τον οποίο έχουμε τις ίδιες απόψεις για τον αθλητισμό. Δεν πιστεύω να υπάρχει κάποιος άνθρωπος στον κόσμο, που να μην θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα, ώστε να διοργανώσει άψογα το Ολυμπιακό τουρνουά ποδοσφαίρου και τους Ολυμπιακούς Αγώνες γενικότερα".

    Παράλληλα, ο Γάλλος παλιός άσος του ποδοσφαίρου δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για την κατάσταση που επικρατεί στο άθλημα: "Πολλά πράγματα έχουν απορυθμιστεί. Πρέπει οι πολιτικοί και οι αθλητικοί θεσμοί να ενωθούν για να βοηθήσουν το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό γενικότερα".

    Αμέσως, μετά ο υφυπουργός Αθλητισμού τίμησε τον Μισέλ Πλατινί με τον "Δίσκο της Εκεχειρίας".

    Να σημειωθεί ότι στην σημερινή εκδήλωση παραβρέθηκαν και οι παλαίμαχοι άσοι του ποδοσφαίρου, Μίμης Δομάζος, Τάκης Λουκανίδης, Μίμης Παπαϊωάννου και Νίκος Χρηστίδης.

    Τέλος, ο κ.Λιάνης επεσήμανε ότι στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει την προσεχή Τρίτη, θα ανακοινώσει τις εξελίξεις για τα νέα γήπεδα ομάδων, οι οποίες βρίσκονται σε καλό δρόμο.

    [14] Τένις: Στο γ' γύρο η Δανιηλίδου

    6/2/2003 5:02:00 μμ

    Σε τυπική διαδικασία μετέτρεψε η Λένα Δανιηλίδου τον αγώνα με τη Στεφανί Φορέντζ. Η Θεσσαλονικιά τενίστρια, που είναι Νο-18 στην παγκόσμια κατάταξη, στο 2ο γύρο για το τουρνουά 585.000 λιρών (11ο Gaz de France) που διεξάγεται στο Παρίσι, επικράτησε 6-0, 6-4 της Γαλλίδας αντιπάλου της και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης. Εκεί θ' αντιμετωπίσει τη νικήτρια της συνάντησης Ελενα Ντόκιτς (Γιουγκοσλαβία)-Εμιλί Λουά (Γαλλία), με την πρώτη να είναι Νο-8 στον κόσμο, ενώ η δεύτερη στο Νο-54.

    [15] Ξύρισμα για περισσότερο...σεξ!

    6/2/2003 7:48:00 μμ

    Λιγότερες σεξουαλικές επαφές έχουν οι άνδρες που δεν ξυρίζονται κάθε μέρα, ενώ διατρέχουν 70% μεγαλύτερο κίνδυνο να πάθουν έμφραγμα, όπως προκύπτει από μελέτη ερευνητών του πανεπιστημίου του Μπρίστολ, που δημοσιεύεται στην ιατρική επιθεώρηση American Journal of Epidemiology. Οι επιστήμονες εξέτασαν τη σχέση μεταξύ του ξυρίσματος, της νόσου της στεφανιαίας και του εμφράγματος σε 2.438 Ουαλούς μέσης ηλικίας και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οι άντρες που δεν ξυρίζονται καθημερινά έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να πάθουν καρδιακή προσβολή.

    ''Ανύπαντροι, εργάτες και κοντοί'' όσοι δεν ξυρίζονται!

    Στη διάρκεια 20 χρόνων που διήρκεσε η μελέτη καταγράφηκαν 835 θάνατοι. Στο σύνολο των θανάτων αυτών το 45% ήταν άντρες που δεν ξυρίζονταν καθημερινά και το 31% άντρες που ξυρίζονταν κάθε μέρα.

    Ορισμένοι από τους θανάτους αποδίδονται στα υψηλά επίπεδα καπνίσματος και στην κακή οικονομική κατάσταση των αντρών που δεν ξυρίζονταν καθημερινά, όμως οι επιστήμονες τονίζουν πως αυτοί οι παράγοντες δεν εξηγούν τα αυξημένα ποσοστά εμφραγμάτων. Τα στοιχεία δείχνουν επίσης πως οι άντρες που δεν ξυρίζονται είναι συνήθως εργάτες και ανύπαντροι. Έχουν λιγότερους οργασμούς, είναι πιο κοντοί από το συνηθισμένο και υποφέρουν από στηθάγχη.

    ''Η σχέση ανάμεσα στο μη συχνό ξύρισμα και στο θάνατο πιθανόν να οφείλεται στο κάπνισμα και σε διάφορους κοινωνικούς παράγοντες, όμως είναι πιθανό να παίζουν ρόλο και οι ορμόνες'', επισημαίνει ο Δρ Σαχ Ιμπραχίμ από το τμήμα Κοινωνικής Ιατρικής του πανεπιστημίου.

    Ο ίδιος διευκρίνισε ακόμα πως η χαμηλή συχνότητα οργασμών στους άντρες που δεν ξυρίζονται τακτικά μπορεί να προκαλύπτείται από τα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης, ή απλώς μπορεί να προκύπτει από το ό,τι οι άντρες αυτοί είναι ανύπαντροι και δεν έχουν την ευκαιρία συχνών σεξουαλικών επαφών. Μια πιθανή εξήγηση για τον αυξημένο κίνδυνο εμφράγματος είναι ότι οι ορμόνες που επηρεάζουν το σεξ επιδρούν στην αύξηση της αθηρωματικής πλάκας στις αρτηρίες.

    [16] Παρέδωσε το στέμμα της γιατί ήταν παντρεμένη

    6/2/2003 7:39:00 μμ

    Η νικήτρια του τίτλου ομορφιάς της Βραζιλίας για το 2002, Ζοσεάνα ντε Ολιβέιρα, έχασε τον τίτλο και το στέμμα της, όταν έγινε γνωστό ότι ήταν παντρεμένη. Η ντε Ολιβέιρα από το Ρίο Γκράντε ντο Σουλ, την ίδια πόλη από την οποία κατάγεται το διεθνούς φήμης φωτομοντέλο Ζιζέλ, παρέδωσε τον τίτλο και το στέμμα της στην Τάιζα Τόμσεϊν που είχε καταλάβει τη δεύτερη θέση στο διαγωνισμό ομορφιάς της Βραζιλίας.

    Η νέα βασίλισσα ομορφιάς της Βραζιλίας δήλωσε "η αποδοχή του στέμματος από τη Ζοσεάνε από τη μία πλευρά δεν με χαροποίησε, γιατί την είχα ζήσει απο κοντά και ποτέ δεν είχε αναφερθεί στον σύζυγό της, από την άλλη αισθάνομαι ευτυχισμένη, γιατί αποδόθηκε δικαιοσύνη''.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 6 February 2003 - 18:16:22 UTC