Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-02-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζεται ο χιονιάς
  • [02] Συνεδρίαση της διυπουργικής για τους Ολυμπιακούς
  • [03] Τραγωδία από 6,8 Ρίχτερ στην Κίνα
  • [04] Πακιστάν: Συντριβή αεροσκάφους
  • [05] Β. Κορέα: Διπλωματικές προσπάθειες για εκτόνωση της κρίσης
  • [06] Κυβέρνηση δεξιών-κεντρώων στο Ισραήλ
  • [07] Στη Χάγη ο Σέσελι για εγκλήματα πολέμου
  • [08] Γαλλία: ''Δώστε χρόνο στους επιθεωρητές''
  • [09] Υποβολή φορολογικών δηλώσεων μέσω ΤΑXISNET

    [01] Συνεχίζεται ο χιονιάς

    24/2/2003 9:55:00 πμ

    Τσουχτερό κρύο και χιόνια είναι το σκηνικό που επικρατεί για άλλη μία ημέρα στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας. Αποκλεισμένα παραμένουν 54 χωριά, ενώ οι αλυσίδες είναι απαραίτητες σχεδόν σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο. Στην Αττική, λόγω του παγετού, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από πεζούς και οδηγούς, ενώ κλειστός παραμένει ο δρόμος στην Πάρνηθα από το τελεφερίκ και πάνω και από Μαλακάσα προς Αγιο Μερκούριο. Λόγω των θυελλωδών ανέμων δεμένα είναι τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας. Βελτίωση από την Τετάρτη προβλέπουν οι μετεωρολόγοι.

    Κυβερνητικό κλιμάκιο στις Κυκλάδες

    Στα λευκά έχουν "ντυθεί" πολλές περιοχές στην Αττική, ενώ αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται από Διόνυσο και Παλαιά Πεντέλη προς Νέα Μάκρη.

    Κλειστά παραμένουν τη Δευτέρα τα σχολεία σε Aγιο Στέφανο, Αυλώνα, Aνοιξη, Αφιδνές, Καπανδρίτι, Πολυδένδρι, Διόνυσο και Ροδόπολη.

    Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης παραμένουν 8 δήμοι και μια κοινότητα στην Εύβοια και στο νομό Ηλείας. Πολλά χωριά παραμένουν αποκλεισμένα, ενώ με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στο μεγαλύτερο μέρος του επαρχιακού οδικού δικτύου.

    Τα νησιά Aνδρος, Τήνος, Σύρος, Μύκονος, Πάρος, Νάξος, και Σέριφος του Ν. Κυκλάδων παραμένουν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις, που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

    Στα νησιά των Κυκλάδων βρέθηκε την Κυριακή κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον υπουργό Εσωτερικών.

    Ο κ. Σκανδαλίδης τόνισε ότι θα δοθεί απόλυτη προτεραιότητα στην αποκατάσταση των ζημιών, τόσο όσον αφορά αυτές του δημόσιου τομέα, όσο και τις ζημιές που αφορούν τις περιουσίες των κατοίκων.

    Όπως τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, ο κρατικός μηχανισμός μπήκε σε κίνηση από την πρώτη στιγμή και με τις πρώτες εκτιμήσεις αποφασίστηκαν και τα πρώτα κονδύλια.

    Τα προβλήματα που δημιούργησε η κακοκαιρία σε αγρότες και κτηνοτρόφους, άκουσε ο υπουργός Γεωργίας Γιώργος Δρυς, που συμμετείχε στο κλιμάκιο.

    [02] Συνεδρίαση της διυπουργικής για τους Ολυμπιακούς

    24/2/2003 10:13:00 πμ

    Φωτο Αρχείου

    Στη σκιά των πρόσφατων δηλώσεων του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Ζακ Ρογκ, για καθυστερήσεις στην προετοιμασία της χώρας μας για την Ολυμπιάδα του 2004, συνεδριάζει αυτή την ώρα, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, η αρμόδια διυπουργική επιτροπή με αντικείμενο την προετοιμασία των Αγώνων. Ο κ. Ρογκ είχε εκφράσει την ανησυχία του για την καθυστέρηση που παρατηρείται στο διαγωνισμό για την ασφάλεια των αγώνων. Από την πλευρά του, ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος, τόνισε ότι τα τελικά χρονοδιαγράμματα των έργων ελέγχονται απολύτως και έχουν συζητηθεί κατ' επανάληψη με τη ΔΟΕ.

    [03] Τραγωδία από 6,8 Ρίχτερ στην Κίνα

    24/2/2003 10:57:00 πμ

    Τουλάχιστον 240 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 1000 τραυματίστηκαν από την ισχυρή σεισμική δόνηση των 6,8 Ρίχτερ που συγκλόνισε τη Δευτέρα την αυτόνομη περιοχή Ξινγιάνγκ, στη βορειοδυτική Κίνα. ''Λαμβάνουμε διαρκώς πληροφορίες για θύματα'' δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του σεισμολογικού κέντρου στο Κασγκάρ, ενώ σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες έχουν καταρρεύσει περισσότερα από 1000 σπίτια σε χωριό της επαρχίας Μπατσού. Το επίκεντρο του σεισμού, που σημειώθηκε στις 04.03 (ώρα Ελλάδας) ήταν 40 χιλιόμετρα ανατολικά του Τζιασί.

    Συνεχείς μετασεισμοί πλήττουν την επαρχία Σινζιάνγκ στα σύνορα με την Κιργισία, αυξάνοντας ώρα με την ώρα τον απολογισμό των 6,8 ρίχτερ, ενώ τα σωστικά συνεργεία έχουν σπεύσει στην περιοχή αυτή της βορειοδυτικής Κίνας προκειμένου να απεγκλωβίσουν τυχόν επιζώντες από τα συντρίμμια.

    Ο ισχυρός σεισμός "χτύπησε" στις 10 το πρωί τοπική ώρα με επίκεντρο την αραιοκατοικημένη κωμόπολη Τζιάσι, ωστόσο τα περισσότερα θύματα καταγράφονται στις γύρω κομητείες, κυρίως το Μπακού, με 370.000 κατοίκους.

    Υπενθυμίζουμε ότι οι σεισμοί είναι τακτικό φαινόμενο στην αχανή Κίνα, μάλιστα το 1976 ο Εγκέλαδος που έπληξε με 7,9 Ρίχτερ την επαρχία Τανγκσάν κοντά στην πρωτεύουσα Πεκίνο άφησε 250.000 νεκρούς.

    [04] Πακιστάν: Συντριβή αεροσκάφους

    24/2/2003 11:04:00 πμ

    φωτο αρχείου

    Εντοπίσθηκαν στην Αραβική Θάλασσα συντρίμμια του μικρού αεροσκάφους τύπου Τσέσνα στο οποίο επέβαιναν ο Αφγανός υπουργός Πετρελαίου και Ορυχείων Τζούμα Μοχάμαντ Μοχαμάντι, καθώς και τρεις ανώτατοι αξιωματούχοι του υπουργείου του. Στο αεροσκάφος που συνετρίβη στο νότιο Πακιστάν, επέβαιναν ακόμη ένας ανώτατος αξιωματούχος του πακιστανικού υπουργείου Εξωτερικών και ο διευθύνων σύμβουλος της κινεζικής πετρελαϊκής εταιρίας ''MCC'', Σαν Τσανγκ Φενγκ, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρίας, στην οποία ανήκει το αεροσκάφος. ''Δεν υπάρχει καμία ελπίδα'' να βρεθούν ζωντανοί οι επιβαίνοντες, δήλωσε αξιωματούχος της πακιστανικής υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

    Το αεροσκάφος έχασε επαφή με τον πύργο ελέγχου, την ώρα που πετούσε κοντά στο Καράτσι. "Μεταξύ των επιβατών ήταν τουλάχιστον τρεις υπουργοί της αφγανικής κυβέρνησης και ο διευθύνων σύμβουλος κινεζικής πετρελαϊκής εταιρίας", δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρίας "Star Aviation", στην οποία ανήκει το αεροσκάφος.

    Ο Μοχαμάντι είχε επαφές το Σαββατοκύριακο στο Πακιστάν για την κατασκευή ενός αγωγού μεταφοράς πετρελαίου από το Τουρκμενιστάν στο Πακιστάν μέσω του Αφγανιστάν.

    Υπενθυμίζεται ότι μόλις την Πέμπτη η πακιστανική αεροπορία θρήνησε την ηγεσία της, μετά από αεροπορική τραγωδία που αποδόθηκε στην κακοκαιρία.

    [05] Β. Κορέα: Διπλωματικές προσπάθειες για εκτόνωση της κρίσης

    24/2/2003 11:03:00 πμ

    Ο νοτιοκορεάτης πρόεδρος Κιμ Νταε Γιουνγκ κάλεσε σήμερα την Ουάσιγκτον να αποδεχθεί διμερείς συνομιλίες με τη Βόρεια Κορέα για την εκτόνωση της έντασης γύρω από το πυρηνικό πρόγραμμα της Πιονγιάνγκ. Την ίδια στιγμή o Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ δηλώνει ότι η Κινα προτίθεται να μεσολαβήσει για να πεισθεί η Β. Κορέα να εγκαταλείψει το επίμαχο πρόγραμμα.

    Έτοιμη να μεσολαβήσει η Κίνα λέει ο Πάουελ

    Την πεποίθηση ότι η Κίνα ενδιαφέρεται να αναλάβει πρωτοβουλία για να πείσει τη Βόρεια Κορέα να εγκαταλείψει το πυρηνικό της πρόγραμμα εξέφρασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ, προσθέτοντας ότι το Πεκίνο προτιμά να παίξει το ρόλο του σιωπηλά.

    Ο Κόλιν Πάουελ δεν διευκρίνισε τί ακριβώς θα μπορούσε να κάνει το Πεκίνο για να επηρεάσει την Πιονγιάνγκ, αλλά επισήμανε ότι η Κίνα γνωρίζει πολύ καλά τις αμερικανικές απόψεις για το θέμα.

    Αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι θα ήθελαν από την Κίνα να χρησιμοποιήσει τη διπλωματική και οικονομική ισχύ που διαθέτει στη Βόρεια Κορέα. "Νομίζω ότι ανυπομονούν να παίξουν όσο γίνεται πιο εποικοδομητικό ρόλο. Πιστεύω ότι προτιμούν να παίξουν το ρόλο τους σιωπηλά, αλλά έχουν σαφή κατανόηση των επιθυμιών και των συμφερόντων μας", δήλωσε ο Κόλιν Πάουελ.

    [06] Κυβέρνηση δεξιών-κεντρώων στο Ισραήλ

    24/2/2003 11:44:00 πμ

    Σύμφωνο κυβερνητικής συνεργασίας υπέγραψαν επισήμως τη Δευτέρα, το δεξιό κόμμα Λικούντ του πρωθυπουργού Αριέλ Σαρόν, και το κεντρώο κόμμα Σινούι. Η σύμφωνα προϋποθέτει ότι το Σινούι, που διαθέτει 15 έδρες στην Κνεσέτ μετά τις εκλογές της 28ης Ιανουαρίου, θα καταλάβει πέντε υπουργικές θέσεις, ενώ ο ηγέτης του, Γιόσεφ Τόμι Λάπιντ, θα είναι και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Εντωμεταξύ, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του αποχώρησαν από την κοινότητα Μπέιτ Χανούν, στα βόρεια της Λωρίδος της Γάζας, μετά την ολοκλήρωση 48ωρης εκκαθαριστικής επιχείρησης κατά την οποία σκοτώθηκαν 12 Παλαιστίνιοι και ένας Ισραηλινος.

    Πέντε υπουργεία παίρνει το Σινούι

    Το δεξιό κόμμα Λικούντ, του ισραηλινού πρωθυπουργού Αριέλ Σαρόν, και το κεντρώο κόμμα Σινούι, υπέγραψαν επισήμως τη Δευτέρα το πρωί σύμφωνο κυβερνητικής συνεργασίας, το οποίο είχε αποφασισθεί την Κυριακή το βράδυ, όπως τόνισε μιλώντας στην κρατική ραδιοφωνία ο Γιόσεφ Παρίτζκι, στέλεχος του Σινούι.

    Με βάση τη συμφωνία, το Σινούι, που διαθέτει 15 έδρες στην Κνεσέτ μετά τις εκλογές της 28ης Ιανουαρίου, θα καταλάβει πέντε υπουργικές θέσεις στους τομείς της Δικαιοσύνης, των Εσωτερικών, της Εθνικής Υποδομής, του Περιβάλλοντος, της Τεχνολογίας και Επιστημών. Σύμφωνα με την ίδια συμφωνία, ο ηγέτης του Σινούι, Γιόσεφ Τόμι Λάπιντ θα αναλάβει επιπλέον καθήκοντα αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

    Όπως δήλωσε ο Πατίτζκι, "η κυβερνητική συμμαχία που ακόμη βρίσκεται στη διαδικασία της σύνθεσης παραμένει σαφώς προσηλωμένη στην επίτευξη ειρήνης με τους Παλαιστινίους", αν και σύμφωνα με ανταποκριτές ο κυβερνητικός αυτός συνασπισμός ενδέχεται να δυσχεράνει ακόμα περισσότερο τις ειρηνευτικές διαδικασίες.

    Νεκρός Παλαιστίνιος από εισβολή Ισραηλινών στρατιωτών

    Παλαιστίνιος υπέκυψε από καρδιακή προσβολή, όταν ο ισραηλινός στρατός κατέστρεφε το σπίτι του, στον προσφυγικό καταυλισμό Μπάλατα, στη Νάμπλους, στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης.

    Οι Ισραηλινοί στρατιώτες εισέβαλαν στο σπίτι του 52χρονου Μοχάμαντ Μσέμι, προκειμένου να συλλάβουν το νεαρό γιο του, που είναι μέλος των Ταξιαρχιών του Αλ Ακσα, της ένοπλης πτέρυγας της Φατάχ.

    Όταν οι στρατιώτες αντιλήφθηκαν ότι ο νεαρός δεν ήταν στο σπίτι διέταξαν την οικογένεια να απομακρυνθεί και κατέστρεψαν το κτίριο.

    [07] Στη Χάγη ο Σέσελι για εγκλήματα πολέμου

    24/2/2003 11:38:00 πμ

    Ο Σέρβος υπερεθνικιστής πολιτικός Βόισλαβ Σέσελι, ο οποίος κατηγορείται από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία για εγκλήματα πολέμου, μεταφέρεται στο κέντρο κράτησης του δικαστηρίου στη Χάγη. Ο Σέσελι, 48 ετών, ηγέτης του σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος, κατηγορείται από τις 14 Φεβρουαρίου για ''διώξεις, δολοφονίες, βασανιστήρια, απάνθρωπες πράξεις και εκτοπισμούς'' σε βάρος του μη σερβικού πληθυσμού της Κροατίας, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και της Βοϊβοντίνας. Ο ίδιος, πάντως, αρνείται τις κατηγορίες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα υπερασπιστεί μόνος του τον εαυτό του, στο πρότυπο του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. Κατά πάσα πιθανότητα ο ακροδεξιός πολιτικός θα χρησιμοποιήσει το δικαστήριο για να προβεί σε πολιτικούς λόγους, που στόχο θα έχουν να ακουσθούν από τους υποστηρικτές του στη Σερβία.

    Ο Σέσελι, επευφημούμενος από περίπου 100 οπαδούς του, επιβιβάστηκε το πρωί σε κανονική πτήση από το Βελιγράδι για το Αμστερνταμ, όπου έφθασε στις 10:00 ώρα Ελλάδας.

    "Θα είναι ένα μεγαλύτερης διάρκειας επαγγελματικό ταξίδι κατά το οποίο θα υπερασπιστώ τα συμφέροντα τουλάχιστον 10.000 εθελοντών του σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος, σέρβων ηρώων και μαχητών της ελευθερίας'', δήλωσε ο Σέσελι σε συγκέντρωση χθες στο Βελιγράδι.

    Ο Σέσελι ζήτησε από τους οπαδούς του ''να εμποδίσουν αυτούς τους προδότες (το καθεστώς του Βελιγραδίου) να μεταφέρουν στη Χάγη τον πρώην ηγέτη των Σέρβων της Βοσνίας Ράντοβαν Κάρατζιτς, τον πρώην στρατιωτικό ηγέτη Ράτκο Μλάντιτς και τους Μίροσλαβ Ράντιτς και Βέζελιν Σλιβανκάνι, απόστρατους αξιωματικούς τους στρατού της πρώην Γιουγκοσλαβίας'' εναντίον των οποίων έχουν απαγγελθεί κατηγορίες από το ΔΠΔ.

    [08] Γαλλία: ''Δώστε χρόνο στους επιθεωρητές''

    24/2/2003 10:21:00 πμ

    Γαλλία και Συρία αντιτίθενται σε ένα νέο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας για το Ιράκ, που προωθείται από ΗΠΑ και Βρετανία και ζητούν περισσότερο χρόνο για τους επιθεωρητές. Την ίδια ώρα από την Κινά, όπου βρίσκεται προκειμένου να πείσει το Πεκίνο να μην ασκήσει βέτο σε ένα ψήφισμα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ επιμένει, ότι η Βαγδάτη εξακολουθεί να μην συμμορφώνεται με το ψήφισμα 1441. Στο μεταξύ τα δύο γαλλικά Μιράζ, που βρίσκονται στον Κόλπο και είναι εξοπλισμένα με ειδικό φωτογραφικό εξοπλισμό, χαρτογραφική κάμερα και μηχανήματα υπέρυθρων ακτινών θα τεθούν στη διάθεση των επιθεωρητών του ΟΗΕ.

    Αμετακίνητοι οι Γάλλοι

    Τα αεροσκάφη θα κληθούν να βοηθήσουν στη συλλογή πληροφοριών για το εάν υπάρχουν ετοιμασίες απόκρυψης από την πλευρά της Βαγδάτης σε τοποθεσίες που θέλουν να ελέγξουν", όπως ανακοίνωσε η υπουργός Αμυνας της Γαλλίας, επισημαίνοντας ότι το Ιράκ οφείλει ''να συνεργασθεί πλήρως'' με τους επιθεωρητές του ΟΗΕ, προκειμένου να αποφύγει τον πόλεμο.

    ''Η Βαγδάτη πρέπει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της απέναντι στη διεθνή κοινότητα και να καταστρέψει τους απαγορευμένους πυραύλους που διαθέτει'' δήλωσε την Κυριακή στην εφημερίδα ''Φιγκαρό'' ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Ντομινίκ ντε Βιλπέν. ''Είναι αναγκαίο για το Ιράκ να δράσει και να εκπληρώσει τις διεθνείς υποχρεώσεις του'' σημείωσε ο Γάλλος αξιωματούχος. Ο Ντομινίκ ντε Βιλπέν πρόσθεσε ότι η Βαγδάτη έχει την υποχρέωση να καταστρέψει και τα χημικά ή βακτηριολογικά όπλα που τυχόν θα εντοπιστούν από τους επιθεωρητές του ΟΗΕ.

    Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο άσκησης βέτο σ ένα νέο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας και ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Νικολά Σαρκοζί, ενώ δήλωσε ότι η Βαγδάτη πρέπει να παρουσιάσει άμεσα αποδείξεις ότι αφοπλίζεται. "Αναφορικά με το δικαίωμα του βέτο, αν θέλουμε να έχει κάποια ισχύ, κανείς δεν θα πρέπει να προκαταλαμβάνει τη στάση του πριν να γνωρίζει την απόφαση και την κατάσταση στη δεδομένη στιγμή", πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών.

    Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γαλλίας, Ζαν-Φρανσουά Κοπέ επισήμανε "ότι η Γαλλία δεν μπορεί να αντιληφθεί ποια είναι η χρησιμότητα ενός δεύτερου ψηφίσματος, από τη στιγμή που οι επιθεωρήσεις έχουν αποτελέσματα".

    Επιφυλακτικοί οι ''Αδέσμευτοι''

    Στο μεταξύ, κατά διάρκεια της διάσκεψης των Αδεσμεύτων, που πραγματοποιείται στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας, Κουάλα Λαμπούρ, ο Πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής, Τάμπο Μπέκι, υπογράμμισε ότι ένας πόλεμος εναντίον του Ιράκ θα ήταν καταστροφικός όχι μόνο για τον ιρακινό λαό, αλλά και για όλο τον κόσμο.

    Ο κ. Μπέκι τόνισε επίσης, ότι το Ιράκ οφείλει να συνεργασθεί με τους επιθεωρητές όπλων. Στη διάσκεψη συμμετέχουν επίσης το Ιράκ και η Βόρειος Κορέα.

    Τη βεβαιότητα ότι το Ιράκ θα καταστρέψει τους πυραύλους μακρού βεληνεκούς αλ-Σαμούντ 2, όπως έχουν ζητήσει οι διεθνείς επιθεωρητές όπλων εξέφρασε την Κυριακή ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Αναν.

    Ο Κόφι Αναν κάλεσε, πάντως την Βαγδάτη να μην παρερμηνεύσει τις πρόσφατες αντιπολεμικές ανά τον κόσμο διαδηλώσεις. ''Όλοι, συμπεριλαμβανομένων αυτών που λαμβάνουν μέρος στις διαδηλώσεις αυτές θέλουν να αφοπλιστεί το Ιράκ, θέλουν το Ιράκ να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών'', πρόσθεσε.

    Την ίδια ώρα ο Ιρακινός στρατηγός Χοσάμ Μοχάμεντ Αμίν, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Βαγδάτη δήλωσε ότι η ιρακινή κυβέρνηση μελετά σοβαρά το αίτημα καταστροφής των πυραύλων και ελπίζει να έχει διευθετηθεί το θέμα χωρίς αμερικανική, η βρετανική ανάμειξη.

    Δεν κάνει πίσω ο Σαντάμ

    "Μπορούν να καταστρέψουν κτίρια, αλλά δεν μπορούν να ταπεινώσουν το Ιράκ", απαντά ο Ιρακινός πρόεδρος Σαντάμ Χουσέιν, που επανέλαβε την Κυριακή ότι η χώρα του είναι σε θέση να νικήσει σε οποιαδήποτε αμερικανική επίθεση. "Το Ιράκ θα εξέλθει θριαμβευτής με την θέληση του Θεού, επειδή αμύνεται όχι μόνο για το ίδιο αλλά για ολόκληρο το αραβικό έθνος, την ασφάλειά και ανεξαρτησία του", υπογράμμισε ο Ιρακινός πρόεδρος και επέπληξε άραβες ηγέτες για την μη συμφωνία τους σε μία έκτακτη αραβική σύνοδο κορυφής για την ιρακινή κρίση που πρότεινε η Αίγυπτος.

    Την ίδια ώρα, η Συρία απέρριπτε αίτημα του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ να υποστηρίξει μία νέα απόφαση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, καθώς όπως τόνισε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό ομόλογό του, ο Σύρος υπουργός εξωτερικών Φαρούκ αλ-Σάρα, δεν βλέπει να υπάρχει καμία δικαιολογία για να γίνει αυτό.

    Η νέα απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας δεν θα πρέπει να αναμένεται πριν από τις 7 Μαρτίου, διευκρίνισε πάντως ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ.

    [09] Υποβολή φορολογικών δηλώσεων μέσω ΤΑXISNET

    24/2/2003 11:21:00 πμ

    Τη δυνατότητα υποβολής των φορολογικών τους δηλώσεις μέσω του διαδικτύου, έχουν από τη Δευτέρα οι φορολογούμενοι, καθώς ανοίγει τις πύλες του το ΤΑXISNET. Όσοι επιθυμούν να κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής οδού θα πρέπει πρώτα να εξασφαλίσουν κωδικό πρόσβασης. Οι προθεσμίες υποβολής των ορολογικών δηλώσεων αρχίζουν να εκπνέουν από το Μάρτιο για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, εμπόρους και ελεύθερους επαγγελματίες μέχρι και το Μάιο για μισθωτούς και συνταξιούχους.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 24 February 2003 - 10:11:09 UTC